Preşedintele nu ştie decât de frică. Iar cea mai mare frică a sa este suspendarea. Este bine că a decis să retrimită Legea pensiilor în Parlament. Este o lege incorectă. Trebuie să modificăm valoarea punctului de pensie şi vârsta de pensionare.

Iar pentru preşedinte am un mesaj direct, care îi este foarte familiar: Traian Băsescu, de ce ţi-e frică, nu scapi!

32 COMENTARII

  1. Va trebui sa fie regandita toata suspendarea acum, s-a cam evaporat „laitmotivul” deocamdata.

    Off-topic P.S: S-a intamplat o crima astazi la Craiova;victima un elev. Ideea este ca in TOT sistemul educational este o debandada, iar violenta, atat fizica cat mai ales verbala, este ceva la ordinea zilei. Am cunostinte profesori, care sunt amenintati, in fata clasei, de catre „elevii-smecheri” si nu au ce sa le faca !
    Nu mai spus ca sunt aproape obligati sa treaca toate nulitatile !

  2. Da, Dane, aşa este. Ţi-am spus că de data asta a găsit varianta de scăpare, dar la următoarea – adică la moţiune -, va fi nevoit: ori să accepte premierul majorităţii, mă refer la altă majoritate, evident, ori va fi suspendat, datorită încăpăţânării de a numi ce-i trece prin cap, pe Mircea, frate’su, de exemplu. Aveţi grijă cu presiunea pe cei din coaliţia de guvernământ actuală( ceea ce fac în prezent membrii sindicatelor, este foarte bine-mă rog, vor face), vedeţi cum negociaţi cu ei, că sunt doar oameni, cu nevoi şi ei, cu slăbiciuni, cu visuri( aspiraţii) pe mai departe etc. Totul este negociere, artă, presiune- hai, că nu vreau să spun despre şantaj electoral şi nu numai, despre acţiuni mai dure de convingere sau alte situaţii. Ele există în prezent, se practică de alţii, dar cred că voi puteţi reuşi cu mai multă diplomaţie, cu efectul speranţei asupra lor, cu înţelepciunea contextuală ş.a. Îi puteţi lăsa în ofsaid, pe cei din PDL şi UNPR, că ei sunt nucleul dur, încăpăţânaţii, fricoşii de ceea ce li se va întâmpla ş.a.m.d. Ceilalţi, mai ales unii din PDL, pot fi convinşi, pot vota moţiunea sau pot forma, cu drepturile ce li se cuvin într-o nouă situaţie politică, majoritatea parlamentară, cea care face întotdeauna diferenţa şi care decide aproape totul. Inclusiv deciziile ” curţii constituţionale”! Da, mă aşteptam la decizia asta a Bolnavului, fiindcă da, îi este frică. Mai ales psihologic – traumatizantă pt. el, generatoare de furie şi dispreţ, ură etc. – prima experienţă de genul ăsta, atunci, în 2007, iar ameninţarea repetării ei te face vulnerabil, negociator, ” înţeşept”, binevoitor forţat etc. Aşa că… Succes! vouă, împreună şi să guvernaţi ţara asta – pe viitor – cu multă pricepere şi bun simţ. Cu respect,

  3. Aşa-i! Ştie numai de frică şi face numai în contra altora!
    Ar merita lansată provocarea: N-aveţi ambiţia dacă nu vă daţi demisia! Cred că numa’ de-al dracu’ şi şi-ar da-o.
    Banzai!

  4. Mie nici de …extraterestrii nu i-e frica.
    Dar sunt cetateni la care le e frica de ei.
    Iata ce am gasit, scris acum un an pe un blog al unui necunoscut pentru mine, dar al carui articol se potriveste cu ce se-ntampla prin Europa de 2 zile incoace (ma refer la cotul inrosit al Dunarii care m-a dus cu gandul la codul rosu de pericol pentru omenire -codul negru a fost deja (a se vedea dezastrele produse de titei sau derivati, inclusiv cazul Rompetrol -fiecare natie cu dezastrul ei petrolier):
    http://blogs.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendId=419351808&blogId=513767418
    p.s.oare in ce ordine sunt culorile pentru atentionarea umanitatii?

