Atunci cand ea s-a manifestat plenar: soldatii romani au spus Pe aici nu se trece! – si si-au tinut cuvantul. Si atunci cand ea lipseste, frizand iresponsabilitatea.

Ambele prin intermediul lui Octavian Paler, ale carui emisiuni le-am revazut in aceste zile mai linistite.

P.S. Cunoaste cineva situatia la zi a monumentului de la Marasesti?

17 COMENTARII

  1. „primul lucru care a fost privatizat in tara aceasta a fost interesul national” …. cati oare din oamenii politici se regasesc in aceasta sintagma ? … raspunsul si-l da fiecare singur in fata oglinzii …

    cat despre O. Paler nu pot spune decat ca este un mare spirit al romanilor …

    P.S. Mausoleul face obiectul unui proiect de reabilitare cu fonduri europene . cred ca e in executie deja reabilitarea …

  2. A fost unul din filozofii sceptici,directi ai contemporaneitatii mele.
    Un patriot idealist ca toti patriotii romani.
    Daca nu traia in societatea socialista multilateral dezvoltata ar fi putut deveni unul din inteleptii Planetei. Asa s-a-nacrit si el de-atata demnitate atotcuprinzatoare.

    http://www.youtube.com/watch?v=uYDPEvItsBE

    p.s.da’ la Marasesti se pot manca mici pe gratis ? Macar cateodata…sau …nu e loc de pelerinaje ? :(

  3. LIPSA DEMNITATII ROMANESTI CA POLITICA A STATULUI ROMAN !

    Subiectul demnitatii Romanilor sau mai ales lipsa de demnitate este un subiect
    care ma preocupa. Comentariul meu venind din partea unui ungur poate creia
    contraverse.
    Cineva spunea ca geografia inseamna destin. Pe langa componenta genetica suntem vrem sau nu vrem creiatia mediului si a unui timp idefinit, Desi am calatorit
    inprejurul lumii si sunt cetatean american si japonez, spatiul geografic este determinanat…… mai ales ca „anii formativi ” i-am trait in Romania. Boema Bucureastiana atat de specifica si-a depus si ea amprenta asupra personaliitatii mele.
    Nu este scapare…..si ca artist reprezin Romania !
    La fiecare expozitie personala arborez la intrare drapelul romanesc tricolor.
    Deschideti http://www.devagallery.com/ la Exhibitions . Ultima mea expozitie personala denumita DELA DALI LA DEVA care trecut prin principalele orase ale lumii sa terminat in Figueras orasul de nastere a lui Salvador Dali. Veti da de un drapel romanesc stilizat iar in centrul galeriei un portret al Regelui Mihai inconfjurat intodeauna de flori proaspete.
    Voi fi acuzat de lipsa de modestie. O prefer falsei modestii.
    Aici la New York sunt singurul artist careia oficial si din ordin de la Bucuresti mi se interzice de trei ani orice participare sau chiar intrarea in incinta ICR.
    Motivul este cererea mea ca la acest centru sa se reintroduca……. intrebuintarea limbii romane.
    Engleza este obligatorie chiar daca in sala nu se afla nici un strain.
    Deschideti : http://devanewyork.blogspot.com/2009_11_01_archive.html
    Un alt motiv este insistenta mea ca Eminescu sa fie sarbatorit in cadrul acestui centru anticultural si antiromanesc. Am vorbit si despre faptul ca Eliade , Cioran, si Ionescu fiind considerati antisemiti periciculosi sa faca parte din preocuparile ICR.
    Mentionez in incheiere ca Presedintele de onoare al acestei institutii indreptate impotriva demnitatii Romanilor este Traian Basescu.
    Ceace este dezarmant este singularitatea gesturilor mele. Desi gesturile mele in apararea limbii si culturii romane sunt simbolice ….nimeni nu sa solidarizat ci mine
    iar intrebuintarea unei limbi straine la un centru ce se vrea romanesc se pare ca nu intereseaza pe nimeni….demnitatea romaneasca fiid ca si disparuta.
    Un lucru este evident. Daca un Horvath se ridica in apararea limbii si culturii romane …nu este un semn bun ci dimpotriva.

