Un interviu de ieri, pentru Agerpres.

Ce credeti: avem Opozitie Unită pâna la 31 ianuarie? Care ar trebui să fie principalul său obiectiv? Dar principala eroare care trebuie evitată?

45 COMENTARII

  1. SONET – SONAT

    Traian Băsescu e sonat:
    De la alcoolul ingerat,
    Din contabada cu tutun
    Şi viaţa dublă de nebun.

    Traian Băsescu e tâmpit:
    Cu diplomă că s-a şcolit;
    Legalizată (de informator)
    Cu atestat de ultrabocitor.

    Un trădător de neam şi tară,
    Vândut la unguri pe arginţi;
    (Rude de sânge prin părinţi)

    Rebotezat ca Javră Ordinară
    De bravi români; ostaşi
    Cu sânge dacic de trufaşi !…

  2. Am dubii reale ca opozitia va reusi sa se uneasca pana pe 31 ian sau pana la eternitate.
    Principalul obiectiv ar trebui sa fie rasturnarea puterii actuale prin mijloace exclusiv legale.
    Eroarea majora in care risca sa cada- orgoliile personale. Dincolo de doctrinele politice diametral opuse sefii partidelor de opozitie au mari orgolii. Acestea pot fi speculate si se alege praful de orice initiativa comuna…

  3. NU, nu cred ca vom avea vreodata o opozite unita.
    dincolo de discursurile de 2 lei, toti vor doar la ciolan… unii putere SI ciolan
    cea mai mare greseala? sa continue ca si pana acum, furat cat se poate, munca 0 (ZERO) si numirile pe criterii politice, fara a lua in considerare competenta si toate magariile alea
    ah da, sa nu uitam ca cea mai mare greseala… sa oprim reforma statului ha ha ha

  4. @DV: Termenul de 31 ianuarie este unul viabil, desi in presa apar unele informatii care l-ar putea pune in pericol. Verdict:posibil si probabil.

    Principalul obiectiv: daca ar fi sa discutam pe termen scurt, ar fi continuarea procedurilor de suspendare a lui Basescu pe le-ati initiat anul trecut si „debarcarea” (ca sa vorbim in termeni nautici) guvernului Boc -> respectiv alegeri anticipate la nivel parlamentar. Pe termen mediu, trebuie adoptata o strategie de relansare economica bazata pe principalele atuuri pe care le avem in acest moment la dispozitie: agricultura si resursele umane (investitii in educatie si cercetare si in sustinerea sectorului primar).

    Principala eroare care trebuie evitata: nu trebuie discutat in acest moment despre eventualele functii in guvern pentru partidele din alianta sau, mai bine zis, „impartirea ciolanului”.

  5. Este greu, din cauza orgoliilor, dar nu imposibil.
    Eu cred ca sunteti singurul vizionar care poate reusi imposibilul.
    Nu stiu insa cati sunt cu demnitatea nesantajabila si cati pot deveni, macar in al 12-lea ceas atenti la 22 de mulioane -aprox.- de cetateni cu problemele si cu caracterele lor care oscileaza intre a fi corecti si a fi „descurcareti” (fie ca o fac pebtru ei insisi fie ca o fac pentru copiii lor).
    Obiectivul ? Gasirea,impreuna cu Dv. a solutiilor potrivite pentru rezolvarea saraciei in care a adus tara psdul si guvernul Tariceanu, reevaluarea tuturor bugetarilor pentru „spalarea creierelor” acestora de confuzia dintre „al meu” si „al nostru”.
    Eroare ? Aducerea personalitatilor care deja s-au incurcat in „multumesc, mai vreau” si a celor care se agata de partide doar pentru ca…nu aveau altceva mai bun de facut sau au ceva in trecutul lor de care le e teama sau care doreau sa fie facuta uitata.

    Ma intreb : de cate reforme mai avem nevoie pana la a termina cu reformele ?

  6. Nu este acum momentul, stiu, dar, intrucat eu am acte din care rezulta ca strabunicii mei s-au nascut in fosta Basarabia iar bunica mea s-a nascut in Chisinau si din cauza comunistilor a trebuit sa se refugieze in Romania in 1918, ati putea sa ma lamuriti daca vreodata voi putea obtine si cetatenie moldoveana ?

    Si eu, fie si la…50 de ani, mi-ar place sa am si cetatenie moldoveana din acest motiv.

    Multumesc anticipat !

