Nu cred că putem descoperi ceva mai important si mai sensibil pentru noi decât siguranta, fericirea si educatia optimă a copiilor ori nepotilor nostri. Ne împăcăm cu esecurile, ducem pe picioare cu seninătate o boală în plus, înfruntăm ticălosiile si trădările de tot soiul din partea ”oamenilor mari” – însă în privinta copiilor totul trebuie să fie cum nu se poate mai bine.

Este motivul pentru care, în orice comunitate m-am implicat (din responsabilitate politică sau civică, personală) am început întotdeauna cu lucrul cel mai important. În colegiul 8 din Bucuresti, unde sunt senator, am inaugurat din anul 2009 trei centre de educatie si divertisment pentru copiii: un sediu al Fundatiei pentru Dezvoltarea României, scoala de vară din Grădina Valorilor Românesti si centrul pentru juniori din bulevardul Obregia. În plus, numai in anul 2009 au fost inaugurate aici – gratie eforturilor lui Piedone – cinci gradinite, la care se adauga cinci centre after-school in anul 2011, fiind in curs de finalizare alte zeci de crese si gradinite. Parcul Copilului a fost complet refacut si modernizat, lucru care se va intampla pana in anul 2012 si cu Oraselul Copiilor.

Pentru a doua comunitate fată de care mă simt responsabil – cea din Corbeanca, unde locuiesc – am demarat în urmă cu o lună un proiect pe care cred că ar trebui să-l vedem multiplicat la nivel national prin implicare filantropică personală sau comunitară: o grădinită socială.

O gradinita dedicata copiilor ale caror familii – uneori formate din profesori, medici, agronomi, oameni de o valoare incontestabila – au devenit victime ale unei „reforme” brutale si absurde, fara a-si mai putea permite sa ofere copiilor educatia pe care ar dori-o si pe care orice copil o merita.

Gradinita – al carei sistem educational va fi centrat pe antrenarea si dezvoltarea naturala a inteligentei si talentelor copiilor – ar trebui sa fie, in opinia mea, una care sa probeze demnitatea societatii civile in raport cu un stat care esueaza intr-una din principalele sale misiuni: aceea de a oferi copiilor sansa la educatie si la implinirea propriilor vocatii.

M-as bucura daca – pentru a simti satisfactia participarii si a responsabilitatii – unii din cititorii acestui blog ar dori sa se implice in proiect cu un sfat sau, poate, cu o jucarie pentru niste copii destepti si demni.

Ce spuneti :) ?

97 COMENTARII

  1. Am avea nevoie de gradinite sociale in orice localitate din Romania, intrucat familii care au devenit victime ale reformelor regimului Basescu-Boc sunt pretutindeni.

  2. Din pacate, a-ti da copilul la gradinita a devenit pentru multi un lux. Si sa fim seriosi, slefuirea copilului incepe odata cu gradinita. Si uite asa, scurtcicuitul in sistem apare de la prima treapta. Apoi ne miram ca avem un grad scazut de promovabilitate la BAC.

  3. Felicitari Domnule Voiculescu pentru toate initiativele pe care le aveti pt a face ceva pt tara asta si mai ales pt copiii nostri! Din pacate, traim intr-o tara ai caror „stapani” considera ca educatia nu are nici o valoare, cu atat mai putin cu cat aceasta nu poate fi masurata si „contabilizata” pe termen scurt, mai precis pana la urmatoarele alegeri.

  4. mai greu dar revin pe blog pentru ca este un subiect la care sunt sensibil si eu .
    e buna si ideea cu jucariile si sfaturile dar eu propun ceva mai pragmatic .
    sa fie facute publice atat planurile de constructie ale gradinitei cat si sistemul educational care se doreste a fi implememtat . Unde vad eu problema este formarea corpului didactic subsumat sistemului educational dorit cat si plata acestui corp didactic …
    Eu unul promit ca ma voi implica pt a dezvolta o gradinita identica in comunitatea mea …

  5. Tot ce mai am de pe vremea copilariei baietilor mei este un aparat de proiectie a diapozitivelor, un pick-up si discul scos de Electrecord cu „Micul Print” de Antoine de Saint-Exupery
    Cred ca…jucariile care le-as putea dona…sunt depasite. :(
    Dar, cu un minim ajutor, le-as putea construi un loc minunat de petrecere a vacantelor intr-o zona linistita si departe de poluarea oraselor.

