Că tot vorbeam de minciunile lui Traian Băsescu: ati văzut schimbul epistolar de ieri cu presedintele? Cel în care eu îi solicitam să precizeze un element banal de procedură si el sărea de fund în sus că România e în mare pericol? Ei bine, acel schimb de replici e perfect reprezentativ pentru tipul de fumigene, minciunele si gogoase pe care presedintele Băsescu le utilizează pentru a-si acoperi erorile.

Pentru cei care nu au înteles prea clar din presă desfăsurarea ostilitătilor, fac un rezumat aici. E delicios, Pinocchio:

1. Traian Băsescu îmi transmite la Senat o cerere privind convocarea sesiunii extraordinare pe tema ANI. Aceasta cerere, conform Regulamentului Senatului, trebuie să îndeplinească 4 condiţii: să fie făcută în scris, sa cuprinda motivaţia, sa mentioneze ordinea de zi propusa si sa indice durata sesiunii. Extrem de simplu. Cererea presedintelui nu indica durata sesiunii anticipate. E, daca doriti, ca atunci când completezi un formular si trebuie să bifezi o serie de câmpuri obligatorii. Băsescu nu o făcuse; cererea lui era, din punct de vedere tehnic, incompletă.

2. Îi retrimit lui Băsescu cererea, cu rugămintea să o refacă, astfel încât cerintele legale să fie îndeplinite.

3. Băsescu răspunde. Fără să-si asume eroarea, ci doar încercând s-o acopere si să facă pe desteptul. El spune că durata a fost clar precizată: ”în prima parte a lunii august”. Si că, dacă nu sunt eu în stare să înteleg, îmi explică el că ”în prima parte a lunii august” înseamnă în mod evident ”1-15 august”. Nu-i remarcabil tupeul?

4. Chiar si asa, cu tot alintul că ”prima parte a lunii august înseamnă evident 1-15 august” – explicatie caraghioasă până si pentru o primărie comunală, darămite pentru Presedintie – răspunsul lui Băsescu tot gresit e. Pentru că regulamentul cere să fie precizată durata (o zi, două zile, zece zile), nu perioada (”prin august”). În acest caz, termenii nu sunt deloc sinonimi, pentru că relevante sunt doar zilele în care se lucrează (durata). Din nou, cu părere de rău, sunt nevoit să-i cer presedintelui să facă un efort de atentie si să reformuleze.

5. Cotroceniul răspunde. E capabil să invoce interesul national, binele tărisoarei, un meteorit care poate lovi oricând Pământul – totul din vina mea – însă nu-i în stare, din nou, să indice durata sesiunii: 3 zile, 7 zile, 15 zile. În loc să răspundă punctual la cerere, Cotroceniul se dă de ceasul mortii că Europa nu ne va mai vrea din pricina mea. Mai mult, se plânge presedintele, eu cer respectarea procedurii doar pentru că mă tem de cumplita ANI si vreau să amân orice discutie pe seama ei (aveti in atasamentul de mai jos verificarea efectuată de ANI asupra mea în anul 2009, în plin regim Traian Băsescu: nicio problemă constatată. Cu alte cuvinte, istoria cu ANI e deja transată).

Concluzia?

Băsescu a făcut o greseală de procedură. Nu a respectat legea. În loc să îşi repare discret eroarea, susţine, cu obrăznicia celui care îţi taie calea şi te mai şi înjură, că merge şi aşa. Este dispus să treacă la atacuri la persoană, să interpreteze afon refrenul cu mogulul malefic, face orice numai să nu respecte legea.

21 COMENTARII

  1. Acum vre-o 5 ani cred, i-am inaintat o petitie, pe saitul oficial. Am primit raspuns ca petitia a fost inregistrata si ca se va raspunde conform legii.
    In ultimii 3 ani nici nu astept raspuns de la el. Intre timp problema s-a rezolvat de la sine., nu mai era actuala.