  7. Am citit cu interes interviul Agerpres cand am vazut stirea aliantei PNL-PC.
    Eu ma astept din partea celor trei lideri ai Opozitiei sa fie transparenti in ceea ce isi propun si sa actioneze rapid. Asta, si sa promoveze oameni corecti, iar acestia la randul lor sa impuna acest mecanism de selectie naturala a oamenilor de valoare in institutiile publice. Cred ca metoda ‘Popa Tanda’ e singura care ar functiona pentru depolitizarea administratiei.
    O eroare ar fi eventualele rivalitati dintre cei trei. De unitatea si de seriozitatea acestei Opozitii depind nu doar trei cariere politice, dar si nivelul statului si societatii la care dorim sa ajungem in anii tulburi care urmeaza.

  8. eu cred ca este o eroare fiindca se va fractura societatea in doua parti. atunci cand sunt doar doi poli cel mai slab beneficiaza de o „prima”. pdl va reusi probabil un scor mai mare decat 10% cat ar fi putut spera.

    dar, daca tot e in mers structurarea opozitiei intr-un singur pol (probabil centrist – asta e alta problema de discutat dar … in fine …) atunci puteti sa asumati urmatoarele demersuri :

    – initiativa unui snagov 2 pe justitie si economie (simplificare, eficientizare, de-coruptizare, privatizare corecta)
    – reechilibrarea functiilor in parlament (sefia unei camere (chiar daca il schimbati pe geoana), reimpartirea conducerilor de comisii)
    – asalt total impotriva discriminarii impartirii fondurilor catre administratia locala in functie de culoarea politica (si aici e vorba de actiune concertate ale opozitiei, societatii civila …) – e necesara rescrierea legilor?
    – actiuni consistente impotriva politizarii functiilor din consiliile de administratie – rescrierea legilor?
    – „pool” de politica externa. daca basescu tot si-a asumat raspunderea pe esecul schengen atunci poate e necesara schimbarea atributiilor presedintelui. daca schimbarea constitutiei e imposibila atunci flexibilizarea acestuia e posibila prin pozitie comuna a opozitiei in cadrul unei dezbateri direct cu presedintia (nu va mai bateti capul cu guvernul ca aceia au alte treburi)
    – cresterea seriozitatii : lumea s-a saturat de circ si isterie. un antonescu echilibrat si serios pe langa carisma si talentul oratoric pe care il are …
    – un demers al opozitiei unite impotriva traseismului si cresterii calitatii liderilor (adica serios, ma uitam la william branza, marinescu, ricEard nu stiu cum… toti golanii pe sticla). astia de tip „chiuariu a lu’ fenechiu” samd ar cam trebui sa dispara.
    – un program de guvernare comun. (o idee : asistenta, nu „ajutoare”, cu tinta pe partea realmente saraca a Romaniei (maxim 3 milioane de oameni, nu 6-7 cum e acum) (guvern din umbra de asemenea – doar specialisti cu imagine corecta sau inca inexistenta dar cu cv beton – si sa si fie numiti cand ajungeti la guvernare :) )

  9. Buna ziua si la multi ani.Nu prea ma pricep cum sa incep,asa ca voi intra direct in subiect.V-as ruga mult ,un sfat de la un avocat bun,care isi cunoaste meseria,pt.un dosar civil si unul penal(posibil),pt ca nu imi permit un avocat bun si pina acum am pierdut toate procesele civile.Nu vreau sa ajung in situatia domnului Sobaru de la TVR,dar nu m-ai am mult si clachez.Nu ma intelegeti gresit,nu cersesc bani(n-am primit in viata mea un leu fara sa-l muncesc)doar un sfat,o consiliere din partea unui avocat bun.Locuiesc vis-a-vis de Antena 1 Chibrit si stau pe pensia lui mama, cu tot cu copil(scuze cacofonia),fiind mama singura.Nr de tel 0726289045.Cu respect,Laura.

  10. @toader: sustin ideea ta cu un program de guvernare roman si a unui „guvern din umbra” format din specialisti. Problema uneori e ca printre cei cu „cv beton” se mai afla si persoane care chiar nu au habar cu „ce se mananca” domeniul respectiv. A se vedea cazurile din justitie, educatie, agricultura. Trebuie realizata o selectie „adevarata” a specialistilor capabili de realizarea unui program de guvernare puternic, fie ei tineri sau batrani, cu multa sau mai putina experienta, nationala sau internationala.

    Si aceasta selectie ar trebui inceputa de acum. Politicienii si academicienii/profesorii etc. (cei care stiu doar teorie bineinteles) ar trebui sa stea deoparte.

