Vă recomand un articol al frumoasei doamne Rodica Ciobanu. Citiți aici.

Acum:

1. Povestea cu Voiculescu-circarul e chiar simpatică, dacă mă gândesc cum trag consilierii de mine să mai apar pe la un talk-show: ”trebuie”, ”e util”, ”e momentul să punctăm cutare idee”, ”nu ați mai ieșit de două luni”.

Și, până la urmă, nu mă duc.

Numărați de câte ori m-ați văzut la talk-show-urile Antenelor, Realității, TVR-ului și veți înțelege cât de însetat de imagine e Voiculescu. Consilierii mei au o glumă: cea mai bună veste pe care i-o poți da mogulului e că i s-a amânat o emisiune.

2. Dacă doream să-l maimuțăresc pe Trump, o puteam face de acum doi-trei ani, când mi s-a propus formatul ”Ucenicul” de-a gata, lucrat până la ultimul episod, cu personaje, scenarii și locații de filmare deja alese. Mi-a părut rău pentru munca echipei, dar am spus ”nu”. Motive: tocmai faptul că îl maimuțăream pe Trump și trebuia să mă dau în spectacol.

3. Emisiunea despre care vorbesc – o repet – nu are nicio legătură cu Trump ori cu imaginea personală. E un concept total diferit, iar apariția mea e punctuală și pasageră. Ideea emisiunii s-a născut aici, pe blog, în urma unui comentariu al vostru. Nu-l pot încă cita, e ”transparent” și se vor da producătorii de ceasul morții.

4. Să judeci un produs media cu câteva luni înainte de a ieși pe piață – să spui ce urmărește, pe cine imită, cum ar fi mai interesant – seamănă cu cronica de carte făcută în orb, după ce ai citit comentariul de pe copertă. Se practică în liceu. Nu-i prea profesionist. Nici prea responsabil.

Doar agresivitate din oficiu și după ureche.

Nimic nou.

28 COMENTARII

  1. Articolul din Gândul, lăsând la o parte cronica „în orb” a unei emisiuni încă la stadiu de proiect, semnalează un sentiment pe care l-am avut şi eu după ce am intrat pe blogul coolmogul-ului: el se foloseşte de tineri pentru a-şi face re-branding personal.
    1. E foarte uşor să-i manipulezi pe cei care NU au trăit în „epoca de aur”, dar ce te faci cu cei care au învăţat la lumânare că nu era curent şi care scriau temele cu paltonul pe ei, în anii 80? Cei care chiar ştiu ce înseamna Securitatea pe vremea aia. Pe ăştia nu îi poţi păcăli aşa de uşor. Chiar dacă vrei să fii coolmogul, cu emisiune de business-angel, poti să fii pentru cei care au auzit de Ceauşescu numai din poveşti. Pentru cei care au trăit vremurile alea, tot Felix o să rămâi.
    2. Scena politică actuală este Disney World, şi chiar dacă nu ai mai ieşit public de 2 luni, tot faci parte din ea. În câteva luni lumea nu îl va uita pe Felix, ca după alegeri să-l redescopere pe CoolMogulul Business-Angel.

  2. nu stiam cine e Rodica Ciobanu…acum am vazut…..nu stiu ce a comunicat nou cititorilor? „noutati” evaporate…pareri personale ieftine….
    ca suntem utilizati de catre cineva…si mai ales de dvs…inca o aberatie…..dimpotriva…unii vor sa-si trimita CV-ul catre dvs, altii vor sa se afirme in organziatiile locale ale partidului…unii spun ca e dezordine langa Piata lui Piedone, altii va solicita mediere intre Badea/Cristoiu…aer conditionat pentru Badea….eu am solicitat sa facem lobby de majorare a alocatiei de copii…am solicitat sa se verifice in ce mod si duap ce cirterii se acorda cetateniile basarabenilor….unii au probleme cu gradinita pentru copii.., defrisarea paduriiTrivale din Pitesti…….oameni disperati ce solicita ajutorul dvs.in lupta cu haiducia si faradelegea romaneasca.
    iar Rodica Ciobanu cum a fost o necunoscuta….asa si va ramane in istoria tarii.