  6. @ Dan Voiculescu

    ALTERNATIVĂ PREZIDENŢIALĂ

    Eşti prea filantrop şi asta pe Zeus îl irită ,
    Căci, pentru copii, el are o soluţie clară :
    Decât grădiniţe sociale, mai bine-i invită
    La Golden Blitz, într-o … grădină de vară .
    (Localu-i demolat dar le dă apă chioară)

  7. Eleno, Lumineaza-ti Fata, Ca Stim Cine Esti!

    Motto:
    Dialog Elena Udrea-Tac’su:
    “Elena Udrea: – Teteo, mi-e foame, mo!
    Tac’su: – Pai, bea apa, fa!
    Elena Udrea: -Pai, dupe ce sa beau, mo ?!
    Tac’su : -Dupe use, fa, dupe use!!!”

    Nu trebuie sa fii mare psihanalist pentru a realiza ca tot comportamentul acesta, opulent-ostentativ de ultim neam prost al Elenei Udrea la maturitate, se datoreaza unei copilarii nefericite in care, ca purdel, Elena Udrea era trimisa de parinti sa bea apa ca sa-si umple stomacul atunci cand cerea de mancare. Ajunsa, probabil ca urmare a cantitatii de caca din scaldatoarea botezului, sa fie salvata din bratele soferilor turci de prin parcarile patriei de un bun samaritean, si aici il numesc pe Cocos, igienizata, deparazitata de latei si alte lighioane, cosmetizata pentru schimbarea look-ului de la balaoachesa din batatura tiganeasca, la blonda planturos-dolofana pe care o vedem astazi impartind ciocolata prin geamul limuzinei copiilor sinistrati si impodobita cu diplome, atestate si alte celea universitare cumparate la kilogram de miliardarul Cocos, Elena Udrea si-a gasit vocatia de politician de budoar in bratele matrozului chiomb ajuns si el printr-o farsa a destinului jucata romanilor, presedinte al acestei tari.
    Proiectata, ca urmare a calitatilor de curteazana si ibovnica de prin rang, in lumina reflectoarelor primei scene politice dambovitene, in pozitia de prim-ministru de facto, neoficial al guvernului Romaniei, stapana peste borcanul cu miere al ministerelor pe care le conduce si devalizeaza fara pic de rusine, borcan valorand miliarde de euroi cheltuiti pe frunze, piscine fara apa, partii fara schiori, stadioane de fotbal fara jucatori (plecati la capsuni in Spania), telegondole nefunctionale etc Elena Udrea si-a vazut brusc cosmarul copilariei inlocuit de o realitate care efectiv bate visul.
    Din aceasta pozitie cioara vopsita trage cu toate armele din dotarea arsenalului neamului prost, ajuns unde nici macar nu a visat, in saracan de popor roman, adus la sapa de lemn si fara speranta pentru viitor, umilindu-l cu fiecare aparitie publica, epatand la modul vulgar al arivistului fara cultura si cei sapte ani de acasa si, ce este mai grav, dispunand de banul public ca de propriul sau buzunar, furand fara pic de rusine sau teama de a fi trasa la raspundere si mintind in deja consacratul stil basit, de la obraz, pe varii subiecte, functie de toanele si inspiratia de moment.
    Dar orice ar face, exact ca in bancul cu femeia careia putindu-i corpul a incercat sa se spele cu esenta de brad pentru a scapa de imputiciune, efectul acestei operatiuni asupra sotului fiind ca acesta a constatat ca nevasta-sa mirosea acum ca un cacat intr-o padure de brazi, la fel si Elena Udrea nu poate sa-si ascunda orginea tiganeasca.
    De la modul in care se imbraca, scapandu-se uneori intr-o vestimentatie mai mult decat strident si multicolor peticita, amintind izbitor de tradionalele fuste si rochii tiganesti si pana la discursul politic de satra, Elena Udrea este asociata pana la identitate cu palatele rrome cu turnulete si cu numele proprietarului inscris cu litere aurite pe fundalul portocaliu al frontispiciului si cu bataile tiganesti in care pirandele isi folosesc sugarii pe post de arme de atac impotriva adversarilor. Oricata vopsea si-ar turna in cap madam Udrea, oricat de mult s-ar stradui sa-si ascunda rudele pe care fizoionomia le tradeaza de la distanta ca apartinand etniei tiganesti, mai ceva ca pe infractori figurile lombroziene, oricate accesorii de firma ar etala si oricate chaneluri si-ar turna pe ea , Elena Udrea nu poate sa faca sa dispara mirosul de satra adanc lipit de fiinta sa.
    Nu ca ar fi ceva rau in asta! Avem si noi un tigan ajuns imparat! No big deal!
    Raul consta insa in obsesia Elenei Udrea de a-si ascunde radacinile pur tiganesti si a convinge pe amarastenii lasati de ea si de amant fara izmana in cur si tacam de pui in oala de mancare ca ea de fapt este o mare doamna menita sa izbaveasca neamul romanesc de toate rele.
    Realitatea o contrazice puternic, in loc de izbavire, Elena Udrea a adus cu ea toate nenorocirile pamantului si, parandu-i-se acest lucru insuficient, mai si sfideaza si batjocoreste un popor docil si mediocru in aspiratii care se lasa calcat in picioare, fara reactie sau impotrivire de aceasta tiganca cu pretentii de mare lady.
    Daca Elena Udrea, in loc sa-si imagineze “circuite turistice rosii”, s-ar uita putin la haina de blana cu care a “prins-o ciuruirea” pe predecesoarea sa, o alta Elena, dar izbitor de asemanatoare in comportament cu ea, care atunci cand poporul murea de foame si de frig isi permitea tinute vestimentare de zeci de mii de dolari, poate ca ar incerca sa-si reprime frustrarile unei copliarii lipsite de orice bucurie sau satisfactie materiala si nu si-ar mai scoate in galantar opulenta neamului prost ajuns prin furt, frauda minciuna si inselaciune la statut de nabab.
    Insa, tot eu stau si ma intreb: noua la ce ne-ar folosi asa ceva?

