Pe 10 martie Adevarul isi informa cititorii despre un demers juridic al unui cetatean din Gorj: aici. Pe 25 martie, exact aceeasi stire redevine stire pe exact acelasi site: aici.

Pe 29 martie, la 19 zile de la prima stire si la 4 de la ultima, „bomba” revine si Realitatea TV o transformă in news alert. Totul pentru corecta si insistenta :) informare a publicului.

P.S: Aceasta este declaratia depusa la alegerile din 2008. Cine o citeste, intelege ca povestea cu falsul in declaratii este exclusa.


30 COMENTARII

  1. BASESCU …..DECLARATII FALSE SI PUSCARIABILE !

    1. Registrul cu persoanele din rîndul membrilor PCR Constanţa pentru care s-a dat aprobarea să sprijine munca de Securitate
    Pentru membrii PCR care erau racolaţi de Securitate era obligatorie aprobarea din partea primului secretar PCR Constanţa. Acestă procedură se datora poziţiei privilegiate pe care membrii de partid o aveau faţă de Securitate. Calitatea de membru de partid îţi dădea posibilitatea de a refuza să devii turnător. Nu este cazul lui Traian Băsescu, care, deşi avea posibilitatea să refuze, a intrat de bună voie în slujba Securităţii.
    În Registrul cu membrii PCR Constanţa pentru care s-a dat aprobarea să sprijine munca de Securitate figurează, la poziţia 19 de la litera B, Băsescu Traian, născut la 4.11.1951, în comuna Basarabi, judeţul Constanţa, care lucra ca ofiţer II la întreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime (IEFM) Constanţa. Celelalte rubrici ale tabelului ne arată în ce calitate era folosit Traian Băsescu de Securitate, cînd a fost trecut în Registru (probabil data la care a devenit membru de partid) şi cine era securistul căruia îi raporta. Traian Băsescu a fost trecut în Registrul cu membrii PCR Constanţa pentru care s-a dat aprobarea să sprijine munca de Securitate în data de 9.09.1978, şi era folosit ca sursă în Portul Constanţa de către locotenentului major de Securitate Mihai Avramidis (Avramides).

    2. Registrul Jurnal pentru evidenţa reţelei informative din Judeţul Constanţa
    În 1972, general-maior Pavel Constandache, şeful Centrului de Informatică şi Documentare al Securităţii, a trimis către fiecare dintre inspectoratele judeţene de Securitate un ordin prin care cerea ca toţi informatorii Securităţii din judeţul respectiv să fie trecuţi într-un „Registru Jurnal” pentru evidenţa reţelei informative. Registrul Jurnal pentru evidenţa reţelei informative este practic lista tuturor informatorilor din fiecare judeţ.
    În Registrul Jurnal pentru evidenţa reţelei informative din judeţul Constanţa, figurează cu numărul de înregistrare 17592 din data de 25.02.1977, Băsescu Traian, născut la 4 noiembrie 1951. Documentul arată că Traian Băsescu era colaborator al Securităţii şi, în această calitate, avea dosarul personal numărul 3990. Documentul mai arată că, la data de 03.08.1978, dosarul personal de colaborator al lui Traian Băsescu a fost primit la arhiva Securităţii cu adresa de însoţire numărul 0043467. Dosarul personal numărul 3990 al lui Traian Băsescu figurează ca distrus pe baza procesului verbal cu numărul 58212 din 15.08.1979.

