Scrisoare deschisă a senatorului Dan Voiculescu către presedintele Traian Basescu

Stiu, domnule presedinte, ca, pentru regimul dumneavoastra politic, la fel ca si pentru cele care l-au precedat, am un mare defect: nu aveti cum sa ma controlati, sa ma speriati, sa ma intimidati. De ani de zile institutiile regimului pe care il conduceti incearca sa-mi gaseasca ceva. Negasind nimic, imi confirmati constant corectitudinea.

Cateva exemple ale eforturilor dumneavoastra:

ANI mi-a verificat ani întregi averea. Nu au găsit nimic ilegal. În final, nu au avut incotro si au recunoscut oficial ca sunt “curat.”

CNSAS s-a dat peste cap sa-mi transforme dosarul de urmărit de Securitate în dosar de colaborator. Dar in dosarul CNSAS sunt sute de file care contin activitatea de urmarire desfasurata asupra mea si asupra intregii mele familii, schita casei mele, relatari ale unor colegi care ma turnau pentru ca nu respectam intocmai birocratia comertului exterior comunist etc. Asadar, si in acest caz, rezultatul a fost exact invers celui asteptat.

Sigur, în disperare de cauza, judecatorul Albu de la ICCJ, fost membru PD si coleg de guvern cu dumneavoastra, a decis ca o nota obligatorie, adresata conducerii intreprinderii de comert exterior si nu Securitatii, despre un cetatean austriac care încerca sa ma determine sa fug din tara, reprezinta “colaborare cu Securitate”! Dar, chiar si cu acest verdict ridicol, justitia a infirmat, pe fond, toate acuzatiile lansate la adresa mea, inclusiv episodul unor verisoarelor amagite de himera unei îmbogatiri rapide prin santaj.

Frustrată de acest esec de proportii, aceeasi justitie încearca acum inca o pista si a decis sa cerceteze declaratiile pe care le-am depus la inceputul mandatului de senator. Evident, nu vor gasi nimic. Eu am mentionat in acele documente ca, in anii 2003 si 2004, CNSAS a decis ca nu am colaborat cu Securitatea si ca, incepand din 2006, sunt in proces cu CNSAS pentru ca si-a schimbat neintemeiat deciziile anterioare.

Pe langa toate acestea, armata dumneavoastra de clone portocalii are ordin sa ma atace in fiecare zi. Insa atacurile unor personaje pestrite, cu cote de incredere sub 10%, imi asigura un plus de simpatie din partea celorlalti 90%.

Asadar, toate atacurile regimului Basescu sfarsesc prin a ma intari, eliminand orice dubii si controverse.

In acest ritm, fara sa intelegeti si fara sa vreti, ati devenit cel mai bun agent de PR pe care mi l-as fi putut dori.

Va multumesc.

77 COMENTARII

  1. Domnule Voiculescu, aveti avion ? Daca n-aveti, si probabil n-aveti din moment ce a trebuit sa apelati la cel al lui Tiriac, va informez respectuos de faptul ca angajatul dvs., domnul Mircea Badea, v-a facut sarantoc in direct si la ora de maxima audienta, in nenumarate randuri (si a promis ca o va face in fiecare emisiune de acum incolo). Nu explicit, ci implicit, caci conform eminentei sale, daca „o ardeti bogat” dar nu aveti avion personal inseamna ca nu va permiteti si deci ca sunteti sarac!

  2. Domnule Voiculescu, aveti avion ? Daca n-aveti, si probabil n-aveti din moment ce a trebuit sa apelati la cel al lui Tiriac, va informez respectuos de faptul ca angajatul dvs., domnul Mircea Badea, v-a facut sarantoc in direct si la ora de maxima audienta, in nenumarate randuri (si a promis ca o va face in fiecare emisiune de acum incolo). Nu explicit, ci implicit, caci conform eminentei sale, daca nu aveti aveti avion personal inseamna ca nu va permiteti si deci ca sunteti sarac.

  3. Tot respectul pentru dumneavostra! Sunteti printre putinii politicienii care ofera ceva societatii prin fundata dumneavoastra, nu faceti parte din categoria celor care stiu doar sa ia, unii cu o mana, altii cu doua, fiecare cum reuseste sa se descurce mai bine.
    Puterea va critica deoarece nimeni din partea lor nu a reusit sa ajute atatia omaneii cati ati reusit prin fundatia dumneavoastra. Ei incearca prin aruncarea cu noroi in dumneavosatra sa isi mascheze impotenta lor.
    Daca poti sa ajuti pe cineva ajuta-l, daca nu lasa-l in pace dar nu-i face rau!

