Ieri, Traian Băsescu a fost invitat la TVR. A spus de 15 ori ”Voiculescu” si de 7 ori ”Grivco”. Delir! Se uitau moderatorii – oameni civilizati, inteligenti – ca la urs. Zâmbind jenati.

Mai tineti minte sceneta antologică ”Castravetele”? Orice era întrebat, Florin Piersic o dădea pe-a lui: ”Castravetele este un fruct dicotiledonat, de culoare galben-verzuie, care face parte din familia curcubitaceelor, are tulpina în formă de vrej…”.

N-arată chiar a discurs prezidential, nu?

24 COMENTARII

  1. Voiculescule, nu vezi ca esti penibil? Nu il simpatizez pe Basescu, si nici nu vroiam sa merg la vot, pentru ca nu avem pe cine vota. Totusi prin mascarada pe care o faci tu cu trustul tau de presa, ma determini sa merg si sa-l votez pe Base numa ca sa va fac in ciuda.

  2. Probabil e mandru de capitalul romanesc dl. presedinte. :-) Cu ce sa se mandreasca, cu bancile vandute pe vremea lui si pentru care acum a amanetat viitorul generatiilor urmatoare?

  3. E evident ca nu mai are de ce sa se agate. Basescu stie doar sa adune voturi negative(il votez pe Basescu ca-l ataca/curata pe cutare, pe cutare). Pe principii, pe programe de guvernare cum ar fi normal unui presedinte nu strange 1 vot, iar cand va ataca se bazeaza pe antipatia unei mari parti a populatiei fata de dumneavoastra(desi nu inteleg de unde provine.. posibil de la Felix).

    Sisokoki

  4. Iata cum vad strainii Romania clanului Basescu!

    Prestigioasa publicaţie “The Economist” îl face praf, într-o analiză, pe preşedintele României, Traian Băsescu: a câştigat, poate, lupta pentru supravieţuirea sa politică deocamdată, dar nu şi-a îndeplinit promisiunile de modernizare şi asanare a politicii din România.
    “The Economist” nu-l iartă pe Traian Băsescu, deşi au stat la acceaşi masă
    În ediţia sa de joi, publicaţia atrage serios atenţia că România a exasperat UE pentru că nu a reuşit să îşi îmbunătăţească, aşa cum a promis, sistemul legal şi judiciar.
    În urmă cu două săptămâni, premierul român Emil Boc şi-a condamnat propriul guvern la prăbuşire, demiţându-l pe ministrul de Interne, Dan Nica. Motivul invocat a fost că Nica, ministrul care a reprezentat partenerul minoritar din coaliţie, a declarat fără dovezi că sunt planificate fraude electorale ample la alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie. El nu a precizat cine este suspectat, dar acesta este un subiect delicat, potrivit “The Economist” preluat de Agenţia de Presă NewsIn.
    Preşedintele român Traian Băsescu, un aliat apropiat al lui Boc, a câştigat puterea în 2004, construindu-şi campania în jurul luptei anticorupţie.
    De atunci, unii dintre cei mai înfocaţi susţinători ai săi au devenit din ce în ce mai critici în ceea ce priveşte activitatea şefului statului.
    Demiterea lui Nica a vizat să forţeze PSD să se retragă de la guvernare, lăsând o administraţie minoritară condusă de susţinătorii lui Băsescu, liberal-democraţii, scrie cotidianul. Potrivit cinicilor, acest lucru a avut ca scop să asigure faptul că Ministerul de Interne, care se ocupă de alegeri, este în mâini sigure.
    Ceea ce ar putea să funcţioneze, subliniază “The Economist”, precizând însă că social democraţii au contraatacat săptămâna aceasta, aprobând o moţiune de cenzură ce a dus la căderea guvernului pentru prima dată după comunism. Dintr-un punct de vedere, votul, care a avut loc în 13 octombrie, a fost un progres, notează ziarul. Spre deosebire de anii ‘90, schimbarea guvernului nu a necesitat mineri care să distrugă străzile Bucureştiului.
    Partidele de opoziţie, inclusiv liberalii şi formaţiunile care reprezintă minoritatea maghiară şi alte minorităţi etnice, reprezintă două treimi din Parlament. Ei au propus propriul candidat la funcţia de premier, o personalitate apolitică, Klaus Iohannis. De etnie germană, el este de nouă ani primar al Sibiului, unul dintre cele mai atractive şi mai bine administrate locuri din România, potrivit “The Economist”.
    Această numire a consolidat credibilitatea taberei anti-Băsescu, unită, de altfel, doar prin ostilitatea faţă de preşedinte. Dar nu a ştirbit deocamdată popularitatea acestuia din urmă: Băsescu are un avans de 13% faţă de principalul său contracandidat la alegerile din noiembrie.
    Joi, preşedintele l-a însărcinat pe Lucian Croitoru, un consilier BNR, să formeze guvernul. Dacă Parlamentul îl va respinge, după cum este probabil, şeful statului poate să încerce încă o dată. El respinge ideea opoziţiei de a forma un guvern de tehnocraţi, spunând că acest lucru este de domeniul anilor ‘90 şi este doar o acoperire pentru politicienii care trag sforile. Pentru moment, echipa lui Boc rămâne în exerciţiu.
    Potrivit cotidianului, acuzaţiile privind alegerile prezidenţiale şi nesiguranţa în legătură cu viitorul guvern sunt doar surse de distragere de la problemele cele mai presante ale ţării. Potrivit estimărilor, economia se va contracta cu circa 8% anul acesta. FMI şi UE au acordat un împrumut de 20 de miliarde de euro pentru a ajuta ţara să facă faţă crizei economice. În plus, România nu a implementat încă reformele nepopulare pe care le-a convenit cu creditorii săi.

