Nu stiu de ce, în ultimii ani, multi politicieni au început să rostească cuvântul bugetari din coltul gurii, cu condescendentă, lehamite ori jenă. Bugetarii par un soi de rudă mai săracă cu care acesti politicieni nu vor să fie văzuti sau asociati: ”toacă bani de pomană”, ”muncesc câteva ore pe zi”, ”au pretentii mari, nerezonabile”.

Acesta e climatul în care – cu precădere în ultimii 3-4 ani – pare că se alege praful de scoala si de medicina românească. Doctorii sau profesorii – mereu repere morale, profesionale si sociale ale României – au fost împinsi de discursul guvernamental către periferia societătii. ”Reperele” s-au transformat în simpli ”bugetari”, iar bugetarii” într-un soi de ”pierde-vară oficiali” din punctul de vedere al liderilor statului. Această culpabilizare si subestimare programatică nu avea cum să nu producă efecte; iar cel mai grav dintre acestea este disparitia performantei stabile, predictibile.

Nu poti performa constant într-un sistem in care esti dispretuit si subapreciat; chiar dacă esti foarte bun, chiar dacă ai refuzat oportunitătile de a pleca în afară si ai rămas în România cu cele mai bune intentii, efectele culpabilizării colective a ”bugetarilor” si frustrarea născută din umilintă te vor ajunge din urmă. Atunci vei face o greseală – iar guvernantii se vor grăbi să-ti reamintească faptul că esti doar un ”bugetar” vinovat…

Nu justifică nimeni erorile individuale grave care se petrec în sistemul bugetar – asa cum nu le justifică nimeni pe cele din sistemul privat. În sistemul privat, însă, nimeni nu va avea interesul să-si jignească, să-si subestimeze si să-si învinovătească proprii angajati; performanta se face cu oameni care se simt bine în pielea lor si care au încredere în propriile puteri. Nimeni nu va submina din interior atmosfera din sistemul privat, asa cum fac guvernantii cu sistemul public pentru a-si ascunde propria vinovătie.

În aceste zile sute de mii de români stau la coadă pentru a-si depune declaratiile pentru drepturile de autor. Vor rămâne cu aceeasi impresie proastă despre ”functionari” – cei mai putini iubiti dintre ”bugetari”. Uitând, probabil, că acesti ”bugetari răi” nu fac decât să descurce cumva – în functie de responsabilitatea fiecăruia – un haos legislativ generat de Guvernul care mâine va arunca răspunderea în bratele lor.

Dacă vrem să restructurăm sectorul bugetar, trebuie plecat de la statut, atitudine si atmosferă; niste bugetari ofensati si acuzati de propriul Guvern nu vor putea deveni niste ”bugetari buni”; nu putem avea profesori, medici, functionari sau politisti cu performante stabile fără respect pentru munca, pregătirea si nevoile acestora. Poti să câstigi alegerile cu ură, asmutind o categorie socială împotriva alteia; dar o reformă nu se face asa.

24 COMENTARII

  1. Zilele acestea am avut in vizita o mai veche cunostinta din Germania. Exact pe parcursul vizitei a primit un telefon in care fusese anuntata ca a fost acceptata sa lucreze ca profesor de muzica (vioara) la o scoala de muzica, de stat.
    Pana in prezent a lucrat la o scoala de muzica privata. De bucurie a facut cinste, intrucat e de mare prestigiu sa lucrezi la stat.

    In alta ordine de idei, functionarul public, acel mic birocrat din spatele ghiseului (beneficiar a unor sumedenii de prime de zambet, de confidentialitate, de stres etc)trebuie redus la minim.
    Am stat la multe cozi in Romania pentru o adeverinta si de foarte multe ori nu am vazut acea intelegere sau incercare „de a deslusi” sau de a intra in problema. – Doar strangere din umeri si raspunsul clasic:”Urmatorul”.
    Anume acesti functionari trebuie redusi la minim, avand doar oameni competenti (si nu politizati) si partial inlocuiti de sisteme informatice performante, plata taxelor prin internet etc, etc.

