Cum vă odihniti de ziua muncii? Faceti turism românesc?

17 COMENTARII

  1. Ziua muncii o sarbatoresc prin munca :)
    Am avut o discutie azi cu portofelul si mi-a zis ca este criza si eu il cred, ca nu ma minte niciodata asa ca decat o zi libera mai bine castig inca 10 ore de lucru. O sa avem timp de vacante dupa 2014 sau dupa ce emigram in alte parti.

  2. Da, turism românesc… în pat!
    Voi munci la nişte aghioase pe cinste!
    Nu pot să sufăr aglomeraţia şi sigur acasă e singurul loc unde n-o întâlnesc!
    Home, sweet home!

    Am revenit la Romantic. Are şi câteva dume, dar începe să revină – iavaş, iavaş – la ceea ce a fost altădată. Adevărul-adevărat este că pe Magic FM e unul de-l cheamă Cristi şi nu-mai-ştiu-cum care are grijă să vorbească numai porcării exact când îmi duc fetiţa la şcoală… Mă-ntreb – retoric, desigur! – când o va duce el pe fi-sa la şcoală dacă i-ar plăcea să audă la radio tot felul de porcării legate de sex! Aşa că e mai bine pe Romantic, nu mai risc să bruiez copilăria unei fetiţe inocente cu vocabularul manelist-porcos al unui tată… de fată!

    E bine că mâine e 1 Mai muncitoresc… Nu strică să ne reamintim o melodie:

  3. Porcării,….găinării…!

    Ce face guvernul Boc?
    -Sigur că ai vrea să şti !-
    Răspunsul n-o să-ţi convină :
    Porcării,….. găinării ….!

    Aşteptăm cu’nfrigurare,
    -Cât mai suntem încă vii!-
    Din guvern, o rezolvare :
    Porcării,….. găinării….. !

    Noi ne dăm de ceasul morţii :
    N’avem hrană la copii !
    Dar guvernul are treabă :
    Porcării,….. găinării…. !

    Stresul e la apogeu :
    Ce faci mâine,ai vrea să şti !
    Ce dracu’ face guvernul ?
    Porcării,….. găinării…. !

  4. Un singur raspuns la ambele intrebari :

    M -ar acuza, probabil,de cinism,
    Un biet somer,daca i-as da porunca
    Sa faca, si de Unu Mai, turism
    In Romania … la” Fortele de munca”

  5. @D.V.

    Va bateti joc de noi, am simtit asta de mult, ultima data mi-am dat seama pe 23 Aprilie, la subiectul „Inovatie” cand mi-ati scos comentariul ! Poate nu dvs. ci administratorul sau blog-er-ul de serviciu ?!… ma rog, nu mai conteaza, tot aia e.

    Care Zi a Muncii ?!… asta se intampla inainte de ’89 ! Acum ar trebui sa sarbatorim Ziua Somajului ! S-ar bucura romanu’ acum sa munceasca si in noaptea de Revelion sau de Inviere, numai sa fie sigur ca-si pastreaza locul de munca ! Vai de capu’ nostru si asa ne trebuie… dar stiti de ce ? pt. ca suntem romani ! … si ne-o meritam din plin, noi suntem principalii vinovati ! Cine „se simte” sa-mi spuna, ca-l conving imediat ! Stiti bancul cu 1Mai (electoral) ? Vi-l spun acum : „Unu Mai prost ca romanu” nu exista pe fatza pamantului ! …din nou, cine se simte, sa’nghita in sec ! …si daca vrea, i-l conving din nou ! …adica, 1 Mai = 1 mic + 1 bere = Vanghelie „care este” si… 31 Decembrie = Vanghelion + romani – pomanagii – romani – milogi – romani – izmenari – romani – opincari – romani – lingai – romani – pupincuristi – romani – etc. romani – etc. Daca are vreun „roman” ceva de comentat, sa-mi spuna repede, ca-l fac de nu mai stie cum il cheama !!!

    P.S : ati vazut cata lume a iesit azi in strada pt. apararea cainilor comunitari (in timp ce copii si batranii sunt vagabonzi) ?
    Asta e intr-adevar o problema serioasa… Pt. oamenii lasati pe drumuri de Banci, aduse din strainatate de Guvernul roman, sa jefuiasca si sa umileasca poporul, nu iese nimeni in strada… Pun pariu ca daca s-ar desfiinta OTV-ul, ar iesi lumea in strada ca la lovitura de Stat din ‘ 89 cand… era ROMANIA acum romania. Atunci eram ROMANI acum suntem romani !

    Si… care turism romanesc ? poate… bulgaresc. Bravo lor !

