Cam asta e știrea care îți sare în ochi la reluarea activității parlamentare:

„Conducerea Consiliului Naţional Secuiesc (CNS) a dat publicităţii proiectele de hotărâre care urmează să fie votate de către aleşii Ţinutului Secuiesc la adunarea care va avea loc sâmbătă la Odorheiul Secuiesc, una dintre hotărâri vizând stabilirea imnului, drapelului şi stemei Ţinutului Secuiesc.

Imnul Ţinutului Secuiesc este cel folosit de zeci de ani, compus de către Mihalik Kálmán pe textul lui Csanády György. Stema Ţinutului Secuiesc este stema adoptată de Consiliul Naţional Secuiesc pe data de 17. 01. 2004. Drapelul Ţinutului Secuiesc este cel adoptat de Consiliul Naţional Secuiesc pe data de 17. 01. 2004. Semnul distinctiv regional al Ţinutului Secuiesc este SIC, iar autorităţile locale din Ţinutul Secuiesc vor acorda tot sprijinul ca aceasta să fie înregistrat la Organizaţia Internationala de Standardizare”, se arată în proiectul de hotărâre.

Secuii vor proclama şi o Declaraţie privind reforma administrativă. „Ţinutul Secuiesc este indivizibil şi nu poate fi înglobat într-o altă unitate teritorial-administrativă. Viitorul acestei regiuni nu poate fi imaginat altfel decât ca o unitate administrativ-teritorială de sine stătătoare, cu prerogative sporite, situată între limitele sale regionale fireşti, formate în cursul istoriei. La reîmpărţirea administrativ-teritorială a României trebuie avut în vedere principiul european, conform căreia o regiune nu se marchează, ci se recunoaşte”, se arată în documentul emis de CNS.”

Mă gândesc că treaba asta cu autonomia e destul de relativă. Și Bariera Vergului, unde am copilărit eu, are o istorie specială. Are specific. Are tradiții. Și mândrie locală. De ce nu și Ținutul Autonom Berceni? Sau Ținutul Autonom Intrarea Scorușului?

Așa stând lucrurile, mă gândesc că ar fi cazul să sprijin un Comitet de Inițiativă chitit să lupte pentru neatârnarea Pantelimonului.

Iată actul de temelie al credinței lor:

„Manifestul pentru Renaşterea Pantelimonului”

„Ținutul Pantelimon este indivizibil şi nu poate fi înglobat într-o altă unitate teritorial-administrativă. Viitorul acestei regiuni nu poate fi imaginat altfel decât ca o unitate administrativ-teritorială de sine stătătoare, cu prerogative sporite, situată între limitele sale regionale fireşti, formate în cursul istoriei.
Imnul Ţinutului Pantelimon este cel folosit de zeci de ani, compus de către BUG Mafia, intitulat „Pantelimonul petrece”. Stema şi drapelul Ţinutului Pantelimon vor fi adoptate de Consiliul Naţional al Ţinutului Pantelimon. Semnul distinctiv regional al Ţinutului este ŢAP*, iar autorităţile locale din Ţinutul Pantelimon vor acorda tot sprijinul ca acesta să fie înregistrat la Organizaţia Internaţională de Standardizare”.

* Ţinutul Autonom Pantelimon

48 COMENTARII

  1. De acord cu titlul si cu analogia. Noi percepem ca pe niste glume proiectele lor. Ei se asteapta chiar sa-i bagam in seama. Chiar isi doresc asta? Sunt multe organizatii neguvernamentale care ar avea o parere opusa. Auzisem de legiuni in Ardeal.
    Se pot intalni oricand sa discute.

  2. in interiorul UE ce rost mai au aceste autonomii? e ceva putred la mijloc oricum.
    Ungaria vad ca are probleme de acelas geni si cu alti vecini nu numai cu noi….

    Pe de alta parte, fiind un om ce a cutreierat Romania in lung si-n lat pot sa va spun ca cele mai proaste drumuri din tara pana acum 5 ani (de atunci nu am mai fost prin ungurime) acolo ierau. Se termina judetul Mures cu drumuri bune si imediat intr-am in Harghita plina de gropi….Porbabil ca atunci s-au gandit guvernantii romani”las sa-i ajute ungurii lor”…si cred ca de pe acolo se trage….
    Intr-adevar ungurii sunt niste oameni foarte muncitori, am multi prieteni, amici, cunostinte…..dar se pare ca ei cotizau la bugetul statului din plin pe cand bani catre ei in infrastructura mai putin…se duceau in Moldova…..de exemplu.care avea o contributie mai mica la buget….

