Emil,

N-a fost cu intenţie. N-am ştiut că se va întâmpla. N-am cerut niciunui angajat să modifice studioul Antenei. Nu am aranjat ca Gheorghe să-ţi taie calea. Nici ca doamna ministru să se oprească strategic. Nu am luat în calcul că nu te vei uita pe unde calci. Asta se învaţă în copilărie.

Nimeni n-a vrut sa râdă pe seama ta. Mai mult, în calitate de gazdă, am suferit. Am fost împreună cu tine în fiecare secvenţă a năpraznicei bufnituri. Şi marea noastră şansă a fost că, fiind de fel mai mititel, căderea ţi-a fost lină, lipsită de atracţia gravitaţională pe care o capătă corpurile obişnuite. Unii, poate mai imaturi, râd pe seama ridicatului tău pe vârfuri la pozele oficiale. Badea, Gâdea, tipul cu barbă şi ochelari. Dar motivul ridicatului te-a păstrat nevătămat. N-au deci decât să râdă: sănătatea e mai importantă.

Emil,

Unii spun că nu vrei sa emiţi normele de aplicare la Legea Voiculescu pentru că aşa ţi-a cerut Traian Băsescu. Că-i o problemă de orgoliu între mine şi el – după ce Curtea Constituţională l-a silit răspicat să promulge legea. Că ăsta ar fi singurul motiv pentru care tu ai fi dispus să comiţi abuzuri în mai multe rânduri, depăşind cu trei luni termenul expres al emiterii normelor, comiţând fals în declaraţii şi expunându-te urmăririi penale. Eu însă nu cred asta. Eu cred ca eşti bosumflat pentru scena picajului. Ştiu că momentele ridicole din biografia unui bărbat au nevoie de un fals vinovat. Şi eu, pe la 12 ani, am căzut cu bicicleta în faţa unei fete pe care încercam s-o impresionez – şi am dat vina pe bicicletă. Problema e că, în cazul nostru, ranchiuna pe care mi-o porţi afectează logica statului de drept. Şi destinele unor oameni. Care aşteaptă de şase luni, cu legea în mână, publicarea unor norme nenorocite, pe care tu le amâni din raţiuni fictive: ”nu sunt bani” (minciună, Pogea te-a dat de gol), ”nu ştim ce înseamnă teren aferent construcţiei” (minciună, Ministerul Agriculturii te-a dat de gol), ”durează mult calculele” (minciună, Agenţia pentru Restituirea Proprietăţii te-a dat de gol).

Emil,

N-am fost eu vinovat. Nimeni n-a vrut sa râdă de tine. Uită totul. Publică normele.

36 COMENTARII

  1. Adevarul e ca Boc le ie pe toate in freza..asa e in viata..unii sunt facuti sa fie victime..sa fie bataie de joc a tuturor..sclavul lor…ca am ajuns sa fie la conducere…e vina noastra :))

  2. e un baiat complexat, frustrat dar in acelas timp disciplinat si ascultator. Executa intocmai ce-i zice sefu’. i-o fi placut in armata….. Mare calitate.
    In viata intotdeauna e mai usor sa executi decat sa ei decizii. Daca l-ar fi ascultat si Nastase pe nea Nelu…tot asa orbeste….

  3. Nu cred ca a făcut armata. În armată nu te acceptă dacă ai un anumit handicap; in cazul de faţă, nu cred că a depăşit limita de înalţime. E ca roller-coaster, nu ai voie să urci in el „if you’re not this high”

  4. :)))))))))))))))))))))))))))))))
    de fiecare data cand vad acest clip ma mai rad…cred ca e unda din cele mai tari faze din televiziunea de dupa ’89…sanatate…

  5. D-le Voiculescu, vedeti ce e soarta?
    De cind a cazut in cap in studiourile Antenei, cariera d-lui Boc a cunoscut ascensiunea. :D
    Azi vedeti unde a ajuns.

  6. pai da domnu’ Voiculescu, ar trebui sa-i aduceti aminte Boculetzului ca tot Antena „l-a inventat” si o sa vedeti atunci ce veti mai colabora. Din cate stiu il tot vedeam pe piticu vorbaret pe la Tuca Show. Poate ca nici nu aveau de unde sa il cunoasca clujenii daca nu il vedeau la antena. plus ca si secventa de mai sus i-a adus notorietate in randul youtube-istilor

  7. o intrebare, daca se poate: care dintre emisiunile lui Mircea Badea va plac mai mult? cele de acum cativa ani, unde accentul cadea pe latura umoristica, sau cele de acum, unde cuvantul-cheie este incrancenarea?

