“Am văzut şi afirmaţii de la oameni care se pretind a fi mari manageri în lumea asta care fac afirmaţii că 40% din PIB sau 40 de miliarde reprezintă evaziunea fiscală. Cei care susţin aceste lucruri sunt cel puţin mincinoşi sau rău intenţionaţi”.

Traian Băsescu, marţi, 25 mai 2010, noaptea târziu.

Măi Traiane,

Recunosc, eu sunt cel care a afirmat, de peste un an, că economia subterană a atins cote alarmante. Şi tot eu sunt cel care a susţinut în ultima lună, cu date concrete, că în România al cărei preşedinte eşti se toacă la negru aproape 40 de miliarde de euro.

Ţinând seama că datele oficiale ale Institutului Naţional de Statistică indică că peste 20% din PIB (peste 25 de miliarde de euro) se află în economia subterană, estimarea susţinută de calculele mele se apropie de cifra reală.

Că nu îţi plac declaraţiile mele, nu mai este un secret. Este dovedit, inteligenţele rudimentare urăsc tot ce le excede capacitatea de înţelegere.

Dar că a trebuit să auzi de la mine că în ţara pe care o conduci autoritar de aproape 6 ani fenomenul economiei subterane a atins cote fără precedent mă uimeşte şi te descalifică. Traiane, tu chiar nu ştii că în România, în „statul clientelar” ca să folosesc argoul tău, economia nefiscalizată o surclasează pe cea fiscalizată?! În ce ţară şi pe ce lume trăieşti?!

Deşi ştiu că n-o să mă crezi, că o să consideri că sunt mincinos sau rău intenţionat, preşedinţii nu folosesc serviciile secrete doar împotriva adversarilor politici! În anul 2008, SRI te-a avertizat că urmează o criză economică puternică. Ai rătăcit informaţia, poate printre transcrierile unor discuţii private. Sunt convins că ai primit date şi despre creşterea exponenţială a economiei subterane, dar, foarte probabil, erai prins cu lecturi de specialitate mult mai captivante.

Totuşi, chiar dacă ai aflat ultimul că numai în contrabanda cu ţigări şi alcool se scurg aproape 2 miliarde de euro, e bine că ai aflat. Însă, îndrăznesc să îţi reamintesc, tu eşti cel care patronează sistemul, eşti direct responsabil pentru această situaţie.

Nu liderii sindicali, nu cei „care se pretind a fi mari manageri pe lumea asta” au pârghiile legale de a opri contrabanda. Nu pe Vasile Marica, ci pe Daniel Morar şi pe Laura Codruta Kovesi, oamenii pe care i-ai promovat şi i-ai susţinut, trebuie să-i chestionezi referitor la corupţia din vămi! Traiane, înţeleg că informaţiile ajung la tine cu întârziere, dar chiar nu ai aflat nici după aproape 6 ani că nu mai eşti în opoziţie?! Ca preşedinte, nu ai dreptul să deplângi contemplativ dezastrul, ci aveai obligaţia să îl combaţi cu măsuri concrete.

În final, pentru că înţeleg că îmi urmăreşti atent şi specializat enunţurile, vreau să te mai informez că doar în ultimii doi ani firmele construite de mine au plătit taxe şi impozite la bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale în cuantum de aproximativ 100 de milioane de euro. Adică echivalentul a peste un milion de pensii minime.

Cu sinceritate,

Dan Voiculescu

38 COMENTARII

  1. Degeaba Nea’ Mogulu’….degeaba-ti racesti gura si-ti incingi tastatura…
    Omul chiar este convins pana in fibra ca are dreptate.
    Ce conteaza, suntem un popor de prosti…Noroc ca s-a gasit el sa ne lumineze!
    Chiar ne ia de fraieri, ne trateaza ca pe fraieri si ne lasa prada clientelie Mariei sale, tot ca pe fraieri. Si de ce nu?
    Si-a castigat scaunul? Da…
    Ce conteaza ca basarabenii l-au votat ca sa-si ia vize, ca in Spania l-au votat bine indrumati de binevoitori, ca in Italia, State, Canada si-a luat voturi chiar si prin neprezentare?
    Nimic nu conteaza, doar EL!
    Nici macar nu se indura sa traga cu ochiul la englezi sa vada cum se procedeaza din ONOARE…..
    Pai la ce, cand el considera ca ne face o mare ONOARE prin prezenta lui in scaunul tarii?
    Si cum sa considere el SUBTERANA, economia care-l finanteaza indirect, care-i face puternici pe slugoii sai, care-i asigura suprematia? Cum?
    Oricum vorbim degeaba….el face tot ce stie si ce vrea el.
    A, de fapt degeaba nu vorbim….Sigur un angajat de la vre-un serviciu de informatii (sau mai multi) are ca principal task sa vada cine si ce mai scrie pe bloage despre Maria Sa!…Ca doar n-o fi vrand sa i se reduca salariul cu 25%…
    Ce sa zic…..TRADATORI de neam! Iar tradatorii n-au constiinta!