  2. A propos de bugetari si reforma, am citit un articol cu o propunere extrem de interesanta care, daca ar fi aplicata, ar aduce in timp valoare si ar reda respectul acestor bugetari atat de huiduiti si blamati pentru toate relele unui sistem gaunos precum cel in care traim acum. Nu stiu daca exista insa oameni care sa aiba curajul sa puna asa ceva in aplicare.
    Articolul il gasiti aici: http://www.revista22.ro/exerci355iu-de-civiliza355ie-8747.html

  3. @Dora
    un articol bun.,foarte greu de pus in practica pentru simplul motiv ca nu exista manageri in aparatul de stat.:care sa-si apere „pravalia”, sa lupte pentru cauza sa, sa traseze sarcini, sa urmareasca indeplinirea lor si sa traga la raspundere sau sa remunereze/aprecieze in functie de rezultatul indeplinit total/partial sau deloc.

    La noi totul e politizat: scoala, spitale, administratie etc.
    Un medic foarte bun greu poate fi un ministru de sanatate bun, iar un profesor – ministru de invatamant., ba mai mult se va compromite.
    Am vazut in viata multe anunturi de oferte de joburi. Diverse. Niciodata nu am vazut anunt de genul:” Departamentul vamal Iasi/Timisoara” angajeaza in baza de concurs tineri absolventi de X,Y,Z. sau la fisc., sau la Curtea de conturi, etc anunturi publicate in presa sau prin intermediul firmelor de recrutare asa cum procedeaza companiile private.
    Nu am vazut astfel de anunturi nici la companiile de stat, unde sa existe un concurs transparent., si nici la primarii.
    Si atunci despre ce competenta vorbim…cui sa-i vina in gand sa intre pe saitul special creat (presupunand ca se creaza), poate implementeaza si el ceva in curtea sa…stiind ca are spatele asigurat – nu va misca un deget pentru o cauza buna.

    Angajatul ce vine in baza unui concurs transparent, cand stie ca e analizat (de un manager competent),ca-i sunt vazute rezultatele, este apreciat si avand si un contract de munca depolitizat va fi o sursa de idei, va fi intotdeauna in sprijinul cetateanului – care este adevaratul angajator al functionarului.

    Despre ce manageri vorbim cand BOSS-ul cel mare injoseste atatea categorii profesionale.? Un astfel de sef, va fi ca o muza pentru altii mai mici, numiti politic – care-i vor transpune in practica ideile pana la nivelul cel mai de jos. Pestele de la cap se strica.

  4. UN WATERGATE PENTRU UN MOGUL.
    AI FACUT MULT SI MAI ALES MULTI BANI . INFILTRAREA UNUI WEB MASTER CU OCHIUL FOARTE ALBASTRU, POATE SA-TI SFARSEASCA CARIERA, UN JURNALIST DE INVESTIGATIE POATE FACE ACEST LUCRU.
    TE JOCI CU FOCUL . NU ESTE UN SFAT….CI O CONSTATARE,
    DA-L AFARA PANA NU ESTE PREA TARZIU. IN CAZ CONTRARIU VEI ADEA SOARTA BUGETATILOR SI VEI FI DISPONIBILIZAT !

  5. Mitica
    Culuarea ochiului este obsevabila odata cu cenzurarea unor postari care pot
    duce pe presedintel tarii la puscarie. Pentru acest web master sugerez lentile de contact pentru schimbarea culorii ochiului si un concediu lung de cativa ani.

  6. Nu-l lasati pe Mircea Badea sa renunte la emisiunea In gura presei!
    Nu-l lasati pe Mircea Badea sa renunte la emisiunea In gura presei!
    Nu-l lasati pe Mircea Badea sa renunte la emisiunea In gura presei!

  7. I-auzi Pilda Varane:

    ” Toate cuvintele gurii mele sunt drepte,
    n-au nimic neadevarat sau sucit in ele,
    Toate sunt lamurite pentru cel priceput,
    si drepte pentru cel priceput.”

    8 cu 8 si 9.

    Dar ce te faci Varane cand nu asculti pa 1 cu 11:

    „…sa intandem fara temei laturi celui nevinovat.”

    Adica sfatul meu din carti Varane este:

    „Nu intra pe cararea celor rai, si nu umbla pe calea celor nelegiuiti!”

    Care ti-e calea Varane?…

  8. Taxe,dari si contributii !

    Taxe, dari si contributii:
    S-a instaurat teroare !
    Musai sa hranim mamutii
    Instalati la guvernare ?

    De unde sa luam parale,
    Cat vrea bocciul nebun ?
    Leafa-i mica,taxa-i mare :
    Intelegi ce vreau sa spun ?

    Se rasteste,chiar, la noi,
    Ca la niste puslamale !
    -Bocule, esti solitar ?
    Da? Plateste-le matale !

