Mai tineti minte postarea asta ? Si mai ales dorinta din final:

Si mi-as dori ca, peste ani, când o vom urmări pe marile scene, să ne putem spune cu sentimentul minimei datorii împlinite: si noi, românii, am făcut ceva pentru acest copil.

Ei bine, se poate: cu tenacitate, cu atentie, cu timp dedicat lor – si nu bălăcărelii zilnice de pe scena publică – copiii nostri pot creste frumos si pot să-si împlinească visele. Priviti aici.

17 COMENTARII

  1. Da mogulule, toti suntem niste copii… dar cu niste parinti foarte obraznici care nu ne dau de mancare, nu ne duc la scoala, nu ne trateaza cand suntem bolnavi si in definitiv vor sa scape de noi… :-(

  2. @DV: foarte frumos…dar trebuie aplicat la scara mult mai mare!

    Am vorbit si cu dna Cristea despre proiectul pe care il aveti in desfasurare cu fundatia, in mare, am mai citit si pe net(+pe surse). Dragut si asta, dar…trebuie ceva mai mare.
    Apropo, rugati pe cineva sa verifice anuntul de comunicare a rezultatelor la „Bucuria de a fi propriul tau stapan” (http://tanarantreprenor.ro/?p=167). Greseli gramaticale+o lipsa prea mare de diplomatie in exprimare. Cred ca cine a scris comunicatul ar trebui trimis in training pe comunicare publica.

  3. Scrisoare catre Motan

    Dragul meu Motan,

    E prima scrisoare catre tine. Probabil ca nu o vei citi, dar eu iti scriu. Una din fundatiile tale a lansat o interesanta campanie pentru ajutorarea celor care nu prea au avut noroc in viata. Ideea e buna in principiu si sper sa faca pe unii sa zambeasca. Iti transmit ca nu am nici un dubiu asupra onestitatii cheltuirii sumelor ce vor fi stranse.

    Totusi, zici ca esti om de afaceri. Nu stiu cum te-a invatat pe tine Fuad sa faci afaceri sau ce ai inteles tu. Oamenii aia pe care i-ai angajat tu acolo fac o campanie de 2 lei (joaca farmville pe facebook -> verifica peretele). Simpla oferta a unui cont in care oamenii doneaza cel mai valoros lucru de pe lumea asta – banul, e total jignitoare. Fundatia ta nici macare nu are un site consistent din care sa ma informez asupra proiectelor desfasurate, expertiza, recomandari, etc. Mai departe, campania nu prevede nici o schema de recunostinta pentru cei care doneaza. Fundatiile certificate – de exemplu AKIM, ofera trei variante (multumire nominala, multumire anonima, multumire partiala). Nu toti vor sa ramana anonimi. Pe de alta parte, unii ar vrea sa doneze bunuri nu numai bani. Probabil stai prost cu logistica si fetele de la fundatie joaca farmville. Dar, nu te astepta sa iti dau cel mai valoros bun al meu – banul fara ca voi sa faceti nimic. Puteti inchiria un spatiu si organiza transporturi. Daca e prea greu, puteti face un contract cu Posta sau firme de curierat astfel incat sa pot trimite pachetele cu ajutoare direct la sinistrati pe cheltuiala fundatiei. Cheltuiesc si eu, cheltuiesti si tu. Asta o rezolvi repede: trimiti niste cupoane / vouchere doritorilor de a dona.

    Personal am 30 kg de haine pe care le pot dona oricand. Si mai am cunostinte care pot face asta cu bunuri. Sper sa strangem vreo 500 kg. Avand in vedere cele de mai sus – neincredere in capacitatea fundatiei tale de a gestiona banul, ne organizam noi. In fond asta si inseamna actiune civica – oamenii se intalnesc si muncesc in folosul comunitar. In incheiere, te felicit pentru incercarea ta, dar imi pare rau sa te anunt ca salariatii tai de acolo, desi lucreaza la privat, tot ca niste bugetari se comporta.

