27 martie – zi majora in istoria Romaniei. Aproape uitata, din pacate.

Detalii aici.

28 COMENTARII

  1. asa este…uitam de multe, asa cum am uitat si de brancusi, atunci cand a fost ziua lui. dar de moni columbeanu sau oana zavoranu nu uitam

  2. FASCISMUL ROMAN ANTI ROMAN

    Pentru prima data in istoria politica asistam la un fenomen nou cu totul inedit. Romanii se ridica impotriva lor insasi. Clasa politica aliata cu elita intelectuala se infasoara cu drapelul antinational sfaramand cu furie tot ce au creat generatile precedente. O natiune intreaga refuza sa se uite in oglinda fiindu-i rusine sa fie roman. Desfintarea culturii nationale este institutionalizata, devenind politica de stat. Eminescu este daramat, limba romana este considerata un pericol, iar folclorul uitat cu desăvarsire. Noua inchizitie lustruieste catusele. Cei care se ridica impotriva noului tip de fascism sau au putina demnitate, sunt declarati dizidenti. Ei trebuie desfiintati” Nu intamplator conducatorii acestui fascism sint grupul de intelectuali antiroman din lurul presedintelui Basescu . Nu intamplator ei sunt dusmani declarati ai mogulului Dan Voiculescu.

  3. Domnule Dan Voiculescu
    Cred ca multi sunt alaturi de dumneavoastra in efortul de a recupera istoria …… in apararea culturii nationale. Asistam in aceste zile sub Basescu la o politica desantata anti romaneasca. Mie personal pentru faptul ca am cerut reitroducerea
    limbii romane la ICR New York mi se interzice de trei ani de zile paticiparea la activitatea acestei institutii anti culturale si anti romanesti.
    Invit in numele comunitatii romanesti din New York o echipa de ralizatori ai Antenei 3 pentru a documenta aceasta situatie fara precedent., in care limba nationala este interzisa pe teritoriul national.

  4. Guvernantii nostri uita pe zi ce trece si de, Romania, ce sa mai zicem de Basarabia si o zi incarcata de simbolism!

  5. BASARABIA
    CRIMINALUL BASESCU RECUNOASTE LIMBA MOLDOVENEASCA
    ( articol piblicat acum doi ani )

    Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu si ambasadorul Romaniei la Bruxelles, Lazar Comanescu, au reusit sa provoace recunoasterea din punct de vedere juridic a existentei „limbii moldovenesti”, inventie stalinista utilizata ca argument al ocuparii Basarabiei. Cei doi reprezentanti ai statului roman au fost de acord ca in subsolul Acordului de facilitare a regimului de vize semnat intre Republica Moldova si Comisia Europeana sa apara formularea „limba moldoveneasca”, realizand astfel din prostie sau cu intentie unul din obiectivele strategice ale agenturii ruse din Romania.
    Reprezentantii diplomatiei din Romania(pentru ca romane este greu sa-i spui), au acceptat acordul prin care cetatenii moldoveni primesc facilitati de calatorie incepand cu 1 ianuarie 2008 lasand ca in final ca sa apara precizarea: « documentul a fost redactat in limbile statelor UE si in limba moldoveneasca ».
    Se stie ca politica externa a Romaniei este coordonata de Presedintele Romaniei. A stiut acesta de facatura rusa, prin diplomati romani, de la Bruxelles. Daca da, este grav ca nu a luat masuri. Daca nu, inseamna ca serviiciile sunt si ele bagate in facatura si atunci trebuie sa raspunda impreuna cu diplomatii « unelte » ale altora. Asa s-ar intampla intr-un stat democratic, membru NATO care stie sa-si apere interesele nationale. Este Romania un asemenea stat ?

