Din nou aţi fost trei. De data asta, Roxana, Ştefania şi Alex – primul băiat care participă la aceste întâlniri şi mă salvează de apariţia unor suspiciuni cum că mi-aş aranja întâlniri doar cu fete frumoase.

Intalnirea de joi

Intalnirea de joi

Atât doamnele, Roxana, profesoara de istorie şi mama unui băieţel de 11 luni, Ştefania, persoană cu răspundere la o celebră firmă de telefonie mobilă, cât şi Alex, jurnalist sportiv în mediul electronic, n-au pierdut vremea, şi-au pus clasica întrebare:
De unde, domnule Voiculescu, de unde?
Şi, uite aşa, mi-au oferit prilejul s-o iau cu începutul, cu studenţia, hocheiul, facultatea de comerţ exterior, primul job, al doilea job, prima tipografie, cumpărată la mâna a doua, pe care am scos Jurnalul Naţional în format A4, după modelul unui cotidian austriac de succes, începuturile Antenei1, când împărţeam timpul de emisie cu televiziunea SOTI etc. Ne-am plimbat imaginar din Statele Unite până în Afganistan şi, de acolo, retur la Viena, via Bucureşti. Pe scurt, am povestit când, cum şi unde am început să construiesc o afacere, un trust şi-un mod de viaţă. Evident, numai manipulări!
Am mai vorbit despre a fi sau a nu fi în politică, iar aici Roxana ne-a mărturisit că o interesează politica, iar eu n-am pierdut ocazia de a o îndoctrina, spunându-i că mi-aş dori să existe un proiect politic 100% al tinerilor.
Am aflat de la Ştefania, cea care, pur şi simplu, „a vrut să mă cunoască”, că pe piaţa de telefonie mobilă ar mai fi loc de un operator cu o strategie bine gândită, iar de la Alex, 25 de ani, format în lumea cu adevărat liberă a internetului, am înţeles că tinereţea şi pasiunea pentru propriul job îţi oferă libertatea de a gândi şi vorbi liber, de a fi mereu egal cu propriile principii.
Şi-am mai vorbit şi despre limite, atât despre cele pe care ni le stabilim singuri, cât şi despre cele pe care ni le impune viaţa.
Au substanţă întâlnirile de joi!

37 COMENTARII

  1. MI-ar place si mie sa va cunosc domnule Voiculescu pentru ca intr-o tara pe dos, eu, la o luna distanta de examenul de bacalaureat nu am nici un plan concret pentru vitor. Poate m-ai ajuta dvs in privinta asta. Oricum si distanta ii mare. O zi buna !

  2. desi postarea mea e in afara subiectului, apropos de reguli (impuse sau autoimpuse) si de respectarea lor, vreau sa felicit pe cel care (nu stiu cine e ca sunt sigur ca nu dvs va ocupati personal) l-a angajat pe ciutacu;
    desi unii care au parti-pris-uri evidente is suparati ca acesta „s-a prostituat” realizand o emisiune cu fata marinarului, prestatia sa echilibrata si profesionista (de adevarat moderator, n u de procuror, judecator si gade in acelasi timp) a fost o pledoarie pt ideea de jurnalist vertical dar si pt faptul ca in televiziunea unui mogul sunt respectate si regulile breslei.

    nu am crezut sa ajung vremea in care sa laud un angajat al mogulului, dar am facut-o :))

    http://vinca-vestea-neamt.blogspot.com/2009/05/tonomatul-ciutacu-avut-o-pe-eba-in.html

  3. apropo de intalniri mogulului cu bloggerii…
    asteptam sa spui ce ai rezolvat cu madalina (problema cu gradinita); sunt curios daca a mers treaba unsa ca a intrat pe fir mogulul sau au tinut unii functionari sa-l dea si pe el ‘cu capul de stalp’…

  4. Pe langa schimbul de opinii/pareri sau ce-o fi speram ca substanta intalnirilor de joi sa se transforme in lucruri utile atat pentru participanti cat si pentru dumneavoastra. Nu prea raspunde nimeni la numarul de telefon pus pe blog. Mai e de actualitate intalnirea de pe bulevardul Obregia?
    Si alta idee… Ma bucur ca trustul Intact nu sustine tabloidele penibile mult citite de romani, din contra, e la cealalta extrema. http://sisokoki.wordpress.com

  5. off topic – felicitari pentru castigarea Marelui Premiu al Galei APTR cu emisiunea Reporter Special

  6. Cand s-a dorit sa faceti o organizatie de tineret in cadrul partidului nu ati incurajat tinerii din carul acesteti formatiuni??? de ce ??? oricum proiecte tinerii fac, numai ca le lipsesc fondurile pentru punerea lor in practica.
    Mi-ar face o deosebita placere sa dezvoltam subiecte asemanatoare intr-o intalnire .O zi buna .