    Ura aceasta si dorinta de autonomie nu poate sa apara din zadar…are motivele ei.trebuie lucrat asupra motivatiei.

  3. Astept sa vad cand ungurii se vor grupa si vor cere autonomie in America,Mama democratiei.Ma trag din neam de Panduri,deci vrem si noi Tinutul Pandurilor,cu autonomia nu m-am hotarat inca.Ce penibil.Noi in Ardeal(exceptie tinutul secuiesc),traim in buna intelegere cu maghiarii.In tinutul secuiesc,ei cred ca incap toti ungurii din Transilvania,sau,da,lor le trebe Ardealul.No,las ca le trece.

  4. E,buna analogia chiar mi-a placut.
    Nu inteleg aceasta incapatanare a lor cu tinutul secuiesc deoarece nu ii vad pe cei care locuiesc acolo sa isi doreasca acest lucru,parerea mea este ca cei de la UDMR nu au alta treaba decat sa irite restul populatiei in loc sa ii reprezinte pe cei de nationalitate maghiara.
    Sa le iasa din cap ca vreodata asa ceva sa-r putea intampla.

  5. ăştia chiar visează cu ochii deschişi frate, oare pentru căt timp,? oare ce nu le e bine ? de ce vor ei să fie mai cu moţ?

    Bun venit tuturor din vacanţă :).

  6. Eterna problema care ne bantuie dupa revolutia din ”89 si anume autonomia ungurilor.De ce s-a ajuns in acest stadiu?Este foarte simplu:guvernantii nostrii
    „dragi” au vazut in ei un electorat foarte stabil si prin urmare fiecare candidat la presedentie a tras spre ei pentru ca veneau voturi.Asa s-a ajuns in aceasta situatie jenanta pentru noi ca cetateni ai acestui stat si mai ales in raport cu celelalte state.Pur si simplu prin aceste manifestari atenteaza grav la siguranta si integritatea statului(art.1 din Constitutia Romaniei).Parerea mea este ca aceste influente vin din afara statului.Daca este sa ne uitam in judetele Harghita si Covasna nu prea vedem prosperitate ci dezordine si haos.Daca este asa cum se vor descurca fiind autonomi?Prin ajutorul ungurilor de afara.Rusine politicienilor romani care au recurs la aceste mijloace pentru a lua voturi.In momentul de fata sunt cetateni romani de etnie maghiara care nu stiu sa vorbeasca romaneste.Cum se poate asa ceva?Prin indulgenta autoritatilor romane.

  7. mai fac si eu glume..dar nu imi bat joc de oameni.cum era aia…sa le dea sperante amaratilor de rand..care o duc mai rau decat ceilalti…

  8. Vad ca ati revenit in forta insa ati uitat de Gherila PTM… aceasta cred ca va fi armata ce va apara integritatea Pantelimonului.
    Aici ne amuzam insa cu timpul gluma se ingroasa si cum Rromania este tara tuturor posibilitatilor… who knows?!

  9. Foarte bun postul si paralela, dar absolut deliciosi sunt comentatorii. O sa mai intru zilele astea pe aici sa vad daca mi se adevereste presupunerea si o sa se umple de comenatrii xenofobe anti-maghiare (si iau ca un foarte expresiv exemplu comenatriul 9). Mi se pare absolut oribil cum unii oameni nu se pot abtine sa nu-si reverse astfel de sentimente oriunde au cat-de-cat prilejul. Asadar, domule Mogul, eu zic sa aveti mare atentie, nu cumva sa se ajunga la concluzia ca sustineti un astfel de comportament

  10. Parerea mea e ca sunt vreo cateva sute de bezmetici care n-au ce face si „inventeaza idei”.Aseara am vb cu cineva din Sf. Gheorghe, nici nu auzise de actiunea asta. Oamenii seriosi din zona sunt ocupati cu criza, nu au timp de prostii.
    In Odorheiul Secuiesc am fost o singura data, cu treaba.In magazine ma intrebau in ungureste ce doresc(lucru care mi se pare firesc avand in vedere ca maghiarii sunt majoritari acolo si era probabilitatea mai mare sa fiu maghiar decat roman), le raspundeam in romaneste ca nu inteleg, ma intrebau in romaneste. La hotelul unde am stat, cu mic dejun inclus, aveau ceai in meniu, dar eu vroiam cafea si am rugat-o pe ospatarita sa imi aduca o cafea. Mi-a adus si cand am vrut sa o platesc nu a vrut sa-mi ia bani, mi-a zis ca e din partea casei.
    Raman la parerea ca oamenii seriosi din Covasna, Harghita si Mures nu au timp de imnuri si steme, ci au aceeasi grija ca a tuturor romanilor si anume ce pun copiilor pe masa, daca au cu ce sa-i imbrace ca vine iarna si daca au bani de rechizite ca incepe scoala.
    In conditiile in care actiunile CNS sunt anticonstitutionale, atunci organele abilitate trebuie sa ia masuri, dar nu trebuie facut din tantar armasar pentru ca am impresia ca tocmai asta se doreste.

