A fost „fixatia” mea: un site mai interactiv si un blog al Fundatiei pentru Dezvoltarea României.

E OK?

19 COMENTARII

  1. Este OK.

    Trei mici propuneri:
    – nicaieri nu am vazut sa sustineti sportul printre copii.
    – After School pentru copiii deosebiti exista doar in Bucuresti. Ar fi necesar implementarea acestui proiect si in alte orase. Se poate chiar si partial contra cost din partea parintilor. In Bv de exemplu un astfel de centru nu exista nici contra cost. Cu siguranta fetitele mele ar fi frecventat un astfel de Centru – contra cost – ca sa nu ocupam locul celor ce nu-si permit sa achite.
    – Intrucat toate proiectele Dvs sunt destinate romanilor (indiferent de pasaportul parintilor), as propune extinderea acestora si in R. Moldova/Cernauti.-cu siguranta ca sunt si acolo copii talentati ce ar fi bucurosi sa mai iasa in lume sa participe la diverse concursuri.

    Centrul Dvs cat si Fundatia trebuie sa fie prezente la nivel national ca sa nu se transforme intr-un club elitist al celor din Bucuresti.

  2. Domnule Voiculescu
    Urmaresc cu multa atentia interesul dumneavoasra in pastrarea valorilor si traditilor nationale. Sunteti un aparator al culturii autentice si un promotor al valorii in general. In aceste zile manelismul cucereste Romania iar mahalaua sa mutat in centrul oraselor. La centrele anticulturale din strainatate limba romana este interzisa, statuia lui Eminescu sparta iar cultura romana considerata periculoasa.
    Va propun aici la New York un centru cultural paralel. Diaspora ramane asa cum a fost in toata istoria artei romanesti ( vezi Brancusu, Enescu etc ) un focar si o pilda pentru energiile creatoare de acasa. De exemplu aici la New York activitatea culturala se petrece in afara centrului Patapievici la care nu calca nimeni. Ce parere aveti de in centru de adevavarata cultura si intradevar romanesc patronat de fundatia dumneavoastra aici in „centrul lumii” ?

  3. FELIX SI DEVA
    ( DE PE BLOGURI ADUNATE )
    -Din pacate acest Robert Horvath exista cu adevarat; e un personaj odios al diasporei romane din America, implicat in mii de istorii dubioase, inclusiv in celebra poveste a „poneiului roz”pe care au tavalit-o pe Antene zile intregi ziaristii in simbria lui Felix. Iata ce scria despre el, atunci, un ziarist: „Robert Horvath, patriot român de ocazie, prezent cu vociferări la orice acţiune culturală de la New York, care a acuzat artiştii de antisemitism şi, evident, de antipatriotism. E vorba despre acelaşi Horvath care, când misia i-a cerut-o, l-a apărat pe mareşalul Antonescu tocmai la Muzeul Holocaustului!”S-ar mai putea spune multe despre acest dezgustator personaj, dar cred ca i s-a dat deja mai multa atentie decat merita o canalie de teapa lui.

    -tov robert horvath , indiferent daca existi sau esti o fantosa din campania mogulilor de alta etnie decat romana !
    – Bai Horvath Baci Ai devenit ziaristul de investigatie ai mogulului ? Amandoi tradatori de tara si de neamn !
    – Horvath este un vechi legionarig care asi inbraca duminica camasa verde, mananca mamaliga si sarmale si se pretinde cineast.

  4. @DV: -> Legat de „fixatia” dvs.:blogul FUDV mi se pare cam plictisitor. Are un template clasic de WordPress care e cam anost. Speram sa fie putin mai „animat”.Sa fie facut, daca nu in JoomLa!, atunci macar in Java sau Flash…am un amic student la medicina (fost olimpic la info in liceu) care ar fi putut sa il faca sa arate mai bine. Din punct de vedere al continutului, articolele sunt putin „diferite” fata de cum ma asteptam. Subiectele abordate sunt asemanatoare cu cele ale unui blog oarecare (sa zicem ale vecinului de bloc).

    Legat de noul site al FUDV, l-am vizitat acum cateva zile. (Nu de alta, dar ma interesa concursul de proiecte pentru ong-uri). Grafica draguta, mult mai accesibil decat era inainte si, in plus, se incarca si mai repede (nu stiu daca din cauza noilor setari sau a noului meu browser). Doua lucruri care nu imi plac: culorile alese si aglomerarea din pagina. Atat culorile, cat si modul de asezare in pagina a diferitelor articole imi aduce aminte de actuala pagina a ziarului http://www.adevarul.ro . Sunt aproape aceleasi culori si acelasi format de pagina.

    P.S.: v-ati mai intalnit cu „strategul” care v-a oferit cea mai buna analiza privind Legea 1/2009?..nu ne-ati mai anuntat!!! Daca vreti raspunsuri de la noi, ar trebui sa ne oferiti si dvs feedback mai des:)!