    3. Documente ale MApN referitoare la colaborarea lui Traian Băsescu cu Securitatea
    – Adresa nr. DGZ- S/92 din 28 iulie 2004, trimisă de generalul locotenent Gheorghe Rotaru, şeful Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA), generalului de brigadă dr. Gheorghe Nicolaescu, şeful Direcţiei Siguranţă Militară. Prin această adresă se solicită identificarea în arhiva MApN a documentelor care privesc colaborarea lui Traian Băsescu cu Securitatea.
    – Raportul olograf al şefului Departamentului Arhivă din cadrul Direcţiei Siguranţă Militară, Marin Deaconu, cu privire la identificarea documentelor referitoare la colaborarea lui Traian Băsescu cu Securitatea.
    – Adresa nr. 0860 din 16 august 2004, trimisă de generalul de brigadă dr. Gheorghe Nicolaescu, şeful Direcţiei Siguranţă Militară, generalului locotenent Gheorghe Rotaru, şeful DGIA. Adresa confirmă colaborarea lui Traian Băsescu cu Direcţia a IV a Securităţii (Contrainformaţiile Militare).
    Din aceste documente reies următoarele:
    1. Traian Băsescu a fost recrutat în 1973, în perioada în care era student la Institutul de Marină, cu dosarul de colaborator nr. 3990/09.11.1973. Traian Băsescu a fost colaborator al Direcţiei a IV a Securităţii (Contrainformaţiile Militare).
    2. In arhiva Direcţiei Siguranţă Militară de la Piteşti, exista “Registrul-jurnalul pentru evidenţa reţelei informative a Comandamentului Marinei Militare Constanţa”, din care reiese că Traian Băsescu a fost colaborator al Direcţiei a IV a Securităţii.
    3. In arhiva Direcţiei Siguranţă Militară de la Piteşti, exista adresa nr. 00151392 din 29.09.1976 prin care dosarul personal de colaborator al Securităţii nr. 3990/09.11.1973 al lui Traian Băsescu a fost transferat la Inspectoratul judeţean Constanţa al Ministerului de Interne (Securitatea Constanţa).

  2. Eu, domnule profesor universitar doctor Dan, nu inteleg o chestie: cum se poate ca un nenorocit de turnator (pseudonime „Mircea” si „Felix”) sa-si toarne pana si neamurile la Securitate, sa declare in fals ca NU A COLABORAT cu Securitatea si sa mai si ajunga vicepresedintele Senatului Romaniei.

    Cum este posibil ? Ce tara-i asta ?

  3. CITITI
    SOS ROMANIA !
    CIA :” PERICOLUL UNEI EXPLOZII DEVASTATOARE ESTE EVIDENT”
    http://devanewyork.blogspot.com/
    BOMBA ATOMICA ROMANEASCA
    DELA CEAUSESCU LA BASESCU.
    ACELEASI ASPIRATII….ACELASI SFARSIT !

    CIA : Romania a fost de acord sa puna sub controlul total al AIEA materialele sale nucleare si centrele de cercetari nucleare. In urma unor inspectii ale obiectivelor nucleare ale Romaniei, au fost gasite 450 grame de plutoniu intr-un laborator secret al Institutului energiei atomice din Pitesti. Iar la sesiunea Consiliului guvernatorilor AIEA Bucurestiul a fost avertizat sa-si incheie total programul militar nuclear punandu-i-se un sir de conditii. Printre acestea au fost cererea de a incetare a cercetarilor nucleare in scopuri militare si distrugerea echipamentului industrial destinat acestor scopuri.
    SERVICIUL RUS :Scandalul bombei nucleare din Carpati a aparut in presa rusa acum cateva zile, cand Institutului pentru Strategia Nationala a Rusiei a publicat cateva informatii referitoare la proiect.

    FOTOGRAFII DIN SATELIT A UZINEI DE CERCETARI NUCLEARE BUCURESTI

    Fotografiile, care pot fi văzute începând de miercuri pe pagina de Internet a acestui organism specializat în proliferarea nucleară, au fost realizate imediat după o cerere de inspecţie a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), relatează AFP.

    Joi seara, preşedinţia Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanţilor, Ileana Ros-Lehtinen, s-a declarat „profund îngrijorată” în urma publicării fotografiilor prin satelit.

  4. @ DRAGOS
    DIN SURSE SIGURE AM AFLAT CA PRESEDINTELE BASESCU URMARESTE ZILNIC BLOGUL MOGULULUI SI SEMNEAZA CU PSEUDONIMUL ….DRAGOS.

