Incepe – ma anunta Anca, PR-ul Fundatiei pentru Dezvoltarea Romaniei … in calitatea mea de blogger – editia a III-a a concursului de debate si oratorie pentru tineri „Dezbate Romania”.

Detalii despre regulament si inscriere puteti gasi aici.

In ceea ce ma priveste, abia astept sa asist la polemici pe teme cu adevarat vii, definitorii pentru problemele Romaniei de azi. In acest sens va solicit voua o mana de ajutor: care sunt aceste teme? Ce subiecte ar trebui clarificate si accentuate de tineri pentru a ajunge pe agenda politicienilor?

47 COMENTARII

  1. Domnule Senator,

    va rog sa- i puneti intrebari ministrului mediului cat capabili sunt coreenii de la Samsung sa refaca Cadastrul Romanesc. De ce a ales ea aceasta firma si cu cat ii plateste?

    http://www.cotidianul.ro/elena-udrea-le-a-cerut-coreenilor-de-la-samsung-sa-faca-cadastrul-romaniei-160612/

    De cand au ajuns coreenii experti in cadastrul romanesc ? Nu sunt specialisti romani care pot fi ANGAJATI de ministerul mediului (???) sa faca cadastrul Romaniei? De ce trebuie sa angajam coreeni?
    Ce se ascunde in spatele acestei anomalii? Stiu coreenii limba romana? Sau cea maghiara (multe dintre Cartile Funciare din Ardeal au inregistrari in limba maghiara) ? Cat de experti pot fi asiaticii in cartile funciare Europene?
    Vrea ministreasa mediului odata cu „refacerea” cadastrului sa puna in arhiva vechile documente si sa nu mai poata omul de rand sa aiba acces la aceste documente? Mentionam intr-un post anterior ca CFul conacului de la Iclod , conac care gazduieste de zeci de ani un muzeu arheologic, este un CF „cusut cu ata alba” si investigarea lui ar putea duce la demonstrarea unui fals grosolan in acte publice folosit intr-o revendicare cu cantec „marinaresc”. Marinarul national avand o „manuta” in toata tarasenia. Se urmareste prin aducerea coreenilor sa fie ei facuti oaia neagra care va fi blamata pentru disparitia/alterarea unor documente ?
    Cartile Funciare detin informatii despre proprietati private din Romania si eu ma intreb daca este posibil ca guvernul sa angajeze fara acordul proprietarilor niste indivizi ( dupa parerea mea incompetenti) care sa „manipuleze” DOCUMENTELE DE PROPRIETATE ale milioanelor de romani? !!!!
    In ce haos mai planuiesc guvernantii sa arunce Romania?
    Eu consider Cartile Funciare de valoare egala cu Constitutia Romaniei: Nu are voie nici un regim la putere sa faca nici un fel de modificare fara acordul aproape unanim al politicienilor si populatiei.
    REFACEREA CADASTRULUI NU SE POSTE FACE PE UN COLT DE MASA IN BIRT CU COREENII ORICAT DE MULT SI-AR DORI BASESCU ASTA !

  2. La Debate am găsit un sistem de comentarii acceptat de blogger, pe care sper să-l folosim cu succes în continuare, pentru o comunicare mai lejeră.

  3. Este o bunã ocazie sã înveţi şi sã exersezi vorbitul în faţa unui public, capeţi încredere şi experienţă pentru situațiile asemãnãtoare în care vei fi pus pe viitor.

  4. Pai un subiect bun ar fi siguranta alimentara (food security ca sa fiu mai usor inteles) si reforma PAC post 2013, tinand cont de actualitatea subiectului la nivel european (chiar daca in Romania ministrul Tabara nici macar nu s-a sinchisit sa dea o pozitie oficiala privind propunerile legislative din 12 octombrie).

  5. Cateva idei :
    1) Efectele coruptiei si metode practice de combatere a acestora.
    2)Care este sectorul economic pe care ar trebui sa se focalizeze Romania si solutiile pe un termen de 5 si 10 ani de realizare a acestui obiectiv?
    3)Crestere economica strategia este data pe investiti straini sau clarificarea sistemului fiscal.Strategie si realizare practica.