  4. Domnule Voiculescu, aveti avion ? Daca n-aveti, si probabil n-aveti din moment ce a trebuit sa apelati la cel al lui Tiriac, va informez respectuos de faptul ca angajatul dvs., domnul Mircea Badea, v-a facut sarantoc in direct si la ora de maxima audienta, in nenumarate randuri (si a promis ca o va face in fiecare emisiune de acum incolo). Nu explicit, ci implicit, caci conform eminentei sale, daca „o ardeti bogat” dar nu aveti avion personal inseamna ca nu va permiteti si deci ca sunteti sarac.

    Cu stima, un admirator al Elenei Udrea, care lupta, asa cum as lupta si eu daca as fi intr-o pozitie publica, cu „grupur’le de interese nelegitime”.

  5. Intr-o perioada de “trista amintire”, mai clar intre anii 1983 – 1990, din cauza faptului ca nu am vrut sa-mi platesc locul de munca cu sexul si a memoriilor mele facute la diferite institutii in speranta ca mi se va face dreptate, am fost calomniata de haituitorii din umbra si de acolitii lor, ca as fi vandut secretul de stat americanilor. Eram un fel de MATA-HARI – dar varianta mioapa. Mi s-a pus in carca mai multe nemernicii scornite de mintea bolnava a acelor indivizi, printre care si urmatoarele:
    – ca fur din avutul obstesc,
    – ca intretin relatii sexuale cu strainii (neavand “paharul vietii” inceput);
    – ca sunt bolnava mintal;
    – ca sunt alcoolica;
    – ca stric linistea publica;
    – ca sunt mitomana, etc.
    Dupa cum vedeti Domnule Senator, chiar daca nu am statutul Dumneavoastra si sunt ultimul pinguin al Natiunii Romane, cand este sa ai parte de hiene defaimatoare, nu mai conteaza ca esti Imparat sau un simplu carpaci. “Distractia” cea mai mare este ca, unii dintre acei “mancatori de rahat uman” ma ponegresc si la ora actuala, improscandu-mi demnitatea umana cu noroi si gasesc destui gura-casca, care cred ineptiile lor, umilindu-ma in fel si chip. Nu va mai povestesc cum mi-au montat “urechelnite” pentru a afla ce discut in casa, intervenind telefonic la Comisia de Expertiza, mintindu-i pe doctori ca am furat actele unei femei amarate si vreau sa frustrez Ministerul Sanatatii de bani, prin faptul ca solicitam eliberarea certificatului de handicap (la o miopie fortissima de -26 dioptrii).

  6. Foarte bine spus.Sincer m-am amuzat putin la partea in care i-ati demonstrat ca este in realitate cel mai bun om de PR pe care il puteti avea.Romania …tara in care chiar totul e posibil ( ferrari si o caruta asteptand la acelasi semafor ,doar in Ro poti vedea asa ceva )

  7. @ Dan Voiculescu
    Ştiu că sunt offtopic, dar trebuie să spun că demisia doamnei Lia Ardelean mi s-a părut a fi spectaculoasă. Este primul politician PC despre care ştiu eu să fi renunţat la politică pentru a face afaceri.

  8. NICI MĂCAR UN SCUIPAT

    Azi la Roşia Montana ciubuc punea la cale,
    Altfel decât Vespasian cu banii din fecale,
    Traian Băsescu umilul preşedinte fără ţară,
    Ca vânzător de aur dacic, bastardul de ocară !

    Lăsând nepoţi şi strănepoti, care se nasc datori,
    Să n-aibă parte de comori, mâncate de putori…
    Nu-mi dau scuipatul parfumat pe mutra ta hidoasă ;
    Scârbit vei fi în veci TB, şi toată rasa-ţi odioasă !

  9. „atacurile unor personaje pestrite, cu cote de incredere sub 10%, imi asigura un plus de simpatie din partea celorlalti 90%”
    Corect.
    Domnule Senator, cand „il suspendam” pe basescu? Nu e nevoie decat de vreo 5 cm deasupra solului….

    Cat despre verisoare, in locul dumneavoastra, eu le-as da ACUM ca donatie o suma consistenta. De ce? Principiul de „a intoarce si celalalt obraz” si in plus sunteti rude. Rudele, oricat de ticaloase sunt, daca nu este un efort prea mare, eu mi le-as ajuta. Asa e bine, asa e frumos. „Furtuna” deja a trecut, deci orice gest caritabil pentru ele nu il poate nimeni judeca ca incercare de mituire ci doar ca un gest de reconciliere. Oamenii care iarta sunt cei mai placuti.