  5. p.p.s.Fiind off-topic, ma intreb daca PreaBunul Dumnezeu se joaca si vrea sa faca din albastrul Dunarii-rosu sau din Marea Neagra-rosie ? Si vrea oare sa alunge si turistii din Delta Dunarii asa cum, prin inghitirea plajelor de catre talazurile marii -nu doar prin serviciile de slaba calitate- sunt alungati spre alte destinatii posibilii turisti?

  6. E posibil ca frica sa fi fost motivul retrimiterii legii pensiilor in Parlament. Oricum, amenintarea cu suspendarea nu prea mai are baza in acest moment.

    Un demers pe care il recomand tuturor, de la simpli cetateni care apeleaza la servicii publice (educatie, sanatate, administratie publica etc.) la bugetari este cel al respectarii STRICTE a legii, ca raspuns la masurile de reducere a salariilor si bugetelor pe investitii, a celor pentru materiale.

    Cand nu se poate asigura o buna functionare a institutiilor si un trai decent pentru cetateni, atunci inseamna ca este ceva in neregula.

    Detalii aici: http://codrinpaveliuc.finantare.ro/2010/10/07/respectati-legea/

  7. Parerea mea este ca aceasta actiune a lui Basescu nu este datorita faptului ca i-ar fi frica de suspendare.Sa nu uitam ca discutam de Basescu cel imbatabil.Este atat de smecher incat nu aveti cu cel il prinde.Intotdeauna a fost cu un pas inainte de cand este presedinte.

  8. Vai de capu’ vostru Varane,

    Basescu v-a aratat inca odata ca va are la destu’ mic!…Excelenta lovitura de imagine!…A demonstrat inca odata (desi nu mai era nevoie) ca este un adevarat OM DE STAT: puternic, inteligent si face exact ce trebuie cand trebuie!
    Varane, singura solutie, inca o revolutie, una mica, asa pe la dumneata prin cartier, cu pensionarii din securime!…Ai vazut ce galben si panicat era iliescu la conferinta de presa, nici el nu se-astepta, aia uitatura inspaimantata, la un moment dat nu-si mai gasea nici scaunu’ sub sezut,..Mai mare rasu’!…Asa ca mai pune de-o „comisie de suspendare” si la rezbel, poate va paleste naibii odata sa va tziuie inteligenta!…Cred ca te costa destul, prestatia postacilor astia, lingusitori,mai fa-le si dumneata „ratie” de criza ca nu vezi ca nu va iese…Punem pariu ca si la motiune vi se-nmoaie ghenuchii ?…Si hai, in haita pe Roberta, poate-o dovediti ca pe Ridzi, ca a ramas singura „caprioara” ranita, care va satisface pofta de sange parlamentar!…Pai nu este ea cea mai „hoata” si voi cei mai „ingeri”, ai mama ei da politica Varane!…

  9. Trebuie sa mai insistati pe subiectul mitei Mercedes.Pana la urma tot trebuie sa primim un raspuns:”a fost sau nu a fost caz de mita”.

  10. Mogulule, asta cu: „de ce ti-e frica, nu scapi”, tu sti ce spui sau esti extrem de bazat? Nu de alta dar baiatul asta are in spate serviciile, Curtea, si trei sferturi de media, multa manevra in parlament, jumatate de popor suveran care fremata sa-l voteze pe dictator… deci cum faci? :-)

  11. BRAVO MOGULULE BRAVO !

    AI DREPTATE DE SI NE GANDIM POATE LA LUCRURI DIFERITE . DUMNEATA LA SUSPENDARE IAR EU LA PUSCARIE. ORICUM ESTE UN PAS INTEMEDIAR
    SI OCCIDENTUL LUCREAZA IN ACEASTA DIRECTIE.
    PANICA ESTE TOTALA. PENTRU PRIMA DATA UN STAT MEMBRU AL NATO ESTE IN PERICOL, NU DATORITA UNEI AMENINTARI EXTERNE CI UNEI AMENINTARI INTERNE……. DISOLUTUA PUTERII DE STAT.