  8. Doua lucruri:
    1.Daca Boc nu emite normele unei legi votate deja este criticabil,condamnabil cum vreti sa-i ziceti.
    2.Pe de alta parte mi se pare de un infantilism penibil sa razi de infatisarea sau handicapurile cuiva sau sa il judeci dupa aspectele astea.Am observat chestia asta la angajatii antenelor in frunte cu Badea si acum vad si de la cine pleaca toate astea.

  9. Frumoasa scrisoare deschisa, pacat ca nu va avea vreun rezultat.

    Am si eu o intrebare pentru dumneavoastra, legata de solutiile de iesire din criza economica: ce solutia ati recomanda?
    Varianta 1 in care statul se imprumuta sau isi foloseste propriile resurse pentru a pune pe picioare economia, investind in zone cu potential si, in felul acesta, mentine locurile de munca si creeaza altele noi? Aceasta e implicarea directa.
    Sau varianta 2 in care statul actioneaza indirect asupra economiei, reducand taxele si ajutand comunitatea de afaceri sa se mentina pe linia de plutire si chiar sa se dezvolte?

    Ambele variante sunt folosite ca metode de combatere a crizei la nivel international, in acest moment. Care credeti, totusi, ca s-ar potrivi Romaniei?

  10. 1.Ce parere aveti de varianta lansata azi pe piata de domnul Andronic pe blogul domniei sale??
    2. Credeti in varianta Isarescu candidat la prezidentiale ??? (un candidat surpriza care sa fie sustinut de toate partidele)
    Va multumesc, anticipat .

  11. Lăsaţi, dle Voiculescu, ştim noi, dv. aţi scurtat special scena, să-l vedem pe Boc în cap, în direct! De atunci, nu şi-a mai revenit şi – tocmai din cauza asta – a ajuns prim-ministru-marionetă! :P
    Legea e pertinentă şi trebuie aplicată. Normele nu apar fiindcă n-au găsit pe Gugâl (mă gândesc la domnul „Care este”, să-i fie mai uşor la pronunţie) definiţia HG-urilor sau poate că mai au ei câte ceva de lămurit cu nişte imobile şi nu au motive să se grăbească. Când a fost vorba să mătrăşească primăria jăpcuită de comunişti familiei mele, n-au avut nevoie nici de lege, nici de normele ei de aplicare…
    Nu se poate îndrepta răul făcut famiilor noastre, printr-un rău făcut altora!
    Mai grav este când ţi se fură casa în zilele noastre!

  12. Cred ca nici macar nu e vina lui. Ce altceva ar putea sa faca? Nu cred ca voi vedea pe cineva strigand prea curand celebrul „Jos Boc!”. Parca nici nu iti mai vine sa ii mai spui ceva cand il vezi. Undeva, candva, pe dealul Clujui, impreuna cu ortacii sai (ca-n melodia pe care a inceput s-o fredoneze, Pusca si curaua lata), poate i-ar fi fost mai bine..

  13. ce e misto … e ca si eu pot sa vorbesc asa cu Emi. Apropos , emi e pluralu lu emo? asa am impresia. ma rog … si eu pot sa adresez vorbe ca astea direct lu emi sau … emo… da de la mine ar suna doar ironic. nu te plac in mod deosebit nene Voiculescule dar faptul ca faceti politica va ofera sansa de a va cunoaste cu celelalte figuri din politicul romanescian. altfel spus , imi place sa gasesc pe un blog mistouri PERTINENTE , dinspre un politician spre un altul , mistouri care pana la urma chiar poate ajung sa fie citite de subiectul in cauza. da chiar asa … i ati lasat un offline pe mess cu linku articolului? spun offline deoarece presupun ca va tine pe invizibil de cand cu incidentul din platou. Hai te salut nene Voiculescule! zi buna!

  14. mesajul acesta nu are nici o legatura cu ultimul dvs post.

    va felicit pt noul blog, e un mod interesant de a va cunoaste mai bine.

    ceea ce vreau sa va rog este sa vorbiti cu stafful (sau sa puneti pe cineva sa o faca) care se ocupa de transmisiile pe internet ale emisiunilor antenei 3. este ft dificil pt mine sa urmaresc orice inregistrare. merg cateva minute si apoi iara se blocheaza. nu isi fac buffer.

    va sugerez sa ii sfatuiti sa implementeze aceeasi tehnologie care este folosita de antena 2 (nu am niciodata probleme cu inregistrarile lor – pacat pt mine ca nu urmaresc prea multe emisiuni de pe antena 2)

    sper ca se va schimba ceva in viitor

    Ionut

  15. Ieri la lansarea unui portal eromania.ro, care de fapt e activ la http://www.romania.gov.ro/( dar asta e alta poveste), Prim-Ministru Boc a declarat – SE SCRIE ISTORIE!