    Robert Horvath DEVA Artist

  4. VIITORUL CURGE DE-A-NDĂRATELEA

    Stăm cocoţaţi pe înălţimile nepuţinţei, în stare de comă socială indusă, cu privirea blocată de modul cum se derulează, pe de-a-ndăratelea, viitorul proiectat şi implementat acum 21 de ani de către hidrospecialistul Ion Iliescu şcolit la Moscova şi anonimul Adrian Năstase racolat, exclusiv, pe criterii etnice de primul.
    Javra Ordinară sub acoperirea responsabilităţii istorice a celor doi face numai ce ştie mai bine : contrabandă cu orice!…la adăpostul unei democraţii cocoşate – cobiliţă pe umerii gârbovi ai demnităţii româneşti strivite.
    Parşivul de Sorin Oprescu a strâns 30000 de voinici în Piaţa Constituţiei pentru a cânta Imnul Bucureştului, cinstindu-l astfel pe numărul prim 2011, oferindu-le prezenţilor absenţa Javrei Ordinare, alias Preş. T. Băsescu.
    Nea doctore rogu-te, mai fă-o iute, şi mai dichisit, la Cotroceni, cu un milion de invitaţi, care să interpreteze Imnul Demnităţii Româneşti!!!
    DV, eu te preţuiesc, dar ţine seama că trebuie să te dezici de cele două satane reamintite (I.I. şi A.N.), altfel nicicum să te urmez!…
    Romînii ar trebui să ia lumină de la lumânarea veşnic aprinsă la crucea cinstitului OCTAVIAN PALER. Reluaţi zilnic pe antene, la ore de vârf, emisiuni sau fragmente cu acest mare compatriot plecat în misiune stelară!

  5. Mausoleul de la Marasesti se afla in acest moment „in lucru” din cate stiu. Am trecut pe acolo prin vara. Accesul nu era permis si, din ce am auzit de la oamenii de paza, interiorul era complet distrus din cauza infiltratiilor (asta ar fi subiectul reabilitarii in principal). Exteriorul arata decent, dar necesita lucrari multe. Cineva spunea ca pana la mijlocul lui 2011 se vor termina toate lucrarile.

  6. @Radu Herjeu: intradevar motiv de mandrie, dar nu cred ca, daca ar fi sa cumulam toate cazurile individuale, ar salva cu ceva demnitatea nationala. Ideal ar fi sa se faca si ceva in tara asta. Daca o luam caz cu caz, nu avem nici o sansa.
    Nu trebuie lucrat la demnitate, trebuie lucrat pentru dezvoltare.

    Ii doresc lui Ingrid sa ajunga la Australian Open, dar, daca ar fi sa ne uitam in clasamentul mondial de juniori (locul 264), am putea vedea ca mai are mult pana sa „contribuie la demnitatea nationala” cu o victorie acolo. Apropo, orice junior din clasamentul mondial se poate inscrie la calificari. Trebuie insa sa si treaca de ele.

  7. Destinaţie greşită

    Din Predeal, găsind soluţia, după cum i-e flerul,
    Să meargă confortabil (ţinând mult la demnitate)
    La Bucureşti, zburat-a Javra cu elicopterul ,
    Deşi-n Târgovişte i-ar fi fost locul… În cazemate.

