Nu sunt, tehnic vorbind, un mogul aflat în ”activitate competitională”. Am fondat un trust, l-am condus mult timp, însă mi s-a părut sănătos ca, la momentul potrivit, să las o nouă generatie de lideri executivi să se călească cu greul cotidian.

Chiar si asa, mărturisesc că există o ”insulă” de trust care rămâne, sufleteste, pasiunea si slăbiciunea mea. Fata de care îmi vine greu să n-am păreri, ambitii si opinii ferme. Si pe care nu voi accepta niciodată (chiar dacă e mai prudent să nu spui niciodată ”niciodată”) să-l văd transformat într-un business modern, scos pe ”piata media” standard. E vorba de Radio Romantic. Acolo unde se termină vocatia de om de afaceri si începe bucuria simplă.

Am primit, pe acest blog, multe sugestii, felicitări sau critici pentru Radio Romantic. Am evitat însă să-mi deschid sufletul pe această temă – poate nu-i sade bine ”durului” să admită că fredonează Queen si Adamo. O fac acum. Astept părerile si ideile voastre. Ce vă place? Ce nu vă place? Ce lipseste din playlist? Ce e în exces?

24 COMENTARII

  1. Stiti ce lipseste dle. Voiculescu? Emisiunea „Noua ne pasa” pe care o realiza cu multi ani in urma Radu Herjeu. Era un refugiu in fata agresivitatii unei societati care incepuse sa se schimbe. Se potrivea atat de bine cu specificul radioului incat nu te deranja ca, pentru 2-3 ore, nu era doar muzica nonstop. Ma bucur sa inteleg de ce, in timp, Radio Romantic nu s-a transformat intr-un post comercial si sa descopar ca mogulul are si investitii de suflet.

  2. E postul de radio preferat.Din păcate doar online îl pot asculta la Satu Mare. Nu prea am ce comenta negativ, îmi place aşa cum e acum.. :)

  3. Si eu am iubit Radio Romantic de nici-nu-mai-imi-amintesc-cand. Dar in ultima vreme ma vad nevoit sa il ocolesc. E plin de melodii latino-americane, care pot fi frumoase, asa cum mierea e dulce, dar in exces ma ingretoseaza. Prea putin Queen sau Adamo, prea putin Kenny Rogers, Barbra Streisand, Creedence Clearwater Revival, Neil Diamond, Joan Baez, Leonard Cohen sau Joe Dassin, Georges Moustaki, Juliette Greco, Jacques Brel sau Adriano Celentano, Domenico Modugno, Rita Pavone, Toto Cutugno, Albano & Romina Power sau Karel Gott, Engelbert Humperdinck, ABBA, Roxette, Erasure sau alte natii mai nordice… Romantic seamana azi, cu regret (si din nostalgie) o spun, cu un radio din telenovele. :(

  4. E perfect asa cum e… Deseori oscilez intre romantic si magic desi varsta biologica, sistemul de sunet din masina, universul meu propriu (prieteni, ritm de viata, etc) m-ar indruma mai degraba spre postul acela de radio plin de house, techno, minimal si ce-or mai fi, al carui nume nu mi-l pot aminti. Imi plac ambele posturi mult mai tare decat gold fm spre exemplu, nestiind acum de ce… Poate obisnuinta, ma rog… Chiar o sa fiu atent sa imi dau seama. O mentiune, in provincie am inteles ca nu se mai prinde… O intamplare haioasa de acum cateva luni chiar facea ca eu sa ma aflu in vizita la matusa si veri undeva langa buzau, printre subiectele abordate fiind si faptul ca mogulu’ are blog. Dupa ce a inteles matusa despre ce e vorba in treaba asta cu blogul (relativ pentru ca nu am putut sa o fac sa inteleaga cum de pot sa va trimit un mesaj la care sa raspundeti daca nu ne cunoastem, si traind si acum cu impresia ca suntem prieteni :))) m-a rugat insistent sa-i transmit mogulului sa nu cumva sa scoata romantic din fm ca ea nici nu vrea sa auda de alte posturi de radio.

    Si acum o intrebare din partea mea de data aceasta: Ne-ati amenintat cu un reality in genul lui apprentice… Ce se mai aude???

