La obiect: e exceptional puștiul ăsta!

55 COMENTARII

  1. Sustineti niste copii exceptionali, care merita sa aiba sansa, oportunitatea de a se dezvolta si de a-si perfectiona tehnica. Nu pot sa inteleg de ce nu sunt mai mediatizati si de ce trebuie priviti ca pe niste cazuri sociale. Ar trebui sa fie normal ca statul sa asigure acestor copii medii propice pentru dezvoltare.

  2. @florina
    deacord cu tine pana la momentul cu statul., intrucat trebuie sa specificam care stat. Daca vorbim de Romania – putem sa punem cruce ….
    Aici e lucru de finete, iar lucrurile fine trebuiesc sustinute de oameni fini., asa cum e dl. Voicuescu. (cam putini de altfel oameni instariti in Romania capabil sa sustina lucrurile fine).

    Intr-adevar ar trebui mai mult mediatizat., intrucat nu este normal ca un individ gen :Perversul de la Targul Ocna sau Bianca,Cristea sau familia Columbeanu,si multi multi altii sa ocupe mai intreg spatiul de emisie TV. Da , este amuzant sa-i privesti, dar deloc educativ si facand incert nivelul educativ-cultural al generatiei actuale de tineri., intrucat isi aleg false modele.

  3. @florina
    si as mai adauga: activitatea Fundatiei Dan Voiculescu este putin mediatizata. Da, se sustin multe proiecte insa doar prin simpla publicare a acestora pe saitul fundatiei nu este suficient. Exista atatea canale posibile in a promova tinerele talente si a le face cunoscute publicului larg…
    Cred ca se face o activitate importanta si modestia aici nu-si are rostul, intrucat aceste tinere talente au nevoie de recunoasterea publicului larg.

  4. Ia ganditi-va cati oameni talentati sunt pierduti sub praful saraciei din tari ca Romania, unde oamenii de mult nu isi mai permit sa practice un sport din placere, sa se gandeasca macar la asta sau sa mai aiba un hobby din care sa descopere talente si inclinatii spre ceva..
    Pentru sporturi de performanta si antrenarea talentelor iti trebuie un trai decent..
    Cui ii arde in Romania cand nu mai mananca ca nu mai are ce sa manance de mers si luat lectii de pian?
    Saracii cei care predau aceste discipline, ce stundeti au si cat sunt platiti?

  5. CHEMARE DIVINĂ

    Mogulul roşu – autodeclarat – se comportă ca atare, în basmul ce-l trăim de 21 de ani. Obârşia europenească şi culoarea nu-l poate asemăna cu varanul care este astfel definit :
    Varan = Șopârlă mare carnivoră, VERZUIE, cu plăci osoase pe spate, ca un mic crocodil, care trăiește în Africa, Asia și Australia.
    Dar i s-ar potrivi de minune lui Traian Băsescu care întruneşte toate elementele explicative de mai sus. Are trăsături asiatice şi origini certe mongoloide (plioapele înclinate) şi antecedente dovedite de „mâncător de copii” (bătăuş de copii).
    Interesul pe care DV îl manifestă pentru depistarea şi stimularea talentelor infantile autentce are intenţia nedeclarată de a dezvolta o mişcare aliniată la acest scop, cu bătaie lungă, cu aderenţi care să dezlăntuie această reţea cristalină sufletească specifică speciei umane evoluate, responsabile ; Chemare Divină, desigur…

  6. Domnule Voiculescu,
    Foarte sec vreau sa va intreb si eu: ajutati, incurajati, sponsorizati atat de multi tineri deosebiti, de ce nu-i dati si la televizor?
    Personal m-am saturat de politicieni nesimtiti si aroganti care se inghesuie la emisiunile date de postul dumneavoastra, de Tatoiu si alte plute ce comenteaza pe orice teme!
    Nu-i suficient sa apara cate o stire despre cate unul dintre ei, ca a castigat cutare si cutare concurs, ca e foarte destept sau talentat!
    Ar trebui emisiuni, rubrici permanente despre ei!
    M-am asteptat ca, atunci cand Tomici i-a batut pe nu-stiu-cati parlamentari la sah, sa fi facut o emisiune ampla despre!
    Pe site-ul acesta apar poze, activitati, programe, nume, de ce nu le popularizati mai intens?
    Uitandu-ma la televizor, as dori sa vad si lucruri care sa ma sustina moral sa traiesc aici, pentru ca, deoacamdata, nu vreau sa plec!