  11. Daca ungurii vor muulta autonomie atunci sa se antoarca de unde au venit acum cateva sute de ani ca sigur li se va da.Deocamdata sunt pe pamant romanesc si li s-a dat oricum prea multa atentie anca de pe vremea comunistilor.Cui nu-i convine ori a-si face bagajele si se cara an patria mama ori se adapteaza regulilor statului Roman.Oricum si-au batut destul joc si de noi romanii si de religia noastra si mai ales de limba.Orasul meu natal este Bacau si sunt multe sate si comune unde se vorbeste ceangaieste ,astora sa le intre bine an cap ca daca sunt romani si limba trebuie sa le fie romaneasca.Ce anseamna predare an limba maghiara an Covasna si Harghita ?Chiar ai lasati sa ne ancalece limba romaneasca an halul asta si sa joace ceardasul pe ea?Dumneavoastra politicienii ati castiga mai mult respect din partea noastra alegatorii daca ati spune deschis lucrurilor pe nume an ce-i priveste pe unguri.Oricum asa departe de tara am admirat actiunile PC si pe dvs.domnule Voiculescu.

  12. Domnul senator eu cu armetica inca stau bine!! Va rog sa ii întrebaţi pe liderii UDMR ca senator. Pentru UDMR-isti cetire:
    Ba noi va dam autonomie in Harcov. Acolo sunt sunt ~ 600000 de mi de etnici. Au autonomie ” va fai via si va fa in curo” cum spun strămoşi mei . In tara rămân 1 milion de etnici maghiari care nu vor fi in stare sa treacă de pragul de 5% ca sa acceadă in parlament . O sa aibă un reprezentant ca si restul etniilor in parlament conform constituitei. O fi bine, sau cineva îl mincuneste pe Ianos. Sau pe Ion, ca sa iasa zurba.
    Oricum pe cineva in viziunea mea iar îl mănâncă in cur. Eu sunt gata dimineaţa la prânz si seara sa îl scarpin si nu pe ungurii, elitele lor si pe ale noastre fara discriminare. Pentru ca ştiu ca nu va trebuie la un car cu oale vedeţi reacţia lui Simirad ieri, ăla de a făcut partidul moldovenilor o fi întâmplare !! Sa vedem ce face grupul de la Cluj !!!. Cum joaca !!!!

  13. D-le Profesor, eu nu ma iinteleg nimic!
    Cum dracu nu zice nimeni nimic despre organizatiiel astea ilegale (ma refer la unguri)? Sint ei inregistrati la Tribunal in mod legal? E UDMR inscris ca partid?
    Si daca nu, de ce participa la alegeri?
    Inca stau si ma intreb ce fac romanasii nostri parlamentari in cel mai inalt for al tarii, in afara de a juca sudoku, a face x si 0, a sta pe YM si a-si perfecta afacerile prin trafic de influenta?
    Cu stima!

  14. copchii care s-au jucat pe vremea iliciului „Tirgu Mures ’90” au crescut mari si vor sa se mai joace o data mai ales ca acum au ochii si mai albastri si s-au mai perfectionat in ale acestui joc.

  15. Interesant cum apar manifestarile astea, ciclic, tot in preajma alegerilor. Mai ceva ca fluturii de noapte in jurul lampilor, seara.

