Ieri m-am intalnit cu Ionut Budisteanu. Care e de la 11 ani specialist in software si algoritmi :). Si care tocmai a devenit unul dintre laureatii salonului Inventika, cu tema de cercetare Interfata creier-computer.

La 17 ani, Ionut (care e membru al Association for Computing Machinery si medaliat Yale) are preocupari precum izolarea… semnalului undelor cerebrale beta de zgomotul de fond pentru o cat mai buna „citire” a acestora de catre un soft.

Bravo lui!

19 COMENTARII

  1. „are preocupari precum izolarea… semnalului undelor cerebrale beta” :)

    Interesante puncte de suspensie.

    Bravo lui!

  2. Sunt în România mulți tineri la și peste nivelul tinerilor dotați din țările dezvoltate. Inevitabil, ei sunt viitorul. Dar ce modele le oferă regimul Băsescu de promovare în societatea actuală? Lingușeala, slugărnicia, favorurile de tot felul și, mai ales, mediocritatea intelectuală sunt valorile valide ale zilei. Sub titlul „Zeița Portocalie” am postat astăzi pe videoblogul http://www.mirceahamza.com un film care ilustrează exact starea de lucruri din cercul haitei lacome, mereu nesătule și lipsite de omenie a lui Băsescu.

  3. Daca as spune doar ,”Bravo lui” cred ca ar fi insuficient.Pot doar sa ii urez,succes in ceea ce face imi plec capul in fata caracterului si mintii sale stralucite.El este unul din cei multi.Din fericire pentru el,a avut posibilitatea sa-si dezvolte si etaleze calitatile,din pacate pentru noi toti,sunt foarte multi ca el,care nu numai ca nu au aceasta posibilitate dar sunt uitati si chiar descurajati sa isi poata urma calitatile intelectuale.
    In tara asta,tiganii fac nunti in corturi ocupand strazile,interlopii ataca jandarmi in trafic,pentru ca au indraznit sa ii depaseasca cu masina,copii mor in spitale pentru ca nu sunt medicamente si multe alte cazuri pe care le pot da fiecare dintre noi.
    Vina o poarta guvernanti,datorita coruptiei si incompetentei grase de care dau dovada.Clanurile de tigani analfabeti dar cu averi inimaginabile pentru restul cetateanilor fac legea si dau tonul societatii.
    Ne ascundem dupa deget si stam la dezbateri de genu : ” Cum sa ii numim, tigani sau rromi?” si in timpul asta TOATE statele europei au inceput sa i-a diferite masuri impotriva flagelului provocat de tigani.O sa fiu numit rasist, dar problema este ca toti ganditi la fel ca mine,numai ca nu recunoasteti dintr-un singur motiv : DE FRICA.

    De ce nu ies romanii sa protesteze si sa ii de-a jos pe cei care sunt la putere?
    Raspunsul :
    De frica , ca pot pierde farma de paine pe care o castiga acum.
    Dar principalul motiv este ca NU AU INCREDERE IN NIMENI.Nu au LIDERI care sa le fi castigat,increderea si convingerile.

    Romanii vor protesta,atunci cand cineva o sa apara si ii v-a convinge ca poate schimba ceva.Nu prin vorbe si cuvinte alese, ci prin cuvinte intelese de toti cetatenii.Il vor considera LIDER pe cel care v-a fi SINCER.Cel care v-a spune lucrurilor pe nume.
    Daca un astfel de lider nu se ridica,oamenii se vor ridica ei.Atunci v-a fi prea tarziu si v-a fi trecut in istorie ca RAZBOI CIVIL.O scanteie precum ceea din Bulgaria poate aprinde un foc,ce nu il v-a mai putea stavili nimeni.
    Tot ceea ce am scris,este legat de acesti copiii supra-dotati.Daca nu se intelege ca ei reprezinta viitorul,atunci ceea ce am scris mai sus se v-a transorma in REALITATE.
    Cu stima si respect,
    Anonim in tara lui ,dar cineva peste hotare.

  4. Merita felicitari pentru ca, in primul rand, a reusit sa depaseasca limitele invatamantului oferit de catre statul roman.

  5. Baiatul asta asa destept v-ar putea rezolva „parazitarea” blogului.
    De cate ori intru pe blogul dumneavoastra, antivirusul meu ma atentioneaza ca a blocat : „Web attack Blackhole Toolkit Website 7” de la diferite computere cu IPuri in Rusia. Ultimul IP 93.163.66.209
    basescu asta nu se dezminte, apeleaza la fratii KGBistii sa va bage „pumnul in gura”. Vad ca si blogul in deranjeaza.
    Domnule Senator, faceti va rog ceva cu „infestarea” blogului deoarece pe mine ma determina sa nu mai intru aici prea des. Antivirusul meu blocheaza acum atacul dar nu vreau sa imi incerc prea mult norocul.

  6. Copiii supradotati reprezinta, intr-adevar, speranta unui viitor mai bun pentru Romania. Daca n-avem grija de ei de pe-acum, in curand ii vom pierde. Cum apreciaza guvernul educatia si cercetarea? Alocand, an de an, un buget infim.

  7. RECUNOAŞTEREA COLOR

    De-un tânăr valoros, Puterea nu discută ,
    Uitându-se la el, aproape ca la un zurliu ;
    Că-n România, valoarea e recunoscută ,
    Doar de-i vopsită un pic în … portocaliu .

  8. dle. Voiculescu, aici e viitorul boom financiar al omenirii; de la PC-ul lui Jobs nu a mai existat o asa oportunitate.

  9. De asemenea tineri (cat mai multi!) avem nevoie pentru a reprezenta Romania la cele mai inalte niveluri, nu de pipite gen Eba.

  10. bravo, dan voiculescu. stie sa promoveze tinerii supradotati, sa-i sprijine cat mai mult. multi dintre politicieni trebuie sa-i urmeze exemplul.

Comentariile sunt închise.