  7. In spiritul relatarii intregului adevar ( :P ) as vrea sa redau cu exactitate ceea ce am spus: „pe piaţa de telefonie mobilă ar mai fi loc de un operator cu o strategie bine gândită deoarece concurenta acerba stimuleaza intotdeauna piata sa creeze servicii din ce in ce mai bune”

    Cum mogulul si-a spus mai sus propriul punct de vedere asupra modului cum a decurs intalnirea, as vrea sa ofer si eu un feedback, daca mi se permite ( promit solemn ca va fi un feedback scurt ):

    Ce mi-a placut:
    – ca d-l Voiculescu este inainte de toate un om de afaceri ( ati incercat dvs sa ascundeti asta in umbra politicianului dar pasiunea pentru business emana prin toti porii );
    – ca mogulul este asa cum mi s-a povestit ca este: natural, uman, cu o vasta experienta de viata, de afaceri etc;
    – franchetea discutiei;
    – faptul ca v-ati inconjurat de tineri;
    – faptul ca incurajati tinerii sa se autoreprezinte;
    – faptul ca n-ati fost tentat nicio secunda sa pledati in favoarea partidului politic pe care l-ati fondat;

    Ce nu mi-a placut:
    – timpul mult prea scurt ( cred ca mi-ar fi trebuit mai mult de o saptamana pentru a-mi epuiza intrebarile; din pacate o ora si jumatate a trecut pe nesimtite );

    Si pentru ca mi-a ramas o intrebare pe care am uitat sa v-o adresez, o s-o scriu aici: ce-ati facut cu consilierul care v-a sfatuit sa va faceti blog? mai lucreaza cu dvs? :))

    Ei bine, n-am reusit sa fiu prea scurta. Scuzele de rigoare!

  8. Nu doriti sa candidati la presedentie? va ajutam noi bloggeri. Inteligent , cult sunteti. Atragator se pare ca da. Aveti politica in sange. Trebuie doar sa va votam si asta o sa facem. Dar singurul lucru impus pentru a va vota este sa va retrageti din alianta si sa iesiti de la guvernare. Eu unul , promit ca va votez daca faceti asta. Va spun ca ati castiga.

  9. Toate bune şi frumoase… Până la realitate!… :D Aicea e România, ţara în care toţi vrea bani, indiferent de ce tre’ să facă pentru ei. Oamenii care chiar au vise nu concep să facă toate porcăriile care văd că sunt făcute pentru bani; nu concep să fie făcuţi cu ou şi cu oţet în timp ce fac porcăriile respective şi după ce le termină de făcut, să fie trataţi ca nişte cameleoni, că s-au sucit!! Odată ce te-ai prostit o dată, a doua oară… slabe şanse! Întreţinerea costă mult în România, nenea! De-asta nu poţi trăi decent… :|

  10. Despre asta se poate discuta:
    „Acum o saptamană, în data de 20.05.2009, avertizam pe blog că în 31 decembrie 2009 e posibil ca şi Romania să adopte Codex Alimentarius … se pare că am fost mult prea naivi şi neinformaţi. Încă odată, pe „şestache” (pe ascuns) conducătorii noştrii mult iubiţi ne-au aruncat „săpunul” … Conform Senatorului de Ilfov , Urban Iulian, ieri , 26 Mai 2009, a fost adoptat Codex Alimentarius de Parlamentul Romaniei. Incredibil, dar adevărat, se pare că, încă odată Romania dă tonul în ceea ce priveşte aplicarea măsurilor dictatoriale . Ca şi în problema cipurilor am fost complet luaţi pe nepregătite şi pe nepusă masă cum s-ar spune , sau mai bine zis, am rămas cu îmbucătura în gură , tâmpiţi de această ştire izvorâtă ca dintr-un film horror de joasă clasă. Oare e adevărat? Încă nu ne vine să credem … Chiar şi acum sperăm să ne înşelăm şi rugăm pe cei care cunosc mai multe despre asta să ne spună ce şi cum … poate e doar ceva prost înţeles … Ce înseamnă de fapt această adoptare? Articolul de mai jos spune că este vorba despre Codex Alimentarius, dar Codexul este mult mai cuprinzător decât ce-au aprobat deputaţii azi.” ???

