De când căuta Traian Băsescu o alternativă solidă pentru Coalitia 322! Abia acum a găsit-o: Coalitia -15-25

32 COMENTARII

  1. Buna ziua,

    Nu ma pricep foarte bine la economie si nici atat la politica.
    Vehementa cu care trustul de preta infintat de dvs critica actuala putere poate crea reactii adverse de genul „ce au domne’ cu astia?”. Personal cred ca Intact l-a ajutat pe Basescu in campania electorala, dar asta este alta poveste.

    Referitor la masurile anti-criza ma intereseaza un subiect anume despre care am observat ca nu se vorbeste deloc in presa, si anume fondurile europene nerambursabile care pot fi accesate de persoane juridice. Am inteles ca suntem tara care absorbim cele mai putine fonduri. Toate lumea pare sa fie deacord cu aceasta afirmatie, insa nu sunt discutii pe fondul problemei.

    M-ar interesa punctul dvs de vedere in legatura cu aceasta situatie. Se poate schimba ceva?

    Va multumesc,
    Bogdan

  2. Dacă românilor li s-ar putea spăla mintea precum rufele, ar fi un neam de oameni curaţi mental. :D

  3. …sa inteleg ca in acest fel luptati cu mafia lui Zeus?
    Halal opozitie, asa putere….stai jos, paa!

  4. De ce nu in 2010 , aceasta Guvernare 2012 ?

    DACA TOT SE VA APLICA MASURA CRIMINALA A REDUCERII PENSIILOR SUB 17-19 MILIOANE DE LEI VECHI,ATUNCI DE CE NU SE INCEPE CU PENSIILE PRIVILEFGIATILOR REGIMURILOR ,ADICA CU CEI CARE AU PENSII PESTE 27 DE MILIOANE DE LEI VECHI!
    SE FACE DISCRIMINAREA INTRE TITULSAARII DREPTURILOR PENSIILOR CIVILE SI CELE MILITARE ,IN SENSUL CA PENSIILE CIVILE SE REDUC DIN 1IUNIE 2010 CU 15 % .PE CAND PENSIILE MILITARE.SE VOR RECALCULA TIMP DE 5 LUNI DE ZILE DE ACUM INCOLO(PANA IN LUNA OCTOMBRIE.
    DECI IN LOC SA SE INCEAPA CU PERSOANELE CARE AU POENSII INTRE 20 MILIOANE DE LEI VECHI SI 200 DE MILIOANE DE LEI VECHI-,SE INCEPE TOT CU CEI CARE AU PENSII MICI DE LA 4 MILIOANE DE LEI VECHI PANA LA 17 MILIOANE DE LEI VECHI !!
    DE CE?IN PRIMUL RAND PENTRU CA CELE MAI MULTE PENSII SUNT SUB 10 MILIOANE DE LEI VECHI .
    SE MERGE PE PRINCIPIUL MAI PUTIN DE LA MAI MULTI !
    IN AL DOILEA RAND ,PENTRU CA P.D.L.-ului II ESTE FRICA DE FOSTII SECURISTI CARE AU PENSII INCEPAND DE LA 27 DE MILIOANE DE LEI VECHI .
    DACA PANA ACUM A EXISTAT O INEGALITATE ASOCIALA SI DIN PUNCT DE VEDERE AL SALARIILOR SI APENSIILOR,AR TREBUI CACEI CARE AU FOST PANA CUM PRIVILEGIATI ,SA INCETEZE SA MAI FIE .REDUCVEWREA PENSIILOR PRIVILEGIATE, TREBUIE REALIZATA IN MOD PRIORITAR SI INTR-UN PROCENT MAI MARE DE 50 % !

  5. Domnule profesor universitar doctor Voiculescu Dan,

    dezbăraţi-va de obiceiul de a scrie codat. Blogaritu’ nu-i nota informativa…ce inseamna „Coalitia 322” ? Dar „Coalitia -15-25” ?

  6. Amonoarea sa va salut.
    Aveti dreptate … si cred ca interpretarea chestiunii cu proportionalitatea responsabilitatii determinarii actualei situatii a Romaniei este dea dreptul paradoxala … pensionarii au 15 procente functionarii 25 … As compune si pe aceasta tema generoasa o epigrama DAR NU PREA SANT MOTIVAT SI NU STIU DACA ATI OBSERVAT-O PE CEA CU FILIALA DE PARTID DIN SEBES COMPUSA SI AFISATA DE MINE LA CONCURSUL DVS., CARE SE PARE CA NU ARE DEADLINE CA ORICE CONCURS CARE SE RESPECTA.(NICU STOPEL este un pseudonim, daca doriti date complete e-mailul meu este deschis!!!!)
    Cu deosebita stima,
    NICUSTOPEL (FOST COLEG DE ECHIPAJ PST. CU SERES CODRUT)