    Guvernul sa fie unul politic, dar sa fie secondat de o puternica baza de specialisti.

  11. Am auzit si eu de proiectul de alianta cu PNL. Daca s-ar alatura si PSD-ul, asa cum au dat liderii de inteles, si ati forma o opozitie unita intr-o mare alianta am urmatoarele intrebari:
    -nu cumva veti pierde fiecare votantii dedicati? Adica aceia care au votat intotdeauna pt un partid gratiei doctrinei si programului, nu datorita conjuncturii. Ma indoiesc ca un liberal va vota pentru un program cu accente social democrate. Si invers. Veti castiga eventual electoratul care voteaza negativ. Electorat pe care deja il aveati.
    -alianta mare nu era mai bine sa fie printr-un protocol secret? Cred ca aceasta alianta a luat nastere mai mult din frica partidelor de a nu se trage reciproc in piept. Nu era mai bine sa ramana secreta?

    In fine, sper ca nu mi-o veti lua in nume de rau ca va intreb aceste lucruri, dar cred ca sunt niste subiecte de care s-ar putea impiedica la vot electoratul informat.

  12. Principalil obiectiv ar trebui sa fie prosperitatea tarii., pentru ca debarcarea lui Basescu e un obiectiv prea mic si de scurta durata. Debarcarea este de la sine inteleasa , insa greul urmeaza abia dupa.

    Greseala asa cum a mentionat si Codrin: impartirea portofoliilor inainte de debarcarea PDL-ului de la putere – e ca si cum ai vinde pielea ursului din padure.
    Deasemeni, concurenta interna de doi bani din interiorul aliantei pentru a arata poporului cine este cel mai sef.,cine e leaderul maxim din alianta, cine apare mai mult pe sticla si daca se poate cine arunca cu mai mult noroi in colegul de alianta.

    Dar asa ca strategie aveti de gand sa-i luati in viitoarea guvernare si pe UDMR?Auzisem la radio recent in masina cum un reprezentant UDMR isi propune pentru anul 2011 „CONTINUAREA REFORMELOR”

  13. Dacă aş fi fost consilier PC, aş fi indicat o carte interesantă, anume ca PC să devină liantul alianţei PSD-PNL. Mişcarea de astăzi, alianţa PNL-PC, pune mai mult paie pe foc decât rezolvă lucrurile. Am sesizat de câteva luni schimbarea accentului editorial al „Antenelor” care a alunecat uşor dinspre pro-PSD spre pro-PNL, începând cu domnul Iosif Buble şi blogul domniei sale. Cartea cea mai „deşteaptă” a PC nu este un joc la două capete, mai ales nu este alături de cine câştigă, pentru că asta îi provoacă cele mai mari pierderi în susţinerea reală a populaţiei, chiar dacă atrage susţinerea unor membrii de partid care capătă ceva funcţii.

    Mă rog, ştiu că-mi bat gura de pomană şi că oricum nu mă ascultă nimeni.

  14. Traian Băsescu: Îmi asum responsabilitatea politică a întârzieii accesului României în spaţiul Schengen.

    După clasicele “a fost o eroare”, “am prognozat greşit, asta e”, preşedintele republicii a trecut la altă categorie. Îşi asumă responsabilitatea. Aşadar: în afară de nişte vorbe scoase pe gură în microfonul aprins, poate cineva să-mi spună în ce constă concret asumarea responsabilităţii pentru cel mai mare eşec al politicii externe de după ’97?

    http://exasperat.wordpress.com/

  15. psd s-a exprimat impotriva …. palma cu pnl era batuta mai demult …. deci ? principala eroare este erodarea …alianta DA s-a realizat doar cu relativ putin timp inainte de alegeri … dc 31 ian ?

