Îi asigur pe liderii sindicali amenintati si amendati cu sârg în aceste zile pentru delictul de opinie si manifestare publică de sprijinul meu. Vor beneficia de juristi competenti pentru a contesta amenzile fără precedent cu care s-a soldat curajul lor de a striga adevărul.

Si, dacă, prin absurd, amenzile vor fi mentinute, îi asigur că nu vor plăti ei sumele disproportionate cu care îi amenintă statul român: există încă oameni puternici, responsabili si care nu se tem în România.

35 COMENTARII

  1. Asa este. Ati putea din banii lui Ceausescu pe care i-ati furat sa-i ajutati pe sindicalisti. Ca un Monte-Cristo al anlor `90. Domnule, nu realizati ca orice ati face sunteti discreditat total ? Nu realizati ca in forul lor interior va injura si cei de la televiziunile pe care le patronati ?

  2. @titirezul: In ultimul sondaj, care e mana liberalilor, Voiculescu era in topul celor mai populari 5 politicieni, amigo. Deci mai usor cu textele GDSISTE, vremurile s-au schimbat si Mogulu e mai iubit decat CHIORUL.

  3. Comoara acestui Monte-Cristo autohton { Ceausescu = abatele Faria } poate cumpara si pe liberali, si sondajele. Crin are nevoie de bani pentru poker.

  4. @titirezul
    De ce, e suparat Basescu ca nu a apucat si el odata cu ceilalti? Lasa ma ca fura acum de la pensionari pensiile, de la copii alocatiile si indemnizatiile mamelor sa fie mimoza fericita.

  5. La multi ani ! Multa sanatate si mult succes !

    Multa fericire sa aveti si dvs si cei pe care ii ajutati !

    cu multa consideratie
    voluntarii ASOCIATIEI SPERANTA OMULUI SINGUR PETROSANI

  6. Frumos gest domnule Voiculescu, felicitări pentru iniţiativă! Oamenii ăia au ieşit în stradă pentru noi toţi, dacă mi-aş permite din punct de vedere financiar, şi eu aş contribui la plata acelor amenzi ilegale. Dumnezeu să ne ajute pe noi ca popor şi ca ţară să scăpăm de dezintegrare, din păcate spre aia ne îndreptăm rapid… Chiar nu se poate face nimic concret pentru debarcarea lui Nea Căcare? Cât mai trebuie să suferim?

  7. @titirezul:
    Titirezul a fost rasucit bine si apoi lasat sa cada, dar nu pe o suprafata plana, ci in mocirla , nu a mai putut continua sa se invarteasca pentru ca s-a infundat in ea definitiv. Tot ce a mai putut face a fost sa improaste cu noroi . Esti grobian.

  8. O ULTIMA SPERANTA PENTRU ROMANIA AFLATA
    IN FUNDUL PRAPASTIEI !

    Lucrurile de la distanta se vad mai bine. Regimul Basescu a-si traieste ultimele
    zile. Schimbarea guvernului si suspendarea lui Presedintelui nu va rezolva
    iesirea din criza . Un grup de incompetenti si hoti va fi inlocuit in curand de un alt grup de hoti si inconpetenti. Vom asista la o continua disolutie a statului si chiar un vid de putere. Democratia va fi inlocuita de vointa strazii. Aceasta sitiatia va duce la conducere un regim extremist de tip fascist de culoare rosie verde. Acest grup va veni la putere dupa o ” baie de sange ” numindu-se salvatorul natiunii .

