Bloggerul întreabă despre criză, afaceri, bănci, imobiliare, faliment.
Mogulul răspunde.
Ia-ţi mogulul la întrebări!

Sâmbătă, 30 mai, începând cu ora 11,30, vă invit să părăsim câteva ore spaţiul virtual şi să ne întâlnim live la ”Atelierul de afaceri” din Bulevardul Obregia nr.46, Bucureşti.
Eu voi vorbi despre ”Start-up în afaceri”, pe româneşte, despre cum începi să-ţi construieşti propria afacere, de la idee la profit.
Voi veţi vorbi despre tot ce vă interesează.

Oricine vrea să audă şi să se facă auzit este binevenit.

32 COMENTARII

  1. Hai,pe praful asta,afacere suna precum telepotarea sau calatorii in timp.
    PS-Cu teleportarea cica s-a rezolvat,au reusit sa telepoteze un sobolan dintr-un colt a-l laboratorului in altul(bine era o masa de carne tocata,dar au reusit)cat despre criza…MACANE:-))

  2. Domnule profesor,
    este o idee super! pacat ca sunt in strainatate, altfel as fi venit sa va revad si sa va strang mana!
    Tema este interesanta. Sper sa puneti o parte din rezultatele acestei intalniri pe blog., ca sa vada si expatii ce s-a intamplat acolo…
    Daca ati organiza astfel de intalniri mai des…poate va coincide si cu vre-o „deplasare” de-a mea la Bucuresti., neaparat voi participa.

    succes

  3. Niciodata nu voi uita fraza dvs:” Nimic nu e mai placut decat a-ti fi propriul tau stapan” – e pentru prima data pe blog

  4. „Ia-ţi mogulul la întrebări!”…?
    Sorry domnule Voiculescu…dar nu sunteti mogulul meu…
    …a lui Badea,Ciutacu..astia….

  5. D-le mogul,am o intrebare : Cum se face ca pe antenele domniei voastre,seara de seara sunt difuzate vesnicile subiecte anti Basescu in compania eternilor invitati : Ciuvica,Ciutacu,Rosca Stanescu,Valentin Stan,etc. Cand aveti de gand sa mai schimbati temele emisiunii si sa va mai orientati atentia si catre altii cum ar fi Nastase,Hrebenciuc,Miky Spaga,Corneliu Iacubov,Sorin Ovidiu Vantu,dumneavoastra si multi altii.Nu cred ca singurul vinovat ptr ce se intampla in tara asta e Basescu ba dimpotriva cei pe care i-am enumerat mai sus (printre care se numara si domnia voastra) i se pot alatura cu succes si ar iesi niste emisiuni cu si despre ei din care ar avea ce povesti moderatorii zile si nopti.Fiti corect domnule Voiculescu si luati-i in ordine pe toti.Deja Gadea si Ciutacu au inceput sa devina plictisitori cu eternul subiect Base,in fiecare seara Base.
    Ma rog,daca asa e data dispozitia de la mogul,ce sa-i faci.
    Sa nu uit si de fundatia care va poarta numele si cu care va mandriti atata si nu pierdeti nici o ocazie sa va dati mare cu ea pe antene.

  6. Domnule Dan Voiculescu, in primul rand va prezint toata admiratia mea si toata stima, sunteti omul, politicianul, profesionistul care imi este model! V-as ruga, daca se poate, ca un reporter Antena 3, sa-si indrepte atentia catre situatia Autoritatii Rutiere Romane de la Brasov, mai exact sefului de reprezentanta i s-a pus in vedere sa demisioneze (daca nu, va suporta presiuni), asta pentru ca nu are aceesi coloratura politica, respectiv cea portocalie, cu a domnului ministru Berceanu. In plus, i s-a pus in vedere faptul ca este un om deja pregatit ptr postul de acolo, desigur un nepot al unui PDList! Va multumesc.

