Oare câti ani se împlinesc de când îmi bat gura pentru acest principiu care este deopotrivă eficient economic si util social? El apare, de altfel, pe prima pozitie a măsurilor pe termen mediu propuse ieri presedintelui Băsescu:

Măsuri pe termen mediu: septembrie 2010 – septembrie 2011

Reducerea la 5% a TVA pentru produsele alimentare de bază – pâine, lapte, ulei de floarea soarelui, orez, zahăr.

 

29 COMENTARII

  1. Inca nu ati trecut hopul. Deocamdata doar Comisia a fost de acord cu asta (si cu eliminarea impozitului minim). E posibil ca la votul in plen sa fie eliminat amendamentele astea, cum s-a mai intamplat si in alte cazuri.

  2. Pentru ca oricum nu ne aude nimeni -deci suntem intre cei 4 pereti nationali ai nostri- cred…ca putem sa trecem in alta dimensiune…timpul devine din ce in ce mai neesential.. la fel si anticiparile si calculele pe termen lung…precum si spatiul se micsoreaza (inghitit fiind de ape)….ce mai….cred ca si la legea gravitatiei putem renunta!

  3. Bre Varane, azi dadui salariile (Ce mai freamat, ce mai zbucium!), asa cum am putut, din osteneala mea , din rinichii mei, din vertebrele mele alea batucite de alergatura ca prostu’,din plamanii mei si osardia mintii mele, a angajatilor, fara bani furati de la comunisti si trecuti prin “jde firme” sa le piarda “prostii” urma,din conceptia mea despre lume si viata, din singuratatea mea de blogger si “manufacturist” solitar, peren si indestructibil(Doamne iarta-ma, Te rog din suflet!)!…Vezi ca Base este un domn, cica are un proiect de lege si daca recunoasteti “tot”, va scade 1/3 din pedeapsa, eu cred ca este cel mai bun “deal” (asta am englezit-o sa intram in contemporan, pai tu nu vezi ce este-lumea de azi?) pentru tine zic!…Ce zici, faci targul?… Hai ca Ceasca nu mai e, vrei sa ne stupefiem ca japonezii aia ramasi ascunsi prin Okinawa cand au aflat ca razboiul se sfarsise de 50 de ani,hai fii intelept, astazi e alt tip de razboi, nu vezi, cu apele, cu evaziunea fiscala, cu gunoiu’ fele de fel din Romania cu asfaltu’ cu autostrazile pe care te opresc pa tine “agentii” da circulatiesi-ti dau motive sa te cainezi, sa te rusinezi sa ai remuscari!…Da rusineaza-te Doamne iarta-ma odata sa stim si noi astia multii si votantii, c-ai umplut ORCJ-ul din Bucuresti numai firmele tale, de ne trebuie 40-50 da ANAF-uri sa le dea de cap !…Se poate bre Nea Voiculescule!…Hai, ca te mananca toti de bani degeaba si tot acolo-ai s-ajungi!…

  4. Poti reduce cu 5% tva-ul la alimente, dar unde se compeseaza, graul trebuie recoltat, painea transportata, si benzina…unde e?

  5. Initiativa este laudabila. Sa vedem cum se va concretiza.

    „La şedinţa comisiei din partea puterii au participat doar patru deputaţi. Aceştia s-au retras în final de la lucrări, şedinţa fiind suspendată din lipsă de cvorum.
    …..
    O decizie finală privind modificarea Codului Fiscal în sensul amendamentelor propuse de PNL şi PSD va fi luată de plenul Camerei Deputaţilor.”

    Daca necuratul spune nu, nu va fi.

  6. care ar fi utilitatea acestei masuri? sa credem ca brusc producatorii vor ieftini produsele sau vor lasa preturile acolo unde le aduce piata?

    si in plus ne-a dovedit cumva ca un tva redus la medicamente si servicii turistice au adus cresterea domeniilor, preturi mai mici sau eficienta?

  7. Nu stiu de cati ani va bati Dvs. gura, insa stiu ca, exact acum 17 ani ( la 1 iulie 1993 ) s-a introdus TVA-ul in Romania … Acum sarbatorim marcand evenimentul cu 5% suplimentar :)

  8. in ineptia lor nu va trece ca e ” a lu Voiculescu” ca argument irefutabil. Asa cum nu au trecut si alte masuri bune ca erau de la liberali sau impozitul progresiv ca era de la PSD

  9. Ieri a fost aprobata in Camera Deputatilor Legea Parteneriatului Public Privat, in esenta un lucru bun. Aceasta prevede ca finantarea sa fie exclusiv in grija partenerului privat, iar partenerul public sa fie cu diverse active precum cladiri, terenuri etc.
    Se elimina licitatia ceea ce poate fi si bun (elimina birocratia si contestatiiile ->intarzierile inregistrate in actualul sistem de achizitii publice) si rau (mentalitatea romaneasca: „tu vii si carpesti drumul cu 2 galeti de asfalt, eu iti dau tie drumul, iar mie imi iese o casa de vacanta undeva”).