    Aceste mafii numite clasa politica sau succedat de la ..89 ducand Romania in prapastie. Nu stiu daca propunerea mea este o solutie dar macar este o speranta.
    La varful statului trebue instalat o persoana neutra in afara intereselor politice si de gasca. Iar in fruntea guvernului trebue asezat o persoana competenta economic cu experienta manegeriala.. DAN VOICULESCU ESTE SINGURA PERSOANA CARE COMBINA EXPERIENTA IN DOMENIUL POLITIC CU COMPETETA FINANCIAR ECONOMICA. ESTE PRINTRE PUTINII OAMENI CARE POATA SA CONDUCA O MARE COMPANIE IN ORICE COLT DE LUME.
    Nu vreau sa conving pe nimeni dar ziua experimentelor post revolutie a trecut. Vine iarna si foamea. Oamenii vor ocupa strazile stiind ca fortele de ordine nu vor intervenii. Se apropie ora prea tarziului ……..
    Pana la proba contrarie, monarhia a fost singurul sistem in cadrul caruia Romania a inregistrat un salt de un ordin de marime. Asta nu inseamna ca republica e prin ea insasi un sistem nociv natiunii romane. Romanii sunt liberi sa-si aleaga calea. Daca vor sa mai sacrifice inca o generatie… si inca una… si inca una… e alegerea lor.
    In ultimii 20 de ani, combinatia romani+republica a demonstrat ca si tranzitia poate deveni permanenta…si fundul prapastiei asigurat.
    SPERANTA PENTRU IESIREA DIN CRIZA ECONOMICA, MORALA SI RASIALA !
    – UN REGE TANAR EDUCAT LA LONDRA, NE BALCANIZAT ACCEPTAT DE CURTIILE REGALE ALE EUROPEI. UN ARBITRU NEUTRU AL VIETII POLITICE , DEASUPRA PARTIDELOR SI INTERESELOR DE GRUP.

    CONDUCATORUL STATULUI ROMAN- REGELE NICOLAE ( singurul urmas legal al coranei Romaniei )
    PRIM MINISTRU : DAN VOICULESCU -UN OM COMPETENT IN TARA INCOMPETENTEI GENERALIZATE, IN TARA CEA MAI CORUPTA DIN EUROPA
    SI PROBABIL DE PE MAPAMOND.
    Am trimis o scrisoare printului Charles vrand sa-i aflu opinia despre aceasta ideie. Raspunsul a venit promt “Propunerea de a se reveni la monarhie prin varul meu Nicolae este extrem de interesanta.Ea va ridica prestigiul international al tarii, dar in ultima istanta totul depinde de vointa poporului roman ”
    Despre Dan Voiculescu Pintul Chales raspunde :” In acest moment de criza cel mai important pentru Romania este aducerea unui guvern care sa inlocuiasca incompetenta. UN PRIM MINISTRU COMPETENT ESTE MAI IMPORTANT DECAT ORICE AFILIATIE POLITICA IN ACEST MOMENT. Europa este ingrijorata profund de ce se intampla in acest moment in Romania.”
    CHIAR DACA NU EXISTA O SOLUTIE EVIDENTA ROMANII TREBUE SA INCERCE SINGURA SANSA RAMASA. EI TREBUE SA-SI ACORDE MACAR O SPERANTA………..O ULTIMA SPERANTA.

    Robert Horvath DEVA Cineast New York- Tokyo
    http://devanewyork.blogspot.com/
    http://www.devagallery.com/

  9. Stimati domni

    sindicalistii care au primit amenzi si nici nu au fost la greva ii sfatuiesc sa-i dea in judecata pe penal ca abuz in serviciu pe sefii care au ordonat acest lucru, si conform codului de conduita a functionarilor publici daca il pierde procesul nu va mai putea fii angajat in functie publici.
    Pentru ceea ce spune mai sus Cosmin putem sa deschidem niste conturi bancare in care oricine doreste sa-i ajute pe sindicalisti sa depuna o anumita suma. Aceste conturi sa fie facute publice prin intermediul presei scrise si mass media ca poate reusim sa trezim spiritul de solidaritate la romani.
    Haideti sa punem mana sa ne ajutam si oprim genocidul din ziua de astazi. Haideti sa fim solidari cei satuli de minciuni, cei care ne auzim bunicii rugandu-si moartea din atata trait bine. Haideti toti cei care ne gandim cu noastalgie la momentul cand aveam un doctor in sate, o scoala, un camin cultural, un intelectual care ii invata pe copii sa scrie. Haideti toti cei care sunteti satui sa vedeti tinerii plecand ca slugi in strainatate pentru o bruma de bani, avand grija de parintii altora si pe ai lor lasandu-i in grija lui Dumnezeu. Haideti toti cei care nu va mai ajung banii pentru plata cheltuielilor, sa pentru a cumpara un medicament sau o ciocolata copiilor.
    Haideti sa ne unim si sa il contrazicem pe marele corifeu al filosofiei europene Emil Cioran care si-a plecat genunchiul in fata lui Dumnezeu cerandu-si iertare pentru ca s-a nascut roman. Toti cei care tanjesc pentru viza sau cetatenia altui stat, putem sa facem ceva. Totul depinde de noi.