  7. In astfel de tineri ar trebui sa investim si ma bucur sa vad ca il promovati. Ei vor fi etichetele Romaniei, vor intra la categoria ” cu cine ne mandrim”. Felicitari!

  8. avem atatia tineri talentati care au nevoie de sustinere si va felicit pentru sustinerea acordata acestui tanar de valoare.

  9. In tara avem foarte multe talente. Acest copil este un exemplu. Talentele trebuiesc descoperite, ajutate si promovate.

  10. muzica simfonica trebuie difuzata mai mult pe radiouri si televizor. ar fi ceva daca as gasi in grila de programe a trustului intact o emisiune care sa promoveze muzica simfonica…

  11. trebuie sa avem mai multa grija de generati tanara, altfel nu vom mai avea viitor. e destul ca nu mai avem prezent

  12. @Bibliotecaru,29

    Contrar celor percepute in opinia publica, sunt foarte multi tigani cu studii muzicale ! Este recunoscut faptul ca au calitati inascute , pentru muzica, si niciodata nu au fost discriminati-cel putin in acest domeniu !-in scolile de arta romanesti ! Sunt multi absolventi de Conservator si-s foarte buni instrumentisti ! Ca sa vezi ca e asa, poti observa in orice Filarmonica, sau in fosa oricarui Teatru de opera asta ! Cei care abandoneaza, nu au acea chemare pronuntata si se multumesc sa „scartaie” ca sa scoata un ban ! Apropos : ala micu canta fals si nu vioara-i de vina ci urechea lui muzicala ! Asa ca…..

  13. @ Marius Adrian Porojnicu

    1. Aş vrea să vă întreb dacă sunteţi familiarizat cu Concertul pentru vioară în la minor de Vivaldi, Opus 3, numărul 6? Dacă nu…
    http://www.sheetmusicplus.com/title/Concerto-in-A-minor-RV-356-Op-3-No-6/4296745
    Aici puteţi urmări notele cântate de băiat.
    2. Dacă ascultaţi, la un moment dat tatăl băiatul a spus că a învăţat după ureche melodia.
    3. Cel căruia i s-a cântat melodia era pianist de profesie şi a avut o apreciere bună asupra a ceea ce băiatul a cântat.

    Părerea mea, de amator, este că micile ezitări sunt provocate de faptul că metroul îl balansa îndeajuns încât să simţi nevoia să te agăţi de o bară.

  14. @Bibliotecaru
    Am un atestat guvernamental pentru Teatru de Opera ;eu am spus ca in Romania,au posibilitatea sa urmeze cursuri de arta…..cu conditia sa vrea sa mearga la scoala !
    Ce m-a impresionat insa, a fost…..vioara ! Ei bine, vioara acelui pusti, asi fi vrut-o in mainile unui absolvent de Conservator ! Priviti-o atent si ascultatii sunetul : aia nu e vioara de cersetor ! Sigur ca putem discuta la infinit{si in contradictoriu!} despre adevaratele motive ale pustiului-sau familiei acestuia ,motive pentru care pustiul era acolo , nu in tara ! Dar nu am rezolva fondul problemei ! Eu cred ca important e sa vrea Grivei : iar pustiul nostru se pare ca a vrut mai bine la cersit….

  15. @Bibliotecaru
    In plus, as vrea sa va mai spun urmatoarele : pozitia -corecta!-in care pustiul tine vioara si arcusul , pernita pusa la locul ei,vioara acordata corespunzator….mie-mi spun ca PUSTIUL A PRIMIT CEL PUTIN 4-5 ani de instructie cu profesor de vioara : in nici un caz nu a invatat dupa ureche {comparati ce am aratat, cu orice lautar din orice taraf popular,fara studii }! Sigur…de multe ori-ca sa impresioneze,probabil- ei mai si mint…….

  16. Canta extraordinar acest copil si pune emotie in fiecare nota muzicala. Consider ca o sa fie intragit de intreaga lume.

  17. Acest copil poate deveni un mare artist. Cum, in Romania, politica de sprijinire a copiilor talentati este aproape inexistenta, parintii sunt cei care trebuie sa investeasca sume considerabile, astfel incat acest copil sa nu se piarda .

