Inteligenta unei natiuni nu este intotdeauna reflectata de cea a liderilor sai.

Chiar daca Guvernul roman a devenit simbolul guvernarii incompetente in Europa si contra-exemplul favorit al presei economice mondiale, romanii nu sunt cu nimic inferiori marilor natiuni europene.

Un Guvern incompetent incearca sa ne convinga ca nimeni nu ar fi reusit mai mult, ca toti suntem vinovati pentru actualul dezastru economic si social. Este absolut fals, este absurd si nedrept sa se transfere asupra intregii natiuni romane neputinta unei oligarhii politice.

Romania are specialisti remarcabili, Romania are resurse intelectuale exceptionale. Traian Basescu si Emil Boc nu pot sau nu vor mai mult. Romania poate, vrea si merita mai mult. Romania are solutii.

Pentru a demonstra ca resursele intelectuale ale Romaniei sunt exceptionale, initiez, prin Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, o ampla consultare publică pentru a identifica solutii inteligente pentru Romania.

Am selectat 10 domenii: economie, sanatate, educatie, justitie, agricultura, administratie, relatii externe, politici sociale, demografie si turism. In fiecare dintre aceste domenii, Romania are un potential de crestere semnificativ. Pentru fiecare dintre aceste domenii, romanii inteligenti, creativi si responsabili pot identifica solutii pentru depasirea crizei, solutii pentru progres.

Pana la 31 martie 2011, orice roman inteligent si competent poate trimite o solutie, o idee de progres în unul dintre domeniile mentionate anterior, pe adresa [email protected] sau, prin posta clasică, Secerisului nr. 31, sector 4, Bucuresti.

Cele mai bune propuneri, selectate de un grup de specialisti reputati, vor fi publicate in volumul colectiv ROMANIA ARE SOLUTII!.

Ma adresez, in principal, categoriilor socio-profesionale atacate constant de regimul Basescu si transformate de propaganda puterii in vinovatii de serviciu ai crizei: medici, profesori, pensionari, militari, antreprenori, jurnalişti, mame etc.

Romania este mai mult decat “o natiune de mamicute si copilasi”, asa cum a descris-o dispretuitor Traian Basescu. Romania este o natiune de mamicute si copilasi INTELIGENTI, de antreprenori, medici, profesori, jurnalisti COMPETENTI, de pensionari RESPONSABILI.

Volumul ROMANIA ARE SOLUTII va demonstra ca natiunea romana este incomparabil mai inteligenta, mai creativa si mai competenta decat liderii sai conjuncturali.

47 COMENTARII

  1. Ca avem imaginatie sa gandim solutii nu inseamna mare lucru daca nu vor fi puse in practica. Si romanii si-au demonstrat cu varf si indesat pasivitatea de-a lungul anilor. Suntem o natie de comentatori si de analisti, da sa punem mana la munca..asta mai greu.

  2. „orice roman inteligent si competent poate trimite o solutie, o idee de progres în unul dintre domeniile mentionate anterior….”

    Ia de aici idee: conditia necesara si suficienta ca Romania sa fie bine si tot romanul sa prospere este…este…tatam…taratam…dararam…este, este este este-este-este: JUSTITIA !!!!!

    ps: saptamana viitoare primiti decizia definitiva si irevocabila de colaborator al Securitatii ca POLITIE POLITICA, nu-i asa ?
    pps: veti demisiona din functia de vice-presedinte al Senatului ?
    ppps: veti demisiona de buna-voie din Parlament sau asteptati un ALT dosar penal pentru fals in declaratii ?
    pppps: ciutacii si ciutacele dvs., domnule profesor universitar doctor Dan, sunt pregatite pentru ‘jdemii de emisiuni cu tema „Basescu si-a turnat mama la Securitate !” ?

  3. Romania ar fi avut sanse enorme … dar dupa cum bine cunoastem … ca si noul-nascut …nu i s-a oferit nici o sansa. Cred ca este o problema a demnitatii. Daca cei care ne conduc ar fi avut o pozitie verticala … ar fi incercat macar sa scoata doua cuvinte. Nici n-au comentat … nici macar n-au deschis gura. In noiembrie 2010 … Romaniei ..si implicit lui Basescu i s-a explicat ce are de facut pe mai departe. Cata cantitate de piele sa ne mai vindem …in cat timp ..si cu cat.
    Ce interes pentru Greenspan, Volcker sau Summers ..sa-l schimbe pe titirezul de Basescu ???
    In rest …numai de bine.

  4. Domnule Voiculescu
    Spuneti un mare adevar. Romanii nu sunt cu nimic inferiori marilor natiuni europene. Sunt mai calatorit decat altii .Traiesc intre Japonia si America si am strabatut lumea si pot sa fac comparatii. Romanii sunt un popor extrem de inteligent si deosebit de talentat. Valorile romanesti nu sunt mai prejos decat al altora. Problema este in alta parte. Cea mai mare parte a populatiei active a plecat peste granita incepand cu muncitorul nevalificat pana la compiteristul sau doctorul
    care pleaca pentru o munca mai bine platita. In Romania a ramas patura conservatoare care va vota intoteauna un stat social care sa aiba grija se el.
    Atat cat nu introduceti in ecuatia diaspora toate incercarile dumneavoastra sunt sortite esecului. Este vorba de un număr din ce în ce mai mare de români care pleacă temporar la muncă în diverse ţări, unii stabilindu-se definitiv în locurile unde au ajuns, căpătînd rezidenţă permanentă sau chiar cetăţenie. Există şi o altă categorie care nu poate fi neglijată – cea a „originarilor“ din România: acei saşi sau evrei, greci, armeni, unguri, turci şi tătari, polonezi sau albanezi, bulgari şi sîrbi, care, într-un număr mai mare sau mic, după ce au trăit secole sau doar decenii în ţara noastră, au părăsit definitiv România. Dar o anume legătură, complexă şi intensă de multe ori, cu ţara de origine a rămas. Toţi cei plecaţi sînt sau ar trebui să fie o preocupare majoră pentru oficialităţile româneşti, în noul context politic internaţional, cînd România a aderat deja la NATO şi este parte a Uniunii Europene. Luati exemplul Ungariei care face tot ce este posibil sa integreze pe cei cu origine maghiara din toate colturile lumii. Am prieteni poloneji , unguri, cehi. Toti se refera la tara de origine ” acasa ” Romanii spun am fost in Romania sau la Bucuresti. Cand vom spune si noi „acasa” atunci putem vorbi de reale solutii pentru Romania.