  7. Sper sa nu fie prea multa lume sa-i pot adresa domnului Voiculescu toate intrebarile pe care le am in cap. :D
    Toate cele bune pana sambata!

  8. Interesanta idee si felicitari ca o puneti in practica. Insa am indoieli cu privirea impactului asupra ascultatorilor. Acum sunt la moda bancurile de criza, solutiile de criza, mancarea de criza.. totul „de criza”; unii isi aduc aminte si de „Dumnezeul de criza” atunci cand spun „Doamne ajuta sa nu fiu prins, asta e ultima oara cand fur, promit”…
    Nu vreau sa va critic; insa acum e usor pentru un om ca dumneavoastra (care jongleaza cu milioanele de euro) sa vorbeasca despre afaceri sau altele. As fi curios daca ati avea acelasi speech daca v-ati afla in postura unui om care tocmai si-a pierdut serviciul, are familie si copii de crescut…
    Nu sunt invidios pe ceea ce aveti, dimpotriva va felicit pentru ceea ce ati realizat! Insa ceea ce are nevoie romanul in momentul actual este de incredere unul in celalalt.

  9. Se naste o noua si totusi veche telenovela?
    Daca e „pe bune” o sa tina daca nu, asta este.

    „Ce bafta pe conducatori ca oamenii nu gandesc”( Adolf Hitler)

  10. Mi-ar face placere sa va ascult, dar e cam greu sa ajung. Eu va propun, daca veti avea ocazia, sa faceti dvs vizite in orasele importante ale Romaniei – unde sa sustineti dezbateri, sa va intalniti cu simpatizantii etc. Cred nu doar ca v-ati reface imaginea publica, dar si ca ati cistiga noi prieteni.

  11. ca intotdeauna, intalnirile, miscarile, etc, se tin in Bucuresti. in rest, dupa cum spunea cineva, „Dumnezeu cu mila”.
    recunosc ca sunt putin invidios pe aceasta stare de fapt pentru ca noi astia din provincie suntem privati de multe astfel de momente in care am putea sa mai aflam si noi una-alta sau sa ne intalnim macar cu oameni care ar avea ce sa ne invete, etc, etc, etc. noi ne primim ratia de „strangeri de mana”, de „promisiuni de mai bine” si „micii + berea” odata la cativa ani, in functie de ce alegeri mai sunt sau ce referendumuri se mai fac. si … cam atat.

    ca idee, desi nu are legatura poate cu subiectul: una din firmele care avea (si inca are destui angajati), privata, sa zicem ca este in prag de „pa-pa” (cine stie cunoaste ce vreau sa zic). problema este de natura sociala insa cauza este managementul defectuos care s-a facut de cativa ani de zile. mai pe romaneste: au fost niste multi bani, au fost si sunt niste oameni care habar n-au ce inseamna un management si care au facut praf aproape tot ce au atins.
    concluzia (din punctul meu de vedere): diplomele si studiile nu te fac neaparat mai destept, unele posturi mai sunt si pentru cei care „au in sange” vocatia respectiva.
    pana la urma criza managementului in companiile nationale, multinationale, mari corporatii, etc etc etc… cred ca a cam determinat cam ceea ce noi numim astazi „criza”. partea proasta este ca „rezultatele” acum se vad si nu sunt de prea scurta durata, va trece totusi inca o vreme pana sa se aseze lucrurile si, cu siguranta, vor fi destui cei care vor suferi (acele victime colaterale de care vorbesc toti, mai devreme sau mai tarziu).

    oricum, in Bucuresti cred ca se mai poate face ceva, sa se miste ici-colo o afacere-doua, in provincie e jale mare. lumea este prea speriata, prea infometata, este greu sa priceapa ca anumite lucruri nu vor mai fi niciodata asa cum erau acum 1-2 ani, managerii nu sunt pregatiti (nu au fost niciodata daca stam sa ne gandim bine), erorile vor fi multe si grave, s.a.m.d.

    asta e realitatea.

    o seara buna.

