Traian Basescu si-a epuizat toate resursele de credibilitate interna si externa. Izolat si dispretuit pe plan european, patronand autoritar un regim politic care a distrus economia nationala, presedintele a intrat in etapa “agenturili straine”: proiecteaza in exterior responsabilitatea pentru dezastrul intern.

Este un reflex care marcheaza faza terminala a oricarui regim autoritar. De la Ceausescu la Saddam sau Gaddafi, toti au incercat, cu ultimele forte, sa-si solidarizeze natiunea invocand adversari externi. Traian Basescu, atacand ridicol liderii europeni pentru a-si ascunde propria neputinta, se inscrie in galeria acestor sumbre figuri.

Cauzele problemelor economice si sociale ale Romaniei nu sunt in Europa. Regimul Basescu este direct responsabil  pentru cresterea TVA, pentru prabusirea consumului intern si pentru ratarea fondurilor europene: cu o rata de absorbtie de doar 3,7%, Romania este pe ultimul loc in randul statelor recent aderate la UE si risca sa piarda peste 10 miliarde euro pana la finalul anului 2012. Daca regimul Basescu ar fi atras aceste fonduri nerambursabile, pe care le are la dispozitie de peste 4 ani, nu ar fi fost deloc afectat de ritmul capitalizarii bancilor europene.

30 COMENTARII

  1. Cand ceva merge prost cineva e nevoie de un tap ispasitor. De asemenea daca te pozitionezi ca victima nu poti fi agresorul. Dar il mai crede careva pe Baselu’? Atata timp cat Blejnar nu poate justifica sute de mii de euro, adica cel care ar trebui sa-i verifice pe altii… nu mai ma gandesc ca….

  2. Basescu ar trb sa se urce pe un vas, cu siguranta are unul si sa plece in larg. Departe de Romania. Sa ne lase in pace.

  3. Declaratiile lui Traian Basescu si-au pierdut orice fel de credibilitate in fata electoratului, astfel incat incercarea de a poza in salvatorul romanilor, preocupat fiind doar de reabilitarea propriei sale imagini, a cazut in derizoriu.

  4. Ii vine mai usor sa caute vinovati pentru situatia in care a fost adusa Romania de el si oamenii lui, decat sa isi asume vina. Absolut TOATA vina ii apartine.

  5. Basescu este principalul vinovat de impunerea, prin minciuna repetata si frauda, a unui guvern incompetent si corupt care a agravat situatia economica a Romaniei si nivelul de trai al romanilor.

  6. Tot la capitolul „distrugere constienta a economiei” trebuie sa amintim si mentinerea paranoica a cotei unice, si refuzul legii confiscarii averilor ilicite, refuzul diferentierii TVA-ului si… si….

  7. De atatia ani se afla la conducere, cu toate parghiile favorabile, si nu e in stare decat sa isi caute adversari. Acum, se extinde la nivel european.
    Justifica banii luati de la noi, domnule presedinte!

  8. JOCURI DE CULISE

    L-ar fi sfătuit Obama pe numitul Jon *,
    Deloc să nu se lase călcat pe bătături ;
    Că sigur va primi azil la Washington ,
    De … va fi-mpuşcat mortal de agenturi .

    P.S. Pentru folosirea numelui de Jon *, ii voi dona lui Fault 50% din drepturile de autor. :)

  9. IMPOTENŢĂ PREZIDENŢIALĂ

    Că ţara nu-şi deschise cracii
    S-o penetrezi, bă Jon*, ca dracii,
    E semn că nu te-a vrut, bătrâne impotent.
    Geaba te vaiţi, că şi la sex eşti repetent !

  10. Decat sa construiesti ceva,mai bine ataci pe toata lumea ca doar doar vei ramane la putere.E penibil ceea ce se-ntampla si daca nu o sa scapam de Traian Basescu o sa ne ducem direct in prapastie,e incredibil in ce situatie am ajuns,practic Basescu si clica lui mafiota ne-au dus cu zece ani in jos sau mai bine de atat.Tara asta se afunda din ce in ce mai jos sub comanda dansului,si daca o sa mai fie zeus la putere o sa ne ducem direct in groapa,direct in prapastie.La anul avem datoria morala sa fecem si ceea ce nu putem ca sa scapam de acest regim care ne-a mancat sufletul,si care ne duce spre pierire,nu spre mai bine,spre o viata decenta si normala.

  11. @ Doboseriu

    Pe Jon* când poliţiştii-l botezară,
    Şi-au aruncat caschete prima oară,
    Juratu-s-au : pe unde se vor duce
    Să-i scrie acest nume şi pe cruce !