  8. mesaj corectat

    Domnule Dan Voiculescu
    Am asistat nu demult la o extraordinara proba de demnitate romaneasca la Antena 3 prin Emisiunea lui Radu Tudor…. despre seful spionajului Romanesc sub
    comanda maresalului Antonescu. A fost un exemplu de curaj si onestitate fata de adevarul istoric, greu de uitat. Vreau sa-i transmit prin dumneavoastra pretuirea mea . Folosesc prilejul de a va felicita si pe dumneavoastra. Jos palaria ! Emisiunea a creionat in premiera, o viziune balansata a personalitatii lui Ion Antonescu Emisiunea a spart gheata… spunand adevaruri din ce in ce mai greu de ascuns. Spre sfarsitul emisiunii se spune clar si cu curaj un adevar ascuns cu grija Romanilor. ANTONESCU A SALVAT DE LA O MOARTE SIGURA 400.000 DE EVREI ….ADICA INTREAGA POPULATIE EVREIASCA A REGATULUI ROMANIEI. Indrasnesc sa recomand colaboratorilor acestui blog aceastra mostra se demnitate si curaj.

    O viziune documentata asupra acestui subiect le gasiti in doua articole personale care de si preluate de presa din diaspora au fost cenzurate in tara. Pentru cei interesati in recuperarea istoriei si iesirea din minciuna poate fi o lectura interesanta , refuzata pana acum de cartile de istorie.
    Va multumesc.

    ISTORIE CU JUMATATI DE MASURA LA ICR NEW YORK !

    http://www.nymagazin.com/?numar=564

    http://neamul-romanesc.com/opinii-si-atitudini/robert-horvath-new-york-„istorie-cu-jumatati-de-masura-la-icr-new-york“/

    ROMANII CRIMINALI SAU EROI !

    http://neamul-romanesc.com/opinii-si-atitudini/robert-horvath-„romanii-criminali-sau-eroi“/

  9. domnule senator dan voiculescu numele meu este marian si sunt o persoana cu handicap grav din nastere.
    va scriu pentru a va aduce la cunostinta situatia disperata in care se afla categoria persoanelor cu handicap in romania.
    as vrea ca in 2011 atat dumneavoastra cat si partidul conservator sa faceti ceva concret si pentru noi o persoana cu handicap inascut asa cum sunt eu traieste dintr-o indemnizatie in valoare de 290 de lei care nu a mai fost indexata din vremea in care dvs erati pemier.
    credeti ca o persoana cu handicap si automat cu nevoi speciale poate sa isi duca traiul zilnic cu 290 de lei in conditiile in care doar medicamentatia necesara ca aerul costa peste 200 de lei?
    de asemenea va aduc la cunostinta ca legea 448 pentru protectia si promovarea drepturilor persoanei cu handicap este nedreapta pentru persoana cu handicap din nastere si o sa va explic si de ce.
    in aceasta lege nu se face separatia intre persoane care se naste cu handicap grav si persoana care in decursul vietii capata un handicap.
    de exemplu o persona sufera un accident la locul de munca in urma caruia ramane cu un handicap aceasta persoana are doua venituri pensia de vechime in munca de la locul de munca unde a suferit accidentul dar si pensia de handicap comform prevederilor legii 448.
    in scimb persoana care se naste cu un handicap grav este condamnat sa traiasca din indemnizatia de 290 lei fara a avea alt venit si fara a putea sa muncesca vreodata. acum va intreb eu credeti ca e corect ca datorita unei legi strambe persoana cu handicap din nastere sa aiva de suferit?
    nu credeti ca ar fi mai bine ca legea sa fie modificata si persoana cu handicap din nastere care nu are alt venit sa beneficieze de o indemnizatie mai mare decat cel care a muncit si a capatat handicapul in decursul vietii?
    va rog sa incercati sa modificati legea 448 asfel in cat persoana cu handicap din nastere sa nu mai fie defavorizata sa se faca o specificatie clara ca persoana care se naste cu handicap grav si are ca singur venit aceasta indemnizatie trebuie sprijinita mai mult decat cel care capata handicapul in urma unui accident de munca si nu din nastere pt ca acel ce capata handicapul in timpul vietii are 2 pensii de handicap si de vechime in munca.
    va rog din suflet sa faceti tot ce putetii ca aceasta lege sa fie modificata in avantajul celor care se nasc cu handicap si nu se mai vindeca nicodaata de acest handicap.
    va rog ca in 2011 sa faceti toate eforturile sa fie marita aceasta indemnizatie de 290 lei.
    cred ca a venit vremea ca cei din clasa politica sa se gandeasca ca si categoria persoanelor cu handicap din nastere au dreptul la un trai decent, demn si sa se vorbeasca si de aceasta categorie sociala nu doar de pensionari si bugetari.
    va multumesc din inima si sper ca o sa gasiti timp sa cititi si randurile mele si daca se poate sa oefriti si un raspuns la problemele ridicate de mine.