  2. Stimate mogul rau,

    Uite ce-am înţeles eu din intervenţia nocturnă a şefului statului?

    – Că, deşi e preşedinte de aproape 6 (şase) ani, n-a avut cât de puţin habar de ce s-a întâmplat în ţară până acum. Abia de curând s-a dezmeticit din euforia câştigării alegerilor (alea din 2004) şi a realizat haosul care i-a cuprins poporul (i – lui, îi, i).

    – Că, în ciuda timpului extrem de scurt avut la dispoziţie, s-a repliat ca nimeni altul şi a făcut o radiografie obiectivă a rahatului: miniştrii nu sunt hoţi (poate doar familişti devotaţi şi nu-şi pot da afară rudele din agenţii); Ponta şi Antonescu fac un mare deserviciu poporului propunând alte măsuri decât ale lui. Şi un bonus: răul cel mai mare al României îl reprezintă sindicaliştii, care în demagogia lor jenantă, iau apărarea salariaţilor pe care-i reprezintă.

    – Că narcisele, zambilele, ananasul şi bananele din import provoacă mari dereglări în mecanismul economiei naţionale, care, altfel, merge uns.

    – Că Dominique Strauss-Kahn e un mincinos ordinar care-şi face campanie electorală pe spinarea unei ţări amărâte.

    – Că toate declaraţiile anterioare privind mărirea salariilor şi pensiilor au fost glume spuse la beţie. Care şi beţia a fost tot o glumă (că doar nu râdeau a proşti Oprea şi Diaconescu dacă nu se prindeau de fază).

    – Că s-a întâlnit cu partidele Puterii doar ca să-şi umple programul monden, pentru că, de fapt, nu s-a schimbat nimic. Sau, reversul, că Marko şi Oprea fac gargară cu demagogie, mimând opoziţia crâncenă faţă de tăierea veniturilor mici.

    – Că nu-l suportă pe Gâdea, dar are ceva sentiment pentru Mircea Badea. A intrat ca taifunul peste Sinteza Zilei, dar s-a retras umil înainte să se termine prima jumătate din În gura presei.

    – Că nu vrea să le facă rău românilor, dar trebuie. Că îi iubeşte pe români şi când le face rău.

    http://exasperat.wordpress.com/

    Petrut Dumitru / Targoviste

  3. @DV:Am vazut ca tocmai a fost respinsa, cu greu, motiunea simpla pe agricultura de catre Camera Deputatilor. Numarul de voturi au fost 132 de voturi impotriva, 112 pentru si 7 abtineri.
    Conform datelor Camerei Deputatilor:
    PD-L: 127 deputati.
    PSD-PC: 94 deputati.
    PNL: 54 deputati.
    UDMR: 22 deputati.
    Minoritati nationale: 18 deputati.
    Independenti/UNPR:16 deputati.

    Total: 331 deputati

    Se poate observa ca au fost prezenti la dezbaterea si votul final al Motiunii simple pe agricultura doar 253 de deputati. Daca ar fi sa facem un calcul, cred ca cei mai multi absenti au fost din partea „Puterii”. Sincer, sper sa mobilizeze la fel de bine parlamentarii puterii si cand se va vota motiunea de cenzura.

    Totusi, ar trebui ca dumneavoastra sa va asigurati ca nu lipseste nici un parlamentar PC. Stim cu totii ca parlamentarilor le lipseste disciplina de vot. S-a vazut din plin in multe ocazii.

  4. Domnule profesor universitar doctor Dan Voiculescu,

    va sfatuiesc sa NU mai apelati la cifrele INS. „S”-ul din INS inseamna S T A T I S T I C A ! Va amintiti cum Geoana a topait ca prostu’ indus in eroare de CCSB ?