    Cum-din leafa cea mizera-
    Ce-i de ajuns doar pentru paine,
    Sa platesc mai mult la stat?
    Si sa crap de foame maine ?

    Taxe,dari si contributii
    Si de ce le platesc oare ?
    Si de ce tinem mamutii
    Nesimtiti, la guvernare ?

  9. Mitica si ceilati.
    Acest Web Master este sau un agent infiltrat in mogulime, sau nu are calificarea intelectuala necesara . Sau poate ambele. Cum postez ceva important pentru trimiterea spre puscarie a lui Basescu ….sunt cenzurat.
    Poate mogulul nu este informat de lipsa de materie cenusie si de badaronia acestui individ. Dumneavoastra ce parere aveti ?
    Probabil sunteti obisnuiti sa fiti tratati
    in tara dumneavoastra ca cetateni de mana a doua. Eu m-am dezobisnuit sa fiu tratat in acest fel si poate reactia mea pare deplasata.
    Robert Horvath Cineast SUA

  10. MOGULULE JUSTITIAR
    POATE MA AJUTATI SA TRIMITEM ACEASTA ORGANIZATIE CRIMINALA
    LA PUSCARIE, SAU SUNTETI MAI INTERESAT IN CONCURSURI DE EPIGRAME SI BASCALIE LA ADRESA PRESEDINTELUI ROMANIEI TRAIAN
    BASESCU. ASTEPT URGENT RASPUNS. M-AM SATURAT DE FRECTIILE POPULISTE LA PICIORUL CANGRENAT AL STATULUI MAFIOT PE CARE LE FACETI ZILNIC PE ACEST BLOG ,DE OAMENI INTELIGENTI SI CULTIVATI. RASPUNDETI SAU ORDONATI IN CONTINUARE CENZURAREA MESAJELOR MELE.

    RAIAN BASESCU SEFUL UNEI AGENTURI DE ” CRIMA ORGANIZATA ”
    ACTIVAND IN SUA.

    GUVERNUL ROMANIEI
    PRIM MINISTRU
    Domnule Emil Boc
    Stiu ca sunteti extrem de interesat de evaziunea fiscala, economia subterana si
    spalarea banilor. Va pun la dispozitie o operatiune ganstereasca in care este
    involvat insusi seful statului. Este vorba de deschiderea unei institutii
    fictive care exista numai pe hartie. Milionele de dolari alocati ” Institutului
    de studii post comuniste ” din bugetul ICR intrand direct in buzunatele a patru
    gansteri Tismaneanu , Basescu , Patapievici, MIhaes. Culmea ete ca niciodata
    nimeni nu sa interesat daca acest instititut exista, are vreo activitate si unde
    se duc banii timp de multi ani de zile.
    Este evident ca un asemenea institut la 20 de la caderea comunismului nu
    intereseaza pe nimeni. Faptul ca acest institut este sponsorat din bugetul ICR
    al carui presedinte de onoare si de fapt este Traian Basescu,face ca lucrurile
    sa fie extrem de suspect. Ce legatura are un asemenea instutie cu reprezentarea
    culturala a Romaniei ?
    Este o uriasa operatiune de spalare de bani de multe milioane de dolari
    organizat de un grup de ” crima organizata ” care actioneaza la umbrela
    institutilor statului roman. Proba : Un interviu ” gafa ” al Vice- Presedintelui
    ICR Mircea Mihaes in Romania Literara , care explica cum cecuri cu sume uriase
    din banii publici sunt transportati pe sest catre Vladimir Tismaneanu in SUA. Va
    rog deschideti site-ul acestui institut fantoma sponsorat din bugetul ICR al
    al carui Presedinte de onoare ( side fapt ) este Traian Basescu.
    http://www.inform.umd.edu/EdRes/Research/inner/lecture.html

    Veti descoperi ca acest institut nu are sediu sau activitate specifica de cel
    putin
    12 ani. Va rog in consecinta in inalta dumneavoastra calitate, sa deschideti o
    ancheta parlamentara si sa faceti lumina in aceasta crima financiara uriasa cu
    ramificatii politice mai mult decat importante.
    CITITI PE BLOGUL ROBERT HORVATH DOCUMENTUL CARE VA TRIMITE GRUPUL MAFIOT
    BASESCU DUPA GRATII.
    Robert Horvath Deva ziarist USA
    http://devanewyork.blogspot.com/
    http://www.devagallery.com/

    DOCUMENTUL CARE VA TRIMITE IN PUSCARIE PE VIATA PE PRESEDINTALE
    ROMANIEI SI PE AGHIOTANTII SAI .MILIOANE DE DOLARI PENTRU UN PROIECT FICTIV.
    /EdRes/Research/inner/lecture.html
    PROBABIL CEL MAI MARE FURT DE BANI DE DUPA REVOLUTIE.