  5. Buna ziua Dom` Profesor. Ascult radio romantic de cand s-a deschis, dar ce nu imi place in ultimul timp este excesul de muzica latino si faptul ca acest minunat post de radio nu mai emite si in alte orase cum era inainte, eu sunt nevoita sa ascult pe internet si asta numai cand sunt acasa. Unde este muzica de acum 2 ani? Ascultam stirile de la romantic care erau scurte si la obiect. Imi placeau foarte mult oamenii de acolo. Romanitcu` acum este ca un winamp…ai un playlist plin cu muzica si asculti…..eu una as prefera si emisiuni cum erau pe vremuri. Ar trebui sa faceti tot posibilul sa „reinventati” acest post ca noi in tara asta nu avem ce asculta, restul posturilor de radio sunt niste porcarii, toate la fel, aceeasi muzica, acelasi format.

  6. domnule Voiculescu … felicitari pt ultr trustul dumneavoastra de presa e cel mai ok din Romania … si acum despre Romantic FM incercati sa largiti banda de frecventa pentru a putea fi prins in cat mai multe locuri ….muzica e mai mult decat ok dar daca se poate as prefera mai multa muzica a anilor 80′ …. Felicitari inca odata

  7. Ştiţi ce lipseşte? Reţeaua pe care o aveaţi în ţară… vă scriu de la Braşov din perspectiva omului care face radio de nişte ani…păcat că Romantic nu mai în FM şi în ţară…

  8. Am ascultat ani buni RR-ul, inca de la infiintare. M-a insotit mereu, via internet in ultimii ani, la birou, oriunde am lucrat. Inclusiv aici, la CE, in Bruxelles, unde ma aflu de cativa ani. Dar cu regret va spun ca la un moment dat am renuntat sa-l mai ascult datorita abundentei de melodii latino. Si tot cu regret am fost nevoita sa „migrez” spre un alt post. RR asa cum era in primii ani era perfect, minunat: cu oldies but goldies, inclusiv cu muzica usoara romaneasca veche, cu voci minunate care realizau niste emisiuni superbe, mai ales la ceas de seara (gen Oltea Serban Parau), totul era foarte bine. De ce a trebuit sa schimbati „reteta” ? Schimbarea nu semnifica intotdeauna imbunatatire. Pe scurt: mi-e dor de vremurile trecute ale RR-ului.

  9. Domnule Voiculescu,

    Radio Romantic m-a pierdut ca ascultător și ca fan din momentul în care s-au suprapus două evenimente:
    – n-am mai fost bucureștean;
    – rețeaua teritorială Radio Romantic a devenit peste noapte Radio Zu, un post care, cu mici excepții (farsele, etc.), mi se pare că emite doar pentru oligofreni.

    Domnule Voiculescu,

    Un radio ROMANTIC se ascultă în mod ROMANTIC, adică de la un aparat de radio FM, cu antenă și toate celelalte, NU pe Internet!

    Ce mai contează că există 4 sau 5 canale (stream-uri) diferite pe Internet, când Radio Romantic FM există numai în București, pentru 11% din populația României?

    Repet: mă scuzați, Zu este d-e-b-i-l. Poate aduce bani (audiență, căci proștii ie mulți, prostul gust e preponderent, iar reclamele au și impact pe acel segment de populație, deci Zu e profitabil cred), dar nu aduce ceea ce R. Romantic aducea: Romantic oferea ceea ce nici un post public de radio nu a oferit!

    Este de asemenea trist că prin high-tech se înțelege partea cea mai ieftină dar prost expandabilă, anume Internetul. Ca să explic în 2 cuvinte ce e prost la streaming Internet radio: când ai 1 ascultător, banda ocupată este de X kB/s; când ai 100.000 de ascultători, ai nevoie de 100.000 * X kB/s! În tot acest timp, radioul FM (sau DAB) NU contează câți ascultători are în raza sa de recepție! Aceasta este magia undelor herțiene, față de socoteala cinică a lățimii de bandă a unei rețele de date.

    M-aș fi așteptat ca dimpotrivă, în loc să înlocuiască Romantic cu Zu în teritoriu, trustul Dvs. (sau al fetelor, nu cunosc și nu importă) să fi transformat emițătoarele FM în emițătoare DAB, în mai multe orașe mari din țară. Marea Britanie este campion european la stațiile radio DAB (Digital Audio Broadcasting), România este ultima pe listă.

    În rest, numai de bine. Sunteți simpatic.

  10. Subscriu celor scrise de Dan, Blue Angel.
    Până anul trecut am ascultat Romantic non-stop, dar s-a întâmplat ceva cu cei care programează acum muzica. Ori e vorba de altă conducere ori şi-au schimbat gusturile…
    Şi latino-americanele astea au o notă manelistică, date-n exces.