    Pot continua la nesfarsit,din pacate,pentru ca asta inseamna ca Romania se confrunta cu foarte multe probleme.

  6. Daca am 26 ani dar am terminat facultatea acum 1 an,pot participa la dezbatere?Nu m-a intereseaza premiul ,cat ideea de a fi auzit de cei care ne conduc.

  7. A DEZ(BATE) APA-N PIUĂ

    E lucrat studentul ca mielul la proţap ,
    Dar nu va câstiga nimica la “Dezbate”;
    Căci premierul Boc, cel căzut în cap ,
    A rămas doar c-o durere – n … coate .

  8. Trebuie ca puterea sa invete sa aplice legea, asa cum noi toti tinem cont de ea. dar pana acolo, unii mai au mult de invatat.

  9. Cand vad spoturile pentru proiectele fundatiei „Dan Voiculescu” si-mi amintesc de campaniile sociale ale statului(de exemplu ceea la etnobotanice) ma simt contrariat: cu un ochi plang si cu altul rad.

  10. Propun si eu un subiect de larg interes pentru natiunea romana :

    Nivelul de cunoastere a gramaticii limbii romane de catre un absolvent al invatamantului superior din Romania , promotia 2010 .
    Marturisesc faptul ca nu m-am gandit „nici o secunda” – vorba D-nei Mona Musca –
    la … @marco . :)

  11. Concursul de debate iţi dã ocazia sã vezi cât de bun eşti cu cuvintele, cãci pentru a avea succes în viaţã e nevoie de ceva mai mult decât cuvinte cheie în limbaje informatice.

  12. @Negatorul
    Nu am precizat UNDE am terminat aceste studii si unde „dau cu sapa” ca si localizare …teritoriala.Am mai spus asta si acum repet.Pentru unii nivelul de cunoastere a gramaticii e singura problema.Au uitat CA EI AU VOTAT O PUTERE CU MINISTRII FARA STUDII,sau mai bine spus ,un ministru al invatamantului care se preteaza a fi intelectual,dar prezinta mari defecte profesionale.Nu pretind a fi un intelectual si nici nu o sa fac asta.Dar nici nu pretind a fi un roman a carui ceea mai mare problema o reprezinta gramatica unui om SI NU FAPTUL CA SEMENII LUI MOR DE FOAME.Daca doresti putem dezbate chiar noi acest subiect.Dar pentru ca te consideri un intelectual de mare clasa,consideri ca un geniu ca tine NU TREBUIE sa vorbeasca cu un om simplu.Mentalitatea ramane neschimbata ” Sefu scuipa si nu baga portarul in seama …..PENTRU CA ACELA ESTE INFERIOR LUI …CA SI OM”,mentalitatea de dinainte de ’89 ,vad ca ramane la tastatura.
    La comm 8 ” 3)Cresterea economica – strategia este data de investitiile straine sau claritatea sistemului fiscal.Strategie si realizare practica.
    O intrebare pentru tine.La cate proteste ale pensionarilor sau sindicatelor din tara ai participat?
    Probabil nu ai auzit de anumite drepturi,specifice democratiei,spre exemplu „Libertatea de exprimare – art. 30 din Constitutia Romaniei”.
    Tipul de gandire specific perioadei de dinainte de ’89 vad ca te bantuie.Eu sunt dispus sa particip la o dezbatere adevarata cu tine,pe ce teme doresti.In speranta ca poti veni cu idei ce ar putea scoate Romania din mocirla in care se scalda.Dar presupun ca MARIA TA,considera ca o astfel de discutie este inadecvata….ceea ce nu m-ar surprinde.Nici guvernantii nostrii NU CONSIDERA CA TREBUIE SA ISI BAGE POPORUL IN SEAMA.
    .Eu raman pe pozitie si las in grija dumneavoastra „emanciparea poporului”,doar se vede ca din ’89 si pana acum a-ti facut o treaba minunata…..in special cu toate clanurile de interlopi ce brazda tara.Poate si acelora doriti sa le spuneti ca atunci cand jefuiesc sau cer taxe de protectie SA VORBEASCA CORECT GRAMATICAL,altfel ….chiar avem o MARE PROBLEMA IN ROMANIA.
    V-a urez succes domnule,in tara „PERFECTA” in care traiti dumneavoastra. ;) :)

