Dacă articolul de aici se confirmă, vorbim din nou, în mod regretabil, despre decantarea lentă, progresivă, a unui discurs similar celui extremist din anii 30.

 « Tu étudies à la Sorbonne ? Mais c’est pas la vraie, si ? C’est une autre Sorbonne pour les pauvres, pour les Roumains ? » (sursa: rue89.com)

Parcă ne întorcem prea mult în trecut pentru spiritul mereu progresist al Frantei, nu?

35 COMENTARII

  1. Romii din Romania sunt atit de vizibili pe teritoriul delicventei in Franta, incepind cu cea marunta si terminind cu unele forme grave, incit pina si tiganii francezi.

  2. In Franta, ca si in Occident in general, atit presa cit si viata politica sunt confruntate cu un tip extrem de rafinat si sofisticat de dictatura: cea a gindirii politice corecte.

  3. Este cat se poate de evident ca Franta nu ai voie sa realizezi statistici etnice deoarece toti expertii recunosc ca majoritatea puscariasilor sunt de origine straina. Exista politiceni care se intreaba in sfirsit daca este normal sa-i acorzi cetatenie franceza unui tinar de origine straina care nu numai ca nu iubeste Franta si nu se simte ca apartinind culturii franceze, dar isi propune chiar sa distruga sistematic tot ce vede in jurul sau, de la becurile din imobilul in care traieste pina la sectiile de politie din cartierul sau.

  4. @ DV

    1) In 2009 prin natura job-ului am ajuns in Franta.Fiind cetatean al comunitatii europene si datorita naturii job-ului meu in deosebi ,am decis sa vizitez orasul in care ma aflam in acel moment si pentru ca eram in tranzit.Am avut neplacerea sa imi fie refuzat dreptul la libera circulatie , drept garantat prin faptul ca sunt cetatean european dar si prin conventiile internationale la care ofera acest drept celor care muncesc in domeniul in care activez si eu.Desi am cerut explicatii pentru ingradirea acestui drept , autoritatile franceze au inceput sa traga de timp , verificand actele si plecand si revenind de cateva ori de la locul in care eram retinut , cu simplul motiv sa nu imi acorde dreptul de a ma deplasa in orasul respectiv.In cele din urma am fost nevoit sa renunt si a doua zi sa parasesc teritoriul francez , dar fara sa am acces LIBER de a ma deplasa pe teritoriul acestei tari.
    2) Domnule Voiculescu , v-a spune ceva compania MAXIMA GROUP PLC ?
    Este compania care a recuperat o parte din datoria Angola catre Romania de 20 mil euro dupa ce Romania a vandut creantele respective cu suma de 2 mil de euro iar aceasta firma a avut un profit de 12 mil euro , in momentul restituiriii creantelor de catre Angola.
    Stiti unde avea aceasta companie sediul ?Va spun eu , la sediul SCOTLAND YARD -LONDRA.Si noi ne intrebam ca unii si altii au furat la 2 strazi si 3 borduri.Altii mai tari au furat doar din miscarea pixului si mult mai mult, decat primii.

    In orice caz , suntem o tara de mana a 3-a si asa vom ramane pana in momentul in care in tara asta oamenii nu vor invata sa isi apere propriile interese si atunci cand le sunt calcate in picioare aceste interese sa ii pedepseasca pe cei vinovati

  5. Cand lasam ca ura sa ne intunece mintea si sufletul, consider ca si extremismul este o boala psihica. Nu i-am inteles niciodata pe acesti indivizi care-i distrug pe cei de langa ei, numai pentru faptul ca au o alta culoare a pielii, ca sunt de alta etnie si nici pe cei care s-au nascut sub o stea norocoasa si-i dispretuiesc pe cei carora soarta le joaca feste.
    Daca am fi intr-adevar luminati la minte nu am considera aceste diferente un impediment in a fi prietenosi unii cu ceilalti. Nimeni nu-ti baga “S-ul” in coasta pentru a te imprieteni cu o persoana din lumea interlopa, ceea ce nu este de dorit, dar ar fi salutar daca ne-am schimba radical comportamentul fata de ceilalti semeni ai nostri. Ar trebui sa aplicam principiul “Ce tie nu-ti place, nici altuia nu-i face”.

  6. Nu toti romanii din Franta sunt hoti sau cersetori. Problema cred ca exista la nivel mai inalt si nu tine doar de furturile comise de tigani.

