Dupa Arges si Bacau, analizam astazi situatia din Bihor.

In colegiul 5 din Bihor, s-au inregistrat urmatoarele rezultate:

– Stefan Seremi PDL 29.42% 6127 voturi
– Mihai Bar PSD 28.02% 5836 voturi
– Claudia Sorina Vlas PNL 19.83% 4130 voturi

Asadar, domnul deputat Seremi, de la PDL, si-a castigat colegiul cu 29% din voturi. Daca in 2008 PSD si PNL au obtinut impreuna cca 48% din voturi, in 2012 (sau mai devreme) USL poate obtine usor 50% plus 1. In acest caz, candidatul PDL nu va mai beneficia nici macar de sansa unui mandat prin redistribuire.

In aceeasi situatie sunt toti cei 3 parlamentari PDL de Bihor (deputatii Stefan Seremi si Octavian Bot si senatorul Petru Filip).

92 – 4 (Arges) – 3 (Bacau) – 3(Bihor) = 82.

26 COMENTARII

  1. Uniunea Social-Liberală pare normală şi îndreptăţită, privită în contextul politic românesc actual. Unii ar putea spune că o alianţă între un partid de stânga şi unul de dreapta, în cazul nostru PSD şi PNL, nu este justificabilă din punctul de vedere ideologic. Însă, în politica de azi, nu se mai ţine cont atât de mult de doctrină, ci se pune accent pe agenda politică a cetăţenilor.

  2. vad ca tot apar diverse articole in care calculul nu ar fi chiar corect si ca exista sanse ca usl sa nu indeplineasca 50 plus 1….sincer mi-e greu sa vad cum acest lucru nu ar fi posibil

  3. Dar de varianta „reorientare politica” ce ziceti ?
    Fiti convins ca unde nu merge redistribuirea va incepe reorientarea politica, adica migrarea politica -care nu e dependenta de anotimp ci de interes.
    Ultimul exemplu e botis ioan nelu -migrator de la psd.
    Oare s-ar putea sa ne arate -doar pentru statistica- cineva din angajatii antenei 3 care e situatia cu migrarea politica incepand din 1989 incoace si „beneficiile” aduse cu ei de catre migratorii respectivi ? -nu vorbesc doar de petre roman nu doar el a migrat de la fostul fsn sau psdr sau pdsr sau ce-o fi fost psdul cand a inceput migrarea membrilor lui.Cred ca in istoria sa psdul are rata cea mai ridicata de traseisti care au creat probleme in partidul aflat azi la putere. A fost intradevar un cuibar al politicii din tara noastra.Ghinionul nostru.
    Si totul se reduce la mentalitatea pe care au imprastiat-o si in celelalte partide prin migratorii lor.Parerea mea.

  4. PRONOSTIC : O SĂ LE PICE FAŢA

    Nu vor lua-n Bihor mai mult de-un vot ,
    Căci orădenii vor vota ori Bar ori Vlas ;
    Şi-astfel Seremi şi Filip vor pica în bot ,
    În timp ce Bot, săracul, va pica…în nas .

  5. TREI CIZME-N DAR

    Puterea pedele-udemer împarte iarăşi multe daruri,
    Cu scop electoral, la proşti şi vite, făcând valuri !
    La rândul lor ăi foarte mulţi le înturnă trei cizme, jur…
    Lui Boc-Băsescu, javrelor (două-n picioare, ş-una-n cur).
    C-aşa-i românul din străbuni de cinste mare iubitor ;
    Chiar când a fost sărac lipit tot n-a rămas dator !…

  6. @zvonescu: Avand in vedere ca Romania are 42 de judete si noua ne sunt prezentate 2-3/episod, presupun ca serialul va avea 20+ episoade :-).

    @alin: iti dau doar 2 posibilitati: pomenile electorale (bani, mancare etc.) si propoganda. Avand in vedere puterea financiara a PD-L in acest moment, totul e posibil. Desi sper sa nu avem surprize in 2012.

    Totul depinde de locale in iunie 2012.
    Daca reuseste Basescu sa introduca referendumul pentru Constitutie la aceeasi data (pentru a crea o stare de confuzie si a face campanie negativa opozitiei desigur), atunci vor fi pierdute cu siguranta.

