Imitatia e bună, e mama învătarii. Mă bucur, deci, atunci când Guvernul adoptă ca salvatoare măsuri pentru care îmi răcesc gura de ani buni.

Problema e că uneori contează mult contextul unei măsuri legislative ori macro-economice. Ce era bun ieri – azi poate deveni irelevant sau benign.

Cititi aici despre măsura corectă la momentul oportun; cititi aici despre măsura în sfârsit aplicată; si întelegeti aici importanta contextului si efectele lălăielii politicianiste: ”mai las’ putin, să se uite că-i ideea lui Voiculescu…”.

23 COMENTARII

  1. Puteti VEDEA ca e un trucaj filmuletul cu Traian Basescu. Credeti-ma. E analizata bine de tot de un specialist. Pot sa le inchid gura latrailor care spun ca nu e facator.

  2. Domnule Voiculescu, ma intreb asa in netrebnicia mea, daca m-ati fi infiat cand aveam 23 de ani, in toamna asta as fi putut candida la presidentie? Sau aveam sanse mai mari cu Prigoana?

  3. Caterincosule … lasa vrajeala ca si el a recunoscut.
    E o vorba in romani:
    „Gura pacatosului adevar graieste”.
    Te-as mai trimite eu undeva… dar nu pot pe blog-ul acestui OM.
    Si mai lasa-ne dracu cu betivul tau….

  4. Da de unde profit?
    Si de ce sa investesti?
    De ce in Romania?
    Va bateti joc de noi cu tot entuziasmul asta.
    Eu personal ma astept la cele mai tacnite miscari politice, economice si fiscale.
    E ca si cum ai investi in Venezuela.
    Stie cineva sa faca un plan de afaceri pentru 2010?
    Daca e sa dai un sfat si sa nu te blesteme nimeni ca l-a urmat, acela este: investitii de portofoliu, dar nu in Romania.

  5. Desteptule, e ca si cum cineva ar veni si ti-ar spune ca tu ai omorat-o pe Elodia.
    Reactia ta ar fi una de genul: „Nu am omorat-o eu dar va pot demonstra ca stiu cine”… NU?
    Sau… daca ti-ar spune cineva ca esti inteligent. Reactia ta ar fi ceva de genul: Nu e adevarat!!!.

    Acum lasand la o parte caterinca, orice om care nu „are musca pe caciula” l-ar fi trimis la dracu pe cel care l-a acuzat ca a lovit un copil. Iar Basescu E in stare de gesturi de genul.
    Din pacate surpriza a fost atat de mare pentru el incat… a inceput sa se balbaie. Nu ma intereseaza demonstratia ta video.
    Pentru mine e suficienta reactia lui. Atat. Iar daca tu crezi ca ne vei influenta in vreun fel parerea cu porcariile tale video, ne insulti inteligenta.

  6. He, he, domnule profesor, chiar la acest lucru mă gândeam când am auzit povestea. Dar statului nu-i dă niciodată prin cap să nu mai schimbe legislația după cum le convine unora? Statul român știe foarte bine că lălăiala asta i-a determinat pe unii să aibă profit subteran, iar reinvestițiile să și le facă fiecare acasă… De câte ori s-a schimbat (sau nu) legislația am știut că e cineva acolo, sus, care are nevoie de așa ceva…
    Să fim serioși, totul este făcut minuțios, cu calcule de la… Dumnezeu.

    Bun, acum să vedem comentariul „economic” cum arată: cei care n-au vrut să aibă pierdere și au plătit statului impozit se vor trezi – în cazul în care suma pe care o vor reinvesti e mai mare (sau egală) la sfârșitul anului că vor avea de recuperat bani de la statul român… mă-ntreb dacă Boc știe de acest lucru sau re cumva niște rezerve speciale pentru situațiile respective…
    Să nu utiăm de dosarele X, cele cu TVA de recuperat!
    Eu una n-aș permite reinvestirea profitului decât într-un anumit procent și după 3 ani de la înființare…

  7. de ce in Romania la punctele de trecere a frontierei in Est si in aeroporturi nu exista ghisheie „returnare TVA” similare cu celelalte state UE? – Hotie!
    Statul a blocat o groaza de firme din nerambursarea TVA-ului, firme ce au fost nevoite sa i-a credite scumpe pentru a-si mentine cash-flow-ul pe linia de plutire…
    La luat si cheltuit statul se pricepe….mai rau cu stimularea producerii acestor bani…