  7. @Pisicila cel miop

    Dupa ceea ce tu spui , in momentul in care cineva te jefuieste , tu il saluti si-l intrebi ce mai face?Consideri ca extremismul este o boala , atunci de ce sa nu spuneam ca si jaful urmat de crima este tot o boala.Ce ar trebui sa facem , sa desfintam puscariile si sa infintam spitale de boli mintale in asa fel incat sa-i consideram cu nu ei sunt vinovati pentru faptele lor.
    Un interlop , face ceea ce face pentru ca in schimb primeste o senzatie de putere.Daca ar fi cinstit si ar muncii precum ceilalti aceasta senzatie de putere ar fi minima.Stie ca nu se poate impune in fata altor oameni prin fapte remarcabile , precum cultura si astfel ii domina pe acestia prin violenta.Eu zic ca nu e vorba de o boala psihica ci doar de dorinta de a avea mai multa PUTERE
    Tiganii isi etaleaza aurul,masinile ,casele pentru ca in acest fel inteleg ei sa isi demonstreze puterea in fata altor persoane.
    Daca un grup de tineri comit , anumite fapte tampite o fac pentru a-si etala puterea , ca nimic nu ii poate oprii , nu pentru ca toti tinerii sunt bolnavi psihic.

    Repet.Tu in momentul in care esti jefuit , iti inviti atacatorul la o cafea si la discutii filozofice sau incerci sa te aperi atat cat poti de mult.Cand un individ te jefuieste , te considera slab si te vede precum o prada in fata caruia isi impune el forta fizica si obtine bunuri materiale dar si ceva mai important , SENZATIA DE PUTERE ,CONTROL ASUPRA TA,PRIN FAPTTUL CA TE INTIMIDEAZA.

    Tu cand esti jefuit ce spui ? V-ai saracul , uite ar trebui sa primeasca ajutor specializat.Sau ai vrea sa il vezi pe acel ins platind pentru fapta sa.

    Tu spui ca intreg poporul german ar fi trebuit internat la azil pentru faptele lor anti-semite.

    Vrei sa spui , ca daca evrei ar fi putut sa se apere impotriva cruzimi nazistilor nu ar fi trebuit sa o faca.Eu prietene iti spun ca atunci cand un individ foloseste violenta impotriva ta, tu la randul tau poti folosii acelasi grad de violenta impotriva lui , pentru a-l ” vindeca” de dorinta de a mai savarsii astfel de fapte.

  8. pai daca organele ‘competente’ considera normala atitudinea francezilor … intrebarea e: ..francezi pe teritoriul Romaniei nu sunt …???

  9. Ceea ce demonstreaza ca, intr-o reala democratie, judecatorul poate indrepta coruptia si prostia din celelalte institutii!
    Unde judecatori nu „e”, nimic nu e!

  10. Magrebienii, ceilalti arabi si cioroii din africa manca-v-ar. Succes Sarko cu mizeriile voastre ! Bhai prooostiloor, tiganii nostri sunt mult mai putini si mai curati in mizeria lor ca imigrantii din tarile de peste mari.

  11. Fanfaronii astia de frantzuzi ne-au dat lectii ani de zile cum sa facem si sa dregem cu tziganii… Acum cand au prilejul sa ne demonstreze practic cum se gestioneaza situatia ii fac pachet si-i trimit acasa…!!! Fanfaroni ipocriti … !!!

  12. Oare unde este ministrul de externe al Romaniei ? Avem asa ceva noi romaniii ? Este cat se poate de evident ca vorba despre o campanie la comanda politica. Ma gandeam sa vin cu o propunere cred interesanta. Fiscul din Romania ar trebui sa ii verifice pe toti afaceristii care vin din Franta. Sunt convins ca exista afaceristi francezi in Romania care nu platesc nici o taxa statului roman.

  13. SILICOANE POLITICE

    În marea politică internaţională nu au acces cei făr’de patru ouă.
    Traian Băsescu, geaba ţi-ai adăugat două silicoane !

    PS : Continuaţi să aveţi patru originale, domnule DV (conform fişei de recenzare).

  14. 1. Franceza din scoli inlocuita cu oricare alta limba.
    2. Companiile private frantuzesti carora li s-a permis intrarea pe piata (gen Carrefour) sa fie impozitate dublu sau triplu.
    3.In prime-time pe TV sa se faca o emisiune dedicata pentru denigrarea poporului francez.
    4. Analiza complexa a relatiei dintre Romania si Franta si eventual renegarea informatiilor privind provenienta din acelasi neam latin. Argumentarea faptului ca francezii n-au nimic latin in ei de fapt.
    5. Din Bugetul Ministerului de Externe bugetata emisiune pe o televiziune internationala in care sa se prezinte documentare privind istoria Frantei.
    6. Propunerea unei vizite in cadrul careia sa ii oferim lui Sarkozy un cadou si anume un vibrator pentru nevasta.
    7. Evidentierea prin carti sau filme a modului prin care Franta si-a dobandit resursele financiare pe care le detine astazi, anume colonizarea (adica inrobire, devastare,furt, impunere de legislatie si exploatare a resurselor) popoarelor africane.
    8. Romania n-a furat, Romania a fost furata de-a lungul istoriei. Facand abstractie de situatia momentana a tarii, pe care nici nu mai vreau s-o discut, noi romanii am cautat intotdeauna pacea si aplanarea conflictelor. Proasta trasatura a acestui popor. Daca vor razboi, atunci razboi sa fie( indiferent de forma)!!!

Comentariile sunt închise.