  13. Tovarase @Negatorul,faceti prea multe presupuneri.Banuiti ca stiti totul si catalogati oameni pe aceste supozitii.Imi amintesc ca intainte de ’89 ,erau foarte multi CARE BANUIAU ca anumite persoane vorbesc sau fac anumite lucruri „IMPOTRIVA STATULUI SOCIALIST” si erau trimisi pe la Jilava,Gherla,Aiud etc.Presupun ca v-a este dor de acele vremuri ,”PLINE DE NORMALITATE”.Nu suferiti,prea mult,s-a schimbat ….doar denumirea puterii.

  14. 1. 12 Miliarde Euro Achizitii Publice (~12% PIB) (ANRMAP)
    2. 10 Miliarde Euro salariile bugetarilor(~10% PIB)
    3. 1.400.000 angajati ai unui STAT neproductiv (Restructurare +Reforma…prea multi pentru prea putin)
    4. 35% din beneficiarii statului de pensionar au dobandit pe nedrept aceste favoruri.Ne dam schiopi, chiori, surzi sau retardati pentru o mana de bani care sa ne minta ca putem trai civilizat in loc sa muncim.
    5. Carrefour a se intelege CAR sI FUR (din Romania) sau investitiile straine care exploateaza pe bani putini resursa umana a tarii pentru ca ulterior sa-si trimita in tara profiturile.Sclavie corporatista!Exploatare asemanatoare cu apicultura, Albina(romanul) munceste iar omul(francezul, olandezul…) culege cea mai insemnatate parte din roadele muncii acesteia, sau mai simplu PROFITUL ALBINELOR. Exploatare – Colonie
    6. Sistemul bancar ne minte ca CHF(francul elvetian) este cea mai sigura moneda, facem credite in aceasta pentru ca ulterior, in numai 4 ani,CHF-ul sa-si dubleze valoarea si sa ne dubleze si valoarile ratelor. (dec 2007 1 CHF = 2.17 RON – Octombrie 2011 3,5 Ron). Unii ii spun coincidenta, altii ii spun curs valutar…eu ii spun EXCROCHERIE CURATA!
    7. Iisus acum 2000 de ani : „Mai uşor să treacă o cămilă prin urechea acului, decât să intre un bogat în Împărăţia lui Dumnezeu.”
    B.O.R(Biserica Ortodoxa Romana) – in 2011 propune si aproba construirea unei catedrale de 300 milioane de Euro.Pe vremuri credinta era de aur iar bisericile erau de lemn, astazi bisericile sunt de aur iar credinta este de lemn.
    8. Societatea romaneasca s-a aliniat fara drept de apel la regulile impuse prin indoctrinarea materialista a Occidentului. S-a indus cu succes incapacitatea de a discerne valorile morale sau intelectuale de cele financiare sau materiale.Banul nu mai este doar un mijloc ci devine deja un scop pentru o mare parte a populatiei.
    9. Alterarea sistemelor de recrutare,diferentiere sau promovare a noilor generatii in tandem cu extinderea fara precedent a nepotismului (fenomen care impreuna cu multe altele ajuns la stadiul de acceptare in perceptia majoritatii indobitocite)
    10. Tutun, alcool,cafea, droguri, pornografie, cinematogfrafia fictionista, religie,moda,presa,exclusivism la preturi nejustificate,trepte sociale diferentiate doar de cantitatile de bani detinute. si multe multe altele….toate acestea au un punct comun – MANIPULAREA! 2% din oamenii acestei planete detin 50% din bogatie! …. Intrebarea este PANA CAND?Tineti aproape :))

  15. Sistemul de invatamant romanesc, sistemul medical, actuala criza economica, revizuirea Constitutiei – ar fi doar cateva dintre subiectele de moment, care ar putea fi dezbatute.