  5. Buna initiativa!

    Dar ar trebui mentionat un cadru pentru solutiile asteptate gen solutia propusa si modalitate de aplicare (Ex:in agricultura o solutie ar fi eliminarea intermediarilor din cadrul lantului agroalimentar. Modalitatea de aplicare ar fi realizarea unor piete de gros regionale controlate de stat sau prin parteneriat public-privat). Oricum, solutiile trebuie fundamentate bine.

    Exista riscul ca acest grup de specialisti reputati sa nu poata vedea dincolo de solutii clasice propuse. Creativitatea nu e punctul forte al celor considerati experti in anumite nise, uneori ei considerand nefezabile sau derizorii idei bune, eficiente.

  6. Romania are si solutii si talent, vointa si determinare nu prea are. Demonstrati dvs. ca aveti si conduceti Romania unde trebuie, domnule Voiculescu.

  7. articol corectat
    Domnule Voiculescu
    Cu riscul de a supara sau de a fi cenzurat spun adevarul. Romania de care vorbiti nu mai exista. Romania se muta . Asistam sub ochii nostri la una din cele mai largi transfer de populatie din istoria Europei. Valorile de care vorbiti pleaca in fiecare zi.
    Creierul se subtiaza pana va disparea complect.
    Aceasta este cea mai importanta problema a Romaniei.
    Consecintele sociale si politice sunt doar la inceput. Intrarea in Europa schimba Romania pentru todeauna. Dumneavoastra ca economist cunoasteti un mare adevar ,ascuns cu grija de toti politicienii zilei…… Romania aflata in prapastie se sustine din banii din afara. Cei care au plecat trimit deocamdata bani acasa dar maine vor trimite sau vor veni cu idei. Una din consecinte este o noua atitudine fata de munca pe care o vor aduce acasa. Cu alte cuvinta pozitivul se amesteca cu factorul negativ. Romania sa schimbat si nu sunt convins ca intelegeti lucrurile. Atat cat nu spuneti lucrurilor pe nume totul este o propaganda de mucava. Un guvern viitor condus de Dan Voiculescu trebue sa fie un guvern al Romanilor de pretutindeni. Basescu a castigat alegerile datorita romanilor de dinafara. Partidul dumneavoastra si dumneavoastra personal nu a-ti invatat nimic din aceasta lectie dureroasa. Dumneavoastra un om sofisticat si uns cu ale occidentului, puteti deveni un port drapel al diasporei. In SUA traiesc un milion de romani. Ca capitalist si intreprinzator puteti deveni un erou al lor. Romanii din afara vor incepe sa investeasca si chiar unii se vor intoarce daca vor fi sprijiniti si bagati in seama. Voi incheia cu un mare adevar care doare. Valorile Romaniei au fost si vor fi intodeauna afara, Comparati ce a dat emigratia franceza de 100.000 de oameni cu milioanele de acasa Constantin Brancusi, cel mai celebru sculptor roman
    Victor Brauner, pictor intrat in istoria artei moderne
    Paul Celan, unul dintre poetii notabili de dupa cel de-al doilea razboi mondial
    Emil Cioran, scriitor, filosof si eseist o celebritate mondiala
    Henri Coandă, inventator, pionier in domeniul aerodinamicii si “parintele” avioanelor moderne
    Alice Cocéa, actor
    Vladimir Cosma, compozitor si violonist
    Benjamin Fondane, poet, dramaturg si critic literar
    Eugène Ionesco, dramaturg celebru, inventator al teatrului absurdului, membru al Academiei franceze
    Irina Ionesco, fotograf
    Isidore Isou, poet, critic de film, artist vizual si fondator al lettrismului
    Marin Karmitz, producator si regizor de film
    Gherasim Luca, poet
    Radu Mihăileanu, scenarist si regizor de film
    Anne de Noailles, scriitoare si membra a fostei case regale romane, aflata in exil
    Tristan Tzara, poet si eseist
    Elena Văcărescu, scriitoare, de doua ori laureata a Academiei Franceze
    Ilarie Voronca, poet avangardist si eseist
    IN MOMENTUL IN CARE NOI DE AFARA NU VOM FI CONSIDERATI MEREU SI MEREU….. CA STRAINI SI CETATENI DE CATEGORIA A DOUA NU VOR APARE CU ADEVARATE SOLUTII PENTRU ROMANIA. PANA ATUNCI VA APAREA DOAR O NOUA CARTE EDITATA VOICULESCU. SCUZATI PENTRU SINCERITATE.

  8. Desi acum ma straduiesc sa fac si un plan de afaceri dupa modelul care -cu mare generozitate (si Va multumesc! inca o data) ni-i l-Ati pus la dispozitie -si mie- pe http://www.fudv.ro , sper sa am timp si pentru a raspunde si eu acestei noi „provocari a ideilor,/a mintii, desi …datorita pregatirii mele -doar liceu absolvit si niste cursurii particulare din domeniile care m-au interesat pe mine- s-ar putea sa nu am idei la fel de interesante/demne de promovat ca si alti cetateni romani… :(

    offff -topic :

    Azi joaca Stejarii.

    Eu le tin pumnii stransi, cu sufletul in …. ochi. :)

    Bafta !

  9. SOLUŢIA GENERALĂ

    Soluţii avem multiple ; nu vom cădea-n abis ;
    Însuşi Băsescu ne-a propus soluţia generală
    Ca s-avem de toate şi să trăim ca-n paradis :
    Din ţară să ieşim cu toţii … pe cale naturală !