  3. Domnule Voiculescu,

    Sunteti un om periculos, si pentru o tabara si pentru cealalta. Astfel de reactii nu trebuie sa va mire. Suntem o tara in care se arunca cu noroi foarte usor iar daca spui o vorba buna sau faci ceva bun esti ori manipulator ori ai o agenda ascunsa.

    In mod normal orice om ar trebui sa aiba propriul filtru de discernamant si sa nu accepte lucrurile asa cum ii sunt prezentate. Cred ca cea mai mare provocare a noastra este sa „activam” acest filtru la cat mai multi oameni din jurul nostru.

    Ca fapt divers: tocmai am vazut ce a facut Piedone din parcul copiilor si cum. Ce a facut acolo e uimitor iar faptul ca a folosit si surse alternative de fonduri e cel putin laudabil.
    Stau si ma gandesc ca Piedone a facut un astfel de parc cu cheltuieli minime de la buget si in acelasi timp imi vine in minte imaginea a doi ministrii ce au mers sa inaugureze 6.5 km de sosea :) . Traim in lumea extremelor: pe de o parte un om care face lucruri extraordinare si pe de cealalta parte niste nesimtiti care ne disconsidera pe noi, romanii.
    Apropo: nu-l laud pe Piedone pentru ca este membru PC, nu ma intereseaza culoarea lui politica, il laud pentru ce face.

    Ca sa revin la subiectul initial: atacuri de genul asta au fost, sunt si vor mai fi multe. Pe masursa ce ne apropiem mai mult de alegeri si de 2012 se vor mari in intensitate si agresivitate. Eu va intreb: cui ii pasa?

  4. 1.Parerea doamnei respective e…parerea doamnei respective;

    2. Pana la urma, poate ca o astfel de emisiune i-ar „umbri” ratingul unor emisiuni din trustul din care face parte doamna. Care trust, eu personal, consider ca a contribuit din plin la prostirea poporului roman. Si continua sa contribuie;

    3. Nu voi pricepe niciodata de ce ar trebui sa ma intereseze la infinit ceea ce a facut sau nu unul sau altul inainte de ‘ 89. Poate, pentru a nu mai vedea ceea ce cu siguranta face bun acum, asta in timp ce altii stiu doar sa dea din gura, sa se certe, sa faca adevaratul CIRC.

    P.S. Da, am trait anii 80. Stiu exact ce vorbesc, tocmai de aceea m-am saturat de placa cu comunistii, securistii, turnatorii etc. Asta-i doar abureala pentru a mentine o anumita stare in mintea unora care habar n-au ce au insemnat acei ani. Am fost nevoiti sa traversam acea perioada, gata, acum ne ridicam si mergem inainte!

  5. Aveti prea mult bun simt,in conditiile in care daca basescu ar detine un post tv ar sta non stop pe sticla situatie valabila pt.99% dintre politicieni

  6. Nu ati aparut in emisiunile tv deoarece stiti ca nu mai aveti nici o credibilitate in fata publicului dat fiind trecutul dvs. ceausist.In schimb dati dispozitii angajatilor Gadea,Ciutacu si Badea sa critice seara de seara PDL-ul.
    Despre PSD si PC de ce nu vorbesc niciodata?Chiar numai democrat liberalii sunt de vina pentru ce se intampla in tara asta?