    Partituri şi roluri de Mircea Mihăieş
    romania literara 2006 nr 46
    ( fragment )
    “În urmă cu câteva săptămâni, un securist de calibru mare, Liviu Turcu, stabilit
    în Statele Unite, lansa, în Jurnalul naţionalť, în articolul Arta trivializării,
    o minciună cât gradele sale de mare: şi anume, că Horia-Roman Patapievici,
    preşedintele Institutului Cultural Român, i-ar fi oferit lui Vladimir
    Tismăneanu, profesor de ştiinţe politice la Universitatea din Maryland, suma de
    o sută de mii de dolari. Probabil că în imaginaţia îndelung exersată a lui
    Turcu, lucrurile ar fi decurs ca între mafioţi: cu banii în chimir, Patapievici
    ar fi alergat la Washington şi, într-un bar întunecos, i-ar fi plasat colegului
    său bănuţii! Realitatea e mult mai banală: constatând că, dintre toate ţările
    est-europene, numai România nu are în capitala politică a lumii un centru de
    studii pe probleme cultural-social-politice, H.-R. Patapievici i-a făcut lui
    Vladimir Tismăneanu propunerea de a înfiinţa unul pe lângă universitatea la care
    lucrează. Numai că, precum în bancul cu seria Radio Erevan, lucrurile stau exact
    invers: Vladimir Tismăneanu urma să pună la dispoziţia ICR timpul, relaţiile şi
    conexiunile sale în lumea cultural-politică internaţională, şi nu invers. Mai
    mult, aceste discuţii, începute în vara lui 2005 şi continuate până în martie
    2006, n-aveau cum să ia în calcul – aşa cum afirmă Turcu – faptul că în
    primăvara lui 2006 un grup masiv de intelectuali români se vor adresa
    preşedintelui Băsescu pentru a-i cere condamnarea comunismului. Şi cu atât mai
    puţin, nimeni n-avea cum să ghicească ideea preşedintelui Băsescu de a-l numi pe
    Tismăneanu în fruntea comisiei atât de atacate în ultima vreme.

    Lăsând deoparte alte detalii, cu totul irelevante pentru un fost securist, Liviu
    Turcu vede o întreagă ţesătură de comploturi ce uneşte Cotroceniul, ICR-ul şi
    Maryland University. Asta ştiu securiştii români, asta fac! În realitate, ICR
    urma să finanţeze, conform legii sale de funcţionare, exclusiv costul
    proiectelor – simpozioane, conferinţe, publicaţii -, întreaga activitate
    desfăşurându-se benevol, prin simplul entuziasm şi – dacă-mi permiteţi, ştiu că
    nu vă place cuvântul! – patriotism al lui Vladimir Tismăneanu”.

  11. @horvath
    Stimate domn, va recomand sa mai schimbati placa si atitudinea perversa pe care o aveti dvs.
    In majoritatea postarilor dvs va adresati catre:”Mogulul justitiar, mogulul ca prim ministru,mogulul care vrea sa salveze Romania,marelui mogul”, dupa care-i scrieti ca are un webmaster securist…, caruia ii lipseste nu stiu ce…..pentru simplul motiv ca nu v-a fost facuta publica postarea ce o faceti COPY PASTE de vre-un an de zile.
    Asa cum v-am spus si mai demult, incercati sa aflati raspunsurile la intrebarile pe care va framanta pe dvs si pe romani (pe buna dreptate) acolo la dvs in SUA., pentru ca administratia de acolo il tine in brate pe presedinte. De ce?
    Cand o sa gasiti raspunsul la aceasta intrebare, rog sa analizati sansele pe care le are ca sa ajunga :dupa gratii, extradat, etc…
    Daca v-a fost permisa intrarea :”in casa virtuala a omului” va rog sa nu faceti mizerie., si purtativa cel putin corect.