  16. O opozitie unita e absolut necesara! Acum, ca va fi, sau nu, pana la 31 ianuarie, nu-i un capat de tara! Important e sa fie facuta cum trebuie. Adica, o alianta permanenta, de centru-dreapta, PNLC si una de criza (conjuncturala), cu PSD-ul de centru-stanga (PNLC+PSD). Uite-asa, sa vada „boborul” cum stanga si dreapta si-au dat mana, ca sa aiba orice musteriu ce-alege! Asta-i partea usoara.
    Partea grea e pasul doi: formarea unui guvern, nu „din umbra”, ci la vedere, un guvern alternativ, ca sa nu mai poata spuna „minunatii” actuali – „Daca ne schimbati pe noi, cine vine?!”.
    Membrii guvernului alternativ ar trebui sa fie „pe sticla” zi de zi, la orice emisiune sociala, economica, politica, culturala, pentru a aduna macar 10 voturi pe ora, fiecare. Dar, pentru a face asta, ministrul economiei trebuie sa fie „toba”, ca si ministrul culturii, sau cel al muncii! Nu-i suficient sa te vada omul, trebuie sa-i trezesti si admiratia! De-aia spun ca-i treaba grea! Daca mai socotim si faptul ca oamenii astia se vor expune „tirului” puterii timp de cateva luni, sau un an si cateva luni (Doamne fereste!), atunci alegerea acestor oameni e o misiune aproape imposibila!
    Si, ca sa pun capac functiei mele ad-hoc (consilier on-line), v-as spune ca nici alegerea unui presedinte „alternativ”, din partea aliantei PNLC-PSD, n-ar fi un lucru rau! Puteti? „Da, putem!” traduce la fel de frumos „Yes, we can!”, precum „A fi sau a nu fi” traduce „To be or not to be”. Asta a spus-o marele Ion Caramitru, nu Buduru.
    Oamenii n-au crezut niciodata in programe! Dac-a fost bine sau rau, nu stiu, putem, doar, constata cum s-a votat.
    Oamenii au crezut intotdeauna in oameni! Trebuie sa va „personalizati” prin oameni destoinici, figuri noi (sau vechi, care n-au condus ministere), care sa stie sa vorbeasca, sa spuna: „Da, eu voi fi noul ministru de finante si stiu sa fac asta, si asta, si asta…” Va mai amintiti, in context: „…sunt Darie al lui Darie! Sunt Darie, al lui Darie, al lui Darie…”
    Toate cele bune!

  17. De un an de zile susţineţi necesitatea “Alianţa Social-Liberală” , “Opoziţia Unită” iar acum practic se oficializează o repoziţionare a PC, adică un pic pa PSD, ce drag îmi eşti PNL :)
    Această schimbare de alianţă alăturată etichetei mai vechi, “soluţia imorală” nu cred că ajută la creşterea intenţiei de vot pentru PC. Va rămâne condamnat ca un partid de 1% ce va supravieţui parlamentar prin alianţe unde oferă de fapt altceva decât puterea partidului şi a propriilor votanţi.

  18. SOLUTIA VOICULESCU PENTRU ROMANIA
    OAMENII SE ADUNA SI CREIAZA ALIANTE PENTRU SCOPURI SI INTERESE COMUNE. ROMANIA A DAT FALIMENT SI NIMENI ( CU EXCEPTIA POATE A LUI VOICULESCU ) POATE SA O SCOATA DIN PRAPASTIE. ……….PENTRU UN POLITICIAN PENTRU A PRELUA PUTEREA INSEAMNA SINUCIDERE…….. ACEASTA ALIANTA ESTE O INCERCARE DISPERATA DE A ARUNCA PRAF IN OCHII POPORULUI. ……….DE ALTFEL ROMANIA A CITIT CLASA POLITICA . ……SITUATIA ACTUALA NU SE DATORESTE NUMAI LUI BASESCU CI TUTUROR
    GUVERNARILOR SUCCESIVE DE DUPA REVOLUTIE. ………BASESCU A PUS DOAR CAPACUL PRIN INCOMPETENTA TOTALA…………………. ROMANII SAU SATURAT DE A SCHIMBA UN GRUP DE HOTI SI INCOMPETENTI CU UN GRUP LA FEL. O CLICA CU ALTA……VOICULESCU PENTRU AVEA O SANSA TREBUE SA SE DISOCIEZE DE ACEASTA CLICA MAFIOATA ……………IN CAZ CONTRARIU SE VA DUCE IMPREUNA CU EA.

  19. Motto : E clar Traiane…

    (R) Asumarea răspunderii e ca sexul neprotejat : el se angajează şi ea se balonează !…

  20. Important este, ca in urma acestei convietuiri de genul „menage a trois „, sa nu rezulte… „copii”, existand riscul major ca acestia sa se nasca ori sa devina mai tarziu … monstri.

