Oamenii ăstia sunt asa disperati, încât vor ajunge să-si tragă singuri palme si vor scrie sub vânătaie, cu carioca: ”Atac comandat de Voiculescu”.

49 COMENTARII

  1. Nu prea inteleg care-i legatura dintre spusele madamei cu rezultatele din turismul romanesc.? ca presupun nu fac mogulii campanie de denigrare a turismului romanesc pe plan international.
    Pai ce alt subiect cu priza la oamenii fara serviciu, la cei ce abia ajung financiar de la o luna la alta, avand o economie ce are o crestere negativa (frumos termen diplomatic), in afara de a arata cu ce se ocupa miliardarii Romaniei, de a arata cu degetul dusmanul de clasa al romanului de rand.

    Degeaba zice madama ca ei sunt de dreapta – V.I.Lenin, impreuna cu comisarii sai tot asa aratau catre aristocratia de atunci – sa fie judecati pe un camp de un tribunal ad-hoc, cu aplicarea sentintei pe loc,public ca sa vada lumea ca cineva face curatenie in tara.
    Cred ca suntem unica tara in care seful statului isi denigreaza cei mai mari oameni de afaceri ai tarii sale.

    Oare el ce promoveaza in EUROPA?

  2. „Udrea: Mogulii au vrut sa dispara Basescu. Nu stiu daca si fizic” poate fi citit si „Mogulii doresc binele romanilor”… Sincer, ati platit-o dom’ profesor? Nu de alta, dar stiam ca accepta bani (vechile obiceiuri mor greu), nu stiam insa daca si pentru ce scoate pe gura…

  3. Cred ca, din cand in cand se pierde din vedere faptul ca…”mogulii media” nu supervizeaza personal chiar fiecare articol din presa trustului lor mediatic si nici nu supervizeza anticipativ talk-show-rile de la posturile lor tv.Ar fi si imposibil, omeneste vorbind.Nici nu am auzit sa fie dati afara angajati pe alt motiv decat cel al scaderii ratingului.
    Este posibil sa se piarda din vedere in aceste declaratii si partea de populatie care chiar are puternice nemultumiri pentru scaderea puterii lor de cumparare si implicit a bunastarii minime avute pana la un moment dat si/sau a celor care au cu totul si cu totul alte optiuni politice numar insemnat,deloc de neglijat.
    Cat despre termenul mogul…cred ca sunt moguli care au facut ceva,cat de purtin, dar au facut pentru tara fara a leza pe nici un roman in buzunarul sau demnitatea lui si care nu.
    De fapt dintre toti numitii moguli…cred ca din acest punct de vedere ar trebui sa fiti intradevar ofensat fiindca sunteti alaturat mereu unui cetatean roman cum e dl.dinu patriciu sau creatura s.o.v. !

  4. p.s. nu am luat in calcul invidia, care e, oricum, un sentiment specific uman, dar care poate ambitiona sau se poate transforma in ura.

  5. Bibliotecaru Says:

    octombrie 12th, 2010 at 5:24 pm
    @ Dan Voiculescu
    Nu ne spuneţi cum a fost la turneul de şah?

    Stimate domn, dupa cum vedeti, Mogulul n-are ce sa povesteasca despre sah, ca nu-l intelege!…In schimb ocaraste „regina”!…Pe „rege” il „suspenda” si toata speranta a investit-o in „nebuni”, de legat, Mogul!…

  6. Vreau sa va spun un banc:
    Basescu este cel mai tare dintre romani fiindca a intrat in U E inainte de 2007. [U(drea) E(lena)]

  7. Soroc

    Toamna trista:toamna grea,
    Plumbul cerului apasa !
    Goala-i masa, vremea-i rea
    Si e tot mai frig in casa !

    Si tacerea-i tot mai mare
    Ganduri rele-s tot mai multe,
    Fiecare-si cata ghioaga,
    Ori securea si-o ascute….

    Plumb topit au in privire,
    Fruntile-s mai incruntate,
    Buze arse ca de sete,
    Sete mare de dreptate….

    O tacere de mormant:
    Imposibil dialogul,
    Rar,s’ aude cam atat:
    -Se apropie sorocul !