    NATO HOTARESTE SOARTA LUI BASESCU !
    President Obama to participate in NATO Summit in Lisbon November 19-20

    The President will participate in his second NATO Summit on November 19 and 20 in Lisbon. Allies will focus on NATO’s progress in Afghanistan and ways to revitalize the Alliance to meet 21st threats and challenges. The President looks forward to discussing these and other issues with his 27 allied colleagues and NATO Secretary General Anders Fogh Rasmussen.
    UN PUNCT NEOFICIAL INSCRIS PE AGENDA ESTE SITUATIA DIN ROMANIA UNDE STATUL ESTE IN DISOLUTIE. REVOLTA POLITISTILOR CARE AU MANIFESTAT IMPOTRIVA
    PRESEDINTELUI CA SI URIASE MANIFESTATII DE STRADA SUNT UN SEMNAL AL UNEI VIITOARE RASCOALE POPULARE. .
    PROBABIL CA DEMITEREA LUI TRAIAN BASESCU VA LINISTI PENTRU UN TIMP
    APELE. SE ASTEAPTA PUTERNICE PRESIUNI IN ACEST SENS DIN PARTEA
    SEFIILOR DE STAT.

    USA PRESIDENT OBAMA SAYS TO A CABINET MEETIG
    ” I WIL NOT ACCEPT A NEW MILOSEVICI AT BUCHAREST”

    Robert Horvath Deva for Nipon PRESS

  12. @ DV

    Eu am o cu totul altă părere decât cea a dv. Iat-o :

    El, întotdeauna, a găsit soluţia ,
    Luptând precum un kamikaze,
    Şi de va-ncepe mâine revoluţia ,
    Băsescu va scăpa … doar gaze .

  13. Mda…nu a promulgat legea pensiilor, dar cu frauda din camera deputatilor cum ramane?Cand o s-o vad pe Lomberta cu bratari la maini?Altii sunt inchisi pt ca fura o paine si madame Anastase e bine mersi.
    Si totusi, cand scapam de guvernul Boc?Ca de Base nu cred ca scapam prea curand.

  14. Am vazut pe YouTube declaratia lui base imediat dupa suspendarea din 2007. Isi stapanea cu greu furia, nervozitatea. Nu credea ca i se poate intampla. In final spune ca-si va petrece urmatoarele 30 de zile pana la referendum, in mijlocul oamenilor, va merge prin sate, orase, etc.
    Acum e ingrozit de suspendare pentru ca stie ca de popor nu mai trece, ba mai rau, nici nu mai poate merge prin tara fara a fi huiduit, injurat.
    E la mana dumneavoastra, domnilor parlamentari.

  15. Antipatie a populimii care incepe sa se estompeze vazind esecurile in lant din ultimul timp ale opozitiei . Asta ca sa nu mai punem la socoteala impotenta sindicatelor , vremea rea si frigul care vin si acestea sa domoleasca focul popular . Iata de ce actiunea de suspendare are sanse sa fie un esec si mai rasunator decit cele pe care brava noastra opozitie si le-a inscris in palmares in ultimul timp . Si atunci … Atunci , ce ii ramine de facut bietei noastre opozitii ?…
    SA SE SPINZURE !

  16. CE II RAMINE DE FACUT OPOZITIEI …
    Se vede treaba ca blegei noastre opozitii nu-i sunt sufisante paparele administrate de la intii septembrie curent incoace si inca mai doreste . Pai , cine o cauta o sa o si gaseasca , n’asa? Pentru ca ultima nerozie legata de contestarea total anapoda a Legii Pensiilor pe procedura nu Ii se pare de ajuns , opozitia vine acum cu o alta si mai mare … Motiunea de cenzura … Tre sa fii bine dus cu pluta ca sa-ti inchipui ca o motiune de cenzura poate fi fructificata , chiar si victorioasa fiind , atita timp cit in scaunul de la Cotroceni se afla de fapt acela care de fapt ar trebui sa fie tinta opozitiei . Fara a fi urmata si de o victorioasa suspendare a presedintelui Basescu , motiunea de cenzura o sa se inscrie , fie si daca trece prin Parlament , intr-un si mai usturator esec al opozitiei . Atunci , se pune intrebarea , ce ar trebui sa faca opozitia ?

