Am mai vorbit aici despre atentia pe care o acorda spiritul conservator prudentei si temeiniciei. Societatea trebuie sa progreseze constant, dar schimbarea nu poate fi gestionata cu entuziasme revolutionare adolescentine, pline de amatorism, in salturi superficiale ori heirupiste. Astfel de schimbari la norma, la kilogram, vor face mai mult rau decat bine, destructurand durabil spatiul social.

Conservatorii rezuma toate aceste idei intr-un principiu elementar: masoara de zece ori, taie o data.

Un lucru care NU s-a intamplat in cazul restructurarilor din sistemul medical: gandite anapoda, neargumentate suficient, influentate de criterii politice, demarate in pripa, fara chibzuinta si, uneori, fara suflet. Au fost abandonati bolnavi in spitale, fara ingrijire. Au murit oameni pentru ca li s-a refuzat accesul operativ la tratament de urgenta.

Motiv pentru care ma alatur celor de la FACIAS in incercarea – cititi aici – de a pune capat degringoladei din sistemul medical romanesc.

23 COMENTARII

  1. Ma indoiesc ca un ministru al coalitiei de guvernare va fi sacrificat pe altarul justitiei si omeniei. Pur si simplu traim intr-o tara in care dreptatea, cinstea si omenia nu sunt promovate, ci sugrumate.
    In alta ordine de idei- analizand propriile mele conceptii deduc ca gandesc&scriu conservator. :)

  2. Va multumesc si eu si pentru acest gest al Dv.facut,cred eu si pentru cei 3487 de cetateni romani plus 2 care au devenit victime colaterale (si sper ca si cei de la Facias sa pregateasca un dosar bun cu toate victimele colaterale din ultimii doi ani, bolnavi,bebelusi batrani carora „reforma” le-a grabit sfarsitul/agravat boala prin exterminarea indirecta facuta sub sigla reformei din sistemul sanitar) ale reformei Ministerului sanatatii si cel al finantelor -cel al economiei, sincer, nu inteleg ce rol isi are in tara noastra ( ?) – respectiv al ministrului cu cetatenie romana (si poate si maghiara in devenire -unde de altfel sunt cateva spitale a caror profit va creste, in special celui din Debrecen unde vor merge operatiile pe cord deschis,Institutul Inimii din Targul Mures fiind desfiintat administrativ…Da! este posibil sa sporim numarul pacientilor si la spitale prestigioase din Magyarorszag (n.a.Ungaria)) si ale colegilor lui de minister de diverse nationalitati conlocuitoare sau poate si de nationalitate romana, desi…nu se vede ca ar lucra si cetateni romani de nationalitate romana pe acolo !

    Lasati-ma din nou sa fac o dedicatie atent si temeinic cautata pentru juristul care e cseke attila si pentru doctorul care e raed arafat in special si pentru restu’ se stie ei cine……de la mineeeee pentru eiiiiiiiiiii cu tot nadufuuuuuuuu’ :
    http://www.youtube.com/watch?v=Z86p8vogcs8
    asta ca sa nu incep sa-mi scormonesc in cutia cu injuraturi fiindca stiu ca nu ar suporta blogg-ul Dv.injuraturi de ciuda si suparare cum stiu eu sa formulez !

  3. sistemul de sanatate este bolnav. paradox. dar asa este. mai mult, este in gestiunea unui incompetent.

  4. SUSPICIUNI

    Chiar de FACIAS va măsura de zece ori ,
    În lupta-i cu Attila, n-are o strategie clară ;
    Şi eu n-acuz juriştii c-ar fi nişte amatori ,
    Ci doar presimt c-aceştia o vor da în bară .
    (Zic unii c-ar avea … susţinere maghiară)

  5. MOGULULE
    Din nou esti gresit. Daca vorbim de scoaterea Romaniei din prapastie este evident ca trebue actionat urgent . Romania este o intreprindere falimentara iar masurile trebue rapide si efective. Nu mai este timp de ” masurat”ci de „actionat”.
    Vorbesti de pericolul destructurizarii spatiului social . Acest spatiu este supus unui atac continu….este distrus si trebue recuperat.
    Dumneata esti un capitalist de succes, presupus geniu financiar si ma mir ca nu realizez un lucru simplu.
    Singura sansa de redresare este sa consideri Romania ca intreprindere unica si sa gasesti solutii de redresare.
    Este momentul sa propui ceva concret in aceasta directie si sa-ti asumi raspunderea.
    A trecut de mult timpul vorbelor goale si a prudentei moguliene. Cand nu mai e loc de mai greu ……prudenta nu mai ajuta cu nimic.
    Situatia romanilor este disparata si pentru multi, foarte multi reprezinti ultima speranta.