    „Ochi caprui” :)

  12. Andron
    DESPRE MOGUL.
    Scriu dintr-o lume in care oamenii sunt tratati politicos. Libertatea de expresie este a doua natura a americanilor. Mogulul este o persoana de prima marime- Vice Presedintel Senatului. Cu voia lui sau fara voia lui, acest sptiu devine public. Este un loc de desfasurarea unor discutii libere. Cenzura nu are ce cauta intr-o democratie si mogulul trebue sa fie un exemplu. Vreau sa fiu clar. Falsa modestie nu ajuta intr-o asemenea discutie. Sunt convins ca va supar. Nu sunt un nimenea si nu vreau sa fiu tratat ca atare.
    Va convine sau nu, sunt printre putinii artisti care mi-am facut un nume in occident. Nu lucrez in fiecare zi, dar cand lucrez tariful meu este in jur de 3-4000$ pe zi. Am un studio de filme in mijlocul Manhattanului. Am inceput spaland vase si dormind prin parcuri. Nu sunt speriat de mogul ca dumneavoastra.
    Parerea mea despre mogul este evidenta si reiese din postari. Este un om cu calitati deosebita. Un reprezentant al elitei romanesti. Probabil printre putinii care pot conduce o importanta intreprindere in orice colt de lume. Pentru mine el
    este singurul care poate conduce Romania si poate a o scoate la liman.
    Mogulul nu este un ingeras sau un unchi bonom, cum incearca sa pacaleasca pe fraieri de genul dumneavoastra, Este un tip dur, deosebit de vlclean, uns cu toate alifiile, Un om cu o inteligenta deosebita. Este un bun cunoscator al mafiei si deci poate sa o stranga de gat. Are multe pacate pe care le poate spala punandu-se in slujba interesului comun. Nu cred ca opinia mea conteza dar traiesc in capitalism de trei decenii. Sunt intr-un fel un mic mogul. Deci am curajul opiniei si declar fara retinere inca odata SIGURA SOLUTIE DE A SCOATE ROMANIA DIN R,,,,,ESTE MOGULUL PRIM MINISTRU,
    Dela Web Master astept scuzele de rigoare si daca o va face voi intorce gestul.
    Andoane
    De a ma face pe mine, un simplu cetatean american responsabil de politica administratiei este cel putin absurd. Oricum de dragul discutiei te anunt ca americanii sunt o natie pragmatica. Te intrebuinteaza si cand nu mai au nevoie
    de tine ati dau un sut in fund. Deci te asigur din surse demne de incredere ca nimeni nu mai are nevoie de aceasta scursura de port numita …Basescu.
    Daca esti intradevar interesat de opinile mele pe care le numesti ” perverse ” deshide
    ROBERT HORVATH DEVA BLOG.

  13. D-le Voiculescu,in ciuda a tot ce spun cei cu creier de maimuta despre dv,eu va respect inteligenta si priceperea in tot ce faceti,insa daca imi puteti permite as dori sa va dau o sugestie,in cea ce priveste programele dv.de informare a maselor.Salut unele programe adevarate,ca cele de la A3, corecte,urate de marile gunoaie ale neamului,pastrati-le prin aetea va spalati de unele pacate daca exista,pe langa cele multe caritabile existente,insa populatia asta are nevoie sa ii fie redata demnitatea,caracterul si dv puteti face asta,prin emisiuni lipsite de promiscuitate,prin informatii corecte,despre ce ar putea face o societate,intro perioada cumplita ca aceasta: cred ca nu ar avea nimeni de pierdut daca toti romanii ar deveni mai intreprinzatori,de ce nu introduceti in jurnal in locul acelor accidente oribile si stiri despre mai stiu eu ce nulitati cate o informatie despre cate un personaj de succes,despre cate o afacere cu bani putini,in agricultura zac terenurile nemuncite,cand ar putea fi pline de la legume pana la fructe,in industrie sunt atatea oportunitati,de ce sa fim doar consumatorii altora,si sa traim ca indienii in rezervatii sau ca sclavii pe plantatiile altora,informati si ajutatii oamenii sa inteleaga ca pot fi liberi si isi pot castiga demnitatea,important este ca cineva sa reuseasca sa ne canalizeze intro directie corecte.Si vrem sa vedem marii artisti,nu oportunistii,nu l-am vazut de mult pe T Gheorghe de exemplu cu repertoriul lui la care iti vibreaza sufletul,auzeam aseara si la Fuego aseara niste cantece superbe,inaltatoare,unde este Sava Negrean,Furdui Iancu,sau multi altii?este nevoie de ei ,mai ales in aceste triste momente in care dusmanii neamului incearca sa ne dezbine sa ne exploateze bunul simt si naivitatea.Cred ca sunteti constient,ca un bun roman,ca va revine o mare responsabilitate.Daca veti face aceste demersuri si mai marii acestei tarii vor incerca sa va inchida,vom intelege cu totii ca nu sunt doar incompetenti,prost consiliati,ci TRADATORII acestui neam si credeti-ne romanul este intradevar rabdator dar niciodata cretin,vom sti ce avem de facut