  16. ”SI CAND VA VENI DUSMANUL / SA VA IA PAMANT SI DREPT / ROMANI SCUTURATI GORUNUL / CA DIN SOMN SA MA DESTEPT ” SPUSE AVRAM IANCU NU CU MULT TIMP INAINTE DE A MURI , DE ATUNCI DE MULTE ORI PAMANTUL SI HOTARELE NOASTRE AU FOST PUSE LA MARE INCERCARE DAR ROMANII TOT NU SCUTURARA GORUNUL , NICI CAND BUNUL DUMNEZEU IL RUPSE DE TOT CA O ATENTIONARE CE VA URMA ROMANII UITARA DE IANCU , DAR VENI-VA ZIUA CEA MARE CAND LICHELELE HUNO-MONGOLE , MANCATORII DE CARNE CRUDA SI VIOLATORII HORTISTI ISI VOR BLESTEMA ZIUA IN CARE AU PORNIT DIN STEPELE ASIEI , ZIUA IN CARE AU AJUNS IN PANONIA , ZIUA IN CARE AU FOST INCRESTINATI BARBARII DE EI DE SF STEFAN SI ZIUA IN CARE AU CERUT AUTONOMIE , ACEEA VA FI ZIUA IN CARE SPIRITUL ROMAN VA REINVIA DIN COMA PROFUNDA SI DIN ANESTEZIA FORTA A MASONILOR CARE O CONDUC SPRE ETNOCID , DESTEAPTA-TE ROMANE , ” NOI NE LEGAM SUB JURAMANT / SA TRECEM TISA-NTRUN AVANT / SI SA-MPLANTAM OPINCA IAR / PE-ACELASI PARLAMENT MAGHIAR ”

  17. facusem pe mailul dvs. o propunere de participare la o licitatie de privatizare a unei companii interesante. Ati primit-o sau a plecat mailul meu direct in spam-ul necontrolabil.?

  18. O incursiune in istorie, sub o forma mascata, binenteles, o incercare de zgandarire a semetiei secuiesti…”daca tzine – tzine” zise tokes.Iar acest pastor tokes ar face mai bine sa nu mai cada in ridicol, fiindca de la sublim la ridicol …au trecut doar 20 de ani…adica e doar un pas.A fost pasztorul Laszlo TOKES, iar acum e pastorul tokes, un pastor de secui, care sper ca-si vor reveni din berbecaiala in care ii duce pastorul. In loc sa se ocupe de lucruri concrete, de restituirea reala a pamanturilor si titlurilor nobiliare ale secuilor – care mai au acte sau memorie genealogica – el viseaza imnuri de jale si alean si flamuri bune doar de invesmantat istorie. Cum ar fi daca o mana de comunisti si-ar arbora pe-acolo fostul steag al fostei R.S.R….asa…de nostalgie…???!!!!

  19. Este o manipulare a PD-L-ului. Incurajeaza maghiarii sa ceara autonomie pt a impune PNL sa nu se aprpopie de UDMR. In felul acesta vrea sa impiedice caderea guvernului intr-o maniera „naturala” prin notiune de cenzura. In aceaste conditii, Basecu poate profita de situatie in mai multe moduri, de la atragerea voturilor maghiarilor prin neimplicare, pana la atragerea PNL in trena sa. Daca PSD nu reuseste sa iasa cumva din capcana guvernarii, intr-o maniera care sa nu-l scoata :”vinovat”, Basescu mai poate spera la o sansa sa castige un mandat. Mai vedem…

  20. Oho…mogulul a mirosit un os de ros.Ce si-a zis…hai sa speculam un pic ura romanilor fata unguri ca poate mai primim un vot doua pe langa alea cinci pe care le aveam oricum de la angajatii anenelor.

  21. Ah…si sa nu uit domnule Voiculescu,fronda asta pe care o face Badea cu intelectualii miroase a prigoana chiaburilor si intelectualilor din anii cand profesorii dumneavoastra de la scoala de securitate luau puterea in Romania.
    Prigonirea intelectualilor de catre prostime era lectie la Stefan Gheoghiu ca deh stiau ei de cine sa se teama ca astia erau scoliti si mult mai destepti.
    Se pare ca Badea nu a lipsit cand ati predat subiectul lacheilor pe care ii tineti pe la antene.