  8. Motto : Poporul mănâncă pentru a trăi ;
    politicieni trăiesc pentru a-i mânca zilele !
    Dar până când ?

    UN DELICIU LA-NDEMÂNA ORICUI

    Vă trebuie : 1,5 kg vinete, 100 ml ulei de fl.soarelui, sare, o căpăţână usturoi, oţet de bucătărie.
    Mânărie : tăiaţi vinetele rondele de 1,5 cm grosime, săraţi puţin bucăţile iar după o oră le stoarceţi uşor spre a le prăji în tigaie cam 2′ pe fiecare parte, urmând să le aşezaţi
    în borcan de 8oo ml cu filet, punând usturoi curăţat şi pisat între straturi. Un amestec fiert de 50 ml din apă, oţet şi sare, după gust comun, se toarnă cald în borcanul din sticlă aşezat cu fundul într-o cratiţă. Se înfiletează capacul, iar după ce s-a răcit se bagă în frigider pentru 24 ore.
    Se poate păstra şi peste iarnă, în cămară.
    Notă : E o papă superbă.Cu o felie de pâine intermediară, nu prea proaspătă, trecută prin flacăra aragazuli şi 5 rondele vinete, speriaţi o poftă de mîncare cumplită. Sigur că merge alături cu multe, potrivit fanteziei dvs.

    PS : Gagicilor, la voi mi-a fost gândul. Să nu afle Jon* şi Micuţul…

  9. Very nice mr Voiculescu. Am intalnit in tarile civilizate astfel de initiative. Acolo, astfel de acte caritabile le intalnesti frecvent. Din pacate, in Romania, sunt foarte putini cei care investesc in educatie. Si extrem de putini cei care o fac din proprie initiativa, pe banii lor, ca act caritabil. Jos palaria!

