Aparent doar un rezultat al prostiei ori superficialitătii, strecurarea discretă a portocaliului în drapelul national de către un primar PDL constituie un simptom. Un simptom clasic, cu regularitate aproape stiintifică: orice miscare autoritară sau totalitară visează să îsi plaseze cumva propriile insemne POLITICE în insemnele NATIONALE. E celebru – si perfect reprezentativ – cazul Germaniei. În decurs de numai câtiva ani, în functie de regimul autoritar aflat la putere, în steagul galben-rosu-negru s-a strecurat ba o zvastică nazistă, ba un simbol comunist.

Sigur, indiferent de zvâcnirile entuziaste ale unor demnitari portocalii, un astfel de fenomen nu se va repeta în România – mai avem în tara asta oameni cu curaj, care nu întorc armele, care nu negociază pe sub masă si care nu o dau, oportun, ”la pace”.

Dar reflexul insemnelor de partid devenit stat e – iată! – viu si tentant pentru echipa portocalie.

51 COMENTARII

  1. pdlistii astia nu mai au respect nici macar pentru insemnele nationale. vor sa puna mana pe tot, sa branduiasca tara cu portocaliul ala hepatic. modificarea insemnelor nationale este interzisa de constitutie. vai de capul lor!

  2. Acesta cred ca era singurul lucru pe care nu l-au facut pana in prezent. Persoanele vinovate trebuie sa raspunda pentru acest lucru.

  3. Pacat ca pentru a adauga ceva drapelului nostru trebuie sa se revizuiasca constitutia, nu au nici o sansa sa mai ramana astia 2 ani la putere, dar sa mai si incerce sa lase urme pentru posteritate.

  4. deci este o jignire si o batjocura la adresa noastra cum n-am mai vazut demult, nu e gluma buna e o prostie care daca mai continuna mult asa o sa ajunga o realitate.

  5. sustin ideea ca nu am meritat sa iesim din comunism, ne batem joc de ce s-au chinuit altii cu sange pentru noi…nu suntem vrednici de un asemenea sacrificiu.

  6. Cred ca se impune o noua motiune de cenzura. Si asta cat mai repede, pana nu au de gand sa treaca la fapte..cred ca ii bate gandu sa devina chiar partid unic..nu-s normali.

  7. Pai sincer mie mi se pare firesc ce vor, doar sunt un grup de securisti si turnatori care abia asteapta sa se intoarca in vremurile care i-au consacrat si din care au avut numai de castigat. Dc nu?

  8. ma astept sa ne impuna sa ne imbracam in portocaliu, sa ne inchinam lui basescu si sa inchinam ode oxigenatei udrea…japitele astea nu mai au pic de bun simt

  9. PORTO K

    Traian Băsescu primeşte în audienţă la Cotroceni un primar pedele dintr-o zonă viticolă de proastă faimă, renumită în poşircă nevandabilă :
    – Şefu, pentru captarea atenţiei naţionale propun să lansăm pe toate canalele vizuale şi auditive lozinca : Vrem PORTO K servit de Boc !!!
    – Şi cine e Portok ăsta ?
    – Ia priviţi. Pune pe masă o sticlă din plastic de 330 mililitri cu un lihcid confuz, având o superbă etichetă cu inscripţia PORTO K
    – Dar ce înseamnă PORTO K ?
    – PORTO e o marcă renumită de vin străinească ce dă bine la ureche iar K e din tabelul lui Mendeleev, cu nr at. 19 (KALIU). Românu e prost de curios, o cumpără şi abia pe urmă întreabă ce e, prilej cu care se dezleagă enigma, adică PORTO K= PORTOKALIU
    Om l-am făcut, merge pe mâna noastră.
    – Extraordinar ! te pun sub Lenuţa.
    – Dar matale ?
    – Eu deasupra. Sunt Şef. Dar Mendeleev e cu noi ?
    – Se rezolvă. Ziceţi-i lui nea Emil să-mi elibereze scaiva atenţii…
    – OK! facem firmă în câteva zile (22 milioane de sticle)…

  10. De ce nu am trecut eu pe acolo sa vad steagul ala …
    Nu sunt nationalist, nici pe departe… dar cine era responsabil inghitzea steagul, si vreau sa il vad pe ala care ar fii indraznit sa gandeasca macar sa intervina, vreau sa il vad.

  11. Fara suparare… cat mai vor astia si ce mai vor? Hai ma sa punem mana de la mana sa le dam totul ma sa vedem atunci ce mai fac?
    Nu stiu ce o sa faca ei dar stiu ca toti vor ajunge sa le dea in cap sa supravietuiasca, asta e putin dar sigur.
    Ce infect ma simt sa fac parte nominal din rasa oamenilor arghhhhhhhhhhhhh

  12. Aproape ca nici nu ne mai socheaza. Nici nu ar fi de mirare ca printr-o OUG (ca doar e metoda clasica de fentare a legii) sa ne trezim cu un portocaliu permanent. Cred ca acest gest, mai ales dupa elogiile in stil comunist aduse duminica Elenei Udrea, nu face decat sa le dea idei.

  13. Acum ne putem astepta sa dea o noua insemnatate culorilor drapelului : albastru – ochii incrucisati ai lui Basescu , galben – pletele lu’ Udrea , rosu – PSD -ul zdrobit de 6 ani incoace. E din categoria Bucovina cu oi pe dealuri.