  21. Este imperativ sa se faca o alianta PSD-PNL-PC ( cel putin ) si cat mai repede. Scopul ar trebui sa fie inapoierea demnitatii fiecarui roman. Capul nostru se pleaca pe zi ce trece din ce in ce mai tare. De griji, de umilinta, de neputinta, de teama, de nesperanta. Dar aceasta alianta ar trebui sa ne aduca aminte ca nu orice dialog degenereaza in conflict. Unii dintre noi s-ar putea sa fim inca oameni si limbajul ne mai ajuta sa ne intelegem, parca nu am mai avea nevoie de racnete, lovituri, injuraturi. Cred ca violenta de acest tip ar trebui sa dispara pentru totdeauna. Si mai cred ca putina modestie, in sensul de a nu-l considera pe celalalt inferior, ar aduce multa intelepciune. Daca aceasta alianta esueaza, nu mai avem solutii, deci responsabilitatea este foarte mare. Trebuie sa reuseasca acolo unde nu s-a reusit pana acum. Doar o picatura de bunavointa si o picatura de buna intentie. Simplu!

  22. Avem nevoie ca toate fortele opozitiei sa fie unite pentru inlaturarea sistemului dictatorial impus de acest deseu toxic – Basescu.

  23. A)
    @codrin – cv beton inseamna si experienta. bunaoara cretu la externe dupa 8 (?) ani de parlament european, un echivalent al lui ciolos la agricultura, un leonard orban la absorbtie de fonduri … etc.

    B)
    in alta ordine de idei am uitat ceva : sistematizarea domeniilor prioritare pentru Romania, (cu obiectiv asumat). opozitia poate si trebuie sa isi asume un asemenea plan. poate fi usor denaturat daca in functie de interese marunte se vor introduce tot felul de industrii.
    (bunaoara, daca presa intra in strategie economica, sau stiu eu ce sefulet are el o balta cu peste si trece piscicultura, si altul are nu stiu ce distribuitor de medicamente si scoate productia de medicamente etc samd o sa aveti un document cu 5000 de pagini care va valora cat strategia aia de dezvoltare de acu’ cativa ani. exact valoarea hartiei pe care a fost scrisa cand e dusa la reciclare.)

    unde sunt punctele noastre forte si cele cu potential enorm? raspunsul e destul de simplu :
    1 – energie (obiectiv 10 ani: locul 2 in eu la exportul de energie electrica :: vanzarea exploatatiilor de carbune (fie si la chinezi), prioritate la rafinarea petrolului, hidrocentrale noi, centrale nucleare noi …)
    2 – agricultura si industrie alimentara (obiectiv 10 ani : locul 4 in UE ::: sistematizarea proprietatilor agricole : fermele intre 50 si 200 de hectare considerate prioritare – targuri, expozitii etc pentru marii actori din industria alimentara (supermarketuri, nestle…) / depriorizarea+penalizare consortiilor axate pe „modificat genetic” )
    3 – transporturi (obiectiv 10 ani: transformarea a tot ce e cu statut de DN si peste in autostrada, privatizarea cfr marfa, liberalizare transporturi si refacerea intregii infrastructuri de cale ferata)
    4 – industrie electronica, metalurgica, software, constructoare de masini si aeronave(obiectiv 10 ani – locul 5 in UE) (aici avem exporturi aici sa stimulam cat putem prin : politica de invatamant (renforsarea rolului matematicii in scoli (fara gluma), demantelarea fabricilor de diplome de drept), intrarea in eads cu fabricile de profil, rediscutarea cu voestalpine despre otelarie, priorizarea culoarului rutier intre craiova si mare, autostrada catre cluj … etc)
    5 – turism (obiectiv 10 ani : locul 5 intre destinatiile europene)
    6 – piata de capital (obiectiv 10 ani – locul 7 in UE : afilierea la nyse euronext (bunaoara), intrarea in organismele europene de calibru, intarirea invatamantului economic)
    7 – industrie medicamente

    (obiectivele si metodele trebuie tratate cu prudenta – este vorba doar despre un exercitiu)

    restul, adica industrie usoara (in special fabricutele cu sub 100 de angajati), mecanica fina, proprietati agricole mici, fabricarea de echipament medical etc samd. ce e fara viitor nu trebuie incurajat (nici descurajat dar …).

    un tva de 15% pentru domeniile prioritare si 20% pentru restul poate fi una din metode.