  10. ar trebui mai multa implicare a societati civile, aici fundatiile dvs sunt, trebuie sa recunosc, un exemplu.

  11. Eu cred ca mai am cateva jucarioare de cand eram mic, in stare oartef buna. Aveam mare grija de lucrurile mele – jucarii, carti. Si mai am si un set de tablouri cu arta naiva. Cred ca s-ar incadra f bine.

  12. Buna seara! Daca cineva ar dori sa lucreze ca voluntar la aceasta gradinita sociala cui se poate adresa si care sunt cerintele postului? Va multumesc!
    Valentina Tanase

  13. @Geta – sunt „indragostit” de diapozitivele din tinerete…din pacate, al meu a fost aruncat de catre bunici :). Dar pastrez in memorie diapozitivele cu Ridichea Uriasa, Capra cu 3 iezi, Ursul pacalit de vulpe, Harap-alb. Ce vremuri!

  14. in orice tara civilizata statul este cel care se implica activ in procesul de ridicare a sistemelor educationale (universitati, licee, scoli sau gradinite) deoarece competitia dintre aceste sisteme este practic o competitie globala, decisiva pt a decide care sunt marile puteri ale momentului. bineinteles, acesta nu este si cazul romaniei….

  15. Pot pune pariu ca sunteti un bunic pe cinste! Din pacate, eu mi-am pierdut bunica saptamana trecuta. Nu am crezut niciodata ca intr-o zi ea nu o sa mai fie…Ma consoleaza doar gandul ca mi-a daruit seninatea si zambetul ei, bunatatea, puterea de a trece cu fruntea sus peste toate incercarile vietii. Nepotii dumneavoastra sunt niste norocosi pentru ca isi petrec copilaria alaturi de dumneavoastra!

  16. Eu v-as recomanda sa infiintati si o universitate privata. Ar avea mare succes. Dotata cu laboratoare pentru cercetare. Cu profesori de elita. Aceasta universitate ar putea semna parteneriate cu un grup de companii, pentru a oferi tinerilor posibilitatea de a se angaja.

  17. sunteti printre putinii care considera ca trebuie investit in tineri, mai ales in educatia lor, inca de la o varsta frageda!

  18. Frumoase cuvinte! Este adevarat faptul ca unui COPIL trebuie sa ii oferim ce avem noi mai bun pentru ca doar astfel, pe viitor acesta va deveni cu siguranta un ADULT mai bun.

  19. @ Valentina Tanase – laudabil gestul dvs. Din pacate, in Romania voluntariatul nu s-a dezvoltat asa cum ar fi trebuit…majoritatea persoanelor care intra in ONG-uri intreaba intai si intai „mie ce-mi iese din treaba asta?”

  20. daca cineva se intreaba in tara asta de ce nu sunt bani pentru gradinite, scoli, sa se uita in ograda pdl sa vada ce vile au, ce masini de lux conduc.

  21. considerati ca este o investitie buna sa imi las copiii sa invete in sistemul romanesc? eu unul voi face eforturi mari pentru a-i duce in alta tara. ma imprumut, fac credite, nu stiu, voi gasi o solutie. dar nu-mi pot lasa copiii in tara, sa fie scoliti de profesori demotivati, sa fie batjocoriti apoi de statul roman, sa nu-si gaseasca un job. e tragic, ma doare sa spun asta dar this is the reality

  22. Mai am doar diafilmul cu „Ridichea Uriasa”.
    @Neo: Rahan e al lui Roger Lecureux iar patriciu e doar un… exploatant, beneficiar de inteligenta altora.
    @angelicus: bunicii mei erau mai atenti cu amintirile…ale lor sau ale copiilor sau ale nepotilor sau chiar ale stranepotilor lor. Si cu un strop de sanatate, bunica care inca o mai am aici, pe…Terra, va purta grija si a amintirilor strastranepotilor ei. :)