  10. Acolo este vorba despre faptul ca regulile nu au fost respectate. Daca marsul era autorizat doar pe un anume traseu de ce manifestantii nu l-au respectat? Daca noi nu respectam regulile ce sa mai asteptam atunci de la Basescu? Sau mergem pe rpincipiul ca daca basescu nu le respecta noi de ce sa le respectam….

  11. Frumos gest..dar acuma ca v-ati exprimat public sprijinul sigur acele amenzi se vor da, doar pentru deliciul lui Basescu de a va mai da un branci.

  12. Mesajul meu către toţi liderii sindicali :

    Luptaţi cu bărbăţie dragi lideri sindicali ;
    Să nu vă fie teamă căci nu vă-mpuşcă
    Lacheii lui Boc şi Igaş ori alţi papagali ,
    Fiţi însă vigilenţi : javra ordinară muşcă !

  13. DIN ÎNŢELEPCIUNEA JAVREI ORDINARE

    Duduie economia românească. E un motor bio în cinci timpi (L,M,Mi,J,V) reduşi la doi (S,D) când nu duduie pentru că dudu’ e mâncat de viermii de mătase artificială, unica frunză salvată aflându-se la Nuţa {rromica văcsită care freacă mâţa).

  14. Incet, incet, ne apropiem de o noua lovitura de stat. Nu de alta, dar altfel Zeus nu are cum sa devina pamantean.
    De ce nu apeleaza partidele din Romania la legislatia si ajutorul european pentru a-i debarca pe cei care ne conduc? Cine stie….
    De ce nu incearca sa se impuna altfel decat prin declaratii publice? Usor sa iti dai seama…

    De asta „nu imi place” politica..cel putin nu cum e facuta in Romania…prea perversa! Cred ca ar trebui sa luati cateva locuri de la mine.

  15. E un sentiment placut pentru noi, muritorii de rand, sa nu ne mai simtim singuri si neajutorati in fata abuzurilor unui stat dement. Desi nu am caderea sa va cer acest lucru, va rog, amintiti-va de un alt om aflat intr-o mare nevoie:asistenta de la Giulesti. I s-a facut o teribila nedreptate, iar familia ei, cred, nu-si poate permite serviciile unui avocat de elita. Multumesc.

  16. PROVERBE CHINEZEŞTI

    Cu bani poţi cumpăra : Dar nu poţi cumpăra :
    O locuinţă Un cămin
    Un ceas Timp
    Un pat „Odihnă”
    O carte „Cultură”
    Un medic Sănătate
    O pozţie „Respect”
    Sânge „Viaţă”
    Sex Iubire

    P.S. Memoraţi-le ! Poartă noroc…

  17. @ Pentru toti !