    Ce ar trebui sa faca opozitia ? Pai mai intii sa-si faca bilantul si sa constate ca oricare dintre institutiile statului la care ar face apel pentru scoaterea din joc a domnului Basescu o sa o trateze cu refuz . Inclusiv Parlamentul . Mai ales Parlamentul dupa miscarile parca ordonate de Basescu si executate spre deliciul lui de opozitie intocmai si la timp precum ordinele militare daca-mi dati voie sa spun asa … Iata de ce opozitia poate apela in aceste moment doar la ceea ce inca mai are la indemina , antipatia populara la adresa guvernului si a lui Basescu . Adicatelea , opozitia ar face mai bine sa se puna pe stringerea de semnaturi in vederea declansarii referendumului de suspendare . Asta cit mai poate , pentru ca anul viitor mi se pare ca o sa fie o leaca cam tirziu …

    O sa fie o leaca cam tirziu deoarece neispravitii de la putere in frunte cu Baselu stiu si ei treaba asta si déjà au inceput sa anunte masuri de relaxare incepind cu intii ianuarie 2011 . Daca masura suspendarii o sa fie adoptata prin referendumul popular , atunci actuala majoritate parlamentara o sa se faca tandari in scurt timp cu Geoana presedinte interimar . Cam asta zic eu ca ar trebui sa faca opozitia … Acuma , vreau sa fiu bine inteles … Nu am convingerea nici pe departe ca o asa actiune ar fi incununata de succes . Asta pentru ca asa cum spuneam , opozitia prin nerozia ei , a facut sa se pierda citeva luni bune de la intii septembrie incoace . Luni care-I sunt de folos lui Baselu si pedeilor . Asta pe de o parte …

    Pe de alta parte , procedind asa , opozitia mai pleaca din start cu un handicap nu tocmai de nebagat in seama . La eventualul referendum , voturile or sa le numere baseii si cum e bine stiut ca in biata noastra Romanica conteaza nu cine voteaza ci acela care numara … In fine , vinovata este singura opozitia , care ar fi trebuit sa declanseze procedurile de suspendare la intii septembrie in loc sa caste gura la basei . Unde mai pui ca exact atunci i-a apucat pe natarai si alergatul intre dinsii . Domnul Ponta dadea de-a azvirlitul cu domnul Geoana si nici bine nu termina ca se apuca de aruncatul cu pietre in capul domnului Antonescu . Evident Geoana si Antonescu s-au simtit si dinsii datori sa raspunda si iote asa constatam ca timpul a trecut total in defavoarea opozitiei care vai , nu poate sa fructifice antipatia crescuta a populimii la adresa baseilor .

    Antipatie a populimii care incepe sa se estompeze vazind esecurile in lant din ultimul timp ale opozitiei . Asta ca sa nu mai punem la socoteala impotenta sindicatelor , vremea rea si frigul care vin si acestea sa domoleasca focul popular . Iata de ce actiunea de suspendare are sanse sa fie un esec si mai rasunator decit cele pe care brava noastra opozitie si le-a inscris in palmares in ultimul timp . Si atunci … Atunci , ce ii ramine de facut bietei noastre opozitii ?…
    SA SE SPINZURE !

  17. Clasa muncitoare se amuză

    DE CE „SE RÂDEA” JAVRA ORDINARĂ

    O fotografie făcută la Bruxelles la o oră după ce aflase de moartea mamei sale, îl surprinde pe Javra Ordinară râzând cu gura până la urechi, în faţa sa aflându-se Angela Merker, şi ea râzând cu gura maxim căscată, iar alături Sarkozy, zâmbind şi el.
    La întrbarea unui reporter, Băsescu a explicat astfel râsul său într-un moment aşa de nepotrivit :
    – Angela căscase aşa o gură că i se zăreau ovarele…cât despre Sarko, el , sigur, râdea de …mine !
    – Dar doamna Merker de ce râdea ?
    – După cum se ştie, eu stârnesc râsul cumUE mă vede !

  18. Stimate domnule DV, dupa parerea mea exista in continuare motivele pentru demararea procedurii de suspendare a presedintelui. TB a retrimis legea in Parlament, ignorand si acoperind in continuare frauda de la votare. Retrimiterea punctuala, pentru un motiv ridicol, nu este decat o eschiva puerila, la care se pare ca atat Geoana ( primul. De ce ? ) cat si Ponta au muscat. Frauda ramane. Legea va trece prin Parlament, ca si cum frauda nici n-a existat. TB trebuia sa amane decizia ( promulgare sau retrimitere in Parlament ) pana ce procuratura dadea verdictul la plangerea penala depusa. Daca procuratura va decide ca a fost frauda, ce se va intampla cu legea, promulgata intre timp de TB ?

