Pentru ca se comenteaza asiduu retragerea lui Jobs, va lansez o provocare.

Incercati sa priviti lucrurile din perspectiva anului 2100 si spuneti-mi: care dintre cei trei inovatori ai on-line-ului si informaticii vi se pare cel mai revolutionar/marcant/vizionar?

Cine a schimbat in cea mai mare masura paradigma si chiar istoria: Jobs, Gates sau tanarul Zuckerberg?

40 COMENTARII

  1. Nu cred ca se poate face comparatie intre ei. Fiecare e un lider in felul lui si fiecare are stilul lui de management. Fiecare a marcat tehnologia in felul lui unic.

  2. cred ca Lynch si Apotheker vor fi niste nume care, alaturi de Zuckerberg – vor defini viata cotidiana in nedezirabila lumea noua.

  3. cel care va defini secolul 21 va fi cel care va implementa interfata directa creier-computer, care imbina microcipul cu ingineria genetica.

  4. Toti 3 sunt importanti. Fiecare a facut ceva menit sa ne usureze viata si sa avem acces la informatie.

  5. La facebook e frumos felul cum a evoluat, pentru ce a fost creat si ce a ajuns. .Toti pot fi considerati niste genii

  6. Ca antreprenor, nu-mi pot desfasura activitatile fara Mircrosoft Office. Asa ca optez pentru Bill Gates

  7. Rolul acestora trei este important, dar ei sunt mai curând manageri decât inovatori. Adică ei n-au inventat, dar au ştiut să găsească şi să înţeleagă cele mai bune idei şi să scoată bani din ele, de aceea sunt celebri. Adevăraţii inventatori sunt mai puţin cunoscuţi. Tim Berners-Lee a inventat www-ul, dar a refuzat să îl patenteze. Richard Stallman şi Linus Torvalds au creat sistemul de operare GNU/Linux care e folosit de peste 70% din servere şi 91% din supercomputere, plus nenumărate dispozitive embedded (routere, telefoane mobile, tablete etc.). Aceştia trei n-au făcut bani direct din ce au inventat, însă munca lor le-a adus recunoaştere academică şi sunt departe de a fi săraci.

    Există şi unii care au fost şi inventatori şi buni manageri, de ex. Larry Page şi Sergey Brin de la Google. Ce au făcut aceştia este mult mai important decât ce a făcut Zuckerberg, al cărui singur „merit” pare să fie că e foarte tânăr.

  8. ÎNTREBARE FUNDAMENTALĂ

    Gates, Jobs şi Zuckerberg câştigară miliarde ,
    Dar aceasta e problema exclusivă a celor trei ;
    Azi,din păcate, pe români, curiozitatea-i arde
    De ce nu poartă oare, Madam Cocoş cercei ?

    P.S.
    De nu are aur, să topească nişte … cocoşei ;
    Măcar o crotalie să-şi pună, exact ca la viţei !

  9. Jobs si Gates au revolutionat lumea informaticii. Zuckerberg nu a realizat o transformare radicala, intrucat retele de socializare existau si inainte.

  10. Pentru mine, toti au jucat un rol important in dezvoltarea lumii virtuale on-line. Si ar mai fi cateva nume. Dar Gates are intaietate.

  11. Doar o analogie:

    Ne bucuram pe deplin de motoarele noastre supraalimentate, cu injectii comandate de calculator, de sistemele multimedia instalate in bord, tetiere, sau aiurea, de controlul tractiunii, asistenta la franare, si cate si mai cate. Cinste celor ce ne-aduc toate acestea!
    Dar, oare, pe Ford, n-ar trebui sa-l cinstim? N-a adus el o masina-n casa fiecaruia? Daca n-ar fi existat o masina-n casa fiecaruia, ar fi investit cineva bani in cercetarea/dezvoltarea sistemelor multimedia, controlului tractiunii, etc.?
    Si, sapand mai adanc, daca n-ar fi fost Otto si Diesel, ce-ar fi adus Ford in casa fiecaruia?

  12. Topul meu este: Gates, Jobs, Zuckerberg. Coincide si cu ordinea cronologica a inventarii fenomenelor pentru care sunt cunoscuti.

  13. @Catalin – o fi Zuckerberg in plina glorie dar daca nu se reinventeaza, o sa piarda. Am convingerea ca o face. Poate nu intr-un an, dar in 5 ani o sa iasa cu altceva pe piata. Sau o sa transforme FB-ul. We will see…

  14. Voi vota cu Bill Gates, domnule Senator, fiindcă el a făcut cel mai mult pentru mine: compania Microsoft şi-a împletit destinul cu al meu şi tot el a creat sistemul de operare Windows, fără de care noi astăzi, în România, am fi şi mai săraci, şi mai închişi, şi mai fără perspectivă.
    Raţiunea mi-a spus cu cine să votez şi am ascultat-o, dar simpatia mea se îndreaptă şi spre Steve Jobs. Ce viaţă fascinantă a avut: nu s-a omorât cu studiile, dar a avut curaj în afaceri. A fost fascinat de India, şi-a urmat setea şi a avut curajul de a-şi schimba religia.
    Cu Zuckerberg nu votez, cel puţin nu anul acesta. Până acum „muntele de zahăr” creat de el nu m-a ademenit.

  15. William Henry Gates al III-lea = ” BILL GATES ” , este in opinia mea cel care a facut cea mai mare schimbare istorica in evolutia computerelor . Jobs a avut si ea o contributie dar nu prea cantitativa ci mai mult calitativa iar Zuckerberg este un norocos care toata imaginea a castigat-o dintr-un joc de noroc . Inainte ca sa apara facebook erau sute de open-source care puteai face site-ul . Deci contributia lui este 1% iar restul noroc , dar bravo lui .

  16. Gates, pentru ca a creat echivalentul unei limbi universale in IT. Jobs este un creator de moda, iar Zuckerberg un castigator la loto

  17. De departe Bill Gates pentru ca este un vizionar in adevaratul sens al cuvantului (BASIC, Windows), pentru ca a avut un simt al afacerilor iesit din comun (investitii gandite si la timp in PR, resursa umana, infrastructura) si pentru ca nu s-a pierdut cu firea in fata oportunitatilor (vezi episodul Xerox).
    Steve Jobs a fost pana mai ieri un excelent om de marketing; a scos bani din imaginea conferita de Ipod/Iphone, si nu din atributele tehnice ale produselor.
    Mark Zuckerberg este un programator top class pe care il suspectez de origini romane; omul a furat fenomenal!

  18. Zuckerberg nici macar nu are ce cauta langa cei 2. Exista o diferenta infinita intre un geniu si-un castigator la loto, care n-a facut nimic nou – retele de socializare au fost si inainte de facebook doar ca nu au beneficiat de aceeasi promovare agresiva si de-a dreptul sufocanta.

  19. Jobs este mult in fruntea clasamentului. Spun asta desi nu detin niciunul dintre produsele vandute de Apple (si nu pentru ca nu mi le-as permite).

  20. revolutionar(gates)/marcant(jobs)/vizionar(zuckerb)
    the way of doing things (gates/jobs) – nivel practic (obiecte)
    the way of seeing things (zucker) – nivel mental (idei)
    Zucker = viata virtuala in detrimentul vietii sociale = WINNER
    -just my opinion-

Comentariile sunt închise.