Statul român ne aminteste mereu, în buna logică românească de-a râsu’-plânsu’, de cătelul din poezie: se jură că nu fură, dar e mereu prins cu rata-n gură. De forurile europene, pentru că cetătenii sunt de mult ignorati:

Asa cum era de asteptat, taxa de po­luare auto este ilegala, fiind con­­trara dreptului Uniunii Eu­ro­pene, a decis, ieri, Curtea de Jus­ti­tie de la Luxemburg. Motivul – evi­dent pentru toata lumea, mai pu­tin pentru guvern: taxa de poluare este discriminatorie, pen­tru ca se aplica doar autovehi­cu­le­lor cum­pa­rate din alte state eu­ro­pene, nu si celor inma­tri­cu­­la­te deja in Ro­mania…Prin urmare, statul roman ar trebui sa returneze celor care au platit taxa de poluare in perioada iulie 2008-iulie 2011 peste 800 de milioane de euro. Deocam­data, statul restituie banii doar celor care apeleaza la justitie. (Sursa: fin.ro)

Am spus-o în nenumărate rânduri, pentru că e o temă gravă si majoră: avem un stat tâlhar, mereu în căutare de solutii – uneori sofisticate, alteori brutale – pentru a-si trage pe sfoară proprii cetăteni.

Cititi aici, aici sau aici.

20 COMENTARII

  1. Taxa auto, taxa de prima inmatriculare, taxa de poluare sunt doar 3 dintre denumirile suferite de cand Guvernul doreste s-o impuna. Astia nu stiu cum s-o dea ca sa ne ia cat mai multi bani. Mai bine ar renunta sa ii mai plateasca Rodicai Culcer si salariu si pensie. Si cati ca ea n-or mai fi….. Rusine!!!

  2. Ma numar printre cei 40.000 de soferi care s-au adresat instantei, pentru ca am fost obligat sa platesc o taxa foarte mare in comparatie cu pretul platit pe masina.
    Numai Boc nu vede ca taxa asta e ilegala. Astept sa imi restituie banii furati.

  3. Probabil asta ear si motivul pentru care doresc sa inaugureze o noua taxa, banuind ca asta cu ‘prima inmatriculare” nu mai tine.

  4. Este incredibil! 800 de milioane de euro e suma incasata de stat din taxa auto. Unde s-au dus acesti bani? Cine ii trage la raspundere?

  5. Guvernantii tarii noastre se joaca -la fel ca dna.Anastase,respectiv dna.Ridzi (dau doar doamne de exemplu azi.. ) se joaca deci cu Comisiile Europene de-a „ne prind, nu se prind” sau ne verifica, nu stiu ei d”astea” … :(

    Sper doar ca aceasta taxa, desi are denumirea schimbata sa nu fie aplicata retroactiv, adica si pentru perioada cand… nu se inventase… :(

  6. Pentru ca acesta taxa , este ilegala,propun ca cei 800 mil. euro sa fie luati din averea initiatorilor legii.Daca ei au gresit , ei sa plateasca.Propun ca atunci cand o astfel de lege, cu un impact social si financiar de astfel de proportii se dovedeste a fi ilegala, cei vinovati sa fie obligati sa suporte daunele provocate.Astfel ,intreaga suma si cheltuielile aferente (de judecata ) sa fie suportate de ministru si consilierii acestuia.O solutie simpla la initiative ce nu au fond,ce nu au la baza un studiu de impact si produc daune cetatenilor fie ele morale sau financiare.
    Daca cei care produc astfel de aberatii ,nu platesc greselile facute ,NICIODATA NU NE VOM VINDECA DE ASTFEL DE CRETINISME

  7. @ Dan Voiculescu

    VORBIŢI FRUMOS !

    Să foloseşti cuvinte tari, nu ai motiv
    Chiar de-l prinzi cu mâna-n buzunar ;
    Căci şi de-i condus de un pirat beţiv ,
    Statul nu-i tâlhar ci aşa e el … blejnar .

  8. In Romania se platesc foarte multe taxe si impozite. Oare exista vreun politician care doreste reducerea acestor taxe ?

  9. Este evident faptul ca romanii platesc foarte multe taxe, iar statul roman nu este capabil sa gestioneze acesti bani.

  10. Probabil o sa ajungem in curand sa contestam orice taxa pe care o instituie statul roman la Uniunea Europeana.

  11. Si stiu ca nu e ultima oara cand statul talhar va pierde vreun proces la forurile europene. Acesti guvernanti s-au obisnuit sa isi bata joc de noi prin legile asumate. Ba chiar respecta mecanismul. Chiar daca pierd la instantele europene, stiu ca pagubitii romani isi pot recupera banii destul de greu, in urma unui proces. Si nu sunt multi cei care aleg aceasta cale.

  12. ALLONS ENFANTS…

    Hora mare s-a încins asear’ la Pechea,
    De-acuma tot românul trage cu urechea
    Cum îl culcă la duşumea ; ce iute !
    Nu v-alarmaţi franţuzi, că nu îl… Bute !

  13. REPLICĂ OACHEŞĂ

    Revopsită proaspăt, ministrica-rromica Helena Urdea, aseară târziu, după memorabilul meci de box dintre românul Bute Lucian şi francezul Jean Paul Mandy, huiduită sincer de toţi spectatorii prezenţi, a scos pieptul afară, declarând pe limba sa :
    – Şi ce vă…Bute grija !?

Comentariile sunt închise.