  14. CUI II ESTE FRICA DE SECURISTI?..DOAR VANZATORILOR DE NEAM SI TARA DOAR CELOR CARE AU INTERES CA IN TARA ASTA SA DOMNEASCA HAOSUL SI CONFUZIA,SA POATA EI SA ISI FACA JOCURILE LOR MAFIOATE SI MESCHINE..Unde in lumea asta nu exista securitate?Cand a haituit cineva vreodata securitatea in America in Rusia sau in oricare alt stat.Doar in tarile mici unde au interesul sa puna mana pe avutiile nationale sa subjuge economic si politic acele mici tari,din pacate reusesc pt ca in aceste tari sunt nemernici tradatori care in schimbul banilor vand si parintii dar tara,parca ar trai vesnic sau si-ar lua averile cu ei in mormant.RUSINE! Nu am competenta sa judec cele spuse mai sus,insa la cat iubeste patapievici tara asta si romani il cred capabil de orice,oricum dragi romani,fiti atenti cum digerati fiecare informatie,am fost pacaliti destul

  15. D-le Voiculescu,in ciuda a tot ce spun cei cu creier de maimuta despre dv,eu va respect inteligenta si priceperea in tot ce faceti,insa daca imi puteti permite as dori sa va dau o sugestie,in cea ce priveste programele dv.de informare a maselor.Salut unele programe adevarate,ca cele de la A3, corecte,urate de marile gunoaie ale neamului,pastrati-le prin aetea va spalati de unele pacate daca exista,pe langa cele multe caritabile existente,insa populatia asta are nevoie sa ii fie redata demnitatea,caracterul si dv puteti face asta,prin emisiuni lipsite de promiscuitate,prin informatii corecte,despre ce ar putea face o societate,intro perioada cumplita ca aceasta: cred ca nu ar avea nimeni de pierdut daca toti romanii ar deveni mai intreprinzatori,de ce nu introduceti in jurnal in locul acelor accidente oribile si stiri despre mai stiu eu ce nulitati cate o informatie despre cate un personaj de succes,despre cate o afacere cu bani putini,in agricultura zac terenurile nemuncite,cand ar putea fi pline de la legume pana la fructe,in industrie sunt atatea oportunitati,de ce sa fim doar consumatorii altora,si sa traim ca indienii in rezervatii sau ca sclavii pe plantatiile altora,informati si ajutatii oamenii sa inteleaga ca pot fi liberi si isi pot castiga demnitatea,important este ca cineva sa reuseasca sa ne canalizeze intro directie corecte.Si vrem sa vedem marii artisti,nu oportunistii,nu l-am vazut de mult pe T Gheorghe de exemplu cu repertoriul lui la care iti vibreaza sufletul,auzeam aseara si la Fuego aseara niste cantece superbe,inaltatoare,unde este Sava Negrean,Furdui Iancu,sau multi altii?este nevoie de ei ,mai ales in aceste triste momente in care dusmanii neamului incearca sa ne dezbine sa ne exploateze bunul simt si naivitatea.Cred ca sunteti constient,ca un bun roman,ca va revine o mare responsabilitate.Daca veti face aceste demersuri si mai marii acestei tarii vor incerca sa va inchida,vom intelege cu totii ca nu sunt doar incompetenti,prost consiliati,ci TRADATORII acestui neam si credeti-ne romanul este intradevar rabdator