  5. Domnule Voiculescu, aveti dreptate in tot ceea ce spuneti, insa deja exista prea multe scrisori catre Traian, prea multe atacuri doar verbale, e nevoie de actiuni concrete…”marele conducator” nu se va lasa impresionat de aceste scrisori si mesaje de prin massmedia si nicio PARERE a vreunui politician, oricat de important ar fi si oricat de pertinenta ar fi parerea lui, nu va avea niciun efect. Traian Basescu trebuie inlaturat LEGAL, prin PROCEDURI specifice de catre parlament….daca contraatacul opozitiei se limiteaza la participari la talkshow-uri si raspandirea unor masuri anticriza prin massmedia, atunci nu mai e nicio speranta.

  6. Traian a luat cele peste 1 milion de pensii si le-a intors cetatenilor. Eu insumi as fi putut beneficiat de aceasta redistribuire a avutiei.. dar am refuzat. Se intampla in plina campanie electorala (turul 2), la ceas de seara, cand doi batranei au batut la usa biroului. Am crezut ca vor sa donez ceva. Ei insa mi-au intins o galeata si o punga portocalie.
    Asta se intampla in centrul Bucurestiului intr-un bloc de firme. Faptul ca au ajuns cu distributia galetilor pana in sufletul capitalei dovedeste ca au avut galeti si pungi de dat la tot romanu…
    Inca ceva: galetile erau goale . Nu ne-a iesit cu plin Base sa ne poarte noroc:).

  7. De acord cu postul, dar citind, imaginea cu Dl.Dan Voiculescu mi-a fost înlocuită de o imagine cu Dl.Valentin Stan!
    Apropo de onoare: CAPITANUL părăseşte ultimul corabia care se scufundă!

  8. @ codrin:

    Observaţia lui Codrin, legată de prezenţa la vot şi o anumită disciplină care ar prinde bine în activitatea parlamentarilor este corectă. Dar dă-mi voie Codrin să fac un lucru care nu-mi prea stă in obicei: să mă laud. Şi nu e o laudă de sine, pentru că vreau să mă laud cu ai mei colegi din Partidul Conservator. Te invit, pe tine Codrin şi pe toţi ceilalţi cititori, să verificaţi activitatea parlamentarilor noştri pe paginile web ale celor două camere. Până la urmă e modul cel mai bun în care puteţi evalua activitatea aleşilor voştri, judecând după numărul de moţiuni depuse, interpelări sau iniţiative legislative. Şi apoi puteţi face şi comparaţii.

    Extra: am auzit de nenumărate ori identificându-se, generic şi inexact, instituţia Parlamentului cu clasa politică. Ori Parlamentul este şi trebuie să fie instituţia fundamentală a oricărei democraţii. Nu sunt puţini cei care uită că în ceea ce numim „clasă politică” intră şi primarii, consilierii locali sau trepăduşii de tot felul şi toate culorile.

  9. Domnule Voiculescu,va raciti ura cu acest asa zis presedinte….de fapt nu ar trebui sa se cheme presedinte si regele hotilor……pt. ca asta este base………..ree al hotiilor(udrea,videanu).au furat pana nu au mai putut,iar acum ce au zis hai sa exterminam pensionarii ca si asa sant multi…..pt ca altfel nu imi explic cum pot lua pensia unor oamnei care si asa mureau de foame.dar cum nimeni in tara asta nu il da jos pe acel monstru de om…..atunci ii va extermina pe pensionarii iar basica se va distra pe la predal la nasul,cel cu hotelul de lux de acolo…..de unde stiu,ca acela este nasul prietenului meu.asa ca Domnule Voiculescu,degeaba va raciti gura.santeti o presoana de treaba dar va obositi degeaba,decat cu o revolutie va scapa lumea de monstrul basescu si acolitii lui udrea,boculet si videanu….care nou ne iau banii iar la mamitele lor jegoase le fac sali de sport.

  10. Cum văd mufa Băsescului pe sticlă, altceva decât : PIEI SATAN !… nu vreau rosti, trăsnească-l de alcoolic şi trădător de neam şi ţară !!!