  10. „in anii 2003 si 2004, CNSAS a decis ca nu am colaborat cu Securitatea si ca, incepand din 2006, sunt in proces cu CNSAS pentru ca si-a schimbat neintemeiat deciziile anterioare”

    In anii 2003 si 2004 erati „curat” d.p.d.v. cenesasesc pentru ca institutia NU a avut acces la arhiva Securitatii. De abia in 14 Decembrie 2005 Presedintele Traian Basescu a inaugurat noul depozit din comuna Popesti-Leordeni pentru Arhivele Securitatii preluate de CNSAS de la SRI…si a „daruit” CNSAS-ul cu vreo doua milioane de dosare calde&aburinde.

    Elementar, dragul meu profesor universitar doctor Dan.

    ps: restul e cancan de tonomate ciutacesti.

  11. Domnule Senator,

    Cand v-ati depus candidatura pentru ultimele alegeri pentru un loc de Senator, nu a trebuit sa dati o declaratie pe propria raspundere ca nu ati colaborat cu fosta Securitate? Nu considerati ca acum ar fi cel putin moral sa va dati demisia?

    Va multumesc,
    (Ne-parlamentar (momentan)) Ion Ionascu

  12. @Dragos,

    Daca toata colaborarea senatorului Voiculescu este doar ceea ce spun oamenii lui basescu, atunci Voiculescu nu e cu nimic mai „murdarit” decat suntem noi toti. Toti am aplaudat la comanda un pantofar si o textilista semi-idioata timp de 25 de ani, toti ne-am conformat „regulilor” impuse de sistem. Din „mingile ridicate la fileu” lui Voiculescu de catre regimul basescu reiese ca si el s-a conformat jobului lui. Problema nu e colaborarea lui Voiculescu, ci teroarea instituita de criminali ca plesita, liviu maior, oliviu gherman, ion iliescu si alti dinozauri care au secatuit si mazilit Romania. Nu s-a dezvaluit nimic oficial despre crimele Securitatii inainte de 89 … crime care inca continua fara jena, fara frica de raspundere, dar am fost si suntem toti bombardati pe media de „politia politica” a lui Voiculescu… Pai nu va e voua rusine? De ce regimul basescu nu nu scoate la iveala cum s-au facut crimele de la Europa Libera? Ce sa mai zic de crimele de dupa decembrie 22, 1989 sau despre `reglarile„ de conturi ale „èmanatilor` de la inceputul lui 90….
    Zilele regimului basescu sunt numarate. Ce va veni dupa.,, vom vedea! Suntem destui de multi care nu putem fi orbiti cu praf in ochi de catre USL si care consideram ca Romania este un stat de drept DOAR in clipa in care Procesul Comunismului, Iliescenismului, Basescianismului si-a judecat si condamnat criminalii. Vrem capul lui iliescu, vrem capul lui basescu si a acolitilor lor.
    Nimic altceva nu ne intereseaza… puteti voi tot canta cantecul vostru de lebada despre „Felix„….

  13. @Dragos
    Tu esti, Alba ca Zapada? Faci overtime de la Min Muncii?
    Ce tampenie ai debitat. Pai mai Zapada ca Alba, Basescu a transformat CNSAS-ul, l-a facut dupa chipul si asemanarea lui – chiomparliu. Marinarul face ce vrea in tara asta. Institutiile sunt la picioarele lui, alea jegoase pe care rar le spala. Daca marinarul se supara pe un copil in varsta de 5 ani, a doua zi ii suna p’astia de la CNSAS si da ordinul – copilul de 5 ani a colaborat cu securitatea. Apoi il suna pe sorin ionita sa toarne un articol in evz. Si asta este…pam pam!

  14. Domnule Senator,

    Basescu prin atacurile lui furbunde nu va face reclama ci se descalifica pe el. Aceleasi infantilitati despre „Felix” repetate la nesfarsit nu fac decat sa starneasca revolta in cetateanul de rand care asteapta de la basescu sa faca ce a promis: starpirea coruptiei si condamnarea comunismului si a calalilor lui.
    basescu trebuie sa inteleaga ca in lumea asta nu exista „free lunch”, totul se plateste mai devreme sau mai tarziu. A promis ceva si nu-si respecta promisiunea. Nu exista nici un motiv pentru care sa nu-si onoreze promisiunile decat acela ca a promis starpirea a ceva ceea ce el este parte integranta. Nu poate starpi coruptia pantru ca e parte din ea, nu poate condamna crimele comunsimului si ale SRI pentru ca este faptas la ele.
    E timpul ca basescu sa plateasca neonorarea promisiunilor.