  5. in rautatea mea caracteristica nu pot sa nu remarc cat de frumos si ingrijit a semnat prima data unde era o chestiune ambigua si cat de fugitiv , dezordonat si in viteza a semnat a doua oara :)

  6. CIA :” PERICOLUL UNEI EXPLOZII DEVASTATOARE ESTE EVIDENT”
    http://devanewyork.blogspot.com/
    BOMBA ATOMICA ROMANEASCA
    DELA CEAUSESCU LA BASESCU.
    ACELEASI ASPIRATII….ACELASI SFARSIT !

    FOTOGRAFII DIN SATELIT A UZINEI DE CERCETARI NUCLEARE BUCURESTI

    Fotografiile, care pot fi văzute începând de miercuri pe pagina de Internet a acestui organism specializat în proliferarea nucleară, au fost realizate imediat după o cerere de inspecţie a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), relatează AFP.

    Joi seara, preşedinţia Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanţilor, Ileana Ros-Lehtinen, s-a declarat „profund îngrijorată” în urma publicării fotografiilor prin satelit.

  7. Foarte bine! CEDO o sa demonstreze din nou ca NU sunteti vinovat si ca justitia din Romania este controlata de Traian Basescu si clica sa de mafioti!

  8. @Dragos Nu mai refula pe unde apuci, ca ne deranjezi si pe noi!

    @DV Foarte bine ca ati facut publica declaratia, ca sa fie lucrurile clare pentru toata lumea!

  9. Fiind oltean acest cetatean nu ma mira gestul sau mai ales ca are „certificat de luptator in rezistenta anticomunista”.
    Oltenii sunt …olteni si pricep mai greu cum e cu incalcarea libertatii de gandire si cum e cu lipsa de legi esentiale in tara noastra cum ar fi cele pentru hartuire si abuz psihic si psihologic.
    Cred ca si Dv. ati putea gasi in labirintul nostru legislativ, cu un bun advocat ceva legi care sa intoarca un astfel de eventual proces in favoarea Dv. si sa cereti daune acestui cetatean pentru atentat la imaginea Dv. de bun cetatean roman -iar ca Dv. sunt sute de mii cu siguranta- si pentru timpul pe care Vi-i-l rapeste de la rezolvarea problemelor tarii.
    Regret enorm ca Dv. nu aveti simpatizanti printre cei din fosta secu’ sau actuala SRI pentru a fi sustinut la fel ca Domnul Presedinte al tarii noastre… :(
    Razboiul informatiilor-dezinformatoare continua si aveti nevoie de aliati in special fiindca justitia noastra are multe scapari -intentionate sau nu.

  10. up date:

    Ce au facut oltenii cand au vazut primul avion zburand deasupra caselor lor ? -au pornit sa-i caute cuibul…

    Ce zice un oltean cand vede prima data marea ? – Muicaaaa, ce de Olt-uri…

    De ce dorm oltenii cu ceasul in gura ? -ca sa le miroasa gura a tic-tac.

    De ce fug oltenii in noaptea de Craciun dupa masina salvarii ? – ca sa pupe crucea.

    Un ardelean si un oltean in tren:
    Ardeleanul il serveste cu niste palinca pe oltean, la care olteanul zice:
    -Mai neica, sa stii ca anu’ asta si eu am facut o palinca super, de 38 de grade…
    La care ardeleanul zice:
    -Ma ficior, d’apoi aia-i febra nu palinca.

    Cum se numeste un om inteligent la olteni ? – turist.

  11. e bine ca ati facut asta. dar intoxicatori basisti nu o vor lua in seama. ei sunt chititi sa impanzeasca online-ul cu mizerii

  12. deci oamenii astia intrec orice masura, dau totul peste cap doar ca sa scrie news alert sau senzational..depinde de caz…lucrurile astea trebuie facute publice pentru a se evita dezinformarea asta continua

  13. se pare ca cineva chiar citeste ce scriu . arata frumos prima semnatura oricum

    @ DV am rezolvat prin propriile puteri ce am rugat si eu la inceputul anului pe mail. apropo de sprijinit initiative , tineri si alte false afirmatii de pe aici

  14. O TRISTĂ SOARTĂ

    Deşi-i sărac cu duhul,mai şi poartă
    Nume de bâtă ascuţită acest Ţăpuş ;
    Curând îşi va blestema a lui soartă ,
    Căci groaznic e să fii şi … trepăduş .