    Una bucată canalie, Sorinache Frunzăverde, voievodul aidoma securistului de la Anvers, Băsescu, CARE NU E PREŞEDINTELE ROMÂNILOR ci, un cioflingar, CAPO DI TUTTI CAPI, trăsnescă-l, vandalizează şi calcă-n picioare tot ce are chef…
    PD-L, partid la putere, face legea, o lege a bunului plac. Legea vine vorba, că-n România sub stăpânirea Băsescului NU MAI EXISTĂ LEGE! Există însă Naşi, Capi. Capo di tutii Capi, desigur, Tr Băsescu. Urmează Capi din judeţe, pardon, feude, voievodate…
    Ete-l şi pe Sorinache Frunzăverde, zis “Ayatollahul”, voievod de Caraş-Severino, chitit să vandalizeze tot ce-a mai rămas întreg din judeţ….
    TzuicăMan, Frunzăverde, NU se teme nici de Dictatorul Băsescu, iar aşa zisele instituţii ale Statului, fac sluş la uşa * Împărăţiei * mnealui, doar e pretenar cu buldogul… :
    Fostul Ministru al Mediului şi Turismului, Frunzăverde, colaborează, impune, dispune şi-are largul concurs al primarilor PD-L la … di tăti. Doar e * Împărat * ce naiba! Ce contează că a reuşit * performanţa * de-a aduce Caraş-Severinul între primele 5 judeţe din România LA SĂRĂCIE ! Afacerile să meargă… cele personale.
    http://sfinx777.wordpress.com/2010/05/26/ayatollahul-frunzaverde-e-chitit-sa-vandalizeze-caras-severinul/

  11. daca tot a aparut articolul asta la antena 1 …cu tot cu poza blogului … ma asteptam sa nu am loc de utilizatori ca re sa-l comenteze…. se pare ca si mass media are esecurile ei :)

    PS e bun articolul si tot respectul pt 100 mil taxe si impozite. pe munca mea sa aiba cu ce construi 1 km de autostrada cu 50 mil euro ….nici rugat in genunchi nu dadeam atat la stat

  12. Traian nu vrea, in piata, orice flori ,
    Si nici ananas, banane ori ghimbir ;
    El ne-ar dori pe toti cumparatori
    Doar de portocale si de…trandafir.

  13. Ţara în care Trăienică conduce… autoritar? Ce? Loganul?
    Trăienică nu e autoritar, e un biet autocrat care face pe autoritarul hăhăind malefic în nasul bătrâneilor neputincioşi! El nu este ascultat, ci impune cu forţa tupeului şi şantajului.
    Ar fi fost bine să fi fost autoritar, acum n-ar mai fi fost şeful hoţiilor din ţara asta!

  14. De ce nu vreti sa intelegeti ca niciodata Base,nu va asculta de nimeni,va face cum il taie capu,va calca pe cate cadavre e nevoie si chiar si in plus,doar ca sa-i fie lui bine.Nu- intereseaza de Romania,nu-l intereseaza de popor,doar de el.In PD-L,ti se spala creierul cu bani,sau daca nu ti se pun in fata ochilor,pana ti se impregneaza pe retina semnul euro,iar apoi,ei nu mai pot vedea nimic altceva.In urechi au dopuri antifonice,pe care le dau jos doar cand vorbesc intre ei,pdl-isti.Nu am bani de benzina,ca maine as pleca la Bruxeles,in fata parlamentului european,cu toate actele oficiale,de la autoritati,inclusiv presedentie,si as sta la cersit,as sta in carucior,pisata si cacata pe mine,si in primul rand i-as astepta pe europarlamentarii romani,sa le spun ca nu de legiferarea drogurilor usoare avem nevoie,ci de dreptul la viata si la protectie sociala,garantat in toate constitutiile tarilor europene.Eu nu sunt nici beata,nici sub influenta bauturilor alcoolice,dar sunt ca toti ceilalti sub influenta,neputintei si a revoltei.Atatia tineri au murit in ’89 degeaba.Tatal meu,un batran pensionar ca multi altii are dreptate:L-am omorat degeaba pe Ceausecu .

  15. Va raciti gura de pomana Domnule Profesor. Nu are rost. Aveti mai multe lucruri bune de facut pentru tara asta napastuita si blestemata. Si e mare pacat ca a ajuns asa. Stiti care ar fi marea mea dorinta si bucurie? Ca Dvs. sa deveniti primul ministru al Romaniei. Sa fiti un al 2-lea Nicolae Iorga al Romaniei. Va stimez extrem de mult. Aveti multe idei bune, aveti carisma, puteti sa strigeti oameni competenti in jurul Dvs. Doamne Ajuta !!!!! EU VA SUSTIN 100%

