De-a lungul unei cariere care însiră câteva decenii, mi-am făcut datoria, cred, fată de cei din jurul meu: fată de familie, fată de prieteni, fata de cei apropiati. Dar acest lucru tine, dacă vreti, de ”fisa etică de post” a oricărui om responsabil.

Un lucru care excede sfera datoriei morale a fost dorinta si capacitatea mea de a plasa pe orbita corectă – cea a succesului – pe ”tinerii maturi” cu care am lucrat de-a lungul timpului. Pe tinerii care, păstrând energia si prospetimea vârstei lor, s-au dovedit totusi capabili să-si asume responsabilităti majore, cărora doar cu maturitate si întelepciune le poti face fată. Pe tinerii care, desi pasibili încă de candori la 30 de ani, îi vedeam preocupati de propria familie si de propria carieră – nu de cea mai scumpă limuzină de pe piata.

Am – poate suna orgolios, dar e un adevăr statistic – nenumărate exemple de tineri care, lângă mine, sub îndrumarea mea, dar prin munca lor, au devenit milionari. Si pentru că România trece printr-un moment greu, si pentru că ”tinerii maturi” par acum mai dezorientati ca niciodată, îmi propun ca acest proces să se intensifice.

Motiv pentru care lansez astăzi, aici, pe blog, un proiect destinat ”tinerilor maturi”. Proiect prin intermediul căruia îmi propun să descopăr acele tinere valori care – fără să o stie, poate – sunt pregătite pentru performantă, succes si prosperitate.

Criteriile pe care vi le propun sunt, aparent, simple: vorbim de tineri între 24 si 40 de ani. În prima fază, ei trebuie să trimită un C.V. pe adresa deja ”celebră”: [email protected]. În a doua fază, în functie de analiza CV-ului – si dacă au încredere în propriile capacităti – ei vor efectua un test cumulat IQ si EQ, administrat de profesionisti. Atâta tot. De aici încolo, eu voi fi cel care-i contactează pe cei selectati.

Iar intentia mea e clară, explicită: vreau să le ofer sansa de a deveni milionari. Nu fără muncă. Nu fără sacrificii. Nu fără eforturi si renuntări. Si nu în euro – ci în dolari: am mai multă încredere în moneda americană :).

Începem?

58 COMENTARII

  1. CV (+altele) trimis.

    Am totusi doua propuneri:
    1. testele, daca doriti, sa fie online (pentru cei din provincie sau strainatate). Vedeti la cei de la Catalyst cum fac. Au rezultate foarte bune (parca lucreaza cu MapTQ).
    2.moneda sa fie yuan-ul chinez. Eu am mai mare incredere in moneda chineza, cu tot respectul pentru americani.

  2. Buna ziua, Domnule Diaconescu.
    Sunt din constanta,, am locuit 5 ani in bucuresti, apoi m-am intors aici din motive personale. Nu stiu cat de mult iubit dvs marea, sau acest oras, insa tot ce va pot spune este ca acum este intr-un stadiu avansat de putrefactie, atractiile noastre principale conform afiselor care promoveaza zona , telegondola ..si autobuzele cu 2 etaje.., imaginea statiunii Mamaia nu este nici macar horror, este o parodie horror. daca sunteti interesat .. va pot trimite fotografii sa vedeti cu ochi dvs, in ce hal am ajuns., Nu imi permit sa cer sa plece mafiotzi care controleaza aceste zone turistice, sincer imi este si frica sa postez fotografiile pe blog, in curand o sa scrie coca-cola si pe mine. Cer doar un pic de bunavointa din partea oamenilor cu putere de decizie, sa ne sprijine in actiunile de curatenie si de promovare a bunului gust.Avem 2 cinematografe principale in constanta, inchise.. spatiile stau degeaba, Cinematograful Republica si cel din Gradina Tomis, daca as avea acces la ele.. as putea macar sa adun in fiecare weekend tineri de la facultatea de arte, sa-si expuna niste lucrari, sa faca niste proiectii, orice.. este mai bine decat nimic, parcul, strazile din zona aceea arata ingrozitor. Stiu ca nu este vina conducerii, este vina proastei educatii, a romilor care ne-au invadat strazile si a ignoranților. As face o campanie de educare a elevilor de liceu, „semi fortzata” si incurajati intr-un fel sau altul sa iasa pe strazi in weekend si sa ajute la curatarea graffitiurilor de pe pereti(sunt peste tot) in felul acesta ..dupa un timp .. sigur am opri fenomenul.. ,doar nu o sa se chinuie sa stearga .2 ore .iar a doua zi ..sa le faca la loc in 3 minute, doar nu sunt atat de imbecili.
    Pe langa asta mai sunt multe lucruri pe care le-as face..si pentru care am idei concrete si perfect realizabile cu un minim de buget. si care apoi ar produce bani tot pentru oras,(reabilitarea planetariului, delfinariului…etc.. dar cu o abordare noua care sa atraga tinerii sa consume acest gen de spectacole ) nu-mi trebuie mie sa ma imbogatesc din asta , m-as multzumi sa nu-mi mai fie rusine sa ies pe strada in orasul in care locuiesc. Va multzumesc pentru atența acordata.

