Premierul Boc incepe sa descopere China. Dar o face incet si prost, la fel cum guverneaza.

Astazi, a inaugurat un centru comercial chinez langa Afumati. E mai mult decat nimic, dar este absolut nesemnificativ in comparatie cu uriasul potential neexploatat al relatiilor romano-chineze.

Romania nu are, in continuare, ambasador la Beijing.

Autoritatile romane nu au, in continuare, un dialog aplicat cu partenerii chinezi si nu au dezvoltat niciun proiect comun major, desi investitiile chineze sunt prezente in intreaga Uniune Europeana.

Am sustinut constant, si voi continua sa o fac, necesitatea unui parteneriat strategic cu China. Insa, pentru aceasta este nevoie de viziune, de seriozitate, de strategie. Din pacate, nici premierul Boc, nici presedintele Basescu nu sunt inzestrati in acest sens. Ei confunda politica de stat cu declaratiile de bazar.

In drumul spre China, premierul Boc a ajuns la Afumati si s-a intors, multumit ca a “relansat” relatiile romano-chineze. Premierul ne demonstreaza – a cata oara?! – ca ridicolul nu doare. Pacat.

37 COMENTARII

  1. E posibil ca intreaga UE pentru a iesi di mocirla in care se afla sa beneficieze de ajutor din partea Chinei, desigur nu gratuit :)
    Probabil ca Boc se gandeste ca Romania va primi ceva ajutoare financiare chinezesti centralizat de la UE., pe carnetel , gen bonuri valorice/de masa :)

  2. Întotdeauna am fost adeptul unei deschideri mai mari catre China, tara aceasta reprezentand o oportunitate pentru dezvoltarea Romaniei, nu doar forta de munca ieftina pentru IT, „chinezarii” care sa ne inunde piata si alte chestii similare care apar in presa tot timpul.

    Daca guvernul nu isi asuma un astfel de parteneriat strategic, ar putea-o face autoritatile locale, doar se vorbeste tot timpul despre descentralizare, reforma statului, cresterea responsabilizarii APL-urilor.
    Personal stiu de investitii chineze ce se vor realiza in Romania in urmatorii 3 ani fara vreun aport din partea guvernului, indiferent de cine e condus.

  3. Sunt convins ca dl. Boc isi va cumpara instalatia de pom de Craciun exact din locatia recent inaugurata ..
    cu bon evident ..

  4. @ Dan Voiculescu

    SĂ NU ZICI CĂ NU ŢI-AM ZIS !

    Dacă-i ceri lui Boc prea multe, n-are rost ,
    Căci a căzut în cap şi mintea lui-i turtită ;
    Şi de rişti, punându-ţi mintea cu un prost ,
    Pierzi, căci prostul are mintea … odihnită .

  5. Cred ca are prea multa incredere in ministrul bugetar numit T.Baconschi si angajatii bugetari de la Bucuresti ai ministerului condus de dansul…

    Pe mine ma ingrijoreaza acest nou centru comercial chinezesc tinand cont de calitatea produselor comercializate de ei, calitate pentru care nu avem destui bugetari calificati la standarde europene de control.

  6. chinezii vor sa vina in romania. sa viziteze, sa cumpere produse romanesti, obiecte de artizanat. sa manance romaneste. sunt interesati de tara noastra

  7. Chinezii astia erau aici, la 16 km de Bucuresti. Efortul a fost mai mic, deplasarea mai ieftina…

  8. Nu chinezii din Dragonul Rosu apareau mereu la stiri, in urma raziilor facute in complexul Europa pentru stoparea evaziunii fiscale? Cam niciodata nu ii prindeau pe la tejghele. Dar iata ca au reusit sa construiasca Chinatown de Afumati. Cat conteaza plata corecta a taxelor si impozitelor catre statul roman!!! Ba chiar au ajuns sa fie felicitati de premierul Boc pentru investitiile extraordinare facute.

  9. Pentru dezvoltarea relatiilor cu China, Boc ar trebui sa priveasca peste gard (lucru imposibil!). Doar in urma apelului facut de premier si prezentat la stiri, marile firme chineze nu se vor ingramadi sa investeasca in Romania. E nevoie de dialog, de munca de convingere, de incredere, de stabilitate si de multe, multe altele.

  10. Am vazut si eu ieri reportajul. Vorbea ceva despre Romania, care chipurile ofera cel mai bun climat pentru investitii straine si o spunea cu un elan si un tupeu fantastic, ca si cum ar fi si adevarat.