    Cand cresc mare, ma fac Presedinte de Senat sa mi se raspunda mai repede , ca muritorul de rand nu-i luat in seama.
    :)

  2. probabil ca in cazul meu s-a gandit la o perioada mai lunga de timp..sa dea raspuns intre 30 de zile si 10 ani., daca o mai prinde…:)

  3. Cred ca e vorba de date exacte pe care le-a lasat la latitudinea deciziei Dv.Dar Dv. nu sunteti pe „lungimea de unda” a Domnului Presedinte sau a consilierului insarcinat cu corespondenta Presedentiei si din aceasta cauza,Dv. fiind om al cifrelor, al concretului nu ati avut comunicare eficienta in subiectul de mai sus.

  4. p.s.oricum, la cate …virgule si …puncte sunt in fiecare lege romaneasca cred ca ati putea avea acest schimb de adrese oficiale pentru inca o…eternitate.Sau mintea cetateanului roman joaca feste la citirea si aplicarea unei legi sau legea nu e clara,precisa si lasa libertate individului, libertate care nu e normal sa fie fiindca legea e un „cadru” de miscare a libertatii si nu o libertate de incadrare a ei.

  5. p.p.s. cu atacurile la persoana -slava Domnului!- cred ca sunteti printre putinii cetateni romani imunizati, lucru pe care-l uita Institutia Prezidentiala.

  6. Mogulule, da si tu te cobori la nivelul dictatorului…
    Lasa omul in pace, ca asta nu ajunge nici macar la anul pe vremea asta, da-pai in 2012 sau mai ales in 2014, aha haaaa :-)

  7. Cat tupeu aveti, dle Voiculescu !
    Va erijati in aparator al celor multi si saraci, dupa ce v-ati facut averea din mijloace de toti stiute iar inainte de 989 v-ati turnat inclusiv propriile rude.
    Cum puteti avea tupeul sa dati lectii unuia care macar a muncit sa ajunga undeva ? (are si dl. Basescu pacate, dar nu cred ca si-a turnat rudele :))))

    Promovati, prin blogul propriu, Antenele si ziarele Dvs., numai tupeul si lipsa de bun-gust. Din cauza unora ca Dvs. se pleaca din Tara.

    O zi buna.

    P.S. Daca, prin absurd, publicati („publica-ti”, pentru antenistiii Dvs.) comentariul meu, respondentilor acestui comentariu va rog sa pastrati decenta. Multumesc.

  8. @andron

    E posibil sa ajungeti si Presedintele Senatului cand veti creste mare,insa nu inainte de a cunoaste faptul ca adverbul VREO nu se scrie sub nici o forma VRE-O.
    Profesorul dv.,d-l Dan Voiculescu, stie acest lucru desi e numai presedinte interimar deocamdata. Cu toata prietenia, prezint scuze pentru mica mea observatie si va urez mult succes.

  9. Parca-l vad cum urla la timonier in timpul furtunii:
    – Mai la stanga bai dobitocule!
    – Se traiti Tov. Capitan, cat de la stanga?
    – La stanga idiotule!
    – Pai am dat Tov. Capitan!
    – Bai tigan imputit, la stanga, n-auzi?!!!!
    – Am dat la stanga Tov. Capitan de ne-am invartit in cerc si-am ajuns de unde-am plecat!
    – La stanga vita !!!! Luate-ar …..Sariti !!!! Ne scufundaaaaaam !!!!

  10. @ Dan Voiculescu

    Un kil de whisky bea Zeus dintr-o înghiţitură,
    Nu-i de mirare c-a devenit atât de tare-n gură;
    De vrei să-l muşti, nu-ţi irosi banii în cultură,
    Ci investeşte-n sănătate,să ai şi tu…dantură .

  11. @Dan Doboseriu
    Scuzati va rog. E din cauza ca am invatat la scoala limba romana cu grafie chirilica. Dvs nu ati avut „norocul” de asa ceva.
    Ma corectez. Presedinte de Senat nu vreau sa fiu. M-as plictisi. Dar un mogul rau asa cum zice Codrin nu mi-ar strica….As avea parte de drive continuu. :)

  12. mai are sa declare ca a facut un dosar de siguranta nationala ca sa aiba motiv de ascultat legal
    asta e sistemul
    daca ii dai probe isi anunta complici ce se stie de iei

Comentariile sunt închise.