  3. Va multumesc pentru aceasta…noua provocare a mintilor!
    Am sa vorbesc cu baietii mei si sunt curioasa care din ei v-a veni cu idei …poate cel mare…poate cel mic…poate amandoi…O sa vad daca sunt seriosi sau nu (oricum, o mostenire de exploatare de alabastru asteapta doar…o descalceala si investitie si cam atat pentru cel mare).

  4. „Am – poate suna orgolios, dar e un adevăr statistic – nenumărate exemple de tineri care, lângă mine, sub îndrumarea mea, dar prin munca lor, au devenit milionari”.

    1. Fostul ministru Codruţ Şereş este acuzat de procurorii DIICOT de aderare la un grup infracţional organizat cu caracter transnaţional, din care au făcut parte şi Vadim Benyatov, Stamen Stanchev, Dorinel Mihai Mucea şi Mihai Radu Donciu, în scopul comiterii unor infracţiuni grave, pentru a obţine direct sau indirect un beneficiu financiar sau alt beneficiu material. Codruţ Şereş este acuzat şi de trădare prin transmiterea de secrete, iar pentru Michal Susak şi Mireca Călin Flore s-a reţinut şi comiterea infracţiunii de complicitate la spionaj.

    2. Liliana Ghervasuc Mincă a fost acuzată de-a lungul vremii de cosmetizarea CV-ului, de furt din banii unei companii la care a lucrat dar şi de fals şi uz de fals.

    3. Gabriela Vranceanu Firea este acuzata ca-l santaja pe Dorinel Mucea, adjunctul şefului de la Oficiul de Privatizare şi Participaţiile Statului în Industrie, pentru a avea acces la dosarul Petrom, document secret la vremea aceea.
    Soţii Firea deţineau la vremea aceea compania Vanem Comerţ şi Servicii, care se ocupa cu distribuţia de cosmetice auto prin intermediul benzinăriilor Petrom. Odată cu privatizarea Petrom s-a pus problema retragerii produselor romåneşti din staţiile acestei companii, decizie care a picat greu afacerii familiei Firea.

    4. Sorin Oancea a incercat sa-l santajeze pe ministrul Videanu in scopul castigarii unei licitatii de la Termocentrala Paroseni. Oancea i-a spus lui Videanu că firma lui Dan Voiculescu participă şi ea la licitaţia de la Paroşeni, că are mari şanse să cåştige şi, dacă ministrul e de acord, să dea şi el o månă de ajutor pentru ca succesul să fie asigurat, atunci acesta va beneficia de o atitudine mai mult decåt favorabilă din partea trustului de presă Intact. Conform surselor noastre din GRIVCO, Videanu l-a refuzat pe Oancea, spunåndu-i că nu are cum să asigure succesul la licitaţie al firmei GRIVCO, comisia de licitaţie fiind alcătuită din nu mai puţin de 11 persoane.
    .
    .
    .
    .
    ps: nu-i asa domnule profesor universitar doctor Dan Voiculescu ca internetul merita soarta CNSAS si ANI ?

  5. update:

    „Liderii PC au organizat un protest in fata reprezentantei Comisiei Europene in Romania prin care solicita stoparea experimentului LHC. Doi dintre ei, Marius Marinescu si Codrin Stefanescu, au creionat sfarsitul lumii. Stefanescu vede o gaura neagra care va absorbi Terra. Marinescu are alta viziune: o mare explozie atomica.