  6. MOGULULE
    STAI PE SCAUN INTR-O POZITIE COMODA…..SI AI GRIJA SA NU CAZI
    DESCHIDE TE ROG CU ATENTIE
    REVISTA ECONOMIST
    http://www.economist.com/node/10853742/comments
    ……………..The illegal weapons trade……Mar 13th 2008
    FOSTUL DIRECTOR AL AEROPORTULUI OTOPENI SCRIE …….
    About a int`l smuggling weapons connection for Iran about you never heart till now.
    ,,,,,,,for hiding the true, the illegal connection between Romanian high rank political and military leaders with worldwide arms smuggling dealers especially Viktor Bout,.take a look on the left column of page wich contains a real story with a lot of original documents.
    ……..When his business was to illegal transfer of Romanian Governement weapons loaded on Bucharest-Otopeni military apron for almost hundred flights with destination DR Congo, Angola, Iran, Liberia, Sudan, Rwanda, Uganda etc. Now Mr. Bratiloveanu is in charge like comercial representative of Romanian Ambassy at Moskaw. He gave to V. Bout the memory stick with the price of Romanian surface-to-air missile systems for FARC guerrilas.

    Bout airplane registred in Moldova ER-75929 operated 73 flights of Romanian build smuglling weapons for Africa at military apron of Otopeni-Bucharest airport under Air Acvila ( RRM code ), a Romanian Department of Defense company.

    http://www.blogger.com/goog_1387978166
    http://www.blogger.com/goog_1387978166
    http://www.blogger.com/goog_1387978166
    http://i230.photobucket.com/albums/ee82/vasilescu_album/EL-JNS/24.jpg

    AM TRANSMIS TOATE ACESTE DOCUMENTE CATRE FBI.
    VASILESCU A FOST SCOS PE ASCUNS DIN ROMANIA SI A FACUT DECLARATII SUB JURAMANT AUTORITATILOR JUDICIARE DIN SUA.
    SPER CA EXTRAORDINARA ECHIPA DE LA ANTENA 3 SA SE OCUPE DE ACEST CAZ, ….SPER CA GADEA SA-L INVITE PE RADU TUDOR ….SPECIALIST MILITAR
    Robert Horvath DEVA …..Presedinte Devartes Film International New York Tokyo

  7. PS ;TRAIAN ARE SCAUNUL ELECTRIC ASIGURAT!!!
    CONFORM PURTATORULUI DE CUVANT COLUMBIAN IN DEPOZITELE FARC SAU GASIT RACHETE ROMANESTI. FAPT CONFIRMAT DE CONSULUL COLUMBIAN DIN NEW YORK. SCRISOAREA DE PROTEST COLUMBIANA TRIMISA GUVERNULUI ROMAN…. A RAMAS FARA RASPUNS. ……
    TREABA SE INGROASA RAU . FOARTE RAU .

  8. Stimate Domnule Voiculescu
    Exista in aceasta tara un om care are nevoie de ajutor. El este victima
    unui raufacator de drumul mare pe nume Traian Basescu. Acest om are nevoie de ajutor material si consultatie juridica. Este un om de mare curaj si probitate care pentru a spune adevarul si-a pus viata in primejdie aparand la Antena 3.

    http://www.antena3.ro/romania/comandantul-adjunct-al-aeroportului-otopeni-pe-vremea-tigareta-ii-basescu-stia-ca-se-facea-trafic-cu-arme-video-79136.html

    Acest om are nevoie de ajutor. Va rog sa-i intindeti mana.
    Inainte de a-i lua la ciuruit pe altii, domnul Traian Basescu a functionat ca un terminator in raport cu un cetatean obisnuit. Care nici macar nu-i era adversar politic. Si nici rival in afaceri. Valentin Vasilescu, in 1998, era un simplu pilot de aviatie care isi incepea o cariera administrativa. Devenise, prin meritele sale personale, comandant adjunct al Aeroportului Militar Otopeni. Si a avut marea nesansa de a se intersecta cu ministrul Transporturilor, Traian Basescu. Acesta trebuia sa ascunda, cu orice pret, faptul ca afacerea Tigareta II era de fapt nu o contrabanda cu tutun, ci o contrabanda cu armament. Asa s-a trezit Valentin Vasilescu victima a statului roman. Arestat 100 de zile, anchetat multi ani, cu cariera profesionala distrusa. Ramas fara slujba. Un om adus la sapa de lemn.
    Sugerez pana una alta reinvitarea sa la Antena 3 . Voi incerca sa intervin in direct in emisie dela New York. Mentionez ca Vasilescu alaturi de Basescu sun citati in procesul traficantului Victor Bout …care va incepe in septembrie la New York. In procesul celui mai important traficant de arme din istorie Basescu va face un salt important…..dela inculpat in postura de acuzat. Doamne ajuta!