  11. M-am uitat la pozele postate la „Despre mine”. Cu zambetul pe buze aproape tot timpul. Asta e unul dintre secretele marilor reusite ?

  12. Daniel,
    Ma bucur ca n-ai uitat nici tu problema! Am si aparut la tv dom’le! da’ daca tu esti cu ochii in blog aici nu ai timp sa vezi blonde la antena 3 care militeaza pentru copiii fara loc la gradi. Lasand gluma la o parte, asa cum poti vedea la stiri, cei de la FACIAS au preluat problema foarte serios si spun ca se va ajunge pana in instanta daca nu se vor gasi solutii pt suplimentarea locurilor. I-am insotit la o conferinta de presa si am reprezentat si prezentat starea parintilor care depun dosare pt gradinita. De asemenea si ce stiam ca proceduri oficiale si ne…. Bun, acum mai ramane sa asteptam 8 iunie sa vedem cine e prejudiciat si de ce…adica cine a ramas pe dinafara, vrem sa vedem o centralizare a celor respinsi, ma rog …ne vom mai vedea, vom analiza si decide.
    Pe de alta parte tin legatura cu persoana desemnata a ma ajuta de la cabinetul mogulului si vedem fiecare ce idei mai are pentru a face lucrurile mearga unde am nevoie.
    M-a pus pe ganduri intrebarea unui reporter la conferinta: ” Si ce veti face daca fetita nu va fi acceptata?” Io: ” Indemn la prudenta si doresc sa bifam si sa eliminam toate caile de comunicare cu institutiile statului inainte de a actiona in instanta asa cum a declarat FACIAS.” acum…in drum spre casa m-am intrebat: „Ce voi face daca va fi acceptata? Cum ramane cu ceilalti 6999 de copii fara gradinita?” Pai n-as fi eu chiar nebuna sa nu-mi mai pese? Dragi mamici ingrijorate, daca simtiti nevoia de a face ceva pt copiii vostri, daca aveti cazuri pe care doriti sa le sesizati, daca doriti sa-mi vorbiti despre asta sau despre altele, haideti sa vorbim!
    Si draga Daniel, multumesc ! Nu stiu daca ai intrebat din curiozitate sau pt ca iti pasa…dar ai intrebat!
    Nu pot sa nu remarc si faptul…ca s-au intalnit joi. Nu stiu daca mogulul cool alege doar blonde/frumoase, dar in mod cert ei sunt interesanti. Cand un om devine interesant pt unul deosebit de controversat = succes!

  13. Oooo… in sfarsit am ajuns in fata computerului…. nerabdatoare sa-mi spun si eu parerea despre d-nul Dan Voiculescu. Nu stiu daca este necesar sa o fac, dar simt ca impresia mea trebuie impartasita. NU intentionez sa devin in vreun fel lingusitoare, dar am ramas absolut surprinsa in mod placut despre intalnirea cu dumnealui. Este exact asa cum ne-a foat prezentat: un om deschis, abordabil, uman!!! Si mie mi-au ramas foarte multe intrebari nepuse, dar sper sa mai am privilegiul sa petrec astfel de momente alaturi de un OM din categoria elitelor!
    Va multumesc inca o data pentru ocazia speciala pe care ne-ati oferit-o!!!
    Cu respect,
    Roxana (Megaluza).

  14. Foarte frumos……..pentru multi oameni sunteti doar mogulu’ si este o surpriza cu acest blog si in special cu aceste intalniri cu „muritorii”……degeaba as zice ca mi-as dori sa va intalnesc…..dar nu se stie niciodata……..oricum momentan ma delectez cu ce scrieti pe blog…….

