Am contabilizat opiniile celor care au sugestii sau reprosuri pentru Radio Romantic. Le listez aici, pentru a le putea discuta împreună cu profesionistii de acolo:

1. Corina Gentea: Stiti ce lipseste dle. Voiculescu? Emisiunea “Noua ne pasa” pe care o realiza cu multi ani in urma Radu Herjeu. Era un refugiu in fata agresivitatii unei societati care incepuse sa se schimbe. Se potrivea atat de bine cu specificul radioului incat nu te deranja ca, pentru 2-3 ore, nu era doar muzica nonstop.

2. Marius Adrian Porojnicu: Uite: zilele aste, chiar spuneam unui bun prieten , ca mie mi-e dor chiar si de cintecul ala cu..”macarale,macarale…” !Cind dracu’ au trecut atatia ani ?!?!?

3. Adrian SM: E postul de radio preferat.Din păcate doar online îl pot asculta la Satu Mare.

4. Dan: Si eu am iubit Radio Romantic de nici-nu-mai-imi-amintesc-cand. Dar in ultima vreme ma vad nevoit sa il ocolesc. E plin de melodii latino-americane, care pot fi frumoase, asa cum mierea e dulce, dar in exces ma ingretoseaza. Prea putin Queen sau Adamo, prea putin Kenny Rogers, Barbra Streisand, Creedence Clearwater Revival, Neil Diamond, Joan Baez, Leonard Cohen sau Joe Dassin, Georges Moustaki, Juliette Greco, Jacques Brel sau Adriano Celentano, Domenico Modugno, Rita Pavone, Toto Cutugno, Albano & Romina Power sau Karel Gott, Engelbert Humperdinck, ABBA, Roxette, Erasure sau alte natii mai nordice… Romantic seamana azi, cu regret (si din nostalgie) o spun, cu un radio din telenovele.

5. Miruna: Buna ziua Dom` Profesor. Ascult radio romantic de cand s-a deschis, dar ce nu imi place in ultimul timp este excesul de muzica latino si faptul ca acest minunat post de radio nu mai emite si in alte orase cum era inainte, eu sunt nevoita sa ascult pe internet si asta numai cand sunt acasa. Unde este muzica de acum 2 ani? Ascultam stirile de la romantic care erau scurte si la obiect. Imi placeau foarte mult oamenii de acolo. Romanitcu` acum este ca un winamp…ai un playlist plin cu muzica si asculti…..

6. Cristi: domnule Voiculescu … felicitari pt ultr trustul dumneavoastra de presa e cel mai ok din Romania … si acum despre Romantic FM incercati sa largiti banda de frecventa pentru a putea fi prins in cat mai multe locuri ….muzica e mai mult decat ok dar daca se poate as prefera mai multa muzica a anilor 80′ ….

7. Dan Kulcsar: Ştiţi ce lipseşte? Reţeaua pe care o aveaţi în ţară… vă scriu de la Braşov din perspectiva omului care face radio de nişte ani…păcat că Romantic nu mai în FM şi în ţară…

8. Blue Angel: Am ascultat ani buni RR-ul, inca de la infiintare. M-a insotit mereu, via internet in ultimii ani, la birou, oriunde am lucrat. Inclusiv aici, la CE, in Bruxelles, unde ma aflu de cativa ani. Dar cu regret va spun ca la un moment dat am renuntat sa-l mai ascult datorita abundentei de melodii latino. Si tot cu regret am fost nevoita sa “migrez” spre un alt post. RR asa cum era in primii ani era perfect, minunat: cu oldies but goldies, inclusiv cu muzica usoara romaneasca veche, cu voci minunate care realizau niste emisiuni superbe, mai ales la ceas de seara (gen Oltea Serban Parau), totul era foarte bine. De ce a trebuit sa schimbati “reteta” ? Schimbarea nu semnifica intotdeauna imbunatatire. Pe scurt: mi-e dor de vremurile trecute ale RR-ului.

9. Beranger: Radio Romantic m-a pierdut ca ascultător și ca fan din momentul în care s-au suprapus două evenimente:
– n-am mai fost bucureștean;
– rețeaua teritorială Radio Romantic a devenit peste noapte Radio Zu, un post care, cu mici excepții (farsele, etc.), mi se pare că emite doar pentru oligofreni. Un radio ROMANTIC se ascultă în mod ROMANTIC, adică de la un aparat de radio FM, cu antenă și toate celelalte, NU pe Internet! Ce mai contează că există 4 sau 5 canale (stream-uri) diferite pe Internet, când Radio Romantic FM există numai în București, pentru 11% din populația României?