  12. Domnule… Mogul (observ că aveţi simţul umorului, altfel nu mi-aş fi permis o astfel de adresare), trebuie să recunosc sincer că mă uimiţi!
    Puţini oameni de succes îşi bat capul cu „cei mulţi”, preferă să-şi vadă de „succesurile” lor în continuare şi să nu dea doi bani de ceea ce se întâmplă în jurul lor! Oare începem să ne „băduim” (termen provenit de la numele dlui Mircea Badea) şi să ne trezim la realitate? Nu insinuez că dv. îi urmaţi exemplul dlui Badea, ci – mai degrabă – că fenomenul Badea are ceva bun de dat românilor. Poate că demersurile dv. sunt mai vechi decât cele a dlui în cauză, dar eu una „vă ştiu” datorită reclamei bădiene! :)
    Din păcate, sâmbătă, exact la ora aceea are fetiţa mea spectacol…
    Vă doresc mult succes ! Sper să mai aveţi iniţiative asemănătoare şi să faceţi faţă asaltului!

  13. chiar asa…eu propun o intalnire la Blaj- e in centru si daca sunt anuntat din timp ma ocup de detalii: cazare, sala, etc.

  14. pt. prima data aici nu pot sa va redau decit o ultima capodopera basesciana, la care ,umil fiind, mi-am adus o nesemnificativa contributie:
    „dar de ce pasa-mi-ar mie/si de ce sa obosesc/cand de fapt scopu-mi se stie/romania s-o belesc”
    scuzati limbajul si nu trageti in pianist!

  15. F buna campania pe care incercati sa o derulati. Sunt destui veniti din Italia cu o suma de bani pe care nu stiu cum s-o investeasca, cu scopul obtinerii de profit. Mult succes !

  16. „Eu voi vorbi despre ”Start-up în afaceri”
    ………………………………………………….
    Voi veţi vorbi despre tot ce vă interesează.”

    aaammm … nea Mogu esti cul pe cuvant. sper sa ne si ascultam unii pe ceilalti , nu doar sa ne vorbiti dumneavoastra de start up „biz 2009 – .ro edition” , iar noi sa ne vedem in continuare de problemele blogaresti – vizite , un pic html si cam ce ar mai fi. ca din context … se poate lasa si cu banere ca la stadion. nu doar ca cele pe care le ati pus dumneavoastra la bataie.

    ce mi place in schimb la ideea asta , dar numai daca iese cu colaborare , este ca parca parca incercati sa dezlipiti blogarnita romaneasca din tastaturi unde are prinse gherutele si vreti sa l aduceti in lumea palpabila , cu nir uri , balante , bilanturi … si alte *.lanturi care te leaga in sistem.

    gasesc totusi interesanta propunerea asta. am un proiect iar subiectul se potriveste. in plus … o sa am despre ce scrie :))

    blogaru … tot blogar.

  17. dupa parerea mea e important ca fiecare sa-si gaseasca un mod de viata si asta poate sa insemne sau nu o afacere.e important sa faci ceva spre ce ai inclinatie.oameni de afaceri la noi sunt putini majoritatea fiind o adunatura de speculanti ordinari.societatea de azi incepe sa ajunga ca un om obez care are forta mare dar care nu-i ajunge sa-si miste propria greutate.adica tehnologia(forta omului gras) a avansat dar nu satisface sau satisface din ce in ce mai greu nevoile societatii actuale(adica sa-si miste propria greutate).mai sunt cateva mii de tigrii ,lei ,rinoceri in schimb sunt 6 miliarde de oameni care toti vor sa fie oameni de afaceri prosperi.sunt sanse mari sa ne gasim sfarsitul in propria scarna.