    Penibil, site-ul nici nu merge si nu inteleg pe ce se vor cheltui 1.2 mld euro.

  16. Aveti condei, domnule Voiculescu.
    Cat despre „stimabilul” prim-ministru, pot spune doar ca e o problema pentru noi, daca suntem condusi de un om care, frustrat fiind din pricina inaltimii, recurge la fapte care ne afecteaza pe noi toti. Ajunge sa ne amintim de multele gafe publice pe care le-a comis de-a lungul timpului, cu unicul scop de a convinge ca este defapt un barbat viril si de succes.
    Ii recomand din suflet niste sedinte de psiho-terapie, care sa-l ajute intai sa-si accepte defectele si mai apoi sa indrazneasca sa carmuiasca un guvern.

  17. fain textul, ca pamflet, dar stiti f bine ca nu exista nici o legatura intre problema de fond si fenta de forma (aia cu cazatura)… dar, ca pretext de scriere, repet, e faina… pacat ca majoritatea celor care comenteaza ori nu au priceput subiectul ori is prea incrancenati (sau dedati la mistocareli ieftine). sau, pe asta ati mizat? :))

    ca supermogul, supersecurist, super politician, ce parere aveti de asta?

    Ministrul Nica va arata cartonasul rosu coloneilor din Politie
    http://vinca-vestea-neamt.blogspot.com/2009/06/ministrul-nica-va-arata-cartonasul-rosu.html

  18. Salut Voiculescu-le,
    :)) mai penibil de atat ce poate sa mai fie? :)))
    Cat despre Boc „politicianul” (porta-vocea) .. numai HUUUUAAA! am de zis.

    Cu apreciere ..

  19. Cred k boc a tras un joint cu gheorghe inainte de emisiune , astfel nu-mi explic cazatura lui , pe bune ! si banuiesc nea Dane k nu mai pui la suflet toate vrajelile astea despre care ai scris .

  20. Sunt un om credincios si la momentul respectiv m-am certat cu toti prietenii care rideau de cazatura lui Boc pt ca nu concep sa ma bucur de raul altuia dar acum cind am revazut filmuletul nu pot sa nu recunosc ca o secunda nu am mai fost rational si m-am simtit oarecum razbunat in trecut pt prezent.

  21. @ brazvan: Cele pe care le pregateste. @ Daniel Buca. Sectorial, ambele. Daca statul nu se implica, de pilda, intram in blocaje de plata. Daca nu ajutam afacerile, pierdem in doi ani de criza 60% dintre ele. @ Anghel C: Nimic nu se sustine. @ Ionut: Cred ca citesc chiar ei. Daca nu simti imbunatatiri, mai da un semn.

  22. Poc: cu oua’n Boc !

    Azi,jupanu’ nost’ bondoc,
    Aflat in a sa misie,
    Era cat pe ce sa ia
    Un …outz la scafarlie !

    Cum ziceam: jupan bondoc,
    -Chiar la sfanta Prefectura-
    Ousoru’ a facut boc,
    Pe bordura !

    Si acu-i ancheta mare :
    Cine a dat cu ou’n Boc?
    Chiar Politia calare
    {Ca benzina nu mai are}
    Il pazeste pe bondoc !

    Ousorul-cel de criza-
    O fi a’ lu’ Adisor ,
    Cel cu ousoare multe ?
    {Remiza}

    *
    Cine drac’ a dat cu ou’ ?
    De necaz ? Sau,de osanza ?
    Pe de alta parte,…Boc
    A infipt laleaua’n branza …..!

  23. Spunea ceva odata micul Boc, ceva cu pensionarii din sistemul de stat, ceva cu functii de condudere lugu-lugu. De catva timp, din surse sigure, in ministerul de interne, toti aia care s-au pensionat (si au plecat cu niste compensatorii cat fondul de salarii pe un an la tot MAI) pe timpul lu’ Nica, acum vin inapoi. Pe functii. Si n-ar fi nimic daca ar fi niste oameni capabili, da’ sunt niste hoti si niste jigodii, fosti militieni cu idei cretine.

Comentariile sunt închise.