    Sterge lacrimi pe furis,
    Mama pruncului flamand ,
    Cateodat’, din batatura,
    Auzi cainele urland….

    Spaima-si face loc in sanul,
    Politrucului naimit,
    Navalindu-i mintea stearpa,
    Speriata de cutit !

    Masurand un timp ramas,
    Pan’ la ceasul potrivit
    Totul intra in cadenta
    Ignatului prorocit….

  8. O LOVITURA DE STAT ANTI VOICULESCU !
    NU ESTE NICI VICTIMIZARE NICI MASCHISM. ESTE VORBA DE PREGATIREA PSIHOLOGICA PENTRU O LOVITURA DE STAT” DE CATIFEA”. TOATE DECLARATIILE SUNT CORDONATE SI CALCULATE.
    ACEASTA LOVITURA VA INSEMNA RESTRANGEREA LIBERTATII DE EXPRESIE SI REDUCEREA LA TACERE A PRESEI LIBERE.

    SIMTAND CA OPOZITIA PARLAMENTARA NU REPREZINTA UN REAL PERICOL, BASESCU CONCENTREAZA ATENTIA IMPOTRIVA LUI DAN VOICULESCU, MEDIA LUI VOICULESCU DEVENIND SINGURA VOCE A STRAZII SI EXPRESIA NEMULTUMIRII POPULARE
    MEDIA LUI VOICULESCU TREBUE DESFINTATA.

    SERVICIILE SECRETE AL PARASESC PE ZI CE TRECE.
    BASESCU REALIZEAZA CA TREBUE SA JOACE RAPID PE O SINGURA CARTE.
    ESTE UN LUP INCOLTIT EXTREM DE PERICULOS CARE ACTIONEAZA IMPOTRIVA LOGICII . IN PARANOIA LUI CREDE CA REDUCERE LA TACERE A MOGULULUI , VA INTOARCE MASELE ” MANIPULATE” IN FAVOAREA SA.
    Nu stiu daca analiza serviciilor occidentale este corecta . Nu stiu daca analistii
    respectivi inteleg mentalitatea romaneasca sau starea de spitit al populatiei.
    Oricum toate au ajuns la un consens comun : IN ROMANIA PANA LA SFARSITUL ANULUI VA AVEA O REVOLTA POPULARA, IN PREALABIL EXISTA POSIBILITATA UNEI LOVITURI DE STAT , NU IMPOTRIVA LUI BASESCU CI ORGANIZATA DE BASESCU.
    ATENTIE ! ATENTIE !
    LA URIASELE MANIFESTATII DIN VIITOR VOR PARTICIPA ZECI DE MII DE MILITARI DISPONIBILIZATI SAU IN REZERVA. APARITIA LOR IN UNIFORMA, ALARURI DE POLITISTI VA PECETLUI SOARTA REGIMULUI.

    PRONOSTIC FRANCEZ :
    Iata ce derclara nu demult ambasadorul Frantei la Bucuresti : ” Daca sa-r fi luat asemenea in Franta milione de francezi ar iesi in strada si Presedintele obligat sa-si dea demisia ” Sper ca Presedintele Romaniei a inteles aluzia .

  9. RAPORTUL SERVICIULUI AMERICAN
    TENSIUNE PERICULUASA IN ARMATA R0MANA

    • Scaderea este de 20% • Militarii nu mai primesc sporul de radiatii si sporul de confidentialitate In Armata,Romana domneste o stare generala de nemultumire. Motivul este decizia prin care Ministerul Apararii a „taiat” din lefurilor militarilor si ale personalului civil din cadrul Armatei. Reducerea este de nu mai putin de 20% pentru fiecare salariu. Mai exact, angajatilor din Armata, , nu li se mai acorda sporul de radiatii de 10% …

    Iata ce declara un ofiter al trupelor NATO :
    Armata este inca bine vazuta de populatie, de cei care nu au de a face cu sistemul. Eu fac parte din Brigada 81 Mecanizata si nu e un lucru cu care ma mandresc, incepe sa imi fie rusine ca sunt militar si ca sunt condus de niste spagari si incopetenti. Probabil ca in vara o sa plec in Afganistan daca nu ma razgandesc pana atunci, ma uit la colegii mei care au fost „selectionati” pe baza de telefoane de la persoane sus puse sau au platit ca sa mearga si ei nu au nici o treaba cu functiile pe care le incadreaza, nici macar nu aveau voie sa vina la preselectie.