  10. normal ca dau vina pe noi, cand vreodata si-au asumat ceva incompetentii aia doi, daca nu erau ei sunt sigura ca ieseam din criza sau cel putin era totul ca inainte

  11. @ D.V.
    erata :
    coolmogul

    p.s.Nu raspund la apeluri cu numere de telefon nespecificat-e, secret-e ;
    nici la cele care sunt apeluri de la o cartela cu aceleasi conditii de afisare a apelantului !

    Va doresc O Buna Seara !

  12. DOMNULE VOICULESCU
    O CLARIFICARE IMPORTANTA. FIECARE POPOR ARE CONDUCATORII CARE AI MERITA. ROMANII MERITA MAI MULT… DAR NU AU DE ALES. CLASA POLITICA PROVINE DIN PLEAVA TARII…TRIUNGHIUL SECURITATE….LUME INTERLOPA…..SI CLANURILE TIGANESTI. DESI DUMNEAVOASTRA PROVENITI DIN ACEIASI CLASA SUNTETI DIFERIT ……UN OM EDUCAT SI COMPETENT, SPER CA DE DATA ACEASTA.. DACA ROMANII INTRADEVAR MERITA MAI MULT ….SA VA ALEGA PE DUMNEAVOSTRA. IN CAZ CONTRAR A-SI VOR MERITA SOARTA …..SI CONDUCATORII PE CARE AI MERITA PE DEPLIN.

  13. Una din soluţiile foarte simple ar fi să lăsăm investitori precum chinezii să investească şi construiască la noi în ţară. Astfel am reuşi şi să construim ceva în ţara asta şi să oferim locuri de muncă atât de mult râvnite de oameni. Ce americanii au tuşit când au împrumutat miliarde de dolari de la chinezi. Un lucru e cert însă, înainte de a aplica orice soluţie trebuie să scăpăm de acest cancer care conduce ţara. Să sperăm că citostaticele a.k.a USL sunt de ajuns pentru a vindeca ţara de acest cancer.

  14. @ DRAGOS
    VOICULESCU SI SECURITATEA
    Nu am nici-o simpatie pentru aceasta organizatie ci dimpotriva. Am scapat de infernala ancheta securitatii dupa un an jumatede ancheta fiind invinuit de inalta tradare. pentru transmiterea in occident a unui material filmat despre Ceausescu. Imediat dupa terminarea facultatii am fost trimis sa fac un film la Scornicesti . In sat a avut loc o nunta unde unde Ceausescu a vorbit in fata unor tovatasi despre …..o bomba atomica. Am scapat cu viata printr-o scrisoare adresata de Presedintele SUA. Carter.
    In ancheta ( securitatea era divizata din 1977 ) am cunoscut ” securisti buni ” care au incercat sa-mi salveze viata ” si cei rai ” care se pregateu sa-mi puna streangul pe gat. Cu alte cuvinte am cunoscut securitatea pe pielea mea atat la figurat cat mai ales la propriu.
    Cu toate acestea ma simt moral obligat sa spun doua mari adevaruri. fara de care socitatea romaneasca nu poate merge inainte,
    – Securitatea a reusit sa cuprinda cu anumite exceptii elita societatii romanesti. Fiecare valoare a cestei tari a avut intr-un fel sau altu relatii cu securitata. Acest lucru sa intamplat atat in Germania lui Hitler sau Rusia lui Stalin.
    – Securitatea a fost elementul hotarator in caderea si lichidarea lui Ceausescu.
    VOICULESCU FACE PARTE DIN ELITA ACESTEI TARI . ESTE UN OM COMPETENT SI FARA EXAGERARE UN GENIU ECOMIC. TREBUE SA-I ACORDAM SANSA DE A INCERCA SA SCOATA ROMANIA DIN PRAPASTIE. TRECUTUL LUI VOICULESCU NU ESTE IMPORTANT CI DOAR VIITORUL SAU.

  15. Domnule Voiculescu,
    Sunt un tanar de 19 ani si urmaresc Antena 3 de aproximativ un an si vreau sa va felicit prin ceea ce ati creat acolo. Sper sa o tineti tot asa si sa scapam cat mai repede de Basescu

  16. Editura “Semper Fidelis” va invita miercuri, 2 martie 2011, la lansarea cartii “Inlaturarea lui Ceausescu, asa cum va fi fost” la Teatrul National I.L. Caragiale, sala Amfiteatru, ora 14:00.
    Cartea prezinta retroscenariul evenimentelor din Decembrie 1989. Din cuprins: 1) Planul Departamentului Securitatii Statului de inlaturare a lui Nicolae Ceausescu; 2) Planul Occidentului de destramare a comunismului european; 3) Planul ZZ (”Sfarsitul sfarsitului”); 4) Planul KGB/GRU de inlocuire a lui Nicolae Ceausescu cu Ion Iliescu.
    Printre invitati: dl Iulian Vlad, fost sef al Departamentului Securitatii Statului; dl Victor Atanase Stanculescu, fost prim-adjunct al ministrului Apararii Nationale; dl Stefan Dinu, fost sef al Directiei Informatii Militare; dl Ion Iliescu, fost presedinte al CFSN.

  17. Arta: literatura, muzica, filmul. Ati uitat si dumneavoastra, cat si guvernele acestei tari, oricare au fost, sau sunt, ele. Americanii, de la care, din pacate, ati preluat doar „rating”, adica producator de publicitate, si mai departe, de bani, au inteles mult mai bine decat dumneavoastra acest lucru. Si nemtii si francezii, si rusii, numai noi privim arta ca pe un capriciu. Valorile culturale ale unei natiuni, fara de care, in principiu, ea nu exista, se transmit, catre cei care vin din urma, sau catre lumea asta mare, prin arta.

