Pe baza sugestiilor trimise de voi (Canalia, Mihnea Chirilă, Lol, Codrin, Marius, Sisokoki)  am conturat un mic regulament pentru bursele de blogger. Vom avea trei categorii de participare:

1. Bloguri implicate în comunitate
2. Bloguri specializate (istorie, teologie, politică etc)
3. Bloguri ”de scriitură” (unde accentul cade pe talent și stil, indiferent de subiect)

După ce vom termina de contabilizat înscrierile – adică pe 25 septembrie – voi alege împreună cu câțiva dintre cititori, în cadrul unei întâlniri de joi (chiar întâlnirea restantă cu bloggerii pe care îmi doresc să-i cunosc) cele mai bune bloguri pentru fiecare categorie. Iar aceste 6 sau 9 sau 12 bloguri – asta vom vedea – vor intra la ”votul popular” aici, în cadrul unui sondaj.

Bursa va fi de 300 de euro și va fi acordată timp de trei luni. Rămâne deschisă ideea deja aplicată: cine dorește să sponsorizeze un blog ales de el, va primi un spațiu de publicitate pe blogul meu. ”Mogul, vând publicitate”, cum ar veni. Ofertele se fac pe [email protected].

Să înceapă înscrierile!

91 COMENTARII

  1. Buna ziua.

    Dorim sa inscriem blogul colectiv http://infertilitateaesteoboala.wordpress.com/ , realizat in regim de voluntariat, cu buget zero, prin utilizarea exclusiva a resurselor umane si informatice – la categoria „bloguri implicate in comunitate”.

    Dorim, de asemenea, sa atragem atentia dvs. ca politician – si, totodata, tata si bunic – asupra problemei infertilitatii in Romania, care afecteaza 15% din cuplurile aflate la varsta reproductiva. Lipsa cadrului legislativ in domeniu permite excese si experimentari, asa cum s-a putut observa in evenimente recente, intens mediatizate. Ceea ce nu este atat de mediatizat este trista realitate ca membrii cuplurilor infertile nu beneficieaza de sprijin din partea statului, nu au dreptul la tratamente si medicamente compensate, trebuie sa isi plateasca pana si analizele de sange. Pe langa suferinta fizica si drama psihica, in Romania cuplurile infertile se confrunta si cu un obstacol financiar, adesea insurmontabil.

    Militam pentru adoptarea unui cadru legislativ in domeniul reproducerii umane asistate medical si pentru sprijinirea de catre statul roman a cuplurilor infertile, platitori de asigurari de sanatate. Infetilitatea este o boala, iar a putea avea un copil nu trebuie sa fie un lux!

    Va multumim.

  2. Asta am intrebat si eu! Am dreptul sa cer o „prelungire” a contractului de sponsorizare!
    Blog: http://www.codrinpaveliuc.finantare.ro
    Cred ca intra la „Bloguri implicate in comunitate” cel mai mult….

    O specificatie, nelegata de subiect: ar trebui sa existe undeva pe blog o rubrica, asemeni celor de pe forum, unde sa putem adresa intrebari sau sa facem sugestii mogulului….precum s-a putut vedea pana acum, multe dintre comentarii nu au legatura cu subiectul discutat!

  3. Kremlin economic adviser Arkady Dvorkovich forecast that in two to three years, the economic influence now wielded by a dozen or so oligarchs, who emerged in the rapid sell-off of state property in the post-Soviet 1990s, would be in the hands of hundreds of entrepreneurs.

    „People will survive but not the oligarchs,” Dvorkovich told the Valdai discussion group of Russia experts.

    http://www.reuters.com/article/companyNewsAndPR/idUSLC33109020090912

  4. O carte scrisa in limba engleza, direct pentru „export” nu sponsorizati? E neterminata si in chinuiala de a face rost de un venit o tot las deoparte, desi putinii care au citit-o erau foarte fericiti (un canadian, o americanca, un rus) si tot ma indeamna sa imi gasesc timp s-o termin. E posibil sa fi gasit deja si publisher in SUA, dar…nu imi permite situatia financiara sa ma concentrez.

    Am trimis si o idee de afaceri, planul inca il scriu (am trimis si un e-mail). Poate vorbim joi.

  5. Sunt prea idealist şi leneş pentru a fi ceva normal că mă înscriu în acest concurs. O fac pentru că doresc să mă împing înspre o schimbare. Îmi dau seama că nu poţi ajuta oameni prin autoanaliză ci trebuie să fii interesat de oameni. Atenţia mea a fost mult prea mult timp concentrată înspre interior, neglijând părţi importante din realitate.