    Iata ce declara un alt ofiter aliat
    Armata Romana – de ce ne mor militarii ?

    Militarii, de fapt, nu mor. Ei isi dau viata. In schimbul injuraturilor, a scuipaturilor politice si a catalogarilor „nesimtite”, militarii cad la datorie. Tacut si fara propaganda!

    Guvernantii ar tusi daca ar circula cu masini mai vechi de 2009, iar pe soldati ii trimit la lupta cu tehnica proiectata prin anii ’50 si construita prin 1972. Adica acum vreo 38 de ani, cand multi dintre membrii comisiei de aparare ai Camerei Deputatilor nici nu se nascusera. Guvernantii ar tusi daca ar circula cu masini mai vechi de 2009, iar pe soldati ii trimit la lupta cu tehnica proiectata prin anii ’50 si construita prin 1972. Adica acum vreo 38 de ani, cand multi dintre membrii comisiei de aparare ai Camerei Deputatilor nici nu se nascusera. Sau de exemplu, dom’ Basescu, capitanul natiei: s-ar urca la bordul vreunui iaht construit prin 1960 si care n-a avut parte de reparatii capitale pana acum?……….

    CONCLUZIE : CAND MILITARII NEMULTUMITI SE VOR ALATURA IMPREUNA CU POLITISTII MANIFESTANTILOR PRESEDINTELE VA TREBUI …..SA NE PARASEASCA DE BUNA VOIE SAU……FARA.

  10. Atata timp cat sunt singuri in fruntea tarii, si au fost obisnuiti de Basescu ca intotdeauna sa gaseasca vinovatii – altii decat ei si pentru ca o vreme a dat bine la public sa blameze mogulii, mizeaza in continuare pe aceast refren, uitand insa ca in ultima perioada au avut loc schimbari dramatice nu doar economice si sociale, ci si de mentalitati. Nu fac decat sa demonsteze ca se tem sa nu fie invinsi de propria lor arma.

  11. UN SCANDAL BASESCU MONSTRU IN SUA
    IN ATENTIA ANTENEI 3
    MAXIMA URGENTA !
    ACEASTA ESTE CEA MAI IMPORTANTA STIRE PE CARE AM
    TRANSMISA VREODATA IN CALITATE DE ZIARIST !
    Cluj: Angela Merkel, acostată de fosta soţie a unui palestinian suspectat de legături cu Al Qaeda
    Cancelarul german Angela Merkel a fost acostată la Cluj de o femeie care a încercat să îi înmâneze un memoriu. Este vorba despre fosta soţie a unui palestinian suspectat de legături cu reţeaua Al Qaeda. Femeiaa fost oprită de poliţie.
    Gisela Prak este fosta soţie a lui Khaled Matar, cetăţean român de naţionalitate palestiniană, suspectat că ar avea legături cu Al Qaeda.
    AM TRIMIS ACEST ARTICOL INTREGII MEDII INTERNATIONALE.
    FOX TELEVISION A PUBLICAT DEJA STIREA
    CINE ESTE MATAR ? TERORIST AL QUEDA DIN ECHIPA PREGATITA
    PENTRU ATENTATUL 9/ 11 NEW YORK