  18. Buna ziua,
    Va felicit pentru initiativa. Si eu cred ca e normal sa contribuim toti la dezvoltarea tarii in care traim si in care ne crestem copiii. Dar la fel de normal ar fi si sa primim o recompensa materiala care sa ne motiveze. E deajuns ca vedem cum altii sunt platiti sa ne duca de rapa sau sa nu faca nimic – ma refer la guvern, la parlamet, la intreaga administratie. De aceea, propun niste premii mai consistente decat onoarea de a fi publicati intr-o lucrare colectiva, asta fara indoiala ar determina oamenii sa fie mai activi in aceasta actiune. Fara indoiala se pot gasi niste sponsori care sa sprijine aceasta initiativa.
    Cred ca este in primul rand un drept al nostru sa fim consultati atunci cand se iau diverse masuri susceptibile sa ne schimbe viata intr-un fel sau altul. Si acum e usor sa se intample asta, exista internet, telefon, posta, putem sa ne exprimam tot timpul, sa nu mai asistam ca spectatori atunci cand parlamentarul pe care noi l-am ales sa ne reprezinte hotaraste de capul lui sau de capul presedintelui grupului parlamentar. Nu mai vorbesc la nivel local, unde se petrec niste lucruri batatoare la ochi care miros a spaga de la o posta, cum ar fi, dupa operatiunea borduriada, cea cu bancutele plantate in tot orasul, ba chiar si in afara orasului (am numarat de la iesirea din Bucuresti dinspre Giurgiu pana in Jilava cam 80 de astfel de bancute pe care nu statea nimeni niciodata) care nu folosesc nimanui si care sper si sa nu foloseasca, pentru ca nu avem timp de stat. Sau telegondola din Valea Jiului, care nu duce nicaieri si nu foloseste nimanui. Oportunitatea unor masuri de cheltuire a banului public ar trebui sa fie motiv de consultare publica. Avem chiar dreptul asta, pentru ca sunt bani publici, pentru care noi am muncit, nu un primar sau un ministru oarecare. Sa fie clar, nu ma gandesc la consultari costisitoare si obligatorii, dar sa apara pe site-ul primariei si sa se astepte opinia cetatenilor responsabili, care vor sa se exprime, astfel ca primaria sa ia hotararea dupa consultarea cetanenilor, nu a unor consilieri coruptibili.
    Numai bine tuturor oamenilor de bine,
    Marilena Dumitrescu

  19. sa inteleg ca pe 3 martie o sa fie o decizie importanta . in cazul in care se va decide excluderea lui Voiculescu din USL astept o reactie analitica nu impulsiva . retrageti-va din politica . e punctul final. faceti un bine poporului roman si nu ii mai oferiti lui Basescu munitie .
    Carati spre soare apus un enorm volum de experienta , inteligenta si profesionalism …folositi-l pentru a face bine … ramaneti un filantrop si un slefuitor de tinere talente … lucruri care ca ofera satisfactie , implinire si recunostinta . ce v-a adus politica ? dusmani , imagine negativa si multi bani cheltuiti fara scop .

    lasati partidul liber sa moara sau sa traiasca ca dupa ce Voiculescu nu va mai fi nimeni nu va mai da 2 bani pe el . nicaeri in lume un om de afaceri bogat nu a facut si politica de succes . noi toti cu un pic de creier in cap platim tribut convietuirii cu o mare masa amorfa care din pacate are dreptul de a pune stampila votat pe buletinul de vot . atat timp cat votul va fi universal nimic nu se va schimba .
    e o opinie personala suverana si sincera , preluata din experienta personala, in caz ca o sa va treaca prin cap altceva decat ceea ce scrie aici … reflectati … cu respect BB

  20. Stimate domnule Presedinte, Romania are solutii si solutia. Solutia pentru Romania a fost creionata clar de UDMR – guvernare fara PDL si UDMR. UDMR a ales sa ramana in alianta cu PDL, pentru ca numai PDL poate ceda pretentiilor inadmisibile ale UDMR ( citeste santajului UDMR ), pentru a ramane la guvernare. LEN este numai un prim exemplu. Sa nu uitam ca UDMR-istii au inceput congresul cu imnul Ungariei ( identic cu imnul maghiarilor de pretutindeni ), administrand in direct o palma intregii clase politice romanesti. Dca PDL-ul, umil si disperat, a intors si celalat obraz, opozitia nu are niciun motiv sa faca acest lucru.
    PS Felicitari pentru felul in care v-ati ales oamenii in PC. Discursul domnuui Daniel Constatin la congresul UDMR a fost cel mai bun si cel mai demn. Cel mai penibil a fost discursul domnului Cristian Diaconescu, un neonorabil presedinte de onoare.

  21. Pentru a putea pune in practica eventualele solutii identificate, ar trebui creat contextul favorabil aplicarii lor, deci indepartarea actualilei guvernari careia, pe langa solutii, ii lipseste si interesul.

  22. Pai una dintre solutii ar fi, asa cum de altfel a spus-o si Mugur Isarescu, stimularea productivitatii muncii si de aici metodele care se impun

  23. @ BOGDAN
    DE UN MILION DE ORI BRAVO. FARA ARTA SI CULTURA CE RAMANE ?
    O TURMA DE OI USOR DE MANIPULAT SI DUS LA TUNS.

  24. Un proiect laudabil,cel putin guvernele viitore sa aiba de unde sa se inspire,daca in Parlament acum nu se pot impune solutii de scoatere a Tarii si bineinteles daca stapanii lumii permit acest lucru.

  25. @ Mogul
    Fara Voiculescu ce ramane? Un clan care se schimba cu altul sau un incompetent care inlocueste cu altul. Va garantaz ca in posturile cheie …economie …finante …daca s-ar pune detinatori de premiu nobel nu ar putea scoate Romania din prapastie. Romania produce mai putin dechat sub Ceausescu….agricultura a fost distrusa complect …mana de lucru a plecat…iar specialistii dispar cu miile. Fara Voiculescu ce ramane ? Filantropia este o meserie pentru tarile bogate. Cu riscul de a ma repeta voi spune din nou. Fiecare popor are conducatorii care ai marita. Daca intradevar Romanii merita mai mult atunci vor merge pe mana lui Voiculescu… iar in caz contrar a-si vor merita soarta cu varf indesat. Dupa si fara Voiculescu ce ramane ? Astept raspunsul dumneavoastra si a altora la aceasta intrebare ?