  22. Nimeni nu fuge de bine, iar ungurii nu fac exceptie. Cu ce le-am inlocuit ranirea orgoliului lor instaurat incet, intr-o mie de ani, de pierdere a statutului de imperiu, fie si in alianta ? Cu nepasarea, batjocura si lipsa de atentie sociala in infrastructura locala, drumuri, spitale, ordine… Daca pe romani ii poti duce de nas cu lozinci ce fac apel ca e tara noastra buna-rea si ca trebuie s-o acceptam asa (de ce, nu stiu), pe unguri nu poti, ei se simt straini chiar pe locurile unde s-au nascut… Asa cum ii intelegem pe romanii din R. Moldova si din Ucraina, la fel trebuie sa-i intelegem si pe ungurii din Transilvania si sa nu repetam greselile lor. I-am lasat pe mana grofilor UDMR care i-au jefuit local, mana in mana cu confratii politicieni romani din capitala. Asa incat, din saracie, nu le-a ramas decat sa se radicalizeze. In timp ce in Romania guvernul romanesc trebuie sa se apere de atacurile maghiare, in Slovacia guvernul poate ataca chiar inima problemei: limba in administrate, asta deoarece s-a ocupat de bunastarea locuitorilor unguri ca cetateni slovaci, nu pentru a-i favoriza pentru ca sunt diferiti etnici si, pe deasupra, si la granita cu Ungaria. Fara a deschide cinstit concurenta economica pentru indivizi, nu pentru intreprinderi de genul deja odioaselor IMM-uri, fara a incuraja initiativa privata la cel mai mic nivel, fara a lasa populatia sa aiba acces la resurse, nu doar prin intermediari, ii vom tine pe romani in ignoranta si criminalitate, iar pe unguri in radicalism si dorinta de separare. Nepasarea fata de durerea pe care cineva o resimte, fara a te implica sa-i schimbi senzatia prin educatie, inseamna orgoliu fata de suferinta, iar asta duce la inrairea spiritului celui pe care il fortezi sa fie alaturi de tine prin teritoriu. Daca tot au murit atatia romani din Muntenia si Moldova pentru intoarcerea acestor pamanturi la Romania Mare, macar sa avem grija de ele printr-o administrare cinstita si creatoare, nu coloniala si incompetenta. Am dovedi respect fata de mortii nostri si siguranta pentru copiii nostri care sa se bucure in pace de excursii in atat de frumoasele zone din Mures, Harghita si Covasna. Ce facem noi acum au facut toate natiunile care au pierdut ce au avut deoarece nu au avut grija de e a fost al lor: pamantul si spiritul lor.

  23. @dracu pidosnicu: Eu ascult mai mult Radio Romantic. Totusi, daca asa e, iti dau dreptate: e corect sa specifici sursa. Cat despre Horia Roman Patapievici si Mircea Badea, nu ti se pare ca Oreste a devenit sinteza lor? Astral vorbind, desigur.
    @vaist: Deci sunt prost.
    @Marius: Eu cred ca e doar caraghios.
    @Magda: Si totusi n-a iesit ”Saptamana pe scurt”!
    @iulian: Posibil.
    @Cetateanu’ Turmentat: Sa refacem din armasar tantar!
    @MIHAELA: Esti parca prea suparata. Cred ca dezbaterea de idei, oricat de profunde ar fi diferentele de viziune, trebuie sa ramana in zona floretei, nu a catapultei.
    @Iount: E un inceput laudabil. Sa vedem cum va continua.
    @All Ex, Dia: Sigur. Eu doar am compus muzica.
    @Matusalem: Fluturii de noapte nu au viata lunga, pare-mi-se.
    @andron: Primit.
    @maca: Analistule!
    @thorhammer: Doar o reactie de roman.

  24. @dan voiculescu
    să lăsăm cazul oreste deoparte. înţeleg că încercaţi să muşamalizaţi un furt dînd un exemplu pe care nu îl cunosc. nu îl urmăresc pe oreste. este vorba de doi angajaţi ai trustului de care sînteţi legat (chiar dacă nu mai sînteţi acţionar şi nu gestionaţi afacerea în sine, atunci cînd spui antena 1, antena 3, radio zu, etc., spui mogulul dan voiculescu).
    este vorba, deci de acest caz particular. vă gîndiţi să-i sugeraţi fiicei dumneavoastră o penalizare a celor doi? pînă la urmă, gestul lor, care nu este singular,afectează imaginea radio zu, a trustului intact şi pe a dumneavoastră personal. eu, dacă aş avea un angajat pe care l-aş prinde că fură de la alţii, l-aş da pe mîna poliţiei.