  7. Primisem zilele acestea pe e-mail:

    De la Apollodor din Damasc la Radu Berceanu of Craiova
    Romanii

    Au făcut pod peste Dunăre în 105 şi au ocupat Dacia în 106. Au pornit spre nord făcând drum imperial, drum de piatră. Între 6 şi 10 metri lăţime, patru straturi adâncime, 90 cm, straturi de bolovani legaţi cu mortar, piatră spartă mărunt, pietriş sau nisip cu grăunte mare, apoi pavimentul, lespezi şlefuite. Pe margini, borduri solide, din loc în loc, brâuri care să ţină drumul strâns, rigole ca să se scurgă apa. Inginerii prospectau terenul în faţă. Ştiau morfogeodezie şi respectau principiile. La numai două zile de mers, în spatele lor venea drumul. În 108 au ajuns la Napoca, apoi la Porolissum, Zalău. 450 km. În doi ani. Apoi au făcut drumurile secundare, drumuri pentru transport marfă sau vicinale. Dar şi drumuri private. În total, în Dacia au făcut peste 4.300 kilometri de drumuri şi 25 poduri în primii ani de ocupaţie… Ei au stat aici 160 de ani. Nouă ne-au mai trebuit 1.600 de ani să facem încă pe atât.

    Nemţii
    6.800 de kilometri s-au făcut în timpul lui Carol I, în mai puţin de 15 ani. În Transilvania, toate măsurătorile topo şi hărţile s-au făcut în timpul ocupaţiei habsburgice.
    Topograful Dorin Ursuţ le-a studiat şi a predat topografia la universitate spunând tot timpul: de fiecare dată, la fiecare verificare, cotele din hărţile ȋntocmite de austrieci au ieşit la fix!

    Românii
    Trei ani au lucrat la 5,6 km de drum, care ocoleşte Gherla. În 14 august, Emil Boc, Radu Berceanu, directori locali şi primarul Gherlei tăiau panglica acestei centuri ocolitoare. La cinci zile după, drumul s-a prăbuşit. A alunecat terenul. Şi acum se lucrează la el, iar firma care l-a făcut se obligă să plătească refacerea lui. Primarul, premierul, ministrul se obligă şi ei să-i mai taie o dată panglica, pe 1 Decembrie. Până atunci avem timp să vă spunem şi povestea incredibilă a acestui rateu tipic românesc. Şi încă ceva. Cam cât suntem de diletanţi în comparaţie cu romanii care ne-au făcut drumurile când au cucerit Dacia. Le-au făcut atunci şi au rezistat 2.000 de ani.
    Până când au venit buldozerele lui Berceanu.

  8. @ art. 53 … nu merg commenturile la post…nu vreu sa escaladez etica de blog dar atat de bine se potriveste intepciunea populara in acest caz incat nu ma pot abtine ..ceva de genul> un prost arunca o piatra in apa si 10 destepti sa chinuie sa o scoata… e ridicol sa o comentezi cu asa ineptie cu securitatea nationala

    @ coalitia 322 … Alin Teodorescu a mentionat ca PNL are o strategie f buna ..motiune …anticipate …suspendare presedinte … hai cu 322 inca o data

  9. Am revenit..

    @53: o sa voteze precum e „ciolanul”…o sa treaca motiunea..dar..cine stie ce o sa se intample mai incolo! Sper totusi sa fie bine..nu mai am sperante…

    @ coalitia „322” (@mogul): ar fi o idee desi nu cred ca se va aplica prea curand…

    http://codrinpaveliuc.finantare.ro/2010/05/31/tanar-absolvent-caut-loc-de-munca/
    http://codrinpaveliuc.finantare.ro/2010/05/31/distrugerea-romaniei-si-salvarea-ei/

    Am nevoie de trafic.Cine ma ajuta:)? Nu fac nici un ban, dar vreau sa vada cat mai multa lume articolele astea…in special pe primul…preia cineva?

  10. @mogul: coalitia 322 nu are nici o sansa de a se intampla. Zeus e cel care comanda/Parlamentul condus (indirect) de el.

    @Dragos:nu e cod..Coalitia 322 (322 – numarul de parlamentari..referendumul trecut de suspendare a lui Base iti spune ceva?!?)..Coalitia -15-25 (-15 ->procentul cu care scad pensiile, -25-> procentul cu care scad salariile)…

    Sincer, cred ca motiunea de cenzura va trece…dar altceva nu se va intampla. Base o va numi pe Udrea (cel mai probabil) prim ministru si ea va trece pachetul de masuri prin Parlament (o alta motiune nu se poate depune sesiunea asta).

    Balonul de sapun….