  5. Ba arata Mogulu’, arata….Cum sa nu arate a discurs prezidential….
    A aflat timonierul ca e bine sa te dai citit si reactionar daca vrea sa mai pupe sceptrul, si aca s-a dus la biblioteca personala, a suflat praful de doua des’te (ca doar nu s-au chinuit fetela marinarului sa-l stearga), si a gasit cartile….Marina, Marina, Cartea Capitanului de vas, Navodul, Ancora, Catargele….ba nu….Caragiale….Aaaaaa Si si-a adus aminte….Uite asa si-a amintit ca I.L.C. a descris (de pamflet nu cred ca stie) si activitatea protipendadei si efervescenta Bucurestilor in prag de alegeri….si a gasit Pedagogul de scoala noua….
    Acu nu-i nimic…sa vedeti discurs dupa ce citeste O scrisoare pierduta …. Vom face cunostinta cu Agamemnon Dandanache, Farfuridi, Branzovenescu, Trahanache…….si nu oricum, ci cu toti odata in acelasi discurs.

  6. Domnule Dan Voiculescu, nu stiu daca este adevarata povestea lui Basescu despre „intalnirea de la Grivco” pentru ca Basescu minte si la … conjunctii. Dar daca actuala Majoritate s-a creat la Grivco, va felicit si va informez ca sunteti … eroul meu :) In politica romaneasca, am invatat ca este usor sa creezi o astfel de constructie. mai greu este sa o pastrezi, sa o faci sa razbata printre ambitii, vanitati …

  7. E semn de boala sigura: sindrom maniaco-depresiv pe sistem paarnoid.
    Un mic Adolf in devenire. Si asta de la tiroida i se trage.
    Atentie, astia sint oameni periculosi.

  8. N-am vazut interviul si nu stiu daca a intrebat esentialul:
    Ce s-a intamplat cu conturile lu’ Ceausescu ?
    Mai da-l si-n …

  9. Si dvs si angajati ai postului Antena3 aveti o parte de vina, domnule Voiculescu. Nu o data am vazut la A3, politicieni din Partidul Dementilor Liberi, spunand ‘coalitia Grivco’. Pai tu vii la mine in casa si ma insulti? Sigur, nu poti sa-i dai o bucata (cum ar spune MB) in direct. Dar poti sa-i atragi atentia. Nu te porti cu lugu-lugu cu nesimtitii.