    O perioada, nu am mai intrat pe acest blog, nu ca m-as fi suparat, dar mi-am dat seama ca scriu degeaba. Majoritatea comentariilor de aici, erau pe langa sau pe nicaieri. Nimic concret sau la subiect. Asta vad ca se intampla si acum ! Pai… sa o luam asa : daca tara asta e condusa de un betiv si-o curva, nu se face nimeni vinovat, decat poporul care i-a votat. Acum, pe langa cei care au pus stampila pe Base, sa mai inghita in sec si cei care nu au fost la vot, dar au pretentia sa-si dea cu parerea ca trebuie suspendat. Stiu multi care in ziua votului au fost la munte, pe la gratare, chefuri, etc. si cand au vazut ca a iesit primul betiv al tarii din nou presedinte, nu mai puteau de oftica ! Sa fim seriosi… asta ne e neamu’ si ne meritam soarta !!! O sa vedeti, ca daca il suspendam pe dictator ( eu zic ca scapa usor numai cu atat…), asa cum l-am mazilit si pe celalalt in ‘ 89 o sa curga in Romania numai lapte si miere. Sa fim seriosi ! Romania va fi in continuare o tara unica in lume. Romania = romania = manele, telenovele, tigani cu clanurile lor cu tot, lume interlopa, beizadele de politicieni si „prosperi oameni de afaceri”, curve si masini de lux, figuranti si snobi, votangii pe un mic, o bere si-o sapca, tarani si tarani de oras, ghiolbani si badarani, etc. Vor disparea muntii de gunoaie, jegul si nesimtirea, Bancile care ne jecmanesc si ne umilesc cu concursul politicienilor ? Indiferent cine va conduce tara asta, e greu sa se mai poata face ceva pe termen scurt. Nu generalizez, dar din pacate, am fost, suntem si vom ramane pt. o perioada lunga, un neam de opincari si izmenari, curve cu doua fetze, niste lasi si pupatori de funduri. Ne punem capra in fatza tuturor si ne lasam condusi de toti boratii si de toti borfasii, pe care-i numim, DEMNITARI, ALESI, POLITICIENI ?!!! Pacat ca multi dintre noi, cei civilizati si de buna credinta, trebuie sa suferim si sa rabdam toate aceste mizerii ! Nu meritam…

  18. @Codrin
    In democratie nu se dau lovituri de stat, in democratie se razgandeste poporul.
    UE nu se implica intr-o democratie: „ce alege poporul, aia papa pe urmatorii 4-5 ani”, asa ca; SA-I DIGERAM BINE! :-)

  19. Unu. Amenzile vor fi anulate, Rezulta ca nu trebuie respectate autorizatiile (sau procesele verbale nu indeplinesc conditiile cerute de lege – dar asta-i alta poveste).
    Doi. Amenzile nu vor fi anulate. Rezulta ca trebuie sa tinem ciocul mic.
    Concluzie: nici sindicalistii nici cotrocenistii nu au dreptate. Nimeni n-are dreptate. Nu exista dreptate in Rou.

  20. Dane, îmi place că aţi hotărât un calendar, o acţiune clară, concretă etc. Sper să se şi realizeze. Mă refer la suspendare, urmată imediat de o moţiune de cenzură, de schimbare a guvernului, de altă numire de premier, investire etc. Abia pe urmă vă ocupaţi de referendumul pt. demiterea Bolnavului. Sunt sceptic în privinţa ungurilor. Se cred pe ” val”, pe cai mari, câştigători ş.a. Împing lucrurile cu forţă, gândind la ceea ce au vrut mereu: Ungaria Mare. Ce uită ei este faptul că nu mai merge cu forţa – în actualul context geopolitic -, că nu pot declanşa forţări şi violenţe în favoarea desprinderii teritoriilor” maghiare”, al autonomiei etc. Pot pierde ambele ţări, la nivel de sprijin european şi nu numai, iar pe plan intern nu pot câştiga vreodată, datorită raportului diferit de forţe implicate. Ar trebui să înţeleagă asta, să o lase mai moale cu principiile politice – că oricum sunt perfizi şi perverşi, mă refer la cei din conducerea lor, evident, că marea masă a ungurilor de la noi, printre care am trăit şi eu o perioadă, nu gândesc ca şefii lor şi nici nu vor să ” le ia gâtul” românilor conlocuitori -, să-şi schimbe poziţia de forţă pe care o adoptă acum, în relaţia cu Puterea şi cu Opoziţia, şi să devină părtaşi la binefaceri, nu la distrugeri, suferinţe sau orice altceva. Eu ştiu asta – unii dintre ei se bucură de situaţia în care a ajuns România, românii, de nivelul lor de suferinţă, ca o compensare a ceea ce au suferit ungurii în trecut -, dar cred că este o formă de masochism, dăunătoare lor şi psihicului lor. Sper să înţeleagă, până nu este prea târziu, ca să nu fie măturaţi şi spulberaţi în afara istoriei cât mai curând posibil. Îmi place cum pune presiune Răzvan pe tema furtului din Parlament. Ea induce, crează, setează percepţia despre aceşti nelegiuiţi – iar termenul se referă la faptul că ei chiar sunt în afara legii. Nu mai spun că oamenii îşi capătă curajul necesar pt. a lupta cu nedreptăţile şi impunerile de tot felul ce se fac de către actualii decidenţi. Văd unde este hoţia, doresc să o pedepsească, să-i arunce – pe cei ce decid – de la putere, interzicându-le să le mai facă rău. Cu respect,

