E un proiect care-mi place mult. Si care-mi stârneste curiozitatea: va prinde?

Pe scurt, vă invit pe www.legislatieinteractiva.ro ca să facem împreună legi. Voi veniti cu idei si, dacă sunt pertinente si aplicabile, le transformăm împreună în initiative care vor fi propuse Senatului. Discutăm, combatem, ne certăm pe idei – si totul, slava Domnului, în afara campaniei electorale, de care vom fi scutiti pentru câtiva ani.

P.S: Site-ul e cald, proaspăt, încă se mai lucrează la el. Din acest motiv, sugestiile voastre sunt oportune.

20 COMENTARII

  1. Supermișto ideea!
    Dacă tot e atât de simplu să facem legi, eu zic să scăpăm de toți parlamentarii și să ne punem toți cetățenii pe treabă. Cel puțin cei care au posibilitatea să acceseze saitul respectiv…
    Lăsând ironia la o parte, apreciez inițiativa și sper să reușesc să dau cu neuronul meu ceva idei. Mai sper să nu fie fixe!

  2. Mi se pare o idee foarte buna. Cu toate acestea sunt rezervat intrucat nici o lege nu se respecta in tara asta, nici constitutia, nici principiile si spiritul legilor. Mi-e ca vom scrie in zadar, problema fiind si la partea de implementare. Oricum salut initiativa, trebuie inceput de undeva si … continuat!

  3. Acum o oră a căzut ditanmai salcia putredă pe câteva mașini din fața blocului, aproape să omoare trei oameni care s-au oprit la timp și nenorocirea a tyrecut pe lângă ei cu bine. Mașina mea e puțin avariată, dar pe Vnaghelie l-aș strânge de gât fără să am cea mai mică remușcare!
    Salcia despre care vă scriu a mai avut o tentativă de omor, fiindcă era formată din două trunchiuri, unul mai gros și o cracă foarte groasă de asemenea crescută de la un metru de rădăcină din trunchiul mamă1 Când a căzut craca-pui le-am zis idioților din bloc să taie tot copacul, dar cică n-au fost cei de la Primărie de acord!
    Sper ca cel d elângă mine care are mașin amult mai avariată ca a mea să aibă șansa să-și recupereze paguba!
    Urăsc țara asta de rahat! Puteam fi eu acolo cu fetița mea de opt ani!
    Cred că e cazul să ne facem bagajele!

  4. Pare interesant, dar cred ca, asemeni altor proiecte „interesante” ale unor oameni „interesanti”, se va transforma intr-un kitsch..! Multi vor incepe sa propuna lucruri foarte importante, iar „si mai multi” vor transforma acest lucru intr-un spectacol politic de mana a doua. Bineinteles, va fi din nou „vina mogulului”, incercarea lui de a cuceri si ultimele redute ale puterii din tara asta:)!

    Intrebare: ce se mai aude de celelalte proiecte ale „cool mogulului”: acea emisiunea mult asteptata si aclamata, proiectele de afaceri etc.? S-a terminat campania electorala. Acum puteti impartasi detalii.

  5. 1. Am si eu o intrebare, de ce nu se respecta conventiile constitutionale in Romania? Nu cred ca mai e nevoie sa dau exemple in acest sens… Sunt student la Drept in Marea Britanie…Manchester University iar acuma cateva saptamani am discutat despre conventii constutionale,ba chiar am scris si un eseu pe tema asta. Sunt foarte nedumirit, de ce nu se iau masuri atunci cand conventiile constitutionale sunt incalcate??!! Stiu ca nu au statut de lege dar cel putin atunci cand sunt incalcate cel „in cauza” isi da demisia sau conventia respectiva este transformata in lege (ex din UK: Parliament Act 1911) Cred ca marea problema in Romania este ca multi politicieni duc lipsa de respect fata de sine…ce sa mai vorbim de moralitate. Daca codificam totul insa…o sa avem mari probleme de flexibilitate.