    D-aia nu mă exprim deloc cu ură,
    Sincer nu îi doresc decât căldură,
    Sperând, când va veni sorocul,
    Pe Jon*, în Iad să-l ardă focul…

    Cu stimă

  12. Domn’ Voiculescu, cu tot respectul, dar am impresia ca vorbiti numai ca sa va faceti simtita prezenta ca sa nu va uite lumea. Din martie 2011 tot spuneti ca il da-ti jos pe basescu, dar se pare ca el tot acolo a ramas. Parerea mea e ca toti politicienii din Romania sunt in aceeasi gasca si defapt toti sunteti la Putere, va certati pe la televiziuni si dati vina unul pe celalalt ca sa va acoperiti furtisagurile. Vorba lui Badea ” In tara asta daca s-ar fura jumatate din cat se fura totul ar fi perfect. ” In Romania nu exista opozitie, toti politicienii merg pe acelasi principiu si anume sa isi faca averi cat mai mari pe spatele oamenilor de rand. Asa zisa opozitie condamna zilnic pe Basesescu; dar daca condamnati, de ce i-ati permis sa ajunga Presedinte?! Eu cred ca le convine la toti ca base e presedinte; cand vor veni altii la putere trebuie si ei sa aiba pe cine da vina pentru rahatul in care se afla tara asta.

  13. Nu doresc sa intru in esenta USL-ului dar ori de cate ori are ocazia Dl Ponta baga betisoare la rotita… Din punctul de vedere al unui simplu cetatean… nu mi-a placut continutul acestui articol.

    http://www.gandul.info/politica/scrisoarea-pierduta-de-la-consiliul-national-al-psd-cum-au-fost-lasati-afara-oamenii-lui-dan-voiculescu-8894815

    Cat despre Traian Basescu… se leapada usor cei din exterior de el. Iar Basescu nu isi poate tine frustrarile, scotandu-le pe gura.

  14. @Anca M

    Am citit si eu articolul si m-au dezgustat justificarile celor doi „tuciurii”, Nastase si Ponta.
    Se pare ca cei doi sunt suparati (corect ar fi santajori) ca nu a fost mediatizat la „teveu” Consiliul Naţional al PSD.

    Domnule Senator, pentru foarte multi romani cu drept de vot, PSDul este un partid TOLERAT in USL. Ei sunt ciumetii rosii care „l-au inventat” pe basescu, ei sunt mama coruptiei din Romania si nasii fraudei electorale. Antenele nu au ce mediatiza consiliul lor. PSD este „tolerat” in masura in care se numeste USL, altfel este ca o doamna cu reputatie deplorabila cu care iti e jena sa te afisezi in public.

  15. http://www.ziaristionline.ro/2011/10/24/atac-unguresc-in-camera-deputatilor-udmr-vrea-sa-fure-azi-aurul-romaniei-arhivele-nationale-autorul-tentativei-marton-arpad-francisc/

    Domnule Senator,

    se voteaza azi in parlament IN REGIM DE URGENTA delapidarea Arhivelor Nationale! Asta este o tradare a intereselor nationale. Cum este permis asa ceva?
    Ce face Crin? Nu este el profesor de istorie? De ce nu zice nimic?
    Mártón Árpád Francisc ar trebui arestat azi in parlament!

  16. PHC
    (Partidul lu’ hydro chel)

    Reformarea din temelie a pdl pentru ultimul asalt din 2011 a vizat în primul rând firma, pentru care prin similitudine s-a recurs la numele acelei păsări care stă pironită în văzduh, bătând din aripi contra vântului cu o viteză egală şi contrară sensului acestuia.
    „Hydro/chel/idon negra” este denumirea ştiinţifică a păsării căreia bănăţenii îi spun „fuce vânt”. De remarcat primele două diviziuni „hydro” şi „chel” care trimit automat la inconfundabilul Traian Băsescu cel care fuce de 7 ani tereştri uraganul propriei crize mioritice. Pentru ca acum, Europei dezbinate să-i impute de ce pute propia-i treabă mare…

  17. @ fault

    RECICLARE

    L-a botezat într-adevăr „organu’ ”
    Dar moţul nu i-l va tăia lui JON * ,
    Căci suviţa lui o va folosi la anu’ ,
    De-i pică frunza, Nuţa, ca tampon .

    P.S. Scuze pentru stilul prozaic insa … nu am gasit o alta rima pentru JON .
    Va urez toate cele bune !

  18. Că bine zici @ SANDU

    Fain îi că mă ţin de maus,
    Altfel aş plonja în haos.
    Nu-i de sapă,
    Nici de papă,
    Miră-te că mai e apă !

  19. De la masa festivă a „Ulimului Mihai”.

    RĂMÂNE – NTRE NOI

    Eram şi eu lângă bucătărie,
    purtând jumate dintr-o pălărie,
    să iau din resturi şi din oase,
    cu Jon* în zgardă ; fioroase
    relicve din mioritica menajerie.

  20. La Multi Ani, Majestatii Sale!
    Sa dea Domnul sa vedem Romania repusa pe harta lumii ca o tara cu demnitate si istorie. Monarhia salveaza Romania.
    Speram in vremuri mai bune, fara impostori si vanzatori de tara la conducerea ei.

    TRAIASCA REGELE MIHAI!

  21. Regele Mihai I : „După 84 de ani de când am devenit Rege pot spune că cele mai importante sunt identitatea şi demnitatea !”

    Motto Regal : „România este o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri !”

    Comportamentul lui Jon* alias Traian Băsescu faţă de „Ultimul MIHAI” este similar cu al australianului care acum câteva zile şi-a dat pantalonii jos în faţa Reginei Angliei Elisabeta a II-a…

Comentariile sunt închise.