  26. Articol corectat
    FELICITARI ANTENA 3 !
    EMISIUNEA SUBIECTIV ( 25 februarie ) CONDUSA DE JURNALISTUL DE EXCEPTIE RAZVAN DUMITRSCU A SPART CENZURA SERVICIILOR ROMANESTI.
    ……. PENTRU PRIMA DATA ROMANII AU AFLAT DE CHEMAREA LUI BASESCU LA PROCESUL CELUI MAI IMPORTANT TRAFICANT DIN ISTORIE VICTOR BOUT….. CARE A TRANSPORTAT ARME SI RACHETE ROMANESTI IN JURUL LUMII……….
    IN CADRUL ECESTEI EMISIUNI DE EXCEPTIE SA CITIT DIN SCRISOAREA MEA DESCHISA INTITULATA ” DOMNULE PRESEDINTE BASESCU AVETI SCAUNUL ELECTRIC ASIGURAT ” IN CARE PENTRU PRIMA DATA IN MEDIA ROMANA SE VORBESTE DESPRE DOBORAREA HELICOPTERELOR SUA DE RACHETELE VANDUTE DE FRATII BASESCU.
    DACA ANTENA 3 VA CONTINUA PE ACEASTA LINIE BASESCU VA FI ARUNCAT LA COSUL DE GUNOI INANTE DE PROCESUL LUI BOUT CARE VA AVEA LOC IN SEPTEMBRIE LA NEW YORK.
    CITITI SCRISOAREA MEA COMPLECTA PE
    http://devanewyork.blogspot.com/

  27. POATE UNII VOR SA CITEASCA SCRISOAREA ADRESATA UNUI GOLAN DE PORT CU TITLUL ” DOMNULE PRESEDINTE PRESEDINTE AVETI SCAUNUL ELECTRIC ASIGURAT” DESPRE ACEST ARTICOL SA COMENTAT LA ANTENA 3 SI A FOST PRELUAT CA EDITORIAL IN MAI MULTE ZIARE. APARITIA PE BLOGUL MOGULIAN AR PUTEA CUTREMURA COTROCENII FACAND SA FLUTURE IN VANT IZMENELE PREZIDENTIALE !

    Scrisoare Deschisă către Traian Băsescu:
    AVEŢI SCAUNUL ELECTRIC ASIGURAT!
    În România există mai multe Mafii. Cea mai puternică şi cea mai periculoasă este cea a armamentului. Ea are în vîrful ei chiar persoana dumneavoastră. Avînd la îndemînă sume colosale, ele au preluat toate instituţiile democraţiei: Justiţia, Poliţia, Serviciile Secrete, Guvernul etc. Sper, în consecinţă, să deschideţi o anchetă împotriva dumneavoastră înşivă. Ele pot fi coordonate cu entităţi străine care fac acest lucru. Menţionez FBI-ul, Interpolul etc. Au existat 3 imperii globale ale traficului de arme: Bout, Kassar, Băsescu. Primii doi au transportat armele dumneavoastră în jurul lumii. Ancheta dumneavoastră la adresa dumneavoastră înşivă este uşurată de faptul că, potrivit legislaţiei româneşti, toate exporturile de arme poartă semnătura preşedintelui.

    Kassar a primit 30 de ani? Să vedem cît veţi primi dumneavoastră! Vă dau, cu această ocazie, o veste care o să vă cutremure. Avocaţii lui Kassar au izbutit să obţină redeschiderea procesului, argumentînd că dumneavoastră trebuie să fiţi acuzatul principal. Agentul special William Brown declara sub jurămînt că toate armele şi rachetele sol-aer care trebuiau trimise către teroriştii columbieni provin de la dumneavoastră (contract cu ROMARM), iar purtătorul de cuvînt al Guvernului columbian confirmă că arme şi rachete româneşti au fost găsite în arsenalul capturat de la teroriştii FARC. Documentele actelor criminale le găsiţi pe Robert Horvath Deva Blog şi au fost ataşate la Dosarul criminal şi terorist Băsescu, pe care l-am remis către FBI. Înainte de a încheia, vă dau o veste, într-adevăr, năucitoare, chiar şi pentru o persoană cu un record criminal de anvergură (vedeţi doar crima din portul francez Rouen, cînd aţi incendiat 46 de vase şi aţi falsificat probele): armele Băsescu sînt vinovate de doborîrea a 12 elicoptere, ucigînd, pe cîmpurile de luptă din Columbia, Afganistan şi Irak, 60 de piloţi şi soldaţi americani. Conform legislaţiei SUA, aceasta cere mandatoriu pedeapsa capitală, deci aveţi scaunul electric asigurat. Pentru a evita extrădarea şi a vă sfîrşi existenţa pe un teritoriu aliat, nu rămîne decît să deschideţi o anchetă la adresa dumneavoastră, preşedintele României. Întregul Popor Român vă va aplauda. Gestul va oferi satisfacţie militarilor, pensionarilor, profesorilor şi multor altora. Domnule preşedinte, fac apel la patriotismul dumneavoastră. Petreceţi ultimii ani ai activităţii desfăşurate împotriva intereselor Poporului Român alături de cei care v-au şi reales.

    Vă rog să confirmaţi primirea acestui memoriu oficial şi numărul de înregistrare. Trimit acest memoriu în calitate de ziarist de investigaţie, specializat în terorism şi transport ilegal de arme.
    ROBERT HORVATH Deva,

    Preşedinte al Companiei Devartes Film International

    New York – Tokyo

    MEMORIUL COMPLET PE
    http://devanewyork.blogspot.com/

  28. Update:
    Nici la numerele de telefon de tipul „necunoscut” nu raspund !

    n.a. ca sa nu fie neintelegeri pentru…cei in tema/cunoscatori.

    p.s. nu cred ca in astfel de retele de telefonie din secolul 21 se mai pot gresi apelantii de 5 ori , de 7 ori intr-o zi de la diverse nr. de tel. necunoscute mie ! -le-am contorizat exact.