    Ce mult imi place cand mi se sterg comentariile…

    http://codrinpaveliuc.finantare.ro/2010/05/31/tanar-absolvent-caut-loc-de-munca/

  11. Spuneati in postul anterior despre regim politic autoritarist.Eu i-as spune regim bugetar mafiot emanat de evenimentele din decembrie ’89.
    Fara suparare dar un guvern sub care bugetarii isi fac de cap este slab si nu este autoritarist!
    Pai sa ajungem sa avem in aparatul bugetar salar mai mare decat al presedintelui tarii este maxima bataie de joc din orice stat de pe mapamond.Iar premierul care ar trebui sa aiba al doilea salar din stat sa ajunga de rasul unui x consilier…infiorator.Parlamentarii cred ca au vrut sa-si bata joc de primele 2 functii bugetare din statul roman!Inteleg ca generalii sa aiba salarii egale cu ale premierului iar ministrii pe nivel imediat urmator…dar ce anomalii a creat mafia bugetara….stau si …admir…contemplu prostia cu care guvernul ne afiseaza in lume-nu doar in Europa.Pensionarii cu venituri mici ar fi trebuit sa fie ULTIMII care sa isi sacrifice pensiile pentru natiune,pentru mafia bugetara romaneasca.
    Si solidaritatea Presedintelui ma face sa rad cu lacrimi…si cu mine tot Universul!

  12. @ Nicu Stopel 6

    Probabil tu nu ştii cui place consecvenţa ,
    Elogiindu-ţi epigrama slabă de la poz.1043;
    E ultima şi e vulgară intrând sub incidenţa
    Articolului de constituţie cu număr … 53 .

  13. @ DV

    O fi la pensii 15, cu semnul minus ,
    Şi la bugetari 25, cu acelaşi semn ;
    E rău dar nu uita că Boc nu-i dus :
    La anul taie dublu. Bat şi-n lemn !

  14. Siguranta nationala,conform UE,inseamna si siguranta economica,deci art.53 poate fii invocat,dupa cum am luat la cunostinta,intr-o emisiune la Antena 3,unde o jurista a guvernului(intr- o interventie telefonica) ne explica cum statul va castiga procesele cu revoltatii taierilor de salarii si pensii.
    Oricum,deficitul bugetar va scade putin in iunie,fiindca vor creste incasarile la buget.Circularele circula cu viteza.Amenzi,amenzi,amenzi,ca doar nu o sa sufere doar bugetarii,trebuie sa fim solidari! In rest vorbarie si nimic.Valabil si pentru opozitie,pentru ca au ramas putini,deci….

  15. Sa nu uit ! Cu prima postare din 31.05,aveti probleme pe blog.Nu se pot posta comentarii,deci nu le asteptati.
    @andron. a demisionat si ministrul de finante al UK. Doar in alte tari se poate si se poarta,la noi,nu,niciodata,pentru ca toti se simt foarte competenti,de asta si am ajuns unde am ajuns.

  16. CIA ACUZA:
    ROMANIA ACUZATA DE TRANSFER DE TEHNOLOGIE NUCLEARA IRANULUI !
    CIA aduce alte dovezi cu privire la implicarea românească în înarmarea IRANULUI Într-un raport publicat pe MAI 2010, agenţia americană arată că firma română Uzinexport a încheiat, un contract prin care se angaja să furnizeze IRANULU echipamente, tehnică şi materiale necesare producerii de magneţi pentru curele de transmisie.
    Materialul CIA arată că “magneţii – asamblaţi de iranienii cu ajutor din partea românilor – puteau fi folosiţi la sisteme de centrifuge pentru îmbogăţirea uraniului”. Raportul arată că suma totală a contractului încheiat cu Uzinexport a fost de 4.607.546 de dolari, plătiţi cu bani-gheaţă, scrisori de credit, petrol şi materii prime.
    ROBERT HORVATH CORESPONDENTA SPECiALA – EXPLOZIV NEWS

  17. Daca nu e cu suparare… o mica adaugire: „coalitia (-15-25)*53+0”;
    unde 0 este valoarea rezultata din valorile individuale ale unor tovarasi si tovarase cum ar fi: basescu, boureanu, hoara, boc, videanu, berceanu, flutur, funeriu, udrea, anastase, ridzi si multi altii si altele.