10. Edy: Prea multe melodii in spaniola…

11. Ellasrya: Subscriu celor scrise de Dan, Blue Angel.Până anul trecut am ascultat Romantic non-stop, dar s-a întâmplat ceva cu cei care programează acum muzica. Ori e vorba de altă conducere ori şi-au schimbat gusturile… Şi latino-americanele astea au o notă manelistică, date-n exces.

12. Costel: Domnule Dan, cum va explicati ca romantic fm a scazut atat de mult in sondaje? Din cauza modificarilor pe care le-ati adus..total inutile. Plus ca nu inteleg, daca va place atat de mult muzica pe care o dati la romantic, de ce nu la ascultati dvs. pe un mp3 player sau ipod si sa ne lasati pe noi ascultatorii fideli de romantic sa ascultam radioul cum era pe vremuri.

13. Horia: Lipseste din Constanta.. imi placea mult.. acum sunt nevoit sa ascult Europa FM pentru ca Radio Zu nu e pentru mine…

14. Alex: Intr-adevar,muzica nu mai e aceea ,oldies but goldies….Poate la cei 20 de ani ai mei ar fi trebui sa fiu atras de multitudinea de latino-americana insa….nu.Incetul cu incetul am migrat spre un alt post de radio unde muzica e chiar pe sufletul meu,cu artisti precum Giovanni Marradi,Ernesto Cortazar,David Cook,artisti care nu ar fi trebuit sa lipseasca din playlistul Romantic.

15. Cernahovshi Marian: Sa fie adevarat? Sa se schimbe Radio Romantic in ce a fost? Muzica buna, stiri, etc? Domnule Voiculescu, toata stima daca este asa!

16. Alexandru Dabija: Eu nu inteleg un lucru. De ce mai tineti deschis acest post de radio daca nu oferiti ascultatorilor ce vor ei sa asculte? Acum 2 ani era unul dintre cele mai bune radiouri din romania, pentru mine era singurul post de radio pe care il ascultam, muzica, stiri, dj-ii…era nemaipomenit, dupa care treptat s-a stricat, nu au mai fost statiile locale, nu au mai fost stirile, nu au mai fost dj-ii, muzica lasa de dorit.

Lipseste ceva?

16 COMENTARII

  1. Radio Romania Cultural este la ora actuala peste RRomantic. Desi are alt scop si public tinta, reuseste sa-i acopere bine si pe fostii „romantici” care acum nu se mai regasesc in nesfarsitele tanguieli latino.
    Apropos, muzica latino-americana ar putea fi mult mai bine exploatata si apreciata intr-o emisiune dedicata, in care sa se si prezinte adevaratele valori ale acestui gen (de ex. Maria de Lourdes, Pedro Infante, Jorge Negrete, Trios los Panchos, José Alfredo Jiménez), emisiune in care un critic sa si explice cate ceva despre melodiile si interpretii reprezentativi. Deocamdata, e o invalmaseala de manelatinisme, printre care se strecoara rarisim cate o piesa autentica.

  2. Am auzit de Radio Romantic doar in spoturile de promovare de pe Antena 1 si atunci imi doream sa-l pot asculta si in Barlad. Dar nu online.

  3. Domnule Voiculescu, se spunea ca radio romantic inseamna stare de bine..asta era acum doi ani…acum nu mai e bine deloc. Sper din tot sufletul sa revina vechiul romantic! Ar fi frumos daca ati avea si dvs. o emisiune la radio!

  4. Romantic FM a insemnat si inseamna muzica de dragoste.
    Mai nou, melodiile ma fac sa ma simt ca intr-o telenovela. Nu spun ca nu sunt frumoase, dar parca mai lipseste ceva…ceva, ce nu demult se auzea pe 101,9 FM.
    Si noua, ascultatorilor ne e dor de vechiul romantic (cu DJ-ii care animau atmosfera) si de informatiile de la buletinele de stiri.
    Poate ca parerea mea conteaza, poate ca nu, dar asta simtim noi de generatia mai „de demult”.

  5. Nu ştiu ce se întîmplă la Romantic FM, dar de la o vreme dau foarte multă muzică latino. Nu zic ca nu-i frumoasă, dar e prea multă. Cel mai mult la Radio Romantic mi-a plăcut emisiunea ”Muzica lumii”, emisiune difuzată duminica seara

  6. Cred ca ar trebui schimbat putin stilul … E clar ca este un post de radio ce se adreseaza unui anumit tip de oameni ! Dar ca orice produs de nisa, trebuie putin adaptat, in sensul unui matinal interactiv pentru „romantici”, in sensul unor emisiuni – concurs pt „romantici” cu premii drept excursii in 2 etc… Emisiuni cu dezbateri despre dragoste, despre romane de dragoste (aici se poate face si un concurs) si bineinteles se poate realiza o emisiune cu propuneri de melodii din partea „romanticilor”. Am cateva idei pe care mi-ar placea sa le discut cu cineva si sa le dezvoltam impreuna! Si da, este necesara o promovare ceva mai puternica, un spectacol live etc. Stiu ca tot ce spun eu aici necesita bani si ceva investitie, insa cred ca am putea incepe cu o relansare a postului printr`o promovare in cadrul Intact momentan si cu un matinal nou plus emisiunea de propuneri melodii … Propunere denumire campanie : „Radio Romantic : Sa redevenim impreuna romantici !”