  23. anul acesta mi-am inscris nepotica la gradinita. am vorbit cu mai multe mamici care au mai trecut prin aceasta „experienta” si am ramas stupefiata de costurile totale pe care le implica studiile prescolare la o gradinita de stat…de la servetele, hartie igienica, sapun si rechizite (caiete, carte colorat, creioane colorate, plastilina, ascutitoare, carioci, hartie A4 etc) ..bineinteles pe langa costumele pt serbari, bani de protocol, fondul clasei, mancarea zilnica si cursurile optionale. Stateam si ma intrebam: in situatia de fata oare ce ar putea face un parinte care isi doreste tot ce e mai bun pentru copilul sau dar din pacate are un salariu minim pe economie?

  24. Copiii din blocul in care locuiesc merg la cursurile de engleza si sunt foarte incantati. Iar parintii sunt multumiti pentru ca se tin aproape de casa. Cred ca si locurile din aceasta gradinita vor fi foarte rapid ocupate de copiii din imprejurimi.

  25. @ paul ghioane, Anda Tudor
    Cred ca centrul pentru colectarea jucariilor va fi biroul parlamentar din sectorul 4. Asteptam confirmarea.

  26. popescu, Romania nu va fi niciodata o tara civilizata. Nici presedintele statului, nici ministrul Educatiei, prim-ministrul sau altcineva de acolo de sus nu isi doreste acest lucru.

  27. Mai am jucarii acasa pe care vreau sa le donez si as fi dispus sa ma implic in cadrul proiectului. Cand doriti, ma puteti contacta. O zi buna!

  28. Un proiect deosebit, pentru ca se adreseaza unei categorii atat de dragi noua, copiii. Ma vad obligata sa contribui macar cu cateva jucarii.

  29. Fioarte frumoasa cladirea si din cate se observa in fotografii, foarte potrivita pentru o gradinita, mai ales ca dispune de unspatiu de joaca generos.Nu pot spune decat ca ne surprindeti de fiecare data cu initiativele dvs.

  30. @ Reaganomics – sunt chiar curios care va fi gradul de promovabilitate la BAC la sesiunea care incepe astazi

  31. locuiesc in sectorul 4 si pot spune ca Piedone este singurul primar care a facut ceva pt sectorul asta…schimbarea este intr-adevar vizibila la tot pasul. Felicitari dumneavoastra pt proiectele pe care le aveti si domnului Piedone!

  32. @costy – sincer am batut tara asta in lung si in lat si nu am vazut in niciun oras atata dedicare din partea alesilor, fie ca este vorba de primari, senatori sau deputati. intr-adevar, ce s-a facut in sectorul 4 este remarcabil.

  33. copiii care provin din familiile sarace nu trebuie sa fie privati de bucuriile copilariei pentru ca acest lucru isi va pune decisiv amprenta asupra vietii lor de adulti. Ma bucur ca mai exista oameni deosebiti ca dvs!

  34. Gradinita sociala ar trebui sa fie proiectul Executivului, dar guvernantii sunt prea ocupati cu „economia”.

  35. @ sandra – eu sunt una din acele mamici disperate pentru ca anul acesta nu am mai prins loc la gradinita pentru fetita mea, in varsta de 3 ani. Locuiesc in provincie si nu stiu incotro sa ma indrept, pt ca nu imi pot permite costurile unei gradinite particulare!

  36. Danny, eu cred ca rezultatele vor fi la fel – dezastruoase, din pacate. Tinerii prefera sa urmeze modelul Monica Columbeanu sau Fizz. Cu invatatul, mai usor. Au observat ca numerosi netrebnici au facut bani fara sa aiba BAC sau facultate.

  37. @ costy: subscriu. Schimbarile sunt vizibile: de la amenajarea spatiului verde, a locurilor de joaca pentru copii si pana la modernizarea strazilor.

  38. Ioana, din pacate costurile sunt exagerat de mari. Un parinte cu salariul minim pe economie nu cred ca tinteste atat de sus. Asta e trist, pentru ca e vorba de primele cunostinte de care trebuie sa beneficieze orice copil. In asemenea situatie, bunicii raman singura varianta.