    Ab imo pectore, Liviu Pantazi.

    PS: Refuz sa cred ceea ce zic unii ca prin campania asta , tu faci reclama mascata pentru Care_fura (Carrefour) si le faci si vanzare pe praful asta.

  4. Domnule Voiculescu, incercati, cumva , sa-l contactati pe domnul care va scrie aceasta scrisoare. pe blogul de mai jos…Daca are cu adevarat intentii bune, ceea ce e foarte posibil, ajutati-l sa le puna in practica…E lucrul cel mai bun pe care il putem face pentru cei mai putini norocosi si cu siguranta, un lucru mult mai placut in ochii lui Dumnezeu, decat certurile , palavragealainutila si balacarelile zilnice. Am incredere in dumneavoastra ca veti actiona in a sprijini initiativa acelui om, daca ea, repet, este reala. Vreau sa am incredere. TREBUIE SA AM INCREDERE, pentru a mai ramane in aceasta tara, plina de vorbe, vanate de vant!
    Cu speranta, un OM BUN.

    P.S Personal, ador motanii. Am 5. Si nici unul, nu m-a dezamagit ,nici macar o singura data…

    http://exob.wordpress.com/

  5. MOGUL PLIN DE TANDRETE SI UMANITATE
    ACTIUNILE DUMNEAVOASTRA PLINE DE UMANITATE MERITA APLAUZE.
    DAR FIECARE LUCRU LA TIMPUL LUI. SUNTETI URMARIT DE TOATE SERVICIILE ROMANESTI. 40% DIN INFORMATII PROVIN DIN AGENTI INFILTRATI.
    TRIMIT O LISTA COMPLETA TRIMISA DE OAMENI DE BINE DIN SERVICII CARE SE IMPOTRIVESC TRANSFORMARII SERVICILOR INTR-O GARDA PRETORIANA
    CITITI LISTA SI FACETI CURATENIE IN INTERESUL DUMNEAVOASTRA SI A DEMOCRATIEI IN ROMANIA.

    AGENTUL LUI BASESCU LA ANTENA 3
    Acest Badin nascut cam greu si nedorit, dezavantajat de soarta inca in faza de conceptie a primit o bursa de la securitate la cateva saptamani dupa revolutie si trimis in Elvetia sa se infiltreze in mijlocul familiei regale. Cu ajutorul unui infiltrat mai vechi fostul maresal al palatului Ion Mocioni Starcea este primul agent al noii securitatii care sa intalnit cu regele Mihai. Dupa aceasta vizita monarhica Badin devine din educator needucat ziarist. Este preluat de serviciul extern cu ordinul de a patrunde in diaspora din SUA.
    Trusturi întregi de presă au fost preluate de serviciile secrete românești. Generali SIE și SRI fac curățenie în redacții în rândul jurnaliștilor nesupuși. Infiltrarea printre ziaristi este metoda preferata a servicilor impotriva Mogulilor presei. Unul din ei este Andrei Badin de la Antena 3.
    Domnule Dan Voiculescu
Nu demult detectivul care se ocupa de cazul meu ma anuntat ca unul din raufacatori a fost prins a inceput sa vorbeasca. Desvaluirile acestuia sau referit la o organizatie criminala straina care actioneaza pe teritoriul SUA. A intrat pe fir serviciul FBI. Am predat specialistilor o proba extraordinara care a atras atentia asupra Antenei 3. Intr-o fotografie sustrasa din studioul meu apar pe bloguri romanesti cu agentul Andrei Badin un vechi angajat al serviciului extern.
Mentionez ca nu m-am intalnit cu comentatorului Antenei 3 Badin niciodata in viata.
CITITI : http://devanewyork.blogspot.com/2009/11/atac-banditesc-ordonat-de-basescu-la.html
Va rog in consecinta deshideti o ancheta. Curatati televiziunile si publicatile dumneavoastra de agenti de diversiune. . Fara voia dumneavoastra Antena 3 
este involvata intr-o conspiratie care intra in perimetrul legilor americane. Spargerea intr-o singura noapte a sapte companii americane de catre agenti straini este o actiune de o gravitate speciale. Inchei cu o constare. In Romania cu bani si influenta se poate musamaliza orice. Prin aceste meleaguri…..NU.
    CONCLUZIE : SCAPATI DE ACEST AGENT AL SERVICIULUI EXTERN NUMIT
    ANDREI BADIN. SURSELE MELE SUNT SIGURE SI DEMNE DE TOATA INCREDEREA. VA ASIGUR CA VETI FI RECUNOSCATOR PENTRU INFORMATIILE FURNIZATE.