  16. @Negatorul – problemele in privinta gramaticii limbii romane sunt grave.
    In opinia mea, nu e doar vina studentului sau a elevului pentru ca nu a invatat lucrurile elementare, ci e o intreaga vina purtata atat de profesori (si, de aici, deriva alte probleme ale sistemului), cat si de parinti. Lectura ar putea fi o solutie pentru corectarea greselilor.

  17. @albinutza: Si ideile i-ar ajuta pe guvernanti, macar sa-si eficientizeze munca. Din nefericire, varsta nu-i ajuta pe cei mai tineri.

  18. Este o ocazie distractivã de socializare cu colegii de facultate. Concursurile de debate sunt de obicei foarte funny, unele argumente sunt de-a dreptul criminal de comice, pentru cã asta şi trebuie : originalitate şi creativitate pentru câştigarea audienţei.

  19. Cetăţeanul „dezbate” România, politicianul o „des bate”.

    Ceea ce cred eu că ar fi prima prioritate românească este stabilirea unui mod de a pune capăt conflictului cetăţean-stat. Următorul pe listă este închiderea războiului politic. Dacă aceste două probleme nu se vor rezolva până la anul, s-ar putea să asistăm la o premieră, dispariţia hegemoniei politicii în societatea de tip „democratic”.

    Poporul este deja pregătit să-şi preia puterea suverană şi democratică în propriile mâini peste tot în Europa. Dacă cele două probleme enunţate mai sus nu se rezolvă, la cel mai mic semn de slăbiciune a clasei politice popoarele, cetăţenii europeni, vor lansa un nou moment revoluţionar, de data aceasta fiind vorba despre o revoluţie de epurare a societăţii de dimensiunea politică. Este absolut evident în acest moment că politica nu mai poate provoca evoluţia societăţii şi momentul prelungit al stagnării a produs această criză.

  20. @marco

    Du-te si te culca sau las-o moarta caci intr-adevar Negatorul are dreptate !
    Nu banuieste nimic in legatura cu tine ci remarca fara nici un fel de indoiala ca esti agramat si, as completa eu ,si caraghios pe deasupra.(ma refer aici la asa zisul tau proiect de reforma anticoruptie)
    Eu nu stiu daca ai facut intr-adevar o facultate si unde anume insa iti reamintesc un amanunt : gramatica se invata in scoala generala pe care tu sigur ai absolvit-o in Romania desi nu meritai dupa felul in care scrii.(nu ma refer exclusiv la gramatica ci si la modul de redactare a unei fraze sau propozitii simple.
    Iti dau un sfat cat se poate de amical : invata-te sa scrii corect pentru ca altfel ,indiferent ce idei valoroase ai emite nimeni nu te va lua in serios vazand ca are de-a face cu un om agramat dar cu ifose de … intelectual ratat.

  21. mai am o idee: pornind de la recentele afirmatii ale celuilalt demolator de presa, Vintu, care a afirmat „presa romaneasca e un jeg”, si urmarind programele Antenei 3 realizate de indragitii Ciutacu, Radu Tudor, Stan Laptop, Dana Tigaie Grecu, Gabitza Pandele, Stancu-Ursu, dezbateti: tonomatul-ziarist prestator la Nuş/Felix este terminat sau poate fi recuperat in slujba comunitatii ?

  22. @ Adi Martinescu

    Sunt intru totul de acord cu dv. ca lectura se impune cu necesitate pentru cei care nu au invatat, nici pana la terminarea unei facultati ,sa scrie corect romaneste insa, din pacate, acest lucru probabil nu este impartasit si de cei care prefera sa se faca de ras, scriind agramat dar avand pretentia de a fi luat in seama drept om serios.