    2. Mare prostie au facut romanii cand au votat parlament unicameral

    3. De ce e asa greu, imposibil chiar sa gasesti sprijin financiar, o bursa pt studii? Eu am avut 4 oferte de la universitati din Marea Britanie…am ales Manchester(Law School). Am contactat nenumarate fundatii (chiar si pe a dumneavoastra) si am primit un raspuns foarte trist „a….in strainatate pt asta nu dam” …raspunsul s-ar traduce cam asa „iaute mah la asta vrea sa faca scoala in strainatate pe banii nostrii”. E cam trista situatia sa intrii la una dintre cele mai bune facultati din lume si sa stii ca e posibil ca maine, ai tai, sa nu mai poata duce povara pe care o reprezinti si sa trebuiasca sa te lasi de facultate. Daca stiti cumva dumneavoastra ceva fundatii dati un reply la commentul acesta. Multumesc anticipat !

  6. Noștri se scrie cu un singur i. Nici eu nu v-aș da bursă, domnule Robert G.! Commentul nu există în limba română, e vorba de comentariu (ce repede se uită limba română prin străinătățuri! Eu zic s-o uitați de tot! Ne pricepem noi să traducem din engleză și e mai plăcut așa).
    În rest, comentariul e simpatic. Mai ales la primul punct!

  7. buna ziua
    imi cer scuze ca va scriu pe langa subiect dar nu stiu cum altfel sa rezolv problema
    toata vara semnalul sonor de la euforia a fost defazat fata de imagine cu zeci de secunde
    prin toamna ii mai apucau pe cei de la antena 3 diferite pozitii in care ramaneau secunde bune
    antena 2, tot in toamna, tot semnal sonor defazat de imagine
    a venit randul antenei 1 de vreo 3 saptamani sa nu se auda deloc sau foarte putin, sonor fara imagine sau nici sonor nici imagine concomitent
    azi de exemplu de la stirile de dimineata pana in acest moment (ora 16.45) stau cu sonorul la maximum si abia deduc ce spun; plus imaginea disparuta cateodata
    nu este de la zapada pentru ca pe site-ul „neatza” puteti vedea ca sunt din diferite orase si semnaleaza acelasi lucru aproape in fiecare zi
    in speranta ca veti putea rezolva sa nu mai schimbam postul ca ne uitam la mima, va multumesc

  8. m-a impresionat placut acest proiect… poate reusim sa miscam ceva… eu am doar 22 ani dar nu am speranta ca o comunitate/societate se poate solidariza in a gasi solutii… aud incontinuu acuzatii si injurii, dar nimeni nu vb de solutii.

  9. Site-ul chiar e caldut! Propunerile de pe site le stiam(am cam citit ce propuneti dumneavoastra sau senatul-avocatnet.ro ma tine la curent).Astept ca propunerile sa devina legi si sa se aplice.Acum de exemplu,astept sa treaca de parlament aprobarea tacita a senatului privind abrogarea legii privind impozitul forfetar si masurile de relaxare fiscala propuse,poate asa se face primul mic pas de iesire din criza economica.127.000 de firme si-au suspendat activitatea si alte cateva mii vor intra in insolventa.Normal ca daca economia e cu un picior in groapa,nu sunt fonduri pentru varstnici,dizabili,parcuri,iar patrimoniul sindical…nu e de mult faramitat si terminat?Dar imi place ca nu renuntati.

  10. terminati ce a-ti inceput anul acesta: concurs start-up, guvernare 2012, intilnirile de joi, etc. pieredeti din credibilitate!

  11. Sigur. Chiar asteptam momentul asta. de ex., odata cu venirea iernii, haitele de caini sunt si mai multe si mai agresive prin cartiere.
    Sunand la Primarie, am aflat ca un domn senator, Marius Marinescu, din PC a contribuit la aceasta situatie, prin Legea nr 9/2008, prin care s-a interzis eutanasierea animalelor fara stapan. Nobil gest, dar doar daca ar fi fost urmat de o solutie aplicabila.

