O spun din ce în ce mai des în ultima vreme, pentru că asta simt: societatea românească se degradează sub raport uman. Agresivitatea, răutatea si non-valorea devin mainstream, devin regula jocului public. Iar eu, unul – fără a-mi asuma un rol de instantă morală, ci doar opinii oneste – am dreptul SĂ REZIST. Si să încurajez ALTERNATIVA: valoarea, cultura, tineretea articulată. Adică tot ceea ce ne poate aduce speranta unei renasteri morale si intelectuale. Asa s-a născut Gala Teatrului Tânăr: actorii sunt un vector puternic de cultură militantă. De civilizatie care iese în public, care încearcă să schimbe societatea.

Trebuie să ne gândim, de-acum, cu cine continuăm. Scriitorii? Cercetătorii? Managerii? Inginerii? Care pot fi formatorii publici ai unei Românii mai decente?

43 COMENTARII

  1. In gradinitele din unele state nordice ale SUA au fost interzise papusile Barbi. Pe motiv ca fetitele se atasau foarte mult de ele, vroiau sa devina ca si ele….iar cand cresteau un pic vedeau ca nu corespund etalonului lor de viata. Incepeau depresiile, agravari ale starii de sanatate etc…. Nu stiu…o fi asa la americani….Am prins vestea din zbor si o re-transmit.
    Revenind la ale noastre: cert e ca tinerii din ziua de astazi vad numai panarame la TV, presa, vad cat de bine o duc astia, cat sunt de intrebati si consultati, se invart in lumea buna a show bizului in fata camerelor video si al bliturilor aparatelor foto…….

    numai ca sa deschida gura Monica Columbeanu la TV cere 3000 de euro….si exemplele pot continua….

    Tinerii din ziua de astazi isi formeaza gresit modelul de viata., si desigur vor incerca sa-l urmeze cat se poate de aproape.

    Intrebare: In afara de acest blog cat de mediatizati sunt acesti actori ai Teatrului Tanar? Tinerele talente descoperite si finantate de catre fundatiile Dvs cat de mult sunt mediatizate?

    Stiu e goana aia dupa audienta, spatii publicitare, dar totusi ar trebui sa fie si ceva educational.
    Cand privesti o emisiune trebuie sa existe un raspuns pozitiv la intrebarea:”Ce invat eu privind aceasta emisiune?ce aptitudini imi voi dezvolta?”
    Exista groaza de emisiuni la care raspunsul este :”Nimic. Nici una”
    Politica, fotbal, panarame, barfe. Totul se invarte in jurul acestor cuvinte.

  2. Extraordinar gestul dumneavoastra. In acelasi timp este aproape incredibil ca cineva in Romania capitalismului salbatic are curajul sa investesca in cultura, in adevarata cultura. Da, cultura salveaza Romania! Salvati cultura! Din pacate am impresia ca gestul dumneavoastra va ramane singular. Nimeni nu va da curs initiativei dumneavoastra. Altele sunt prioritatile oamenilor de afaceri. Cu toate astea gestul dumneavoastra devine cu atat mai important pentru ca sunteti singura personalitate politica care arunca manusa fiind sincer interesat de soarta culturii acestei tari. Va felicit si va multumesc sincer pentru gestul dumneavoastra!