  11. Macar acesti investitori se ridica la inaltimea (asteptarilor) lui Boc. In prezenta lor, cred ca premierul nu a mai avut vreun complex de inferioritate.

  12. Traim intr-o tara unde incompetenta exista la nivel foarte inalt. Guvernul Boc este unul dintre cele mai incompetente guverne pe care le-a avut Romania vreodata.

  13. Domnule Dan , ( si eu ma numesc tot Dan ) , eu cred ca precizarea facuta de dvs. in acest articol este perfect adevarata , dar , daca nu putem rezolva oficial acest lucru eu cred ca se poate si altfel , puteti creea un grup de dialog cu china , acest grup poate contine oameni politici , oameni de afaceri , oameni de cultura …relatiile comerciale si diplomatice nu tin doar de institutii …exemplu Hagi care e mult mai cunoscut in turcia decat ambasadorul nostru. Romania are nevoie de puterea economica a chinei . Eu persoanal vad ca solutii economice pentru redresarea romaniei urmatoarele 2 lucruri : dezvoltarea infrastructuri rutiere nationale in regim de urgenta , dezvoltarea sectorului agricol indiferent de costuri ( daca imprumutam 20 de mld de euro pt agricultura in 5 ani romania devenea putere alimentara in europa , ca idee cu 10 mld de euro puteam produce 500.000 de tractoare , adica am avea 1 tractor la 16 hectare fate de media actuala 1 tractor la 54 hectare …media euopena fiind de 1 tractor la 17 hectare . ) . Ritmul de crestere al preturilor la alimentele de baza va creste alarmant . Revenind la china va propun sa deschideti un birou de relatii economice acolo . Cu stima

  14. relatiile romano-chineze pot aduce un plus economic semnificativ romaniei. in plus, china are mari rezerve de cash

  15. Daca am face o evaluare a tuturor actiunilor intreprinse de partidul de guvernamant, de la investirea in functii pana in prezent, am constata cu stupoare ca domniile lor nu au facut decat prostii care au dus la distrugerea tarii si la infometarea, imbolnavirea si la fapte de suicid a unor cetateni. Si eu care credeam ca nu mai copii mici fac prostii. Norocul lor (al PDL-istilor) este ca, prostia nu este dureroasa, ca daca ar fi fost, va dati seama ce urlete ar fi fost in cadrul sedintelor parlamentare ? Nu s-ar mai fi inteles om cu persoana !

  16. bulgarii au stiu sa exploateze relatiile cu china. iar acum, chinezii au investit in infrastructura lor.

  17. chiar daca si la chinezi este estimata o criza, destul de nasoala, investitorii chinezi isi doresc sa bage banutzi in tarishoara asta.

  18. pe mine nu ma intereseaza sa ma duc sa cumpar adidasi chinezesti sau tricouri cu sclipici. eu vreau ca oamenii de afaceri chinezi sa investeasca in infrastructura, tehnologie

  19. basescu asta ii sfideaza pe chinezi, refuzand sa numeasca un ambasador la beijing. habar n-are diplomatie

  20. cu obtuzii de culoare portocalie, nu avem sanse sa ne apropiem de china. lor le place cu bercea mondialu

  21. mda…
    iar nu-mi merge iptv-ul…si s-a-ntrerupt taman pe emisiunea Dlui. M.R.Badea.
    Sunt groaznici ungurii astia !