  10. e un invidios si un bolsevic.

    Citind reactiile multora de pe aici precum si de prin ziare on-line la articolele dlui Patriciu, constat ca exista o patura foarte inversunata, care de zi cu zi nu face nimic ca sa-si schimbe statutul social – insa asteapta ca cineva sa-i faca, cineva sa-i dea si culmea – se mai si simte furat de catre miliardarii actuali….trebuie sa ai un simt special , supranormal ca sa simti cu adevarat asta…
    Vazusem nu demult un film…cu admiralul Kolchak,conducatorul armatei tariste, ce conducea armatele tariste impotriva bolsevicilor, bazat pe fapte reale…
    La un moment dat il intreaba ce-i ce l-au arestat – bolsevicii – dle pentru ce ati luptat dvs? Raspuns: Pentru Patrie! pentru Tar, pentru demnitate, pentru prosperitate! – am luptat conform juramintului sfant!
    Apoi il intreaba: Domnule , dar stii de ce nu ati castigat? Pentru ca noi bolsevicii le-am promis: pamanturi taranilor, fabrici – muncitorilor, puterea – sovietelor….Daca le promiteai si matale asa ceva – probabil ca aveati sa castigati…La care marele admiral a raspuns: Dar cum pot eu sa promit sa dau ceea ce nu am?”
    Ii si vedeam pe cei nemultumiti de pe aceste saituri din zilele noastre ca niste cadre foarte bune armatei bolsevice, si pe Base in fruntea lor…. – daca am fi in acea perioada.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Aleksandr_Kolchak.

    Si tot din istorie aflam ca avea sange de roman cu stra-bunic – Ilies Colceag – vezi Wikipedia.

    Jos Grivco, jos Malaxa, afara KRUPP din Rusia…..Lozinci demne doar de niste bolsevici.

  11. Traim in tara in care Dan Voiculescu este un important om de afaceri din bani tuturor romanilor din bani si sangele oamenilor ce au muncit ca niste sclavi in vremea comunista. Eu cred ca ar fii mai bine sa tineti capul in pamant domnule Voiculescu , sa va alinati batranetile cu bani ce ii aveti si sa ne lasati pe noi tanara generatie sa facem ceva cu viitorul nostru. NU CRED ca un fost turnator la securitate poate sa isi schimbe conceptiile si mentalitatea la batranete tocmai de aceea consider ca un pic de bun simt din partea dumneavostra nu ar strica. Furia ce o manifestati pentru Traian Basescu provine mai degraba din motive pur personale si nu este nimic mai mult decat o demonstratie de forta a unui aparat opresiv ce a aduce a PCR (antenele). Traian Basescu nu are ce cauta in functia de presedinte al tarii dar stilul acid in care ii faceti reclama negativa duce mintile romanilor chinuite de foame la gandul ca acest om chiar ar incerca o reforma morala si financiara a Romaniei. Ma ingrozesc la gandul ca Traian Basescu ar m ai putea primi un mandat din partea poporului dar mai rau ma ingrozesc cand vad ca incet incet “moguli” se unesc in jurul mesei politice in detrimentul Romaniei. Deci stimabile tovaras noi vrem respect si respectul ar fii ca tinerii din Romania sa inceteze sa va priveasca figura sa creada ca un om lipsit de moralitate poate fii un exemplu de urmat in viata. Va multumit anticipat

  12. Doresc sa va informez cu privire la o manevra electorala din partea PDL-ului la Botosani. Ion Diaconu director la Termica Botosani e membru PDL. Catalin Flutur, primarul Botosani e iarasi membru PDL. Maine, sambata 31 oct 2009 , masini ale angajatilor de la Termica vor lua angajatii ai Termica, care au fost incurajati si amenintati sa strige lozinci pro Basescu, si-i vor duce la Iasi pentru un miting pro Basescu. Pe langa faptul ca angajatii, uc mic cu mare, indiferent de dorintele lor, sunt fortati in mare parte sa participe, masinile care ii vor transporta, vor avea combustibilul decontat de Termica. Deci Termica , societate care ia bani publici de la bugetul tarii, va deconta combustibil pt campania electorala a lui Basescu.Acest miting va avea loc probabil la sediul PDL din Iasi, acolo vor putea fi vazute toate aceste masini personale cu numere de Botosani. Va rog sa transmiteti aceasta informatie autoritatilor care supravegheaza desfasurarea campaniei electorale. Va multumesc.