    
ELIBERAREA DE CATRE STATUL ROMAN AL ECHIPEI DE REZERVA A ATACULUI DE LA 9/11


    -ELIBERAREA A SUTE DE TERORISTI PE BAZA UNEI INTELEGERI SECRETE
INTRE SERVICIILE SPECIALE SI ORGANIZATIILE TERORISTE INTERNATIONALE.
…
    Pentru atacul asupra World Trade Center sa pregatit o echipa de rezerva. Iata ce declara directorul SRI imediat dupa atacul de la 11 septembrie : Există cetăţeni bănuiţi de legături cu organizaţii teroriste în România, dar nu-i pot nominaliza. Au fost expulzate deja 70 de persoane în ultimul an. Am primit înştiinţări în legătură cu posibilele persoane de pe teritoriul României care ar fi bănuite, ca ca participând la atacul terorist din 11 septembrie, Ancheta se derulează”
-ECHIPA TERORISTA 9/11 DIN ROMANIA
Seful teroristilor Khaled Matar s-a născut în 14 octombrie 1961, în oraşul Rafah din regiunea Gaza, Israel. A venit în România la sfârşitul anilor ‘70, cu paşaport egiptean. 
A urmat un timp Facultatea de Drept din Cluj. Un văr de-al său a fost şeful serviciului secret al lui Yasser Arafat pentru fâşia Gaza. În ciuda eşecului de la universitate, Matar n-a renunţat la ideea de a înfiinţa o SCOALA DE PILOTAJ SI deschiderea unei TABERE DE ANTRENAMENT AL AL QUEDA de antrenament in Muntii Fagaras .ERA UN PILOT DE INALTA CLASA URMAND CURSURI DE PILOTAJ IN LIBIA LUI GADAFFI. Se deplasează periodic în vestul ţării, de unde trimite bani în străinătate, 
CALATORESTE IN EGIPT SI EMIRATELE ARABE. IN AFGANISTAN CUNOASTE PE BEN LADEN SI PRIMESTE INSTRUCTIUNI.
Intors in Romaniase mută la Bucureşti, de unde falsifică diverse acte pentru a trimite teroristi arabi în SUA, prin intermediul firmei sale; 
DE SI URMARIT ZILNIC DE SRI ESTE LASAT SA “FUGA’ IN USA. 
Este cautat in USA DE FBI Directoarea FBI pentru România, Gabrielle Berger, sa ocupat de acest caz.

-INTELEGERE SECRETA INTRE BASESCU- BEN LADEN SI ORGANIZATIILE TERORISTE. ARABE.
IN SCHIMBUL PROMISIUNII CA NU VOR ACTIONA PE TERITORIL ROMANESC
TERORISTII ( FILATI SI ARESTATI ) SUNT ELIBERATI SEMNAND O DECLARATIE
IN CARE PROMIT CA NU SE INTORC IN ROMANIA PA TIMP DE 15 ANI. Iata ce declara Traian Basescu dupa un atentat la Timisoara “Sa nu credeti ca suntem la prima situatie in care ar exista la unii cetateni, in mod deosebit straini, tentatia de a evalua posibilitatile organizarii unor atentate pe teritoriul Romaniei. Practica noastra este: la suspiciune, expulzare si mai discutam peste 15 ani”
 FINALUL: EXTRADAREA CATRE SUA
    DAREA IN JUDECATA SA FACUT IN UNITED STATES DISTRICT COURT
SOUTHERN DISTRICT OF NEW YORK
- – – – – – – – – – – – UNITED STATES OF AMERICA
DEFENDANT : TRAIAN BASESCU BACKGROUND TO THE CONSPIRACY
    The violations of Title 18, United States Code,
Sections 2339B, 2332(b), 1114, and 2332g, alleged in Counts
One, Two, Three, and Four of this Indictment were Federal
crimes of terrorism, as defined in 18 U.S.C. § 2332b(g)(5),
against the United States, citizens and residents of the United
States, and their property.
    ACEASTA STIRE A FOST TRIMIEASA TUTUROR AGENTIILOR INTERNATIONALE
DE PRESA.
Robert Horvath Special pentru Nippon Press
http://devanewyork.blogspot.com
    /
http://www.devagallery.com/

  12. Io ştiam că risti să te tragă curentul, dacă nu-ţi astupi găurile cum trebuie. Şi poţi face bubiţă la cap. Se vede că pe duduia udrea a tras-o curentul rău de tot, că tot mai des vorbeşte gura fără ea. O fi de la găuri neastupate?
    Banzai!

  13. Raspunsul la acest articol ar trebui sa fie: dar si romanii vor sa dispara basescu!
    si continuarea: Oare de ce se incapataneaza basescu si nu dispare?