  5. Hm ! Esti ciudat, mogulule !Recunosc insa ca mi-ai cam stricat echilibrul;sincer: nu as fi venit la petrecerea ta, dar curiozitatea…..lume amestecata,unii veniti mai mult pentru menuu,….tu{gazda}plecind si lasindu-ne acolo….
    Si totusi : contactul direct m-a pus in fata unor realitati pe care cred ca le-am neglijat!Am crescut la fel ca pe copiii mei, un copil fara parinti ;si-a abandonat facultatea si a vrut sa plece sa lucreze dincolo: l-am ajutat ! Acum e in Bruxelles si zice ca-i e bine.Am mai facut si alte gesturi, marunte…Sotia mea are un cabinet medical, prin care mai ajutam sarmani bolnavi…. Credeam ca mi-am facut datoria : acu’ vad ca nu-i suficient ! Hm ! So see….

  6. Apropo de gafa comisiei de jurizare care a acordat ,
    total necuvenit, premiul intai unuia ce nu a respectat
    de loc regulile concursului organizat ad-hoc la Gala Epigramistilor din 07 febr.2010 :

    Dintr-o eroare,lui Dobreanu,premiul I i s-a dat
    Desi, cuvintele impuse,el complet le-a ignorat.
    Se cuvenea, de drept,comisiei de jurizare
    Sa i se acorde premiul intai…la descalificare.

  7. Stimate domnule Dan Voiculescu,

    Doresc sa va semnalez un caz deosebit , stiindu-va alaturi de copii de exceptie , in care e vorba la Galati de un baiat de 12 ani de la scoala gen.5 care a murit in timp ce discuta cu profesoara sa de geografie ,cred, in vederea pregatirii olimpiadei. Cred ca e suficient ca informatie pt. dvs. sa faceti ceva gandidu-va la inimile sfasiate ale parintilor precum si la varsta fargeda a copilului. Va multumesc !

  8. Railor, railor :)
    Si-au cerut scuze, au spus ca vor face o noua jurizare, astept cu interes numele noului castigator…pana atunci sa acordam prezumtia de nevinovatie macar pentru o saptamana.
    P.S.Care are poze de la eveniment, as vrea sa le punem online, pe undeva…io inca mai caut cablul de date la telefon:))

  9. Ei, da! preocuparile tale de a returna societatii ( comunitatii) cat mai mult din surplus, pt. a dezvolta tinere talente, de a le sustine, promova etc. arata – oare a cata ? – inca o data ce fel de om esti, ce personalitate publica altruista( cu suflet). Cati dintre ceilalti ” potenti ” financiar sau de alta natura fac asa ceva? Nu-i greu de spus. Asta-i calea , Dane! Asa ceva ” spala” tot, spiritual sau de alta natura. Bravo tie! meriti toate respectele celor care vor sa ti le arate. Esti din ce in ce mai activ, mai implicat, mai intelept si devotat comunitatii. Intreaga consideratie,

  10. Am lansat in urma cu ceva timp un site care se vroia generalist insa s-a ajuns ca cel putin 70 % din vizitatori sa fie tineri care au diverse probleme si cer un sfat ( unii necesita chiar si sfatul unui psiholog ) . Vreau sa dezvolt proiectul dar imi este aproape imposibil, daca exista un interes din partea dumneavoastra, a fundatiei, eu sunt deschis la o colaborare.

    Am trecut adresa site-ului la website in formularul de postare

  11. Blogul fundatie e unul simplu ca toate blogurile ce prezinta fundatii,actualizat destul de rar,dar cu o galerie foto remarcabila.Insa pot sa scriu cu precizie si cu o oarecare parere de rau ca in orasul in care traiesc(sa zicem-ptr ca defapt cam traiesc intre 5 pereti),bursele fundatiei Dinu Patriciu sustin elevii buni.Poate se aprinde”becul” ideii cui trebuie.Si cum exista un lant al slabiciunilor…..