    O zi buna !

  29. Stimate d-le Voiculescu,

    Sunt doar un roman dintre cei multi. Nu cer nici salariu european, nici impozite romanesti, nu va cer nici sa-mi promiteti ca veti reusi sa faceti o minune pt noi. Dar va cer sa spuneti „NU!” unei noi aliante tradatoare cu UDMR, in numele copiilor nostri, in numele limbii romane, in numele acestui popor care nu va mai avea o tara daca dusmanii lui vor continua sa dicteze pt el. Simt ca aveti curajul necesar pt a lupta pana la capat, dar sa nu va amagiti spunandu-va ca puteti fi frate cu dracu’ pana trecem puntea. E deja tarziu, foarte tarziu, iar noi, desi multi, ne simtim minoritari in tara noastra, tradati de ai nostri, fara speranta. Sunteti de-al nostru, cu bune si rele, asa cred eu. Militati pt guvernare romaneasca, fara culoare politica, chiar daca e mai greu. Altfel nu se poate, altfel nu vom mai fi.

  30. cea mai buna solutie ca sa iesim din criza, este aceea de a creste exporturile. De ce sa importam cartofi, morcovi si alte legume sau cereale? De ce trebuie sa facem asta cand putem sa le producem noi? Avem atatea terenuri arabile, poate unele dintre cele mai bune pamanturi din europa. De ce sa nu profitam de asta, de ce sa nu lucram pamanturile , si apoi sa exportam? Asta e singura solutie, pentru ca pamanturile ce le avem noi , pot hrani de 4 ori populatia romaniei, dar noi importam aproape tot, pentru ca vrem sa avem totul gata, nu ne place sa lucram. Eu cred ca e timpul ca cineva sa ia initiativa, si sa le comunice tuturor ca doar muncind putem iesi din criza, si sunt sigur ca vom putea reusi, deoarece poporul roman e un popor harnic si iubitor de patrie.DECI CEA MAI BUNA SOLUTIE AR FI SA MUNCIM, SA MUNCIM SI SA MUNCIM, PENTRU A NE CRESTE EXPORTURILE.

  31. ” Omul nu stie mai mult decat celelalte animale; stie mai putin. Ele stiu de ce au nevoie sa stie. Noi nu ”.

    Un Sistem Monetar Învechit

    Imaginati-va ce s-ar intampla daca Romania ar fi lovita de un hazard natural precum cel din Japonia …
    Imaginati-va un asemenea hazard natural ne-ar duce inapoi cu cateva decenii din punct de vedere economic …
    De unde ar avea Romania atatia bani ca sa revina la starea initiala?

    Toate sistemele economice ale lumii – socialism, comunism, fascism chiar şi lăudatul sistem de afaceri libere – perpetuează stratificarea socială, elitismul, naţionalismul si rasismul în primul rând, pe baza decalajului economic. Atâta timp cât un sistem social foloseşte banii sau schimbul economic, oamenii şi naţiunile vor încerca să-si menţină avantajele economice competitive sau în cazul în care acestea nu pot face acest lucru prin mijloace comerciale o vor face cu ajutorul intervenţilor militare. Noi încă utilizăm aceste metode demodate.
    Actualul nostru sistem monetar nu este capabil pentru a asigura un nivel înalt de trai pentru toată lumea şi nici nu poate asigura protecţia mediului înconjurător deoarece motivul major este profitul. Strategii cum ar fi reducerea costurilor şi deversările toxice cresc marja de profit. Odată cu apariţia automaticii, ciberneticii, a inteligenţei artificiale şi a externalizării serviciilor, va exista o tot mai mare înlocuire a oamenilor de către maşinării. Ca urmare, mai puţine persoane vor avea posibilitatea de a achiziţiona bunuri şi servicii, chiar dacă capacitatea noastră de a produce din abundentă va continua să existe.
    Sistemele noastre politice si economice actuale, sunt demodate si nu sunt în măsură să aplice beneficii reale tehnologiei inovatoare din zilele actuale pentru ca toate persoanele să se bucure de ele şi pentru a depăşi inechităţile impuse care sunt atât de multe. Tehnologia noastră aleargă înainte dar modelele noastre sociale au rămas relativ statice. Cu alte cuvinte, schimbările culturale nu au ţinut pasul cu schimbările tehnologice. În prezent avem mijloace pentru a produce bunuri şi servicii din abundentă pentru toată lumea.
    Din păcate, astăzi ştiinţa şi tehnologia au fost deturnate de la scopul de a face bine, din motive de a obtine interese personale şi monetare prin demodarea planificată si chiar uneori retragerea constientă a eficientei. De exemplu, Departamentul de Agricultură al Statelor Unite, a cărui scop presupus este de a efectua cercetări pentru a găsi căi de a realiza un mai mare randament al recoltelor pe acru (1 acru = 0,4047 ha), plăteste fermierilor pentru a nu produce la capacitate deplină. Sistemul monetar tinde să frâneze aplicarea metodelor care stim că ar servi cel mai bine intereselor persoanelor şi ale mediului.
    Într-un sistem monetar puterea de cumpărare nu este legată de capacitatea noastră de a produce bunuri şi servicii. De exemplu, în timpul unei crize, există computere şi DVD-uri pe rafturile din magazine şi automobile în loturile de maşini, dar cei mai mulţi oameni nu au puterea de cumpărare pentru a le cumpăra. Pământul se află în acelaşi loc; sunt doar regulile jocului care sunt învechite şi creează dispute, lipsuri şi suferinţă umană inutilă.
    Economiştii pot gândi doar în termeni de bani; necesităţile fundamentale cum ar fi apa şi energia apar în calculele lor doar în termeni de preţ de cost, ceea ce le face interschimbabile cu orice alt lucru căruia i se poate pune un preţ – portocale, bilete de avion, diamante, calculatoare, în fine, absolut orice. Dar, la o analiză mai profundă, constat că resursele fundamentale nu pot fi schimbate cu alte bunuri economice: nu poţi bea sau mânca un calculator, oricât de valoros ar fi procesorul său, odată ce apa şi mâncarea devin problematice. Cu atât mai puţin nu poţi mânca bani, dacă nimeni nu are mâncare pe care să o vândă.
    În acest inceput de mileniu, analiştii compara adeseori economia globală cu un cazino, în care un grup restrâns de oameni fac averi de mii de miliarde de dolari, euro sau yeni vânzând şi cumpărând bani, companii şi mărfuri. Nici unul dintre aceşti oameni nu face ceva folositor societăţii; ei pur şi simplu pun nişte mize şi, în multe cazuri, câştiga profituri colosale. Dacă urmăriţi lanţul economic, veţi constata uşor că toţi aceşti bani vin de fapt din buzunarele oamenilor de rând . . . dar asta e altă poveste. Oricum toată acestă activitate economică depinde de energie, de transport global, de comunicaţii globale şi nu în ultimul rând de încredere in valoarea banilor. Cu mai puţină energie disponibilă an de an, cu fluctuaţii valutare incontrolabile, fabricarea şi transportul isi vor reduce ordinul de mărime. Nu va mai conta cât de mici vor fi salariile pe care le va plăti o corporaţie lucrătorilor dintr-o ţară din lumea a treia odată ce transportul maritim va deveni prohibitiv ca preţ, toate profiturile aduse de globalizare vor dispărea.
    Economiştii vor reacţiona în baza propriei lor religii – credinţa absolută, de neclintit în Piaţa – privită ca Dumnezeu; în legea cererii şi a ofertei. Ei îşi imagineaza că dacă petrolul începe să se termine, preţul va creşte, oferind stimulente pentru cercetarea şi producerea energiilor alternative. Dar economiştii nu se obosesc niciodată să privească lucrurile mai în adânc. Dacă ar face, ar înţelege că restructurarea întregii infrastructuri energetice a lumii ar lua zeci de ani, în timp ce semnalul dat de creşterea preţurilor în cazul penuriilor resurselor vine doar cu câteva săptămâni, sau cel mult luni, înainte ca schimbarea surselor de energie să devină necesară. Mai mult, ar înţelege că nu există nici un înlocuitor pentru aceste resurse energetice de bază.
    Un sistem monetar dezvoltat cu ani în urmă ca un dispozitiv de control al comportamentului uman într-un mediu cu resurse limitate. Azi, bani sunt utilizati pentru a reglementa economia nu în beneficiul general al populaţiei, ci pentru cei care controlează bogăţia financiară a naţiunilor.