  16. Domnule Voiculescu, eu nu prea inteleg logica economiei la negru atunci cind cota unica este la 16%. Imi vine greu sa inteleg de ce oameni de afaceri ar accepta riscul pentru 16%. Dar, daca dumneavoastra aveti dreptate si economia „subterana” este atit de ridicata valoric, atunci, am o solutie de tip liberal problemei evaziunii fiscale. Nu statul, executivul acesta inept in frunte cu mintea marinareasca poate sa ajute rezolvarea crizei ci dumneavoastra, ca membru al parlamentului, sau mai bine zis parlamentul. Dat fiind ineficienta statului in toate ” in cele ce sint si in cele ce miine vor ride la soare…” De ce nu ar putea parlamentul sa foloseasca forta pietei libere , a interesului personal , al individualismului capitalist in recuperarea fondurilor din economia subterana ?? Adica, practic, parlamentul ar putea infiinta un nou ” line of business”, prin adoptarea unei legislatii care sa permita companiilor sau „persoanelor fizice” care descopera si dovedesc afaceri si profituri din economia subterana sa fie retribuite pentru ” efortul ” lor cu 20% din valoarea acestor afaceri sau profituri. Astfel, bugetul statului se amelioreaza prin confiscarea a 80% din afacerile si profiturile subterane iar, companiile particulare si intreprinzatorii vor avea o motivatie serioasa sa descopere si sa dovedeasca minariile economiei subterane. Stati un pic si ginditiva, ce om de afraceri serios va mai alege calea economiei subterane cind va stii ca, orice angajat sau companie specializata poate sa il ” dea in git” sa i-se confiste profitul, mai ales ca, se vor gasi o gramada de amatori sa ” exploreze” operatiunile afacerii sale. Solutia capitalista, a pietei libere, este perfect rationala : daca avem „hoti” care opereaza fara frica de autoritati atunci, antidotul la aceasta situatie sint alti „hoti” care sa-i ” fure” legal pe hotii evazionisti. Este si o vorba romaneasca: ” cui pe cui se scoate”. Va aduceti aminte de filmele cu „cowbys” din copilarie ?? Acolo in ” westul salbatic” era simplu: un bandit, outlaw, era urmarit de un ” viteaz” pentru ca exista un pret pus pe capul lui. Acelasi lucru sugerez si parlamentului, sa puna un pret pe capul evazionistilor fiscali si sa recompenseze substantial( ca sa merite efortul) pe ” vitejii” dispusi sa-i dea pe fata pe evazionisti. Ce parere aveti ?? Aceasta este o solutie eleganta problemei evaziunii fiscale a economiei subterane, care are toate atributele pietei libere in sensul ca se combate o activitate ilegala cu o activitate perfect legala, initiata si legiferata de parlament.Plus, avantajul major ca nu costa nimic !! Coruptia ” bugetarilor statului” face ca „pazitorii ” evaziuni sa fie de fapt partasi la escrocheria evazionistilor ( daca economia subterana are protectia portocaliilor de la putere).Eficienta pietei libere va eradica, in scurt timp, ” protectia” portocaliilor acordata in subteran evazionistilor. Nu numai ca, aceasta legislatie ar corecta una dintre problemele economiei romanesti dar, in acelasi timp, ar da o lovitura portocaliilor care profitau de pa urma evaziunii fiscale . Din punct de vedere politic, aceasta legislatie va avea un larg suport popular si le va fi foarte greu portocaliilor sa argumenteze contrariu. Daca insa, vor indrazni sa se opuna atunci, veti avea tot dreptul sa-i acuzati ca „sponsorizeaza” furtul si frauda !! Ce parere aveti ?? Este un caz tipic de ” win win situation” adica : daca legislatia trece evaziunea fiscala si ” aparatorii” evazionistilor vor disparea, daca portocalii se opun legislatiei atunci veti putea sa-i ” infierati ” ca sustinatori ai coruptiei, fraudei si furtului in societatea romaneasca !! Cred ca propunerea mea este , cel putin, demna de analizat !!

  17. @alexandru: Oamenii sustin ideile lui Nea Mogulu’ numai cand se impute treaba. Multi il urasc sau detesta sub imperiul reusitei manipulari…
    Cert este ca noi, in PC, desi ne straduim sa aducem oameni valorosi, cu coloana vertical, acestia se „dau la fund”.
    Sustinerea este buna, dar numai cu sustinere…ramanem sub Traian pana-i preda Udrei domnia.
    Implicare! Acesta trebuie sa fie cuvantul magic, IMPLICARE!
    Oamenii seriosi se jeneaza sa intre in politica, si-atunci, cine ne va conduce peste cativa ani?
    Un alt Basescu? O alta Udre?
    De ce nu inteleg romanii ca expectativa este paguboasa?
    Te invit draga @alexandru la o filiala PC, sau la orice filiala, de-a carui partid vrei tu (in localitatea ta), sa te inscrii, si sa activezi!
    Nu cu ganduri ca in 6 luni ajungi mare si-ti tragi caimac…ci ca om care nu se ascunde sa zica adevarul, ca om care sa denunte hotia, prostia si demagogia.
    Apoi, peste un an sau doi, poate ne vom intalni in discutii politice CONSTRUCTIVE care sa fie si folositoare tarii. (Nu-ti fa iluzii ca in PC nu sunt si uscaturi…doar e si asta o padurice chiar daca e mica!!!)
    Ce zici, te bagi sau ramai simplu simpatizant?
    Se mai baga cineva?