  13. @andron
    Singurele asemanari intre Voiculescu si Patriciu sunt ca amandoi au facut multi bani dupa ’90 si amandoi au ziare. In rest nu mi se pare ca ar semana deloc. Priveste presa lui Voiculescu, probabil singura independenta, si ideile propagate acolo, si priveste-l pe Patriciu care vrea destabilizarea totala a tarii prin vanzarea a tot ce s-ar putea vinde, inclusiv servicii absolut vitale si transformarea romanilor in chiriasi in propria tara. Cristian Sima spunea ca Patriciu a condus singura companie in care actionarul majoritar s-a imbogatit, iar minoritarii au saracit – perfect adevarat. Nu intru in amanunte, dar unele sunt din zona penala.
    Ca sa rezum, nu conteaza doar cum ai facut banii, ci si la ce i-ai folosit. Voiculescu a facut un trust de presa independent cand toata presa e controlata. Patriciu a facut doar alti bani, prin orice mijloace. Romanul simplu spune ca i-a furat. Chiar daca incadrarea juridica este alta, esenta mesajului e nealterata. Nu posesia sau lipsa averii trebuie sa ne ghideze in evaluarile noastre ci rolul benefic sau negativ pe care cei bogati il joaca in societate, valorile pe care le promoveaza si actiunile pe care le intreprind. Altfel nu avem de ales decat intre doua tabere dintre care una zice sa moara mogulii, iar alta zice sa traiasca si ei ca e si ei baieti de omenie. Cred ca nici unul dintre noi nu se afla in situatia de a face doar astfel de clasificari grosiere.

  14. @convesatorul
    dar ce facem cu cei ce vand tara pe generatii inainte, imprumutandu-se de sume colosale si cheltuindu-i neproductiv?
    Exista diferente mari intre aceste doua persoane enumerate. Doar ca romanul de rand cand se duce la vot ii vede pe toti hoti., toti intr-un singur cos, ca din cauza lor el nu s-a dezvoltat, nu a prosperat etc. Prostii.
    Daca am merge pe logica aceasta o sa gasim o multime de vinovati, doar pe noi nu.(ne lasam cumparati de un 1kg de zahar in campanie si de un concert ieftin la caminul cultural).? suntem creduli indiferent ce se zice la televiziuni sau ce zice Basescu…

    Sa zicem ca exista x companii, cu y angajati ce au facut afaceri cu companiile lui Patriciu si drept urmare au devenit mai prosperi. Patronii o duc bine. Angajatii o duc bine si statul din impozitele platite de patroni si de angajati. Nu am auzit ca cineva la Patriciu sa lucreze pe Persoana Fizica autorizata, sau la negru….(in restul economiei cazurile sunt foarte multe).
    Intrebare: Privim aceste companii ca niste complici a lui Patriciu? sau zicem ca au facut bani cinstiti? Nu era Patriciu era altcineva – la fel ar fi reactionat lumea.
    ai ideie in prezent in ce stare e RAFO ONESTI, RAFINARIA DARMANESTI, RAFINARIA STEAUA ROMANA Campina, CAROM SA Onesti? Numai bune de dat la fier vechi. Si ma intreb cum e mai bine? Sa vii si sa devalizezi asa cum au facut astia? sau sa ei ceva devalizat si sa dezvolti., sa construiesti, sa retehnologizezi….(parca si acum vad in fata revista Kapital, de prin 95-96-97 care scira: inca o intentie de privatizare a Petromidiei a esuat, pentru ca era plina de datorii, datorii facute de stat , statului)