    Vicepresedintele PC Codrin Stefanescu a explicat cum experimentul stiintific de maine ar putea declansa Apocalipsa. “Din cate am inteles eu, din ce am citit si ce spun unii cercetatori este ca experimentul va esua si se va crea o gaura neagra. Oamenii de stiinta spun ca, odata deschisa, aceasta gaura neagra va absorbi tot ce este in jur si nu va putea fi inchisa. Asa ca se poate ca intreg Pamantul sa fie inghitit”, a explicat liderul PC. Stefanescu sustine ca acest gen de experimente nu ar trebui derulate pe Terra. El a oferit si solutia. “Sa nu faca experimente pana cand nu au tehnologia de a ajunge pe Luna”, a mai declarat Codrin Stefanescu.

    O imagine apocaliptica zugraveste si colegul sau de partid, Marius Marinescu. El a asemanat experimentul de recreare a Big Bang-ului cu crearea bombei atomice. In opinia sa, experimentul va duce la o explozie care va distruge Terra. “Acest gen de experiente pot genera un dezastru la nivel de planeta. Unii fizicieni de la CERD au spus ca exista posibilitatea de a se produce o catastrofa. Este posibila chiar o explozie. Cat despre acele gauri negre sa stiti ca exista deja niste procese pe rol pentru a stopa aceste experimente”, a declarat pentru HotNews.ro, senatorul Marius Marinescu.

  6. Ca de obicei, o initiativa f buna, promovata de dumneavoastra. Va doresc mult succes cu tinerii ce vor fi selectati!

  7. @ Dragos: Nu uita de Marius Tuca, care a fost acuzat că a parcat gresit. Si de Daniel Buzdugan, acuzat ca a parafrazat niste poante. Si de Mircea Badea, acuzat ca sta cu parintii :) .

  8. Interesant insa procedura si criteriile de recrutare nu mi se par ok.
    Cel putin in cazul meu, detin un job pentru care se bat 200 de indivizi cu „studii universitare” si nu-l pot obtine,asta in conditiile in care eu nu am decat liceul.
    De ce?Pentru ca un CV-ul reprezinta in 85% din cazuri imaginatia celui ce il compune.In cadrul unui scurt interviu insa,e foarte greu sa se si sustina continutul CV-ului.

    Sfatul meu, contactati-ma. In cazul in care sunteti indr-adevar mentorul de business care va pretindeti, eu as deveni milionar iar dumneavoastra miliardar.WIN to WIN.

  9. 1. un cocalar isi parcheaza masina pe PLAJA = parcare GRESITA ?????

    2. dailycotcodac.ro v-a explicat (rabdator ca si domnul Vladescu) care-i treaba cu „parafrazatul” poantelor cuplului Morar&Buzdugan.

    3. Mircea Badea. Cautati pe Google „Paranoia+megalomaniacă” si mai vorbim…

  10. Off topic
    Mogulule, esti pregatit? Nu de alta dar sa nu urmezi pe la DNA, am impresia ca tu fiind in prima linie (anti dictatorul) sa nu fi pestele cel mare in toamna cand lumea o sa fie in strada. Stim si noi cum gandeste dictatorul, ca doar am invatat lectia.

  11. @Bibliotecaru: EQ se refera la inteligenta emotionala, sa zicem dezvoltare personala, leadership, comunicare, auto organizare, capacitate de „a te pune in locul celuilalt”…chestii de gen!!!

    Ca sa vorbim in termeni complecsi si straini: relationship management, self awareness etc etc….