  25. PUNCT DE VEDERE
    -in raport de PROPUNEREA neconstitutionala din 24.09.09,a lui BASESCU de organizare a unui REFERENDUM(pe 22 noiembrie 09) fara a consulta PARLAMENTUL[raportat la textul constitutional imperativ =art.90]- ci impunand dictatorial masuri celor doi presedinti ai camerelor -chipurile asupra problemei alegerii parlamentului unicameral sau bicameral.
    PRESEDINTELE INCEARCA SA ADUCA LA VOT MAI MULTE PERSOANE[chiar si drogati ,prostituate ,minori minore] ,PENTRU A JUSTIFICA VOTURILE FRAUDULOASE ale PDL in favoarea lui BASESCU!In afara de faptul ca Presedintele nu are initiativa legislativa,si deci ca propunerea este un abuz de drept,mai ales in MOMENTUL DE FATA ,aceasta NU ARE OBIECT pana in 2012!
    NUMAI MONARHIILE ,AU PARLAMENT UNICAMERAL !
    PENTRU ca se cunosteau mijloacele si OBIECTIVUL lui BASESCU,(SI A NU SE FACE LEGATURA dintre propunerea presedintelui si dorinta MARILOR PUTERI din UNIUNEA EUROPEANA-de revizuire a constitutiei –si )RADU DUDA S-A RETRAS din CURSA PREZIDENTIALA!
    UNINOMINALUL a reprezentat o CACEALMA,caci tot vot de lista a existat-iar parlamentarii nu au raspuns in raport de cetateanul pretins reprezentat;interesul asa-zisului uninominasl,a fost ca PDL-ul sa ajunga numeric ALIANTA PSD –PC,pentru a putea ca prin legi sa submineze statul,ulterior GUVERNUL numit de BASESCU,slabind STATUL !
    In realitate,sub pretextul trambitatei griji fata de romani ,se ascund interesele REALEGERII celui care doreste revizuirea constitutiei ,pentru ca U.D.M.R.-ul sa aiba garantia ca nu il voteaza pe BASESCU –fara sa aiba un castig electoral palpabil FEDERALIZAREA Ro.! De ce PRESEDENTIILE COMISIILE JURIDICE sunt detinute de PDL?PENTRU CA CEREREA lui BASESCU SA TREACA !
    BASESCU SI PDL vor ca statul sa nu mai aiba obligatii fata de cetatenii sai.Presedintele pretinde ca sunt prea multi pensionari(cu alte cuvinte, trebuie sa mai moara dintre acestia , pretinzandu-se ca “au mancat prea mult timp – banii statului!”Propunerea presedintelui din raportul comisiei prezidentiale,potrivit careia pensionarea sa se faca la 70 de ani ,varsta care reprezinta DURATA medie a VIETII ,echivaleaza cu violarea ,daca nu chiar cu DESFIINTARERA DREPTULUI LA PENSIE-prin aplicarea acestei masuri .
    INVALIDAREA PROPUNERII PREZIDENTIALE ,ESTE PREA PUTIN!

    Despre revizionismului maghiar, federalizarea ROMANIEI de catre U.E. prin P.D.L. ,U.D.M.R. si P.N.G. si altii-(P.R.M.)cu voia JUSTITIEI corupte incompetente si politizate.Tradarea neamului,nu poate ramane nepedepsita.PRESEDINTELE DORESTE eliminarea articolului 96 din CONSTITUTIER-care statueaza PUNEREA SUB ACUZARE pentru INALTA TRADARE de catre DOUA TREIMI DIN NUMARUL DEPUTATILOR SI SENATORILOR.
    PNL-ul SI PSD-ul, TREBUIE SA TREACA LA PUNEREA SUB ACUZARE A PRESEDINTELUI TRADATOR!
    GAFA INITIERII MOTIUNII DE CENZURA de catre PNL SI U.D.M.R.,NU ADUCE ,CI LIMITEAZA POPSIBILITATEA OBTINERII DE VOTURI PENTRU PRESEDINTELE CRIN ANTONESCU!IN SCHIMB ADUCE VOTURI LUI BASESCU!JOCUL DUBLU AL UDMR-ului ,VA INCETA IN CEL DE-AL DOILEA TUR DE SCUTIN PRESIDENTIAL!