  18. @ Marius Adrian Porojnicu
    Atestat guvernamental pentru Teatru de Opera? În Craiova?

    Atunci aţi putea să-mi spuneţi de ce vioara este un instrument netemperat? Ca să mă dumiresc un pic, după răspuns, cam la ce nivel aţi studiat…

  19. Copilul acesta are un talent deosebit si o incarcatura emotionala fantastica. Consider ca este prea bun pentru lumea aceasta murdara in care traim.

  20. @ Marius Adrian Porojnicu
    Stimate domn,
    Cu riscul să vă dezamăgesc, pe mine nu mă recomandă nici un fel de atestat. Guvernul nu a găsit cu cuviinţă să-mi ateste fie şi cea mai mică valoare în ceva. În consecinţă nu am cu ce să mă laud, chiar dacă aş vrea să mă laud.

    Să-mi fie cu iertare, nu am adresat decât o întrebare (de unde acest „tot puneţi întrebări” nu ştiu)… şi aceasta era menită să mă lămurească la ce nivel trebuie să vorbesc cu domnia voastră. Dacă ştiţi care este diferenţa dintre „re diez” şi „mi bemol” este una, dacă spuneţi că este acelaşi lucru, este alta… Nu e nici un alt gând ascuns.

  21. @merry – gresesti; in Romania, Voiculescu si alti cativa oameni – ce reprezinta adevarata elita, spre deosebire de amatorii de faramituri sosrosiste, incurajeaza adevarata elita a viitorului. Acest micutz facand parte din ea.

  22. @mai capatos, pai boc fiind un ”copil” netalentat, ba chiar retardat, ce ai vrea sa faca in privinta lor??? il roade invidia….

  23. @andule, las’ ca asa a fost descoperit si copilul batran Oancea… si uite ce-a facut. Ma declar scarbit, vorba unui Tzap.

  24. @ Marius Adrian Porojnicu
    Vedeţi, de acest lucru îmi era frică… Bănuiam că atunci când spuneţi că „vioara acelui pusti, asi fi vrut-o in mainile unui absolvent de Conservator” nu ştiaţi că cea mai mare parte dintre cei care vor să fie admişi la Conservator au deja o vioară de concert şi nu una de serie, încă din timpul liceului (este necesară o perioadă destul de lungă de acomodare cu instrumentul). Eu unul mă îndoiesc că acea vioară depăşea 1000 de euro (mai degrabă 500) şi cu siguranţă nu era un J. B. Vuillaume (dat fiind că acţiunea se petrece în Franţa, am ales un lutier francez), mai ales că am impresia că nu este o vioară 4/4, ci una 3/4, adică de 33 cm şi nu de 35 cm (nu sunt prea sigur că nu pot aprecia proporţional cu nimic din imagine).

    Între timp am mai descoperit ceva…
    http://www.youtube.com/watch?v=GEOZ31HeZT4

  25. @Bibliotecaru 47
    vioara normala , ai incredere in ochiu’ meu; parol ! Ete,o vioara d’aia se strofoaca mogulu’ sa-i cumpere unei fete cu un palmares impresionant : Badea si-a dat ceasul de la mana, pentru asta, mie mi s-a muiat sufletul meu cel rau ,tot d’asta si, daca mogulu’ ma roaga,fac ce oi pputea si fac rost de una ! Partea proasta ca nu-i 1000,nici 2, nici….hm ! So see……
    *
    -sunt impresionat de cunostintele pe care le etalezi ! Mie-mi plce sa vad trairi sufletesti,ca’n rest….Uite: chiar si pe mogulu’ asta-pe care-l mai intep din cand in cand- il banuiesc de…suflet si d’asta trec din cand in cand…

  26. @bibliotecaru:
    daca urechea mea muzicala nu m-a inselat, cred,totusi, ca e un fragment din „Dansuri ungare nr.5” de Johannes Brahms.

  27. @ Geta
    Nu greşiţi extrem de tare. Lucrarea pe care o menţionaţi are la bază tot un csárdás. Probabil ne amintim cu toţii de ea în scena bărbierului jucat de Charlie Chaplin în „The Great Dictator” (Dictatorul).

  28. @Bibliotecaru:

    Ah, da!

    Regizorul nu a dorit atunci sa foloseasca muzicianul favorit al „dictatorului” – Wagner.

Comentariile sunt închise.