Chiar asa – nu v-am întrebat niciodată: care-i biletul vostru pentru Paradis? Ce vă face fericiti dincolo de granitele micilor bucurii cotidiene? Care-i cea mai intensă formă de fericire pe care o cunoasteti?

Abia astept să discut la o cafea cu cei de la care am de învătat cel mai mult în materie de ”ticket to heaven” – dacă-s dispusi să-si devoaleze secretul :).

56 COMENTARII

  1. fericirea tine de un cumul de momente:

    cand esti inconjurat de prieteni adevarati (fie si putini la numar), cand vezi cum iti cresc „urmasii” sanatosi, vioi, isteti cand parintii sunt sanatosi si printre noi., cand ii poti face si pe altii sa fie fericiti (apropiati si nu numai)., iar in plan profesional – cand iti reuseste ce ti-ai propus.; cand simti ca ziua de astazi ai trait-o cu rost pentru tine cat si pentru cei din jur.

  2. Eu am invatat sa ma bucur de lungul drum spre munca..pe care, de ceva timp, il parcurg pe jos zilnic, dus-intors (pentru a economisi).
    Aceasta ora si jumatate imi ofera timpul necesar pentru a imi pune gandurile si emotiile in ordine si pentru a ma putea, de ce nu, bucura de unele momente (din trecutul apropiat) care au trecut prea repede pe langa mine. Pot rememora astfel clipele bune si rele, planuri de viitor si cele esuate.

    Imi ofera…multe.

  3. cea mai mare fericire a mea va fi atuunci cand dumneavoastra, blaga si altii veti fi spanzurati. si cand fiecare cetatean al acestei tari va avea fata senina si va manifesta politete fata de toata lumea. cand panteonul national va include si oamenii saraci ai acestei tari care si-au crapat palmele si au umblat garboviti de spate mult prea impovarati de ticalosiile dumneavoastra.

  4. Fericirea e o notiune relativa ce tine de aspiratiile si dorintele fiecariua.
    Pentru mine personal, fericirea vine din realizarile pe plan profesional.Nimic nu ma face mai fericit decat gandul ca am reusit sa indeplinesc ceea ce mi-am propus.

  5. Imi place sa calatoresc.
    Mi-ar place sa vad Japonia, dar tare ma tem ca nu e posibil in acesta viata!!!
    Am lucrat in America si am vizitat locuri incredibile, pe malul Atlanticului, insulite salbatice, cu peisaje apocaliptice, copaci cu radacinile la suprafata nisipului, delfini zbenguindu-se in valuri, parcuri naturale in care, din locuri special amenajate puteau fi priviti aligatorii.
    Am urcat in cateva faruri renovate, extrem de frumoase si, cumva, infioratoare prin modul in care se contorsionau scarile, dar odata ajuns in varf, peisajul era coplesitor.
    Sunt si in Apusenii nostri peisaje de o stranie maretie si frumusete, spre Cheia este, iarasi, extraordinar de frumos!

  6. voi fi fericita cand :((((((((( cand nimeni nu va mai avea nevoie de politicieni. atunci voi fi fericita. cand oamenii vor trai fericiti :(((((((((((( cand vor putea fi cu adevarat liberi pentru ca vor fi autonomi pentru ca nu va mai exista nimeni care sa-i eploateze sa le exploateze slabiciunile cand vor fi constienti de rolul pe care il au in societate cand de la gunoier si pana la profesor universitar va exista respect si recunostinta pentru contributia :(((((( fiecaruia

  7. cand nu vor mai avea nevoie de proiectele si programele voastre sociale pentru ca va exista sprijin si ajutor reciproc fara ca cineva sa-i exploateze cu fundatii fantoma unde sa va spalati banii munciti de niste amarati pe care ii trageti ca la jug. :((((((((((((99

  8. :(((((((((((((((( voi fi fericita cand toti vom fi frati cand nu voi mai avea nevoie de bani cand voi fi frate cu englezul cu arabul cu francezul si cu chinezul. cand nu va mai exista lupta pentru putere. cand oameni vor fii fericiti sa-si valorifice potentialul de la mic la mare de la agricultor la cercetator :(((((((((( nu va mai vreau.

  9. Pavarotti, Leonard Cohen, Ella Fitzgerald, Nichita Stănescu, Cioran, şezutul într-un cot (sau două) ore întregi pe plajă (care am norocul să fie la jumătate de oră de mine, tot timpul, aici, în Lisabona), privind oceanul, momentele intime cu logodnica mea… Cred că-i suficient.