  14. Ca orice regim totalitar care se respecta, portocalismul are nevoie de un dusman, un inamic public, impotriva caruia sa mobilizeze masele. Daca dusmanul nu exista se inventeaza. Asa au aparut mogulii ca inamic public numarul 1. Lupta impotriva mogulilor are si rolul de anestezic al maselor, ca sa nu simta cand li se umbla la buzunare.

  15. Nu stiu cum sa va contactez altfel.

    Este de neiertat faptul ca nu televizati meciul lui Bute. Nu sunt pasionat de box, dar, ca sa citez de pe cafeina.ro:
    „Vineri 15 Octombrie 2010, Lucian Bute îsi pune centura în joc în fata americanului Brinkley. 15 televiziuni din lume au anuntat ca vor prelua meciul în direct (Canada included). Printre ele Albania. Si Grecia. Si Indonezia.
    Romania, tara al carui drapel îl poarta Bute pe umeri dupa fiecare victorie, nu va transmite televizat acest meci. Televiziunile românesti sînt mai ocupate cu scandalurile dâmbovitene decât cu meciurile singurului campion mondial en-titre al Romaniei.
    Rusine, Romania!”

    Si as adauga eu:
    Sa va fie rusine si dvs. personal pentru ca ati creat un trust de presa fara onoare in acest aspect!
    Era un lucru de onoare sa faceti eforturi(minime sunt sigur din moment ce se poate in Albania sau Indonezia) pentru asa ceva, indiferent daca e rentabil sau nu.

  16. @ Dan Voiculescu
    Tocmai urmăresc dezbaterea împotriva Comisiei de Anchetă pe care aţi propus-o.

    Domnule Voiculescu,
    Vă dau eu o soluţie. Nu faceţi o Comisie de Anchetă pentru a afla răspunsul la ceea ce nu vă răspunde doamna Laura Codruţa Kövesi şi oricine mai trebuie să răspundă la întrebare, faceţi o Comisie de Anchetă care să lămurească de ce instituţiile statului nu răspund în faţa Parlamentului României. Prin acest mod simplu, aveţi toate prerogativele de a chema în faţa comisiei pe oricine nu vă răspunde, iar prezenţa şi răspunsurile sunt sub sancţiunea instituită de lege şi constituţie.

    Hmmmm, iar o să zică blogosfera că sunt „omu’ lu’ Voiculescu”. :D

  17. @Bibliotecaru: degeaba se fac „n” comisii de ancheta. Exista, consacrat in Constitutie, principiul separatiei puterilor in stat (trebuie sa ii fie explicat si lui Basescu). Daca justitia (in cazul de fata) ar raspunde in fata Parlamentului, s-ar incalca acest principiu, respectiv Constitutia. O sesizare din partea unui partid (cum a facut Ponta si PSD) si o scrisoare oficiala (la care institutiile statului sunt obligate de lege sa raspunda in maxim 30 de zile) sunt solutiile pe care origine le are la dispozitie. In caz contrar, se poate depune plangere si impotriva institutiei respective.

    Apropo, detalii despre simultanul de sah de la Parlament sunt pe siteul FUDV: http://www.fundatiadanvoiculescu.ro/2010/10/antena-1-sah-mat-la-parlament/

  18. Buna ziua, Dnule Voiculescu, sper sa cititi acest comentariu, nu am stiut unde sa il scriu. Citesc mereu blogul dvs si sper sa ma ascultati si sa luati in calcul rugamintea mea. Am citit in Jurnalul National ca guvernul vrea sa taie din indemnizatiile pentru handicapati si pentru persoanele persecutate politic, sa taie pana si gratuitatile acestora la transportul in comun si la tren. Va implor dnule Voiculescu, daca aveti puterea, dvs si restul opozitiei de a lupta impotriva acestei legi, va rog din suflet sa o faceti. Bunicul meu a suferit enorm, fiind deportat in timpul razboiului, acum la batranete, s-a bucuat cativa ani de gratuitate la autobuz si tren, nu cred ca din cauza acestor reduceri sufera tara. Daca afla ca i se taie din aceste amarate de gratuitiati si din indemnizatia si asa insuficienta pentru a-si duce traiul ar muri de suparare. Va implor, in numele multor batrani care sufera zilnic, care nu au nicio vina pentru ca au muncit 30-40 de ani, au infruntat multe greutati si acum, la batranete nu merita sa sufere si mai mult din cauza guvernului. Cei cu handicap, nu va dati seama cat vor suferi la aflarea vestii? Va rog dnule Voiculescu, puteti impiedica aprobarea acestui proiect de lege? Va rog sa faceti ceva, macar batranii si cei cu handicap sa nu sufere, au suferit destul

