Un exceptional cercetător român, pe care – prin intermediul conferintelor si studiilor de popularizare – sper să-l cunoastem si să-l întelegem mai bine în următorii ani.

”Hermann Oberth, alături de Ţiolkovski şi Goddard, a fost unul dintre pionierii zborului cu racheta, fără de care explorarea spaţiului cosmic nu ar fi fost posibilă. Modelul de rachetă gândit de Oberth, sistemul de propulsie propus de el, aveau să stea la baza construcţiei vehiculelor spaţiale americane şi ruseşti, construite în cadrul programelor de explorare a spaţiului. Rolul său este unanim recunoscut, astăzi, pe drept cuvânt, Hermann Oberth fiind trecut printre pionierii zborului cosmic.” (Sursa: Promptmedia.ro)

13 COMENTARII

  1. Pacat ca strainii ne cunosc doar prin Mercedesa, JuanCarlos, Casanova, Lopataru, Florida, LasVegas sau cum ii mai cheama pe tiganii plecati din tar. Si bineinteles prin Basescu. Iar romanii autentici, care si-au adus aportul stiintific in toate domeniile se zbat in anonimat.

  2. Acest pamant daruieste scanteie de geniu fiecaruia in parte.
    Este mereu demonstrat acest lucru prin nenumaratele personalitati care au avut/au privilegiul de a fi vazut lumina zilei,de-a lungul timpului, aici,in acest colt de lume binecuvantat.
    Si Herman J.Oberth, chiar daca este ingropat acolo unde a murit,in Germania,si-a transformat scanteia de geniu primita la nastere in foton de lumina eterna.

    Mult succes staff-ului Fundatiei Pentru Dezvoltarea Romaniei si Felicitari pentru toate initiativele lor !

  3. REFORMA AERONAUTICĂ

    Urmaşii lui Oberth nu mai ţin la etichetă ,
    Doar Geoană-astronautul mai visa eterul ;
    Marinarul amplasează un scut antirachetă
    Şi circulă numai terestru cu … elicopterul .

    P.S.
    Tăriceanu mai zboară c-o … motocicletă
    Iar Ponta e picat în cap … de pe trotinetă.

    Bibliografie selectivă :

    http://www.youtube.com/watch?v=_jAZqCRWosY

    http://www.click.ro/actualitate/din_tara/Traian_Basescu-salvat_cu_elicopterul_de_cosmarul_DN1_-_VIDEO_0_1096090464.html

    http://www.realitatea.net/voiculescu-ii-arata-lui-basescu-romania-din-elicopter-video_812021.html

  4. Nu prea imi place ideea ca ne facem planuri si zicem ca peste 10 / 20 / 30 de ani o sa realizam proiectul ‘ X ‘ .
    Omenirea ar face bine sa se gandeasca cum sa aiba sufletul in siguranta dupa ce parasim aceasta lume , asta in cazul in care credem ca exista ceva dupa moartea fizica a corpului.
    Eu personal prefer sa am siguranta ca sufletul meu va ajunge cu Creatorul dupa ce calatoria mea in aceasta lume s-a terminat decat sa ma gandesc ca poate , poate ajung in spatiu peste o perioada lunga de timp.
    Traim cu totii niste vremuri importante in istorie si cred profund ca fiecare dintre noi stim adevarul divin , din pacate putini il cauta.

    As vrea sa incercam cu totii sa privim viata ca un dar divin , de fapt nu sa incercam , sa realizam ca asta este ea de fapt !
    Sa vedem viata ca o afacere daca vreti in care fiecare miscare pe care o facem acum o sa aiba o consecinta pe termen lung.
    Cu totii suntem constienti de binele si raul din aceasta lume , va spun din suflet pentru ca stiu asta , o sa vina un moment in care tot binele si raul din acest univers magnific o sa mearga in doua directii diferite :
    1. RAI

    2.IAD

    Lumea in care traim acum este trecatoare , pe cand cele 2 de mai sus nu sunt trecatoare , ele sunt vesnice .

    Atat pentru lectura din aceasta zi minunata .

    Pe curand si va rog sa aveti in gand faptul ca fiecari zi e o noua sansa pentru a ne intoarce la adevar !

  5. E bine ca ne aratati si fata culta si valoroasa a romanilor pentru ca vazand zilnic de ce specimen suntem condusi, tindem sa credem ca e este unul reprezentativ.

  6. Varane, zici ca Hermann Oberth pui de dac?…Varane, doar acu’ ai aflat de sasul Oberth?…Dac-ar fi fost dontemporan cu tine, il vindea si pe Hermann secu’ si canci zboru’ cu racheta!…Dar tot ieseau romanii bine, ca asa sunt romanii, rezista peste veacuri da pribegii si suferinte, c-ai vazut mai an, lua tot o romanca si premiul Nobel pentru literatura, dupa ce-a fost vanduta da secu’ pa vremea cand te „maturizai” dumneata politic si te „desavarseai” in structuri!…Si-uite-asa, unii romani ia Grivita moca si curent ieftin si-l vand scump, altii premiul Nobel, ca Herta Muller!…

  7. SONDAJ

    De s-ar face azi anchetă
    Printre o mie de subiecţi ,
    Puţini ar şti ceva despre rachetă ,
    Mulţi totu’ar şti despre … racheţi .

Comentariile sunt închise.