  21. Dacă aţi şti, domnule Voiculescu, câtă nădejde îmi pun eu în dvs!… Mai multă decât în celelalte partide de opoziţie. De fapt, vă văd ca pe un coordonator, ajutor al celor care, cel puţin în aparenţă, sunt mai puternici decât dvs.

    Această postare nu face decât să-mi confirme că nu greşesc în ceea ce tocmai v-am scris că gândesc.

  22. Groapa

    Presa-i plina de ticalosii:

    Speriati de preamultul simtit,

    Cei ce azi mai sunt inca vi,

    Afla de cei ce-deja- au murit !

    Mor romanii din fie-ce fleac:

    A murit ,chiar, speranta in maine,

    Boala tarii depinde de leac

    Si de o biata bucata de paine !

    Totul e cuprins de tumori:

    Nimeni nu mai poate sa scape !

    Suficient: esti roman? O sa mori!

    Ca groapa-ti are cine s’o sape !

    …Mocirlit,intr-o stare de fapt,

    Prins deja,desi nu e de vina,

    Cititorul,in stare de rapt,

    Ingrozit e, din asta pricina !

    Guvernanti,ajunge:’i prea mult!

    Nu vedeti?E chiar genocid !

    Ca cifrele scoase din pixul ocult,

    Nu sunt simple cifre :ucid !

  23. @mery: UE se implica. Vezi cazul lui Jorg Haider, Austria. Doar gandul venirii la putere a unui nationalist a determinat UE sa actioneze si sa izoleze Austria din punct de vedere diplomatic pe motiv ca „exista temerea ca, odata venit la putere, va incalca drepturile omului la libera exprimare, libera circulatie si altele”. Decizia se refera la retragerea dreptului de vot in forurile europene (Consiliul Uniunii Europene, PE, Consiliul de Ministri si altele), imposibilitatea de a numi reprezentanti in cadrul institutiilor europene (cum ar fi noul format serviciu diplomatic al UE) si alte chestii.

    Art 7 din Tratatul de la Lisabona face referire la astfel de incidente (incalcarea flagranta a articolului 2 de catre autoritatile nationale, art.2 fiind cel care face referire la drepturile omului). Daca un partid din opozitie, presa sau cateva ong-uri ar face o sesizare oficial Comisiei Europene in acest sens (cu mentionarea acelui articol -ar trebui facuta Comisarului Viviane Reding cred), sunt obligati, prin tratate, sa efectueze un control in stat si sa decida daca declanseaza sau nu o asemenea procedura.