  10. Sunt fericit in momentele petrecute alaturi de familie si de prieteni, sunt fericit pentru ca pot lucra, sunt fericit atunci cand am timp pentru o carte buna, piese de teatru, filme, fotografii, calatorii…

  11. Fericirea este relativa. Azi ceva te poate face fericit, iar maine aceeasi persoana/aceeasi veste/acelasi lucru te poate intrista.

  12. In micile bucurii cotidiene cred ca sta fericirea oricarui pamantean. Acestea sunt cele mai putin costisitoare intamplari care ne implinesc, dozate in cantitatile necesare.

  13. Cu toate ca fericirea este ceva ipotetic, un ideal si multi o percep in anumite feluri, eu personal as avea doua variante:

    1. Poate ca dumneavoastra sunteti prea batran (fizic insa cu inima tanara :) ) pentru o astfel de aventura insa daca nu ar exista cel mai mare impas financiar as porni intr-o calatorie dupa cum urmeaza: Romania-Ucraina-Rusia-Mongolia-Kazakhstan-Kyrgyzstan-Tajikistan-Uzbekistan-Turkmenistan-Azerbaijan-Georgia-Armenia-Turcia-Bulgaria-Romania.

    2. Cufundarea intr-un carte buna. Atunci uiti de tot si esti intr-o alta lume. Imi amintesc si acum cand venea noaptea mama la mine in camera sa vada de ce am lumina aprinsa la 4 dimineata… cum stateam de o carte pana sa o termin, indiferent de program.. iar cand se termina cateva zile „rumegam” la ea…

  14. Fericirea fiecaruia imbraca multe fete, dar a mea vine dintr-un profund sentiment de apartenenta fata de locurile in care am avut norocul sa ma nasc , fata de familie, din pretuirea momentelor in care savurez sentimentul de seninatate conferit de inaltimile muntilor.

  15. Motto :
    Cănd tai în carne vie Secătura,
    mă bucur (cu greu stăpânind ura).

    FAZA TERMINALĂ

    Preş. Băsescu catadicsit nărodul,
    La fetele de la tv le ţine periodul
    Buzelor rujate (amprente sicative).
    Cu ochii mari cât cepele, ce dive !

    L-au părăsit puterile, chiar şi la fete,
    Şi latr-a secătură, fără să se-nbete.
    Are şi el acasă v-o două sterpături
    Cu boturi şi ochii–cepe, plini de uri.

    Că-i faza terminală a unui terminat
    (A se citi în fişa medicală însemnat
    De vraciul de la nouă, cu sticleţi)
    Citiţi-i faţa de diliu.Aşa-i ?Vedeţi ?

  16. In cazul meu, fericirea comporta o legatura indisolubila cu incarcerarea cvartetului B-U-B-A (basescu-udrea-boc-anastase). Pe cand un „hei rup” adevarat din partea opozitiei pentru o cauza nobila cum este fericirea romanilor?
    Se apropie 1 Decembrie, domnule Dan Voiculescu, si cerem putina demnitate din partea PC, PSD, PNL; de ciorovaiala ieftina suntem satuli!

  17. Fericirea e in noi. Nu conteaza ce este in exterior, ci cum reactionam noi la stimuli. Fericirea si-o face fiecare cu mana lui.
    Atunci cand stii cine esti, nu trebuie sa faci nimic ca sa fii fericit. E suficient sa fii. :)

  18. @M&M
    exista locuri frumoase pe traseul mentionat de tine (am fost in in unele tari din cele enumerate)., cu oameni foarte primitori.

    La o calatorie off – road (cu cort, saci de dormit, foc de tabara) as merge si eu, e problema de timp si bani. Daca rezolvi partea financiara ma ofer sa rezolv partea cu timpul :) cu contactul uman, securitatea si traducerea ca e dificil cu engleza acolo.. :)

  19. In genere, lucrurile care ne fac fericiti sunt cele care ne lipsesc. Iar odata ce dobandesti aceste lucruri, urmeaza altele pe lista. Multi oameni nu pot fi fericiti daca nu au ceva spre care sa tinda. In momentul de fata, pentru mine fericirea este sa ai echilibru. Echilibru intre visele tale, oamenii pe care ii iubesti, serviciu, diverse obligatii.