  7. Citez din articol: „Ambiţia mogulului – să-i bată la audienţă pe Năstase şi Dinescu”. lol

  8. Daniel, nu te-ai gandit la o schimbare pe cale administrativa a numelui?:)) Glumesc doar…nu m-am putut abtine.:P

  9. E doar un articol de opinie… Mie mi se pare ca sunteti destul de rezervat la capitolul aparitii televizate. Iar Ice Age nu e deloc rau. Desenul. :)

  10. Domnule profesor, dv. aveți timp să băgați în seamă asemenea personaje?!
    Preafrumoasa dnă are o problemă și încearcă s-o rezolve urmărindu-vă cum vă lingeți – sic! – ghearele… Probabil că stă bine la capitolul „cunilingus”. Aveți grijă!
    Unora le place Brahms, iar altora…

  11. @ Patriotul:

    Orice persoana care il urmareste de ani de zile pe Mircea(Badea) stie perfect parerea sa despre PSD. Care numai pozitiva nu e. Altfel, Mircea e prea destept ca sa nu aiba propria sa parere negativa despre PDL si actiunile membrilor sai.

  12. Nu trebuie sa primesti ordin de la CINEVA pentru a nu-ti placea ca tu, cetatean al Romaniei, trebuie sa dai si banii de paine, daca s-ar putea, la stat, pentru ca Udrea si celelalte femei promovate de Basescu sa aiba ce cheltui pe propriile placeri si ale familiei prezidentiale. De exemplu, Udrea e intr-un permanent concediu pe banii nostri. Si spera ca noi suntem cretini si credem ca „promoveaza turismul”. Care turism? Nu suntem cretini, ca n-am facut toti facultati pe bani si puncte, pe banda, chiar daca asta e interesul basescului. Sa fim si sa nu intelegem decat ceea ce vrea el.

  13. poate ii „impulsionati” dvs. pe cei de la Antena3 sa-si updateze „burtiera” in timp real. aseara presta Badea si ei inca afisau ordinea in calificarile marelui premiu auto (care se terminase cu SASE ore inainte…) sau faptul ca Raluca Olaru juca nu stiu ce finala, cand ea o pierduse de o jumatate de zi. de toata jena!

  14. @violet ai perfecta dreptate.
    In unele tari politicul a facut un pact tacit de neagresiune cu afaceristii care acum 20 de ani privatizau pe banda rulanta , pe nimic….insa in prezent sunt oameni prosperi cu mii, zeci de mii de angajati si cu taxele platite la zi…cu o singura conditie:sa respecte intocmai legile prezente. Trebuie sa ne preocupe mai mult prezentul si viitorul decat trecutul.
    Oare statul e un mai bun proprietar decat privatul? oare TVR este o televiziune mai buna decat primele televiziuni private? imi aduc aminte anii 97-98 cand in economie era un blocaj enorm tocmai datorita proastei conduceri a societatilor de stat (numiti de catre cei alesi de dna Rodica – oare nu o fi si ea complice la acest lucru? )si se adunau la Centrala de Compesari a Ministerului de industrie cate 12 societati la o masa ca sa-si compenseze unei alteia datoriile, fara ca cineva sa vada vre-un ban….
    cum se fac promovarile la stat si cum se fac la privat? unde ai mai mari sanse de reusita daca muncesti si nu ai pe nimeni in spate?intreprinderile de stat mai primesc esalonari la plata datoriilor, cele private – nu sunt iertate… si in concluzie cine contribuie mai mult la capitolul social ?
    chiar nu inteleg de ce nu vrem sa ne descatusam de trecut….si sa ne gandim fiecare:eu cu ce contribui pentru a avea o viata mai buna bunicii mei, parintii mei, copiii…eventual si bunicii, parintii copiii altor persoane….
    Daca cu nimic….atunci mai bine sa tacem chitic. – sfat pentru matusa Rodica.

  15. Ma uitam acum pe „Guvernarea 2012” si cand colo, ce-mi sare in ochi?

    „Tinerii Conservatori un grup de initiativa care
    isi propune sa reinventeze politica romaneasca”

    Oameni buni: termenul „Conservator” este in totala antonimie cu reinventat, restructurat, reformat,…., si alte re-uri care inseamna in fapt SCHIMBARE.
    ??? Conservatorii vor Reformarea. Conservatorii vor Schimbarea.???
    Eu nu mai inteleg nimic. Sa-mi explice si mie cineva. Este o neglijenta, sau este o capcana lingvistica?
    Mare grija la arta manipularii prin cuvinte. Este o arma care manuita prost, produce efecte dezastruoase.