  12. da … e logic ca vrea sa isi recruteze creiere … daca statul nu reuseste macar magnatii pot sa o faca … George Soros face asta de multi ani ..recruteaza din ciclul primar si nu cred ca rezultatele lasa loc de interpretari…

    initiativa e corecta insa e nevoie de cateva precizari pentru departamentul HR ad-hoc constituit .
    – datele trimise raman la dispozitia dvs si pot fi folosite ulterior ?
    – care e modalitatea explicita de testare ..live sau online ?
    – termen de depunere ?

    ps. de fapt eu cred ca e o strategie de descoperit care sunt criticii de pe blog =))

  13. @ 8.Dragos :
    Varianta 1 pentru dezastrele de pe Terra:
    mass-media este mai activa ca acum 10-50-100-300-etc. de ani si avem informatii mai multe si mai..vizuale cu catastrofele naturale si cele artificiale (cele create de gresala umana).
    Varianta 2.: vezi http://www.haarp.alaska.edu adica curioozitatea excesiva a omului de stiinta care nu anticipeaza corect ce va urma ca si consecinta a studiilor sale fiindca…asa ceva e supraomenesc.
    Varianta 3. blestemele vaduvelor, orfanilor si handicapatilor nevinovati de pe urma incursiunilor militare.Aici putem sa pomenim arabii cu al lor Allah. -dar nu stiu daca Coranul le permite sa blesteme.
    Varianta 4. Terra e de fapt Iadul biblic si oriunde ne-am face vila cu teren de golf si Aqualand, tot …ne doare daca ne zgarie pisica sau daca ne lovim sau etc.Avem un corp fizic care, in periplul nostru pe Terra mai si sufera.Sunt sigura ca in Rai NU EXISTA SUFERINTA DE NICIUN FEL.

  14. Mda… exemplele actuale din România atestă valabilitatea acestei asocieri: $milionari – muncă – IQ !!! Să continuam producţia de $milionari!

  15. @DV

    Cei mai în vârstă se simt discriminaţi ;
    Şi-ar fi dorit şi dânşii să fie îndrumaţi
    De un mogul destoinic, printr-un sistem ,
    Să devină milionari fie şi …post-mortem .

  16. Apreciez gestul dumnevoastra si doresc, pe viitor, ca acest fenomen sa fie un precedent si pentru altii care au anumite posibilitati.

    Astept sa implinesc varsta minima pentru a aplica la concursul initiat de dumneavoastra si pana atunci, aceeasi speranta vi-o impartasesc, speranta la un viitor mai sigur !

    P.S.: Ce bine ca in vara aplic la Facultatea de Energetica, din cadrul Universitatii Politehnica, Bucuresti! :-)

  17. G.P.

    am crezut ca #8 descrie EXPLICIT cretinismul duo-ului Marinescu – Codrin aflati in acea perioada „sub îndrumarea” domnului profesor universitar doctor Dan Voiculescu.

    M-am înselat.

    ps: ma credeti sau nu, aflati ca NU barza aduce copiii.

  18. @Dragos sa stii ca unul din pacatele fundamentale ale romanilor e ca amesteca curvele cu sfintii …. deci din enumerarea ta si a lui DV ati enuntat Romania de azi…asta e hibridul in care traim ..iti incearca capacitatea de adaptare si invatare continua cum ii place lui mister DV sa zica … eu vad 2 solutii la pb ta 1. te pliezi pe realitate sau emigrezi intr-un stat normal . mult succes

  19. Oare nu poti fi un „tanar matur” chiar si la 20 de ani?De ce neaparat incepand cu 24?Oare pentru ca teoretic ar fi varsta la care tanarul termina o facultate,incluzand masterul?Cred ca maturitatea,si in cazul de fata maturitatea antreprenoriala,nu tine neaparat de scoala absolvita cat de spiritul de antreprenor care zace mai mult sau mai putin in fiecare,insa pe care putini au sansa sa il scoata la suprafata si sa il dezvolte.

  20. @24.Dragos:
    „ati crezut”‘ sau ati fost… increzut si asta v-a limitat intelegerea?
    Eu doar am vrut sa va propun, sintetizand cele de mai sus, pornind de la comentariul dv.(al carui „acid” nu l-am simtit fiindca m-am axat pe subiectul „Apocalipsa”) sa ganditi !
    Imi cer scuze pentru incercarea mea nereusita (cred ca e a doua in cazul dv.) si promit ca va scot din…”campul meu vizual”.
    Va doresc O Zi Buna !