  3. Formatori publici ai unei Românii decente,o idee foarte buna,doar ca putin utopica,in mediul cocalarist si manelist ce ne sufoca.In Germania,politia,angajeaza cate o persoana cu handicap,iar impreuna cu ea merg si verifica parcarile(stiti de ce,doar ca la noi nu a fost nimeni amendat sau avertizat),accesul pe trotuare,firme,etc.V-ati gandit la o campanie de genul”Daca eu pot,si tu poti!”,cu o persoana cu handicap?De multe ori,cand oamenii se mira de ce pot sa fac,ma gandesc la faptul ca daca eu pot atat,ei ar putea sa faca macar cat mine,daca nu mai mult.Pe cei care nu inteleg ce mult au,doar pentru ca sunt sanatosi si normali,i-am pus in caruciorul meu si legati ca si mine,i-am rugat sa faca ce fac eu.Dupa ce s-au ridicat,si-au schimbat mentalitatea si m-au privit cu alti ochi.Asta se numeste formare de opinie?Ca mine sunt batranii si copii mici.Eu as merge(sincer,contra cost,ca asa m-a invatat viata si societatea) in licee,cu un carucior de rezerva si i-as pune pe rand,pe tineri in el,i-as ruga sa mearga cu el,sa se distreze in el,apoi le-as spune bland ca alcoolul,drogurile si violenta ii pot duce la o astfel de viata.Nu ar conta daca 50% din ei ar rade sau ar face glume proaste,ar conta cei care vor intelege.Alaturi de mine l-as lua pe oricine,care a reusit pentru ca a invatat,a practicat sport sau a avut ambitie(in sensul bun) si le-as arata defapt alternativa pe care o pot avea.Si astfel ar invata si ca discriminarea,indiferenta,nu duc la dezvoltarea unei societati decenta.Ar fii un pas mic in renasterea morala?
    Curand se va implini un an,de cand am sunat la PC.Un an in care am sperat,un an in care unii au ras de mine si ma mai intrebau ironic-Si ce mai face bun pentru noi,Voiculescu ala al tau?Pentru mine personal,nimic.Pentru batrani,copii,persoane cu handicap,mult.Si inca mai sper,chiar daca,par naiva.In ce altceva sa cred?

  4. Vin rar prin Romania. Mai privesc si eu unele emisiuni TV. Am incercat sa urmaresc o emisiune de-a lui Mircea Badea – ca tot il lauda lumea….ca sa am dau si eu cu parerea apoi..:)

    E ok emisiunea. Imi place cum face comentariile. Ii merge mintea, jos palaria. Uneori ataca si mizeria din presa., show biz.
    Dar, la finalul emisiunii nu ai ce sa raspunzi la intrebarea „Ce am invatat eu din aceasta emisiune, ce aptitudini utile in viata mi-am dezvoltat ?”

    E prea mult divertisment si prea putine lucruri de substanta. Copiem ce fac altii, de exemplu la televiziunile italiene, insa nu comparam si gradul de civilizatie, educatie si de dezvoltare al fiecarei tari.Acolo daca o dansatoare se dezbraca in emisiune e divertisment/show si nimic mai mult – pe cand la noi ea devine model pentru multe tinere.

    Dupa atatia ani de lipsa TV (perioada ceausista) poporul e ahtiat dupa TV., dar in lipsa de ceva de calitate serveste ce i se da.

    Sper ca nu aveti de gand sa-l aduceti pe cineastul HORVATH LA TV., asta mai lipsea.

  5. Domnule Dan Voiculescu, ati facut o alegere inteleapta. Cum poti combate mai bine rautatea si invidia, decat prin ignorare si investii in domenii care pot strabate armura groasa a fatarnicilor? Cred ca ati ales exceptional si totodata ati realizat ceea ce n-a facut un stat intreg: sa salveze teatrul si cultura. Eu nu pot decat sa va felicit. Felicitari!

  6. Ar fi deplasat sa spun ca acest eveniment a salvat teatru romanesc, dar cu siguranta l-a resuscitat. Cu siguranta i-a dat sansa unei renasteri. Acum depinde in mare masura de actori. Sigur ca nu pot sa spun ca actoria presupune aceleasi dileme ca fotbalul, dar in Romania totul este posibil. Ati facut tot posibilul si ati castigat o batalie importanta. Aveti o Fundatia impresionanta care poate sustine si financiar si moral generatiile de actori care urmeaza. Din punctul meu de vedere, ati facut tot ceea ce tine de dvs in acest demers. Bravo!

  7. Important in viata este sa nu ne lasam batuti sau invinsi. Gala Teatrului Tanar este oportunitatea pentru o ofensiva continua impotriva rautatilor. Actorii beneficiaza acum de tot sprijinul din lume si sansele sa se realizeze pe plan profesional sunt mult mai mari. Am inteles din acest veritabil spectacol ca lupta, acuratetea si talentul, toate puse laolalte constituie un adevarat concurs. O razboi pe viata si pe moarte. Un razboi de zi cu zi, castigat de cei care sunt nascuti sa fie invingatori. Am tot respectul pentru diplomatia lui Dan Voiculescu si tot respectul pentru profesionistii cu care acesta lucreaza.