  23. @Adi Martinescu
    Gravitatea acestor probleme nu o contest nici macar eu.Dar problemele reale sunt in alta parte.Spre exemplu :coruptia.Odata rezolvata sau macar diminuata aceasta problema,putem vorbii de citit carti si emanciparea poporului.Tocmai ca cei care conduc,vorbesc corect gramatical dar taria lor de caracter lasa de dorit.Intr-o tara in care parintii fac orice ca sa poata oferii o bucata de paine copiilor,doriti sa le ofere carti pe care sa le citeasca?Sau sa renunte la o zi de munca,pentru a face lectii cu copii lor?Lectiile acestea se fac la scoala,in familie se face o altfel de educatie.Educatia celor 7 ani.
    Domnul @Negatorul a facut supozitia,ca eu sunt rodul STUDIILOR IN ROMANIA.A presupus ca eu sunt unul din cei care traiesc in Romania.A facut multe supozitii pe care nu ar trebui sa le faca,deoarece aceste supozitii a dus poporul roman in mocirla in care se scalda acum.
    Sa imi fie cu iertare,daca personal consider ca romanii nu mai au nevoie de LECTII DE GRAMATICA ci au nevoie de FAPTE.Acele lucruri care le pot vedea.Ca un popor sa scrie corect gramatical,atunci statul trebuie sa ofere sanse egale tuturor celor care vor sa invete.Daca stau sa ma gandesc,in Romania inca sunt copiii care mor de foame,sau muncesc cu ziua la camp,ca sa isi cumpere 1 caiet si un pix.Imi pare rau,dar eu acelui copil sau acelui student,care are un job full-time si face si facultatea,deoarece parintii nu au veniturile necesare sa il tina in scoala,nu mai am pretentia sa scrie corect gramatical.Imi plec capul in fata lui de rusine,ca eu ca si popor NU am fost in stare sa ii ofer conditiile necesare ca el sa invete.
    Poate eu nu am dreptate,dar tocmai realitatea imi confirma gandurile.As vrea sa traiesc cu ideea ca toti cetateanii romani SUNT EGALI in fata legii si rigorilor ei.Realitatea e alta.
    Vreau fapte,nu vorbe.Vreau locuri de munca,care sa aduca dari la stat si acesta sa investeasca in scoli si spitale.In realitate,ceea ce imi doresc si consider a fi normal,este doar un VIS.
    Cu respect si stima,un fost student al scolii romane,un om ce a inteles ca peste hotare este locul unde munceste si Romania tara in care investeste.
    P.S. Am mai spus asta, dar repet.In ceea ce fac,limba romana vorbita sau scrisa,nu exista de foarte mult timp,din pacate.Strainii aprecieaza munca pe care o depun,indiferent de cum scriu gramatical,fie in romana sau in alte limbi.Dreptul la opinie,stiu ca in Romania,este doar o idee si cateva randuri de mazgalituri in Constitutia tarii si nimeni nu il baga in seama,dar el exista totusi.

  24. TURISMUL CANIN

    O cafea mare la miezul nopţii, de unul singur, este o uşuire politicoasă a somnului – paznicul credincios al creierului. O sorb, spăl zaţul şi cobor discret din apartament la fidela mea parcată cu toate precauţiile, care cum îi arăt cheia îşi pune în mişcare herghelia, tăind oraşul, pentru ca în 40 de minute să se oprească în Smoala nopţii lângă zona de traversare a liniilor unei staţii de triere.
    Când pui la cale un control de noapte inopinat îţi iei toate precauţiile ; altminteri de ce să-l mai faci !
    Am remarcat absenţa membrilor haitei de câini pripăşiţi care-i înspăimântă şi pe răi şi pe buni, deopotrivă.
    În apropiere, la linia 21, o locomotivă de drum terminase proba de continuitate la un dvg ( dirijere de vagoane goale) de Ardeal cu 120 osii vagoane de marfă acoperite. Mă plasez mai sus de locomotivă pentru sfânta defilare a trenului pus în mişcare, prinos adus siguranţei circulaţiei. Cu simţurile încordate reţin pentru valorificare o droaie de probleme, dar şi ceva neobişnuit, un fel de scâncet care parcă venea dintr-un vagon…Sau venea din altă parte !? Ajuns la localul unităţii pe drumul sinos al controlului de noapte, am o tristeţe, poate de la noaptea fără stele, dar mai mult de la absenţa Karmei o căţea splendidă pripăşită de ceva vreme care era nelipsită la venirea şi plecarea mea. Nici ciungul nu era prezent, neobişnuit pentru un câine aşa de devotat. Las urme în condica de prezenţă a turei de serviciu, interesându-mă de ce nu am dat ochi cu Vasile, un om câinos la suflet, spaima câinilor cu şi fără statut legal de şedere, pentru care primesc răspunsuri satisfăcătore însoţite de zâmbete cu subânţelesuri.
    În drum spre maşină, şeful de tură îmi confirmă teama, cum că Vasile se ocupase numai de haită pe care o expediase, la posibilităţi, în câteva trenuri, ultimul tocmai cel care îl defilasem. Am priceput că febleţea mea – Karma – fusese cea care mi-a scâncit un adio…
    Turismul canin pe reţeaua CFR se practica, dar şi adoptarea de către navetişti a câinilor pripăşiţi, după principiul văzut – plăcut.
    Poveştile mele despre câini sunt adevărate şi fascinante, şi am cîteva scrise. Ei sunt reâncarnări umane, după cum o droaie de oameni sunt reâncarnări canine…