  21. Buna ziua domnule D.Voiculescu.Citesc blogul dumneavoastra din cand in cand,dar astazi am ramas placut surprins sa vad ce propunere aveti desii eu nu ma pot inscrie la acest proiect,pentru ca peste o luna implinesc 18 ani.Vreau sa va intreb sau sa va propun(*daca vreti)(*sper ca n-ati facuto deja si eu intreb ca fraierul :)) ) sa organizati un concurs pentru cei de varsta mea,pentru ca as vrea sa incerc sa ies din aceasta postura de cetatean de „clasa de mijloc”,de acele raspunsuri primite ,”de unde vrei sa-ti dau bani sa-ti cumperi x ? ” vreau sa nu mai fiu doar in „sondaje” si cifre…Va rog sa organizati un concurs/proiect la care m-as putea inscrie si eu,sa demonstrez ca POT si prin MULTA MUNCA , VOI REUSII ! Va multumesc domnule D.Voiculescu ! Astept un raspuns !

  22. Buna ziua,

    iar incepem d-le Voiculescu?
    Eu astept de un an sa fiu contactata de reprezentantii dvs pe un plan de afaceri care cica a fost selectat.
    Ultimul raspuns e din 26 octombrie si suna asa:
    Buna ziua,

    Planul dvs. de afacere este supus unor noi analize. Nu va putem da un termen limita cand acestea se vor finaliza, insa dorim sa va asiguram ca acest concurs continua si ca sunteti printre finalisti.

    O zi buna,

    Echipa CoolMogul

    O fi si tacerea un raspuns dar eu cred ca in business trebuie sa comunici nu sa taci.
    Adica intotdeauna sa dai un raspuns celui care-l asteapta, indiferent de acest raspuns.

    Multumesc si spor la treaba in identificarea viitorilor milionari.

    Violeta Nita

  23. Mogulul va cere cv-urile ca vrea sa isi faca emisiune ca Donald Duck ala si sa va bage in emisiune, asa cred. Cert e ca dintre toti astia care trimiteti cv-uri, mogulul castiga sigur, poate aveti noroc si cativa dintre voi…

  24. Buna ziua.
    Eu nu-mi doresc sa devin milionar sau mai stiu eu ce, doresc sa-mi formez o cariera politica sau o activitate in domeniu. Ma puteti ajuta? puteti investi in mine? Imi puteti raspunde si la mine pe blog.

  25. hahaaa, de aici o lua zoso pe aia cu „coolmogul”..

    cat despre consurs, ceva imi spune ca toti lenesii isi vor depune cv-ul..

  26. Buna ziua,

    In primul rand doresc sa salut initiativa de a face un asemenea show televizat si de a oferi posibilitatea unor tineri sa se afirme prin munca si seriozitate, nu prin Pile, Cunostinte si Relatii.
    In al doilea rand doresc sa va anunt ca asemenea simulari in piata se fac deja de catre unele fundatii (ex: Fundatia Leaders) iar experienta obtinuta in urma unei asemenea simulari este extraordinar de benefica mai ales prin faptul ca lucrezi direct cu factorul uman acesta fiind piata in sine dar si prin prisma faptului ca incepi sa vezi defapt cum se misca lucrurile in realitate si ce trebuie sa faci pentru a obtine rezultatul scontat in orice situatie te-ai afla.
    Va fi o emisiune antrenanta din care vom invata cu totii cate ceva.
    Mult succes D-le Voiculescu !!!

  27. Nu cred ca va fi gen emisiune. Mi se pare total imoral sa pui 10-12 competitori(gladiatori) sa se lupte(saboteze) pt disctractia telespectatorilor.

  28. Iei si azi m-am uitat la tv …. lumea e disperata!!!
    Apoi mi-am adus aminte de propunerea mogulului….
    e clar ….
    Mogulul vrea sa ocupe locul lasat liber de „enormul jurnalist” arestat si cauta fraieri care sa-i asigure ratingul … sub deviza ” munciti ..munciti ca va fac milionari!!!!!!!!” ..la miezul noptii poate…
    Se vede limpede ca in 2 luni mogulul ramane fara angajati; toti dau semne de boli nervoase …incepand cu…hiperactivul badea …hipercefalul ..gadea …si nanoeducata firea …
    Rugaminte mare la mogul ; –scrieti o carte in care sa povestiti pe bune cum ati adunat …prima jumatate de milion….– sigur cu incalcarea legii….ca si amicul basescu……..

