Finala Dezbate Romania a fost câstigată, din ce văd pe aici, de echipa Facultatii de Drept reprezentată de… medicinisti. Sfatosi si populari.

Deh, doctorul Oprescu face scoală.

Urmează supra-finala: studenti vs. parlamentari. Cine argumentează mai bine?

12 COMENTARII

  1. Ma scuzati, finala a fost castigata de Facultatea de Drept, in a carei componenta au intrat, intr-adevar, 2 reprezentanti ai Facultatii de Medicina.

  2. Off topic

    OREST(E) – LA MULŢI ANI

    Azi de Sf. Mari Mucenici (5 la număr) din Calendarul Ortodox
    (este şi dezlegare la peşte).

    Orest(e) fără doar şi poate un personaj simpatic, cerebral, aparent cam smucit, fascinat de lumea esoterică. L-aş dori într-un scurt monolog tematic, dialogul nefiind punctul său forte ( chiar azi dacă se poate).
    Tot astăzi este şi Sf. Muceniţă Lucia, fără trimitere la cea a lui Donizetti (…di Lamermur).

  3. Acesti castigatori ai finalei reprezinta viitorii politicieni cu siguranta. Argumentele folosite au fost mai mult axate pe sentimente si populisme decat pe logica si rationamente. Ar trebui modificat putin formatul, dar o dezbatere buna in sinea ei.

  4. Hors concours

    Ca şi nepotul lui din Richmond, ţiganul Alex Penicu, Şandramaua Stalinistă, alias II, a început deja să ne terorize cu Jingle Bells-ul Loviturii de Stat din ’89 ce, de-a pururi, ne-a lăsat fără Crăciun, din care redau, pe melodia originală, prima parte şi refrenul :

    Jingle Bells-ul Loviturii de Stat

    Băi români să ştiţi
    Lovituri de stat
    Nea Ion v-a dat
    (KGB giniţi )

    Iară de Crăciun
    I-am trimis în Rai
    Şi pe cei doi Crai;
    Milă de nebun !

    Refren:
    Răpăieli, răpăieli,
    Multe văicăreli
    Şi acum se aud
    De românul nud.

  5. Daca au existat 2 tineri de la medicina in echipa castigatoare, RUSINE SA LE FIE.
    Va zic un singur lucru, juriul a dat dovada de mult neprofesionalism si nesimtire, cu exceptia doamnei Tristi Cristea si a domnului Lucian Mandruta.
    Pai cum poti ca juriu sa aduci argumente contra celui care vorbeste? Nu esti tu cel care jurizezi in liniste si dupa concurs zici ce ai de zis. Ne credem la Dansez pentru tine?
    Drept urmare echipa din care am facut parte „Adira UBB” a fost singura care a castigat din pozitia „contra”, si asta pentru ca am fost ajutati de argumentele ne clare ale 2 dintre fetele de la ASE. Dar faptul ca tu nimeni nu a reusit sa castige din pozitia „contra” e ciudat. Am fost acolo am vazut cum se facea. Mihai Morar nu citise motiunea, Florin Chilian se tinea de glume proaste la adresa clujenilor, si domnul Octavian Bejan, aduce argumente care nu isi aveau rostu.
    O dezbatere pe viitor trebuie gandita altfel. Daca nu te poti abtine de la comentarii; nu intra in juriu. Iar pentru cei care fac „motiunea de dezbatere” ii rog sa calculeze fiecare cuvant. Pentru ca astfel cei din pozitia „contra” au o munca mult mai grea si aproape imposibila. Iar daca REGULA era TE INSCRII DE LA FACULTATEA X, cu echipa X, asa trebuia sa fie, si sa fie respectata. Nu sunt invidios sunt multumit de rezultatul echipei mele si cred ca data viitoare daca mai e sa participam as aduce multe sugesti si schimbari.
    Imi cer iertare pentru unele greseli gramaticale, si felicitari ambelor echipe.

  6. Nu am urmarit alte discursuri. Analizandu-l pe cel prezent pot sa spun ca avand calitatea de finalist te obliga la o mai buna prezentare.
    Unicul lucru bun din tot acest discurs este ca tanarul s-a prezentat liber, a vorbit cursiv , fara a pronunta alte sunete care sa-i dea ragaz pentru a-si organiza gandirea.

    Cunosc foarte bine Poiana Sibiului. Cunosc multi oameni de afaceri actuali din Sibiu provenind din businessul cu oi (vanzandu-si turmele de sute si mii de oi si apoi investind in multe domenii). Fara a face reclama, cine e curios o sa vada in Sibiu o retea de cateva benzinarii sub numele OIL E 15. Daca citesti denumirea firmei repede….o sa va dati seama ca are legatura cu oile, iar 15 reprezinta numarul primelor oi cu care a inceput acel domn sa se ridice.

    Sunt total deacord cu acest tanar referitor la sustinerea businessului romanesc. Dar exemplul lui e doar unitar la nivelul Poienei Sibiului….ma refer la nivel de management, deschidere la know how, tehnologii, la afaceri curate, atitudine fata de subodonati, societate etc., Chiar si daca ai fost cioban , iar acum activezi in alt domeniu ai nevoie de multe cunostinte, de capacitatea de ati alege echipa buna, de a o remunera corect si cinstit, deschidere la nou, la dialog….
    Exemplul dat de acest tanar este slab si nereprezentativ pentru Romania. Cu parerea de rau voi spune ca foarte multi patroni romani au mentalitati ciobanesti (fara a jigni aceasta buna meserie – indeletnicire traditionala – eu fiind in apicultor in tineretile mele :) ).
    Si ca o consecinta a acestui mentalitet apar si copii , beizadele de bani gata, stapani pe vreme, cu atitudine de atot- puternici ca lor li se permite orce, modestia lipsind cu desavarsire , dand aparitia astfel falselor valori.

    Cred ca inca mai avem de invatat de la „cei din lumea buna” la capitolul afaceri, comportament fata de angajati, fata de societate, atitudine fata de munca, etc. Daca am fi avut doar capital romanesc in prezent (fara nici o prezenta straina) – ar fi fost dezastru., prea multi „ciobani”.

    Referitor la Leu, parca nu as paria asa mult pe el.

Comentariile sunt închise.