    Ma refer aici pur doar la impactul economic intr-o societate aflata la inceputul democratiei. De partea politica nu ma ating. Eu nu sustin nici pe Geoana, nici pe Antonescu si cu atat mai mult pe Basescu. Trebuie sa stim sa mai si activam filtrul personal, sa citim printre randuri.
    Patriciu se referea la faptul ca exista primarii sarace, fara bani de investitii, desvoltare proiecte, dar stau in imobile scumpe.
    Ai auzit de multe ori ca sa vina in Romania mari firme de afara sa cumpere cladiri si sa-si deschida sediul social acolo? Oare de ce? Dl Voiculescu a construit o cladire si a dat-o in chirie la Romtelecom. Crezi ca nu aveau grecii bani sa-si cumpere o cladire?
    La fel trebuie sa gandeasca si om pus in slujba ceteteanului, pus sa gestioneze banii contribuabilului., cum sa optimizeze fluxul si rezultatul, ca sa existe premisele unei viitoare dezvoltari durabile.
    Din punctul meu de vedere cel mai mare hot ce trebuie blamat in prezent: STATUL, care gestioneaza prost banii platiti din impozitele achitate de catre mine, tine si multi multi altii.
    Respect.

    Respect.

  15. @conversatorul. Ma gandeam oare ce om bogat din Romania nu este blamat…imi veni in gand Ion Tiriac….Apoi imi aduc aminte de stirile ce existau candva precum ca dlui „a jucat nu prea cinstit” cu Boris Becker, steffi graf pe timpul cand era managerul lor…. Dar asta se intampla candva demult si nu in Romania…. S-a asternut plapuma timpului, ramanand doar ca legenda a tenisului mondial.
    La fel dl Mital de la SIDEX, numai el stie ce face in tarile in curs de dezvoltare, cum face, ce-si permite acolo si cine-i asigura lobby-ul mondial…dar la noi e un respectabil investitor….
    Indiferent cum au facut bani, cand si in ce imprejurari, in prezent creaza locuri de munca, nimeni acum nu-si mai permite luxul sa nu-si achite impozitele., iar pe langa fiecare companie de ai lor lucreaza si traiesc alte zeci si sute de companii furnizoare de servicii, produse, cu angajati in spate si familiile lor… etc. Ce a fost a fost…trebuie sa ne uitam inainte.
    Uitati-va: a murit RAFO – a murit aproape intreg or. Onesti, indiferent ca oamenii lucrau acolo direct sau indirect -prin firme prestatoare….E o liniste de mormant acum in oras.

    Spre stiinta: Dl. Voiculescu nu are doar televiziuni si presa. Marea majoritate a romanilor au auzit de la Basescu numele „perlei coroanei” – Grivco., si e printre putinii mari afaceristi ce nu-si are copiii consumatori de tot felul de vicii: alcool, droguri, fite’n cap,elicoptere pe plaja, crai/printese de Dorobanti, cluburi de noapte non-stop sau sa arunce cu banii in dreapta si-n stanga….
    In ceea ce-l priveste i-a educat corect.Si ca profesor , si ca patron am auzit ca e la fel corect.

  16. DINREPREZNTANTUL NEOFICIAL AL OCULTEIIN RO.STOLO,VREA SA PUNA IN APLICARE PLANUL COSCIUGUL ,PLAN AL LUI BASESCU SI AL PDL-ului .IN LOC SA IA ATITUDINE SI IN PDL( UNDE ESTE PRIM-VICEPRESEDINTE),LEGAT DE DELAPIDAREA FACUTA DE ELENA, UDREA,ELENA BASESCU,RIDZI,S.A.DRAGA STOLO VORBESTE LA GENERAL CA ORICE ACTIVISTY DE P.C.R. DIVERSIUNEA POTRIVIT CAREIA ” FMI şi Comisia Europeană nu mai au încredere că Romnia îşi poate îndeplini angajamentele asumate”ASCUNDE IN REALITATE faptul ca institutiile UE,IN REALITATE ,reprezentate ale OCULTEI,care il protejeaza pe PROEVREUL BASESCU TRAIAN,se tem ca dupa alegeri este posibil ca acordul secret al Ro. cu FMI ale carei prevederi sunt cunoscute doar de (BASESCU,BOC ,POGEA)cu FMI,sa fie dezavuat de alt PRESEDINTEori de catre alte PARTIDE POLITICE!.. ASA CUM AM SPUS INCA DIN ANUL 2003,APROPIEREA LUI STOLO DE BASESCU ,A AVUT URMARI FUNDAMENTALE ASUPRA PERSONALIATTII SI CARACTERULUI LUI STOLOJAN.