  39. @ Reaganomics – defapt …. daca insusi presedintele invita tinerii sa plece din tara…la cules capsuni nu-ti trebuie oricum bac-ul

  40. Apreciez eforturile pe care le faceti pentru a sustine copiii. Trebuie sa avem grija de educatia lor, pentru a putea spera ca vom evolua.

  41. 1. CONTESTAREA
    cu succes de către USL a alegerilor de ieri din Baia Mare şi Neamţ este singurul antidot pentru murdăriile pdl dovedite, şi sigura garanţie pentru anul electoral 2012 că România va aduce la conducere psd-pnl-pc, fără emoţii.

    2. „Mă simt bine în pielea mea”, declară doamna Udrea îmbrăcată cu o haină din piele de capră…

  42. Din pacate nu am nici o jucarie ramasa din copilarie si nici nu am copii.Totusi vreau sa particip si voi cumpara o jucarie ce mi-ar fi placut sa o am in copilarie.Un puzzel cred ca este foarte distractiv si in acelasi timp un obiect ce pune mintea la contributie a unui copil si nu numai.
    Am inceput si o campanie printre prieteni si desi sunt studenti,de la o parte din ei am primit confirmarea ca ar fi deacord sa contribuie si ei , desi nu citesc blog-ul sunt totusi dornici sa contribuie asa cum pot si ei la un astfel de proiect.
    Totusi trebuie sa stim unde pot fi trimise aceste jucarii pentru ca o parte din cei de e acest blog sunt din provincie nu din capitala.
    Un sfat ar fi ca in cadrul procesului de educatie sa fie incluse si metode practice.Spre exemplu copii sa fie invatati ce ar trebui sa faca in cazul unei urgente.Ce ar trebui sa faca in cazul unui incendiu,in cazul unui cutremur, in cazul unei furtuni.Uitam ca in fiecare iarna apar cazuri in care copii ard de vii in propriile case.
    Sa fie educati si in vederea unei mai bune constientizari in ceea ce priveste ecologia.Spre exemplu , ca o sticla aruncata pe strada nu e doar un lucru rau , dar in general sa li se explice si de ce e rau si ce se intampla cu aceea sticla si cu mediul inconjurator.
    Totusi cel mai important consider ca activitatile sportive numeroase sunt ceea mai buna forma de educare , dar si implementarea jocurilor precum sahul.

    Nu sunt pedagog de meserie si nici nu am copiii,dar observandu-l pe nepotelul meu in ceea ce isi doreste sa faca si de ceea ce este curios am venit cu cateva sfaturi.Repet , nu sunt expert si nu stiu daca sunt cele mai bune sfaturi.

  43. Monica, cel mai trist este faptul ca statul nu este absolut deloc preocupat de soarta copiilor care nu au avut norocul sa se nasca in familia Basescu… sau Videanu…poate doar in preajma alegerilor….

  44. Ioana, educatia nu ar trebui sa fie conditionata de politica. Din pacate, acest lucru se intampla in Romania. Nu doar invatamantul este afectat. In domeniul medical e si mai tragic. Daca in educatie trebuie sa platesti taxele anuntate si altele care intervin pe parcursul anului scolar, atunci cand esti pacient in Romania trebuie sa pregatesti bani pentru medici, asistente si chiar pentru portar, brancardier, femeia de serviciu etc.

  45. @ Mariana Ionescu
    E uluitor faptul ca mai exista aceasta problema in Romania mileniului III. Asta se petrece din cauza Guvernului, prea ocupat cu lucrarile pentru caminele culturale satesti, salile de sport si patinoarele absolut inutile in asezarile rurale. Poate se va rezolva cumva problema ta si a altor parinti aflati in aceeasi situatie.

  46. @ iluminatu
    1. Trebuie sa scapam cat mai curand de pedelisti.
    2. Udrea da dovada de ticalosie cu fiecare aparitie.

  47. Asta ar trebui sa intre in atributiile Ministerului Educatiei. Dar Funeriu nu si-a rezolvat nici problema personala cu studiile.