    C) schimbarea sistemului de impozitare si salarizare:
    – PFA – not good (nici pentru buget, nici pentru economie – treaba de mantuiala)
    – servicii (cu exceptia celor de pe piata de capital) – 20% – si taxe si controale la tot ce e abatere de peste 30% de la medie – exemplu : un restaurant cu 300 de locuri care pretinde ca are 5 clienti pe zi este un caz clar de evaziune fiscala
    – salariu minim cuplat cu necesitatile la nivel de stat
    – un sistem in care sa fie o scala de 1:20 intre ultimul si primul intr-o intreprindere de drept privat. poate fi o cale spre asanarea atat a evaziunii fiscale cat si a abuzurilor de tip economic si social. in cazul unui organism public 1:10. indemnizatiile primite in urma cooptarii intr-un consiliu de administratie nu trebuie sa depaseasca nici ele 10 salarii minime. etc.
    – impozitarea consistenta a mostenirilor SI, MAI ALES, DONATIILOR (a se vedea cazul Becali)

    Bine, sunt doar cateva idei nu neaparat fundamentate foarte riguros ci in urma unor observatii empirice. In postul asta am completat pe cel precedent.

    Acestea fiind zise … mai trec eu pe aici.

    Sanatate.:)

  24. @toader

    idei frumoase si plauzibile , poate cu o doza mai mare de rezerva in privinta entusiasmului .

    insa , mi-a placut lectura post-ului , mult .

  25. ION MINULESCU
    AZI – 130 DE ANI DE LA NAŞTERE

    SONET
    de Ion Minulescu

    În ţara mea, tot cerul pare-o pată
    De sânge, scurs din rana unui soare,
    Ce-abia-şi deschide ochii-n zări; şi moare
    Ca cei muşcaţi de-o gură-nveninată !

    În ţara mea, pe marea frământată
    În aiurări de vânturi funerare,
    Nu vezi plutind corăbii albe-n zare
    Purtând pe bord plecaţii de-altădată !…

    În ţara mea nu-s flori ca-n altă ţară
    Şi cântece de dragoste nu sunt;
    Şi-n ţara mea – tăcuţi ca-ntr-un mormânt –

    Cei vii şi-aşteaptă rândul ca să moară;
    Pe câtă vreme morţii…Cine ştie ?
    Aşteaptă-o zi ca-n alte ţări să-nvie !…

  26. Opozitie unita sau nu, prea putin conteaza! Pentru ca si pana la a se uni oficial, partidele parlamentare din opozitie se coalizau oricum, cand era vorba sa-l contreze pe Basescu. Si tot n-au facut mare branza, pentru ca nu detin majoritatea-n parlament. Va iluzionati, oare, ca, unindu-va oficial, formal, cu acte-n regula, parafate si semnate, numarul parlamentarilor din opozitie va creste? Nu, nu va creste! Or, asta ar fi esentialul, pentru ca Basescu sa poata fi dat jos. Asa ca unirea formala a opozitiei este egala cu zero. Puterea ei (sau, mai curand, lipsa ei de putere) va ramane fix aceeasi.

  27. Orgoliile deja incep sa erodeze noua si/sau viitoarea alianta. Se pare ca Ponta si Antonescu vor sa fie amandoi considerati ca lideri ai noii aliante, creatori ai acesteia. Iar orgoliile sunt mari.

    @toader: CV beton poate insemna intradevar si experienta. Dar, cum ti-am zis, pot da si eu exemple de oameni cu CV-uri „beton” si experinta de ani buni (inclusiv in PE, CE sau alte organisme mari) care nu stiu cu ce se mananca sau care, pur si simplu, au un comportament de functionar, fixati pe bucatica lor de ..birocratie. Noi, acum cand suntem la inceput, avem nevoie de creativitate si oameni deschisi la nou, pe langa CV-uri beton.

  28. Inca ceva, mogulule, a propos de alianta PNL-PC. Pe 22 ianuarie 2010, in josul postarii tale, intitulate „Politologie interactiva”, sub pseudonimul „Iepurele de Martie”, eu am scris:

    „In legatura cu intrebarea nr.3: “Scena politică actuală mai permite cresterea unui partid sau sistemul vi se pare deja “înfundat”?”, eu cred ca scena politica nu mai permite, DEOCAMDATA, cresterea unui partid, dar VA PERMITE IN CURAND, dupa ce PDL-ul (o suma de incapabili patentati, in frunte cu Traian Basescu), aflat, practic, singur la guvernare, in aceasta perioada de criza economica, se va compromite prin proasta administrare a statului si-si va atrage ura a foarte multi romani [atentie, cand am scris asta, Basescu nu adoptase, inca, masurile de austeritate!]. Atunci va fi momentul propice pentru ridicarea unui alt partid, daca acesta va sti sa-si faca publicitate in mod inteligent si popular.