    Se poate imbunatati, dar e un inceput.

  10. PS . a si uitam sa mentionez un mic amendament …… TVA de 24% in loc de 19% …..scaderea veniturilor bugetarilor cu 25% ….dublarea impozitelor pentru masinile ce depasesc 2000 cmc …… introducerea unor noi taxe ..etc… toate de azi 01.07.2010 … o zi frumoasa va doresc:)

  11. @DV

    Ca Pinocchio să-ţi aprobe lista de produse
    Şi să te mulţumească măcar odată-n viaţă,
    Propune musai să se aplice, taxele reduse
    Şi pentru whisky. Şi nu uita : Cu gheaţă !

  12. STIMATE MOGUL
    APRECIEZ EFORTURILE DEOSEBITE DAR ESTE PREA TARZIU.
    CITESTE CU ATENTIE SI FARA CENZURARE. TE VEI BUCURA !

    LOVITURA TERMINALA PENTRU REGIMUL BASESCU !

    CIA: IOANA BASESCU AGENT CUBANEZ
    Regimul Ceausescu i-a avut in solda pe arabii Abu Nidal, Abu Abbas si Abu Amar. Regimul Iliescu a cultivat relatii stranse cu arabii Mike Nassar, Kamel Kader, Zaher Iskandarani si Omar Hayssam. Arabii lui Ceausescu erau teroristi, pe cand cei ai lui Iliescu sunt combinagii si contrabandisti de arme si tigari. Parte dintre contrabandisti lucreaza pentru actualii teroristi.
    Ca sa nu ramana mai prejos de predecesorii Traian Basescu si-a tras propriii lui traficanti de tigari de origine araba, pe libanezul Wael El Ghadban si pe elvetianul de origine palestiniana Karim Allan Bandack .Contrabanda de tigari este pivotul central al sprijinului clicii Basescu pentru Ben Laden si terorismul international. Lucrurile au mers atat de departe ancat guvernul american declara acum 3 saptamani ca Bucurestiul este centrul financiar Al
    Queda prin sumele uriase de bani provenind din contrabanda de tigari.
    Filiera Cubano – araba
    Serviciul Secret Cubanez este unul din cele mai active de pe blog. El este in sine o organizatie violent terorista cu conectii care se intind din Afganistan la Orientul Mijlociu si America de Sud. In ultima vizita a lui Castro in Siria , Libia si Iran sa extins colaborarea cu serviciile respective.
    De aici legatura speciala cu membrii arabi ai servicilor romanesti.Aici sa pus pe piciore penetrarea la cel mai inalt nivel al unei tari care apartine NATO prin racolarea de catre serviciului cubanez DGI, a Ioanei Basescu fica Presedintelui Romaniei. DGI are un departament special pentru exportul celebrelor havane cubaneze. Sursele americane arata ca Ioana Basescu intretine legaturi comerciale cu Wael El Ghadban si Karim Allan Bandack. Ioana este reprezentantul societatii „Casa del Habanos”, de la Hotelul „Athénée Palace Hilton”.La Registrul Comertului din Cuba, firma Allanco Holding SA figureaza ca distribuitor de havane in Romania, prin presedintele ei, Karim Allan Bandack. Sediul societatii Allanco se afla in Elvetia, in orasul Lutry, Route de la Croix, 150. Firma este doar o cortina de acoperire pentru agentii lui Castro in Europa. |n luna mai 2008, El Ghadban a calatorit cu pasaport romanesc in Cuba, unde a participat la o licitatie de havane, organizata de guvernul cubanez. |n exact acelasi interval, Ioana Basescu a facut o vacanta de afaceri in Cuba, in compania lui Bandack, pentru a prelua reprezentanta „Casa del Habanos”. Aceasta calatorie a intrat in atentia serviciului american. Festivalul International de Trabucuri este o uriasa manifestatare internationala au participat cateva sute de producători din peste 40 de ţări, mare parte din produse fiind distribuite în Romania prin magazinele „Casa del Habano”reprezentata de fica cea mare a presedintelui roman.Renumitul festival conţine recepţii, vizite la plantaţiile de tutun şi diferite concursuri care sunt intrebuintate de DGI de racolare de spioni. Filajul a armarit-o pe Ioana Basescu pas cu pas. De această dată, în ultima zi a festivalului, marele absent a fost „El Lider Maximo „Este pentru prima dată cand liderul de la Havana nu a putut fi prezent, din cauza stării de sănătate.
    Intalnirea secreta dintre Fidel Catro cu agenti arabi la care a participat si Ioana Basescu a fost exrem de scurta . Discutile au continuat in prezenta generalului Armando Ocoa. CIA mentioneaza ca Fidel Castro este unul din cei mai bogati oameni de pe glob averea sa fiind in jurul de 550 milioane $ dar se pare cu banii plasati in Elvetia se ajunge la 999 milioane. O mare parte a fost obtinuta prin contrabanda de trabucuri si tigatigari in jurul lumii. In concluzie Ioana Basescu si in special tatal ei , a intrat in colimatorul serviciilor occidentale, fara posibilitate de… scapare.