  20. Biletul meu spre Paradis… ? este sicriul in care ma vor aseza cei care ma vor ingropa.
    Atunci cand ma rog sunt fericita.
    Cea mai intensa forma de fericire… ? Este o forma de lumina pe care am primit-o odata, in timpul uni vis nocturn.

  21. Postarea aceasta, „Despre fericire”, reprezintă ceva inedit pentru mine şi sunt plăcut surprins.
    Ma inspiră!
    În consecinţă mă voi apuca de lucru, la un montaj foto, pe care sper să îl termin în 3-4 zile şi voi posta linkul.
    Sunt convins că celor care „simt”, le va plăcea.
    Pe curând!

  22. Biletul spre Rai ?
    Este simplu, domnule Voiculescu, sa influentez destinele oamenilor. In bine, evident.
    Pentru ca, in fiecare zi ne lasam amprenta pe destinele multor oameni, cu care ne intersectam.
    Mai pozitiv sau mai negativ,mai superficial sau mai profund.
    Bineinteles ca cei mai multi dintre noi nu isi dau seama, dar uneori ii putem marca profund pe cei de langa noi, putem modifica cursul vietii lor cu un sfat sau o informatie, si mai ales cu o actiune.

    Iar Fericirea…cred ca as imparti-o in fericire spirituala, cand te bucuri de reusita altuia, sau legat de fraza de mai sus, cand prin faptele sau vorbele tale ai reusit sa aduci o bucurie cuiva, sa ii faci viata mai frumoasa;
    Si o fericire trupeasca, mai subiectiva, in care sa iti bucurii ochii cu o „imagine” senzationala, sa iti delectezi urechile cu o muzica placuta, sa iti rasfeti papilele gustative cu felurite mancaruri sau sa iti bucuri creierul cu lucruri captivante…

  23. Biletul meu spre Paradis? Toata lumea din jurul meu sa fie fara griji, vesela si preocupata de cunoastere.
    In timpul asta, eu sa stau linistita in casa mea, sa vad un film bun, sa beau o cola rece cu gheata. Simt ca sufletul pereche ar putea fi biletul ideal spre Paradis. Doar intuiesc, nu am trait.

  24. @Andron

    Multumesc de oferta. Mi-as dori sa fac o astfel de calatorie pe un motocross pe traseul mentionat. Cu timpul as rezolva eu cumva… insa cum ai spus si tu, problema – ca intotdeauna – finantele.
    Insa nu ma dau batut… pun lovele la ciorap si intr-o zi va fi posibil…

  25. D-nei SUC (Soare-Udrea Cocoş)

    Fericirea cea mai mare
    Pentru-un “membru”democrat ,
    E când “Soarele” răsare
    Pe o plajă … dezbrăcat .

  26. Fericirea supremă e atunci când fetiţa mea e fericită! Nimic nu mă mai face fericită pe lumea asta! Şi, pentru ca fetiţa mea să fie fericită, ar trebui să dispară animalele care trăiesc în preajma ei, pe la instituţia care se numeşte – greşit – şcoală!

  27. Multi au mentionat partea profesionala, asa ca pentru a contrabalansa eu o sa ma refer la partea personala.

    Sa fii fericit inseamna sa ai pe cineva langa tine. Sa ai pe cineva care sa iti deschida ochii, sa te invete cum sa mergi si cum sa respiri, sa-ti arate lumea adevarata, nu simulacrul pe care multi dintre noi il traiesc. Inseamna sa ai pe cineva caruia sa ii poti spune „Multumesc pentru ca te iubesc”. Inseamna sa te trezesti in fiecare dimineata realizand ca traiesti o minune si sa fii surprins de asta de fiecare data.

  28. Fericirea este ca o umbra: te urmareste cand nu te gandesti la ea! Fericirea este ca un ecou in adancul inimii tale; iti raspunde cand te daruiesti pe tine insuti.

  29. Zambetul copilului. Nu conteaza pretul (nu in sens pecuniar), mai mare, sau mai mic, cu care-l obtin. Da, el este „biletul meu spre paradis”. Mi-as dori sa fie un „one way ticket”, dar, din pacate, exista suisuri si coborasuri, exista momente in care e trist si-atunci nimic nu mai conteaza, orice alt aspect al fericirii se estompeaza, cum spunea cineva: „…lasandu-ma singur, intr-o lume goala, trista si fara sens.”