  6. Paine.

    El- muncitorul constiincios, talentat, fara pretentii, se trezeste si azi cautand pe Dumnezeu printr-o ruga, privind soarele ce mangaie mugurii pomilor, privindu-si copii care dorm cuprinsi in visele inocentei…ei- copii carora trebuie sa le asigure painea. Si gandul acesta il cutremura si il sperie. El- muncitorul, azi nici macar nu mai viseaza la un acoperis nou, la o masina de spalat, la o bicicleta pentru ala mic. El doar spera ca domnu’ patron sa il cheme la lucru. El vede cum, in jurul sau orasul devine un santier, gropi, pietre si asfalt peste tot. Se uita cu invidie la cei care au prins o lopata. Ei sunt cei norocosi.Asfaltul proaspat intins, bordurile aliniate cu grija, fantanile arteziene…toate acestea il apasa, il sufoca…Pentru ca el nu are Paine.

    Ea: „28 de ani am lucrat la fabrica, acum prinsesem postul asta. Faceam si eu curatenie pe aici…Dar azi e ultima zi, au angajat o firma de curatenie si au adus omul lor.Deh…au preferat-o pe ea, e cunostinta directorului…”

    Intr-o vreme profesa ca inginer chimist…Biblioteca sta sa cada sub greutatea cartilor citite. Pe toate le-a citit. Ce folos? Azi, concureaza cu absolventii de carton, ei se au pe ei, intre ei, ca o panza de paianjen a medicocritatii in mijlocul careia victime sunt doar cei cu bun simt.

    Ai crede ca doar capacitatea de adaptare face diferenta intre cel care reuseste si cel care nu reuseste.Adaptare la ce? La un sistem in care non-valoarea este promovata atat de mult incat parca a devenit un scop. Lui, omului cu bun simt, nu-i ramane altceva de facut decat sa renunte la toate principiile sale si sa abuzeze de propria constiinta respectand regula jocului astfel cum ii este impusa.

    Nu are altceva de facut,copii se vor trezi si vor cere o felie de paine…

    Doar lacrima stearsa repede mai dovedeste ca el exista: el si credinta lui.

  7. “Turism românesc”-expresie la derută,
    Ce-ar însemna s-arunc cu leii la Satana ;
    Mai bine aş face plata numai in valută ;
    Atâta am,căci am lucrat în … Botswana.

  8. Cu regret o spun, dar direct, fără ocolişuri: prea mulţi sunt şi-n ograda PSD-ului care mimează social-democraţia, grija faţă de cei mulţi… Cum să înainteze căruţa când unii-s * hăi * şi alţii * cea *, cum să ne implicăm dacă, de-avem dorinţa, îndrăzneala de-a pune umărul, de-a ne alătura luptei, suntem trataţi ca intruşi, neaveniţi, în plus în peisaj, etc… culmea, nu de către putere ci, de către * ai noştri *…

    * Dupa 1989 nu a invins poporul roman, asa cum ar fi meritat, ci grupurile de interese care viseaza o Europa fara Romania. *
    Niciunul din partide NU reuşeşte să mai convingă să mai adune românii… pentru că-n toate ogrăzile s-au aciuiat impostori care la o adică îşi unesc forţele,dau mână cu mână, aceleaşi ticăloşii unindu-i şi nicidecum în interesul poporului român.
    Un exemplu : azi,1 MAI 2010, unii protestează, alţii o ţin în alaiuri ale primăverii, petreceri, iar la centru raportează cu totul altceva… da, dezamăgesc, mint, NU sunt solidari cu milioanele de amărâţi ci * fraţi * cu unii tartori ai actualei puteri… despre acei * alţii* care doar mimează social-democraţia, dar… în zilele următoare.. !! ( cu exemple concrete ) Aceasta ca să audă Victor Ponta cine-i sunt * luptătorii * şi ca să ştie de ce stăm pe margine, fiind consideraţi în plus, incomozi, intruşi, neaveniţi, etc. de către cei ce se intitulează social-democraţi dar sunt aidoma * fraţilor * de la putere… Mătura ar fi o soluţie! Cu încă gunoaie-n bătătură,grădină, NU putem vorbi despre răsaduri de trandafiri, şi-o spun cu regret dar, în cunoştinţă!!..
    E de înţeles întrebarea românului onest, amărât : noi, ai cui suntem.. ??
    Sunt lideri ai PSD din teritoriu care NU au renunţat la paranghelii, la miştouri, la impostură, la teatru. Sunt lideri de sindicat care mimează misiunea pe care-o au , trădători. Sunt cameleoni peste tot! Criza se adânceşte… Criza de moralitate !
    Securistul de la Anvers, Băsescu Tr. îşi face bine mersi de cap, batjocorindu-ne împreună cu Famiglia PD-L şi aceasta ŞI pentru că, parte a * opoziţiei * colaborează cu ei! În teritoriu, puterea şi * opoziţia * convieţuieşte paşnic, doar sunt parteneri de… afaceri ! Iar noi, cei mulţi, ne-am săturat de minciună şi impostură! Speranţă, încredere mai avem în câţiva oameni, politicieni, prea puţini însă… Majoritatea sunt însă NU politicieni ci * politicieni *, păcălici, trădători, fraţi de Loje, impostori, ticăloşi cu care noi, amărâţii NU avem nimic în comun, nimic !
    * Clasa politică * actuală e buba!!

