O vorba spumoasa a lui Churchill, peste care dau in Magazin Istoric:

„Cea mai stralucita realizare a mea a fost abilitatea de a o convinge pe sotie sa se casatoreasca cu mine.”


Boier conservator :).


52 COMENTARII

  1. Casatoria a doua persoane reprezinta o schimbare fundamentala in existenta acestora. Casatoria impune o adaptare la noi conditii de viata si o remodelare a doua personalitati distincte cu caracteristici individuale, temperamentale si comportamentale, cu inclinatii, preocupari si chiar pasiuni deseori foarte diverse. Viata in comun permite in timp descoperirea treptata a acestor trasaturi individuale, a acestor diferente comportamentale, care, in functie de personalitatea sotilor se pot estompa sau dimpotriva exagera.

  2. In cazul cind casnicia s-a bazat pe dragoste si incredere reciproca, deosebirile caracteristice se vor armoniza fara a sterge personalitatea fiecaruia din soti, remodelindu-se si adaptindu-se fiecare acestui nou mod de viata, aspect exprimat plastic prin denumirea de casatorie reusita.

  3. Dragostea sincera constituie baza principala a casniciei. Aceasta trebuie sa beneficieze de o incredere reciproca a ambilor soti, de respect, de recunoasterea calitatilor morale ale celui drag, care sa permita dezvoltarea si perfectionarea personalitatii fiecaruia din parteneri, in majoritatea cazurilor diferiti, fiecare om avind o istorie unica si irepetabila.

  4. Formarea unei familii reprezinta armonizarea deprinderile, caracterele si exigentele a doua fiinte. Idealul pe care si-l face un barbat sau o femeie despre relatiile dintre sexe, in general, si despre casnicie, in special, constituie un parametru destul de sensibil al particularitatilor constiintei acestora. Acest ideal etic legat de casnicie implica o profunda traire afectiva care poate atinge culmile sublime ale fericirii in cazurile reusite sau trairi de un tragism greu de suportat in cazurile de insucces, de nereusita. Institutia casatoriei se bazeaza pe doi oameni : un barbat si o femeie, fiecare cu o personalitate proprie, cu calitati si defecte.

  5. In legatura cu dragostea, o pilda veche indiana spunea ca atractiile oamenilor au trei izvoare : sufletul, mintea si trupul. Prin atractia sufletelor ia nastere prietenia ; prin atractia mintii ia nastere respectul; prin atractia trupului ia nastere dorinta. Dragostea ca forta suprema a iubirii umane ia nastere prin contopirea celor trei atractii. Dar, nu trebuie sa uitam ca este mai greu de gasit un partener si o partenera pentru dragoste din trei verigi decit pentru o dragoste din o singura veriga.

  6. Printre parametrii care asigura fericirea casatoriei, un rol important revine dorintei de cunoastere si mai ales de intelegere reciproca a ambilor parteneri. Acest lucru se poate realiza printr-un schimb continuu de idei, de ginduri, de afectiune. Necesitatea unui limbaj adecvat pentru comunicarea acestor informatii este incontestabila, tacerile diminuind posibilitatile de cunoastere si paralizind modalitatile de intelegere reciproca. Omul ca fiinta sociala are nevoie de comunicare. Grijile, mai ales gandurile, chiar ele mai grave, sint suportate mai usor atunci cind ele sint discutate, comunicate sotiei sau sotului.

  7. Cea mai importanta functie a casatoriei sau in orice caz una din cele mai importante este procreerea, care implica nu numai nasterea, ci si cresterea copilului in conditii de sanatate fizica, mintala si sociala cit mai buna.

  8. din pacate, situatia actuala in care se afla societatea romaneasca dezbina familiile. oamenii nu mai sunt concentrati pe realtiile din familie, pe activitatile in sanul familiei ci pe „cum sa traiesc, cum sa fac rost de bani”

  9. Soțul și soția după 20 de ani, în sufragerie. Ea dereticând prin casă (el citind ziarul afundat în fotoliu) îi spune tandru:
    – Mai ții minte, iubițel (sau, mă rog, alt apelativ drăgălaș), cum eram acum 20 de ani?
    El, neatent (cum fu o viață):
    – Îhm…
    Ea, afundată-n amintiri ca-n oala cu ciorbă:
    – Ne-am întâlnit în parc…
    El, cu vădită plictiseală:
    – Îhîm, îhîm…
    Ea, insistând „speranțos”:
    – M-ai strîns de mijloc și…
    El, tresărind cu oftică:
    – Mai bine te strângeam de gât, luam tot 20 de ani, dar acum eram liber! :D