  15. @ madalina
    motivatia intrebarii? si…, si…
    facand-o pe misoginul (nu toti barbatii sunt la fel de simpatici ca mogulul) as spune ca referitor la ce ai scris tu mai sus ma ingrijorez deja cata dreptate pot da opiniilor unei femei / pardon, doamne…
    lasand gluma la o parte, situatia este grava si umilitoare in acelasi timp; alternativa unei crese sau gradinite private nu este la indemana oricui; sunt atatea familii tinere care stau cu chirie sau platesc rate uriase inclusiv pt credite (inclusiv imobiliare)… de unde bani si pt cresa particulara?
    daca o persoana nu-si respecta indatoririle catre stat suporta consecintele (amendata, plimbata prin tribunale, judecata, executat etc); onor statul poate incalca orice.
    corecta aprecierea ta ca – sperand ca al tau kinder prinde loc – raman mii de persoane in afara sistemului;
    sa nu fie cu suparare dar eu aici invinovatesc deopotriva si administratie publica locala, si functionarime cu staif (avem minister al educatiei, avem minister al muncii, familiei…) si societate civila (liderii de ong stau pe la televizor mai mult decat politicienii…) si, bineinteles, politicienii;
    dar stiti ce e culmea? cei care activeaza in cele 4 sisteme (administratie locala, administratie de stat, societate civila) isi rezolva aceste probleme. sunandu-se intre ei. dandu-si spagi chiar intre ei. si, fireste, ramanand datori chiar intre ei.
    odata ce problema lor personala (de o natura sau alta) e rezolvata, ii doare in paispe de plebe.
    tu esti o luptatoare; si gandesti ca o luptatoare; cand exemplul tau se va extinde, armatele astea de functionarime isi vor face treaba; problema este ca lupta si scopul vostru sa nu fie deturnate de pretinsi lideri care apar ca ciupercile cand e vorba sa se puna (pt interesele lor personale) in fruntea unei cauze (e e vident ca nu ma refer la mogul, da?)

  16. Stefania…sa creeze servicii din ce in ce mai bune….sau sa investeasca mai mult in marketing:). Chiar discutam cu tatal meu intr-o zi despre asta(avem destul de des discutii de genul) . Intr-o zi in masina it just hit me. Si marketingul a denaturat. A aparut ca o unealta utila capitalismului. Gandeste-te ca intr-o piata suprasaturata in care raportul calitate/pret nu prea mai poate oscila…cat the benefica a fost aparitia maketingului. Acum e folosit impotriva capitalismului. Distruge si concurenta si calitatea si progresul economic. Si faceam analogie cu ce s-a intamplat in cazul bursei. Care a fost scopul ei initial(incurajarea investitiei in capital) si ce a ajuns acum(specula). SI ii spuneam ca eu remarc ca toate tind sa denatureze. El mi-a spus ca e ceva teorie a fetisimului…care aduce a ceea ce am sustinut eu. Trebuie sa recunosc ca nu stiu. Nu sunt economista(sunt studenta la drept). E doar interesant sa constati lucrurile astea..:) P.S. Ma bucur ca ati avut o experienta placuta.:)

  17. Megalutza….categoria elitelor?Yuck, ce urat suna. Nu-mi plac elitistii. Si cand mergeam la olimpiade si ne spuneau ca noi suntem „spuma” imi venea sa vars. No offence. O fi…..o elita. Te pusi.

  18. Un alt post legat de Mircea Badea! (sper ca nu va devine antipatic ;)) ) De data asta e de bine, mai ales ca ultima data cand am verificat nu se mai plangea de aerul conditionat (sau mai exact lipsa lui). Pana nu demult nu eram impatimita de bloguri; nu prea intelegeam utilitatea unui site in care scrie cineva ce-l taie capul. Apoi am descoperit blogul lui Mihai Bendeac (poate il cooptati la Antena :D) si cel al lui Mircea Badea (de unde am aflat si despre blogul pe care postez acum). A devenit deja o rutina zilnica, un tabiet mai precis, pe langa cafeaua si tigarea de dimineata (drept dovada ca fumatul nu e singura mea placere :P). Cum deschid laptopul verific mailurile si apoi blogurile: Badea, Bendeac, Ciutacu si…Mogulu’. De obicei ma limitez la a citi, mai rar comentez. Trebuie sa marturisesc ca m-ati surprins in mod placut (si fara falsa modestie, sunt greu de impresionat…deh, tineretul asta e atat de critic!). Nu ma asteptam sa intalnesc (chiar daca doar virtual) un mogul simpatic, ironic pe alocuri si foarte deschis. Apreciez interesul pe care il manifestati fata de tineri si cred ca ar avea de invatat ceva din povestile dvs de viata. Ma opresc aici ca altfel o sa fiu acuzata de „periaj” intens. Totusi pe buton scrie „Spune-ti Opinia”. Astept invatamintele din postul urmator…