  18. Frumoasa initiativa, pacat ca am alte planuri pentru sambata asta, stabilite de ceva vreme. Oricum, chiar daca cineva se indoieste, o afecere poate pori cu bani putini si o afacere nu inseamna neaparat miliarde, dar poate insemna ca ne da independenta si ne scuteste de grija zilei de maine.
    @Patriotul. Eu nu zic ca Basescu e singurul din pricina caruia treaba nu prea merge. Nu spun ca cei enumerati or fi usa de altar. Dar, ca sa dau un exemplu, Nastase mi se pare deja penibil cu afecerutele lui, zau asa. Nu se poate compara cu ce este acum. Si mai e ceva. Macar unii m-au furat, dar se scuzau frumos. Acum sunt si furata si daca imi permit sa intreb ceva, imi iau si un sut plin de tupeu. Prin natura activitatii mele, am destul de des treaba in Bulgaria si numai limba este cea care ma opreste sa nu ma mut la vecini. Chiar am frustrari serioase cand vad diferenta dintre noi si vecinii pe care ne-a placut mereu sa ii consideram mai fraieri decat romanii. Si tot apropo de mandrul nostru presedinte si partidul dumisale: niciodata nu am avut o imagine mai de cacao in afara tarii. Da cu mucii in fasole peste tot, de parca in fiecare tara in care merge s-ar fi dus la un sprit cu omologul, sau vorbeste in Romania, de parca as vorbi eu cu vecinii, pe scara blocului. Nici o clipa nu gandeste ca domnia si prostia se pot plati tare scump in plan extern (vezi pretul gazului de la noi si sintagma „marea Neagra – lac rusesc”).

  19. @demostene:
    tinere … esti ratacit. daca pleci de la premisele astea ai mari sanse ca la 45 de ani sa fii posesorul unui bidon cu pai de 5 l cu cola , abonament platinum la home delivery si premium account la cablu tv cu toate canalele xXx. iti urez sa esuezi in a implini viitorul asta livid pe care ti l am prevazut. lumea e plina de pesimisti cum esti tu si sigur nu o sa ti dea nimeni nimic daca stai si pati din palme pe o melodie cantata de formatori de opinie ce ti sunt simpatici. e drept ca nu sunt multe sansele , dar nici daca stai posac in amaraciunea ta nu o sa ajungi nicaieri.
    asa ca tot ce mi ramane , e sa ti urez un esec placut – dezamageste ma , demonstreaza mi ca ma insel adica.

  20. Doresc sa felicit initiativa mogulului de a-si face acest blog si de a dialoga cu oamenii, pentru ca poate in felul acesta, lumea va intelege cu adevarat cine este domnul Voiculescu si nu vor mai cadea in capcana manipularii, intinsa de toti adversarii sai politici! Datorita mogulului, prin televiziunile pe care le-a fondat, eu am reusit sa trec mai usor peste tot ce a insemnat in acesti ani, regimul distructiv a lui Basescu. Pentru acest aspect si nu doar pentru acesta, mogulul nu mi s-a parut niciodata un personaj negativ, dimpotriva este unul absolut necesar pentru sanatatea mediatica si a noastra a cetatenilor ce nu am dorit sa ne inregimentam in curentul fanatismului basescian.

  21. Cel mai indraznet proiect mi s-ar parea acela de relansare politica a mogului in prim plan. De ce nu? How about that?

  22. Subiectul este foarte interesant pentru mine.Dar,din pacate nu pot participa sambata.As avea o rugaminte,daca se poate si nu va cer prea mult, sa pozitionati pe blog prezentarea dvs.precum si o parte din intrebarile si raspunsurile legate de acest subiect.
    Pe mine m-ar interesa un start-up cu fonduri reduse asa ca va rog sa aveti in vedere si acest aspect.
    P.S As mai avea o rugaminte (cam multe rugaminti de …) ca pe viitor la editura dvs.Litera,sa tipariti „Memoriile lui Babur”(Babur nama),primul Mare Mogul.Este o lucrare deosebita,scisa de un mare militar,abil politician si nu exagerez sa spun ca este si talentat scriitor.Daca o sa cititi aceste memorii o sa va dati seama ca nici nu va iau la misto si nici nu bat campii

Comentariile sunt închise.