  12. @andron [comment2]
    Ai dreptate, nivci macar in Buc nu existe centre after school care sa-si doreasca cu adevarat sa gaseasca copii inteligenti si care sa-i instruiasca spre a deveni nu doar buni teoreticieni ci si sa le dezvolte „viziuni si aplicatii interdisciplinare”.
    La un moment dat, in cadrul unor sedinte de imagine la PC Iasi, spuneam asa intr-o doara, (testand daca in dept. de img. se afla si oameni cu alte aspiratii, altele decat cele strict materiale si functii), spuneam ce mi-ar placea mie sa fac pentru Iasi. Printre multele idei lansate, au fost si unele referitoare la activitati de descoperire, dezvoltare si promovare a tinerilor clasa 1-12 si facultate….Ceva vibratii pozitive, am vazut la unii…putini, majoritatea spuneau ca nu este oportun, poate cu vreo 6 luni inainte de alegerile locale, ca sa ne crestem vizibilitatea si sustinatorii….Inca se mai merge pe principiul „sa ingrasam porcul inainte de Craciun”.
    Dupa ce mi-am anuntat oficial retragerea din functiile de partid, si intrarea in esalonul de simpli sustinatori ai conservatorismului, s-a intamplat ceva interesant, si anume, s-a initiat o sedinta apolitica intre cei ce rezonam la ideea de dezvoltare pe diverse planuri a urbei si a satului Iesean.
    La acea intalnire, cei 4 PC-isti participanti, toti deja retrasi din functii, ne-am intalnit si cu o doamna profesor, am discutat mai mult despre propunerea mea referitoare la formarea unui centru de excelenta multidisciplinar in Iasi, si ce anume se doreste a face.
    Concluzia a fost ca trebuie sa decidem asupra modului de a ne organiza, cel mai probabil ca ONG, fara a implica PC-ul, fara a spera la niciun ajutor de la fundatiile lui Nea’ Mogulu’, si usor usor, sa pornim activitatea.
    O estimare pentru infiintare este de aproximativ 3 luni, deoarece sunt multe de facut iar noi nu avem experienta necesara, si este nevoie de bani relativ multisori pentru demarare, bani de care inca nu dispunem.
    Speram sa atragem mai multi oameni in sprijinul ideii, si sa startam cat mai repede, pentru ca pana in toamna sa putem pregati cateva competitii putin mai diferite de ce avem acum.
    Ideea de a gasi si o finalitate practica a invatamantului pur teoretic, ne deschide practic un drum aspru si denivelat, deoarece in RO, nu exista un cadru legal adecvat.
    Ramane de vazut.
    Sper din suflet ca ideea sa nu fie abandonata, ca oamenii sa nu se dezumfle prematur, desi cand este vorba de astfel de activitati, piedicile ridicate de diferiti reprezentanti ai statului sunt iminente si de anvergura.

  13. @Gabriel
    Perfect deacord.

    1. In mod normal aptitudinile respective:muzica, dans, gimnastica, oratoria….trebuie deprinse inca de la gradinite.

    Si ca sa aiba toti copiii acces egal la astfel de „invataminte” trebuie un pic umblat la calitatea si statutul educatorului de gradinita, la programa educationala etc., pentru a le oferi copiilor o multime de directii de dezvoltare.
    Urmand ca in Centrele de excelenta sa si le aprofundeze, daca exista interes.
    Cu parere de rau, in Romania putine gradinite se ridica la acest nivel.:Si ce este interesant-nu prea are importanta statutul gradinitei:privata sau de stat.

    La alea de stat principalul copilul sa se joace cuminte, sa nu-l muste de ureche pe alt copil, copiii sa manance si sa doarma.
    La cele private – sa coste cat mai scump, rezultatul final cam se scapa din vedere.

    Foarte putine gradinite fac ceea ce trebuie sa faca.

    2. Tot ce ne-a legat de trecut noi am aruncat la groapa de gunoi al istoriei. Nu totul a fost si prost.
    Exemple: Casele pionerilor. In afara de doctrina…se faceau lucruri interesante….desigur aproach-ul trebuia un pic mai individual….Noi am luat si am distrus totul.
    Unui copil trebuie sa-i incarci programul cu activitati utile, interesante, nu neaparat sa devine mare Mozart al muzicii romanesti…..ci cel putin sa nu fie tentat sa treaca in partea cealalata sumbra a societatii.

    Tocmai din aceasta cauza in unul din postarile mele anterioare am mentionat ca e necesar 1. un Program National de dezvoltare Demografica (avem o societate imbatranita-care ne deceide soarta in alegeri)
    2. Un Program National educational….calculatoare, muzica, sport,limbi straine, desen, dans. sa-i oblige pe primari sa mai miste lucrurile pe plan local, sa „sara cu banu ” nu doar pentru curatirea drumurilor, sa se atraga fonduri de la bugetul central (din suma destinata acestui program), precum si din fonduri europene.

    Copiii trebuie sa aiba ocupatii interesante, care sa le dezvolte niste aptitudini, iar nivelul lor de dezvoltare rural/urban trebuie sa fie egal. Ei trebuie sa aiba sanse egale pentru dezvoltare. In prezent ei nu au asa ceva.

    Centrele de excelenta trebuie sa existe la nivelul fiecarei resedinte de judet, pentru copiii supradotati.

    In copii trebuie sa se investeasca cu prioritate!

  14. Pentru ca, uneori, conteaza si forma, nu numai fondul, eu le propun celor care au supervizat realizarea site-ului sa modifice headerul fundatiei. La mine, cel putin, imaginea este mega pixelata.

    Seara buna!