    http://sfinx777.wordpress.com/2010/05/01/1mai-2010-un-protest-al-celor-multi/

    Ce să mai înţelegem, căci vedem concret zi de zi cine ne sunt * luptătorii *, * apărătorii *, de care PSD SE IMPUNE SĂ SE SCUTURE, altfel…

    Sibilla

  9. @DV: off topic..

    Exista, in acest moment, scos „la concurs” in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (nume foarte pompos) un post de director general in DG de implementare a politicilor agricole (Romania nu are politici agricole, dar sa zicem).
    Incercand sa vizualizez cerintele acestui post (pe care, cred eu, ca m-as incadra de minune avand in vedere ca acum fac parte dintr-un grup care se ocupa si in mod formal de reforma PAC pentru perioada 2013-2020), mi-a dat eroare. Singura situatie de acest gen de pe tot siteul MADR(si sunt cateva posturi scoase la concurs inclusiv de director).
    Sa inteleg cumva ca nu trebuie sa vada toata lumea cerintele acestui post sau e doar o simpla eroare?

    Am mult respect pentru dnul Mihail Dumitru (ministrul Agriculturii), dar este agro-economist. Problemele dezvoltarii rurale sunt puse de catre agroeconomisti (75% din cunostintele mele profesionale sunt agroeconomisti) in balanta economica. Stiti cum e: intai trebuie sa fie profitabila, apoi echitabil. Conceptul de socio-economie sau responsabilitate sociala inca nu s-a impamantenit printre acestia.
    Mi-e teama ca, daca nu va fi trimis si un specialist in dezvoltare rurala la minister (nici Ciolos nu era – tot agroeconomist si el la urma urmei), vor disparea satele incet-incet si, odata cu ele, agricultura.

    M-a luat valul. N-am mici si bere. Muncesc.

    Off..ce au facut mogulii astia din mine:)!!!

  10. De acord cu Daniel Buca. Portofelul meu spune la fel …. ma intreb cati suntem in aceeasi situatie?!?
    Pe vremuri mergeam cu parintii de 1 Mai in Herastrau si mancam floricele si mici, ne plimbam cu barca pe lac…tot era frumos. De asemenea ne petreceam in fiecare vara cate 10 zile la mare in concediu …si ma intreb daca macar atat ii voi putea oferi fiului meu.
    Poate daca as avea 15.000 euro sa scap de datorii as trai o viatza decenta, dar pana nu scapam de rate si datorii ne multumim cu mersul in parc.
    Asta este ….