  19. MOGULULE APARATOR AL DEMNITATII ARMATEI ROMANE
    A SOSIT MOMENTUL SA TE INTERESEZE SOARTA SINGUREI INSTITUTII
    CARE SE BUCURA DE INCREDEREA TUTUROR .

    REVOLTA MILITARILOR ROMANI DE LA NATO

    Având salarii mai mici decât venitul minim din Belgia, militarii români de la Bruxelles ameninţă Bucureştiul cu demisii Militarii români care lucrează la NATO şi UE pleacă din Armata

    Având salarii mai mici decât venitul minim din Belgia, militarii români de la Bruxelles ameninţă Bucureştiul cu demisii

    Militarii români care lucrează la NATO şi UE pleacă din Armata Română, din cauza salariilor prea mici. Comparativ cu militarii altor ţări detaşaţi la Bruxelles, românii au cele mai mici lefuri.

    Dacă în România salariile militarilor pot fi considerate decente, în Belgia, unde se află sediile NATO şi UE, militarii români câştigă mult mai puţin decât camarazii lor din alte ţări.

    Cele mai mici salarii din NATO

    Salariul minim garantat în Belgia, asigurat de statul belgian pentru muncitorii necalificaţi, este de 1.359 de euro. Potrivit unor surse militare, un subofiţer român care lucrează la Bruxelles primeşte din partea statului român un salariu mai mic decât salariul minim garantat în Belgia.

    Un ofiţer român de la Bruxelles câştigă de trei ori mai puţin decât salariul unui ofiţer belgian. Din salariile primite, militarii români trăiesc, practic, la limita subzistenţei. „Ne cumpărăm mâncare din cele mai ieftine magazine pentru a ne ajunge banii de la un salariu la altul”, ne declară unul dintre militarii de la Bruxelles.

    Toţi ofiţerii străini de la Bruxelles, chiar şi cei bulgari, câştigă mai bine decât ofiţerii români. Din motive financiare, anul trecut, câţiva militari români care lucrau la Bruxelles şi-au dat demisia din Armata Română.

    Anul acesta, încă un ofiţer român a demisionat. Colegii săi spun că acesta s-a angajat ulterior tot la Bruxelles pe un salariu de trei ori mai mare decât cel pe care-l primea în Armata Română.

    La sfârşitul anului , preşedintele Băsescu a semnat Legea 334, prin care se majorează salariile personalului diplomatic – dar nu şi salariile militarilor din străinătate.

    Pentru Nipon PRESS Robert Horvath DEVA

    CITITI ROBERT HORVATH DEVA BLOG

  20. Buna ziua,
    Ar trebui sa faceti ceva, pentru a putea urmari si noi, la TV, meciul lui Bute de duminica. Ne ocupam de toate porcariile, dar oamenii care fac intr-adevar ceva bun in tara asta sunt IGNORATI !!!!! Este CAMPION MONDIAL !!!! Se transmite meciul in 15 tari, numai la noi NU !
    Poate reusiti sa faceti ceva !

    Multumesc

  21. @ Codrin

    Vorbiţi despre separarea puterilor în stat, ceea ce este un punct principial de referinţă.

    Totuşi… (că doar nu vă aşteptaţi să spun numai atât :D)
    Separaţia puterilor nu se referă la faptul că Parlamentul nu poate cere o informare de la Ministerul Public, ci la faptul că puterile nu-şi comandă unele alteia. Parlamentul nu poate spune, de exemplu, unui procuror să instrumente un anumit caz, cu atât mai mult nu poate cere unui procuror să dea o anumită rezoluţie…

    Parlamentul are însă această funcţie de informare care are o menire importantă, aceia de a transforma realitatea şi problemele realităţii într-o iniţiativă legislativă menită să rezolve problema. Această funcţie a informării nu se refrânge numai asupra Guvernului şi asupra instituţiilor aflate în subordinea guvernului, dar şi a simplilor cetăţeni. Toţi cetăţenii care sunt citaţi să se prezinte în faţa unei comisii parlamentare au obligaţia de a se prezenta şi de a informa parlamentul. Eu cel puţin aşa ştiu.