  22. @ DV
    Dumneavoastra inca aveti banuieli despre Boc ca ar putea gandi in mod strategic?WOW , ma surprinde ca mai puteti.Un om care a anuntat iesirea din recesiune de atatea ori ca nici el nu cred ca mai stie numarul exact,il banuiti ca in ultimul ceas ar putea da dovada de intelepciune si gandire strategica.Daca v-a bantuie un astfel de gand sa stiti ca sunteti naiv.Pe mine ma surprinde ca Boc inca poate respira singur si nu are nevoie de asistenta pentru acest lucru.
    Ati uitat ?!?!
    – Boc este premierul care a inagurat soseaua de centura a Clujului si a doua zi s-a surpat.
    – A inagurat o autosdtrada , care in realitate nu era finalizata ci doar o portiune de autostrada intre TURDA SI GILAU.
    – Premierul in a carui mandat, spitalele sau inchis si au fost lasati pacienti in ele dupa inchidere, acienti care oricum ar fi murit.( probabil s-a gandit sa faca o economie la buget cu costurile de transport , daca e sa moara macar sa nu ii mai transportam in alt spital , pot muri si acolo)
    – Este cel care a inagurat sali de sport in sate in care media de varstei locuitorilor este de 50 ani
    – Este cel care a inagurat in sate ,parcuri ce au fost construite pe teren mlastinos si gazonul parcului avea sistem de irigare.
    – Este cel care a taiat pensiile si a marit TVA-ul si apoi a venit si a spus ca a fost o decizie proasta
    Din nefericire pot continua la nesfarsit.
    Pana si eu pe functia pe care o detin pot aduce mai multi investitori straini in tara si chiar si asiatici, nu neaarat chinezi.
    Ati uitat , ca Romania nu se preteaza la a lua bani de la China , cu imprumut si am luat de la FMI , iar acum „miniatura” vine si participa la inagurarea unui centru comercial in care investitorii sunt chinezi.Prim ministrul , nu are alta treaba decat sa inagureze ,centre comerciale?Parca banii chinezilor care erau ,”prea comunisti ” ,acum sunt buni?Ca si prim-ministru sa inagurezi un centru comercial mi se pare ,injositor.Puteau sa se duca alti oficiali , spre exemplu un secretar de al ministerul de economie.Dar consilierii lui de imagine ,veniti de la coada vacii probabil se gandesc ca un centru comercial la Afumati este un obiectiv NATIONAL STRATEGI.
    Asa este cand nu mai ai relatii de parteneriat cu nici o alta tara,fie ea vecina sau nu.Cand relatiile internationale sau dus dracu , prim-ministrul devine „fata de la pagina 5 ” care arata frumos in poze.Azi o bucata de centura,maine sala de sport pe la cucuiata din deal , poimaine un centru comercial la AFUMATI, si am deventi vedeta!!!!!!!
    Pentru acest guvern am doar un sfat.Mergeti putin si plimbati-va rin porturile Chinei , poate invatati si voi ceva despre cum ar trebui sa ARATE o economie adevarata.Dupa ce o vedeti , poate reusiti si invatati ceva , ca se vede ca ceea ce ati invatat voi despre economie este egal cu zero.
    P.S. Nu umbalti cu prostii pe acolo , in special cu droguri ,pedeapsa in China pentru asa ceva este in cel mai bun caz , taierea mainilor si in cel mai rau pedeapsa cu moartea.
    Asta asa , informativ.

  23. VĂ IMPLOR SĂ MEDIATIZAŢI !!!
    NU MĂ LĂSAŢI SINGURĂ ÎN LUPTA ACEASTA ! VICTIMELE SUNT COPII, COPII INSTITUŢIONALIZAŢI !!

    * Cine a văzut ceva şi n a orbit? Cine ştie cu adevărat un lucru şi mai poate să l spună? Cine a întîlnit adevărul, un adevăr oarecare, şi n a fost strivit de el? * – Constantin Noica
    ” Adevărul e stăpânul nostru, nu noi stăpânim adevărul. ” – Eminescu
    ÎNCĂ O DOVADĂ, RECENTĂ :
    Copiii din Centrul de Plasament “Speranţa” Reşiţa, victime sigure pentru pedofili

    Fetele instituţionalizate sunt victimele unui pedofil
    ” Ocrotitorii ” copiilor instituţionalizaţi din Caraş-Severino, feuda porno păstorită de Sorin-LACHE Frunzăverde

    http://sfinx777.wordpress.com/2011/07/21/%E2%80%9D-ocrotitorii-%E2%80%9D-copiilor-institutionalizati-din-caras-severino-feuda-porno-pastorita-de-sorin-lache-frunzaverde/

  24. VERSURI HEPATICE

    Ieri, Jon*- tâmpitul, piromanul
    se da pe unde, grandomanul,
    cu un „rapaort”, şi vorbe fără rost;
    avea cravată roşie, ca orice prost.

    Ejaculând pe micul Boc, dementul
    scuipă, şi-apoi îşi linse parlamentul.
    A îndrugat vrute-nevrute cam un ceas
    uitând că tot poporul e în… parastas.

  25. Multe autoritati locale au demarat, far asa mai astepte semnale de la guvern,negocieri cu investitori chinezi.

  26. off-topic:
    Daca eram un pic mai atenta cu iptv-ul chiar si din… „mesajul viruseilor” -ma exprim oare,destul de metaforic ? – as fi stiut ca a fost problema mare in jurul cladirii Operei din municipiul meu !

    Oricum, cladirea e mai frumoasa fara atatia copaci in jurul ei…si binenteles ca se putea anticipa ! Dar acest cuvant, in tara noastra se foloseste doar pentru…sf-uri /aliens…

Comentariile sunt închise.