    NU NOI,AMARATUL POPOR TREBUIE SA PLATIM BANII LUATI CU TITLU DE IMPRUMUT -DE LA FMI-CACI NU NOI AM BENEFICIAT DFE MILIARDELE DE EURO IMPRUMUTATE FARA ACORDUL NOSTRU!BASESCU A FOST INITIATORUL INCHEIERII ACORDULUI CU FMI-PLECAND LA SEDIUL FMI SI DICTAND IN SECRET PREVEDERILE ACESTUIA
    BASESCU NU POATE CONCEPE SA PIARDA PUTEREA SI POZITIA PE CARE O ARE IN RAPORT DE FMI ,BANCA MONDIALA,COMISIA EUROPEANA,CONSILIUL EUROPEAN,CAGRE,CURTEA EUROPEANA A DREPTURILOR OMULUI,CURTEA INTERNATIONALE DE JUSTITIE!!! POPORUL OBIDIT VA PLATI NEBUNIA LUI BASESCU DE A NU IESI DIN GRATIA EVREIMII CRIMINALE -care il protejaza!!!!
    CAUZA RAUTATII,A TURBAT!!!!!!!!!!!

  17. Sigur, daca e sa-l comparam pe Iacubov sau pe altii cu Patriciu, comparatia poate sa il avantajeze, dar standardul nu trebuie sa fie Iacubov, nici pe departe. In privinta impozitelor, poate fi vorba de accize si de taxe locale, caci profit nu a mai facut Petromidia de ani buni. De fapt a facut, dar Patriciu a capusat tot profitul prin off-shore-urile proprii. Daca asa isi trateaza el partenerii cei mai apropiati, co-actionarii care au avut incredere sa il ajute cu bani, cum crezi ca i-ar trata pe ceilalti cu care intra in relatie sau, Doamne fereste, electoratul?
    Cat despre cei care au facut afaceri cu el si le-a mers bine, bravo lor, cei carora le-a mers rau sper ca si-au invatat repede lectia.
    Ca principiu, optimizarea fluxului e extraordinara. Dar sa nu uitam un lucru: actuala clasa politica este cea mai iresponsabila din ultimii 100 de ani. Intelept este sa pastram bunurile pentru atunci cand vom avea niste oameni responsabili la conducere, altfel oricum banii obtinuti ar fi furati in proportie de 90%. Pe de alta parte intre multe variabile cu care lucrezi trebuie sa ai si constante. Una ar fi energia electrica pe care vrea Patriciu sa o matraseasca. Cat priveste afacerea Romtelecom-Voiculescu, merg oricand pe mana lu’ nea Mogulu’ ;-). Adicatelea prefer sa fiu creditor decat debitor si proprietar decat chirias, cand se poate.
    Cu respect si eu.

  18. El nici acum n-a inteles ca nu „trusturile mogulilor” sunt cele care-l infunda, ci propriile reactii si hahaieli. Fara antene si realitatea, care se uita-n gura lui de fiecare data cand o deschide, ar cadea, fara-ndoiala, intr-un con de umbra. Da` ne luptam cu morile de vant …

  19. Eu cred ca marinelu a tras ceva la maseaua si asta i a cam luat mintile, doar trebuia sa apara in vigoare la tevereu… fireste vigoare bahica

  20. @ Gabriel: Abia astept! @ Geroge Serban: Multumesc… @ andron: Asta cred si eu ca e mecanismul. @Ioana Hagi-Stan: Mai da-mi vesti despre tine!

Comentariile sunt închise.