  15. ECHIVALARE TARDIVĂ

    Traian Băsescu a cerut ministrului Funebru echivalarea celor 7 ani de mandat cu cei 7 ani de-acasă, pentru care nu a putut prezenta documente .

  16. Face cate o trimitere la Voiculescu cu fiecare ocazie cand nu are ce spune despre problemele din mandatul lui.

  17. @ Dan Voiculescu

    SUPRAOFERTĂ

    De mulţumiri, mi-e jenă un pic să-ţi spun ,
    Podul lui Traian, se poate bănui că-i plin ;
    Mai bine-i faci cadou o funie şi-un săpun ,
    Dar mai întâi să-i dai un whiskey ! Amin !

  18. Asta nu ar trebui sa faca un sef de stat. Bineinteles, intr-o tara democrata. Rolul de presedinte-jucator, pe care si l-a asumat, nu ar trebui sa ii schimbe prerogativele.

  19. @Dragos : Si banuiesc ca Basescu a inaugurat depozitul din Popesti -Leordeni dupa ce si-a scos de acolo propriul disar..

  20. „Domnule Senator,

    Cand v-ati depus candidatura pentru ultimele alegeri pentru un loc de Senator, nu a trebuit sa dati o declaratie pe propria raspundere ca nu ati colaborat cu fosta Securitate? Nu considerati ca acum ar fi cel putin moral sa va dati demisia?”

    De acord cu „Ionescu” de mai sus…

    Mai departe, pierdeti tot mai mult teren pe pista asta, RAZBOIUL ASTA l-ati pierdut(CE Bruxelles ca va faceti de ras!!) si deveniti din ce in ce mai jalnic incercand sa negati ce-ati fost!!Iar cu 90%, VA UMILITI, VA ILUZIONATI AMARNIC!!Exceptand colegii cu sarantoci si pensionari(deci pur „populiste”) nu prindeti alt mandat, STITI ASTA!!!

  21. Basescu stie ca a inecat PDL si incearca, in mod disperat, sa il aduca la mal. De asta ataca incontinuu si, uneori, mai incearca niste bai de multime.

  22. Mi se pare ca v-a intors favorul, Domnule Voiculescu. De ce spun asta? Caci sunt absolut convins ca in lipsa demonizarii non-stop a Chrome-Dome-ului executata zilnic de Antena 3, Basescu nu ar fi avut nici pe departe atatea voturi incat o manareala de cateva zeci de mii de voturi sa-i fi adus victoria. Ar fi avut muuult mai putin si am fi avut astazi un guvern PSD-PNL-PC-UDMR (desi dupa experienta orice coalitie mai are de 2 partide se destrama o data ce se vede cu ciolanul in bot) si un domn Geoana nears de Flacara Violet ca presedinte, injurat in unanimitate pentru masurile nepopulare de austeritate.
    Un mic pont: daca vreti ca nea Crin sa castige, incepeti atacul la adresa lui de pe-acum si va garantez ca ajunge presedinte in 2014.

  23. „Domnule Senator,

    Cand v-ati depus candidatura pentru ultimele alegeri pentru un loc de Senator, nu a trebuit sa dati o declaratie pe propria raspundere ca nu ati colaborat cu fosta Securitate? Nu considerati ca acum ar fi cel putin moral sa va dati demisia?”

    Mai departe, e jalnica zbaterea dvoastra(la Brussel stitit ca va faceti de ras, ca aia nu se joaca cu turnatori!) , RASBOIUL l-ati pierdut,de 90% nici nu poate fi vorba ca nu puteti iesi senator decat in colegiile alea cateva cu sarantoci si pensionari!!

  24. 2. BRANŞĂ NOUĂ
    – În ce branşă lucraţi acum d-le Băsescu Traian ?
    – În (de)branşări : Hă !Hă !

    3. SPECIALIZARE
    – D-le Lăzăroiu, de când sunteţi min.(istru) v-aţi specializat în…
    – Da dragă ! În „mani”(pulării)…Şi care e problema ?

    2. BRANŞĂ NOUĂ
    – În ce branşă lucraţi acum d-le Băsescu Traian ?
    – În (de)branşări : Hă !Hă !

    3. SPECIALIZARE
    – D-le Lăzăroiu, de când sunteţi min.(istru) v-aţi specializat în…
    – Da dragă ! În « mani »(pulării)…Şi care e problema ?

  25. @35. de acord cu Ionascu de mai sus
    Mai agramatule, ai facut scoala cu Igas? Cand v-or invata sa scrieti, sa vorbiti? De fapt, cine sa va invete – Basescu, Bercea Mondialu, Talmacean, Nelu Botis, Hoara, Murg?