    Economia Bazată pe Resurse

    Toate sistemele sociale, indiferent de filosofia politică, credinte religioase sau obiceiuri sociale, în cele din urmă depind de resursele naturale, de exemplu aer curat şi apă, teren arabil, tehnologia si personalul necesar pentru a menţine un standard ridicat de trai.
    Formulat mai simplu, o economie bazată pe resurse utilizează resursele existente, mai degrabă decât banii şi oferă o metodă de repartizare echitabilă a acestor resurse în modul cel mai eficient pentru întreaga populaţie. Acesta este un sistem în care toate bunurile şi serviciile sunt disponibile, fără a utiliza bani, credite, barter, sau orice altă formă de datorii sau aservire.
    Pământul este bogat în resurse abundente; azi practica noastră de raţionalizare a resurselor prin metode monetare este irelevantă şi contra productivă pentru supravietuirea noastră. Societatea modernă are acces la tehnologii extrem de avansate si poate pune la dispoziţie alimente, îmbrăcăminte, locuinţe, îngrijire medicală, un sistem de învăţământ relevant, dezvoltă o sursă nelimitată de energii regenerabile, ne-contaminante, cum ar fi energia geotermală, solară, eoliană, a mareelor, etc. Acum este posibil ca toată lumea să se bucure de un foarte înalt standard de viaţă, cu toate facilităţile pe care le poate oferi o civilizaţie prosperă. Aceasta poate fi realizată prin aplicarea inteligentă şi umană a ştiinţei şi tehnologiei.
    Pentru a înţelege mai bine sensul unei economii bazate pe resurse luati în calcul acest lucru: dacă toţi banii din lume ar fi distrusi, atâta timp cât solul fertil, fabricile, şi alte resurse ar fi lăsate intacte, am putea construi orice alegem să construim şi să îndeplim orice nevoie umană. Nu banii sunt ceea ce oamenii au nevoie; ci mai degrabă accesul liber la necesitătile de viaţă. Într-o economie bazată pe resurse, bani ar fi irelevanti. Toate ce ar fi necesare sunt resursele, fabricaţia şi distribuţia produselor.
    Când educaţia şi resursele sunt puse la dispoziţia tuturor persoanelor fără un preţ, nu va mai exista nicio limită a potenţialului uman. Deşi este greu de imaginat, chiar şi celor mai bogate persoane de azi le-ar fi mult mai bine într-o societate bazată pe resurse. Astăzi, clasele de mijloc ar trăi mai bine decât regii de odinioară. Într-o economie bazată pe resurse toată lumea va trăi mai bine decât cei mai bogati de azi.
    Într-o astfel de societate, măsura succesului se va baza pe împlinirea preocupărilor individuale decât pe achiziţionarea de avere, proprietăti şi putere.
    De-a lungul istoriei, schimbările s-au produs lent. Grupuri succesive de lideri incompetenti au înlocuit pe cele precedente, dar cele care stau la baza problemelor sociale şi economice rămân, pentru că baza sistemelelor de valori a rămas nemodificată. Problemele cu care ne confruntăm noi astăzi nu pot fi rezolvate politic sau financiar, deoarece acestea sunt de natură tehnică. S-ar putea nici să nu existe suficienti bani pentru a plăti schimbările necesare, dar există mai mult decât suficiente resurse. Acesta este motivul pentru care pledez, pentru tranziţia de la o societate bazată pe bani către eventuala realizare a unei economii globale, bazată pe resurse.
    Sunt conştient de faptul că pentru a face trecerea de la cultura noastră actuală, care este politic incompetentă, orientată spre deficit si învechită, către această societate nouă, mai umană, va fi necesar un salt urias atât în modul de gândire cât şi în cel de acţiune.