  6. Modul barbar in care s-au desfiintat si evacuat acele spitale, demonstreaza ca au fost depasite toate limitele incompetentei, transformandu-se intr-un abuz. Cineva trebuie sa fie sanctionat poate chiar de forurile europene.

  7. Singura mea temere si cea mai mare este ca in 2012, sub impactul unei false impresii de bunastare pe care PDL o va crea, romanii vor demonstra ca au memorie scurta si vor uita abuzurile dramatice savarsite la inchiderea acelor spitale.

  8. @RH

    Dumneavoastra scrieti cumva de pe un scaun electric ?!? Am impresia ca sunteti sechestrat si fortat sa postati mesaje pe acest blog de prin vreun beci racoros sau vreun cort batut de vant , altfel nu pot sa inteleg de ce mancati litere si neacordati elemente din cadrul unei fraze.
    Daca am dreptate , atunci este ok , scurtcircuitarea gandurilor dvs fiind un lucru greu de depasit .
    Daca din fericire nu va scurtcircuiteaza nimeni , extern , atunci , inseamna ca totul vine din judecata si creierul dvs .
    Va recomand sa tratati aceste probleme cu seriozitate .
    Atingerea digitzilor nu e de gluma .

  9. Nu pot sa inteleg un lucru elementar. Daca sunt fonduri suficiente pentru transformarea acestor spitale in azile pentru batrani, oare de ce aceste sume nu sunt alocate pentru o mai buna desfasurare a activitatilor spitalelor existente ???

  10. buna ziua,
    sper ca boc si guvernantii actuali sa plateasca cu ani grei de puscarie pt.inalta tradare impotriva poporului roman.acum sunt pusi precum hitler pe decimarea celor bolnavi prin desfiintarea spitalelor.dumnezeu sa-i aiba in grija pe cei cu probleme,dar pdl-istilor,udmr-istilor si tuturor nemernicilor care ne conduc dumnezeu sa le dea dupa faptele lor.

  11. Personal am primit cu tristete vestea de inchidere a spitalului din Codlea, jud. Brasov. Anume in acest spital una din fetitele mele a fost internata acum cativa ani.
    Ma alatur moral alaturi de localnicii care lupta pentru mentinerea unicului spital din Codlea.!!!

  12. si daca are cineva curiozitatea sa afle cati tineri fac sport in imensa sala de sport din Ghimbav (5 km pana la Codlea), sala construita in plin camp, alaturi de cimitirul satului., sunteti bineveniti…
    Zicea cineva ca daca vrem ca sistemul de sanatate sa aiba bani trebuie numita Udrea ministrul sanatatii. Numai sa nu se construiasca spitalele in balarii…:)

  13. În cartea sa „Sfârşitul istoriei şi ultimul om”, Francis Fukuyama vorbeşte despre cei doi piloni ai lumii libere: democraţia şi liberalismul. Ei nu se confundă unul cu altul şi nici nu se întâlnesc obligatoriu, dar, de cele mai multe ori, în lumea liberă, ei se întâlnesc şi se îmbină armonios, liberalismul fiind garantul unei economii puternice, care, la rândul ei, ţine treaz apetitul pentru democraţie.
    Aveţi o minte foarte ordonată, domnule Voiculescu. De aceea nu vă înţelegeţi cu Traian Băsescu. În articolul dumneavoastră „Scrisoare deschisă privind revocarea din funcţie a Procurorului General” îi adresaţi Preşedintelui un reproş major: „Aţi sabotat democraţia, răsturnând prin şantaj rezultatul alegerilor. Aţi falimentat economia naţională, impunând, în posturi cheie, marionete analfabete economic.”
    Partidul domnului Băsescu nu este un partid liberal; este un partid de dreapta clientelar, foarte centralizat şi cu tentă fascistă. Spun aceasta deoarece,la falimentul instituţional şi economic, se adaugă acum falimentul uman.
    Faţă cu ce se întâmplă în prezent în Sănătate, niciodată nu ne vom indigna îndeajuns: spitale renovate cu doi ani în urmă, şi pe bani grei, care-au fost dotate cu aparatură modernă, sunt închise, urmând să devină aziluri. De ce aziluri?
    Într-o ţară în care oamenii mor ca muştele, fără bani de medicamente, fără bani de hrană, fără bani de investigaţii sanitare amănunţite şi rămaşi fără spitale, ei nu vor mai prinde trenul senectuţii care să-i ducă spre tristul azil fondat de Boc-Băsescu, faimosul cuplu B-B, cu aromă de cioclu.
    Cum remarca mai sus un alt cititor al dumneavoastră – Mihai Albulescu -, faimosul „Să trăiţi bine!” s-a transformat acum, că Tăriceanu a plecat, într-un cinic „Să muriţi bine!”, adică în cantitate mare, morţi din belşug, morţi cu ghiotura, să salte de bucurie şi sufletul lui Boc că a făcut şi el ceva: a uşurat statul şi a purificat rasa, scoţând bolnavii din sistem. Dar asta nu înseamnă şi scăderea cheltuielilor bugetare, care, sub Boc, au fost mai mari ca oricând, banii ducându-se Boc ştie unde. Dar va trebui să aflăm şi noi, mai devreme sau mai târziu. Musai! Sunt sume prea mari ca să se poată fura aşa.
    Şi moartea şi-a început secerişul în România. Oamenii cad ca spicele la poarta zăvorâtă a spitalului, cum s-a întâmplat la Bălceşti şi Băneasa, cele două localităţi ale morţii, având aceeaşi iniţială cu guvernanţii groazei: Boc-Băsescu. Şi sunt 178 de spitale care se închid.
    Eu cred că s-a atins o culme a cinismului. Se calcă pe cadavre doar ca labe portocalii să poată să-şi adjudece ieftin mândreţe de spitale proaspăt renovate, ce nu vor deveni niciodată aziluri goale, ci clinici private, scumpe, vopsite portocaliu. Aşa merge capitalismul românesc de stat sau de cumetrie, fără nicio legătură cu liberalismul.
    Când zoaiele portocalii vor înceta să mai brăzdeze chipul împietrit al ţării, eu le-aş readuce la statutul lor de spitale publice. Dar pe câteva, alese pe sprânceană, le-aş transforma în case de nebuni. I-aş închide acolo pe reprezentanţii actualei puteri şi pe susţinătorii lor publici. Ar avea acolo condiţii bune de viaţă şi ar putea să filozofeze liniştiţi, izolaţi de poporul ingrat, pe tema modernizării României. În paralel cu aceasta, aş întocmi nişte liste negre pe care aş trece toate aceste ospicii private de condiţie bună; cine ar vrea să le dea foc să o facă!