    Asadar, am tot cautat o adresa de contact al acestui senator, dar n-am gasit. Vroiam sa-l intreb daca e mandru de ce-a facut.
    Cam cum poti ajunge la oamenii astia alesi in functiile pe care le ocupa cu atata pretiozitate?!!

  12. Exista legi, deja publicate in Monitorul Oficial si nu se respecta., exista legi aprobate care ulterior sunt declarate ne-constitutionale….
    Exista politicieni ce nu-i intereseaza bunastarea nationala (marea majoritate), in concluzie – nu ne vor auzi.

  13. pt ellasarya

    In Romania in loc sa invatam gramatica eram obligati sa tocim poezii(ex: Daca nu stiam 45 de strofe din „Luceafar”, in clasa a 10 a, luam 4. Gramatica am incetat sa mai facem incepand cu clasa a 6 a, cred. Am scris extrem de prost primul comentariu…asta este ! L-as putea reformula am insa prefer sa fac altceva decat sa demonstrez „cat de bun pot sa fiu” sau ca „stiu sa scriu corect si frumos” (mi s-ar parea o tampenie sa fac asta, ar fi o reactie copilareasca !)

    Subiectiv raspunsul dumneavoastra,dar corect intr-o mare masura ! (Ignorati insa substanta din cauza formei)

    PS: Commentul e scris la 12:00 pm, ma scuzati ca l-am scris intr-o forma asa proasta dar mai ales ca am scris „nostri” cu un i in plus ! Va mai pot spune inca 4,5 scuze bune dar ce rost are?

    PPS: Greaseala cu „comment” am facut-o pt. comment zic de cand ma stiu si ca nu sunt de partea regretatului domn Prutan in ceea ce „romanizarea” neologiesmelor(Parca e mai frumos scris bodyguard decat badigard). Nu sunt de acord nici cu exprimarile fortate pt a evita cacofoniile.Aveti si dumneavoastra cliseul ala „tampit”(observati ca am zis ca cliseul este tampit) conform caruia toti romanii plecati in strainatate sunt ingamfati daca folosesc un cuvant, doua in limba din tara in care traiesc. N-am uitat limba romana, dar din momentul in care incepi sa gandesti in alta limba si apoi revii la romana iti mai scapa anumite lucruri, e uman. Sigur unii o fac din ingamfare…dar asa e va place sa judecati omul sau poate ca va place sa faceti parte din cercul „intelectualilor” care acuza chestiile de genul acesta. Sunt sigur ca o sa observati greseli si la acest post, nu o sa ma uit peste el de multe ori sa vad daca l-am scris corect, nu prezint o lucrare de diploma !

  14. pt ellasarya

    Aveti dreptul sa nu-mi acodati bursa dar si eu am dreptul sa va zic ca nu-mi pasa decat de o anumite parte din parerea dumneavoastra. Care? Aceea care mi-a adus aminte ca lumea e subiectiva si ca atunci cand servesti un lucru trebuie sa-l servesti bine si pe placul tuturor !

  15. Stimate Domnule Voiculescu,
    Am tot respectul si toata simpatia pentru dumneavoastra si pentru initiativele dumneavoastra si as dori sa nu fiu pesimista. Mama a murit de doua luni datorita stresului cu casa, iar procesele incepute in 2003 continua si chiar incep altele.

    Ati vazut si dv. cand s-a votat bugetul ca opozitia nu a putut face absolut nimic. In viitor aliatul dv., PSD-ul va avea maximum 20% voturi, cu Nastase in frunte, pe care nici noi, simpatizantii PSD nu-l agreem, cat despre ceilalti…

    De ce sa avem propuneri legislative daca ele, fie vor muri in Parlament, fie vor fi promulgate si neaplicate? Pacat de atata zbucium al celor care si-au consumat nervii si energia pentru a le sustine.

    Cu respect
    Antoneta Bulz

Comentariile sunt închise.