    Stie cineva vre-o companie de stat care se desvolta, creste organic (pe orizontala/verticala nu conteaza) si da randamente pozitive?
    CFR MARFA, CALATORI?OLTCHIM?CEC?EXIMBANK? nu mai zic de alea care deja au fost puse pe butuci si inchise.
    Statul roman e cel mai prost manager! e cel mai prost proprietar! e cel mai prost investitor! e cel mai prost gestionar al banului public.!
    Va intreb cati din angajatii tineri din domeniul privat ar dori sa lucreze la stat ( ca doar sunt vre-o 60 de tipuri de bonusuri si nici unul legat de preformanta)? cati din cei ce lucreaza la stat ar rezista si da randamente in domeniul privat ? si atunci la ce fel de idei ne asteptam ca functionarii publici sa emane? Trunchiate, proaste, si neavenite.
    ce vor face companiile ce au ramas profitabile? corect….vor inchide Bilantul „zero-zero” Venituri minus cheltuieli = zero (tocmai de asta contabilii buni sunt platiti bine)…..fara a plati acesti 16%….daca faci exporturi sau importuri e si mai usor de facut acest zero-zero…

  8. andron, sper ca nu incerci sa ii judeci pe cei care fac asta.
    Daca vrei, iti fac un calcul „cu creionul in mana” si iti demonstrez ca o firma care lucreaza cu un adaos comercial de maxim 20% si isi plateste toate darile la stat si nu mai plimba un pic bir-ul pe care trebuie sa il dea statului DA FALIMENT in 6 luni de zile.

    Si atunci, cum sa ai pretentii???

  9. @alin
    nu ii judec. , sunt impusi sa faca acest lucru. Au de ales: ori inchid pravalia ori se misca in zona gri.
    Statul ar trebui sa stimuleze astfel ca aceste companii sa iasa din zona gri….., insa legislatia actuala contribuie invers, la cresterea acestui % Atat ii duce capul. Iar pe noi atat ne duce capul la alegeri., si le dam puterea de decizie.
    La multi ani!

  10. Domnule Voiculescu, era o deșteaptă la Realitatea care a pretins că nu stați foarte bine cu sănătatea și că trebuie să vă îngrijiți mai mult, îndeosebi în anul care vine… Sinceră să fiu, nu cred în astrologi (în astrologițe nici atât!), dar nu mi-ar plăcea să vă știu bolnav. Habar n-am cum de au voie tot felul de cuconițe să-ți dea cu părerea la teveu în privința dvs., a celor pe care îi privim cu interes adesea chiar cu nerăbdare…
    Vă doresc din toată inima să aveți parte de sănătate, că-i mai bună decât toate!
    Sărbători fericite și la mulți ani!

  11. CAND A TRANSPIRAT CATE CEVA ,S- A DAT LA LOC COMANDA!ASTFEL poziţia 12 din Anexa 3 a Bugetului de stat s-a eliminnat”. capitolulureferitor la Bugetul Cancelariei primului ministru. CEC NAIBA NU INTELEGETI CA DEACOLO URMAU SA SE DELAPIIDEZE, SUME IMENSE PENTRU CA PDL SA SI-I INSUSEASCA PENTRU A AVEA CU CE SA CUMPERE ELECTORII =LA ALEGERILE ANTICIPATE PARLAMENTARE??!EU NU NEG CA E BINE CAND FACI PE PROSTUL -CAND FACI BUGETUL DE STAT,DAR IN ACEST CAZ NU EXISTA RISCUL SA RAMAI PROST,PENTRU CA LA FURAT ,NU MERGI CU PROSTII, CI CU HOTI SPECILIZATI IN ANUM,ITE GENUROI DE FURT ASTIA AU EXPERIENTA DIN MOMENT CE N-AU DAT GRES PANA ACUM!!!!!II!EXEMPLUL ELEOCVENT SUNT ALEGERILE PREZIDENTIALE!

    DIN MOMENT CE BOC A SPUS INCA DE ATUNCI CA DACA ANRE L-A PACALIT ,NE PACALESTE SI EL PE NOI,ESTE EVIDENTA CIRCUMSTANTA AGRAVANTA A PREMEDITARII INSELACIUNII ELECTORALE .
    DACA PNL AJUTA TRTECEREA UNOR LEGI CRIMINALE,INSEAMNA CA DEVINE COMPLICELE ACESTOR ASASINI!
    INTELEGEM SANAJUL LUI BASESCU LA CRIN ANTONESCU,DAR NU INTELEGEM DE CE NU SUNT DATI AFARA TRADATORI GEN FENECHIU,CATARMA-CARE SUNT CA GUNOAIELE CE IES LA SUPRAFATA CAND VIN APELE MARI!
    NUMAI DACA MASS-MEDIA ESTE OBIECTIVA SI INTRANSIGENTA ,PUTEM TINE IN FRAU CRIMINALITATEA POLITICIENILOR!!!!

  12. Domnule „Mogul”-Dan Voiculescu vreau sa va urez si eu un AN NOU FERICIT si poate…fara Basescu!
    Cand ati vrut dumneavoastra ,eu m-am impotrivit…am gresit!Am votat pentru Chior!
    La Multi Ani!

    ps

    Va cere Basescu filme documentare?
    De ce nu ii satisfaceti cererea?
    Cred ca el si Mircea Basescu ar bate ca lungime serialul „Dallas”.

Comentariile sunt închise.