    Recunosc fără ruşine că nu am auzit până ieri despre dumneavoastră, domnule Dan Voiculescu. Eu nu mă uit deloc la televizor, iar dumneavoastră sunteţi proprietarul Antena 1, a altor televiziuni si ziare foarte cunoscute. Implicarea dumneavoastră în politică, deşi consistentă, nu a ajuns în atenţia mea, fiindcă merge rareori mai departe de premierul şi preşedintele ţării. În schimb mi-a plăcut foarte mult ce am înţeles despre dumneavoastră de pe acest blog. Apreciez foarte mult initiativa dumneavoastră de a susţine românii care merită sau cum spunea Ilie Năstase într-un limbaj foarte <>: „a câştigat din afaceri şi bagă banii înapoi … în România”. Felicitări sincere pt realizări. Felicitări pentru acest blog atât de deschis.

    Blogul meu: http://ce-simti.blogspot.com Doar la scriitură merge.

  6. Scriu aici nădăjduind că vă preocupă faptul că A1 este PORTOCALIU. Întreg decorul de la ” ‘neaţa cu Răzvan şi Dani” este portocaliu. Culoarea reprezentativa a PD-L transmisă astfel, se va transforma subliminal în vot favorabil lui Băsescu. Experienţa a fost făcută în SUA în anii ’70. Respectiv in cadrul unui scurt filmuleţ cu o temă complet diferită decât produsul de promovat, în cadre de sub o secundă, imperceptibile pentru ochi şi deci neconştientizate, s-a indicat cumpărarea unui anume tip de săpun de culoare roşie. După numai două săptămâni, vânzarea acelui tip de săpun de culoare rosie a crescut cu mai mult de 50% în mod inexplicabil pentru respectivul producător de săpun căruia nu-i aparţinea experimentul.
    Prin urmare ori îl sprijiniţi pe Băsescu la presedinţie, ori cineva din interior se foloseşte de A1 în favoarea lui Băsescu. NU ESTE GLUMĂ! Schimbaţi deci urgent culoarea decorului.
    Am 60 de ani, sunt pensionat şi în mod accidental am urmărit trei zile consecutiv acea emisiune. În mod constant urmăresc A3 şi Ciutacu. Sper să nu mor pâna de Crăciun, ca să mă si bucur de înlăturarea mitocanului. În rest nici o speranţă.
    M-ar bucura mult câteva cuvinte din partea dv.
    Am scris aici bănuind că sunteti mai interesat de concursul pe care-l organizati.
    Cu respect şi înaltă consideraţie.

  7. dar de fapt eu venisem cu alta treaba: eu am o idee, in legatura cu votarea; am avut ideea asta si la europarlamentare, dar nu a fost mediatizata, nu am avut cum s-o raspandesc, sau am intalnit obstacole; dar nu asta e ideea, ideea e: anularea votului, adica eu, cetatean, nu sunt de acord ca nici unul din candidati sa ajunga presedinte ca nu-l cred pe nicunul capabi, atunci eu cum manifest asta?

    anularea votului, adica se duce cetateanul si-si anuleaza votul, ii stampileaza pe toti, asta nu se ia in considerare? adica, ce se intampla cu voturile anuate, n sunt considerate intr-o categorie separata? sa zicem ca 70% dintre cetateni, optimist, se duc la vot si 50% din acestia isi anuleaza votul (irealist); nu s-ar „insemna” careva, cineva, ca populatia nu e multumita de ce candidati au inaintat partidele politice?

    Eu intreb aic ca nu stiu unde sa mai intreb, d-voastra, D-le Voiculescu, aveti cu siguranta competenta sa-mi dati un raspuns pertinent.
    Multumesc!

  8. Sunt un bugetar si ca bugetar aud: este nevoie sa trimitem bugetarii in concediu fara plata timp de 10 zile, altfel nu putem salva un deficit bugetar care a depasit orice asteptare. Sunt UN bugetar si in acest contex fac urmatorul APEL:- toti bugetarii trebuie sa acceptam sa lucram 10 zile GRATIS!! Sa admitem ca acest guvern nu este altceva decat o batranica care are nevoie sa treaca strada!! Sa ajutam batranica sa treaca aceasta strada, DAR!!!… o data ce trecem dincolo acest guvern TREBUIE sa-i cerem sa-si depuna DEMISIA. Pentru ca un administrator care nu este in stare sa-si plateasca salariatii, pentru ca un administrator care nu este in stare sa chibzuiasca cheltuielile, care nu reuseste sa aplice programe eficiente NU ARE VOIE SA CONDUCA PE NIMENI- NICI MACAR PE EL INSUSI!!