    P.S. Asta a venit exact dupa ce am citit articolul Duduii citate de mogul, care articol in fapt nu este chiar rau, iar atacul la mogul este fair play si relativ fundamentat.

  16. @ violet: oare nu este o exagerare ca respectiva cetateanca sa fie numita „doamna”?
    @ Patriotul (Doamne, da’ cat curaj civic aveti: sa va expuneti asa, pe fata…): dupa ce numitii in comentariu si-au facut cunoscute opiniile politice referitoare la diferitele partide, eu consider ca este normal sa „dea” in cei care „ies in fata” (care nu numai ca sunt la putere, da’-‘si mai si aroga de bunavoie „meritele” pt evolutia noastra dezastruoasa). Pe exact acelasi mecanism (arogarea intregii puteri cand facea parte ca minoritar dintr-o coalitie) a „reusit” si PNTcd contraperformanta ca nici macar sa nu mai intre in parlament dupa incheierea domniei CD – dupa ce isi asumasera singuri conducerea tarii si aproape tot timpul numai ei fusesera „vizibili” (lasandu-si coparticipantii la guvernare mai mult sau mai putin „neatinsi” la voturi). Sa fie primit! (si de data aceasta)

  17. …mda dacă nu este „Nimic nou” înseamna că este valabil următorul citat : „Ce a fost va mai fi, iar ce s-a făcut se va mai face! Nu este nimic nou sub soare! (Eclesiastul 1:9)” .:)

    Cu bine,
    RuBen Budău

  18. Hai c-o fi cum o fi, dar sa presupui din oficiu ca va avea fix acelasi format ca Ucenicul mi se pare complet aiurea. Presupun, bineinteles, ca nu a intrebat pe nimeni inainte.

  19. @Mihai: De ce trebuie sa fie totul o ”pacaleala”?
    @Jademan: In chemarile speciale.
    @Daniel Buca: A fi atacat ca om politic inseamna a exista ca om politic.
    @violet: E nevoie de mai multi oameni ca tine.
    @monique: Fiecare cu propriile modalitati de exprimare.
    @Patriotul: Nu vorbesc? Nu stiu, ajung rar in fata televizorului.
    @Liviu: Lol ?
    @Anca: L-am vazut cu nepotii…
    @violet: Mergi la vot.
    @RaduB: In logica ta, un conservatorism fondat acum in Coreea de Nord ar trebui sa conserve valorile comuniste.
    @McGogoo: E psihanalizabil.
    @Preda Iulian: Voi citi. Zi frumoasa si tie.
    @Mogulic Idol: Da, dar ne trebuie o cauza buna.

  20. m-am tot intrebat „oare cum or arata cei care se uita zilnic l;a antene si realitatea??????????cred ca umflati la fata si la punga ,caci de-asta se uita pentru ca le convine ca poporul sa fie batjocorit ,scuipat ,lovit (cu vorbe)de un ciutac,de un badea pe sarma ,de ala cu laptopul care face spume la gura impotriva lui basescu!oare, toti sunt desfigurati, la fel ca si cei care ii manipuleaza???????????????frati romani,aveti cap,folositi-l si ia faceti greva 2 saptamani si nu va mai uitati la aceste canale tv care distrug o tara( o sa vedeti rezultatele cand nu veti mai avea pensii sau salarii)si veti vedea cum se inchid televiziunile lor inveninate si cum dau faliment,ma rog lui Dumnezeu sa vina vremea cand vor tacea din gura,dar nu cred sa apuc acele vremuri caci daca basescu ar fi majoritar,daca basescu ar avea macar un post TV ,toti lingaii astia,i-ar manca din palma si ne-ar face sa ne scarbim de el,dar asa,cand vedem o suta de nedrepti impotriva unuia singur,e normal ca il alegem pe basescu.
    Oare sa fie Basescu asa mare politician incat sa fie el in spatele acestor canale!prea ar fi destept!

Comentariile sunt închise.