  48. Din ciclul „Şi politica e o damă !”

    PRIMA NOAPTE-N PATUL LUI…PROSTUS
    – Iubita mea, mi-a luat-o cineva înainte ?
    – Astăzi, nu !

  49. Pe langa jucarii, mai utile mi se par jocurile educationale, pentru ca ii ajuta pe copii sa se dezvolte atat din punct de vedere intelectual, cat si social.

  50. @Alessandra – Funeriu este in copac cu tot ce tine de sistemul educational romanesc. Nu mai vorbesc de cercetare. Individul este interesat sa-si promoveze oamenii din partid, in functii de consilieri sau directori pe la ANST.

  51. Buna ziua, domnule profesor!
    Intotdeauna v-am admirat pentru ca v-ati implicat foarte mult in proiecte sociale si educationale adresate copiilor. Proiectul nostru „Casuta de vis” s-a concretizat datorita sprijinului dumneavoastra si va multumesc din suflet! Din 2009, prin asociatia noastra, copiii dezavantajati din mediul rural beneficiaza de educatie, ingrijire, hrana, sprijin in realizarea temelor, hainute, rechizite si tot ce tine de o crestere si dezvoltare armonioasa. E adevarat ca ne desfasuram doar la nivel local, dar dorinta noastra de a infiinta cate o „casuta de vis” in majoritatea comunelor din tara nu este imposibila, poate fi concretizata daca exista oameni care doresc sa se implice si sa se alature proiectelor noastre. Va doresc din suflet mult succes in tot ceea ce faceti si o viata binecuvantata!

  52. Noi, ca si popor, inca mai avem de invatat ce inseamna responsabilitatea cresterii unui copil. Pe langa hrana, haine, camin, are nevoie de atentie, de formare si educatie corespunzatoare.

  53. @Alessandra – Funeriu este preocupat mai mult de UMC Strasbourg (firma de familie), de unde a incasat aprox 100 000 euro din dividende. Probabil este interesat si de firma tatalui, Amarcord SRL. Si de acolo ciupeste bani frumosi.

  54. @Radmanestean Adela:

    Mi-ar face placere sa aflu mai multe despre proiectele dv. pentru ca este salutar ceea ce faceti. Aveti o adresa de contact ?

  55. @ anglican
    Ca si ceilalti ministri perindati pe la Guvern, Funeriu profita cat de mult poate atata vreme cat e in fruntea ministerului.

  56. @anglican
    El si Ridzi sunt mai interesati de afacerile personale, decat de minister. Poate vom vedea acelasi rezultat.

  57. Citind aici despre gradinita sociala si uitandu-ma si pe blogul Casutei de vis, constat ca Romania mai are sanse de evolutie, datorita oamenilor care se implica neconditionat in proiecte sociale, fara a urmari aspectul financiar. Meritati respect!

  58. FELICITARI !!!
    Acum am copiii majori ,dar ma bucur enorm pentru copiii care o sa profite de aceasta sansa, stiu ce inseamna sa nu ai posibilitati, ce sacrifici trebuie sa faci.
    UN EXEMPLU DE URMAT !!!
    As dori sa traiesc , sa vad toti copiii din Corbeanca inscrisi la gradinita, la scoala,la liceu intr-un cuvant EDUCATI.
    AVEM COPII DEOSEBITI! SE NASC CU ARIPI ,TREBUIE SA-I INVATAM SA ZBOARE CAT MAI SUS !!!

  59. buna seara dle voiculescu si felicitari pentru initiativele frumoase. am o propunere pentru dvs: parcul corbeanca – primul parc dintr-o zona rurala, cladit in parteneriat cu primaria. din pacate urbanii care se muta „la tara” inseamna foarte multa mizerie care zace aruncata pe malul lacului, pe camp, etc Masinile sunt tot mai multe iar copiii nu mai au unde sa se joace in comunitate. parcul ar putea fi sustinut printr-un impozit local dedicat, sau printr-o taxa modica de acces.

Comentariile sunt închise.