  6. Dle Voiculescu,Administrator,Moderator etc etc…Nu e prea productiv sa aveti un articol pe zi….
    In primul rand nu dati timp pentru accesari a blogului si raspunsuri,comentarii interactive..(in acest sens blogul pare un jurnal personal care nu asteapta cu adevarat comentarii…pozitive sau negative)
    In al II lea rand ma indoiesc ca in fiecare zi ar aparea actiuni si teme de interes public..sociale,politice sau pe activitatea Fundatiei Dan Voiculescu…pentru care ar trebui sa existe(daca nu exista deja) un forum,blog destinat activitatii fundatiei…solicitari de sprijin,multumiri .opinii etc etc…
    Poate un articol pe saptamana m-ar opri zilnic pe acest blog …sa comentez articolul si sa comentez cu blogherii…sa ma cert cu stapanul blogului sau sa-l omagiez,tamaiez ….poate iese ceva ….

  7. De ce nu sunteti la Consiliul National al PC domnule profesor? va este rusine de partidul care nu se mai regaseste in nicio parte e esicherului politic, sau de „vajnicul” si lamentabilul presedinte de paie pe care l-ati pus in locul doamnei Popa? V-ati uitat vreodata pe lista cu vicepresedintii partidului? Sa vedeti ce nu ati mai vazut? Bufnite, papagali si alte pasareturi, care nu au ce cauta pe langa un om ca dumneavoastra…Probabil ca de asta nu ii chemati niciodata la actiunile dvs., dar partidul asta nu va mai exista daca nu va mai ocupati de el. Doamne ajuta!

  8. Intr-o tara pe care mi-as dori sa o numesc cu MANDRIE „Romania MEA”, Tradatorul ar fi lasat fara drepturile aferente fostilor sefi de stat, anchetat, trimis in judecata (ajung la acest pas pentru ca faptele din dosare sunt de notorietate publica, iar pregatirea imi permite sa apreciez ca sunt motive suficiente pentru trimiterea Tradatorului in judecata) si, daca este gasit vinovat, incarcerat.

    In Romania celor ce-si vand votul cui ofera mai mult, Tradatorul se va bucura de tot luxul asigurat de banii furati de la toti romanii (aici Tradatorul nu face discriminari), ne va privi crucis atunci cand se va impletici, purtat de mrejele bahice, catre limuzina de lux (Tradatorul e fan Logan doar la serviciu), va trosni cate-o tiganca imputita ori un prescolar carliontat (chiar pe ambii simultan daca va fi in forma), va face frecventa ruta Mihaileanu (casa furata) – nunta/botez/taiere de mot (neaparat de interlopi) – Coasta de Azut (numai sa-i arate Rozaliului ca poate si el), va incerca s-o mai „tureze” pe magnifica Nuti (nu-i va mai reusi pentru ca nu va avea cu ce functie sa o plateasca.. in avans – cum se obisnuieste) si ne va mai scuipa arogant pe la diferite emisiuni pe la care sunt prezenti acum cei ce au vandut tara pe 2 lei acum nu multa vreme (pentru ca „spalata e ca noua”).