  14. RECLAMĂ

    (R) PortoK – PortoK – PortoK – PortoK – PortoK

    De azi şi la Bufetul Parlamentului. Promoţie.
    “Beţi PortoK servit de Boc !!!”

    P.S. Marcă-nregistrată.

  15. Exagerati. Respectiva imagine are 3 culori in plus fata de culorile drapelului. Faptul ca una din aceste culori este portocaliu (nuanta de rosu ce contribuie la efectul de adancime a imaginii) e o pura intamplare iar faptul ca asociati aceasta culoare cu un partid politic e o exagerare. Curcubeul are portocaliu in el, la fel si steagul comunitatii gay. Urmeaza sa presupuneti ca un partid influenteaza reflexia luminii sau ca tot partidul controleaza comunitatea gay.

    Inteleg ca lupta politica presupune si exagerari insa, in afara de cateva persoane care va sustin orice parere ati avea, acesta e un blog public, deschis, ce este urmarit de multi oameni deschisi la minte si care isi dau seama cand vad o exagerare grosolana. Online aveti o imagine destul de buna insa prin asemenea afirmatii cred ca mai mult pierdeti decat castigati.

  16. Dacă înţeleg stema patriei ca pe un peisaj naiv, apăi la cioporul de orătănii, peşti, lei şi boi ilustraţi ca pe steag, am retard mental; pricep “turmele” din ce în ce mai greu!
    “Pic-cu-pic” se umple paharul suportabilului pentru cei sărmani! Prin cei avuţi văd “strop-cu-strop” cum se pătează manşeta pantalonilor. La ultimii, de la prohab în jos! La primii, dinspre exterior, către interior.

  17. Portocalii astia de la putere sunt in stare de orice. Va apreciez ca sunteti printre singurii politicieni care nu se lasa si se lupta cu aceasta „boala” a Romaniei, numita traian basescu.

  18. vad tot felul de discutii despre plecarea lui Oancea. spune adevarul despre cum a fost, mogulule: l-ai dat afara? de ce? a plecat singur? a fost santajat? cat ai castigat de pe urma lui si cat a castigat el depe urma-ti mogulesciana? Ti-a adus milioane sau l-ai facut om?

  19. SFÂNT CATREN

    Înspăimântat că-mpeliţaţii în M.A.I. fac hora,
    TB s-a spovedit la Patriarh cum că sosita ora
    Să introneze Dascălu şi Popa spre sfinţire,
    Salvânu-şi pielea tăbăcită de-atâta nesimţire.

  20. Ardealul nu e al PDL-ului …verificati ultimele alegeri parlamentare … este putin paranoica paralela intre culoarea portocaliu si comparatia cu Germania Nazista
    Exista primari PDL care nu dau 2 lei p partid …maine daca trec la alt partid toti ei castiga … poate ar trebui prospectata piata si facute ceva oferte daca tot vrea PC sa participe singur la alegerile din 2012 .

  21. Cel ce a facut interventia pe steagul tarii{valabil si pentru stema},e un habarnist, fara minime cunostinte despre heraldica ! Cu siguranta, nu e artist plastic,iar manifestarea lui{interventia pe steag si/sau stema} il denunta ca facand parte din fenomenul numit „subcultura”……..

  22. @mogul
    de acord cu tine. Unii primari au trecut la PD-L doar ca sa aiba posibilitatea sa primeasca fonduri pentru localitatea proprie., ca altfel nu aveau nici o sansa.(ca asa-i la noi).Si daca tot se migreaza in parlament – de ce nu ar face-o si un primar de comuna pentru a avea acces la fonduri pentru dezvoltare.

  23. Nu m-ar mira sa propuna o astfel de initiativa, ca n-au minte multa. Oricum parca prea si-au luat-o in cap si fac asemenea lucruri doar ca sa enerveze si sa agite spiritele deja incinse.

  24. Na, cred ca mai fac si ei asa in ciuda cat mai pot, is resemnati cu ideea ca nimeni nu-i va realege, asa ca macar sa-si mai bata joc de noi cat mai pot ca dupa nu o sa-i mai bage nimeni in seama

  25. Da eu nu vreau doar drapelu, vreau si un nou imn, interpretat de udrea daca se poate si scris de basescu…ca oricum ea canta dupa cum zice el.

  26. Ăştia-s capabili să ne facă transfuzii cu sânge portocaliu!
    Mare-i grădina Domnului!
    Că ei sunt nişte cretini mai înţeleg, dar de ce-i suportăm noi?!

    P.S. Vorba lui Bicu, o fi o paraşută rătăcită pe acolo… mai rău e că ştim şi cine-i.

  27. din pacate,faza asta cu tricolorul ala mizerabil,ne afecteaza pe toti…
    mi-e dor sa vad oameni simpatici,nu toate prostiile…
    imi place mult de tot Antena 2!
    Succes in continuare!

  28. Adica,avem nevoie de alti oameni,sa nu mai conduca aceeasi indivizi fara complezenta,fara bune maniere! In fine,eu am spus aici doar o parere,fiecare e liber sa aleaga cum vrea sa traiasca! Eu una ,nu vad prea roz viitorul cu oameni de genul asta…

Comentariile sunt închise.