  8. De ce teatrul? Pentru ca este singurul domeniu care poate reda stari de spirit. Singurul domeniu care poate naste zambete si lacrimi in acelasi context. Singurul domeniu care poate mima toate aceste lucruri.
    De ce tinerii? Pentru ca in ei consta viitorul acestui domeniu. Pentru ca in functie de ei si de talentul lor se va concluziona istoria teatrului.
    Din cauza asta va stimez, domnule Dan Voiculescu. Inca de pe vremea cand ati promovat jurnalisti.

  9. Usor usor, lucruri s-au asezat. Eu nu impartasesc parerea bucuresteanului de mai sus, eu sunt de parere ca Dan Voiculescu chiar a salvat teatrul romanesc. Chiar l-a pus pe picioare. Fara aceasta investitie am fi fost la podea, numarati. Insa acum, traim. Liberi, ca niste invingatori. Numele Romaniei va aparea pe toate salile marilor orase din Europa. Nu exista mandrie mai mare ca aceasta. Nu exista patriotism mai inalt.

  10. Si cercetatorii si scriitori pot fi sprijiniti. In Romania trebuie sa continue aceste gesturi. Salutare din toate punctele de vedere. Eu n-am vazut in viata mea o investitie mai frumoasa. In jurul acestor proiecte trebuie zidita noua Romanie. In jurul acestor oameni, simpli si talentati. In jurul acestor idei inspirate si ingenioase. Sper sa nu va opriti, domnule Dan Voiculescu. Sa nu incetati niciodata sa indrumati tinerii catre un viitor mai frumos!

  11. Dupa asemenea realizari nu prea sunt multe cuvinte de spus. Probabil ar trebui sa iasa la rampa toti cei care n-aveau incredere in puterea domnului Dan Voiculescu de a aduce suflet intr-un teatru aflat in lipsa de asa ceva. Acum ar trebui sa-si ceara scuze toti criticii si toti pamfletarii. Sa iasa inaintea romanilor, sa-si prezinte scuzele si sa aplaude, asa cum facem noi toti.

  12. Recunosc, eu am crezut ca nu o sa reusiti. Recunosc, mi-am spus ca daca teatrul romanesc n-a putut fi salvat de atatea generatii incoace, cum ar putea fi salvat de un singur om? Abia acum mi-am dat seama ca acest om n-a fost singur. Acum am realizat ca are in spate o echipa intreaga, oameni instruiti, oameni specialisti si renumiti. Asa s-a intamplat si aparitia Maiei Morgenstern in juriu a luminat aceasta problema. Teatrul romanesc va ramane pe maini bune. Felicitari, domnule Dan Voiculescu!

  13. Nu cred ca se pune problema – de ce teatrul? Cred ca asa a fost sa fie, teatrul ajuns cat mai degradat a avut nevoie urgenta de ajutor. Si dvs. l-ati acordat, nu numai acum cu aceasta gala, ci in toti acesti ani in care v-ati ocupat de promovarea tinerilor pe banda rulanta. Despre jurnalisti nu mai poate fi vorba pe viitor, pentru ca deja i-ati identificat si ajutat, dar sunt in Romania atatea domenii catre care va puteti orienta. Pictura, este unul dintre ele. Arta este nelimitata. Astept cu nerabdare decizia pe care o veti lua pe mai departe.

  14. Undeva, deasupra acestui cer, exista un Dumnezeu. El ne da puterea de a merge inainte si de a convietui cand dezastrele se arunca toate deodata asupra noastra. Daca domnul Dan Voiculescu ne-a intins o mana de ajutor, haideti fratilor sa profitam de moment si sa nu dezamagim. Haideti sa ne incumetam si sa facem lucrurile sa mearga. Este pacat sa ratam aceasta ocazie. Vorbesc in numele meu si a colegilor mei de trupa. Avem sansa sa castigam acest concurs.

  15. Felicitari, domnule Voiculescu. Felicitari pentru initiativa, investitie si reusita. Felicitari pentru modul in care ati construit aceasta ofensiva impotriva tiraniei din aceasta tarisoara, pentru modul in care va descurcati – indiferent de domeniu, felicitari pentru aportul adus de-atatia ani de zile in televiziune si nu in ultimul rand, felicitari pentru efortul de a fi om. E foarte greu sa fii om cand in jurul tau se plimba liberi atatia ticalosi.