  16. Pt Mirciulica Badea!…Pana acum esti printre putinii romani pe care ii respect,si ii iubesc,iti spune asta o persoana care si-a pierdut serviciul pt ca a avut ,,tupeul” sa isi spuna parerile si sa nu accepte jugul mafiei pdl-iste.NU RENUNTA..,, mogulul” va pierde daca te inlatura pe tine,va fi si el un invins.,,VAE VICTIS”…VOX POPULI,VOX DEI..As dori daca poti sa dezvolti un subiect controversat…securistii!.. De ce nu au fost ,,desfintati”si cei din America de exemplu?Poate ca sunt si dintre ei multi tradatori,dar cred ca orice tara are nevoie de un asemenea serviciu puternic,care sa il protejeze de mafia economica straina sau autohtona,de tradatorii si vanzatori de tara,care sa nu ii permita vreunei persoane scelerate,sau vreunui grup oricare ar fi el,sa se joace cu destinele unei tari,sa inrobeasca si sa umileasca un popor,oricat de naiv sau dezorganizat ar fi.Poate eu ma insel, dar cred ca cineva trebuie sa i-a taurul de coarne si sa aseze si aceste lucruri pe fagasul normal.Sper sa te vedem pana la pensie pe acest post sau altul mai important dar oricum,aproape de inima omului obisnuit.

  17. Domnule Profesor Dan Voiculescu
    Cititi cu atentie mesajul meu. Unchiul sotiei mele Kiyoko a fost rectorul Universitatii Economice din Osaka. Impreuna cu altii au pus bazele ” miracolului
    japonez „. Asa se explica ca am in familie multi economisti si diplomati.
    Am discutat cu ei despre economie si despre dumneavoastra. Am primit chiar nu mesaj. CREIATI UN CONSILIU ECONOMIC… FORMAT DIN IMPORTANTI ECONOMISTI SI CAPITALISTI ROMANI. „LIPITI” CATEVA PERSONALITATI ECONOMICE DIN VEST POATE CHIAR UN DETINATOR AL PREMIULUI NOBEL IN ECONOMIE. CREIATI UN FORUM DE DISCUTII. TELEVIZATI DEZBATERILE. In acest fel va va creste sprijinul in tara si precis prestigiul international.. Va doresc succes.,

  18. @horvath
    Intrucat v-au fost publicate „capodoperele” democratic, si necenzurat pana acum nu inseamna ca cineva o face si in prezent. E posibil sa se mai incurce printre spam-uri mailul – s-au intamplat si la case mai mari-adica mie. :)

    Mi-a placut „scriu dintr-o lume in care oamenii sunt tratati politicos” si „Mogulul nu este un ingeras sau un unchi bonom, cum incearca sa pacaleasca pe fraieri de genul dumneavoastra”. Cata politete din partea dvs :)

    punctual:
    1. cine va zis ca ne este frica de mogul?
    2.nu v-am facut responsabil de actiunile administratiei ci v-am sugerat sa faceti investigatii NOI si nu expirate, la dvs in teritoriu si veti avea parte de multe raspunsuri.
    3.cenzura se practica si la dvs.(ex.opiniei americane nu i s-a adus la cunostinta jertfele razboiului de cateva zile din Osetia de Sud, sau cu cate sute de % a crescut productia macului in Afganistan dupa prezenta americana, 11 septembrie ascuns,cauzele REALE ale prezentei militare si in prezent paramilitare in Iraq, cati irakieni au murit in urma atacurilor americane si cati au murit din cauza lui Sadam…,cine i-a „nascut” pe acesti teroristi ce sperie o planeta intreaga in prezent , de ce nu se elucideaza cauzele prelevari de organe ale sarbilor de catre albanezi etc…). Dvs ne povestiti de Patapievici…si de cenzura unui mesaj care si asa a fost facut public de peste un an de zile, periodic acelas.

    Sper ca ati vazut ca inca ma adresez cu dvs., semn ca in Romania mai exista politete, ca doar nu a plecat toata in SUA .

    Cine sunteti dle Horvath? in afara de mare cineast, fotograf,mic mogul, detectiv etc. Vad ca scrieti si la ore in care in SUA inca se doarme…

    Chiar nu v-ati prins ca eu sunt web masterul?

  19. tot pt Badea:aceiasi opinie si despre armata,care mai este,nu cea gen Oprea care fuge de la stanga la dreapta ca vrabia dupa malai,oamenii adevarati care isi respecta juramantul dat pt tara,popor,nu pt grupuri mafiote.Ce ar fi fost la revolutie daca armata nu respecta vointa poporului?sau daca securitatea lasa grupurile straine sa faca ce vor cu tara asta.De la aceste servicii asteptam,d-le Badea sa aduca lumina in tara asta,iar cetatenii acestei tari nu sunt lasi cum se crede ,sunt doar dezorganizati..sper ca intelegeti ce vreau sa spun ..lipseste doar elementul de conexiune.Ma intreb doar..sunt ele capabile si pregatite pt asta?Suntem noi pregatiti sa intelegem si sa ii sprijinim? sau le dam in cap,ii discreditam,ii desfintam cum am facut pana acum…