  26. @moni
    astia habar n-au ce inseamna separatia puterilor in stat. astia habar n-au ce inseamna sa conduci un stat. ce inseamna leadership politic.

  27. Traian Basescu nu poate sa mai fie in fruntea statului pana in 2014. Este absurd, are sub 8% in sondaje. Nimeni nu mai are incredere in el. Romanii il urasc. Cum sa fim condusi de un dusman al romanilor?

  28. 1. POMPALEANA

    – Leano tată, spală-te bine pe piciore că azi sunt invitat cu metresa la Elysee, de madam Pompadour.
    – Nu mă-nnebuni ! Şi de ce-i zice Pompa-dur, pintenogule ?
    – Câţi au pompat la asta…Când ne-ntoarcem la reşedinţa ta de la Cotroceni parcă văd c-o să te strige lumea : « Pompaleana din Pleşcoi ».

    2. N-AR MAI FI MULT

    Născute în Zodia Capricornului : Madame de Pompadour alias Jeanne-Antoinette Poisson (n. 29.12.1721 Paris, d.15.04.1764 Versailles la 43 ani) şi Pompaleana alias Rromica (n.26.12.1973 Pleşcoi d. ? poate 1973 +43 =2016) ; ambele metrese, prima a lui Ludovic al XV-lea, a doua a lui Jon* de Basarabi. Ludovic a abandonat-o sexual când Pompadur avea 30 de ani, iar Jon* conform recentei declaraţii a lui de la Neptun, a abandonat-o pe Pompaleana la 37 ani şi 7 luni…

  29. Președintele suspendat ca situație este asemeni lui Șerban Huidu când a avut accident de schi în Austria și l-au băgat în comă indusă, poate va urma și traseul prezentatorului.

  30. Nu stiu zau ce sa zic altceva decat ca Antenele sunt cu adevarat posturi competitive, nu stiu zau daca nu le ia pe cele ale Protv-ului.

  31. Nu stiu dc e adevarat ce a spus Dl. Dan Diaconescu, anume ca a auzit la Dl. Dan Voiculescu ideea de funeralii nationale, dar e o idee generoasa .

  32. Se stie ca dosarul Dl. Voiculescu indeplineste toate conditiile pt a se prescrie, clasa, dar ca om de rand cat pot sa inteleg eu, marturisesc ca nu inteleg de ce cere dansul despagubiri . Dar nu inteleg nici mai mult din faptul ca nu se prescrie, pentru ca au fost consumate toate etapele .

  33. Nu sunt Mafalda ca sa ghicesc dc e asa dar cred, nu stiu, ca trebuie sa deschizi 7 usi ca sa ajungi atat la Becali cat si la Voiculescu . Orice asemanare cu REALITATEA este pura intamplare .

  34. Ca om de rand care se ridica totusi cu putin peste ceilalti, ajungând la talpa intelectualitatii, raman cu o nedumerire, a ceea ce reprezinta grupurile de interese, dar nu putem sa le stim pe toate .

  35. Nu stiu cum se fac jocuri de culise, dar ma gândesc ca poate fi unul cu judecatorul din acest dosar, desigur impotriva dlui Dan Voiculescu.

  36. Dl. Voiculescu spune ca este un om corect,si il cred pt ca si eu sunt un om corect si-mi place sa spun asta . Ce altceva sa folosesc ca sa ma apar cand sunt contestat ?

  37. Una din acuzatiile dlui Dan Voiculescu este cea de influentare telepatica. Eu stiu din carti, ca telepatia functioneaza si din mediul submarin catre cel de suprafata, dar pentru aceasta trebuie niste calitati naturale cu care nu se naste oricine si apoi o pregatire stiintifica chiar .

  38. Acum am citit ca in decembrie trebuie sa se prescrie dosarul Dl. Voiculescu, si parerea mea, deci parerea mea, este ca asa trebuie sa fie.

  39. Sa respectam legile si tare bine ar fi ca fiecare sa-si vada de treaba lui si fac o comparatie : asa cum se respecta programul intr-o unitate militara .

  40. Preotul Corogeanu spunea după ce a fost caterisit și condamnat că nu mai poartă haine monahale ci doar negre. Dar eu de unde să știu dacă spunea adevărul, că păreau aidoma. De unde să știu dacă dl. Voiculescu are dreptate ? (Este o comparație forțată .)

  41. Spune cineva în comentariu că publicitatea negativă tot publicitate e. Nu e așa. Îmi pare foarte rău pt. dl. Voiculescu.

Comentariile sunt închise.