  10. Pentru… cei ce vor să mediteze:
    * Ce vrea filozofia, această “cenuşăreasă”? Să readucă lumea din dezordinea ei actuală în ordine, s-o scoată din bezmeticeală, haos şi stres, să trezească în om sentimentul responsabilităţii. * ( Noica )
    Câte vieţi valabile nu se susţin prin calităţi minore, chiar prin defecte: încăpăţânare, ambiţie, orgoliu. Totul e bun, chiar lucrul vinovat, cu condiţia să nu întârzii la el; totul e rău, chiar lucrul bun, dacă întârzii. ( Noica )

    * Mecanicismul e o sărăcire de fiinţă. Computerul e punctul culminant al acestei sărăciri. Această “maşinuţă” magică desparte omul de realitate, de lucruri, fără ca el s-o conştietizeze. *

    Totuşi, informaţii REALE le aflăm din mediul online :

    locul acţiunii : TWIN-PEAKSE-ul cărăşean – Caraş-Severino, împărăţia * Ayatollahului * frunzesky

    faptele :

    1. – Un jurnalist de la Antena 1, agresat de mascaţii Poliţiei de frontieră!
    http://www.argument-cs.ro/content/un-jurnalist-de-la-antena-1-agresat-de-masca%C5%A3ii-poli%C5%A3iei-de-frontier%C4%83-update

    2. – Poliţiştii de frontieră mint că nu i-au pus pistolul la cap reporterului de la Antena 1
    http://www.argument-cs.ro/content/poli%C5%A3i%C5%9Ftii-de-frontier%C4%83-mint-c%C4%83-nu-i-au-pus-pistolul-la-cap-reporterului-de-la-antena-1

    există MARTORI şi există DOVEZI:
    “Nici măcar nu şi-au cerut scuze, spune reporterul de la Antena 1. Mai mult decât atât, au negat că m-ar fi pus la pământ şi ameninţat cu pistolul. Momentul în care poliţistul îi smulge cameraI-am întrebat de ce mi-au distrus camera şi s-au făcut că plouă. Din fericire, am reuşit să recuperez ce era pe casetă şi se vede foarte clar cum sunt agresat de unul dintre poliţişti şi cum îmi este distrusă camera. Degeaba se încăpăţânează să mintă”.