    Alegerea O Facem Noi

    Comportamentul uman este supus aceloraşi legi ca orice alt fenomen natural. Obiceiurile noastre, comportamentele şi valorile sunt subproduse ale culturii noastre. Nimeni nu se naste cu sentimente de lăcomie, prejudecăti, habotnicie, patriotism şi ură; toate acestea sunt modele de comportament învătate. Dacă anturajul este neschimbat, comportamente similare vor reapărea.
    Astăzi, există o mare parte din tehnologia necesară pentru a aduce o economie bazată pe resurse globală. Dacă vom alege să ne conformăm cu limitările actualei noastre economii monetare, atunci este probabil că vom continua să trăim cu inevitabilele ei rezultate: război, sărăcie, foamete, lipsuri, crimă, ignoranţă, stres, teamă şi nedreptate. Pe de altă parte, dacă vom accepta conceptul unei economii bazată pe resurse, dacă vom învăta mai multe despre aceasta şi partajăm gândirea noastră cu prietenii noştri, asta va ajuta omenirea să evolueze din starea socială prezentă. Singurele limite sunt cele care ni le impunem noi înşine.

    Putem schimba viitorul?

    Vom putea schimba viitorul doar daca impreuna vom lua cele mai bune decizii. Propun urmatoarea solutie de schimbare a viitorului Romaniei si de ce nu si de schimbare a viitorului intregii omeniri.
    1. Infiintarea unui nou regim politic cu denumirea de ” terranism ”.
    Terranismul va fi un sistem de guvernare caracterizat print-o economie bazata pe resurse.
    Acest regim politic se va defini prin:
    a) cultivarea dreptatii;
    b) cultivarea virtutii;
    c) cultivarea omeniei;
    d) perfectionarea individului;
    e) schimbarea sociala;
    f) promovarea unei civilizatii pasnice si durabile;
    g) participarea tuturor cetatenilor cu un grad de inteligenta ridicat la adoptarea decizilor de interes public;
    h) domnia majoritatii si protectia minoritatiilor;
    i) respectarea libertatilor oamenilor;
    j) pluralism terranian ( prezenta mai multor partide la actul de guvernare dar care sa promoveze doar regimul politic terranian; populatia din 4 in 4 ani poate sa aleaga orice partid doreste la guvernare; Exceptie: Doar in cazuri de forta majora (faliment, inalta tradare, nerespectarea principiilor regimului politic etc) populatia (toata – cu studii medii cel putin) poate decide inlocuirea acestui regim politic cu oricare altul pe care il doreste);
    k) alegeri libere;
    l) separarea puterilor in stat (pe langa cele trei puteri: legislativa, judiciara si executiva va fi introdusa o a patra putere care se va numi Adunarea Poporului; cele trei puteri initiale vor avea alte atributii decat au in prezent);
    m) participarea tuturor cetatenilor la alegeri indiferent de natura lor, fie parlamentare sau prezidentiale, cu varsta de cel putin 18 ani (cu conditia sa aiba studiile medii terminate); Observatie: Nu toti cetatenii pot participa la adoptarea decizilor de interes public;
    n) promovarea egalitatii (fiecare cetatean va avea asigurata apa proaspata, mancare, o locuinta privata, un loc in societate, bani sa mearga in strainatate daca doreste in concediu, medicamente gratuite, energie electrica gratuita, etc);
    o) stimularea natalitatii (Obiectiv principal: cresterea populatiei Romaniei de la 21,5 milioane de persoane in prezent pana la aproximativ 30 de milioane de persoane in anul 2100);
    p) cresterea gradului de fericire si scaderea nivelului de stres etc.
    2. Terranismul a fost creat de mine pe data de 17 decembrie 2010.
    ” Poti minti o data un om, poti minti de mai multe ori un om, poti minti de mai multe ori mai multi oameni, dar nu poti minti tot timpul toata omenirea ”.
    Astept opiniile voastre pe e-mail: [email protected]

    Somanescu C. Constantin Alin

  32. Situatiile disperate au nevoie de solutii disperate.Solutia tuturor problemelor domnilor e instaurarea pedepsei capitale si nu doar pentru tradare si spionaj cum era pana in 89, ci si pentru hotie,necinste ,coruptie ,lipsa de bun simt, viol, si tot ce e imoral.Atunci cand aceasta va fi realizata solutiile vor veni singure si foarte repede.Dar atata timp cat primeaza interesul personal in detrementul celui colectiv si se tolereaza hotia si minciuna si coruptia ,nimic nu se poate face, oricat de geniala ar fi o idee. Din pacate toti dar absolut toti politicienii de pana acum au avut alte interese decat binele tarii.
    Este o solutie care in anul 2011 nu are ce cauta in nici o tara civilizata dar din pacate noi nu intram in aceasta categorie si exemple avem destule pentru orice.
    Indiferent ce partid sau factiune politica vine la putere nu va putea eradica aceste boli, decat astfel.Intrebarea domnilor este vrem sa fim un exemplu de cinste , adevar , dreptate, harnicie si omenie pentru tot restul lumii? Sau ne complacem in intoleranta,indiferenta si toate acele boli de mai sus?

    Bineinteles ca hotii si coruptii nu vor fi de acord niciodata cu aceasta solutie.
    Si din astia avem ,slava domnului.
    Desigur avem si minti luminate dar de care nu asculta nimeni pentru ca nu e nici un smen la mijloc.
    In mintea mea ar trebui verificate averile toturor ce au avut functii de conducere pana la al trei-lea grad de familie si confiscat tot ce nu se poate dovedi legal in ultimii 20 de ani, pentru ca inainte de revolutie ne era deja frica sa incalcam legea.
    Sincer in conjunctura actuala nici un guvern nu ne-ar judeca pentru o asemenea lege ci din contra cred ca ne-ar aplauda.
    Este doar o parere personala. Cei care vor sa ma injure o pot face prin mail: [email protected].

Comentariile sunt închise.