  29. Probabil ca nu va fi nevoie de mult IQ si EQ pentru participarea la un circ TV, gen „Apprentice”. Asa se zvoneste …
    Sau, cine stie, poate Dl Voiculescu vrea sa infiinteze o fundatie a creierelor, capabila sa preia Romania de maine. Ar fi laudabila si o asemenea actiune, insa, sincer, ma indoiesc ca in Ro exista cineva cu un gand atat de nobil. :)
    Chiar sunt curios …
    Oricum, pana la selectie, ar fi bine ca initiatorul sa isi aleaga cu grija stafful, altfel imi este teama ca selectia va fi facuta dupa aspect, si mai putin dupa continut. :)

  30. Fantastic cate idei minunate aveti. Eu cred ca ar fi bine sa iesiti un pic mai in fata si pe TV si sa le materializati mai eficient.Aveti ceva probleme si cu echipa..mai ales cea politica(vezi si scorul teribil de slab din alegeri si sondaje)- la Galati de pilda presedintele PC are multe probleme(ca sa fiu elegant) si din cate stiu a sustinut alt candidat decat centrul in turul doi la prezidentiale.
    N-o sa trimit nici un CV caci mi-e teama ca n-o sa corespunda si nu cred ca am un IQ corespunzator, nici nu-s destul de interesat sa invat la scoala milionarilor(Badea avea ceva intrebari despre), insa auzii ca aveti o Fundatie..acolo m-as baga VOLUNTAR…macar cateva ore pe luna(duc si gunoiul pana dovedesc ca-s bun si la altceva)..sunteti primul politician la a carui vrajeala pun botu'(chiar daca o sa aflu ca m-ati mintit, macar o faceti cu eleganta)

  31. @Keonardo: Cartea e scrisa, se numeste „Adevarul despre Crescent”. Ti-o pot trimite. Primul milion e legal. Fiecare milion e legal. Tu crezi ca daca as fi avut vreun schelet in dulap m-as fi luptat ani de zile, la scena deschisa, cu puterea executiva din Romania? Trebuie sa fii nesantajabil pentru asta.

  32. @ Mihai: Nu cred ca domnul Diaconescu va vedea acest mesaj, semnalul de Internet trebuie sa fie groaznic acolo.

  33. @Keonardo: este urat sa cataloghezi drept nanoeducatie toate studiile Gabrielei.
    Nu stiu ce specialitate ai si ce competente deosebite ai dobandit, dar nu prea ai dreptate.
    Ca sa desarti o galeata de gunoi de la o fereastra de la etajul 10 in plina strada sta la indemana oricui….totusi recomandat este sa duci gunoiul acolo unde ii este locul.
    Nu este elgant sa etichetezi, deoarece induci ideea ca esti mai bun….dar nu prea dovedesti asta cat timp te „tii” anonim si nici nu prea te stie cineva inafara de proprii parinti!

    @DV: in Romania s-a instalat conduita nepasarii…..
    – Trimiti un CV la o firma, iar inapoi nu primesti nici macar confirmarea ca mailul a ajuns.
    – HR-istii, satui sa mai citeasca Tone de CV-uri….dau delete sau arunca la gunoi, pe principiul: „soarta….astia au ghinion!”

    Tare mi se pare ca si HR-istii dv fac la fel……

  34. Intrebari:

    1.Care e data limita?
    2.Raspunsurile cand le primim (prima faza, a doua faza etc.)?
    3. O confirmare de primire a CV-urilor ar fi buna (Gabriel are dreptate. Unele mailuri sunt sterse fara a fi citite doar din plictiseala).

  35. O mica problema. Am trimis CV-ul, problema este ca in octombrie anul acesta fac 24 de ani.In cazul asta, sunt exclus din start?Ar fi pacat. Astept totusi o intalnire face2face pentru a-mi confirma capabilitatile.

  36. O noua intrebare: termenele limita pentru aceasta initiativa care sunt?

    Au fost trimite CV-uri, „n” la numar. Cand vor primi raspuns cei care au trimis daca trec sau nu mai departe, respectiv la testarea IQ/EQ?

  37. […] terminat astăzi de citit si de evaluat cele câteva sute de CV-uri primite cu ocazia acestei provocări. Provocare care nu vizează nici un show TV, nici o campanie de recrutări sau angajări – ci […]

Comentariile sunt închise.