  16. Am gasit in sfarsit o cale de a vorbi cu dvs. domnule Dan Voiculescu. Sunt aici ca sa va multumesc. Fundatia dvs. mi-a schimbat viitorul. Sunt o fetita cuminte, o femeie capabila, care iubeste arta mai presus de orice. Imi pare bine sa vad ca exista semeni care imi impartasesc principiile. Am gasit in aceasta Fundatie niste oameni de-a dreptul exceptionali, oameni pe care societatea mi i-a ascuns de-a lungul timpului. Acum ma pot declara multumita. Apropo, fantastic spectacol la Gala Teatrului Tanar. Am stat ieri in sala cu sufletul la gura.

  17. Domnule Dan Voiculescu, ati reusit intr-un timp record ceea ce n-au reusit in aproape doua decenii o multime de oameni. Ati salvat cultura si teatrul exact in ultimul moment, iar acum actorii beneficiaza de un ajutor necontenit. Stiu ca multi v-au vorbit de rau. Stiu ca v-au asociat cu Dinu Patriciu. Eu vreau sa va spun ca sunteti cu multe peste Patriciu si cu mult peste cei care v-au jignit. Nu l-am vazut niciodata pe Patriciu aici jos, intre romanii de rand, asa cum ati facut dvs. iar pe cei care au scos cuvinte jignitoare la adresa dvs. nici n-am avut vreodata impresia ca o sa-i vad. Dvs. va vedeti de treaba si realizati ceva in Romania asta, pe cand ei raman cu gargara lor ieftina si promovata la nesfarsit. Felicitari!

  18. Felicitari pentru Gala Teatrului Tanar. O adevarata lectie de maiestrie din partea participantilor si un juriu superb. Nu m-am putut misca de pe scaun ore in sir si am fost aproape tintuit in loc. N-am mai vazut de multa vreme un asemenea spectacol. Oricum, abia astept sa vad decernarea premiilor din ziua de 6 mai. Felicitari inca o data. Bravoooo!!!

  19. Teatrul si tinerii. Laolalta inseamna mai mult decat arta. Sunt convins ca stiti acest lucru si tocmai de aceea ati ales sa investiti intr-un proiect de asemenea amploare. Domnule Dan Voiculescu, v-am vazut de nenumarate ori in salile de teatru si stiu ca sunteti un fin cunoscator al acestui subiect, insa ce veti alege pe viitor. Care va fi pana la urma domeniul pe care veti dori sa-l sprijiniti si sa-l ajutati?

  20. „…societatea românească se degradează sub raport uman. Agresivitatea, răutatea si non-valorea devin mainstream, devin regula jocului public.”

    Credeti ca muncitorii dvs. au vreo contributie la aceasta realitate ?

  21. de salutat implicarea, dar acest gest, aceasta initiativa -prin comparatie- reprezinta doar medicamentul…trateaza efectul, fara sa elimine cauza!
    cauza!? – invatamantul… si daca recunoastem onest vom afla ca azi avem invatatori, profesori, functionari, medici, avocati, procurori,judecatori,politisti, senatori, deputati…absolventi ai unor facultati care au scos pe piata mediocritate si non-valoare cu diplome si pretentii. nu-i vom regasi pe acesti absolventi in sistemul privat, doar ca exceptii…toti sunt in mediul public!!! degaja pretentie si creeaza non-valoare…un ciclu de neoprit.
    in localitatea in care traiesc exista o „aripa” Spiru Haret… atunci cand cunosti persoanele care obtin diplome acolo iti este mai usor sa tragi concluzii:- concluzia mea?- iti faci cruce cand vezi cine obtine drept de practica cu diploma de studii superioare. daca s-ar opri totul la ei n-ar fi deloc o tragedie, dar toti acesti absolventi fara un minim exercitiu al studiului, fara a avea macar un coeficient de inteligenta natural, fara a dobandi cel putin capacitatea intelegerii neintelegerii proprii…acestia toti isi pun amprenta si dezvolta mai departe cultura mediocritatii.
    sunteti senator, domnul Voiculescu!!! faceti parte din elita tarii mandatata sa asigure siguranta prezentului si viitorului genereatiilor…pentru tine, pentru mine, pentru copii nostrii, pentru copiii copiilor nostri. luptati pentru eliminarea cauzei, doar asa vom scapa de cheltuielile pe medicamente…

  22. De ce teatru si nu un film de pe net, de ce muzica clasica si nu manele, de ce o carte buna si nu „Bianaca lui Bote”, sunt multe necunoscute in ADN-ul romanilor.
    Eu tot cred ca exista ROMANIA SI RESTUL LUMII (CAII LACTEE).