  7. Cu postul despre Romantic Fm ati ajuns la o concluzie „reala”, romantic nu prea mai merge bine chiar din cauza muzicii pe care o pune, dar ati salvat cateva mii de euro pe care „specialistii” iar fi cheltuit facand studii detaliate si ajungand la rezultate ireale. Un lucru e clar, lumea a iubit si iubeste ideea de Romantic FM … si il vrea inapoi „pe ala standard” fara briz brizuri si efecte speciale.

  8. Ma bucur ca incercati sa faceti ca RR sa fie ce a fost, adica cel mai bun post de radio. M-as bucura sa reveniti la playlistul de acum un an si totodata daca ne-ati ajuta sa invatam titlurile pieselor si cantaretii/formatiile mentionandu-le la inceputul/sfarsitul piesei.
    Multumim pt efortul de a nu difuza reclame pe un post care presupune relaxare, romantism.

  9. Si eu cred ca-i lipsesc emisiunile. Cele care existau odata. Si, de ce nu, unele idei noi… Imi amintesc si eu emisiunea lui Radu Herjeu, cea de care zice Corina, pe vremea aceea abia asteptam sa se faca ora 23 si sa mai ascult ce mai zic oamenii despre ei. Imi amintesc si de „muzica lumii”. Ar fi bine, cred, sa dati radio-ului mai multa interactiune cu ascultatorii sai. Altfel se transforma intr-un „playlist”… si-atunci, nu vad de ce-ar asculta cineva radio-ul, in loc de propriul sau mp3-player. In care nu-si va pune melodii latino :)

  10. Domnule Dan, vrem radio romantic sa emita si in alte orase decat Bucuresti, vrem muzica de acum 1 -2 ani, vrem emisiuni, vrem stiri.

  11. Pe mine unul nu ma deranjeaza piesele spaniole.Bine…,am si un atu:traiesc in Spania de patru ani.Acum,sa fiu sincer,am prea putine preferinte din muzica spaniola;eu tot cu CCR,cu Quenn,cu Purple si multe altele.Parerea mea este ca Radio Romantic este croit bine si va mai rezista mult pe piata in contrapondere la „1% muzica-99% gunoi” ce se compune si se difuzeaza pe fm de prin 95-96 incoace.In lume!Ca un exemplu de „radio sucit” va dau M’80 care emite de la Madrid:arunca „in aer” numai piese vechi din anii ’70-’80-’90 si numai in engleza,si asta intr-o tara excesiv de conservatoare in folosirea limbii spaniole(ma rog,asta e parerea mea,de vorbitor de engleza dintr-a doua) si are niste audiente foarte bune spre exceptionale.Si ca sa raspund intrebarii adresate de gazda noastra,ei bine,da,lipseste ceva la Radio Romantic.Da’ asta e intre mine si mogul.Adica de la mogul la viitor mogul.D-le Voiculescu,cum va pot contacta „mai in privat”(o adresa de e-mail imi ajunge) pentru a va prezenta o idee de emisiune care poate fi realizata si la radio si la televiziune,ceva unic ce va pot garanta ca nu mai exista nicaieri altundeva in media romaneasca.Tin sa mentionez ca nu sunt nici nebun,nici exaltat si nici nu ma aflu in situatia de a avea prea mult timp liber ca sa va hartuiesc pe net(nici n-am s-o fac daca nu-mi raspundeti).Pur si simplu am o idee care cred ca s-ar potrivi de minune Radio Romantic.Multumesc.

  12. Deci Domnule Dan..astemptam raspuns de la dvs. la intrebarea: O sa isi revina acest post de radio ( muzica, stiri, emisiuni, staii locale) ?

  13. suna foarte bine romantic fm acum, schimbarea care m-a surprins intr-un mod placut este ca acum avem posibilitatea sa ascultam si pe telefonul mobil romanticu si posturile de net care ii apartin. Acum in drumul meu spre servici ascult pe telefon romantic festival si fmul.

Comentariile sunt închise.