  19. @off:sincer acum,cati dintre astia care postati aici frecvent credeti ca Herr Voiculescu se ocupa personal de blogul asta?

    @on:betiv,marinar,pinnochio,abuzator de copii,etc etc,si cu toate astea,cel mai abil politician pe care l a dat Romania post-revolutionara.Cum zicea cineva mai sus,e mereu cu un pas inaintea voastra si n ati reusit nici macar o data sa aveti pana acum o victorie de imagine cat de mica asupra lui.

  20. Ai impresia ca ne pasa cumva de vendetta ta? Ziceam mai demult, tot la tine pe blog, ca de fapt nu va pasa de popor ci doar de voi si de ce aveti de impartit unii cu ceilalti. Vad ca nici Ponta nu te mai sufera si zice ca esti un om al trecutului. Cam nasol de tine, ce sa zic…

  21. Ba am vazut la astia ai vostri de la Antena 3 o Primarie dintr-un sat de analfabeti.
    Ba stai si te minuni cand te uiti la demisiile alora(alesii prostilor).
    Nici pisica speriata in ciomege cred ca nu zgaria asa pe hartie ca nerusinatii care cica sunt functionari de Primarie sateasca!
    Mai vin si cu cerinte de salarii mari!
    Ce spui patroane? Sunt de-ai vostri, putori liberale, panarame pesediste sau hoti pedelisti?

  22. @Cristoltan Nicolae – din pacate pentru domnia ta, te-ai exprimat incorect: avem un presedinte atat de ”smecher” incat s-a lasat prins de mai multe ori pentru a intra in clubul dezonorant al oamenilor manipulabili de catre papusari…

  23. @cezar – nu suport incompetenta si birocratia, un stat insa nu se poate lipsi de ele. Eu propun un numar ceva mai mic de functionari publici cu salarii multumitoare.

  24. DOMNULE VOICULESCU, AS DORI SA CITITI ACEST MESAJ.
    Doresc sa va multumesc din nou si sa va urez multa sanatate, pentru tot ce faceti, in special in problema cu casele nationalizate si cu pensiile. Nu stiu cum va interpreta guvernul hotararea CEDO cu inghetarea cauzelor. Eu inteleg ca se refera doar la despagubiri, dar cine stie…
    Regret ca nu am retinut data nasterii dumneavoastra sa va urez „Sa traiti o mie de ani fara reparatii !”

    Bine ar fi sa fie asa si Basescu sa nu scape de suspendare. Sa stiti insa ca nici de un Referendum nu putem fi siguri. Eu ascult diverse posturi de radio si acolo intra usor diversi ascultatori care isi spun parerea. Sunt mult mai multi care inca il sustin, pe el si clica PDL, decat ati putea crede.Multi au inghitit nemestecata afirmatia Robertei Anastase ca PSD-ul ar fi cerut bani sa nu voteze legea pensiilor. Multi vorbesc inca de Nastase si matusa Tamara sau de cat dezastru a lasat guvernul liberal. Si nu sunt doar oameni care au ramas la vechile pareri fiindca nu se mai informeaza, de moment ce intra pe post si discuta politica.

    In alta ordine de idei: ma ingrijoreaza faptul ca Partidul Conservator doreste sa candideze singur in alegeri. Sunteti sigur ca va atinge pragul electoral?

    PSD-ul si PC-ul spun ca la o schimbare de guvern ar avea specialisti de elita pentru ministere. Cu toata simpatia ce le-o port trebuie sa recunosc ca nu au prea dovedit asta. Un ministru de talia lui Marga, de exemplu, nu au gasit niciodata. Eu o simpatizez pe d-na Andronescu (poreclita Abramburica ) in primul mandat, dar a intors la 180 de grade reforma inceputa de Marga. Ma mir ca nu s-a intors si la trimestre, sa-i trimita iar profesorii pe elevi cu corigenta-n brate la Mos Craciun si sa faca consiliul de incheiere cand altii cumpara cadouri de sarbatori.
    Cu deosebit respect
    Antoneta

Comentariile sunt închise.