„Nu-mi pot reprima imaginea lui Dan Voiculescu tolănit în fotoliu, acasă. Râde gâlgâit, gros, la fiecare banc deşucheat la adresa lui Băsescu. Din când în când, izbeşte cu pumnul de hocheist în palmă şi se topeşte de plăcere: „I-a tras-o!” În regia de studio ţârâie telefonul. „E Şeful. A zis că e bine. Sparge-ţi-l!” (Sursa: evz.ro – Divertisment TV: Ineptii pentru sefu!)

La urma-urmei, daca oamenii nu-si pot reprima diferite imagini cu mine in fotoliu – e problema lor. Dar macar gramatica de baza sa le fie garantata celor care apar in „fantezii”.

„Sparge-ti-l?” :)

28 COMENTARII

  1. Ce să mai spargi la domnul preşedinte că e numai cioburi.
    Cu gramatica mai greu, mai sunt şi dentişti nu numai lingvişti :)
    Prin faptul că nu aţi banat comentul meu la un post anterior am văzut că acceptăţi exagerările sub umbrela umorului :)

  2. Pisicila cel miop,
    Are azi, un mare scop,
    Prin a incepe a va ura,
    Chiar daca nu este inca ziua,
    Pisicila, de-acum va doreste,
    Si de va ajunge de poveste,
    Prima, ea vrand sa fie,
    Nicidecum sa intarzie,
    Prima, a va felicita,
    Si urarea ei, sunand asa:

    – SANATATE multa s-aveti,
    Pentru a salva a cetatenilor vieti;
    – VIATA cat mai longeviva,
    Pentru a para a PDL-ului recidiva;
    – AFACERILE mult sa va rodeasca,
    Banii in conturi sa se inmulteasca,
    Si CLIPELE NEFASTE sa va ocoleasca;
    – IN VIATA si pasii nepotilor sa-i calauziti,
    Pentru ca de ei, numai de bine s-auziti.
    Sa va dea D-zeu viata cat mai lunga,
    Ca stranepotii sa va cunoasca, s-ajunga.
    – In Familie, FERICIREA sa va umple inimile,
    Si REALIZARILE PROFESIONALE sa fie cu miile.

    Eu – Pisicila, mustatile mi-le netezesc,
    Si scuzati-ma ca indraznesc,
    Pe frunte, a va pupa
    Ca ati avut grija si de viata mea !
    Mai miaun inca o data,
    Pentru a va dori fericirea toata,
    Mai miaun inca un pic,
    Chiar daca sunt un pisoi mic,
    Prin a va dori: LA MULTI ANI,
    SI LA FOARTE MULTI BANI !

    In incheiere,
    In labute am prins un greiere,
    De frica, de-a nu-l manca,
    Va retransmite urarea, din partea mea
    Si in 25 Septembrie, cand va sosi ziua.

    Cu profunda admiratie si respect,
    Pisicila cel mic si sugubat !

  3. Nu-mi pot reprima imaginea lui Basescu tolănit în fotoliu, acasă. Râde gâlgâit, gros, la fiecare articol impotriva lui voiculescu. Din când în când, izbeşte cu pumnul de marinar în palmă şi se topeşte de plăcere: „I-a tras-o!”. În redactia Evenimentul Zilei ţârâie telefonul. „E Şeful. A zis că e bine. Sparge-ţi-l!”

  4. @ Dan Voiculescu

    Sunteţi un pic răutăcios.
    Domnia sa începe cu … „Uneori, încerc să-mi imaginez ce fenomene misterioase…” (şi nu, nu mă întreb ce caută acea virgulă acolo). Vorbim deci despre o frază născută din oniric, or acolo nu există reguli.

    Pe de altă parte, cred că aţi căzut într-o capcană a cratimelor.

    „Sparge-ţi-l” şi „Spargeţi-l” reprezintă două lucruri diferite. Prima formă înseamnă „Ţi-l sparge”, a doua „Îl spargeţi”. Analizând „ce a vrut să zică poetul”, eu găsesc o dimensiune interesantă, anume că-l deţineţi pe domnul Băsescu. De fapt se se duce că trustul îl deţine. Nu-i aşa?

