Să mai scriu zilele astea?

Dacă scriu, nu-i limpede că vreau să pun mâna pe Uniunea Scriitorilor?

Să beau apă?

Dacă beau apă, nu-i clar că râvnesc la reteaua hidrografică natională?

Să strănut?

Dacă strănut, nu-i relativ evident că testez piata medicală, pregătindu-mă să înhat sectorul strategic al sănătătii?

30 COMENTARII

  1. MOGÚL, -Ă, moguli, -e, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care făcea parte din dinastia mongolă care a cucerit India. 2. Adj. Referitor la mogul (l), de mogul (1). 3. S.m. Fig. Persoană foarte importantă cu puteri discreționare. – Din engl. Mogul.
    de ce nu demolati si nu atacati frontal leit-motivul lui quasimodo? de ce nu faceti o reuniune a ‘mogulilor’ sau mogul’lor cum pronunta fiinta asta primitiva sarita din cambuza, in care sa-i solicitati public si punctual explicatii concrete si inteligibile care sa-i justifice obsesiile. persoana importanta sunteti, nu stiu nimic despre ce puteri discretionare ati avea, in mod evident la putere se afla, chiar in mod discretionar si nereprezentativ, sleahta de sfertodocti lacomi care-l sustine. in concluzie, la ce anume se refera din definitia concreta de mai sus? sau faceti parte din dinastia mongola care a cucerit india si va ascundeti atat de bine??

  2. In mod normal, pana acum, trebuia sa va obisnuiti cu ideea ca sunteti de vina pentru orice. Si mai ales, in viziunea portocaliilor, suntem de vina ca traim, ca ne-am nascut, ca gandim, ca…
    Asta este !
    Continuati sa faceti ce doriti. Doar e democratie, ce mama dracului !

  3. Cumparat-ti d-l Basescu o nava moderna, de preferinta un submarin nuclear sa poata naviga ani de zile fara intrerupere, ca sa scapam de dansul. Nefiind detectabil sub ocean, nu vom mai afla foarte multe despre dansul. Cu atat mai bine.

  4. Normal,mogulule,tu esti vinovat pentru tot si toate,numai Zeus e curat,e neprihanit,e sincer,e viril,e…(scuze m-am dus sa vomit).OK,m-am intors,ce spuneam?aaaaaaa,da e cel mai tare,cel mai ce:-))

  5. Ideea de a avea un colos farmaceutic este buna., avand ca baza Antibiotice Iasi si Institutul Cantacuzino….numai sa nu apara acea aberatie ce exista acum in domeniul bancar de stat : salariul Directorul General EXIMBANK, banca de stat sa fie mai mare decat a Guvernatorului Bancii Nationale….adica acel colos farmaceutic sa nu fie pentru rude…..ci pentru sanatatea medicinii romanesti.
    Asa vreau si eu sa lucrez intr-o asemeni institutie de stat….Numai ca nu am rude unde trebuie. :)

  6. Stiamte Domnule Voiculescu,

    Eu, actualmente pensionar, dar care mi-am desfasurat activitatea in cercetare IT si in cadrul corpului profesoral al Politehnicii din Timisoara, avand acuma o pensie de 1300 de lei impozitata, va rog totusi sa mergeti undeva unde sa puteti sa salvati 2 milioane de cetateni romani (cu precadere pensionari, pt. ca ei locuiau in casele nationalizate cu chirie, ba in Timisoara stateau si la comun), care de buna credinta au cumparat de la statul roman pe baza Legii 112/1995 locuintele in care locuiau (ba chiar au fost obligati pt. ca legea spunea ca daca nu cumpara chiriasul principal are voie sa cumpere oricine altcineva) si acuma se afla in situatia nefericita ca sunt tarati prin tribunale ,culmea nu de „bietii proprietari dati afara de comunisti”, ci de niste mafii imobiliare care in cardasie cu functionari de la primarii, au aflat de locuintele nationalizate si le revendica prin instante cu acte false, procese prin care ne tara de 9 – 10 ani. Suntem batrani si ne-am imbolnavit din cauza stresului la care suntem supusi, prin neaplicarea Legii Voiculescu, pe care ati initiat-o cu multa luciditate, respect si simt de raspundere fata de seniorii societatii, batjocoriti de marinarul chior, care a cumparat casa din Mihaileanu complet ilegal (nu era nici chirisul ei inainte de aparitia legii si avusese proprietati si in Bucuresti,, nu inseamna ca daca o donezi fiicei nu ai avut-o si apartamentul din Constanta). Trasmiteti-le celor care se coaguleaza pentru a guverna sa nu uite de noi si sa ne comunice ca ne au in vedere in viitoarea guvernare – asta i-ar atrage Lui Mircea Geona 2 milioane de voturi – sunt sigura ca si Domnaia Voastra doriti sa scapam de tiranul betiv.

    Cred ca un asemenea drum merita sa faceti!
    Va multumesc pentru intelegere.