  25. DEBATE – ul este o formã structuratã de dezbatere educaţionalã, compusã formal din echipe cu un numãr egal de membri. Aceştia sunt puşi în situaţia de a pune în valoare «pro şi contra» argumente diferite pentru ambele faţete ale unor chestiuni asupra cãrora oamenii, deşi bine intenţionati, pot fi în dezacord.

  26. @ marco

    Pentru a rupe gura catcotasilor, v-as sugera sa nu mai scrieti pe acest blog … decat in limba engleza . Sigur vor ramane … muti.

  27. @Dan Doboseriu
    Sa scriu in engleza nu este o solutie.Engleza este limba materna pentru mine acum.Aici sunt chipurile ,printre cei din acelasi popor.Se pare ca m-am inselat.Poporul care m-a adoptat este in realitate …poporul meu.Am trait cu impresia ca acest poporu merita fiecare ajutor,chiar si din partea unui „agramat” ca mine.Cei care zbiara pe aici,referindu-ma la Negatorul sau Graur au uitat ca ei sunt cei care i-au adus la putere pe cei precum ,Vanghelie sau Elena Basescu.Ideile comuniste,in care un om nu are dreptul sa vorbeasca sau sa scrie ,pentru ca nu a scris corect…..REPREZINTA APOGEUL SECURISTILOR ,convertiti in sustinatori ai democratiei.
    Mi-as dori,sa ii vad pe cei care rumega gramatica si zbiara ca asta e marea problema a Romaniei,sa ii vad ca ofera si solutii practice si reale la adevaratele probleme ale tarii.
    As vrea sa ii vad pe acestia,ca ies in strada la proteste alaturi de pensionari,sindicalisti etc.

  28. @GRAUR
    Wow…nu stii daca am absolvit facultatea in Romania ,dar stii sigur ca am absolvit scoala generala aici.Ma amuza aceasta certitudine.E adevarat ca asta nu mai e o supozitie ci o certitudine,dar as vrea sa stiu,ce te face atat de sigur sa spui asta.Ma amuza faptul ca se stiu anumite lucruri despre mine,pe care nici macar eu nu le stiu.Observ ca ai tot citit,ce am comentat pe aici.In consecinta ai si inteles ceea ce am scris,din moment ce ideea de baza ti-a ramas in minte.
    Am mai zis ca nu sunt si nu pretind a fi un intelectual.Cred ca ti-au scapat aceste lucruri.Ce vreau eu sa stiu,este daca imi poti contrazice ideile,acelea de care zici ca sunt incorect scrise din punct de vedere gramatical.
    Dreptul la „Libertatea de exprimare” EXISTA. Cand se cere sa votez,nu sunt intrebat : cat de bine stiu sa scriu.
    Pe logica ta, crema societatii merita sa traiasca ,restul nu au decat sa moara in chinuri.Incearca un exercitiu de imaginatie ( daca vrei sa ii spui asa ) si spune clar si concis , daca tu consideri ca ideile prezentate de mine sunt proaste.
    Este sau nu este coruptia ceea mai mare problema a societatii noastre?Coruptia este sau nu devina pentru starea societatii romanesti?Este coruptia factorul principal al tuturor celorlalte probleme din Romania?
    Sunt curios ce parere ai tu despre aceste idei.Coruptia este motivul pentru care directorii sau profesorii neinstruiti ajung in pozitii cheie si astfel apar si problemele de care tu te plangi.Vreau sa stiu daca negi aceste lucruri sau nu.
    Sper sa ii vad pe cei deranjati de modul in care scriu ,ca vor iesii in strada sa protesteze impotriva masurilor celor de la putere.Pana acum faptele sunt impotriva dumneavoastra.Nu am vazut manifestari de strada masive in Romania.
    In toata Europa,in special Grecia populatia a inteles ca trebuie sa fie uniti IMPOTRIVA UNOR MASURI ce ii afecteaza pe toti.Tu la cate manifestatii ai participat?
    Faptele raman,cuvintele de pe acest blog indiferent cine le scrie NU REZOLVA PROBLEMELE TARI.O mie de pensionari ies in strada,iar restul populatiei se revolta pe BLOG.Wow….uite asa se rezolva toate problemele voastre ( sper ca s-a sesizat ironia )