  11. excelentei sale domnului senator dan voiculescu,.ma numesc tanase marian sunt maistru militar an rezerva de la ,,s. t. s. ,,,va adresez domnule senator o rugaminte de a mi analiza aceasta sesizare este un lucru grav semnalat aici o problema generala cu care bancile se vor confrunta an viitor fraude veritabile, usor de realizat de catre infractori,………scuze excelentei voastre pentru scrisul dificil,,nu agramat,, am o disfunctie neurologica datorata unui accident vascular petrecut acum cinci ani , si la care trei cadre militare medicale mi au cauzat probleme an derulare si acum,iar unul un colonel doctor de la ministerul de interne mi a spus fara sa ma atinga,….citez,.ala daca are creierul inflamat vine alta data,.. am ramas cu grave disfunctii, nu s a analizat imagistic nimic ba mai mult mi se fura din pensia militara ,,70,, de roni contributie la c. a. s. si se practica un tratament zerou activ,…………excelenta voastra si totusi nu acesta este motivul pentru care v am apelat, trauma accidentului vascular o suport singur, va rog dinsuflet sa ma ajutati antr o problema grava ce o suport cugreu sunt speriat, astfel am suferit o forma de anselaciune grava, cineva mi a pus an credit ipotecar casa parintilor mei mostenita dupa decesul acestora an urmatorul context de amprejurari,. am avut acum 19 ani cu chirie acolo o famile care a plecat acum zece ani recent am fost sunat de fata lor acum o tanara de 32 de ani si cu o facultate economica, care m a rugat sa i fac o intrare an spatiu si un buletin pentru schimbare de nume dupa casatorie antrucat socrii o refuza de teama ca le fura casa,.nu am decriptat trauma posibila, iar antr un moment de exaltare emotionala,i am daruit si o carte cadou de nunta veche religioasa cu care doream sa intre an biserica,..dupa ce i am realizat dorinta nu m a mai accesat sub nici o forma,.am realizat atunci cu groaza ca mi a pos casa an credit ipotecar la una din cele 22 de banci care ofera astfel de servicii populatiei,….eu o admiram ca o fata studioasa de la 12 ani, am ancercat desi plecase de la mine sa o ajut sa obtina o casa am mers cu ea la primarii ades dar nu s a outut,. au ramas la ea o copie xerox a actului casei si un set de schite ale constructiei, nelegiferate dar vedem an ,,media internet,, ca infractori fac valide multe copii xerox,………..excelenta fata are o tuberculoza cu un ganglion operat , sotul ei este barman si conduce masina familiei fara carnet iar ea a fost chemata recent la ,,analta curte de castie si justitie,, antr un proces cu acuza la adresa ei,……..sunt asadar traume diverse ce pot apare pe parcursul derularii ratelor timp de 30 de ani facand o insolvabila si oferind bancii posibilitatea de a executa silir ceditul,.sunt abspaimantat de gafa facuta de mine ancerc cu disperare sa aflu la ce banca a depus actele,………. politia da din umeri,spune ca nu poate intra an baza de date a bancilor, aceiasi politie care acum 19 ani nu mi a solutiomat un furt acolo un grup de puscariasi din zona mi au furat lucruri scumpe ,un instrument de masura foarte scump scule au gasit vin s au ambatat ,au devalizat acolo ,,m am anbolnavit,, acum puscariasii huzuresc nu sunt monitorizati de nimeni,,o tara amarata excelenta voastra,…………eu am ancercat sa apelez pe cineva sa ma ajute de la domnul presedinte basescu la domnul isarescu sau domnul vasilescu dar sunt apeluri gluma an retea nu mi raspunde nimeni oficial poatedoar oameni fara putere de decizie,…… de pilda pe blohul domnului presedinte se fac glume demne de ras ,an situatia actuala a unei romanii ajunsa ea de ras excelenta,… numita se numeste garagaianu felicia lucreazala ministerul transporturilor iar casa mea este situata an strada dumitru nicolae numarul sase ,,langa icemenerg,… va conjur domnule senator nu pot lasa lucrurile de la sine pot fi executat de banca,an situatie exprimata de mine pot fi sute de oameni jefuiti si lasati de izbeliste,.eu am lucrat la s. t. s. am muncit responsabil cu aparatira de telecomunicatii,am fost candva an anii tineretii care nu se mai antorc co;eg de liceu cu domnul general an rezerva tanase tudor, acum sunt vremuri grele se descurca fiecare cum poate,.sa va binecuvanteze dumnezeu excelenta voastra spr an ajutorul venit dela dumneavoastra,……………. nu sunt sectant desi si asta se poate post 89 eu nu l percep pe dumnezeu ca pe un mosulet care ne bate pe umar cand gresim ci ca pe creatorul universului,.multumesc excelenta,.sa traiti,…..

  12. eu m-am luptat cu sistemul bancar kapitalist., desigur prin infrangerea acestuia. Lupta a durat pana pe 4 Mai, inclusiv.

    Una dintre mizeriile ce poti sa le auzi de la un reprezentant al unei banci respectabile la nivel international (dar cu functionari romani) este: nu stiu ce se intampla…sistemul zice ca nu se poate.!
    Le-am sugerat sa scoata si manualul de finante, sa vedem ce insemna termenul X, Y…intrucat altefl nu se mai putea discuta cu ei.
    Pana la urma am fost sunat ieri sa-si ceara scuze…ca a fost o eroare de sistem.
    Iar ce fac ei in Romania nu ar avea posibiliattea sa faca in tarile lor 100 de ani!
    Iar cel mai interesant e ca CEO-ul acestei banci mi-a fost profesor la ASE si primisem si un 10 de la el. :)
    Trebuia sa iau carnetul de student cu mine.
    Ma intrebam – oare cum procedeaza cu oamenii fara studii economice?
    Sunt deacord cu cei de mai sus ca Boc, BNR le-a permis bancilor prea mult.

    In rest – am avut parte de momente placute alaturi de copii.

  13. excelentei sale domnului ,,andron,says 16,, eu scriu acum va scriu dumneavoastra domnule percep pagina notata ca pe un raspuns oferit mie, chiar daca nu la obiect si neancurajator oricum oferit mie,.ce pot face ab situatia mea oricum excelenta nu por astepta ca banca sa ma execute silit la comanda acestei nemernice garagaianu felicia,,.cu mult respect excelentei voastre,.sa traiti,………

Comentariile sunt închise.