În Moldova oamenii mor luaţi de ape. Guvernul plăteşte fiecare viaţă cu 5000 de lei. ATÂT. E absurd, dar nu-i momentul pentru stupoare. Este nevoie de fapte. De solidaritate concretă. Unde nu pot ei, trebuie să putem noi. Sprijin iniţiativa Antenei de a strânge fonduri pentru sinistraţi şi de a trimite ajutoare în zonele devastate de apă. Acţionez concret, la rândul meu. Am încredere că toţi cei care înţeleg suferinţa vor face ceva pentru a o alina. Bani, haine, alimente. Zeci de mii de români suferă. Milioane de români TREBUIE să îi ajute.

11 COMENTARII

  1. Nu exista solidaritate la romani.Exista doar sprijin post dezastru si plansete ale victimelor.

    De ce nu incercati initiative care sa ajute la prevenirea unor dezastre decat, ca intotdeauna pana acum, sa incercam sa ajutam dupa ce s-a intamplat?

    Se pare ca noi nu stim sa prevenim.

  2. Din pacate si cu Natura suntem in…contratimp si pierdem lectia adaptarii, singura care a dus la evolutie pe Pamant.
    Frica mi-e ca cetatenii romani se indreapta usor usurel spre…involutie…

  3. Ar trebui dat un numar de SMS pentru donatii, pentru ca multi oameni nu au conturi la banca sau nu se vor duce sa depuna sume mici, de jena.

  4. Apel catre Oameni

    Din inimă să-i ajutăm pe cei flămânzi şi goi,
    Cu bani şi pâine, cu pături şi veşminte noi ;
    Nu le-aruncaţi, vă rog, doar piese de muzeu,
    Nu-s cerşetori ci sunt …bătuţi de Dumnezeu !

  5. tocmai ce am deschis TV pe antena 3…vad stiri, ape, oameni disperati, dezastre…
    si intercalat…Basescu cu acel „afara ploua”…
    vi se pare cumva ca asa ceva poate fi confundat cu o lupta politica? ce rost are aceasta inversunare in astfel de clipe?? e rusinos!!!
    sa va fie rusine, Antena 3!!! ceea ce faceti arata doar ca NU va pasa, arata ca sunteti sclavi unor scopuri ….Basescu putea sa greseasca oricum, oricat…in nici un caz nu ar trebui confundate lucrurile.

  6. Dragul meu Motan,

    E prima scrisoare catre tine. Probabil ca nu o vei citi, dar eu iti scriu. Una din fundatiile tale a lansat o interesanta campanie pentru ajutorarea celor care nu prea au avut noroc in viata. Ideea e buna in principiu si sper sa faca pe unii sa zambeasca. Iti transmit ca nu am nici un dubiu asupra onestitatii cheltuirii sumelor ce vor fi stranse.

    Totusi, zici ca esti om de afaceri. Nu stiu cum te-a invatat pe tine Fuad sa faci afaceri sau ce ai inteles tu. Oamenii aia pe care i-ai angajat tu acolo fac o campanie de 2 lei (joaca farmville pe facebook -> verifica peretele). Simpla oferta a unui cont in care oamenii doneaza cel mai valoros lucru de pe lumea asta – banul, e total jignitoare. Fundatia ta nici macare nu are un site consistent din care sa ma informez asupra proiectelor desfasurate, expertiza, recomandari, etc. Mai departe, campania nu prevede nici o schema de recunostinta pentru cei care doneaza. Fundatiile certificate – de exemplu AKIM, ofera trei variante (multumire nominala, multumire anonima, multumire partiala). Nu toti vor sa ramana anonimi. Pe de alta parte, unii ar vrea sa doneze bunuri nu numai bani. Probabil stai prost cu logistica si fetele de la fundatie joaca farmville. Dar, nu te astepta sa iti dau cel mai valoros bun al meu – banul fara ca voi sa faceti nimic. Puteti inchiria un spatiu si organiza transporturi. Daca e prea greu, puteti face un contract cu Posta sau firme de curierat astfel incat sa pot trimite pachetele cu ajutoare direct la sinistrati pe cheltuiala fundatiei. Cheltuiesc si eu, cheltuiesti si tu. Asta o rezolvi repede: trimiti niste cupoane / vouchere doritorilor de a dona.

    Personal am 30 kg de haine pe care le pot dona oricand. Si mai am cunostinte care pot face asta cu bunuri. Sper sa strangem vreo 500 kg. Avand in vedere cele de mai sus – neincredere in capacitatea fundatiei tale de a gestiona banul, ne organizam noi. In fond asta si inseamna actiune civica – oamenii se intalnesc si muncesc in folosul comunitar. In incheiere, te felicit pentru incercarea ta, dar imi pare rau sa te anunt ca salariatii tai de acolo, desi lucreaza la privat, tot ca niste bugetari se comporta.

    Ab imo pectore, Liviu Pantazi.

    PS: Refuz sa cred ceea ce zic unii ca prin campania asta , tu faci reclama mascata pentru Care_fura (Carrefour) si le faci si vanzare pe praful asta.

  7. @Liviu Pantazi: Incredibil! Deci un om face eforturi de cateva zile, doneaza bani, trimite singur trei camioane cu ajutoare, deschide conturi, face campanie sociala in spatiul lui de emisie, care costa bani – si tot el greseste? Tot el e dubios? Incredibil, in ce tara traim! Tara in care, daca te pune naiba sa faci bine, trebuie sa-ti pregatesti hainele nasoale, de primit flegme.

Comentariile sunt închise.