  23. D-le Voiculescu, stiu ca sunteti un om marinimos si de aceea va rog sa luati in considerare si rugamintea mea de a ajuta o fata care chiar are nevoie de ajutor in momentele grele prin care trece acum. Este vorba despre o eleva de clasa a X-a din Colegiul National B.P. Hasdeu din Buzau care s-a electrocutat la o linie de tensiune dintr-o gara suferind arsuri pe o 70% din suprafata corpului.
    Mai multe detalii aflati aici http://flory.tk/

    Sper sa luati in considerare si rugamintea mea. Va multumesc anticipat

  24. corbalb,

    domnul Voiculescu nu este doar un simplu/parlit de senator ; dansul este VICEPRESEDINTE AL SENATULUI ROMANIEI.

    Si profesor !

  25. LICHIDAREA NOILOR DIZIDENTI ANTI BASESCU !
    FASCISMUL ANTINATIONAL.?
    Pentru prima data in istoria politica asistam la un fenomen nou cu totul inedit.?Romanii se ridica impotriva lor insasi. Clasa politica aliata cu elita intelectuala se infasoara cu drapelul antinational sfaramand cu furie tot ce au creiat generatile precedente. O natiune intreaga refuza sa se uite in oglinda findu-i rusine sa fie roman.Sub regimul Basescu desfintarea culturii natiomale este institutionalizata, devenid politica de stat. Maneaua tiganeasca se intinde peste tot.?Eminescu este daramat, limba romana este considerata un pericol, iar folclorul uitat cu desevarsire. Noua inchizitie lustruieste catusele. Cei care se ridica impotriva noului tip de fascism,impotriva ICR-ului, sau au putina demnitate sunt declarati dizidenti. Ei trebue desfintati. Identitatea nationala dispare, poporul devenind o turma.Trebuie batuta talanga. Ora prea tarziului se apropie .FASCISMUL ANTIROMANESC TREBUE OPRIT.

  26. Renasterea morala se pare ca vizeaza,
    Cand, pe actorii tineri,ii sponsorizeaza;
    Dar ma intreb, banuitor, ca tot romanul :
    Nu joaca,in vreo piesa,teatru si … mogulul?

  27. Teatrul este una dintre cele mai vechi arte ale lumii si timp de multi ani teatrul ca loc de adunare a jucat un rol extrem de important in societate. Probabil ca teatrul este una dintre artele care provoaca cel mai pur efect cathartic si pentru acest simplu fapt, trebuie promovat. Pentru ca lumea sa fie mai buna, trebuie sa inceapa sa mearga la biserica si la teatru.
    Mai demult am ramas atat de impresionat de o reprezentare teatrala incat am cantat-o in cateva versuri neinspirate din punctul meu de vedere, dar indraznesc sa va fac cunoscute aceste versuri care cred ca pot elogia mult mai bine teatrul. Sa fie acestea contributia mea umila la Gala Teatrului Tanar!

    http://danpatrascu.eu/2010/03/15/daca-tot-a-fost-teatru-sa-fie-oda-actorilor/

  28. DV : „societatea românească se degradează sub raport uman. Agresivitatea, răutatea si non-valorea devin mainstream” .corect .. insa eu cred ca este o etapa spre civilizarea romanilor . noi nu suntem nici germani nici japonezi sa evoluam prin alte mijloace . daca o vom face vreodata la nivelul lor…
    Gala e o initiativa buna ce creeaza alternative la modelele promovate in cotidian. Ce ziceti sa initiati un pachet de legi care sa oblige administratiile locale sa finanteze astfel de proiecte ? parca suna mult mai bine decat legea statului la coada
    P.S. de curiozitate legea aia a fost initiativa lui Geoana ? pt ca ar fi bine sa stie ca prin prostia lui de la alegeri a compromis sansa ca Romania sa evolueze altfel in anii urmatori . Si poate numai era nevoie de cozi in care sa faca permutari. numai bn

  29. @Dragos

    m-ai facut sa rad…
    sa faci distinctia intre un senator si un senator cu functie…considerand senatorul ca fiind simplu/parlit…e tare de tot :)
    domnul Voiculescu pentru mine este senator al Romaniei… unul important chiar, care, prin deschiderea spre comunicare pe care o demonstreaza prin intermediul acestui blog, TREBUIE contactat, atentionat, criticat, ori felicitat…pentru ca izvorul proiectelor sale ca si senator nu trebuie sa fie altul decat parerile oamenilor, dorintele acestora…sperantele lor.