  30. Azi am fost fericita! De ce? M-am aranjat, m-am imbracat frumos si am iesit la o plimbare in oras, la aer, cu oamenii dragi mie. Apoi am poposit la un suc si la o pizza. Atat. Si a fost foooarte bine dupa o saptamana de stat cu nasu in carti, calculator, tv si politica.

  31. O dimineata insorita (chiar si vara , cand dupa cateva ore urmeaza canicula) imi creaza o stare de fericire chiar mai mare decat o muzica ce imi place. Nu e minunat sa nu depinzi in fericire de nimeni? (nu neg importanta realizarilor personale , ale familiei , prietenilor , etc., doar ca acestea nu te ridica la sublim ! )

  32. Ma gandeam in ultimele zile, la suferinta care ne-o provocam singuri, oriunde te uiti chiar si in biserici vezi numai fete posomarate care poate si-ar dori sa fie in alta parte sau cel putin sa fie altcineva…cred ca mai intai de a iubi pe cineva ca pe tine insuti trebuie sa te iubesti pe tine…pentru ca nu cred ca cineva ar vrea sa fie iubit doar cat se iubeste el pe sine….parerea mea.

  33. Fericirea este un fluture, care, atunci când este urmărit, este întotdeauna la un pas de a fi prins, dar dacă stai liniştit, se poate aşeza pe tine.

  34. fericire..sa ai indrazneala sa fii tu insutzi/insatzi? sa visezi lumea, intr-un amfiteatru imens, s-o visezi dupa propriile tale reguli, chiar daca afara totul e gri si fara sens? sa te arda privirea lui chiar si atunci cand stai pe-o calota polara? sa te bucuri de bucuria lui, de torsul pisicii si de ganguritul copiilor tai nenascutzi inca..? sa imparti cu prietena ta o pereche de cercei…? :)

  35. Da sunt dragute ideile astea idealiste despre fericire, daca stii sa o descoperi daca te uiti in adancuri, mai greu acuma…nu vreau sa fiu rea dar nu stiu cati dintre cei care au scris astea chiar si cred pe bune…adica daca ar fi asa am fi un popor extraordinar de fericit ..numai ca nu prea dam semne de vreo 20 ani.

  36. N-am mai vazut un om cu adevarat fericit de prea multi ani, razi ce razi, te mai bucuri de una alta, dupa te intorci la griji..dar poate asa invatam sa apreciem mai mult momentele frumoase si sa le exploatam la maxim.

  37. Sa fii fericit inseamna sa fii implinit, acuma depinde de fiecare ce intelege prin asta, de ce teluri, obiective si-a propus sa atinga, daca sunt prea sus exista riscu sa nu fie niciodata multumiti…trebuie sa stii pana unde poti intinde coarda.

  38. @flavius, eu cred ca secretul fericirii consta in a invata ca ceea ce este nu trebuie neaparat sa fie, si ca ceea ce trebuie sa fie si nu este – poate fi facut..

  39. Fericirea pentru mine se identifica cu rasul copiilor mei. Trei baieti-cucuieti , iar eu -asa cum ei zic- capra din poveste. Trei baieti care cresc curat si frumos intr-o luime gri si nesigura. Rasul lor imi da mie certitudinea ca sunt bine si fericiti -o fericire pe care ma chinui in fiecare zi sa o ocrotesc. Ma gandesc cu groaza ca isi vor lua zborul si noi vom sta singuri, fara rasul lor prin casa. Sper sa am intelepciunea sa gestionez bine acel moment in care, daca lor le va fii bine departe, sa pot sa fiu linistita si sa ma bucur de realizarile lor.

  40. Eu am unul si il pastrez atent. E acel Paradis departe de tara asta numita Romania. Acolo e Libertatea, Viata si Fericirea.

  41. Buna ziua, domnule Voiculescu.

    Nu prea mai avem timp de lucruri marunte, dar cum ele sunt cele care ne fac viata frumoasa, ar fi bine sa vedeti (chiar dvs si nu baietii care probabil se ocupa de pagina) ceea ce voi pune mai jos.

    Pe mine ma face fericit viata de la tara si curatenia morala si sufleteasca a acesteia. Aici exemplul: http://alexe2010.blogspot.com/2010/12/tuica-de-prune-romaneasca.html

    Chiar daca era vorba, numai despre fericire, voi arata si ceea ce ma face NEfericit. Aici exemplul: http://alexe2010.blogspot.com/2011/01/romania-ajutata-de-ue.html

    Cu respect, AC.

Comentariile sunt închise.