    http://corbalb.blogspot.com/

  9. domnule Voiculescu, vuieste netul numai dvs. nu spuneti nimic. va stim un om integru. luati atitudine fata de hotii obladuiti de trustul dvs. Buzdugan si Morar fura cu nerusinare in fiecare emisiune de-a lor, iata aici o dovada: http://www.youtube.com/watch?v=tReK8Pc8UTE

    aici gasiti mai multe: http://www.simonatache.ro/2009/09/15/buzdu-si-morar-au-mai-bagat-un-pic-mana-pana-la-cot/

    inteleg ca e concurenta mare, dar sa fie pe virtuti reale, nu pe hotie!
    [daca stergeti acest comentariu voi intelege ca sunteti solidar cu hotii… si ca ce scrie pe blogul asta e doar demagogie pura.. sper sa ma insel!]

  10. Mogulule, un blog (in)comod şi (pre) meditat care „boxează” – evident – la categoria „scriitură”.
    http://antisauprodanvoiculescu.wordpress.com/
    ps. dacă vei patina pe luciul rândurilor mele cu aceeaşi plăcere cu care o faci pe terenul de hockey, „sponsorizarea” se va duce în proiectul : ” Noul Criterion” căci, vorba altui mogul, la fel de latin ca si noi (Petrarca) ” Povera e nuda vai filosofia”
    „succesuri” tuturor -: )

  11. Inscriem si noi proiectul MedicalStudent.ro , singura revista studenteasca online de medicina, acreditata international, intretinuta 100% de studenti medicinisti din toata tara. „Revista” este sub forma de blog public, studentii pot scrie articole stiintifice ce vor primi peer review calificat inainte de a fi publicate si votate. Proiectul ajuta comunitatea studenteasca medicala din Romania si Rep. Moldova si prin proiecte de eLearning medical lansate tot de studenti (atlas de histopatologie, atlas de farmacognozie, platforma educationala de anatomie patologica, etc.). Incepand cu noul an universitar, cele mai bune articole vor fi premiate cu tratate, manuale si carti de specialitate.

  12. Îmi înscriu şi eu blogul, la categoria bloguri ”de scriitură” : http://dyde.info/ , blog de atitudine, este trist cand avem o asa mare libertate de exprimare, oferită de internet, să nu o folosim şi să ne facem auziţi.Suntem mulţi, suntem tineri, avem idei, tot ce mai trebuie este să ne facem auziţi. O iniţiativă laudabilă, aceste burse de blgger

  13. vă reamintesc, domnule felix, o notificare de la o postare mai veche de-a dumneavoastră: că angajaţii dumneavoastră de la radio zu fură de la alţii. aştept un răspuns din partea dumneavoastră la următoarea întrebare: care vă este mai drag, buzdugan şi morar, sau proprietatea?
    pun şi eu linkul şi aştept. mulţumesc
    http://www.dobro.ro/?p=561

  14. bună ziua, domnu’ mogul, sper să vă fie la fel de bună şi inima. vrem şi noi să vă propunem un blog, poate pe-ăsta îl şi citiţi, măcar articolul în care e pomenit trustul dvs:
    http://www.dobro.ro/?p=561
    ştiu că o să puneţi iar placa aia cu retrasul la pensie, la umbră de blog ca ceaţa-n spion etc, că trustul nu-i al dvs, nici al urmaşilor urmaşilor dvs etc. nici nu-mi fac iluzii. dar mă gândesc că măcar angajaţii dvs. vă citesc şi dacă văd asta se opresc din furat cinci minute. sunt idealist? cer prea mult? măcar un minut!

  15. Pai se facuse deja tomana de tot ! Bine v ati reintors printre oamenii iubitori de tastatura , si daca tot am vorbit p aici as vrea sa inscriu un blog pentru categoria „blog de specialitate”.

    http://www.teatruacum.blogspot.com

    Din cate stiu, e vorba de 2 3 studenti la UNATC care se ocupa de blogul asta din pasiune. Cel care l a infiintat imi este coleg intr o piesa de teatru – foarte talentat- si n are nici cea mai mica idee de inscrierea pe care i am planuit o.

    Eu nu sunt student UNATC dar am fost adoptat.