    Robert Horvath USA Corespondenta speciala pentru Nipon Press

    http://devanewyork.blogspot.com/

    http://www.devagallery.com/

  13. Din presa de astazi:” Conform unei ordonanţe de urgenţă, statul taie 20% din sumele destinate pentru hrana copiilor instituţionalizaţi sau a persoanelor cu handicap. Paradoxal este că nimeni nu se atinge de bugetul alocat pentru hrana deţinuţilor din penitenciarele din România.”

    Strigator la cer! Boc nu iti este rusine? (simt ca urmaresti acest blog)

  14. @dl Horvath
    500 mln USD – unul din cei mai bogati oameni de pe glob?
    Asa cum am mai si spus mai devreme: cea mai importanta sursa financiara pentru teroristi reprezinta drogurile (si nu tigarile cubaneze – asta ar insemna ca Bucurestiul sa nu se vada din fum de trabuc ca sa reprezinte o suma consistenta – eventual poate pentru vre-o poseta mai deocheata).

    De cand amicii dvs au debarcat in Afganistan – brusc suprafetele de mac cultivat au crescut considerabil., si niciodata nu s-a pus problema distrugerii acestor plantatii. Drogurile ajung in Europa desigur prin complicitatea baietilor cu ochi albastri, urmand ca de banii respectivi sa se cumpere „acadele”.
    Pana la urma ati descoperit cine a organizat atentatul”terorist” de la New York, pe 11 Septembrie?

  15. @andron 21.:
    S-a descoperit cum a fost cu atentatu’ shi s-a facut si un reportaj la o ora de maxima audienta…poate ati pierdut vizionarea lui…
    Sa nu uitati ca Terra este …locul de joaca al PreaBunului Dumnezeu si al PreaRaului Diavol… :)

  16. …PreaRau Diavol reprezentat, evident de liberul arbitru al omului …daca intelegeti acest termen…daca nu, cititi Biblia originara.

  17. Problema nu e la tva, de fapt la cat era el (19%). Problema este ca nu avem infrastructura, avem o legislatie de toata jena, un stat care nu stie sa colecteze impozitele de la grangurii mari, un stat ce cheltuie banii de parca nu e criza, un stat capusat de tot felul de nepoti si veri si tot asa. In loc sa fie incurajata initiativa (si nu sa ii fie dat in cap cu tot felul de impozite forfetare), in loc ca privatul sa fie considerat o entitate care-ti da bani in urma activitatii prestate, nu o vaca de muls, nu swe vor schimba prea multe in tara asta. Domnule Voiculescu, asta asteptam noi de la clasa politica, inclusiv de la d-voastra.

  18. ANDON
    EU RELATEZ SI NU COMENTEZ, ACUM TREI SAPTAMANI GUVERNUL AMERICAN A DAT UN COMUNICAT OFICIAL IN CARE PLASEAZA BUCURESTIUL CA CENTRUL FINANCIAR AL QUEDA DIN SUME OBTINUTE DIN COTRABANDA DE TIGARI.DESCHIDETI:
    TG-621: Treasury Designates Two Individuals for Supporting …
    RAPORTUL ESTE SEMNAT DE Under Secretary for Terrorism and Financial Intelligence Stuart Levey.
    DE ALTFEL ULTIMUL ARTICOL ESTE DESPRE SPIONUL ROMAN IOANA BASESCU SI NU FIDEL CASTRO. CU RESPECT.

  19. ANDON
    NU STIU CINE A ORGANIZAT ATENTATUL DE LA 9/II ( SE PARE BEN LADEN ) DAR STIU CINE A ELIBERAT ECHIPA DE REZERVA CARE SA ANTRENAT IN ROMANIA. ESTE TRAIAN BASESCU. DE ALTFEL ASOCIATIA
    VICTIMELOR ( RUDELE ) SE PREGATESC SA DEA IN JUDECATA PE PRESEDINTELE INCA IN FUNCTIUNE.

  20. @andron:
    Nuuuu …noi aici suntem „buricii pamantului..” nu vedem prea mult si prea departe.
    Eu am vazut mai demult acel reportaj pe cnn fiindca sunt fan …stiri de pretutindeni. [wacko] .

Comentariile sunt închise.