  18. Aştept o nouă structură, o nouă masonerie, o nouă reformă! Numită „revoluţie”, nu „revelaţie”!
    Nemulţumirile „râmelor lucrătoare cu două picioare”, ale „poporului de vite din ţara de turmă”, trebuie prefăcute, menţinute, întreţinute… Nicidecum satisfăcute! Lumea de azi nu-i nici a albinelor-burgheze, nici a furnicilor-proletare. Nici a licuricilor-atomici! Şi nici a ţânţarilor-calici, sau a trântorilor-politici. Hotarul-naţional ţine de o ecologie-morală necunoscută generaţiilor de după abureala din ‘89. În fiecare dimineaţă e nevoie de o adevărată răzvrătire, dar în fiecare seară tragem linie nepăsători, numărând trădătorii şi laşii, „mereu” în cealaltă tabără! La aşa o politică deocheată, se crăcănează „mereu” răsăritul unui viitor luminos, ieşit din prohabul unui amurg neautorizat! Pentru voi, dragii mei nesimţiţi, îmi dau jos în furişul nopţii… pantalonii. Ca să vă arăt viaţa noastă cu suspensor!
    Băăă, se kakă asta pe nasul nostru!… Totuşi, în continuare, nu facem nimic!

  19. D-nule Voiculescu, am o intrebare. Locuiesc intr-un satuc, vecinii mei sunt batrani pensionari, nu au internet, deci nici adresa de maill, dar vor sa semneze petitia pentru STOP BOC! Am incercat sa trimit si adeziunile lor , insa confirmarea era pe emailul meu si nu a fost validata. Se poate face ceva pentru a rezolva aceasta problema?
    Cu respect pentru ceea ce sunteti si ceea ce incercati sa realizati.

  20. Prea mulţi n-au mai venit la grevă ,
    Pentru unii viaţa nu-i aşa de aspră ;
    Dar un adevăr prea crunt ni se relevă :
    De vrea Băsescu ei vor sta şi …capră.

  21. p.s. am vrut sa zic, mai pe inteles dupa „intelepciunea populara romana” : au ajuns de rasul curcilor, ca restul faunei….plange!

  22. @dragos! am impresia ca blogul nu e pentru prosti! povesteste-ne cum a fost cat ai trait in pestera!

  23. Dă Doamne:Doamne mituieşte !

    Sântem ţara lu’ „dă Doamne,
    Mituieşte-ne pe noi !”
    Cu exemple elocvente,
    Pe care le ştiţi si voi !

    „Să nu faci ce face popa,
    Dar să faci ce zice el”,
    E un proverb cunoscut
    Şi explică un mister !

    Însoţiţi de taica popa,
    Din născare pân’ la moarte,
    Mituim: fiindcă ne cere
    Parale nenumărate !

    De’ndrăzneşti să zici că n’ai
    Cât ţi-a spus să-i dai, prelatul
    Suduie şi’n iad te aruncă :
    {Juri că e amic cu Dracu’ !}

    Musai să te caţi în pungă,
    Fiindcă şti că s-a’ntâmplat:
    D’au rămas cu mortu’n casă,
    Sau cu prunc nebotezat !

    Însoţiţi d’acest blestem,
    De la naştere, la moarte,
    Românul, să mituiască,
    A’nvăţat: înloc de carte !

    Azi, avem în fruntea ţării,
    Un simbol bisericesc,
    Al exemplului de care,
    Chiar aici vă povestesc !

    Este criză şi se cade,
    Ca în casa lui Cristos,
    Să găseşti oblăduire,
    Danie…, un gând frumos…

    Dar înloc de caritate,
    Care aci şi-ar găsi locul,
    Popa-l nostru te jupoaie
    Şi…. îţi dă cu busuiocul !

    N’avem doctori în spitale !
    Popii? Vai:s-au înmulţit !
    Pe paralele matale,
    Cu care ai mituit !

    Nu-i mirare ca aleşii,
    Repede au invăţat,
    De la popii ortodocşi,
    Obiceiul arătat….. !

  24. A demisionat si Prim Ministrul Japoniei. Motivul: actiunea guvernului in problema unei baze militare nu este in conformitate cu dorintele populatiei.

    Super tare!
    Dl. Basescu/BOC se aude?

  25. CORABIA PIRATILOR NU SE POATE CLATINA ATAT DE USOR!!! DE UNDE STITI CA ASA ZISELE TRECERI DE PARTEA INAMICULUI ,NU SUNT ALTCEVA DECAT PUNERI IN GARDA ALE UNORA DE LA PSD CA VOR FI SANTAJATI DE INSTITUTIILE STATULUI DACA VOR VOTA MOTIUNEA DE CENZURA ! PD A REZISTAT ATAT DE MULT PENTRU CA INTRUCHIPEAZA TOT CE MAI RAU PE LUME (VICLENIE ,PERVERSIUNE,IPOCRIZIE ,DUPLICITATEA,TRADARE….)!CEI CARE II SPRIJINA,AU ACELEASI DEFECTE CARACTERIALE CA SI CEI PE CARE II SPRIJINA MEDIATIC

  26. in conditiile in care Obama nu vrea sa auda de Base ma indoiesc … sper sa ii dea un sfat bun sa plece pe mare cum isi doreste …..

Comentariile sunt închise.