  22. In „Colegiul National Arany Janos” Salonta magfhiarii vor sa ia liceul cu predare romana si maghiara. Romanii sunt majoritari in proportie de 60%, maghiarii 30%, 10% alte minoritati. Ungurii ar dori sa se faca o separare a scolii si sa fie una cu predare doar in limba maghiara, adica sa-i lase pe dinafara pe romani. Orasul Salonta o populatie de circa 15000 de magghiari, 5000 de romani si 1000 alte etnii. Primarul este si el magghiar, la fel ca alti 14 consilieri. Desi liceul are 100 de ani, pana acum nu au fost neintelegeri intre romani si unguri. Vestea a venit ca un soc atat pentru profesorii romani, cat si pentru elevi. Am dori sa stim daca e posibil ca un liceu sa obtina autonomie maghiara.

  23. Fragmente

    E criză de toate, e criză de multe,
    E criză de cine să ne mai asculte.
    Rapsodul acela de “fabrici şi-uzine”,
    Demult stă pe oală, de mult stă pe vine.
    Morţii se-ngroapă apoi se deshumă,
    Pritocul de oase, pritocul de humă.
    De-ar fi comunistă şi tabla-nmulţirii,
    Vom face la şcoală doar tabla-npărţirii,
    La unu, la doi sau la cât mai puţini,
    Feriţi de calici şi de mulţi Heruvimi.
    Orice se rezolvă prin dare de milă
    Când tot ce se cere se face din silă?
    Hrăneşte T.B. din guşa sa mare,
    O ţară întreagă prin regurgitare.
    Şi ciocul cel mare şi ciocul cel mic
    Se cască la dânsul să-nghită…nimic
    ……………………………………..
    Nu poate să fie acesta sfârşitul
    Şi dacă-i aşa, mai bun infinitul…

  24. @Bibliotecaru: Parlamentul are (si) functie de informare prin departamentul dedicat. Cererea venita din partea Parlamentul presupun ca ar trebui trimisa fie de unul dintre presedintii Senatului/Camerei Deputatilor sau Biroul Permanent/Secretariatul general etc etc. Daca e trimisa de un senator, nu poti spune ca e trimisa de Parlament.

    Si…nu cred ca e obligatorie prezenta in fata Comisiilor de ancheta a Parlamentului pentru cetateni. M-am uitat putin prin legislatie si nu prea apare nicaieri. Presupun ca obligativitatea apare in cazul parlamentarilor (prin regulament). Dar e posibil sa ma insel.

  25. @Bibliotecaru: m-am inselat.

    Art.76 (2) din Regulamentul Camerei Deputatilor instituie obligativitatea pentru toti cetatenii de a se prezenta in fata Comisiilor de ancheta parlamentare daca sunt citati.

    Imi pare rau totusi sa ii anunt pe dnii parlamentari care au format comisia de ancheta in cazul fraudei pe legea pensiilor, dar acea comisie functioneaza ilegal (luand in considerare plangerea penala depusa de PSD impotriva Robertei Anastase si a lui Sever Voinescu):

    Art. 74. – (1) Anchetele parlamentare nu pot avea ca obiect investigarea unor fapte sau activităţi care fac obiectul unor anchete judiciare sau care se află pe rolul unor instanţe de judecată. (tot Regulamentul Camerei Deputatilor)

  26. Stimate Domnule Vice*Presedinte al Senatului Romaniei:
    Ce putem face atunci cand un administrator de bloc NU VREA sa aplice legea 75/2010, lege initiata de Dv. ?
    Pentru inceput…un drum la Primarie ?
    Va multumesc anticipat.