    …si atunci cand ai o sansa…te agati de ea, cautand a obtine maxim de beneficii. sansa mea este sa pot sa-mi spun parerea unui senator…si sa-mi doresc de la dansul mereu mai mult. de aceea zic:- orice initiativa care creste gradul de civilizatie al populatiei (astfel cum este cel dezbatut in subiectul de fata) este laudabila, dar este una laudabila la nivel de individ, de initiativa privata. domnul Voiculescu este mai mult de atat si consider ca ar trebui din calitatea sa de senator sa incerce sa elimine cauza problemei descrise in postul sau…

  30. E un cliseu, dar e-adevarat. Traim intr-o societate superficiala, domnule Voiculescu. Din pacate, cercetatorii, inginerii sau scriitorii nu numai ca nu reusesc sa fie modele, dar se mai si adapteaza acestui mediu bolnav. Ce-i de facut? Sa incurajam bogatia cunoasterii. Piramidele sunt mult mai frumoase decat orice mall atunci cand le cunoastem istoria. Un munte singuratic, cum este cel al Macinului, ar trebui sa ne impresioneze cand stim ca-i cel mai vechi uscat la suprafata de pe teritoriul Romaniei. O voce minunata ne va ridica pe toti in picioare atunci cand vom reusi sa intelegem ca-i inimitabila.
    Poate gresesc, dar sunt aproape sigur ca excesul de bani este chiar mai periculos decat lipsa acestora. Continui sa cred ca piramidele sunt mult mai frumoase, vazute in carti, pentru un iubitor al civilizatiei egiptene, decat vazute pe viu, de un tanar care alege sa isi petreaca vacanta intr-un loc exotic cu scopul de a-si impresiona companioanele.

  31. personal am observat de mai multa vreme o abordare „elitista” a ideii „cultura” care in final duce tocmai spre respingerea „culturii elitiste propuse”

  32. Sa ma iertati, mogule, dar in problema asta jucati la doua capete. Pe de-o parte „Miscarea de rezistenta”, „Gala teatrului tanar”, etc., iar pe de alta parte, si mult mai concret, emisiunea lui Capatos, emisiunea lui Madalin Ionescu, emisiunea lui Dan Negru, revelioanele cu manele si manelisti, …, ca sa nu mai vorbesc de altele, toate pe Antene. Bun, stiu, ati dat televiziunile fiicei dumneavoastra, etc., etc., am auzit. Dar totusi, un cuvant al lui Dan Voiculescu, sustinator al „valorii si culturii”, ca sa va citez, n-ar putea schimba si indrepta aceste lucruri? Fara a va asuma rolul de „instantă morală”, daca nu il puteti macar juca, ci doar ca sa va exprimati „opinia onesta” pe care tocmai ati scris-o. Macar asa, ca „ALTERNATIVA” …

  33. Bună ziua,
    vă rog să citiţi următoarele rânduri în speranţa că puteţi să ajutaţi cumva o micuţă de nici doi ani:

    Am citit un articol în Gazeta de Olt care mi-a înmuiat picioarele. Andreea Valentina, o fetiţă de un an şi un pic din comuna Ipoteşti, Olt, se luptă cu o boală groaznică încă de la naştere iar singura ei şansă de supravieţuire este o operaţie în Spania sau în Elveţia. Costul intervenţiei este halucinant- 150.000 de euro.

    Adevărul este că eu ştiu despre acest caz încă din vara anului 2009. Mărin Drăgan, tatăl Andreei, m-a sunat într-o dimineaţă cu o voce jenată ca şi cum n-ar fi ştiut cum să deschidă subiectul. Eu am lucrat cu Mărin la o firmă de logistică din Slatina timp de aproape un an iar, când a auzi că scriu la un ziar, s-a gândit că îl pot ajuta cumva să strângă bani pentru fetiţa lui.

    Problema era că Mărin nu ştia atunci exact ce intervenţie trebuie făcută şi cât l-ar fi costat. A aflat acum, după mai bine de un an şi speră că poate va fi ajutat. Pentru a se putea bucura în continuare de viaţă, Andreea are nevoie urgentă de un transplant de celule stem, iar preţul intervenţiei chirurgicale depăşeşte cu mult posibilităţile părinţilor. Familia Drăgan a mai pierdut un băieţel în 2006 din cauza aceleiaşi boli, neştiind însă la acea dată cauza morţii.