    PSD-ul e deja terminat. Urmeaza PDL-ul, SI SINGURUL PARTID CARE VA MAI CONTA VA RAMANE PNL [majusculele le-am adaugat acum]. Locurile goale ramase pe scena politica vor trebui completate. Ganditi-va din timp la asta!”

    Asadar, inca din ianuarie anul trecut, eu am prevazut ura pe care si-o va atrage PDL-ul, prin proasta administrare a statului, si atrageam atentia asupra importantei crescande a PNL, indemnand PC-ul sa se gandeasca din timp la asta. Iar astazi, ce sa vezi? Romanii urasc PDL-ul si pe Traian Basescu in proportie de 90%, ca urmare a masurilor de austeritate, iar PC s-a aliat cu PNL. Este c-am fost clarvazator, mogulule?

  29. Si pentru ca tot sunt atat de clarvazator, uite si un sfat, draga mogulule! La fel de gratuit (adica nu cer bani pe el, a nu se intelege altceva) si de inteligent ca ala cu PNL-ul, la care eu am sfatuit PC-ul sa se gandesca din timp. In loc sa va concentrati pe opozitia unita (unita formal, repet, caci, de facto, opozitia era unita si pana acum, cand era vorba sa-l contreze pe Basescu), care, oricum, nu va putea realiza mai nimic, mai bine faceti tot ce puteti (dar TOT ce puteti!!!) pentru a atrage in opozitie UDMR-ul, UNPR-ul si cat mai multi membri din PDL, care constata ca se-mpute treaba si sunt dispusi sa schimbe tabara inainte de a fi prea tarziu, ca sa mai apuce si alte mandate de parlamentari.

  30. in 2010 am sperat ca opozitia va fi unita si puternica
    dar nu s-a intimplat nimic
    Basescu reuseste sa „preia” toate institutiile statului, CCR deja e a lui, Parlamentul a devenit ineficient….

    din pacate, nu cred in Crin Antonescu, „bichonul salbatic”

    mi-e teama ca si el isi doreste o dictatura, poate in alt mod, diferita de dictatura pd-ului….

  31. @Tudor Beldiman
    a atrage membri PDL cred ca e o greseala. Ei trebuiesc aruncati la groapa istoriei impreuna cu acest domn, Basescu.Traseismul acesta nu e benefic pentru o insanatosire a mediului politic.
    Au fost servili si utili pana acum, sa-l serveasca si mai departe. Daca ar fi avut un pic de luciditate pana in prezent plecau singuri.Acum e prea tarziu.
    „care constata ca se impute treaba” se mai poate traduce si altfel – „care constata ca nu mai prind ciolanul”. Tara are nevoie de profesionisti , oameni cu viziune si nu de oportunisti.

  32. Si pana la urma s-a dat sau nu s-a dat mita in cazul DAIMLER in Romania? Exista sau nu factori de decizie in Romania manjiti?
    Are sau nu are Romania de recuperat bani de la Germania urmare a imprumutului din perioada interbelica?

    Inainte de a adera la UE ministrul de interne austriac, foarte vehement de fire zicea de marea infractionalitate din Romania.
    Dupa privatizarea PETROM si BCR a disparut infractionalitatea? Nu l-am mai auzit pe acel ministru.

    Acum vad ca altii se dau cu parerea. Unde le-a trecut Romania drumul? Nu are nici o legatura cu infractionalitatea, justitia sau alte minuni …..cred ca ei au vrut ceva si noi nu le-am dat., sau am cumparat (inclusiv pe bani europeni) ceva jucarii de la cineva din afara familiei europene… Problema este de natura financiara si de prioritati in politica externa a Romaniei.

  33. Faceti tot posibilul sa atrageti parlamentari, astfel incat sa se obtina majoritatea in parlament. De alegeri anticipate nu cred ca o sa fie posibil pentru ca toti de acolo nu vor sa mai treaca acum prin alegeri.
    Anuntati cateva masuri sigure si posibile de reducere a cheltuielilor statului si de redresare a economiei astfel incat sa se creeze locuri de munca pentru toti oamenii.
    Anuntati reducerea numarului de ministere, agentii si alte comisii care consuma banii publici.
    In Bulgaria am inteles ca s-au redus cheltuielile cu serviciile la ministere, parlament, presedentie (printre aceste masuri este si aceea prin care se asigura un singur autoturism la 5 ministri, palamentari sau alti bugetari).
    Reducerea TVA -ului si a impozitului pe profit ar duce la cresterea consumului, la mentinerea sediilor afacerilor aici in Romania.
    Trebuie luate masuri si pentru protejarea produselor romanesti, astfel incat productia agricola romaneasca sa poata fi vanduta si oameii sa poata evolua si merge inainte.