    Dincolo de micul pamflet nereuşit de mai sus (în definit eu fac infinit mai multe greşeli din cauza nevăzului meu). Trebuie să spun că şi eu observ momente în care realizatorii de la Antena 3 uită că domniile lor trebuie să afişeze o oarecare imparţialitate şi politeţe, pentru că aşa stă bine unui realizator/moderator de emisiune. Se întâmplă şi la Realitatea TV, dar ceva mai rar. Se întâmplă şi pe alte posturi… Este regretabil mai ales cu cei intervievaţi prin telefon care nu prea se pot apăra. Este evident momentul în care moderatorii doresc să obţină un anumit răspuns şi se enervează când nu-l obţin. Orice tâmpenie ar spune invitatul, orice minciună, orice gogomănie… rolul realizatorului este să fie placid şi echilibrat. Eu aşa cred că ar fi normal.

    Pe de altă parte, isteria aduce rating, calmul plictiseşte… Eu ştiu ce mi-aş dori eu să văd, habar nu am despre „a face bani” cu o emisiune TV.

  5. Excelent Editorialul din EvZ a lui Adrian Patrusca. In privinta „sparge-ti-l”, stimate domnule profesor universitar doctor Dan, eu zic ca-i un artificiu literar genial – cuvantul respectiv, gramatical incorect, descrie perfect atmosfera sulfuroasa (stiti dvs., stiu partenerii dvs.) din cuibul de guzgani peste care patronati cu demnitate &onoare. Consecvent !
    E un fel de „In threi lunhi de zhile Thraianh Basesssschu thebuie sha devinha aminthtire in isthoria polihtica a Romaniei” (sept. 2010) atunci cand este citat celalalt rozator, „concurent”.

  6. Sandu: „Este de notorietate faptul ca articolele din Evenimentul Zilei sunt scrise la comanda securistului de la Cotroceni”

    „Aveam ședințe în clădirea Intact unde se stabileau subiectele. Ei veneau și spuneau astăzi îi avem pe următorii, avem astea 2-3 firme despre care trebuie să scriem și următorii oameni politici, cum ar fi nu știu ce senator. Cel care făcea asta era Codruț Sereș, șeful Intact, la ordinele domnului profesor universitar doctor Dan” – Stelian Negrea, fost culegator de bumbac pe plantatia Felix.

  7. Specific lingăilor băsescului. Cum e turcul e şi pistolul.
    Nu citesc evz, dar mai citesc Adevărul. Acolo să vezi greşeli gramaticale, dar şi exprimări puerile, de clasa a treia cel mult!

  8. Eu stau si ma gandesc daca acest asa zis ziarist se gandeste la hotiile si la mizeriile pe care le-a facut Basescu pana in prezent.

  9. La-nceput de an şcolar.

    DE LA ILICI CITIRE

    – Tovarăşe Iliescu ce facem cu actuala putere ?
    – Cum a spus Vladimir Tismălenin :
    Învăţaţi să răbdaţi !
    Învăţati să muriţi ! dacă nu vă
    Învăţaţi minte !

  10. Ce escroci, au corectat tampenia fara o ERATA, cum era normal. Ohoo, aveti print-screen-ul, superb, ridicolul lor continua!!!!

    @ dragos: Bai, ala a renuntat la genialul artificiu literar???

  11. Trebuia sa respecte deadline-ul. Important e ca isi ia banii pe articol, nu conteaza cat de corect a scris. Cititorii fideli tabloidului nici macar nu au realizat greseala.

  12. ® CA-NTRE NOI

    Învăţaţi să nu-nvăţaţi din învăţătura neânvăţatului !
    La Şcoala Soarelui unii se luminează, alţii doar se bronzează.
    La Şcoala Vieţii se dau lecţii, nu diplome !
    De la statul cu fundul pe carte, şi nu cu burta, Traian Băsescu a rămas înfundat la minte.
    Copile, la trenul în viteză, uşa din spate a culoarului ultimului vagon dă acces la eternitate…
    Înlocuirea clopoţelului cu alarma, ar fi ultima găselniţă a lui Funeriu.
    Elevi, cucerirea catedrei nu se face prin urcarea pe ea în recreaţii ; mai simplu cu mintea.

  13. Fiecare cu obsesiile lui,dumneavoastra si A3 ptr Basescu,iar Evz cum sa-l slujeasca mai bine pe alcoolist.Stiu,stiu dumneavoastra nu va implicati in politica editoriala a Antenei 3.Da da mai taie din ele ……

  14. @ Bibliotecaru 4

    De ce nu va corectati si dv.comentariul postat pe acest blog ? Personal am numarat vreo 3 (trei) greseli dar nu le voi mentiona aici, lasandu-va dv. placerea de a le depista.
    Domnule Bibliotecaru, pseudonimul sub care scrieti pe bloguri si sub care sunteti bine cunoscut in spatiul virtual ca atare, va obliga la o exigenta maxima in ce priveste corectitudinea exprimarii. Daca apreciati ca n-ar fi nici o problema din acest punct de vedere atunci folositi un alt pseudonume, eventual Macelaru sau Tamplaru.
    Poate conversatiile mult prea lungi si lipsite de esenta pe care le-ati avut cu cel ce semneaza „marco” v-au afectat prea mult …