    In tot acest timp, generatia mea va trai de pe o zi pe alta din mila parintilor, frustrati fiind de faptul ca suntem prea putini care maraim cu ura printre dinti:

    Să nu dea Dumnezeu cel sfânt,
    Să vrem noi sânge, nu pământ!
    Când nu vom mai putea răbda,
    Când foamea ne va răscula,
    Hristoşi să fiţi, nu veţi scăpa
    Nici în mormânt!

    Cu respect,
    Un proaspat absolvent de master in administratie publica (pe scurt: somer – si nici macar!)

  9. Celui din „Acrostih”:

    LA MULŢI ANI CU SĂNĂTATE ŞI FERICIRE !

    D intr-o limbă de cuvinte,
    A m dorit să zic română,
    N umai flori port într-o mână ;
    VeDe Domnul, că-s cuminte !
    O priţi timpul, să se-adape
    Î nghiţind aghiazma vie
    C upajată sfânt din ape,
    U nduite-n Românie…
    L asă-ţi inima să bată pentru noi –
    E piderma ţării mamă –
    S cut ascuns în anagramă ;
    C iuguliţi de purici gălbeji, de gunoi.
    …………………………………………………..
    U ite cerul ne zâmbeşte, prin maramă !

    P.S. Cu o zi mai devreme.
    Poate, mîine, TB ne face un cadou – demisia sa..,

    iluminatu
    24.09.2010 la 15: 37

  10. @emanuela sanfarea: lasa, nu mai plange. Cand voi fi eu mare, se va renaste PC-ul (desi nu sunt membru de partid). Oricum subscriu: are nevoie de o strategie mult mai buna. Nu discut de ideologii. Sunt liberal in gandire, conservator in anumite puncte de vedere, imi place idealul socialist de organizare al agriculturii, dar putin modernizat. Si intotdeauna subscriu idealurilor ecologiste ale verzilor europeni (nu ale PV-ului nostru).
    PC-ul are nevoie de o strategie clara de comunicare si promovare si o echipa puternica de facilitatori. PNL a inceput sa mai recupereze la capitolul asta (desi Crin Antonescu personal inca mai are de invatat).
    PC-ului ii lipseste carisma si puterea de impunere a mesajului.

  11. La frumoasa varsta de 64 de ani va urez multa sanatate, putere de munca si sentimentalism, calitati cu care v-a inzestrat Bunul Dumnezeu prin parintii dumneavoastra. Ii rog pe acestia, la care ma alatur si eu sa va transmita sincere succese si satisfactii in continuare. LA MULTI ANI!!!!!
    P.S. Imi este dor de dumneavoastra si doresc mult sa va intalnesc personal pentru a va sugera cateva idei ( ganduri sincere)spre binele celor care ne inconjoara. Pana in prezent v-am urmarit pe ecran tv de 5 ori si tare as dori, pentru ca ne asemanam atat fizic cat si spiritual in foarte multe privinte, sa ne vedem personal. Sunt convins ca din nou va voi sprijini sa ocupati o functie mai pe masura stiintei si sufletului dumneavoastra pentru acest popor amarat, in special pentru copii si batrani.
    SA VA AJUTE DUMNEZEU PE DUMNEAVOASTRA SI CEI DRAGI
    Cu tot respectul Iacob Gheorghe ( Covasna) Colegiul 8 ( fratele dumneavoastra Pisoiul Felix)
    0724 078 148

  12. Mă numesc Daniel. Am mare nevoie de ajutorul dumneavoastră. Nu ştiu care este adresa domniei voastre de e-mail. Pe blog nu vreau să-mi cunoască toată lumea problema mea. Vă rog foarte mult spuneţi-mi cum aş putea să vă contactez.
    Vă rog să nu mă ignoraţi. Aveţi scrisă adresa me de e-mail.

Comentariile sunt închise.