    ***

    Domnule Senator, este clar că sistemul sanitar şi de învăţământ sunt cele mai lovite şi mai umilite. De aceea am apreciat enorm iniţiativa dumneavoastră de a ne invita să scriem despre posibilităţi de redresare a ţării pentru un site colectiv intitulat „România are soluţii”. Aţi avut timp să vă uitaţi peste articolele, analizele şi… soluţiile trimise de noi? V-au plăcut? Şi, în general, ce se mai aude de acel site?

  14. PE ÎNŢELESUL TUTUROR

    Dragi sclavi europeni şi dragi jupâni,
    Vom face din spitale, case de nebuni,
    Pe clanuri, pentru JON*, Roberta, Boc ;
    Lui Oprea, Cseke şi Elena la un loc.

    Cu personal calificat, parlamentarii pdl,
    Jigodii mari ce ne-au adus aste belele,
    Toţi costumaţi cu noi cămăşi de forţă,
    Iluminaţi feeric de udmr, cu câte-o torţă.

  15. Ceeace am banuit din totdeauna,s-a adeverit:VOICULESCU=”rezident”:)ha!
    Odata varata ideeac ca a fost(si a fost) soptitor,nimeni n-o mai scoate din capul oamenilor.O idee buna ar fi,sa treaca la”atac”,dar nu asa cum o face acuma.

  16. Motto : „…omul este prin natura sa o fiinţă socială, pe când antisocialul prin natură, nu datorită unor împrejurări ocazionale, este ori un supraom, ori o fiară”

    ACUM AM PRICEPUT

    – Bătrâne, ce este aia „asumarea răspunderii” ?
    – E cam acelaşi lucru, nepoate, cu a-l trimite pe unul la umblătoare, ştiind că n-are hârtie igienică.
    – Vai de izmenele românilor, nea Emile Boc…

  17. LA ULTIMA ORĂ

    – Domnule student, enunţă un adevăr intrinsec evident despre JON* şi Micuţul.
    – Sunt stâlpi, în accepţiunea populară…
    – Mai explicit, te rog.
    – …de bătut preşurile prăfuite ale neghiobiei lor, multilateral etalată intern şi internaţional !
    – Plec liniştit în pensie, îşi şopti în barbă profesorul care tocmai împlinise 65 de ani…

    JON*- Javra Ordinară Naţională.

  18. ……..Sunt multe voci care spun ca finantarea este cea care determina exclusiv performanta sistemului. 2011-03-09 .FSM respinge cu tarie orice incercare a oricarei autoritati publice de a implica corpul medical in probleme externe profesiunii medicale…. 2011-03-09 .Doctor Dan Peretianu Vicepresedinte Camera Federativa a Sindicatelor Medicilor din Romania De ce fiecare medic este obligat sa plateasca unor terti pentru a putea profesa? …

Comentariile sunt închise.