  19. Ramo, stii cum e, atunci cand o piata se liberalizeaza pe ea poate intra oricine. Desigur, orcine are si posibilitatea de a investi. Nu este important cat de multi sunt. Pot fi zeci sau sute. De aceea este o piata libera. In timp, calitatea si diversitatea face totusi diferenta. Este foarte important cine ramane, cine e capabil sa faca fata concurentei acerbe si cine e in stare sa-si stabileasca o strategie foarte buna pe termen lung.
    Te contrazic, piata nu e suprasaturata, abia a ajuns la maturitate.Evident asta e o alta discutie si nu-si are locul aici.
    Marketingul are si el rolul lui. Unul foarte important dar nu-ti imagina ca daca ai un marketing extraordinar succesul tau e asigurat. Daca din „lantul succesului ” tu ai doar o veriga foarte buna, ai toate sansele ca celelalte la un moment dat sa te tradeze. Marketingul e doar o mica parte din „lupta pentru supravietuire” si din cursa pentru ” a fi cel mai bun”.

  20. ufff, m-am grabit! „calitatea si diversitatea FAC totusi diferenta”. am rugamintea sa corectati. :( ce aiurita sunt!

  21. De aia am evoluat asa? Uita-te la toate industriile….lasa la o parte „zona ta” care este inca relativ tanara. Pentru ca daca oamenii se bazeaza pe crearea unei imagini abstracte si a unei strategii comerciale, ajung…unde am ajuns. Nu faci o masina mai buna…faci o masina roz, sau lila in dungi cu picatele. E produs nou…il poti sustine cu o imagine fabricata. Asta inseamna ca afecteaza calitatea pe piata? Nu neaparat dar daca ea exista la un pret mic cei noi pe piata o sa prefere o strategie de marketing eficienta si atat. Si asta nu ar fi cea mai mare problema. Problema e ca stopeaza progresul. Si la fel…(ajungem tot la ce am sustinut inainte) stopeaza si concurenta…reala, pentru ca intra intr-un fel de concurenta de imagine care nu este fundamentata de nimic mai profund.Asta nu inseamna ca nu se poate reveni la un echilibru. Calitatea intodeauna castiga. E important ca banii obtinuti in acest proces sa fie investiti in dezvoltare durabila(si aici venea rostul doctrinei keynesiene) Eu cred ca totusi nu ai inteles cu adevarat mesajul meu de mai sus….poate nici acum nu am explicat foarte clar dar e dificil sa rezum in cateva randuri. Am observat si tendinta ta de a gandi „micro” si din perspectiva „afaceristului”. Poate fi tot o deformare profesionala.:)

  22. Mara, imi cer scuze. Am crezut ca esti Stefania.:) E tarziu. Cred totusi din felul in care ai pus problema ca ai o afacere sau esti implicata in procesul asta economic intr-un fel care iti „incita” o perspectiva de genul.

  23. „Au substanta intalnirile de joi!”

    DA, domnule DAN Voiculescu, au o adevarata ESENTA( http://www.4711.com)…
    Apare, miroase si dispare.

    PS Substanta cu pricina se pare ca pute.O fi de la Snagov?!

  24. Sunt apolitic total….Iar ca mine sunt cateva sute de mii, daca nu milioane de romani sado-masochisti..Si spun sado-masochisti de ce?? Pentru ca vedem ce se intampla in jurul nostru si inca mai stam pe meleagurile astea asteptand o minune, facandu-ne treaba cat putem de bine, incercand sa construim minunea asta..Iar temelia acestei minuni construita de unii dintre noi, se darama in fiecare saptamana…O daramati voi (oamenii politici in general, nu neaparat Dan Voiculescu!!!), prin gafe, prin indiferenta, prin interese personale….Nimeni nu crede ca Romania va deveni vreodata un Dubai, insa dorim sa ne aducem pe lume copiii intr-o tara cu bun simt. Iar acesta din urma lipseste. Mi-e sila cat vad indolenta celor care isi arunca gunoaiele pe strada, mi-e sila de copiii de bani gata si masinile lor care alearga noaptea pe bulevarde, mi-e sila de popii care cersesc bani pentru a construi „palate de rugaciune”, mi-e sila de privirile arogante ale „politicienilor”, ma doare sufletul cand vad zeci de camioane care trec pline de copaci taiati, mi-e sila de hotia generala…Si totusi raman, raman pentru familie, raman pentru prieteni , raman pentru ca asta ar trebui sa fie tara mea. Spuneai ca noi, tinerii astia care ne adunam pe stadioane putem schimba ceva…Nu putem!!!!!!! Daca ma duc cu un banner cu un protest in care imi cer dreptul la o viata mai buna, sunt arestat. Daca imi manifest antipatia fata de voi, politicienii, sunt arestat sau cel putin cercetat…Stim care e suma necesara pentru un scaun de deputat, suma pentru un fotoliu de primar sau de senator…Iar intr-o tara in care totul e de vanzare si orice poate fi cumparat, cum putem ramane?!!!! Imi doresc sa traiesc in tara asta…..