  11. Domnule Dan, cum va explicati ca romantic fm a scazut atat de mult in sondaje? Din cauza modificarilor pe care le-ati adus..total inutile. Plus ca nu inteleg, daca va place atat de mult muzica pe care o dati la romantic, de ce nu la ascultati dvs. pe un mp3 player sau ipod si sa ne lasati pe noi ascultatorii fideli de romantic sa ascultam radioul cum era pe vremuri.

  12. Lipseste din Constanta.. imi placea mult.. acum sunt nevoit sa ascult Europa FM pentru ca Radio Zu nu e pentru mine.. Toata stima, / Horia

  13. dl voiculescu,am numai 21 de ani ,dar sunt un mare fan al muzicii de pe romantic fm.problema mea este alta….stiu ca ati spu ca nu va mai ocupati de trust,dar nu se poate face ceva in legatura cu emisiunile antenei 1?antena 1 era postul meu favorit si acum este mai rau ca otv-ul…. incepand cu madalin ionescu si terminand cu dan capatos….nu stiu daca o sa reusiti ,dar va rog urmariti aceste emisiuni intr-o zi de la cap la coada si va rog sa va spuneti parerea…cum vreti sa schimbati romania,daca la tv avem numai porcarii????va rog sa luati in consideratie aces comentariu!!!

  14. Intradevar,muzica nu mai e aceea ,oldies but goldies….Poate la cei 20 de ani ai mei ar fi trebui sa fiu atras de multitudinea de latino-americana insa….nu.Incetul cu incetul am migrat spre un alt post de radio unde muzica e chiar pe sufletul meu,cu artisti precum Giovanni Marradi,Ernesto Cortazar,David Cook,artisti care nu ar fi trebuit sa lipseasca din playlistul Romantic.

    Toata stima,
    Alex

  15. Sa fie adevarat? Sa se schimbe Radio Romantic in ce a fost? Muzica buna, stiri, etc? Domnule Voiculescu, toata stima daca este asa!

  16. Eu nu inteleg un lucru. De ce mai tineti deschis acest post de radio daca nu oferiti ascultatorilor ce vor ei sa asculte? Acum 2 ani era unul dintre cele mai bune radiouri din romania, pentru mine era singurul post de radio pe care il ascultam, muzica, stiri, dj-ii…era nemaipomenit, dupa care treptat s-a stricat, nu au mai fost statiile locale, nu au mai fost stirile, nu au mai fost dj-ii, muzica lasa de dorit.

  17. Mare pacat ca nu mai platiti la SNR sa il transmita DAB in Bucuresti. Obisnuiam sa il ascult DAB in masina deoarece calitatea emisiei pe FM lasa de dorit.

  18. Am descoperit Radio Romantic, as spune ca o inspiratiune divina mi-a manat mause-ul spre postul asta. Aici am descoperit muzica in care ma regasesc, aici mi-am facut prieteni demni dar si dumani redutabili (din pacate nici aceasta oaza de cultura muzicala nu a scapat nepangarita de impostori). Muzica e super si orice modificare ar starbi din farmecul ei..Chatul este din pacate atat de permisiv cu persoanele care nici nu au macar o tangeta cu sensibilitatea umana, cultura generala..nume goale intr-un oacean de prostie..Imi vine greu sa cred ca nu se poate face ceva in acest sens. Cu consideratie..Eulalia din Galati.

  19. Am lucrat multi ani in Bucuresti, pe vremea cand Radio Romantic de abia facea primii pasi, dar s-a nascut deja mare, atat de mare incat descarcam pe caseta audio (asa era timpul) ceea ce nostalgia ma facea sa-mi aduc aminte, adica mult pomenitul Queen, Baccara, Modern Talking, altele pe care in perioada pre(revolutionara)? le gaseam cu greu sau pe bani grei (gen 1leu/min de muzica selectionata) – cine a terminat studii in Bucuresti in perioada 80 stie ce vorbesc… In sfarsit despre Radio Romantic as zice ca inca poate fi de suflet, dar parca are nevoie de un suflet de DJ asa cum pe vremuri stateam cu urechea lipita de difuzor sa-l ascult pe Cornel Chiriac, mai apoi pe Radu Theodor, iar la noi pe Andrei Pardos, atunci cand puteam sa-l vad live la discoteca unde studentii fara bani nu prea aveam acces. Deci (nu-mi place acest deci) dar ca si concluzie personala zic si eu ca Radio Romantic s-a nascut ca un post de radio de suflet pentru suflete si nu ar ytrebui sa uite asta.

Comentariile sunt închise.