    CEAUSESCU a fost asasinat de mafia evreiasca.pentru ca nu dorea instrainarea pe nimic a AVUTIEI NATIONALEsi nici dezmembrarea ROMANIEI-prin filiera ungureasca coordonata de TOKES]
    EU am trimis sute de mii de emailuri catre organizatii internationale care nu au luat absolut nici o masura pentreu REMEDIEREA SITUATIEI MELE CREATE DE DICTATORUL BASESCU TRAIAN.
    In data de 18.09.09 [dupa ce BARROSO(omul lui BASESCU) a fost reales]am fost contactat telefonic de catre un mesager (depanator) al lui BASESCU [angajat din luna august al Elenei Udrea la ministerul turismului-contactat dupa ce acesta a dat un telefon de pe telefonuil fix ascultat al subsemnatului in luna aprilie[cand l-am si cunoscut pentru instalarea internetului]]care mi-a transmis ca nu mai am ce sa fac in sensul activarii clauzei de salvgardare din moment ce pe 14.09.2009,C.A.G.R.E. a validat recomandarea COMISIEI EUROPENE !Totodata,mi s-a spus ca n-are rost sa mai lupt caci oricine ar veni PRESEDINTE ,tot va avea sprijin evreiesc -american!EU NU NEG ACEASTA REALITATE DUREROASA,CI DOAR INCERC SA LUPT CU ACEASTA EVENTUALITATE!OBSERVAND politizarea functiei publice SI PE PLAN LOCAL[cand eram consilier juridic, la PRIMARIA SECTOR 3 BUCURESTI,am aratat primarului filolog Sorin PALIGA o carte cu NATIONALISMUL LUI EMINESCU ,tocmai pentru a evidentia OBLIGATIA FIDELITATEA FATA DE TARA- a celui caruia ii sunt incredintate FUNCTII PUBLICE!
    Intr-adevar BASESCU SE ASEAMANA CU CLINTON,in ce priveste raporturile cu femeile frumoase din subordinea PRESEDINTELUI. !CARACTERUL CONSULTATIV al AVIZULUI C.S.M.,NU INSEAMNA ca BASESCU are libertatea de a face ce a facut 5 ani de zile,adica ce vrea,caci reaua- credinta ,inseamna
    A INCALCA DREPTURILE CELORLALTI,PRIN EXERCITIUL DREPTURILOR PERSOANEI DINCOLO DE INTINDEREA respectivului drept!PROPUNEREA PREZIDENTIALA XSETE NECONSTITUTIONALA -in raport de art.61(1)(2).din LEGEA FUNDAMENTALA (CONSTITUTIA ROMANIEI)
    PENTRU CA STIE CA VA PIERDE TURUL II in alegerile prezidentiale ,ULTRADEMAGOGIUL BASESCU isi depaseste atributiile prezidentiale impunand referendumul -organului reprezentativ suprem -in aceasi zi cu data alegerii prezidentiale!