  20. Andron
    Ceva informatii depre mine le gasiti pe
    http://www.devagallery.com/.
    Fiind responsabil de scandalul ICR a inceput impotriva mea o campanie de
    calomnie fara precedent, fiind pe rand acuzat de legionarism, aparator a lui
    Ion Antonescu, sovin roman, ungur, semit, antisemit , mancator de sarmale.
    lipsit de educatie si mai ales spion . Probabil cel aproape de adevar este
    articolul din Hunedoreanul „Agentul 007 Deva prtegateste noi
    atacuri anticomuniste „.

  21. ANDON
    Spui sa fac investigatii in Teritoriu ca si cum SUA sau Japonia unde locuiesc ar fi un satuc sau o carciumoara. Apoi ca sa sa impresionezi asterni ca intrun ghiveci : Osetia de sud, Afganistan.,Irak. Patapievici, albanezi, productia macului, prezente militare si paramilitare.11 Septembrie ascuns, Sadam. Horvath, sau adresezi intrebari ” grele ” sine ia ” nascut ” pe acesti terorist ? Cel mai impresionant este finalul care nu poate fi descifrat nici de extra terestri. „‘de ce nu se elucideaza cauzele prelevari de organe ale sarbilor de catre albanezi etc ” De unde sa stiu eu din New York „de ce nu se elucideaza cauzele prelevari de organe ale sarbilor de catre albanezi” etc. Nu pot sa nu apreciez ca aveti simtul umorului ,inteles numai de dumneavoatra ” Chiar nu v-ati prins ca eu sunt web masterul? ” Abia rezist atacurilor antiamericane de genul „cenzura se practica si la dvs” vesti culese din ” Scanteia Tineretului sau
    chiar Urzica. Dar intrebarea care ma naucit complest a fost si va fi Cine sunteti dle Horvath? Vad ca scrieti si la ore in care in SUA inca se doarme…Ca si cum in SUA ar fi un singur fus orar. Am recitit de mai multe ori textul dumneavoasta si ma intreb daca nu este un cod care nu poate fi descifrat nici macar de dumneavoastra,

  22. ” MOGULUL CENZURATOR INTRA IN COLIMATOR”
    CENZURAREA MATERIALELOR MELE CONTINUA
    TITLUL COMENTARIULUI A FOST
    MOGUL CURAJOS SAU IEPURE FRICOS ?
    EL SE REFEREA LA CONSPIRATIA NATIONALA DE ASCUNDE
    O SCRISOARE A 57 DE CONGRESMENI SUA ADRESATA PRESEDINTELUI
    OBAMA CARE CONSIDERA CONTRABANDA DE ARME ROMANESTI UN PERICOL EXISTENTIAL PENTRU SECURITATEA STATELOR UNITE.
    NU RAMANE DECAT SA CITEZ CNN CARE CONSIDERA CA ROMANIA A INCEPUT UN RAZBOI NEDECLARAT IMPOTRIVA SUA.
    SE ADAUGA ANUNTUL FACUT DE SEATOAREA FEINSTEIN PERSOANA CARE RASPUNDE DE FBI SI CIA CARE FACE CUNOSCUT
    CAPTURATRA UNUI VAS CU 8.OOO DE ARME AK-47 DE FABRICATIE ROMANEASCA PORNIT DIN PORTUL CONSTANTA.
    TOATE EXPORTURILE DE ARME POARTA SEMNATURA MAFIOTULUI SUPREM
    TRAIAN BASESCU sef peste-Consiliul Suprem de Aparare a Tarii 
    TACEREA CONSPIRATIVA A TRUSTULUI VOICULESCU ESTE MAI MULT DECAT SUSPECTA,
    NU RAMANE SA CEREM CA SENATORUL DAN VOICULESCU VICE PRESEDINTELE SENATULUI SA CEARA O ANCHETA PARLAMENTARA LA ADRESA PERSOANEI DUMISALE.
    IN CAZUL IN CARE CENZURAREA MATERIALELOR MELE CONTINUA VOI TRIMITE UN MEMORIU AMBASADEI SUA .

    CITITI DESPRE CONSPITATIA MOGULIANA PE ROBERT HORVATH DEVA BLOG

Comentariile sunt închise.