  15. Asta se poate incadra si in urmatoarele :

    Ma rog, despre roman nu se poate scrie o carte…..se poate reface biblioteca din ALEXANDRIA.
    Romanul bun la toate !!! – Problema este ca ..chiar asa e, nu ar trebui sa fie o problema in afirmatzia asta dar….la noi este pt ca suntem romani :

    * romanul este multilateral dezvoltat

    * romanul le stie pe toate – este si poet si povestitor, este si artist si critic de arta, mare politician dar si analist, este specialist doctor sau profesor, comentator / jucator / antrenor…. si asta inca de la gradinitza.

    * romanul poate face multe in acelasi timp (nu e o conditizie sa-i si reuseasca – este ultima grija pe care o are !!!)

    * romanul este cel mai sarac dar schimba suta de Esi$ cand nu mai are tigari

    * singura grija a romanului, chiar mai acuta decat cea dictata de stomac (sa manance) este cea de a comenta in fel si chip si de a-si da cu parerea despre ….aer, cosmos, univers etc pt, cele lumesti enumerate la inceput sunt fumate de mult.

    Este valabil si in IMOBILIARE. Tot Investitorul lu’ Papuc crede ca stie imobiliare…. TATI ?! hai sa-ti zic ceva :
    Daca ai bani sa cumperi o masina asta nu te face automat un bun mecanic sau un vanzator de masini…TU CARE ESTI TU INVESTITORULE!!!
    Am intalnit foarte..dar foarte, bahhh dar chiar ffff putini oameni capabili sa spuna NU …..NU STIU…..NU MA BAG !!! Doamne fereste sa se intample asa ceva, cred ca li se impleticeste si incarliga limba in gura la aceste cuvinte. Romanul e in stare sa promita orice, sa te asigure de orice. EL ESTE MULTICAPABILUL , este veriga lipsa a lui DARWIN si ECUATZIA suprema a lui Einstein.
    Nu are importantza ca aceasta multicapabilitate a sa, impotentza verbala si mentala de a spune NU, este cea care l-a bagat in cele mai mari shit-uri (chestia aia care o vand turcii cu inversunare de roman), care l-a saracit peste masura etc…etc…etc. Tine de o vointza de Hercule, de Atlant sa poti spune NU, sau sa te pui in postura de a NU STII ceva, de a nu fii o tragedie stiind ca cel din fatza ta stie ca tu….dohhh NU STII o anumita chestie…

  16. Nu dau un reply la nimic dar vroiam sa va intreb si sa va propun o tema……Desi banuim,dece credeti ca guvernul nu a votat inca Normele metodologice la Legea Voiculescu /2009 privind noii proprietari ai caselor nationalizate? Credeti ca mai dureaza mult?

  17. Sunt putine locuri in care as vorbi despre un proiect pe care il gandesc de cateva luni bune. Faptul ca mi s-a restructurat postul pe care l-am detinut pana acum 1 saptamana ma determina sa-mi urmaresc cu atat mai mult visul. Si stiu ca este o perioada grea pentru astfel de proiecte, dar stiu si ca nimic nu este imposibil cand crezi cu adevarat. Va scriu pentru ca va implicati prin fundatiile pe care le aveti in diverse actiuni si proiecte pentru tineri si nu numai si cred ca ar merita macar cateva minute de atentie si acesta.

    Infiintez un ONG de educare a tinerilor promovand responsabilitatea sociala si protectia si conservarea mediului. Pana aici nimic nou, o sa ziceti. Ce vreau insa eu sa realizez prin acest ONG este sa ajung la copiii din orfelinate, sa le ofer pe langa acele „lectii educative” o forma de integrare in societate prin jocuri, concursuri, socializare, excursii educative.

    Pentru a reusi acest lucru mi-am propus sa gasesc un liceu care sa „adopte acel centru de plasament” si impreuna sa reusim sa le aducem zambetul pe buze acelor copii, invatandu-i in acelasi timp niste reguli de baza pentru societatea in care traim cu totii.

    Mi-am propus astfel sa promovez protectia mediului dar in mod constant si responsabil si, in al doilea rand, toleranta fata de alte categorii sociale defavorizate.

    Voi participa si la un concurs cu fonduri europene, desi sumele sunt infime si poate ca si sansele. Daca aceste randuri v-au determinat sa luati in calcul o posibila colaborare sau sprijin, mi-ar placea sa va prezint intregul proiect care implica destul de multe activitati educative cu atat mai mult cu cat mi-as dori sa fie un proiect national.(sunt destul de tanara sa-mi permit sa visez.)

    Daca prin acest proiect considerati ca veti aduce un plus de valoare activitatilor pe care le desfasurati deja si ne veti da o sansa, cred ca veti face multi copii fericiti.

    Va multumesc si va doresc o zi buna!

Comentariile sunt închise.