  7. BASESCU MINCINOSUL ORDINAR APARAT DE
    PATACHINE[FEMEI VULGARE].
    [A.PORA,BOAGIU,BARBU,UDREA,,RIDZI,EBA..ORI DE SMECHERI CA BERCEANU ,BOUREANU,VOINESCU,VIDEANU,LAZAROIU

    BASESCU A DUS IN POLITICA MINCIUNA,DEZINFORMAREA MANIPULAREA ,T
    VORBIND DESPRE CALCULELE POSTELECTORALE ALE LUI BASESCU,VALERIU STOICA MIZEAZA PE TRADAREA P-NListilorIN SITUATIA REALEGRII LUI BASESCU.
    ESTE EVIDENT CALA COMANDA LUI BASESCU, P.D.L.-ul VA FRAUDA REZULTATUL ALEGERILOR
    TRUCUL BASESCIAN,ESTE UN =SIRETLIC,O STRATAGEMA,MANEVRA ABILA DE A MASCA REALITATEA,INSELAND PE OAMENI;A TRUCA =A ALTERA CEVA,A INSELA REALITATEA.. …
    LIBERTATEA, DEPINDE ESENTIAL DE NATURA POPORULUI..LIBERTATEA,ESTE PRECARA,DEVINE CHIAR IMPOSIBILA –DACA POPORUL ESTE CORUPT.
    ROMANI ALEGETI LIBERTATEA SI NU DUPLICITATEA SI DICTATURA PERSONALA…
    EU SPER CA ULTIMA MENTIUNE DIN ACORD SA NU FIE O AMAGEALA , SI CA COMISARUL BULGAR PE J.A.I.NU VA FI UN IMPEDIMENT IN REALIZARI EFECTIVE SI NU DOAR CONSTATATE IN RAPOARTE MINCINOASE ALE COMISIEI EUROPENE…

  8. Sunt o pensionara, fosta invatatoare in varsta de 86 de ani si desi ma deplasez extrem de greu voi face un efort ca sa ma duc sa-l votez pe Mircea Geona ca sa scapam de Basescu.

    Din acest motiv va rog sa faceti totusi un drum util in favoarea celor peste 6 milioane de pensionari – batjocura actualilor guvernanti.
    Cred ca o solutie rapida de a se plati pensii dupa aceleasi criterii tuturor pensionarilor ar fi utilizarea regulei de calcul a legii 119/2001 la orice cetatean care iese la pensie.
    Parlamentarilor sa li se calvuleze pentru cei 4 ani din parlament cuantumul care le revine conform legii 19/2001, cred ca ar fi corect si echitabil. Lafel pentru toate categoriile de cetateni din Roamnia sa li se calculeze pensiile folosind aceasta lege.
    In plus consider ca pensiile nu ar trebui sa fie impozitate, pt. ca ele nu sunt un venit ci un drept rezultat din contribiutia naostra de o viata la fondul de pensii.
    Sa nu se mai vehiculeze acea fraza care le spune celor care muncesc ca ne duc in spate… noi nu cersim, noi nu traim pe spinarea nimanui, noi am muncit o viata intrega si prin munca noastra am contribuit la bugetul statului cu plusvaloarea creata de noi, buget din care s-au construit scoli, facultai, fabrici, stadioane , uzine, Canalul, hidrocnetrale, etc. care toate au fost vandute de toti cei aflati la guvernare fara sa se gandeasca sa puna un procent si la fondul de pensii pt. ca ele erau si ale noastre. Chiar Casa Poporului de unde suntem batjocoriti a fost construita prin sacrificiile noastre.

    Asa ca daca vreti sa ne ajutati sugerati-le celor ce vor veni la guvernare sa ne ia si pe noi in calcul – asa vor fi 6 milioane de voturi pentru Mircea Geona si avem sanse sa scapam de tiran.

    Nu ma mir ca Basescu nu are respect fata de batrani, cand nu are nici fata de propria mama ( o tataroiaca din Dobrogea, care sta in Constanta), din tot clanul Basescu, cu mii de vile nu a catadicsit nicunul sa o ia sa aiba grija de ea (pana si Ceusescu si-a adus parintii in casa lui). Ba mai mult l-am auzit spunad ca este ingrijita de Biserica Ortodoxa Romana, de niste maicute – tot din banii altora, a enoriasilor.
    Oare cati batrani singuri si bolnavi sunt ingrijiti de arhiepiscopia Tomisului???

    Sper sa nu ne lasati si sa ne ajuati, daca ne aveti alaturi scapam de tiran!!!
    Traiasca Roamnia curata!!!!

  9. Vad situatia din tara noastra si ma ingrozesc. Oare unde vom ajunge? Va veni ziua in care ne vom putea bucura de viata fara grija zilei de maine? Te invit sa facem link exchange si sa comentam situatia studentilor: societate.wordpress.com…si nu numai.