  9. Multi dintre noi inca se mai intreaba de ce sunt inca in Roamania si nu in strainatate, asa ca in conditiile actuale e destul de usor sa nu mai resimti un sentiment de apartenenta, chiar si raportat la propria-ti tara.

  10. 1. Vai mama Basarabiei ! de s-ar fi confruntat şi ar fi ajuns ca România…
    Toate la timpul lor…şi nu e prea departe

    2. Din ciclul „Antiriduri”.

    DOSARE ŞI DOS ARE

    Traian Băsescu trecând în revistă „dosarele prietenilor”…că nu se ştie ce-i rezervă viitorul apropiat :
    – Dosare Elena Udrea, bă…
    – Cât o târnă ! îi răspunde prompt, zâmbind, un trepăduş pe profil care înţelesese primul cuvânt ca „Dos are”.
    – Asta e treba mea nu a ta wikileaksistule nespălat în urechi !
    -!!!

  11. …mda…
    Trenul ne plecase pe „Podul de Flori” facut cu ani in urma peste Prut.Atunci climatul politic ne-a fost favorabil.
    Dar pentru Republica Moldova e mai bine asa.
    Ar fi fost trist sa ajunga si ei in aceeasi oala cu noi romanii de dincoace de Prut

  12. Acest baiat Basescu nu mai are alta treaba de cat sa conduca aceasta tara, care o conduce foarte prost prost…Vine si va ataca pe dumnevoastra si Vantu si Patriciu ca ati fi OLIGARHI!!! Spune la toata lumea ca dumnu Basescu NU este SECURIST! Pai aceasta in seamna securist sa ai grija altor ca sunt orligarhi sau nu stiu cum!!! Cred ca acest domn Basescu dupa ce NU va mai fi presedinte(doamne ajuta) sa se interneze la NEOROLOGIE vreo cativa ani! Are grave probleme cu „calculatorul central”,pe bune acest domn Basescu Traian! De cateva Luni refuz sa privesc la TVR Realitateatv etc! Si urmaresc doar ANTENA3 si ANTENA1 care vorbesc pe limba noastra aceste televiziuni! Altfel nu se mai poate…

  13. AMNEZIE

    Cadou să-i fi dat Voronin, whisky nu vin ,
    Pe Prut şi Nistru, nu-şi va cârmui corabia
    Marinarul ce pretinde că e neam sangvin ,
    Căci de nu-i an electoral, uită Basarabia .

  14. DOMNULE VOICULESCU
    INSFARSIT O VESTE BUNA
    CAND INCEP AMENINTARILE CU MOARTEA INSEAMNA CA I-AI ADUS LA DISPERARE.

    Livia Spune:
    martie 28, 2011 la 08:58

    D-le Robert Hovarth,intrati va rog pe http://www.ziare.com sunteti ameinitat cu moartea de asa zisii forumisti ai lui Basescu Traian,iar portalul de stiri ziare .com ii accepta.Cred ca politia politica PDL-ista trebuie dezvaluita in toata marsavia ei.

    http://www.ziare.com/daciana-sarbu/stiri-daciana-sarbu/daciana-sarbu-critica-la-
    bruxelles-noul-cod-al-muncii-1084163

    veni-vidi-ciuciu – Horvath, vezi ca iar iti curge sange din nas! –

  15. WIKILEAKS ; BASESCU A TRIMIS TEHNOLOGIE PENTRU RACHETE CATRE IRAN. ELE AU AJUNS IN MANA TALIBANULUI. PRESEDINTELE ROMAN ESTE VINOVAT DE DOBORAREA A 5 HELICOPTERE NATO. SENATUL GERMAN A DESCHIS O ANCHETA, ZILELE IN LIBERTATE A LUI BASESCU SUNT NUMARATE !