  7. Idealul meu politic este cel al democratiei, chiar daca acest sistem politic nu este perfect. Fiecare om sa fie respectat ca individ si nimeni sa nu fie idolatrizat. Cand traim vremuri grele, ca acum, cand exista tensiuni si instabilitate, oamenii devin la randul lor dezechilibrati si pot urma un lider dezechilibrat, in cazul Romaniei-Traian Basescu. Orice guvern este in sine un rau in masura in care are tendinta sa degenereze in tiranie.
    Slabiciunea sistemului democratic sta in faptul ca aceia care detin puterea economica si politica au mijloace eficiente prin care sa influenteze opinia publica in favoarea lor. Sistemul ca atare nu rezolva problemele, dar ofera un cadru propice in care pot fi rezolvate. Totul depinde de calitatile morale si politice ale cetateanului, care din pacate lipsesc aproape in totalitate poporului roman.
    N-am fost niciodata comunist. Dar chiar daca as fi fost, nu mi-ar fi rusine de asta.
    Romania si estul Europei n-ar fi cazut niciodata prada Rusiei lui Stalin, daca puterile occidentale ar fi preintampinat fascismul german agresiv al lui Hitler, grava eroare care a dus apoi la nevoia de a cersi ajutorul Rusiei.
    O buna guvernare…ofera cetateanului un maximum de libertati si drepturi politice, in interesul sau. Pe de alta parte, statul trebuie sa-i asigure cetateanului securitate personala si o anumita securitate economica. Situatia impune un compromis intre aceste doua cerinte, care trebuie realizat in functie de imprejurari. Din pacate, acestei tari, cel putin intr-un viitor apropiat, nu-i dau nici cea mai mica sansa, din toate punctele de vedere. E simplu, prietene: fiindca politica e mai grea decat fizica. Politica e un pendul al carui balansuri intre anarhie si tiranie sunt intretinute de iluzii revigorate in permanenta.
    Romanii, in marea lor parte, nu sunt oameni adevarati, cu sentimente autentice; sunt reci, sunt un amestec ciudat de snobism si servilism, si nu manifesta bunavointa fata de semenii lor. Pe strazi, luxul ostentativ merge mana-n mana cu saracia. Romania a avut nesansa sa fie otravita, mai intai cu belsug, iar apoi de multa stramtorare. Nu pot intelege reactia de pasivitate a intregii lumi civilizate fata de aceasta barbarie moderna portocalie. Oare lumea nu vede ca Basescu vrea razboi?
    Atata vreme cat am de ales in privinta asta, voi trai numai intr-o tara in care sa domneasca libertatile civile, toleranta si egalitatea cetatenilor in fata legeii…In momentul de fata Romania nu intruneste aceste conditii. Singurul lucru bun pe care il vad in asta, e ca Basescu, obsedat de puterea lui, va face destule prostii incat lumea intreaga sa se alieze impotriva acestui tiran.
    Asa zisa „elita intelectuala” romaneasca, a avut intotdeauna tendinta de a-i servi cu slugarnicie pe psihopati. Dar nu au reusit niciodata cu atat succes ca acum.
    Traian Basescu este un om cu capacitati intelectuale limitate, nepotrivit pentru vreo activitate folositoare, explodand de invidie si de inversunare la adresa tuturor celor pe care imprejurarile ori natura i-au favorizat mai mult decat oe el. A cules de pe strada si din carciumi toti oamenii fara capatai, si i-a organizat in jurul sau. Asa a ajuns el „marele politician”.

  8. As avea o mare satisfactie ca macar la capitolul asta, „socoteala de acasa sa se potriveasca cu cea din targ”

  9. Uniunea Social Liberala va castiga alegerile parlamentare din 2012 si isi va impune candidatul la presedentie. Romania reformata va avea o dezvoltare spectaculoasa, avand potentialul pe care il subliniaza toti specialistii si institutiile straine.

  10. Icoana stelei ce a murit
    Incet pe cer se suie;
    Era, pe cand nu s-a zarit,
    Azi o vedem, si nu e.

    Tot astfel cand al nostru dor
    Pieri in noapte-adanca,
    Lumina stinsului amor
    Ne urmareste inca.

    Si daca-a fost acum sa piara
    O stea prin alte stele
    Sa facem sa renasca iar
    Speranta intre ele.

    Cum nu e crudul univers
    Al lumii searbad capat
    Nici ce e bine nu e sters
    De-al raului imbold si freamat.

  11. Romanii au nevoie de politicieni capabili, acesti pedelisti au facut doar rau acestei natii….rusine PDL!!

  12. SECURITATE PERFECTĂ

    La coafor,să mergi cu şase sepepişti e-un lucru cam trăznit,
    Dar se pare că-i legal, deci pe Roberta nu pot să mă supăr ;
    Căci fiind şi omul trei în stat, de teamă, nimeni n-a-ndrăznit
    De ea să se atingă, nici barem coafeza … de vreun fir de păr .
    .

  13. Vedeti sa nu ne trezim cu vreun Talmacean presedinte!
    Analizati cazul analfabetului milogos si cu diverse sarme prin organism care a recitat ca nu stiu ce roman e el si alte prostii din astea plus bastacaiala ridicola.
    Si i-au mai dat si 120000 de euro!

Comentariile sunt închise.