Faptul ca strazile Musceleanu si Fagetelul din cartierul Progresul vor avea in urmatoarele saptamani o infrastructura moderna poate parea cea mai neinspirata stire pentru un blogging in tendinte :). Imi asum insa riscul de a fi demodat: oamenii de aici au asteptat o viata – la propriu – accesul la civilizatie, cu gaze sau asfalt.

Si e o problema de onoare, pentru ca a fost un angajament asumat de mine in campania electorala din anul 2008: pana la sfarsitul mandatului meu in colegiul senatorial 8 (Berceni-Progresul), Cartierul Progresul va fi in sfarsit – gratie implicarii remarcabile a lui Piedone si Sorin Oprescu – unul demn de Bucurestii anilor 2010.

Si asa va fi!

25 COMENTARII

  1. Cunosc cartierul respectiv si stiu ca acele strazi nu au fost niciodata asfaltate, cu greu facandu-le fata si o masina de teren. Deci e intr-adevar o performanta faptul ca in sfarsit au acces la civilizatie.

  2. Am auzit ca sunt foarte multe locuri in Bucuresti care se confrunta cu aceeasi situatie. Este un lucru bun ca au inceput lucrarile.

  3. Sa speram faptul ca intr-un viitor apropiat toate strazile din sectorul 4 vor fi asfaltate si vor avea apa, gaze si curent.

  4. vazusem de curand intr-un oras afise mari, gen publicitare, cu primarul actual pe care scria: am redus cheltuielile cu serviciile comunale cu 20%. Am promis – am indeplinit.
    am evacuat cetatenii din blocul periculos X de pe strada Y – am promis – am indeplinit.
    am construit 5 gradinite – am promis – am indeplinit.
    si tot asa mai departe.
    Aceste afise mi s-au parut foarte utile pentru un primar cu rezultate!

  5. Este meritoriu ceea ce faceti prin initiativele Dv. si ale edilului P.C. dar…aceste situatii nu ar fi existat daca inainte de a fi sapate fundatiile in vederea ridicarii de case/alt tip de constructii s-ar fi respectat faptul de a obtine aprobari si nu s-ar fi construit cu hei-rupul doar pentru a-si satisface proprietarii de acolo o necesitate de moment: sa aiba un acoperis deasupra capului si atat.
    E grea lupta cu saracia, cu birocratia si cu mentalitatea romanului… :(

    Va doresc ceea ce-mi doresc si mie :
    O Zi Frumoasa !

  6. Nu cred ca sunteti demodat cu nimic domnule Voiculescu. Orice om are dreptul sa traiasca in conditii minime de civilizatie.

  7. Sincer sa fiu nu stiam ca inca mai exista strazi in Bucuresti care nu beneficiaza de strictul necesar (apa, gaze, curent, asfalt). Mai sunt multe strazi cu aceste probleme ?

  8. @ Dan Voiculescu

    Din poze, mie acest drum îmi pare o groapă de mormânt colectiv.

    Dacă tot este deschis subiectul şi vă interesează în mod special construcţia de drumuri, am să vă vând un pont bine de ştiut de un politician are se ocupă de aşa ceva.

    Motivul pentru care drumurile fac vălurele, cratere şi, câteodată, gropi în care camionul intră cu totul şi/sau surpări după ploi şi inundaţii… este legat de gradul de compactare. Compactarea este o operaţiune mare consumatoare de timp. La un drum, compactare reprezintă minimum 60% din timpul tuturor operaţiunilor. În cazuri speciale, mult mai mult.

    Când au dat televiziunile acum câţiva ani primele imagini de la „autostrada Bechtel”… m-a pufnit râsul. Între utilajele de acolo era un singur utilaj cu cilindru compactor. Îmi părea absolut evident că acele lucrări nu se vor putea duce la bun sfârşit pentru că logica spune că pentru un grad de încărcare normal al utilajelor, la un singur buldozer trebuia să corespundă cel puţin 6 cilindrii compactori… pentru cine se grăbeşte, mai mult de 10.

    Bănuiala mea este că… Firmele care fac drumurile „scot” termene bune renunţând la zecile de treceri ale cilindrului compactor… pentru că „tot nu se vede”. De regulă se renunţă şi la stabilirea unui indice de stabilitate optim, şi la lianţi… Laboratoarele ce ar trebui să facă analizele carotelor luate ca probă din drum sunt în „cooperativă”… şi mână în mână cu constructorii şi cu cei ce ar trebui să facă recepţia, de pe la ministerul transporturilor… Când după recepţia lucrării se vede că drumul nu este bun… se dă vina pe fatalitate. Poate este doar o bănuială fără acoperire în adevăr, dar din punctul meu de vedere există multă logică în ceea ce spun.

    Cert este însă că o lucrare bine făcută ar trebui să reziste cu uşurinţă în cei 12 ani de garanţie oferită lucrării.

    Personal, dacă ar fi să verific calitatea lucrării, aş corela numărul necesar de treceri ale cilindrului compactor cu consumul de carburant, cu km parcurşi de utilaj, iar, la lucrări mari, chiar cu gradul de uzură ale unor piese din utilaj… Ba cred că aş pune şi un om să noteze pe hârtie exact ce se face. La milioane de euro merg şi 2 mii de euro cu salariul unui om băgător de seamă care să spioneze lucrarea. În România, fără o astfel de „poliţie” nu se poate.

  9. PITICUL „CENTURION”

    O prietenă indiscretă o întreabă pe d-na Boc :
    – Tuuu, când pleacă Emil în puzderia de deplasări peste graniţă, îţi pune centura de castitate ?
    – Da, gelosul, a reabilitat-o pe cea care o purtam când a făcut armata la securitate…Are hobiul ăsta de a reabilita centuri, dragă (Bucureşti, Timişoara, Cluj, etc). Se mândrea şi azi la tv…
    – Îmda ! D-aia te-ntrebai şi eu.

  10. BREAKING NEWS

    Ştirea ta de presă va face,sigur, înconjurul lumii ,
    Fiind minune-n Bucuresti, gaz şi-asfalt pe stradă ;
    Şi mulţi au pus pariu că, până la căderea brumii ,
    Se va descoperi-n Progresul, chiar şi … apa caldă .

  11. Imi aduc aminte de mesajul dumneavoastra din campanie – „Sa vezi ce poate Voiculescu”. Ei bine, am vazut. Si pentru asta va felicit si aveti tot respectul meu!

  12. …si cate mai sunt de facut in bucuresti…in tara…ce bine ar fi daca ar exista cate un dan voiculescu in fiecare judet :)

  13. Nu vreti sa candidati si in sectorul 5? Marean nu prea face nimic aici. Ne-ar fi util un senator precum dumneavoastra.

  14. Daca as face retrospectiva celorlalte mandate ale partidelor respective, mi-as aminti indolenta primarilor care s-au perindat la Primaria Sectorului 4, in punerea in aplicare a promisiunilor facute in campanile electorale, neinteresandu-i decat propria bunastare, tratand cu indiferenta situatiile spinoase ale oamenilor.
    Fara nici un gand de-a umbla cu periuta, domnul P.C. s-a implicat in rezolvarea problemelor cetatenilor, fapt ce ma determina ca la urmatorul mandat sa-l aleg tot pe dansul.

Comentariile sunt închise.