  10. SĂ NU UIŢI DARIE

    Winston Leonard Spencer Churchill : n.30.11.1874, d.24.01.1965 (90 ani), Săgetător.
    Iosif Visarionovici Stalin : n. 21.12. 1879, d.05.03.1953 (73 ani), Săgetător.
    Românii pun semnul egalităţii între cei doi care au făcut atâta rău, ireversibil, României.
    Singurul merit, pe bune, al lui Churchill este acela că a demolat Imperiul Britanic.
    A adoptat regula războiului efectiv împotriva civililor, preluată de la el de toate secăturile pământului.
    Constitie încă exemplul de urmat pentru mărimile lumii.
    Doar pentru unele trăsături de caracter comune cu cei de sus, păstrând proporţiile, îl invoc pe săgetătorul Cornel Vadim Tudor (n.28.11.1949) care ne-a „fericit” cu Javra Ordinară !!!

  11. Azi, c-o fată şic, e greu să te însori ,
    De n-ai mulţi bani ci doar virtute ;
    Şi chiar,de dragul ei,de-ar fi să mori ,
    Ea nu ar vrea … decât să te ajute .

  12. Citate din Chiurchill
    1. Orice om care are peste 30 de ani şi nu e conservator, nu are creier ;
    2. Democraţia este un sistem politic prost, însă cel mai bun dintre cele pe care omenirea le-a inventat până acum ;
    3. Puterea corupe iar puterea absolută corupe absolut.

  13. DIN MELCĂRIA COTROCENILOR

    – Ia să vă văd alergănd, melcilor ! le strigă Preşedintele.
    – 21 cm / oră, viteza maximă de marş, răspunse din fund, Micuţul.
    – Ca la autostrăzi, târâturilor !?
    – Ne şoldeşti, Şefu ! Se bucură opoziţia…
    – Zi-i lu Nuţica să vină la mine… fără casă.
    – Da Şefu ! Cât o munceşti pe ea noi dăm… palme (la idealul politic).

  14. voiculescu si churchill….eu cred ca ar fi ceva asemanari, pastrand proportiile, evident, winston era in marea britanie

  15. dar cea mai mare realizare a lui basescu? faptul ca a reusit sa convinga lumea sa-l voteze. mai ales pe cei din strainatate…nu-i asa?

  16. ATRIBUITE TOT LUI CHIURCHILL (mai puţin comentariile)
    1. Italienii pierd războaiele ca şi cum ar fi meciuri de fotbal şi meciurile de fotbal, ca şi cum ar fi războaie. E clar că românii le sunt rude (adaug ea).
    2. Adevărul le foloseşte celor care-l ascultă dar le face rău celor care-l spun. Frecvent când critic vârful am probleme cu internetul (valabil numai pentru mine, desigur).
    3. Pesimistul vede dificultatea in fiecare oportunitate. Optimistul vede oportunitatea in fiecare dificultate.Dar orbeţii ? Hai să le zicem politicieni români…
    4. Defecte inerente : distribuirea egală a mizeriei (comunism), distribuirea inegală a binecuvântărilor (capitalism). România incontestabil nu a depăşit comunismul !

  17. Despre Chiurchill, extrase din „O viaţă de rebel” de Norman Rose :

    „- trădător, aventurier, oportunist, iresponsabil – câteva epitete frecvent flosite pentru comportamentul politic al lui Chiurchill;
    – a fost pe rând : conservator, liberal, independent, conservator pentru a doua oară, opozant, şi în cele din urmă, ca o fatalitate, a devenit liderul Partidului Conservator;
    – putea să fie mojic cu servitorii, brutal cu prietenii, nepoliticos cu colegii.”

  18. Nu vreau sa stric aceasta atmosfera romantica, dar totul e floricele si inimioare primul an, dupa ii si vezi la tribunal, adica sincer mie casatoria nu mi se pare cel mai important lucru din viata unui om, cel mai important pe langa nasterea propriului copil este sa te uiti dupa 25 ani inapoi si daca mai esti cu acelasi om in conditii cat mai apropiate ca cele de la inceput at capata cu adevarat valoare casnicia.

  19. Cam asa-i, performanta ii sa ramai langa aceasi persoana de la inceput pana la sfarsit si sa nu-ti fuga ochiu stanga dreapta

Comentariile sunt închise.