    Deci UE se implica intr-o democratie. Parghiile exista, dar nimeni nu le foloseste…

  24. interesanta initiativa.
    problema care se oune este insa alta: despre care lideri dindicali vorbim?
    pentru ca, asa cums e intampla in romania, liderii sindicali sunt profind implicati politic.
    miscarea sindicala, o spun si din experienta, este divizata profund.

    vremurile in care un lideri sindical mergea la basescu si cera schimbarea unudi director, mai mult sau mai putin incompetent s-au dus.
    acum pana si o contabila este angajata pe criterii politice sau sindicale.

    si, o ultima intrebare, nu nu ma refer la cafeaua aia…
    cati oameni din trustul dv sunt membrii de sindicat?
    retorica intrebarea… substratul este altul insa: cate organizatii sindicale exista in mediul privat.
    maxim 3. si va spun si motivul principal:
    in romania sindicatele nu sunt constitutipe pe profesii precum in occident ci la nivel de ramura industriala. ceea ce este o tampenie.
    pt ca avem contabili, mecanic, soferi, dactilografe/secretare, femei de serviciu, magazioneri, etc. membrii in acelas sindicat.

    sa va mentionez ca unii patroni te oun sa semnezi ca nu vei face parte din nici un sindicat la anagajare? iar daca te inscrii au dreptul sa te dea afara ?

  25. Pentru furtul grav din Parlament, comis de Roberta in timpul votarii Legii Pensiilor, nu exista nici o portita legala de dare a ei in judecata? PC are o seama de juristi bine pregatiti care ar trebui sa ia missa-portocalie de codite. Daca da, nu inteleg de ce n-o faceti?

  26. PRICEPI DÂRDALĂ

    Revolta de ieri a poliţiştilor din Ecuador l-a silit pe preşedintele acestei ţării să se retragă într-un… spital, situaţie care a determinat CNSAS s-o lase-n floci problema cu raportul asupra evenimentelor din 24.09.2010. Surse de gaura cheii afirmă că la Spitalul 9 se amenajează un bloc protector în aripa cea mai nervoasă, pentru pacientul de la Cotroceni, ca loc de meditaţie translucidă cu ocazia sărbătorilor din jurul datei de 07.10 2010.
    Şi lui Ceauşescu i-au întors curul blindat, poliţia, armata – chiar şi securitatea – că altfel n-o mierlea, de unde ideea că repetiţia e… speranţa românilor.

  27. Motto : Clasa muncitoare se amuză.

    MIE-MI SPUI

    Doamna ministru Anca Boagiu face un inopinat la Staţia cfr Căţelu unde surprinde un revizor tehnic de vagoane ce efectua o lucrare din revizia tehnică la sosire, unui tren de marfă lung de 800 m, lovind cu ciocanul special fiecare din cele 320 de roţi ale vagoanelor, şi-l întreabă:
    – Cu ce scop loveşti roţile ?
    – Astea nu-şi spun păsul pân’ nu le ciocăneşti…
    – Mie-mi spui !

  28. Domnule Web Master
    Sunt ziarist de investigatie. Reprezint impreuna cu sotia mea Kiyoko televiziunea
    si importanta agentii de presa Japoneza in SUA. Ca membru al clubului de presa straina am legaturi profesionalale si personala cu numerosi ziaristi. 15 ani ani de presa m-au ajutat sa creiez surse credibile la care nu au acces poate ziaristii din tara. Cu alte cuvinte informatiile mele trebue sa ajunga pe blogul Dan Voiculescu.
    Situatia din tara este prea seriosa sa ne jucam cu aparitii intarziate sau cenzurari.
    Va multumesc.

  29. @Valiberal … respect . atat dar ce folos

    @ RH ..bai nene esti limitatat rau … te mai dai si victima . adminul are menirea de a mentine un echilibru si a cenzura excesele iar dumneata ori esti un robot care spamezi continuu inutil . ai un mail a lui DV scrie pe el pana lesini dar nu ne mai intoxica pe noi restul . ai scris 10 randuri in care are facut 20 greseli gramaticale .

    @ admin ..da-i te rog lu RH un extras din regulamentul de postare sa inteleaga ca nu suntem obligati sa suportam aberatiile lui . ms

Comentariile sunt închise.