  15. Credeam ca doar prea multe idei pot da degenerati de tip „idiots” dar, pare-se ca si imaginatia poate duce la aceleasi probleme… :)

  16. @ Domnu’ Trandafir

    Dacă citeaţi cu atenţie aţi fi observat că am spus… „Dincolo de micul pamflet nereuşit de mai sus (în definit eu fac infinit mai multe greşeli din cauza nevăzului meu)”

    De exemplu „definit” în loc de „definitiv” este o greşeală cauzată de tastatură, o greşeală pe care nu am observat-o. Motivul greşelii este că problema pe care o am la tastatură face ca în caseta de dialog cursorul activ (acel >I< care pulsează) să tot sară mai sus în text, total neaşteptat. Pentru că de obicei scriu "în orb" sau chiar privesc şi câte o emisiune TV în acelaşi timp, descoperind, în consecinţă, avaria după ce greşeala a produs deja 5 sau 10 litere… lucrurile se complică. O dată este uşor de corectat, numai că această problemă se repetă de zeci de ori la un singur text cum este acesta. Cu alte cuvinte mai mult corectez decât scriu. Din cauza vederii mele din ce în ce mai înceţoşate, am devenit şi uşor dislexic, în consecinţă nu prea îmi dau seama de unde lipsesc litere sau unde sunt în plus, pentru că recunosc cuvântul după formă. Astfel "imponderabil" şi "inponderabil"… reprezintă pentru mine, în citirea curentă, cam acelaşi lucru, dat fiind că în minte îl citesc mereu corect şi nu sesizez greşeala. Mai mult, recunosc, cu mâna pe inimă, că uneori oboselii mele cronice îi mai este şi lene să corecteze chiar tot, mai ales la diacritice… mea culpa.

    După cum ştiţi, un bibliotecar păstrează cărţi, nu neapărat le citeşte, nu neapărat le scrie, nu neapărat le discută cu prietenii, nu neapărat citează din ele. Acest nick l-am căpătat (şi subliniez că nu este ales de mine) pentru că era o vreme când aveam foarte multe cărţi în format PDF, DOC, TXT (pe lângă cele în format clasic, pe hârtie)… Din acest motiv mulţi solicitau de la mine câte o carte sau alta. Nu este vorba deci de o arogare de inteligenţă sau erudiţie.

    Bănuiesc însă, oricare ar fi fost motivul pentru care mi-aţi acordat acest mesaj şi atenţia cuvenită scrierii lui, că s-a înţeles mesajul pe care am vrut să-l transmit, anume că emisiuni cu invitaţi ca domnii Corneliu Vadim Tudor şi Gheorghe Becali, sau doamna Oana Zăvoranu,,, fac mai mult rating decât emisiunile cu, ştiu eu, Eugen Simion. De aceea există efectul acumulării de tensiune în emisiuni, de aceea lumea ţipă, se agită, se ceartă…

    Ştiţi cum ar fi răspuns Bibliotecaru domnului Adrian Pătruşcă? I-ar fi spus că se pare că domnul Băsescu îi urmează domnului Vanghelie. Poate că totuşi primarul sectorului 5 i-a pregătit vizita şi nu ministerul de externe care a părut surprins de această invitaţie. :D

    Pe surse am auzit că ar fi vorba de un grup de români cu cetăţenie americană care doresc să facă investiţii americane în România (intervenţia congressman-ului din Arkansas).

    La final…
    … îmi cer scuze dacă cumva "conversatiile mult prea lungi si lipsite de esenta pe care " le-am avut pe acest blog v-au inoportunat lectura sau plăcerea lecturii.

    PS.
    Cred că iar am scris lung (şi lat), dar lipsit de esenţă şi total agramat.

  17. „La polul opus, Basescu sta incordat in fata televizorului si, deloc fericit de ratingul pe care il fac ziaristii vanduti Puterii, asteapta ca acestia sa slobozeasca pe gura ceva de spirit. La un moment dat, unul dintre acestia fasaie o gluma cu puternic iz BASist. Presedintele incepe sa aplaude si sa urle: „Asa, gaozarul meu/pasarica mea!”- dupa caz. „

Comentariile sunt închise.