    Domnule Voiculescu
    Asistam in aceste zile la un scandal Wikileaks organizat de serviciile romanesti
    in favoarea presedintelui Basescu, Cablurile importanta sunt manipulate sau trecute cu tacerea, Pana in acest moment singura desvaluire importanta din miile de telegrame trimisa catre Departamentul de Stat SUA este faftul ca BASESCU A TRIMIS TEHNOLOGIE CERMANA PENTRU IRAN. ACEASTA OPERATIUNE A FOST CORDONATA DE SERVICIUL ROMANESC, TEHNOLOGIA PENTRU RACHETELE IRANIENE A FOST TRIMISE PRIN INTERMEDIARI DE LA BUCURESTI. Am oferit in premiera mondiala nimele firmelor intermediare.
    Culmea este ca la insistentele serviciului italian membrii serviciului iranian au fost arestati iar LA INSISTENTA PRESEDINTELUI BASESCU TERORISTII IRANIENI
    AU FOST ELIBERATI.
    Ofer posibilitatea excelentilor colaboratori ai Antenei 3 sa deschida o ancheta intradevar terminala, Concluzile anchetei personale bazata pe desvaluirea WIKILEAKS va stau la dispozitie. Ele a fost trimisa in prealabil catre Fbi.
    Date opersonale si numarul de telefon pot fi gasite
    http://www.devagallery.com/
    Robert Horvath Nipon Press
    http://devanewyork.blogspot.com/

  16. Domnule Voiculescu
    RAPORT DE URGENTA CIA:
    UN CENTRU ATOMIC SECRET IN MIJLOCUL BUCURESTIULUI.
    PERICOL EMINENT DE EXPLOZIE.
    Va rog in mod special sa publicati viitoarea postare . Romania are dreptul
    sa afle adevarul pana nu va fi prea tarziu pentru toti.
    Trimiteti o echipa Antena 3 la fata locului.

  17. Imi aduc aminte cum impreuna cu bunicul am fost la Podul de Flori, la Costesti – Stanca., si nu il intelegeam atunci de ce avea lacrimi in ochi si de ce turna vin in paharele unor oameni de peste Prut, carora le spunea: Fratii.
    Iar bunica facuse niste placinte cum stia ea mai bine…, asternuse jos pe iarba o fata de masa brodata, in jurul careia se adunau diversi oameni….
    Suntem prea ocupati cu lucruri marunte in prezent si ne scapa cele cu adevarat importante.

  18. S.O.S ROMANIA
    Voi fi acuzat ca creiez panica. Sarcina principala a unui ziarist este sa spuna adevarul si daca este posibil sa salveze vieti omenesti. Materialul meu trimis catre Nion Press si care poate fi citit pe Blogul Robert Horvath Deva Blog este bazat pe un raport CIA de ultima ora. Tinand seama ca avem un guvern incompetent si un presedinte alcoholic este cazul ca oamenii treji sa-si spuna cuvantul . Ei trebue sa faca acest lucru de mare urgenta inainte ca Bucurestiul si locitorii lui sa devina o amintire .Un recent accident la Bucuresti , fotografiat din satelit, a scos la iveala un adevar cutremurator si a creat, la Washington si in cancelariile occidentale, o panica totala. Din analiza sumara a fotografiilor din satelit se vede ca avem de a aface de o uriasa uzina nucleara, si nicidecum de un institut de cercetari stiintifice, asa cum se regaseste in actele statului roman.Ea este plasata pe soseaua Oltenita si poarta numele Centrul de cercetare stiintifica pentru aparare nuclearo-bacteorologico-chimica. Raportul CIA remarca ca pozele din satelit sunt probe definitive a unui posibilitati de explozie si contaminarea unei mai parti a teritoriului. Problema pericolului niclear dela Bucuresti a facut parte din tematica discutilor secretarului Gates cu omologii rusi. Mentionez ca am trimis in cursul zilei de ieri o nota oficial guvernului roman. Am primit in cursul acestei zile 28 Martie 20011 urmatorul raspuns
    Stimate domnule Horvath,

    Autorităţile române abilitate au luat notă de elementele prezentate în scrisoarea adresată de dumneavoastră Ambasadei României la Washington şi au dispus verificarea şi analizarea acestora în vederea formulării unui răspuns documentat.Cu stimă,

    Adrian Tudorache
    Secretar III
    Ambasada României la Washington
    Cinismul si lipsa de responsibilitate a acestui guvern este evidenta.
    Sper ca domnul Voiculescu sa preia aceasta problema iar o echipa a Antenei 3 sa fie trimisa la fata locului cat mai urgent. Se apropie ora prea tarziului.
    URMARITI
    http://devanewyork.blogspot.com/

Comentariile sunt închise.