    TEATRUL IEFTIN al asa- zisei relatii incordate dintre BASESCU si KOEVESI,nu poate sa mai duca in eroare justitiabilii vigilenti!KOEVESI VA FI REINVESTITA de BASESCU pentru asi continua proiectele de POLITIE POLITICA a DNA-ului!
    Pentru ca eu am crezut in acea perioda in Monica Macovei,in primavera lui 2005,un justitiabil(Anton Apahideanu care lucra la ministerul Transporturilor si dupa pensionarea) infiltrat din anul 1998-pe langa mine -de catre ministrul transporturilor Basescu Traian , ,mi-a spus ca Monica Macovei (unealta ungurului evreu SOROS)este santajata cu imobilul parintilor sai revendicat de fostii proprietar,si nu va face absolut pentru noi Intr-adevar ,asa au stat lucrurile cu cea care a ajuns europarlamentar si care a fost desemnata sa se ocupe cu redactarea unor rapoarte privind progresele inregistrate in J.A.I. de catre,REPUBLICA MOLDOVA ..
    PENTRU A JUSTIFICA PROPUNEREA PREZIDENTIALA ( A CELUI CARE NU RESPECTA LEGILE TARII ),SLUGA PREZIDENTIALA ,IOAN STANOMIR, PRETINDE CA “CONSTITUTIA ROMANIEI ESTE SCHIOAPA SI ANTIDEMOCRATA!”ACEASI REA- CREDINTA O ARE SI INTERESATUL CONSILIER PREZIDENTIAL CATALIN AVRAMESCU !
    PROPUNEREA PREZIDENTIALA-VENITA ACUM INAINTE CU DOUA LUNI DE ZILE DE ALEGERILE PREZIDENTIALE, ARE SI ROLUL SEMNIFICATIV DE A PASTRA NESTIRBIT SPRIJINUL EVREIESC NECESAR REALEGERII PROEVREULUI BASESCU!
    GRESELILE IREMEDIABILE facute de BASESCU ,NU POT SURMONTA PIERDEREA CONSISTENTA A INCREDERII VOTANTILOR,MOTIV PENTRU CARE -NUMAI PRIN FRAUDA ELECTORALA –POT FI COMPLINITE voturile necesare in al doilea tur de scutin!!!Iata de ce se pune in practica din guvern debarcarea ministrului EDUCATIEI- Ecaterina Andronescu-
    IN PROPORTIE DE 75 %EU,STIAM TOATE ACESTEA- INCA DIN FEBRUARIE 2005!-
    BASESCU CONSTIENTIZEAZA de la inaltimea scaunului prezidential ,ca poate pierde alegerile,si face presiuni de SANTAJ fata de membrii marcanti ai PDL din PARLAMENT si GUVERN,SA O DEBARCE PE profesionista MINISTRU al EDUCATIEI-pentru a putea frauda alegerile ,caci sectiile de votare sint organizate de PRIMAR in scoli si liceeece (trecute la PRIMARII) !DIN PACATE, si dupa ce nu va mai fi PRESEDINTE,BASESCU nu se va scufunda pentru ca are cu ce santaja pe TOTI,datorita eficientei POLITIEI POLITICE avute in slujba lui-infiiltrate in toate institutiile de control !
    INCA din luna iulie,Postul de radio REALITATEA a trecut in slujba PDL si a lui BASESSCU pentru a influenta OPINIA PUBLICA prin dezinformare,INTOXICARE!!!!!
    DE MULTE ORI S-A PUS IN PRACTICA ASASINAREA MEA,INSA CAPACITATILE MELE DE CLARVAZATOR AU DEJUCAT TENTATIVELE OMORULUI!mai ales la PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCURESTI –cand PRIMAR GENERAL era TRAIAN BASESCU.PENULTIMA TENTIVA(in 18 decembrie 2008cu ocazia citirii repartitorului[ autocitit prin unde radio] A CONSTAT IN OMORAREA MEA PRIN INTERMEDIUL UNUI DISPOZITIV DE ASOMARE INCLUS INTR-O LANTERNA FOLOSITA DOAR DE SERVICIILE SPECIALE ALE Ssecuritatii –DAR avute de vicepresedintele de etnie tiganeasca Dragomir VICTOR.
    Cine a avut interes criminal in asasinarea tanarului fost deputat P.S.D.Mircea Stanescu(fiul indureratului ziarist SORIN ROSCA STANESCU?
    Cine l-a asasinat pe procurorul PANAIT,CINE A ASASINAT-o pe judecatoarea SEGA?Cine a modificat legea administratiei publice locale –in timpul cand era PRIMAR GENERAL,astfel incat prima atributie principala a P.G.(art.68litera a din LEGEA nr.69/1991 rep in 1996-a administratiei publice locale),respective PG asigura garantarea respectarii drepturilor ,a fost modificatb in timpul procesului avand ca obiect DESFACEREA CU REA -CREDINTA A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA
    l-a asasinat pe regele tutunului ANGHELESCU –a carei sotie(avocata) era consilier presidential ,sotie care a dobandit averea decedatului asasinat cu o unealta de asomare ?
    Cel ce vrea sa fie reales va pretinde la un moment dat(imediat dupa primul TUR DE SCRUTIN) ca nu este el, cel care a pus la cale aceste fapte aratate;ATUNCI de ce a fost cel putin complicele moral al acestor asasinate politice ?!
    CINE A MODIFICAT LEGILE existente(ca expresie a CORUPTIEI STRATEGICE ) ca sa nu pot iesi la pensie in mod anticipat SI NICI MEDICAL-dupa ce am fost lipsit DE CATRE BASESCU SI PDL SOCIATI UNOR MAFIOTI DIN PSD[HREBENCIUC…]- de dreptul la munca din martie 2003pana in present inclusiv 2009?
    PENTRU A PREGATI TEREN FERTIL ASASINATELOR DEGHIZATE IN SINUCIDERI(SI IN ROMANIA SI IN FRANTA)CRIMINALII CREAZA MEREU CURENTUL CA CEI CARE NU AU CU CE SA-SI PLATEASCA DOBANZILE , UTILITATILE CARE NU AU LOC DE MUNCA,SE SINUCID!DREPTUL LA VIATA ESTE UNUL NATURAL SI NUMAI PRIN MOARTE NATURALA,TREBUIE PIERDUT!

    CINE A MODIFICAT CONDITIILE DE IESIRE LA PENSIE MEDICALA?MAFIA politica administrativa si judecatoreasca din statul neocomunist PROTEJATA de catre EVREIME,S,,UA,, NATO,CONSILIUL UNIUNII EUROPENE ,CONSILIUL EUROPEAN ,COMISIA EUROPEANA,PARLAMENTUL EUROPEAN,CURTEA EUROPEANA A DREPTURILOR OMULUI!

Comentariile sunt închise.