  29. @Negatorul
    Sa inteleg ca un tinichigiu sau o vanzatoare NU SUNT OAMENI SERIOSI?Pentru ca acestia scriu gresit ,in mod automat trebuie sa fie catalogati drept persoane ce NU INSPIRA INCREDERE.Pe logica asta,daca fac o greseala gramaticala ar trebui sa fiu considerat o persoana care e posibil sa iti bage mana in buzunar si sa iti fure portofelul.
    Ati auzit vreodata de termenul DISCRIMINARE?Ati auzit vreodata de supozitia de nevinovatie ,pana la proba contrarie?
    Batranii din satele uitate de lume ale Romaniei,care sunt poate analfabeti nu agramati ,,,,ar trebui sa ii izolam si mai mult ,pentru ca acele persoane,conform afirmatiilor dumneavoastra SUNT OAMENI NESERIOSI.
    Pentru a face pe toata lumea fericita,ii cer moderatorului sa NU posteze comm. scrise gresit.Chiar cer moderatorului sa imi anuleze toate comm. anterioare si sa imi interzica viitoarele comm. daca se considera ca greselile gramaticale sunt un motiv de cenzura pe acest blog.Eu cer acest lucru,dumneavoastra si toti ceilalti ,credeti ca puteti cere DREPTURI EGALE,pentru toti cetatenii Romaniei?Eu cred ca nu.Ar incalca convingerile de baza pe care le-ati prezentat aici ( nu toata lumea are dreptul la „Libertatea de exprimare” )

  30. Rolul nostru principal devine acela de a retrezi naţiunea la viaţă. De a o reimplica în circuitul normal al existenţei sociale.”

    AFACERE LA CHEIE

    Este destinată celor ce pescuiesc în ape limpezi sau tulburi precum şi itreprinzătorilor în ale momelilor.Un kg de viermi pentru pescuit (import Italia sau Ungaria) se valorifică la preţul de 1000 roni (cam 5 bani/vierme).
    Pentru început vă sunt necesare : o găleată obişnuită din plastic, una plasă de sârmă subţire cu ochiuri de 4/4mm ca suport pentru hrana viermilor ( fracţiuni din parlamentarii pdl-udmr-punr), mălai (poate fi şi preelectoral) ce se împrăştie pe fundul vasului şi, musai, o muscă-nbârligată ( din speciile Alma, Elena, Monica, Voss, etc). În 3-4 zile apar viemuşii care se dezvoltă rapid şi cad prin ochiurile plasei în patul de mălai. Viermuşii portocalii sunt prefaraţii peştilor, cei vii păstrându-se 1-3 luni la frigider.
    Metoda poate fi folosită şi la nădire, cu observaţia ca totul să se petreacă într-o găletuşă-jucărie cu fundul găurit 5/5mm, agăţată de creanga unui copac aproape de luciul apei pe care vor plonja viermuşii. Evident, nu se pune mălai.

    PS : Am înţeles, să trăiţi !

Comentariile sunt închise.