  15. Stiam ca stirea este doar un artificiu, ca sa mai atraga atentia de la tampeniile pe care le face basescu&boc….Va respect si va admir!!

  16. O campanie politica se vede de la o posta. Mai ales daca ne raportam la niste publicatii extrem de receptive la comenzile politice.

  17. Pe vremea cand eram un iepuras, am fost si eu denigrat in fel si chip, de multe persoane rauvoitoare. Nu mi-am pus mintea cu calomniatorul, deoarece am mers pe premisa ca cine isi pune mintea cu prostu, este mai prost decat cel care da cu barda in onoarea omului. Daca am consulta culegerile de proverbe, am gasi nenumarate exemple referitoare la aceasta problema: „Nu mor caii, cand vor prostii”; „Cainii latra, ursul isi vede de drum” etc. Intr-adevar exista si proverbul: „Daca un prost arunca o piatra in lac, nu o mai scot o mie de intelepti”, dar nici in acest caz, nu trebuie sa clacam in fata inamicului.

  18. Despre standarde duble, fara comentarii, in atentia postacilor portocalii.
    Laszlo Tokes.
    Desi a fost dovedit ca informator si colaborator al serviciilor secrete comuniste din Romania si Ungaria atat de presa cat si de Instanta judecatoreasca, Tokes nu a fost contestat de Coalitia condusa de Alina Mungiu Pippidi.
    Dupa ce, inca din 1991, jurnalistul Ion Cristoiu scria intr-un editorial din Expres Magazin ca “Sunt acum destul de multe date care ne fac sa banuim ca el (Laszlo Tokes) a fost creat de Securitate de la prima pana la ultima piesa”, in martie 1995, jurnalistul Ioan Itu publica in revista Tinerama chiar angajamentul de Securitate a lui Tokes Laszlo. In 1998, jurnalista Associated Press Alison Mutler publica un material despre colaborarea lui Tokes cu Securitatea, prezentand inclusiv unul dintre cele doua angajamente ale acestuia.
    Tokes contesta in instanta si cere despagubiri de 700 milioane lei. In 2001, Tokes pierde procesul in fata Associated Press. Cu toate acestea, Laduslau Csendes, membru al Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, a subliniat ca episcopul Tokes a primit din partea instantei romanesti certificatul numarul 1 care atesta ca nu a colaborat niciodata cu Securitatea. Asadar, CPC, pe urmele CNSAS in operatiunea de ducere de nas a romanilor.
    Nici nu s-au anuntat bine rezultatele ca Tokes, care si-a anuntat afilierea la Partidul Popular European, si-a si emis pretentiile pentru o “autoguvernare” a maghiarilor din Romania, care reprezinta, conform afirmatiilor sale din cadrul unui interviu realizat de BBC “autonomia pe trei trepte, cum obisnuim sa zicem, incluzand autonomia teritoriala a secuimii, autonomia personala a intregii comunitati si statutul autonom al comunitatilor cu majoritate etnica minoritara”. ( sursa altermedia )

  19. bine ati zis..cine o citeste, dar lumea de obicei nu se informeaza inainte de a deschide gura, daca prind un zvon si mai ales de senzatie imediat il fac public , fara sa mai conteze cat e de adevarat

  20. Voiculescu are dreptate. Sunt convins ca in spatele acestei plangeri se afla securistul comunist Basescu.

  21. Despre securitate s-au scris foarte multe lucruri. Ar fi interesant sa aflam si noi, detalii mai multe despre piratul securist Basescu.

Comentariile sunt închise.