  10. dar nu uitati, ca orice ati face… ei stiu si cunosc tot… defapt ei stiu si ce urmeaza sa faceti, mai bine ii intrebati pe ei ce o sa faceti, asta ca sa nu va mai bateti capul cu ce sa faceti

  11. D-l Voiculescu,
    A-ti putea avea o noua initiativa legislativa, in domeniul codului muncii, formarea profesionala care sa limiteze abuzuriile mariilor corporatii multinationale, sa opreasca „sifonarea” unor sume importante datorate statului. La ora actuala formarea profesionala este reglementata prin lege speciala, si anume o simpla hotarare de guvern ambigua. Corporatiile profita de acest cadru legislativ ambiguu si impun angajatiilor clauze abuzive, cu valori de mii de euro. Spre exemplu pt un curs de 1 luna, la sediul firmei, cu personalul firmei, angajatorul pretinde 2400 USD. Angajatorul poate pretinde si mai mult, aceasta fiind o cheltuiala pe care si-o deduce din profit, prejudiciind practic si statul prin neplata impozitului datorat. In zona aceasta a Brasovului, cateva corporatii au cauzat adevarate drame sociale, colective, sute de oameni fiind obligati la plata unor sume importante.

  12. sunt dezamagit de lasitatea de care ati dat dovada in emisunea de la Realitatea unde au intrat Vantu si Patriciu … Basescu nu poate fi batut ascunzandu-va prin cotloane …. sunt mai multe milioane de oameni care au votat contra lui decat cei care au votat pentru el … poate ne dati si o explicatie de ce nu l-ati infruntat …

  13. cateva intrebari legitime am, caci stiu ca postul nu va aparea pe blog, din motive lesne de inteles,,, dar: cate posturi trebuie sa refuzati pe zi? cati oameni va critica si va reneaga pt ceea ce faceti? v-ati pus intrebarea pe cati intelectuali din romania ii jigniti cu modul in care va platiti „jurnalistii de la antene” sa isi faca meseria? daca tot aveti atatia bani de ce vreti si mai multi, caci atunci cand o sa muriti o sa va chinuiti si o sa suferiti la fel ca si un om obisnuit, deci banii nu va vor mai ajuta? v-ati pus vreodata intrebarea ca s-ar putea sa fi jignit foarte multa lume care e cel putin sufleteleste si intelectual mult deasupra mediocritatii dumneavostra ca individ?

    o singura concluzie am: dispretul dumneavoastra pentru oameni mi-e de mult timp clar ca este unul devastator.

    Nu va urasc totusi si nu va port pica, ba mai mult, citind motto-ul blogului dumneavoastra mi-ati stranit o dorinta fireasca de demnitate, si anume aceea de a avea ocazia macar o data in viata sa va intalnesc personal si sa va adresez personal si in realitatea intrebarile de mai sus!

    O noapte linistita… macar pt dumneavoastra!

  14. …dar daca faceti plingere la CNA ca la una dintre emisiunile la care a fost basescu si in care a mentionat numele Grivco, s-a facut publicitate unei firme?!?

  15. […] – Mă întâlnesc cu niște amici, să bem o cafea. Pe Felix nu l-ai văzut? se îndreptă, colocvial, impozanta făptură către ziaristul deșirat, dând în laturi blana de la Prada și vădind un smoking violet. În buzunarul de la piept, nelipsita batistă fistichie, așezată cu o neglijență studiată. Cu un gest teatral, ivi încheietura mâinii de sub haină și lăsă pentru câteva secunde vederii tuturor un ceas superb, Constantin Vacheron. […]

  16. E clar ca nu l-ati tratat cu apa pe care vreti sa o beti si pe domnul Basescu la Grivco, altfel nu ar fi uitat domnul inca presedinte vizita facuta „sa culeaga niste voturi”. :-)

  17. Domnule Mogul, nu doriti sa veniti dupa votare la Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti, la un targ, sa alegeti un cadou Made By Hand? Poate o sa va placa si o sa ne sustineti comunitatea pe viitor. Hahaha, sa nu va temeti sa veniti, noi nu o sa credem ca ati venit sa cumparati Palatul Sutu, poate altii..

  18. Dane,
    Acum, fie vorba intre noi, cine crede ca acest blog este administrat de tine? Dar, totusi, eu sunt fascinat de cursul carierei tale! Da, crede-ma! Ce pregatire profesionala trebuie sa fi avut, mai ales atunci, pe vremea comunistilor. De exceptie! ai invatat mult, ai acumulat un bagaj de cunostinte impresionant, ai invatat si aprofundat cunoasterea unor limbi straine, ai invatat sa-ti stapanesti emotiile, sa infrunti pericolele( Fizice, psihologice, intelectuale, emotionale etc.) cu sange rece. Admirabil! Stiu: esti contestat, hulit, pus la zid, s.a . dar tu existi, continui sa gandesti cum putini pot gandi, sa-ti impui punctul de vedere, sa-ti administrezi afacerile, samd. Stiu ca nu raspunzi la comentariile de pe blog, dar eu continui sa-mi exprim parerile personale. Eii, sunt si nemultumiri, evident. Insa, cum ai reusit sa-ti urmaresti scopurile, obiectivele, sa-ti infrangi „dusmanii” , sa creezi valoare , inseamna un model de urmat. Cam atat, ca voi fi si eu „condamnat ” pentru ceea ce-ti scriu. Poate revin….

Comentariile sunt închise.