  27. erata:
    legea 175/2010.
    p.s.iar am prins un virus mic si am probleme cu cateva taste ale PC*ului meu. Iar trebuie sa*mi sun depanatorul de PC fiindca nu sunt pe principiul s*a stricat il arunc. Eu vreau, totusi, sa*l depanez.

  28. Nu e, in nici un caz, masochism. E golaneala pura! Si mai e ceva: sunt la fel de rupti de realitate ca si Ceausescu in ’89! Nu pot sa nu remarc constarnarea de pe fata lor cand li se striga in fata „demisia”! Pur si simplu nu inteleg ce li se intampla!

  29. DOINA ROMÂNULUI

    Ce vedeti sa nu credeti.
    Ce credeti sa nu vedeti.
    Ce se-noada se deznoada
    Iar apoi ramane-n coada.
    Ce e alb maine e negru
    Ca guvernu’ de integru.
    Ce e puşcă nu împuşcă,
    C-a fost dată pe o duşcă.
    Ieri la ocnă azi la soare,
    Cu dreptatea-ntre picioare.
    Din Orşova pan’ la Iaşi,
    Tara-i plina de borfasi.
    Din Sulina la Sighet,
    Nacinstea îi berechet.
    Tristă-i urbea si Ciobanul,
    Astazi ne conduce banul.
    Dac-o spui, şi nu grşeşti,
    Hiba e in Bucureşti.
    C-am ales pan-am cules,
    De-am ajuns „ales-bules.”
    La Columnă hai cu toţii,
    Până nu o fură hoţii.
    S-aducem dacii acasă,
    Că lor încă le mai pasă…

  30. Buna seara,

    Am o mare nevoie de ajutorul dvs. O prietena de a mea in virsta de 28 ani are o problema grava de sanatate. Am rugamintea sa imi comunicati o adresa de e-mail pentru a va trimite documentele care atesta diagnosticul.
    Ea trebuie sa se opereze cit mai repede.
    Cazul este real. Daca aveti nevoie de mai multe informatii va stau la dispozitie.
    Telefonul meu este 0724691619 Andreea Drugus

    Multumesc anticipat.

  31. Am o singura intrebare, pentru care dv, Nea Mogulu, sunteti obligat prin statut sa-i gasiti raspunsul:
    Cine este marele SRI-st ciripitor si care sunt ADEVARATII procururi ce-i dau madamei Udrea raportul inainte de a face acuzatii si de a trimite presupusii vinovati in instanta?
    O lista ar trebui postata!
    Nu cred ca Udrea e un soi de Nostradamus in schimb sunt convins ca a terminat de citit unele dosare de la procuratura inainte ca ele sa fie aprobate…..de fapt poate ca ea trebuie sa le aprobe!
    List, Lista Nea’ Mogulu, Listaaaaaa!

  32. Ministrul de finanţe nu poate merge la veceu ,
    Riscând pe el, ceva, să facă, exact la ora 12 fix ;
    Dar Roby şi cu Nutzy whisky beau la Ateneu ,
    Şi pentru Javră, că-i bolnavă … de o doare-n pix .

  33. @ Codrin

    După cum observaţi, activitatea comisiei este blocată în două cazuri.
    1. trebuie să fie vorba despre ACELEAŞI fapte şi activităţi
    2. trebuie să fie vorba despre o anchetă judiciară.

    Se pare însă că Procuratura refuză începerea unei anchete de vreme ce nu spune nimic şi nu cercetează nimic. Tocmai de aceea se pare că este nevoie de o comisie parlamentară.

  34. AUTUMNALĂ

    Daca-ai înfierbântat “muierea”
    Nu sta pasiv, să-i crape fierea ;
    Să-ţi afli vorbe de la cotoroanţe
    Că n-au simţit (ce este la finanţe).

    De azi e start la-mperechere
    Pentru caprine şi bietele ovine;
    O ştiu ciobanii, o ştie orişicine.
    Hai, agită-ţi turma, bre oiere !

    Popor batjocorit, secat la rânză
    De nu o faci, la anu’ sula brânză.
    ………………………………………….
    P.S.Pe bietul Boc nu-l daţi la oaie
    Că-i un berbec politic fără c–ie !

Comentariile sunt închise.