  34. Domnule Voiculescu, chiar dacă scriu rar pe acest blog, nu înseamnă că nu am aceleaşi aşteptări de la dvs. Eu ţin să cred în continuare în capacitatea dvs de a realiza o coaliţie care să ne scape de ciuma portocalie. Lucrurile care se întâmplă în ţara asta sunt de mult de neacceptat; aşteptările mele negative sunt depăşite cu mult de cei care deţin puterea acum. Valorile sunt călcate în picioare, este promovată incultura, lipsa de educaţie şi de o instruire decentă. Omul sărac şi fără şcoală e mult mai uşor de manipulat. Personal, cred că Băsescu este consiliat în acest sens, şi asta cu intenţii foarte serioase pe termen mediu şi lung.
    Nu am spus nimic nou, ştiu, dar cred în fiecare cuvânt de mai sus şi nici nu-mi trece prin cap să vă flatez.

  35. @ andron

    „Tara are nevoie de profesionisti, oameni cu viziune si nu de oportunisti.”

    Bla, bla, bla! Eu vorbesc despre viata politica REALA. Tu – despre o viata politica IDEALA. E frumos sa fii idealist, dar, daca vrem sa se schimbe ceva, trebuie sa lucram cu ce avem. P-astia-i avem, cu astia defilam. Daca e s-o luam asa, n-ar trebui sa mai votam pe nimeni, caci TOTI oamenii politici romani (si nu doar romani) sunt oportunisti. Sau te iluzionezi ca politicienii nostri, ORICARE ar fi ei, au intrat in politica din altruism, dezinteres si dragoste de tara si popor?! Crezi oare ca Antonescu sau Ponta au intrat in politica pentru ca nu puteau dormi noaptea de grija patriei si a concetatenilor?! SA FIM SERIOSI!

  36. Opozitia Unita este o realizare, exclusiv in actuala situatie, si trebuia de mult sa fie operativa chiar si in lipsa unor acorduri scrise si „parafate”. Faptul ca s/a asteptat, suportat si acceptat prea mult si din partea Opozitiei si a populatiei ne aduce in eterna situatie romaneasca: a fugi, a scapa de un rau (prin alegeri) indiferent de ceea ce ni se ofera in schimb. Astfel ,practic, nu exista alegere ci incercare, nu exista optiune ci mai degraba impunere. Am scris ce inseamna a fi roman.
    http://docromania.wordpress.com/2011/01/06/a-fi-roman-este/
    Ce inseamna a alege este mult mai simplu:schimbarea politica(mai exact a politicienilor) care sa permita cat mai rapid stergerea fiecarui rand din acel text.

  37. 1.avem Opozitie Unită pâna la 31 ianuarie?
    da. propun un imn http://www.youtube.com/watch?v=Wom7BpShRb8&feature=player_embedded
    2.care ar trebui să fie principalul său obiectiv?
    recuperarea institutiilor statului de drept, asumarea si respectarea contractului social, garantarea aplicarii legii fundamentale, constitutia.
    3.principala eroare care trebuie evitată?
    vanitatea gaunoasa a lui crin antonescu, camarila macedoneana a acestuia, camarila ce joaca la doua capete si cocheteaza cu pdl’ul, promovarea unor personaje cu calitate precara din bazinul de cadre al pnl, greseala pe care pnl’ul a facut’o in timpul coabitarii cu pdl’ul.

  38. Principala eroare ar fi incheierea aliantei cu PSD. Au inca foarte multe probleme. Un asemenea lucru i-ar slabi si mai tare. Acum cat de cat pare a fi pace intre cele doua sau doisprezece tabere din PSD. Pana nu vor vorbi (cat de cat) o limba si filialele nu vor renunta la blatul pentru ciolan sunt toxici. Pot participa, sprijini, etc. si din postura in care se afla acum, dar cand consilierii lor judeteni, municipali, samd vor incepe sa voteze aiurea ce vafi?

  39. Imi recunosc eratele.
    N-as putea fi un bun …consilier -fie el si „on-line”.

    Deci, in loc de „mulioanele” se va citi „milioanele” iar in loc de „pebtru” se va citi „pentru”.

    Va doresc un week-end placut !

Comentariile sunt închise.