  18. @DV: am verificat activitatea parlamentara in ambele camere ale Parlamentului. Cei mai disciplinati mi se par parlamentarii UDMR. Avand in vedere ca PC inca e impreuna cu PSD trecut, sunteti clasat pe un loc 3 abia; va trage PSD-ul in jos (am verificat activitatea fiecarui parlamentar in parte). Sincer, cei mai indisciplinati mi se par parlamentarii PD-L.Nu fac un top aici.

    Oricum, stiu ca nu se poate confunda clasa politica cu Parlamentul. Dar m-ati facut sa zambesc: stim amandoi ca sunt primari si consilieri locali care abia au terminat scoala generala (si un europarlamentar cu liceu). Acestia nu prea fac politica. Nu cred ca inteleg definitia cuvantului. Dar ei sunt politicieni.

    Sper ca ati mers azi in Sala Brancusi din Parlament. Evenimentul ce se desfasoara acolo se anunta mare de tot si este pe domeniul dumneavoastra. As fi vrut sa fiu si eu acolo.

  19. Tâlhărirea naţională !

    Medicilor de familie, luna asta,li s-a virat in cont o suma mai mica cu aprox. o mie lei, decat suma facturata !!!! Initial li s-a zis ca li se livreaza diferenta, dupa care au fost amenintati sa-si tina gura,ca…..Banii o sa li se dea alta data cand o sa se poata ! Asta se numeste talharie, CAS-ul intrand cu forta in posesia facturilor care fac dovada platii cu o mie de lei mai mult la fiecare medic ! Cu siguranta, asta nu tine de deficit bugetar ci de gauri in buget nejustificate ! Asadar, medicii o sa fie impozitati si pentru mia furata in acest fel, iar traiul lor la limita a fost impins neacceptabil spre inacceptabil ! Putem spune-deci- ca guvernul Boc a trecut la talharirea poporului !

  20. Gabi, nu-i forta. Daca oamenii nu vor sa se implice si vor doar sa priveasca de pe margine, e alegerea lor. PC-ul este o alegere individuala, precum este si PSD, PD-L, UNPR etc. Noi putem doar sa le prezentam argumente, nu sa ii fortam sa se alature unei anumite formatiuni.

    Off topic:ai vazut ca PNL Iasi si-a ales coordonatorii departamentelor? Dl Terinte e la Sanatate (ce mi se pare logic fiind medic si prof la UMF), dar alte alegeri mi se par total gresit, precum Dobre la Mediu si Chirila la Agricultura (super tare alegerea).
    Spune-mi: la PC Iasi ce departamente aveti voi acolo si ce „experti” le conduc? Cum ai spus, si la voi nu se vede padurea din cauza copacilor. Mi se pare naspa totusi ca PC Iasi nu este nici in Biroul Executiv Central si nici nu are un Vicepresedinte in conducerea nationala. Pana si Botosani e reprezentat.

  21. O să fiu directă-de ce le este frică multor politicieni de dosarele de revoluție și mineriadă? De ce după 20 de ani, clasa politică nu este în stare să-și asume trecutul? Ce învățăm generațiile viitoare- că poți scăpa de crime nepedepsit? De ce justiția din România este formată din 2 surori gemene, respectiv SUP șI NUP? Până când ? De ce? Pentru ce? mulțumesc

  22. Domnule Voiculescu, am impresia ca numai o actiune in forta, sa incalcam si noi, ca si ei normele democratiei, si sa le dam papucii, lucru de care imi este frica este ca Pinochio, are niste instrumente platite bine ca sa sugrume vointa poporului roman, mie sincer nu imi mai convine sa fiu generatie de sacrificiu, sunt nascut prin sacrificiu in 1967, cu decretul acela pacatos, la 22 dec. 1989 am iesit in strada ca sa-l dau jos pe dictator, dar am ajuns la concluzia ca mai bine era cu dictatorul de cat acum, parca se mintea mai nuantat, sau mai cu putina nonsalanta…chiar nu stiu incotro sa o iau eu…dar mite batranii care mor in casa de foame!..multumesc frumos daca ati citit acest mesaj, sunt trup si suflet si ma alatur de dvs. ca avocat in apararea drepturilor cetatenilor romani!