  25. Comentariile sunt din ce in ce mai lungi si mai multe pe acest blog ceea ce este imbucurator.
    Incerc sa fiu cat mai scurt si va spun punctul meu de vedere:
    1.daca investitia este in bursa puteti sa cereti sfatul altor persoane(contra cost) brokeri sau economisti dar sa executati dvs tranzactiile si sa le faceti publice mai ales daca alegeti bursa externa.
    2. daca alegeti alt domeniu de activitate este exclus sa va folositi de relatiile pe care le aveti.
    3.inainte a investi 1 ron trebuie sa scrieti pe blog planul de investitie.Sperati sa faceti 30-35 % pe an (cum scrie in cartile de economie) sau aveti asteptari mai mari.
    Sunt sigur ca o sa va descurcati desi nu-i usor atunci cand ai o suma fixa si o noua responsabilitate.
    Pentru domnul Dan Voiculescu: ”’Sunt mai ingijorat de inapoierea banilor mei decat de profitul de pe urma acestora”’-mark twain
    Pentru tanara generatie care inca nu a reusit in capitalism: ”’Libertatea nu este dreptul de a trai cum ne place, ci dreptul de a afla cum ar trebui sa traim ca sa ne implinim potentialul”’-ralph waldo emerson

  26. Si mie mi-a placut intalnirea cu mogului, tinand cont ca am vorbit, de la acelasi nivel, cu unul dintre cei mai importanti oameni ai Romaniei („un om care va intra in istorie”, dupa cum spunea o consiliera a sa), dar atat, ma asteptam la mai mult. Va rog sa-mi scuzati sinceritatea si, daca vreti, puteti citi pe blogul meu cum mi s-a parut mie intalnirea cu „mogulul” http://www.alexymsg.blogspot.com/2009/05/mogulu-e-de-ok-consilierii-slabuti.html
    By the way Stefania: „mogul” nu e un apelativ politicos, chiar daca domnul Voiculescu l-a transformat intr-unul:)

  27. Un bloger in plus, un pas inainte spre normalitate :) Am constatat ca multi oameni sunt mai simpatici pe blog decat in viata reala. Interesant este ca, ulterior, blogul ii face sa devina mai simpatici si in viata reala. E verificat de mine! Sunt sigur ca nu veti face exceptie! Succes! :)

  28. By the way…am spus mai sus”calitatea intodeauna castiga”. Scratch that! Poate sa induca in eroare(asa cum e in context). Prioritatea intodeauna castiga:) Si nu mi-ai spus ce profesie ai….te rog…sa-mi satisfaci aceasta curiozitate. :) Te pupic. Pentru everybody, sa aveti un weekend placut!

  29. Loooool, Alex. Acum inteleg de ce nu se intalneste D.V. cu baietii. Sunt convinsa ca nu a fost chiar atat de rau dar nu ai perceput tu „carisma” invaluitoare a mogulului:)

  30. Draga Alex, e uimitor ca ai observat „apelativul” doar in comentariul meu avand in vedere ca acesta se gaseste si in primul rand al comentariului tau ( doar ca la tine nu se pune, nu-i asa? :) ).

    In rest, reteta „traficului atras pe propriul blog” in urma unei dispute cu un alt comentator/blogger pe un blog/site cu trafic mare e „fumata” de foarte mult timp de altii. De aceea, n-o sa-ti ofer ocazia pe care e evident ca o astepti.