    NU mă poziţionez de nicio parte, însă, ca unul din românii simpli, ca unul din puţinii cărăşeni care au ales să NU tacă, ca una din vocile ce militează pentru libertatea de opinie şi importanţa presei, în calitate de avertizor nimicit de bocancii caracatiţei judeţului portocaliu în care ORICE e posibil şi ştiu al naibii de bine ce spun ( ! ), ca unul din cei ce au luat cunoştinţă cu pumnii, hărţuirea, minciunile, ticăloşiile pedelacheilor din C-S şi ştiu exact cum se * rezolvă * şi cum e să fii * rezolvat * pentru că absolut TOATE instituţiile cărăşene sunt controlate direct de împărăţie, spun răspicat : ACEASTA E REALITATEA şi noi * trebuie * să-i supravieţuim… :(
    Nimic nu trebuie să răsufle în afara graniţelor judeţului portocaliu C-S, acesta e ordinul. Presă e un mic grăunte, timidă, avertismente se primesc sub felurite forme iar cei care au * nesimţirea * să-şi facă meseria, o încasează, cum zisăi, sub diferite modalităţi că-s inepuizabili într-ale găselniţelor tovarăşii.
    Vă invit să daţi click pe cele două linkuri , fie şi numai ca să vă convingeţi cum se încearcă discreditarea jurnalistului în cauză de către… postacii de servici… TEHNICĂ PD-L şi aceasta O REALITATE.
    O altă REALITATE e că în Caraş-Severino lui Don frunzesky încă NU s-a pomenit de EXCES DE ZEL la a anihila oareşce CAPI ai reţelelor de traficanţi dar ne fălim cu * descinderi * la… plevuşcă… RECHINII mafiei afacerilor cu ţigarete dorm liniştiţi, cei cărora li se trimite * taxa * prin mesajeri, aşişderea…
    Naiba ştie, dar n-au fost de-a lungul timpului dezvăluiri despre niciun jurnalist, apropo de mafia duvanului, dar despre nişte neicuşori a cam relatat presa centrală de-a lungul vremilor cărora le supravieţuim ! ezvăluiri din acelaşi Caraş-Severino…
    SĂ NU MAI AUD DE CHESTII DE GENUL: FRUNZESKY E UNUL DIN CEI BUNI DIN PD-L IAR CEILALŢI SUNT RĂI ! SUNT TOŢI O HAITĂ ŞI ACELAŞI DAMF, PUNCT.
    Să fiu iertată că intrai în turaţiile-mi normalno. M-am SĂTURAT să aştept să se nască vreunul în Caraş-Severin, unul care să NU se teamă de frunzesky, unul care să lupte cu acest MIT, unul care să-l dea jos, să demonstreze că vrea să-l doboare şi s- o facă! Că de vorbe …. ne asfixiarăm de portocaliu şi nuanţele sale, pe onoarea mea de furnică că spui adevăr şi eu AM Onoare !

  11. ECLIPSA MIORITICĂ

    Eclipsa mioritică este totală, vizibilă numai din Cotroceni, ea producând-se ca urmare interpunerii nefericite a micuţului Boc, până la contopire cu preşedintele Băsescu, în câmpul ocular al acestuia, făcând imposibil accesul vizual prezidenţial spre poporul suveran , şi ca atare anulând răspundrea Javrei Ordinare. Mai simplu de atât nu se poate explica!…
    „Dragi concetăţeni care l-aţi votat pe T.Băsescu, vă rog să vă autoscuipaţi în ochi, sincer, dând capul pe spate la limită şi stupind în sus, aşteptând ca saliva să vă cadă pe ochii beliţi de prostia făcută…” Metoda e marcă înregistrată ® pentru care dau liber la aplicare.
    Se poate exersa ca „penitenţă” de parlamentarii majoritari, organizat şi numai în plen, scutind poporul de această prestaţie.

  12. VADIM ÎN SAMIZDAT

    – Adicălea cum e în samizdat, maică ?
    – Tribunul e-ntr-un fel de căcat esoteric amplificat de eclipsa solară în derulare la această oră, măicuţă, blestem că l-a ales Preşedinte pe Javra Ordinară!…Ca să nu fi martoră puneţi ochelarii de eclipsă.
    – Dar el e „eurogurist”, maică !
    – Aşa-i !…Tocmai d-asta judecătoare va folosi „Tranzactivul” pentru evacuarea sediului PRM !…
    – Cu Bălosul cu tot…Nu ?
    – Ca săgetător Cornel e juma cal şi juma om, aşa că fă paşi, să nu cazi în zicătoarea cu : ” nu sta la fundul calului şi-n faţa stăpânului !…”

  13. Din pacate …. se pare ca in Romania , nici un om cu CONSTIINTA …./ nu poate ajunge ” sus ” …. Este prea dureros sa incerc sa definesc in cuvinte durerea ca sint romanca si nu ma pot mandri in strainatate cu faptul ca sint ROMANCA .

Comentariile sunt închise.