  23. @Codrin:
    Pe 5 Iunie va fi conferinta judeteana unde se va alege executivul. Am inteles ca vine si Nea Mogulu’ insotit de D.C & PC board. Cica vine si Ant.1, dar cred ca nu astia din Iasi, ca astea-s cam cu fundul in alta luntre, ci cu aia din Bucale. Si vor asista la o ampla campanie de semnaturi, ce oricum starteaza oficial Luni, STOP BOC! Campania a inceput neoficial zilele acestea, si deza sunt sute (multe-multe) de semnatari….Neasteptat de multe semnaturi….
    La Mun’cipiu s-au facut alegerile, informatiile urmand sa apara in curand pe ceea ce speram a fi pagina de web a conservatorilor ieseni.
    Putintica rabdare…

    Reprezentanti la nivel national…hmmmm, la tineret. Cine stie….e mai complicat cu deplasarile.

    De fortat nu se poate forta, dar pe sistemul batranesc, nu pot sa bat un apropou fara sa imping un cot in coaste sau fara sa fac gales cu ochiul.
    I-am indemnat spre politica…..nu musai spre PC, acesta fiind prima optiune pe care o sugerez. In rest, sa mearga acolo unde se simt atrasi….daca se poate, nu de clientelism.

  24. @Gabriel P: Ok. Candidez si eu. Iti trimit pe mail adeziunea si ma reprezinti tu acolo (poate comunic in direct prin skype). DV se face ca nu vede acum cand zic astea, ca nu e regulamentar. Candidez ca sef la judet, ma primiti? Il trec pe „Nea Mogulu`”, cum ai zis tu, ca recomandare/referinta/sustinator. Poate ma ajuta asta.

  25. MARE SI IMPORTANT MOGUL.
    ACEST MESAJ ARE O IMPORTANTA SPECIALA.MULTI VOR FI INDATORATI PENTRU PUBLICARE. EL ANUNTA INCEPUTUL SFARSITULUI……IN SPECIAL DACA APARE PE BLOGUL DUMNEAVOASTRA. RESPECTE. RH

    SEFUL CIA LEON PANETTA LA BUCURESTI
    CINEASTUL ROBERT HORVATH AI ANMANEAZA UN DOCUMENT TERMINAL
    PENTRU REGIMUL BASESCU.

    From: valentin_vasilescu
    Subject: FILMUL …BASESCU SI TERORISMUL INTERNATIONAL
    Date: May 27, 2010 11:25:17 AM EDT
    http://www.myspace.com/val2002

    Fragmente din declaratia lui Valentin Vasilescu, fostul comandant al aeroportului Otopeni si fost deputat de Bucuresti, data recent intr-o baza aeriana secreta de la periferia New York-ului in fata unor ofiteri de rang inalt ai FBI.
    Robert Horvath raspunde : Am remis ultimul document cu clarificarile cerute
    domnului Brian Lutz Attaché, U.S. Secret Service cu rugamintea de a fi predat de urgenta lui L. Panetta directorul CIA inaintea intalnirii cu Presedintele Romaniei Traian Basescu. Inceputul filmarilor depinde de desfasurarea celor doua anchete- Cea americana si cea a serviciului Interpol de la ONU.
    Intrebarille pentru interviu vi le trimit curand. Interviul va fi remis presei internationale si va fi postat la Clubul Presei Straine New York.
    Pana atunci va rog raspundeti pe scurt ( maximul 3 randuri ) la doua intrebari
    1 Presedintele Basescu a fost involvat in tranporturi ilegal de arme catre organizatii sau
    regiunilor aflate sub embargou ONU. ?( precizati aprox numarul transporturilor )
    VASILESCU Iata declaratia mea :Bout business was to illegal transfer of Romanian Governement weapons loaded on Bucharest-Otopeni military apron for almost HUNDRED flights with destination DR Congo, Angola, Iran, Liberia, Sudan, Rwanda, Uganda etc……… Bout airplane registred in Moldova ER-75929 operated 73 flights of Romanian build smuglling weapons for Africa at military apron of Otopeni-Bucharest airport under Air Acvila ( RRM code ), a Romanian Department of Defense company.” Am inregistrat in secret pe Presedintele Romaniei confirmand ca acesta avea cunostinta de uriasul trafic ilegal de arme.
    2 S-au trimis rachete romanesti teroristilor columbieni FARC?