  31. „Pe scurt, am povestit când, cum şi unde am început să construiesc o afacere, un trust şi-un mod de viaţă”

    Dle Voiculescu sansa pe care ati avut-o dvs i-a costat pe altii viata. Asadar dupa cum usor putem vedea dvs ati ajuns un afacerist si altii au ajuns muritori de foame,,,dar cum bine zice englezu Shit happens.

    Nu contest frumusetea vietii pe care ati avut-o si uneori poate greutatile pe care a trebuit sa le treceti, insa ati avut un „noroc”, sa-i zicem, care a costat. Acest noroc e acel ceva care face diferenta si care-mi intareste convingerea ca Nu suntem cu totii egali din nastere, chiar daca socilaismcomunismul in care v-ati format si din care ati iesit „format” mult mai bine decat altii v-a permis sa ajungeti unde sunteti azi.

    Un batran lup de prin bursa intr-o pauza de-o tigara mi-a zis ca:”Nu ma intreba cum am facut prima suta de dolari intreaba-ma cum am facut primul milion”

  32. „Am mai vorbit despre a fi sau a nu fi în politică, iar aici Roxana ne-a mărturisit că o interesează politica, iar eu n-am pierdut ocazia de a o îndoctrina, spunându-i că mi-aş dori să existe un proiect politic 100% al tinerilor.”
    Patruns de un elan patriotic de neinteles pentru o persoana care traieste zi de zi in Romania, si vede zi de zi realitatile crude, am decis totusi sa-mi revizuiesc atitudinea flegmatica si nepasatoare, si sa ma implic. Recunosc, m-am lasat pacalit de toti cei care vin si-ti zic: E vina voastra, a tinerilor, ca merge asa rau tara asta, deorece nu va implicati deloc, si nu incercati sa schimbati nimic. Asa ca am decis sa ma inscriu intr-un partid.
    Ideologia PSD nu imi place, PNL iasa din discutia, deoarece era condus de Tariceanu, pe care il dispretuiam profund, PDL suna destul de bine, dar dupa o analiza atenta am vazut ca e plin de „Baroni locali” mai ceva ca si PSD-ul, asa ca am zis sa incerc la Partidul Conservator.
    Domnule Voiculescu, ati primit vreodata un feed-back de la un tanar care a incercat sa se inscrie in partid, in teritoriu, nu in Bucuresti? Daca nu vi-l ofer eu: conducerea locala este alcatuita din aceeasi unsurosi oameni de afaceri locali, ca si la celelalte partide. Sunt oameni despre ale caror afaceri cel putin dubioase se stiu multe, oameni care stau in partid exclusiv pentru a fi ajutati de colegii de partid in obtinerea unor contracte avantajoase, ipocriti, badarani, infatuati si fara sa aiba cea mai mica idee despre ideologia PC. Credeti ca mi-a trebuit mai mult de o discutie de 10 minute cu ei pentru a ma intoarce la „dolce far niente’? Credeti ca as accepta vreodata sa activez sub conducere unor asemenea indivizi? Cum sa schimbam noi tinerii tara asta, daca organizatiile de tineret ale partidelor sunt un fel de exponate de vitrina, fara nici un rol in conducerea partidului, bune de aratat pe la chefuri si intalniri: Uite, ba, cati tineri avem noi in partid,astia-s viitorul, tata, vezi ce ascultatori impart afisele cu fosilele astea pe care le promovam pe la alegeri?
    Sunt curios cum vedeti dumneavoastra si cei ca dumneavoastra care sustin sus si tare ca noi, tinerii, putem schimba tara, modalitatea efectiva de a face acest lucru? Pentru ca tinerii care se simt ca si mine, dezamagiti de clasa politica actuala, frustrati ca sunt impiedicati sa participe la procesele decizionale, ei bne exact acesti tineri sunt tinta cea mai usoara a unor organizatii extremiste de genul „Garzii de fier”, spre exemplu. Cat credeti ca mai dureaza pana cand o organizatie de asemenea factura o sa isi faca simtita prezenta in mediul politic romanesc? Pentru ca semnele exista, sub forma organizatiei Noii Golani, de exemplu. Aceasta este o miscare apolitica, din fericire, ai carei membrii sunt condusi de cele mai bune sentimente, si am toata stima pentru ei. Dar este de ajuns un singur maestru papusar, de genul presedintelui Basescu, pentru a ischimba total acest lucru, nu-i asa?

Comentariile sunt închise.