  16. De ce nu candidati la presedintie?
    Cred ca asta ar fi solutia pt. Romania; e admirativ ce faceti in social, mai ales in domeniul educatiei, dar sunt mici particele si nu ajung…
    Daca aveti puterea sa mai propuneti un articol in legea educatiei, ganditi-va la gradinite; cred ca nu se vb deloc despre gradinite in aceasta lege, dar acolo e startul; ar trebui gasite fonduri pentru a sustine la cote maxime standardele in GRADINITE (in Suedia statul suporta 50% din taxa de la o gradinita privata; de ce credeti ca ar face asta? pentru ca , din cate stiu eu, Suedia este in fruntea clasamentelor in ceea ce priveste educatia).
    Nimeni n-a inteles ca de acolo porneste civilizatia; in gradinita ar trebui sa se faca educatie civica, circulatie, mediu, educatie sanitara, etc, intr-un cuvant cei 7 ANI!. Dar cum sa poti face aceste activitati cu 40 de copii intr-o grupa????
    Daca cineva stie cum, sa-mi spuna si mie si-mi voi transfera copilul de la gradinita privata la stat, fiindca foarte curand n-am sa mai pot finanta aceasta „aroganta”. Si-mi vine sa plang , ca mama, de ciuda ca voi da si eu tarii inca un creier „spalat”

    Ce ziceti Domnul MOGUL, ne bagam in zona asta???
    Astept vesti

  17. de mai bine de o luna de zile nu s-a acordat nici o cetatenie celor ce au depus dosarele de redobandire…:(
    Pentru cei ce nu stiu…Bunicii nostri au avut aceas cetatenie romana ca si bunicii multora de pe acest blog, existand si o lege valabila ce prevede redobandirea acesteia,lege ce nu se aplica. Cu parere de rau statul roman isi bate joc si in aceasta privinta. O batjocura nedemna de un stat european.
    Imi aduc aminte prin 2000 la conducerea Departamentului de Cetatenie era o dna general TIBACU , care avea o atitudine cam cum au italienii fata de romani.Cu profund dezgust si dispret se uita in ochii tai. La fel e si in prezent, doar ca oamenii de la conducere sunt altii.

  18. Se pare ca este ceva concurenta, dar eu deja ma vad la un laptop lucrand pentru blog spre a-l bate pe Zoso, scriind pentru revista liceului unde urmeaza sa fiu numita redactor ( lucru imposibil in cazul in care nu am un calculator), stand langa o biblioteca cu carti pe care le studiez pentru olimpiade si burse in strainatate. Nu imi taiati aripile cand iata, incerc si eu sa zbor…
    http://ipondycherry.wordpress.com – Un blog lucrat la microscop.

  19. Am fi mers pe ideea ca Filmic e “locul unde tot ce-i scurt ruleaza”, dar ne-am gandit ca rulls nu prea e cuvantul neaos, apoi am incercat o tenta culinara “la mici se inghesuie si cei mari”, dar am ajuns la concluzia ca publicul nostru nu consuma mici decat la gratare in weekend. Pana la urma ne-am dat seama ca nu trebuie sa irosim nici timpul nostru, nici pe al vostru si sa fim eficienti ,sa va prezentam idei pe centimetru transpuse in scurt metraje, animatii sau spoturi publicitare.

    Filmic.ro promoveaza tinerele talente proaspat iesite de pe bancile Universitatii de Arta Teatru si Cinematografie (UNATC) si nu numai, aduce notorietate lucrarilor celor mai cunoscuti regizori romani si straini incitand publicul la gandire prin prezentarea lor in articole de tip review, atent informate.

    La numai un de la aparitia sa in spatial virtual, Filmic.ro a reusit sa se faca remarcat in cadrul celor mai cunoscute evenimente din blogosfera, cucerind locuri onorabile de podium: RoBlogFest 2009 locul III la categoria “Blog de filme” si Webstock 2009 locul II la categoria “Video & audio”.

  20. @Grupul de Initiativa „SOS Infertilitatea”: Hai sa ne vedem si sa gasim solutii.
    @Avadanei Dumitru: Mai au dreptul.
    @Vin sarbatorile: I agree. Dar sunt mogul, nu oligarh.
    @EDY: Detaliaza oferta.
    @Mihai C. – Pucioasa – fost bucurestean: Deci este o televiziune impartiala, nu?
    @p:E foarte greu de transpus in limbaj juridic ideea ta.
    @corbalb: Guvernul acesta nu mai are oricum viata lunga daca votam pe cine trebuie in noiembrie.
    @danag: Incearca sa afli ce s-a facut la capitolul ”gradinite” in sectorul 4.
    @andron: Sprijin o campanie pe aceasta tema, prin intermediul unei Fundatii.

Comentariile sunt închise.