    „Catre FARC au fost trimise rachete sol-aer IGLA-S24 fabricate in Romania. Transportul rachetelor romanesti a fost facut cu avioane provenite din Romania si asigurata de piloti romani.”
    Raspunsul la intrebarea doua este deosebit de importanta. Exportul rachetelor sol-aer duce automat la pedeapsa de 30 de ani puscarie conform legislatiei americane iar moartea a pilotilor sau a soldatilor americani poate duce pe Basescu pe scaunul electric.
    Trimit catre Departamentul de Stat ( Romanian Desk ). Raspundeti de urgenta. El trebue sa ajunga inainte de plecarea lui Panetta de la Bucureti.
    
 Vom face treaba buna impreuna in interesul general.
    URMARITI ZILNIC BLOGUL MEU- FAC MEREU REFERIRI LA DUMNEAVOATRA. ( Vezi interviul cu BOUT )
    Cu respectuasa prietenie
    Robert Horvath DEVA – cineast USA
    http://devanewyork.blogspot.com/
    http://www.devagallery.com/

  26. SIGURANTA NATIONALA in pericol din cauza pensiilor, salariilor si in general a populatiei???????
    NEA MOGULUUUU, ia masuri! Cand un popor intreg, adica ceea ce defineste „o Natiune si ideea de National” sau ceea ce sta la temelia unei tari, se revolta, NU ESTE O PROBLEMA DE SIGURANTA NATIONALA.
    Cand un muncitor fura dintr-o fabrica de armament o piulita de titan, este invocata imediat ideea de punere in pericol a sigurantei nationale.
    Eu va sugerez, SA_L

  27. SCUZE….continuare:
    Eu va sugerez, SA-L dat in judecata Basescu si pe ai lui pentru periclitarea SIGURANTEI NATIONALE prin persecutarea poporului, prin furtul organizat din bugetul tarii, prin invrajbirea categoriilor sociale, actiun ce pot da nastere (mai devreme sau mai tarziu) la conflicte interne majore, razboi civil sau chiar cu caracter militar !!!

    BASESCU !!!!! BOC !!!!! ALOOOOOO !!!!
    VOI PUNETI IN PERICOL SIGURANTA NATIONALA !!!!! VOI !!!

  28. Încordarea naţiunii,
    Creşte’ntr-una şi tot creşte !
    Un tsunami-parcă- viu,
    Peste Boc se napusteşte !

    Grave greve, în cascadă,
    Ca riposta ‘ndreptaţită
    La masurile luate
    De o castă nesimţită !

    Tic,tac : clipele-s trecute
    În zadar, pentru vicleni !
    Bomba vie-şi cată locul,
    Aproape de Cotroceni !

    Tsunami viu

    E zadarnică’ncercarea
    Sabotorilor : degeaba !
    Tensiunea stransă’n oameni,
    Răbuvnind,va face treaba !

    Doamne, ai în grija Ta,
    Sfânt poporul românesc
    Şi ne scapă, Sfinte-Doamne,
    De cei ce ne asupresc !

  29. Tsunami viu

    ncordarea naţiunii,
    Creşte’ntr-una şi tot creşte !
    Un tsunami-parcă- viu,
    Peste Boc se napusteşte !

    Grave greve, în cascadă,
    Ca riposta ‘ndreptaţită
    La masurile luate
    De o castă nesimţită !

    Tic,tac : clipele-s trecute
    În zadar, pentru vicleni !
    Bomba vie-şi cată locul,
    Aproape de Cotroceni !

    E zadarnică’ncercarea
    Sabotorilor : degeaba !
    Tensiunea stransă’n oameni,
    Răbuvnind,va face treaba !

    Doamne, ai în grija Ta,
    Sfânt poporul românesc
    Şi ne scapă, Sfinte-Doamne,
    De cei ce ne asupresc !

  30. Nu sunteti nici voi sfinti, dar parca ca asta si echipa lui de aplaudaci nu a furat nimeni. Cred si presupun, in prostia mea, ca daca s-ar opri din furat acum, in clipa asta, Romanica mai are o sansa sa scape de nebuniile astea.

    Si cand te gandesti ca l-am votat…

Comentariile sunt închise.