    Mai mult despre povestea Andreei Valentina puteţi afla aici.

    Puteţi dona în conturile:

    – pentru lei: RO53RNCB0700093376700001;

    – pentru euro: RO26RNCB0700093376700002.

  34. corbalb: „…izvorul proiectelor sale ca si senator nu trebuie sa fie altul decat parerile oamenilor, dorintele acestora…sperantele lor”.

    Ce ne facem cu parerea&dorintele&sperantele lu’ tanti Gica din Berceni (colegiul domnului senator Voiculescu) care considera ca statul este obligat „sa-i dea, sa-i bage, sa-i scoata” si iarasi „sa-i dea, sa-i bage, sa-i scoata”.

  35. Managerii – sunt mult prea putini oameni cu viziune, prea putini care stiu ce inseamna o strategie si capacitate de adaptare.
    Avand in vedere ca isi asuma rolul de conducere , influenteaza o piata care necesita acum corectare si dezvoltare cu solutii viabile , trebuie sa fie primii care intra la taxat.
    Cred ca sunteti la fel de constient ca mine ca nu prea exista oameni cu studiile si calitatile necesare pentru acest post.
    Deocamdata inca mai avem generatia inginerilor-manageri, a celor care s-au trezit peste noapte cu un pumn de bani si bat pasul pe loc cu aceeasi afacere aflata la acelasi stadiu de 5-7 ani.
    Si atunci de unde sa ceri evolutie in conditiile in care tinerii pleaca inafara pentru a profita de sanse reale?

  36. @ DV
    „Mainstream” este un termen care se foloseşte în argou printre tinerii absolvenţi de Facultăţi Economice. Folosirea lui „trend” sau „offshore” ar fi ceva credibil, pentru că sunt deja vulgarizate şi în română (chiar dacă prea puţini le şi înţeleg exact sensul), „mainstream” este însă un cuvânt de argou restrâns, folosit de români care citesc economie în engleză. Oricât de credul aş fi, nu pot să cred că Dan Voiculescu citeşte ştiri despre economie şi marketing în engleză… Deduc, în consecinţă, că acest blog este scris de altcineva decât Dan Voiculescu, cel mai probabil un tânăr student la ASE sau altă facultate economică (un absolvent nu ar fi atât de entuziast).

  37. Pot fi sprijinite foarte multe categorii, pornind fie de la unii, fie de la ceilalti.Nu exista unii mai importanti decat ceilalti. In vreme ce scriitorii te pot educa, cercetatorii iti pot pune la dispozitie noi metode si modalitati de imbunatatire a..oricarui lucru si domeniu.Managerii pot creste eficienta economica si sociala a unei afaceri/institutii, dar, fara ingineri, afacerea nu ar exista.
    Trebuie privit totul atat la nivel macro-, cat si micro-.Stiti cu toti, o privire de ansamblu, „the big picture” cum ar zice americanul.

    Pentru inceput, am avea nevoie de un bun strateg.

    @DV:Legat de „Bucuria de a fi propriul tau stapan” si planul de afaceri trimis: http://www.aab.bioflux.com.ro/home/online-first-articles/

  38. @DV:asta ca un P.S….continuati cu cercetatorii…acestia ii pot forma pe toti ceilalti sau le pot furniza acestora uneltele necesare pentru a „functiona” intr-o societate normala.

  39. Va felicit pentru subiectul abordat. Am deschis si eu subiecte asemanatoare de cateva ori pe blogul meu pentru a destepta lumea la ceea ce ar fi normal din punct de vedere etic si al civilizatiei care este tot mai degradata. In primul rand nimeni nu se mai implica in a oferi modele demne de urmat, valori morale, pentru viitoarele generatii, ceea ce duce la adoptarea unor tipare imorale care culmea sunt incurajate.Ne indreptam catre degradarea societatii si multi nu sunt constienti de asta sau se complac in mediul in care traiesc, nu mai au un scop in viata, nu-si mai doresc practic sa traiasca, lipsuri materiale intr-adevar sunt, dar sunt si mai multe morale sau chiar psihice.

Comentariile sunt închise.